![]() |
#481 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Kanałowe lecznie zębów - wątek zbiorczy
Masz prawo do znieczulenia! Jeśli czujesz,że go potrzebujesz to się go domagaj! Ja już nigdy nie zdecyduję się na klasyczne leczenie kanałowe, nie po tym co przeszłam. Teraz już tylko pod mikroskopem! Co prawda trzeba jakieś dwie godziny spędzić na fotelu,ale ma sie spokój i nic to nie boli, a dodatkowo am się 100% gwarancję,że ząb jest dobrze wyczyszczony
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Wtajemniczenie
|
No ja mam właśnie klasyczne i boję się że ząb mi się popsuje po czasie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej. Jestem tutaj nowa, wiele się naczytałam już o Waszym leczeniu kanałowym.
Ja od jakiegoś miesiąca a może i dłużej mam dziurę w dolnej czwórce. Niestety zaniedbałam to i nie poszłam do dentysty. Jakieś 2 tygodnie temu bardzo bolał mnie ząb. Był to pulsujący ból i leki przeciwbólowe nie działały. Zebrała się ropa, natomiast płukanka z wody i soli pomogła. Niedawno leciała mi też krew z tego zęba. Teraz mnie nie boli. Zauważyłam ostatnio że ząb ten się rusza. Czy w tym przypadku leczenie kanałowe też jest potrzebne?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
No to i ja się 'pochwalę', że dzisiaj usłyszałam magiczne: leczenie kanałowe. No cóż. Niby mała dziura była tylko, a tu proszę skończyło się jak się skończyło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
To tylko dodatkowy sprzęt, obecnie często wykorzystywany w endodoncji. Pacjent nie odczuwa żadnej różnicy, ot zwykła wygoda i dokładność dla lekarza. Podejrzewam, że mogło coś się pomylić z leczeniem mechanicznym. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Witajcie! 19 kwietnia byłam u dentysty i wyrok - leczenie kanałowe. Założyła mi trutkę na zęba i kolejną wizytę mam na 28 kwietnia. Problem w tym, że musiałam wyjechać do innego miasta. Umówiłam się na wizytę tutaj, ale nic nie wspominałam o "dokończeniu" zęba.
Moje pytanie polega teraz na tym, czy nowa dentystka mi to zrobi? Ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać i trochę się boję, że będę musiała wracać i dokończyć u tej pani, co mi zaczęła ![]() PS. Orientuje się ktoś, ile można zapłacić za takie leczenie? Edytowane przez ktoskogonieznasz Czas edycji: 2011-04-20 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Podbijam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do cen- w różnych gabinetach są inne. Zależy też ile ząb ma kanałów, czy zostały już one opracowane i tylko pozostało ich wypełnienie, czy konieczne jest dalsze czyszczenie. Zostaje również odbudowa ząbka, która nie wlicza się do kosztów leczenia kanałowego, niestety. Stomatolog zaproponuje najlepsze rozwiązania. Może to być nakład, wkład i korona (droższe opcje) lub odbudowa zwykłym światłoutwardzalnym kompozytem, jeśli korona zęba nie będzie zbyt zniszczona i osłabiona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Który to ząbek? Jeśli ma jeden lub dwa kanały, które zostały opracowane to może nawet zaoszczędzisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Mam założoną tzw "trutkę", a ząb to górna czwórka. Mam nadzieje, że wszystko się skończy po drugiej wizycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym bądź razie mi na pierwszej jak już pisałam założyła trutkę, na drugiej wyczyściła i wypełniła kanały, a w środę ma mi odbudować zęba na włóknie szklanym. Oby na tym się skończyło ![]() W sumie wydałam na leczenie mojej kochanej górnej czwórki około 550 zł ![]() ![]() Też nie miałam leczone pod mikroskopem. A długo trwał zabieg odbudowy zęba? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na odbudowę zęba z włóknem szklanym, powinnaś uzbroić się w cierpliwość. Jednak dłużej niż godzinę, to nie powinno zająć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Hej, wczoraj mialam kanalowe w znieczuleniu. Jak znieczulenie zeszlo a mianowicie dzisiaj rano zaczal sie horror- boli mnie jak cholera, chodze normalnie pod scianach.... to normalne ze tak boli jak zab sie truje????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
Tzn, masz zaczęte leczenie kanałowe. Mnie po pierwszej wizycie nic nie bolało tak, że musiała bym brać tabletki lub coś. Chwile po wizycie czułam lekki dyskomfort i nic poza tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Raczkowanie
|
hmm czyli jest to normalne???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Rozeznanie
|
Potrzeba leczenia kanałowego świadczy o dużym stanie zapalnym, zmianach w kości, bądź jeszcze innych niewesołych historiach. Ból jest, więc względnie normalną dolegliwością.
Jednak przecież nie w tym rzecz, żebyś go przetrzymywała za wszelką cenę i miała cierpieć. Często przy leczeniu kanałowym są przepisywane antybiotyki. Jeśli nie masz możliwości udać się po nie jeszcze jutro do jakiegokolwiek lekarza stomatologa, zrób to koniecznie w poniedziałek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja nie wiem o co chodzi, ale napuchłam... tzn napuchła mi ta jedna strona- nie jest to opuchlizna mega duza ale jest, czuje ze dziaslo mam opuchniete.... jakas totalna masakra!!! ide jutro do niej i niech cos dziala, bo chyba tak nie powinno byc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, idź! Mnie po wyjściu z gabinetu już ząb nie bolał wcale więc to nie jest normalne. Inna sprawa, że ja wcale nie miałam zatruwanego zęba, od razu na pierwszej wizycie zaczął mi dobierać się do kanałów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
hmm zastanawiam sie tak, bo ten zab teraz mnie nie boli. Albo dlatego ze sie zatrul, albo moze dlatego ze mam ta opuchlizne i jakos ona niweluje ten bol... sama juz nie wiem. Tak czy siak ide jutro, bo wygladam jak chomik, chociaz nie ukrywam ze jak przestalo mnie bolec to juz lepiej sie czuje..ale i tak jestem senna i najlepiej ciagle spalabym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Skoro już nie boli, to pewnie ból już nie wróci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
Kazali mi zrobic zdjecie bo mnie ten zab nic a nic nie bolal, tylko dziaslo mi nabrzmiewalo i byly takie kropki z ropa. Okazalo sie ze to przetoka ropna. Wygladam malo ciekawie z jedna strona opuchnieta jak chomik... masakra jakas. Oczywiscie zab nie boli tak jak rwal wczoraj, ale nie moge na niego nagryzac, dzisiaj przez przpadek kłapnelam paszcza i az mnie ciary przeszly. Cos tam jeszcze cmi ale tylko czasami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Mnie też nic wcześniej nie bolał
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
boze ja juz sie boje jutra... no ale musze isc. Najgorzej ze musze prace odwolac bo w takim stanie moge odstraszyc tylko:P mialam pisac prace mgr, ale wczoraj bylo to niewykonalne. Dzisiaj cos pchne...
No i co..u Ciebie tez kanalowe??? ja mam wrazenie ze teraz opuchlam bo ropa tam dalej jest i chce znalezc ujscie a nie moze...bo mam zaklejone ta trutka czy czyms..mam nadzieje ze jutro dostane antybiotyk ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- wlasnie obejrzalam sobie to dziaslo i kurcze na nim jest pelno takich pecherzy ropnych. Ropa chce znalezc ujscie ale nie moze... ja nie wiem czemu ta dentystka zakleila mi tego zeba tym bialym cementem. Nie kumam bazy, niby dentystka mloda, wydawala sie profesjonalna a tu takie cos... to chyba jej wina ze takie cos mi sie zrobilo i ze cierpie. Moze jakby zostawila to i ropa mialaby ujscie to nic by sie nie stalo...sama juz nie wiem, ale normalnie sie wkurzylam jak cholera |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Tak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
3mam kciuki za Wasz ząbki ![]() Trafiłam na ten wątek, ponieważ ukruszyła mi się dziś plomba ![]() ![]() Z tego co piszecie, to ceny są straszne... Może któraś z Was ma sprawdzonego dentystę z Katowic lub okolic, który dobrze naprawia ząbki, ale też nie puszcza z torbami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.