Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-29, 10:27   #481
Maartikrk
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Martik wiesz co? Siedzę na jakiejś fejsbukowej grupie październikowych mam i przedwczoraj i wczoraj dziewczyna już urodziła. Dzisiaj kolejna na porodowce, więc to ogarnianie wszystkiego pod klucz już teraz nie jest takie głupie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A nie strasz nawet :P! Ja po prostu wiem, że wrzesień będzie mega zajęty u nas ;p A październik to kto wie...Ja czuję, że zaraz pęknę
Wrzucę wszystko do szuflady, szafek i niech stoi a ja będę miała spokój ducha. Wiem, że jak bym nie daj boże trafia do szpitala to jeszcze dodatkowo bym się przejmowała tym, że dom nieprzygotowany na przyjście małej.

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Ja na poród to kupiłam w ciucholandzie taka szmatę że szkoda gadać, a jak ostatecznie się w nią nie zmieszczę to założę męża t-shirt.
Słusznie Ja do porodu najtańszą koszulę kupiłam u koleżanki w sklepie z rzeczami mamowymi, dostałam rabat więc nie było mi żal już w ogóle .
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 10:30   #482
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Taaa a potem wyrasta z tego nadwazliwiec ktory jest na wszystko uczulony. Ja chyba nawet nie bede brac rozka, mysle ze dadza. Koszule mam dwie, nie wiem tylko w czym rodzic, bo tych mi szkoda, kupowac wiecej tez mi szkoda bo w domu spie w koszulce na szelkach. Generalnie na stronie szpitala pisze zeby zabrac 2 koszule, kosmetyki dla siebie, szlafrok, wkladki laktacyjne i podpaski. Wezme jeszcze komplet ubranek w razie gdyby braklo w szpitalu czy cos.
U mnie pisza, żeby rożek wziąć swój. Ja się właśnie też zastanawiam w czym rodzic bo mam dwie nowe koszule, w domu śpię albo nago albo w koszulkach, żebym znalazła jakaś tania koszule rozpoznana z przodu to bym wzięła ale wszystko w okolicach 30 zł. A taka zwykła koszula bez rozciecia z przodu to chyba nie bardzo bo później to kangurowanie itp czy może być?

Cytat:
Napisane przez aniamelisa Pokaż wiadomość
Hejka

U mnie nocka tragiczna, zgaga, bóle okresowe i siku 😕 jeszcze straszne sny typu nieudana cesarka czy brak tętna u dziecka 😠 to nie na moje nerwy.

Alla zazdroszczę 😊

Aguleekk nie przejmuj się, moja mama też mówi że za dużo leżę i w ogóle nie powinnam się malować bo jak to wygląda? Jak ona była w ciąży to wszędzie z buta i jeszcze młodszego wozila do internatu 50km dalej i nic dla niej nie było. Nie wytlumaczysz że każda ciąża inna.
W pierwszej ciąży mimo cesarki pytaly czy jestem ogolona. Wiec i teraz na zero 😀

O ja to już jestem ciekawa czy będę miała jakieś przytyki do mojego wyglądu,co wypada matce,a co nie

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Martik,nie strasze ale tak jak piszesz - dla spokoju ducha lepiej mieć wszystko ogarnięte

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 10:40   #483
Libra2
Zadomowienie

Jakbym miała wyrzucać wszystkie ciuchy które miałam w szpitalu to bym zbankrutowała, leżałam ponad dwa miesiące w pierwszej ciąży to siłą rzeczy trochę łachów mieć musiałam. A do porodu kazali się przebrać w taką szpitalną koszulę, mam nadzieję że tym razem będzie tak samo bo w sumie mam kupione tylko takie do karmienia.
Co do golenia to ja się sama zdążyłam za to zabrać, ale miałam zakładany balonik więc 12 godzin wcześniej wiedziałam że będę rodzić.
Jak mnie teraz złapie niespodziewanie to nie wiem czy będę miała do tego głowę.
Stary 2017-08-29, 10:42   #484
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
No ja czytałam kiedyś jak dziewczyna pisała, że po każdym praniu innych rzeczy w pralce niż dziecięce czyści pralkę octem, dopiero wrzuca dziecięce. No masakra.
To już chyba jest jakaś paranoja 😱. A potem ludzie się dziwią, że tyle dzieci ma alergie.
Cytat:
Taaa a potem wyrasta z tego nadwazliwiec ktory jest na wszystko uczulony. Ja chyba nawet nie bede brac rozka, mysle ze dadza. Koszule mam dwie, nie wiem tylko w czym rodzic, bo tych mi szkoda, kupowac wiecej tez mi szkoda bo w domu spie w koszulce na szelkach. Generalnie na stronie szpitala pisze zeby zabrac 2 koszule, kosmetyki dla siebie, szlafrok, wkladki laktacyjne i podpaski. Wezme jeszcze komplet ubranek w razie gdyby braklo w szpitalu czy cos.
Ja rodzilam w zwyklej bluzce ciazowej na ramiączka, bo walizkę z rzeczami mąż dowiózł mi na sama końcówkę. Poza tym w takiej koszuli do kolan to wydaje mi się, że jest poprostu nie wygodnie. A przy tym całym bolu to mi było wszystko jedno czy tylek widac czy nie 😄.
W koszule przebralam sie dopiero jak wzięłam natrysk.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 10:48   #485
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość

Z tym masażem szyjki - co o nim nie wspomnicie to mnie dreszcze przechodzą. Chciałabym tego uniknąć ale z drugiej strony słyszałam ze mało która położna się pyta o to czy może go zrobić, trzeba, robi i koniec. Brrr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mnie gin nie pytała . Chyba miała dość mojego jeczenia jak to się boję porodu. Bez mojej zgody nie powinna tego robić i mogłabym złożyć skargę , ale w sumie z perspektywy czasu dobrze wyszło.

Cytat:
To u mnie nic nie było napisane na ten temat.

W ogóle co do informacji na stronie szpitala... wy sobie golicie krocze przez porodem? Bo kurczę wiele razy gdzieś czytałam, ze dziewczyny się normalnie gola przed żeby się lepiej czuć, a ostatnio na stronie mojego szpitala czytam, że proszą o nie golenie się w bliskim okresie porodu że względu na małe ranki,które się moga zrobić, a to grozi zakażeniem. Pisza, że polecają sobie tylko przystrzyc gdybym tego nie przeczytała to bym się ogolila normalnie

U mnie mówili by właśnie się nie golić tylko obstrzyc na krótko, bo w razie szwów rana będzie bardziej dokuczliwa jak włoski będą odrastać .

Cytat:
Ja nawet nie mam rożka i nie planuję. Do szpitala wezmę pieluchy tetrowe, flanelowe, otulacz i kocyk , ale nie ten najgrubszy .

Muszę w końcu się spakować.

Cały czas czuję się fatalnie . Jestem niewyspana i czuję się jak zoombie, na gardło nic nie mam , bo nie miałam jak wyjść z domu .
Nie mam siły ogarnąć młodego , bo ciągle mi ucieka i też się nie wyspal . Teraz w końcu zasnął , ale ja nie mogę , bo mam robotników naprawiających usterkę na balkonie.

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 10:59   #486
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Mnie gin nie pytała . Chyba miała dość mojego jeczenia jak to się boję porodu. Bez mojej zgody nie powinna tego robić i mogłabym złożyć skargę , ale w sumie z perspektywy czasu dobrze wyszło.

U mnie mówili by właśnie się nie golić tylko obstrzyc na krótko, bo w razie szwów rana będzie bardziej dokuczliwa jak włoski będą odrastać .

Ja nawet nie mam rożka i nie planuję. Do szpitala wezmę pieluchy tetrowe, flanelowe, otulacz i kocyk , ale nie ten najgrubszy .

Muszę w końcu się spakować.

Cały czas czuję się fatalnie . Jestem niewyspana i czuję się jak zoombie, na gardło nic nie mam , bo nie miałam jak wyjść z domu .
Nie mam siły ogarnąć młodego , bo ciągle mi ucieka i też się nie wyspal . Teraz w końcu zasnął , ale ja nie mogę , bo mam robotników naprawiających usterkę na balkonie.

Staram się nie myśleć o tym masażu szyjki. Co ma być to będzie. Trzeba to przejść i koniec..

Co do złego samopoczucia - może zrób sobie chociaż to mleko z czosnkiem i miodem? Syrop z cebuli...Żeby to gardło się w coś gorszego nie rozwinęło
Stary 2017-08-29, 11:06   #487
Aleaa_
Wtajemniczenie

Ja pojechałam do szpitala z lekkim zarostem, bo szłam tam z przekonaniem że idę na patologie ciąży. Na porodowce przed CC polozna się tylko zapytała czy wyrażam zgodę na ogolenie miejsca do cięcia.

Ja się dziś zmotywowalam, puściłam już pranie właściwe ubranek i tetry, jutro puszczę koce jeszcze.
Mam nadzieję, że pieniądze dostanę przed weekendem to pozamawiam jeszcze co mi brakuje.
Dziś jeszcze torbę dla mnie zacznę pakować, a jutro torbę do wyjścia dla małej, bo do szpitala nic mi nie potrzeba.

Muszę Wam powiedzieć, że zaczynam mieć taki wewnętrzny strach, bo synek urodził się akurat w tym tygodniu co teraz jestem. Tż chyba też zaczął panikować po akcji w nocy, bo pisze co godzinę czy wszystko ok 😁

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:18   #488
Lotso
Zadomowienie

Alea my tez z mezem jacys tacy niespokojni😀😀 dzisiaj po prostu juz musze spakowac ta torbe do szpitala. W koncu doszlo do mnie ze bedziemy mieli 3cie dziecko i dopiero zaczelam sie zastanawiac gdzie je upchamy😀😀mysle zeby zrobic wieksze przemeblowanie poki chlopcow nie ma. Szybko sie obudzilam😀wicie gniazda mi sie wlaczylo😜😜
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:23   #489
nunny
Wtajemniczenie

Ja też w końcu piorę. Ale nie skończę dziś bo umarłabym przy prasowaniu, jutro druga połowa. Muszę jeszcze kupić kocyk bo właśnie mnie oświeciłyście że nie mam
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:27   #490
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Apropo wymagań szpitalnych - u mnie szpital wymaga 4 koszul - 2 do porodu i 2 do karmienia... Jeśli to wszytko ma iść później do kosza to przepraszam ile ja mam tego mieć skoro w domu muszę też mieć dla siebie ? ;P
No i co z kocykiem/rożkiem? Wywalacie po szpitalu?

Ja niczego po porodzie nie wyrzuciłam Wypralam tylko i koszul miałam 3 i spokojnie taka ilośc wystarczyła
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:32   #491
Aneu8899
Rozeznanie

Czy tylko ja nie mam torby do szpitala spakowanej?

Ja to na ciążę nie narzekam. Ogarnia mnie tylko dzikie przerażenie jak będzie z dwójka dzieci. Starszy wchodzi na wszystko w kilka sekund. Są ostre kanty. Osłonki ściąga. Żeby tylko drugie było tak spokojne jak pierwsze i dużo spało.
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:35   #492
nunny
Wtajemniczenie

Aneu nie tylko ty
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:36   #493
aguleekk
Zakorzenienie

Ja też nie spakowalam ale chyba w weekend to zrobię.

20.08.2016
Stary 2017-08-29, 11:37   #494
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość

Ja to na ciążę nie narzekam. Ogarnia mnie tylko dzikie przerażenie jak będzie z dwójka dzieci. Starszy wchodzi na wszystko w kilka sekund. Są ostre kanty. Osłonki ściąga. Żeby tylko drugie było tak spokojne jak pierwsze i dużo spało.
Ja nie mam
A ja chciałabym by nie był taki jak pierwsze pierwsze dużo wyło, mało spało i nie chciało jeść .
U nas też nie ma szans na osłonki . Ostatnio w sekundę rozpracował zabezpieczenia na szafkach . Byliśmy naiwni , że to się nada. Przydała by się jeszcze jakaś skomplikowana blokada na otwieranie wc.

Stary 2017-08-29, 11:38   #495
Lynn
Zakorzenienie

Jadę na wizytę. Trzymajcie kciuki, żebym nie wróciła ze skierowaniem do szpitala
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:38   #496
dominikowa
Wtajemniczenie

Ja tez nie jestem spakowana, i przez kolejne 2 tyg nie bede, musze czekac na komiec remontu bo inaczej wszystko mi sie zakurzuly. A i jeszcze okna do mycia

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:40   #497
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Dziewczyny jak wygląda u Was sytuacja z ustępowaniem miejsca, przepuszczaniem w kolejce? Nie to że się żale bo czuje się na prawde dobrze i nie potrzebuje tego przepuszczania, ale obiecuje że wyglądam jak orka, a jeszcze ANI razu nikt mnie nigdzie nie przepuścił Troche smutne nie?

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:40   #498
goslawka
Zadomowienie

Aneu8899
Ja też nie spakowana :P i nie mam jeszcze wszystkich rzeczy kupionych xD ale ja mam tp na koniec października wiec myślę, że mam jeszcze 2 miesiące!
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:44   #499
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Jadę na wizytę. Trzymajcie kciuki, żebym nie wróciła ze skierowaniem do szpitala
Kciuki mocno!
Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wygląda u Was sytuacja z ustępowaniem miejsca, przepuszczaniem w kolejce? Nie to że się żale bo czuje się na prawde dobrze i nie potrzebuje tego przepuszczania, ale obiecuje że wyglądam jak orka, a jeszcze ANI razu nikt mnie nigdzie nie przepuścił Troche smutne nie?

Mi tylko raz babka w rossmannie powiedziała, że nie jest w stanie zawsze wyłapać ciężarną i żeby pamiętała, że nie muszę stać tylko mogę od razu podejsc do kasy, a tak to nic.

20.08.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-29, 11:47   #500
aniamelisa
Raczkowanie

Też nie jestem spakowana, nawet torby nie mam, znaczy mam ale u rodziców.

Mnie dwa razy zawołała kasjerka w rossmannie a tak to nigdzie nie ustępują tylko się gapia na brzuch jakby się zastanawiali ustąpić czy nie?

aniamelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:48   #501
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Ja nie mam
A ja chciałabym by nie był taki jak pierwsze pierwsze dużo wyło, mało spało i nie chciało jeść .
U nas też nie ma szans na osłonki . Ostatnio w sekundę rozpracował zabezpieczenia na szafkach . Byliśmy naiwni , że to się nada. Przydała by się jeszcze jakaś skomplikowana blokada na otwieranie wc.

Najlepsze zabezpieczenia ma Ikea. A osłonki na kanty są fajne z Castoramy. Mocno się trzymają.

Moje dziecko się na szczęście ostatnio uspokoiło. Niestety teraz jest dramat z ubieraniem.
Cytat:

W pierwszej ciąży mnie więcej przepuszczali, teraz rzadko kiedy.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:52   #502
Aneu8899
Rozeznanie

Ja też myślę że mam jeszcze dużo czasu. W sumie to 6 tyg. Muszę jeszcze grzechotki umyć. Matę i bujaczek wyprać. Spakować torbę. Wyparzyc butelki i smoczki. Kupić mleka jednorazowe. Oby poród nie zaczął się wcześniej.

Myślicie że 2 koszule wystarczą? Nie mam więcej.

Mnie też rzadko przypuszczają. Z dwa, trzy razy i kilka razy sama się wepchłam.

Edytowane przez Aneu8899
Czas edycji: 2017-08-29 o 11:53
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:52   #503
holly123456
Rozeznanie

Cytat:
Martik wiesz co? Siedzę na jakiejś fejsbukowej grupie październikowych mam i przedwczoraj i wczoraj dziewczyna już urodziła. Dzisiaj kolejna na porodowce, więc to ogarnianie wszystkiego pod klucz już teraz nie jest takie głupie

Agulek jaka to grupa?

Stary 2017-08-29, 11:54   #504
Kate Noir
Zakorzenienie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7670680 1]Najlepsze zabezpieczenia ma Ikea. A osłonki na kanty są fajne z Castoramy. Mocno się trzymają.

Moje dziecko się na szczęście ostatnio uspokoiło. Niestety teraz jest dramat z ubieraniem.

W pierwszej ciąży mnie więcej przepuszczali, teraz rzadko kiedy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
O dzieki. Zainteresuje się tematem . Miałam te z canpola i zostały fajna zabawka widziałam tez u kogoś takie jakby taśmy przyklejane na całej długości . Może to by miało szansę przetrwać .
Mój to lubi się przebierać , ładnej wkłada rączki , sam każe sobie zakładać buty , ale jest taki warunek , że najpierw muszę go złapać, w trakcie też mi zwiewa

Stary 2017-08-29, 11:58   #505
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość

Witaj w klubie niespakowanych. Narazie walizka została przyniesiona z poddasza i czeka na spakowanie od ok. tygodnia😉

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 11:58   #506
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość
Agulek jaka to grupa?

Po tym jak 'rodze w 2017' zostało shakowane, adminka zrobiła ta grupe jako tajną więc nie można jej znaleźć normalnie, tylko na zaproszenie. Tam jest chyba z 500 dziewczyn i stwierdziły,że wiecej nie potrzeba chyba,że któraś ma jakaś znajoma czy coś, która chce dołączyć to tak z polecenia jeszcze przyjmą.

20.08.2016
Stary 2017-08-29, 11:58   #507
kasiastka
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem zaskoczona, bo ostatnio w biedronce w kolejce ludzie już 3. raz sami z siebie mnie przepuszczają. Miłe to, choć zawsze jak ktoś mnie przepuszcza, to akurat czuję się ok i mogę poczekać na swoją kolejkę. Jak czuję, że zaraz padnę i muszę szybko do domu, to nie ma bata, żeby ktoś mnie zauważył
kasiastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 12:01   #508
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Trzymamy!

Cytat:

Generalnie w Rossmanie to już chyba standard tzn Panie kasjerki wyłapują i obsługują poza kolejnością - tak mają nakazane z góry. Ogólnie Rossman jest nastawiony ostatnio bardzo na ciężarne i dzieci . W Auchan ustawiłam się kiedyś przypadkowo do kasy pierwszeństwa. Dopiero po chwili się zorientowałam, że do takiej stoję. Nikt w kolejce mnie nie przepuścił, każdy zerkał tylko i udawał, że nie widzi - co raz częściej zauważam takie zachowania. Pani kasjerka mnie zobaczyła i od razu poprosiła, powiedziała, żeby podchodzić zawsze poza kolejką bo to specjalna kasa dla kobiet ciężarnych i z dziećmi i że jak się inni ustawiają w takiej koleje to powinni być przygotowani na to, że mogą w sumie dłużej postać niż w normalnej kolejce.
Oprócz tych 2 sklepów raz ustąpił mi chłopak w tramwaju a tak to same starsze osoby chcą się podnosić. Młode towarzystwo kompletnie się nie poczuwa nos w telefon zazwyczaj jak mnie widzą, nawet jak siedzą na miejscu dla starszych osób/kobiet w ciąży itd. Norma. Tylko starsze osoby się podrywają ale dla mnie to przesada, obiecałam sobie, że następnym razem wyrzucę gówniarza z miejsca uprzywilejowanego i powiem, że to paranoja, żeby osoba starsza się podnosiła. W takich sytuacjach grzecznie dziękuję i mówię, że podejdę do miejsca dalej.

Nie wiem czy Wam kiedyś o tym pisałam ale kuzynka TŻ miała taką sytuację wchodząc z wózkiem to tramwaju czy tam autobusu. Zawsze jest takie wydzielone miejsce dla wózków. Jechała wtedy z dzieckiem do lekarza. Jakaś gówniara stała na tym miejscu żując gumę. Widziała, że wjechała wózkiem. Kuzynka TŻ poprosiła o ustąpienie argumentując że to miejsce dla wózków a dziewczyna na to patrząc z pogardą "No i?".....MASAKRA nie przesunęła się a nikt nie zareagował więc stała z tym wózkiem praktycznie w przejściu..
Stary 2017-08-29, 12:05   #509
holly123456
Rozeznanie

W rossmannie udawalo mi sie zawsze,kasjerki dobrze tam wyszukują brzuchatek
Ale gdzie indziej...marzenie. Czesto robie zakupy w mięsnym Zyguła, wisi wielka tablica z ciężarną i zazaczone-bez kolejki. Nigdy nikt mnie nie przepuścił. W przychodniach rowniez nie. Na poczcie raz facet mnie przepuscil i jeszcze upomnial innego zeby przepuscil panią z brzuszkiem. A ten pan się obejrzał, obciął mnie od gory do dołu,prychnął i powiedzial NIE!
To zalezy od kultury i wychowania. Ja zawsze bylam nauczona przepuszczania potrzebujacych (tak bym to nazwala). Zawsze przepuszczalam czy ustepowalam miejsca ciezarnym, komus o kulach, ze starszymi mam troche problem,jak widzę babinke lub dziadeczka to puszczę,ale juz z energiczną emerytką,ktora siedzi w osrodku zdrowia 5 dni w tygodniu zeby pogadac ,mam problem...

Stary 2017-08-29, 12:10   #510
aguleekk
Zakorzenienie

Z tym przepuszczaniem tak jest bo wiele ludzi uważa, że jak ciężarna ma siłę latać po sklepie to ma siłę tez stać. A ja już się nie raz przekonałam, że wcale tak nie jest bo po sklepie chodziło mi się spoko, a jak postalam chwilę w miejscu to nagle gorąco, jakoś słabo, dziwnie.

20.08.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości