|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
![]() Wrzucę wszystko do szuflady, szafek i niech stoi a ja będę miała spokój ducha. Wiem, że jak bym nie daj boże trafia do szpitala to jeszcze dodatkowo bym się przejmowała tym, że dom nieprzygotowany na przyjście małej. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Martik,nie strasze ale tak jak piszesz - dla spokoju ducha lepiej mieć wszystko ogarnięte ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
Jakbym miała wyrzucać wszystkie ciuchy które miałam w szpitalu to bym zbankrutowała, leżałam ponad dwa miesiące w pierwszej ciąży to siłą rzeczy trochę łachów mieć musiałam. A do porodu kazali się przebrać w taką szpitalną koszulę, mam nadzieję że tym razem będzie tak samo bo w sumie mam kupione tylko takie do karmienia.
Co do golenia to ja się sama zdążyłam za to zabrać, ale miałam zakładany balonik więc 12 godzin wcześniej wiedziałam że będę rodzić. Jak mnie teraz złapie niespodziewanie to nie wiem czy będę miała do tego głowę.
#484 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W koszule przebralam sie dopiero jak wzięłam natrysk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę w końcu się spakować. Cały czas czuję się fatalnie . Jestem niewyspana i czuję się jak zoombie, na gardło nic nie mam , bo nie miałam jak wyjść z domu . Nie mam siły ogarnąć młodego , bo ciągle mi ucieka i też się nie wyspal . Teraz w końcu zasnął , ale ja nie mogę , bo mam robotników naprawiających usterkę na balkonie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do złego samopoczucia - może zrób sobie chociaż to mleko z czosnkiem i miodem? Syrop z cebuli...Żeby to gardło się w coś gorszego nie rozwinęło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Wtajemniczenie
|
Ja pojechałam do szpitala z lekkim zarostem, bo szłam tam z przekonaniem że idę na patologie ciąży. Na porodowce przed CC polozna się tylko zapytała czy wyrażam zgodę na ogolenie miejsca do cięcia.
Ja się dziś zmotywowalam, puściłam już pranie właściwe ubranek i tetry, jutro puszczę koce jeszcze. Mam nadzieję, że pieniądze dostanę przed weekendem to pozamawiam jeszcze co mi brakuje. Dziś jeszcze torbę dla mnie zacznę pakować, a jutro torbę do wyjścia dla małej, bo do szpitala nic mi nie potrzeba. Muszę Wam powiedzieć, że zaczynam mieć taki wewnętrzny strach, bo synek urodził się akurat w tym tygodniu co teraz jestem. Tż chyba też zaczął panikować po akcji w nocy, bo pisze co godzinę czy wszystko ok 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
Alea my tez z mezem jacys tacy niespokojni😀😀 dzisiaj po prostu juz musze spakowac ta torbe do szpitala. W koncu doszlo do mnie ze bedziemy mieli 3cie dziecko i dopiero zaczelam sie zastanawiac gdzie je upchamy😀😀mysle zeby zrobic wieksze przemeblowanie poki chlopcow nie ma. Szybko sie obudzilam😀wicie gniazda mi sie wlaczylo😜😜
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Wtajemniczenie
|
Ja też w końcu piorę. Ale nie skończę dziś bo umarłabym przy prasowaniu, jutro druga połowa. Muszę jeszcze kupić kocyk bo właśnie mnie oświeciłyście że nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niczego po porodzie nie wyrzuciłam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Rozeznanie
|
Czy tylko ja nie mam torby do szpitala spakowanej?
Ja to na ciążę nie narzekam. Ogarnia mnie tylko dzikie przerażenie jak będzie z dwójka dzieci. Starszy wchodzi na wszystko w kilka sekund. Są ostre kanty. Osłonki ściąga. Żeby tylko drugie było tak spokojne jak pierwsze i dużo spało. |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Wtajemniczenie
|
Aneu nie tylko ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie spakowalam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja chciałabym by nie był taki jak pierwsze ![]() U nas też nie ma szans na osłonki . Ostatnio w sekundę rozpracował zabezpieczenia na szafkach . Byliśmy naiwni , że to się nada. Przydała by się jeszcze jakaś skomplikowana blokada na otwieranie wc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Jadę na wizytę. Trzymajcie kciuki, żebym nie wróciła ze skierowaniem do szpitala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie jestem spakowana, i przez kolejne 2 tyg nie bede, musze czekac na komiec remontu bo inaczej wszystko mi sie zakurzuly. A i jeszcze okna do mycia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#497 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak wygląda u Was sytuacja z ustępowaniem miejsca, przepuszczaniem w kolejce? Nie to że się żale bo czuje się na prawde dobrze i nie potrzebuje tego przepuszczania, ale obiecuje że wyglądam jak orka, a jeszcze ANI razu nikt mnie nigdzie nie przepuścił
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
|
Aneu8899
Ja też nie spakowana :P i nie mam jeszcze wszystkich rzeczy kupionych xD ale ja mam tp na koniec października wiec myślę, że mam jeszcze 2 miesiące! |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Też nie jestem spakowana, nawet torby nie mam, znaczy mam ale u rodziców.
Mnie dwa razy zawołała kasjerka w rossmannie a tak to nigdzie nie ustępują tylko się gapia na brzuch jakby się zastanawiali ustąpić czy nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje dziecko się na szczęście ostatnio uspokoiło. Niestety teraz jest dramat z ubieraniem. Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
Ja też myślę że mam jeszcze dużo czasu. W sumie to 6 tyg. Muszę jeszcze grzechotki umyć. Matę i bujaczek wyprać. Spakować torbę. Wyparzyc butelki i smoczki. Kupić mleka jednorazowe. Oby poród nie zaczął się wcześniej.
Myślicie że 2 koszule wystarczą? Nie mam więcej. Mnie też rzadko przypuszczają. Z dwa, trzy razy i kilka razy sama się wepchłam. Edytowane przez Aneu8899 Czas edycji: 2017-08-29 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7670680 1]Najlepsze zabezpieczenia ma Ikea. A osłonki na kanty są fajne z Castoramy. Mocno się trzymają.
Moje dziecko się na szczęście ostatnio uspokoiło. Niestety teraz jest dramat z ubieraniem. W pierwszej ciąży mnie więcej przepuszczali, teraz rzadko kiedy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] O dzieki. Zainteresuje się tematem . Miałam te z canpola i zostały fajna zabawka ![]() Mój to lubi się przebierać , ładnej wkłada rączki , sam każe sobie zakładać buty , ale jest taki warunek , że najpierw muszę go złapać, w trakcie też mi zwiewa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oprócz tych 2 sklepów raz ustąpił mi chłopak w tramwaju a tak to same starsze osoby chcą się podnosić. Młode towarzystwo kompletnie się nie poczuwa ![]() Nie wiem czy Wam kiedyś o tym pisałam ale kuzynka TŻ miała taką sytuację wchodząc z wózkiem to tramwaju czy tam autobusu. Zawsze jest takie wydzielone miejsce dla wózków. Jechała wtedy z dzieckiem do lekarza. Jakaś gówniara stała na tym miejscu żując gumę. Widziała, że wjechała wózkiem. Kuzynka TŻ poprosiła o ustąpienie argumentując że to miejsce dla wózków a dziewczyna na to patrząc z pogardą "No i?".....MASAKRA ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Rozeznanie
|
W rossmannie udawalo mi sie zawsze,kasjerki dobrze tam wyszukują brzuchatek
![]() Ale gdzie indziej...marzenie. Czesto robie zakupy w mięsnym Zyguła, wisi wielka tablica z ciężarną i zazaczone-bez kolejki. Nigdy nikt mnie nie przepuścił. W przychodniach rowniez nie. Na poczcie raz facet mnie przepuscil i jeszcze upomnial innego zeby przepuscil panią z brzuszkiem. A ten pan się obejrzał, obciął mnie od gory do dołu,prychnął i powiedzial NIE! To zalezy od kultury i wychowania. Ja zawsze bylam nauczona przepuszczania potrzebujacych (tak bym to nazwala). Zawsze przepuszczalam czy ustepowalam miejsca ciezarnym, komus o kulach, ze starszymi mam troche problem,jak widzę babinke lub dziadeczka to puszczę,ale juz z energiczną emerytką,ktora siedzi w osrodku zdrowia 5 dni w tygodniu zeby pogadac ,mam problem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#510 |
Zakorzenienie
|
Z tym przepuszczaniem tak jest bo wiele ludzi uważa, że jak ciężarna ma siłę latać po sklepie to ma siłę tez stać. A ja już się nie raz przekonałam, że wcale tak nie jest bo po sklepie chodziło mi się spoko, a jak postalam chwilę w miejscu to nagle gorąco, jakoś słabo, dziwnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.