Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-16, 18:13   #481
fioletowe okulary
Raczkowanie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Folinka jesteś niesamowita!!! że pamiętasz o moich płytkach ! Chociaż ja wspomniałam o nich tylko raz i to bardzo dawno temu! Szok, no niesamowita jesteś! <3 :-*

Płytki obecnie mam na poziomie 110 i się utrzymują, dostałam zaswiadczenie od hematologia że W szpitalu muszą mnie przyjąć przynajmniej tydzień przed porodem i badać codziennie płytki, jeśli będą za niskie to mam na tym zaświadczeniu wyszczególnione jakie leki mają mi podawać i w jakich dawkach w zależności od tc. U mnie porod sn nie wchodzi w grę dlatego tych płytek muszę pilnować, a od 34 tc jesli nie trafie w tym czasie do szpitala-będę miała badana krew co tydzień . U Ciebie Folinko też obowiązują jakieś szczególne zalecenia odnośnie tych płytek? Czy tylko kontrola ?
Stary 2018-04-16, 18:15   #482
pola25
Zakorzenienie

Monya miło,że pytasz. Mama dzisiaj pojechała,odpoczęłam sobie,więc fizycznie i psychicznie ok,ale dzisiaj miałam znowu jakieś bóle,nałykałam się magnezu i scopolanu i narazie sytuacja pod kontrolą.Bardzo się cieszę,że tata Mareczka się odezwał i już niedługo się zobaczycie.

Bursztynku super,że sytuacja pod kontrolą.Jakie dostałaś zalecenia ze szpitala?

Witam nową koleżankę Apali!

Gratuluję Wszystkim wspaniałych zakupów i życzę dobrego samopoczucia!

Ja się zapisałam jutro do fryzjera,mam niedaleko,muszę iść na piechotkę,mam nadzieję,że jutro będzie dobry dzień i się tam dotoczę. Chcę tylko obciąć włosy,nadać im kształt,strasznie są zniszczone na końcach.Odświeżę się trochę.

Dzisiaj zamówiłam kojec baby design dream. Kiedyś Wam go wrzucałam.Kupiłam na tosia,mieli najlepszą cenę.
Poszło zamówienie na gemini.Ale to jeszcze pewnie nie wszystko z tych aptecznych rzeczy.
Kupiłam też torbę z saszetką la millou,chustkę i taką poduszeczkę

Odezwała się ta pani,co będzie sprzątała.Przyjdzie w piątek.

Jutro mąż idzie na kontrolę i zapadnie decyzja,czy będzie potrzebna operacja!

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-04-16 o 18:19
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 18:24   #483
aaska92
Zadomowienie

Witam Was po weekendzie
W sb byłam na weselu pobawiłam do 3:00, wczoraj również aktywny dzień i dziś już większość dnia odpoczywałam.
BursztynekSuper, że już jesteście w domku i wszystko dobrze.
Folinka Zazdroszczę zdolności do szydełkowania, piękne Twoje dzieła , niestety nie mam smykałki do takich rzeczy.
RudyKotBialyKot Odpoczywaj teraz . Na początku ciężko się przestawić, ale potem dzień za dniem lecą na wolnym jak szalone.
zUa_tysica Rzeczywiście ceny na tej stronce bardzo korzystne dodaje do ulubionych i myślę, że dużą część tam skompletuje.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 18:27   #484
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Monya miło,że pytasz. Mama dzisiaj pojechała,odpoczęłam sobie,więc fizycznie i psychicznie ok,ale dzisiaj miałam znowu jakieś bóle,nałykałam się magnezu i scopolanu i narazie sytuacja pod kontrolą.Bardzo się cieszę,że tata Mareczka się odezwał i już niedługo się zobaczycie.

Ja się zapisałam jutro do fryzjera,mam niedaleko,muszę iść na piechotkę,mam nadzieję,że jutro będzie dobry dzień i się tam dotoczę. Chcę tylko obciąć włosy,nadać im kształt,strasznie są zniszczone na końcach.Odświeżę się trochę.

Dzisiaj zamówiłam kojec baby design dream. Kiedyś Wam go wrzucałam.Kupiłam na tosia,mieli najlepszą cenę.
Poszło zamówienie na gemini.Ale to jeszcze pewnie nie wszystko z tych aptecznych rzeczy.

za zakupy! To już chyba największa cześć wyprawki na jaki wzór torebki się zdecydowałaś?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Zua sto lat!
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 18:28   #485
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Chuda - brzuszek to prawie 3 tyg. do tyłu, kością udową nadgania ale niech rośnie swoim tempem i by przy porodzienie mnie nie wymęczyła

Chociaż te wymiary to zależą od operatora usg - zobaczymy przy porodzie czy im się masa będzie zgadzała

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Modelka jak nic, nie czepiaj się Mama!
Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,

Witam sie po krzywej cukrowej. Niestetey cytryny nie mozna bylo uzyc, panie w przychodni same mi miksture zrobily, bleee ohyda.no coz najgorsza najpierw byla zgaga - ja od lat mam problemy z zoladkiem. a potem czulam sie jak pijana, bylam bliska zaslabniecia. jakos dojechalam do domku chociaz az sie balam do auta wsiadac z powrotem no i natychmiast musialam sie polozyc, teraz odespalam i dochodze do siebie, ale nie spodziewalam sie ze to badanie az tak potrafi rozwalic.

Summer, Bursztynek, Pola - jak sie czujecie?

Folinka - jakie cuda na szydelku, ja tez z tych nieutalentowanych manualnie wiec moge tylko podziwiac lub kupowac gotowe dziela.

a z dobrych wieści - tż się odezwał i przyjedzie na majówkę.
Ale już za Tobą i mimo wszystko bez zwrotu, gratuluję
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Jestem, jestem dziewczyny

Wróciłam do domku, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dobrze się czujemy wg. dzisiejszego USG maleńka ma 1180 g w 28+3 ( tydzień temu miała 1050), ale w środę idę do mojego gina i wole żeby to on wszystko pomierzył i posprawdzal bo badal mnie młody lekarz który się dopiero uczył.

Monyaa dobrze że przetrwałaś i już masz za sobą teraz tylko czekać na dobre wyniki.

Folinka piękne te twoje prace, podziwiam ludzi z różnymi talentami ja niestety takowych nie posiadam.

Apali witamy na pokładzie

Zua szkoda że nie wiedziałam o tej innej stronie wcześniej, ja już po zakupach od hubiego, no trudno

Dziewczyny ostatnio gdzieś któraś dokładnie podała fachową nazwę i markę tych butelek i smoczków które nie zaburzają naturalnego ssania, możecie powtórzyć bo nie zapisałam a teraz nie mogę znaleźć.

A z ciekawostek słyszałyście o olejku z wiesiołka który można stosować w formie kapsułek, oleju do smarowania krocza i ewentualnie do stosowania dopochwowo. Podobno wiele położnych rekomenduje takie stosowanie od 36 tygodnia ciąży, pomaga on ładnie rozpulchnic i zmiękczyć szyjkę i podczas porodu rzadziej dochodzi do pęknięć i urazów. Poczytałam na necie o tym i faktycznie coś jest na rzeczy. Myślę że będę stosować

Witaj w domu!!! ale rośnie smyk, oby następny raz w szpitalu na poród dopiero

Stary 2018-04-16, 18:44   #486
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Gratuluje! U mnie Maly byl ostatnio o tydzien wiekszy mam nadziej ze nie bedzie wielkoludem dobrze ze jestes juz po. Mnie po krzywej tez zgaga palila a zazwyczaj nie mam z tym problemów...
Super ze tz się odezwal! Czyli chce aktywnie brac udział w byciu rodzicem?

Kropka to trudne pytanie, mysle ze zostawie sprawy swoejmu biegowi i nic nie bede wymuszac, zrobil krok naprzod i mnie to cieszy.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:

Wróciłam do domku, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dobrze się czujemy wg. dzisiejszego USG maleńka ma 1180 g w 28+3 ( tydzień temu miała 1050), ale w środę idę do mojego gina i wole żeby to on wszystko pomierzył i posprawdzal bo badal mnie młody lekarz który się dopiero uczył.

Monyaa dobrze że przetrwałaś i już masz za sobą teraz tylko czekać na dobre wyniki.

Folinka piękne te twoje prace, podziwiam ludzi z różnymi talentami ja niestety takowych nie posiadam.

Zua szkoda że nie wiedziałam o tej innej stronie wcześniej, ja już po zakupach od hubiego, no trudno

Dziewczyny ostatnio gdzieś któraś dokładnie podała fachową nazwę i markę tych butelek i smoczków które nie zaburzają naturalnego ssania, możecie powtórzyć bo nie zapisałam a teraz nie mogę znaleźć.

A z ciekawostek słyszałyście o olejku z wiesiołka który można stosować w formie kapsułek, oleju do smarowania krocza i ewentualnie do stosowania dopochwowo. Podobno wiele położnych rekomenduje takie stosowanie od 36 tygodnia ciąży, pomaga on ładnie rozpulchnic i zmiękczyć szyjkę i podczas porodu rzadziej dochodzi do pęknięć i urazów. Poczytałam na necie o tym i faktycznie coś jest na rzeczy. Myślę że będę stosować

Bursztynku super ze wrocilas i ze jest dobrze z malenstwem no juz spore to malenstwo
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 18:47   #487
pola25
Zakorzenienie

Emma zamawiałaś na stronie la millou?nie ma już dużego wyboru

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-16, 18:48   #488
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za przywitanie w gronie l4 właśnie skończyłam sprzątać- w bardzo powolnym tempie sobie ogarnęłam łazienkę i teraz tylko zupę nastawię i relaks aż mąż z pracy wróci
Uwaga będę się chwalić:był Pan kurier z poduszką, taką w kotki sobie zamówiłam wydaje się być ok, nie jest za twarda ani za miękka, w środku wypełniona kulką silikonowa, w zestawie przyszła z poduszką - motylkiem i cienkim materacykiem dla Młodej, zamawiałam na alledrogo chyba z oficjalnego sklepu dreamland.

Pokaż, pokaż tą poduszkę w kotki

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
To moje twory teraz
To jeszcze żadne dzieła, bo to dosłownie moje pierwsze twory.

Najpierw sobie takie małe próbki różnych ściegów robiłam. To kolorowe Kaj zamówił sobie jako szaliczek dla misia Kupiłam też taką wspaniałą milusią włóczkę (biało-szaro-pomarańczowa), w której cała rodzina się zakochała - taka jest miękka i milusia, że każdy, kto bierze ją do rąk, od razu ją do twarzy przytula, haha. Zdjęcie tego nie oddaje! I Maks (moje 12-letnie dzieciątko ) zamówił sobie szmatkę-przytulankę z niej i śpi z nią faktycznie A ja się ucieszyłam, bo miałam fajną wprawkę, choć widać, że jeszcze mi to proste nie wyszło. Tż teraz czeka na czapę z takiej włóczki, bo w pracy u niego w nocy jest zimno jeszcze, a on jest strasznie wybredny z takimi materiałami czapkowymi I na koniec już dość sprawnie mi poszły czapeczki moja i Lidki, choć przy Lidkowej nakombinowałam się i prułam początkowe rzędy kilka razy, bo z instrukcji mi zły rozmiar wychodził, więc trochę przerabiałam na różne sposoby dodając czy ujmując oczka. Na różnych szydełkach też robiłam (różnych rozmiarach), więc w mniejszej te oczka - płatki/gwiazdki są większe, a czapeczka lżejsza, bardziej wiosenna (nie mogę się zdecydować, na którym zdj lepiej widać, to daję dwa )

Ktoś się skusi na szydełko?
Folinko super, śliczen te rzeczy U mnie w domu takie zdolności ma moja mama i starsza siostra Jak byłam w podstawówce to pamiętam że na drutach robiłam szaliki, być może do tego spróbuję wrócić Mama pamiętam nam robiła dużo swetrów, szalików, czapek i innych tworów na szydełku i na drutach

Cytat:
hej Dziewczyny,

Witam sie po krzywej cukrowej. Niestetey cytryny nie mozna bylo uzyc, panie w przychodni same mi miksture zrobily, bleee ohyda.no coz najgorsza najpierw byla zgaga - ja od lat mam problemy z zoladkiem. a potem czulam sie jak pijana, bylam bliska zaslabniecia. jakos dojechalam do domku chociaz az sie balam do auta wsiadac z powrotem no i natychmiast musialam sie polozyc, teraz odespalam i dochodze do siebie, ale nie spodziewalam sie ze to badanie az tak potrafi rozwalic.

Summer, Bursztynek, Pola - jak sie czujecie?

Folinka - jakie cuda na szydelku, ja tez z tych nieutalentowanych manualnie wiec moge tylko podziwiac lub kupowac gotowe dziela.

a z dobrych wieści - tż się odezwał i przyjedzie na majówkę.
Monya super że przetrwałaś i że czujesz się lepiej po krzywej

Cytat:

Bursztynku cieszę się że jesteś w domu i że wszystko w porządku Oszczędzaj się mimo wszystko

Dzisiaj ta pogoda u mnie taka beznadziejna... Przyszłam do domu, przesadziłam kwiatki, ugotowałam obiad i już leże w łóżeczku
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 18:49   #489
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Folinka jesteś niesamowita!!! że pamiętasz o moich płytkach ! Chociaż ja wspomniałam o nich tylko raz i to bardzo dawno temu! Szok, no niesamowita jesteś! <3 :-*

Płytki obecnie mam na poziomie 110 i się utrzymują, dostałam zaswiadczenie od hematologia że W szpitalu muszą mnie przyjąć przynajmniej tydzień przed porodem i badać codziennie płytki, jeśli będą za niskie to mam na tym zaświadczeniu wyszczególnione jakie leki mają mi podawać i w jakich dawkach w zależności od tc. U mnie porod sn nie wchodzi w grę dlatego tych płytek muszę pilnować, a od 34 tc jesli nie trafie w tym czasie do szpitala-będę miała badana krew co tydzień . U Ciebie Folinko też obowiązują jakieś szczególne zalecenia odnośnie tych płytek? Czy tylko kontrola ?
Eee tam Pamiętam, bo sama mam niskie płytki To powiem Ci, że baaardzo Cię krótko trzymają Tak, tak, pamiętam, że będziesz mieć cc, ale to bezpieczniejsza opcja przy problemach z krzepliwością, choć zawsze mi się to dziwne wydawało, to jednak ponoć przy cc łatwiej ewentualny krwotok powstrzymać. Hematolog i tu, i w Pl w sumie podobnie mnie prowadzą. Jak jest powyżej 100 to luz, tylko kontrola i baczniejsze pilnowanie krwawienia przy porodzie, muszę być bezwzględnie w szpitalu (a nie mogę być w takiej przyszpitalnej izbie porodowej, gdzie są trochę przyjemniejsze warunki typu wanna, piłki, itp). Teraz mam chyba 116 z ostatnich badań. Najniżej miałam w Pl w pierwszej ciąży 67, ginekolog panikował, do szpitala mnie położył, a po dobie mnie wypuścili, bo co na to poradzą... Nie wiem czemu, nie było mowy nigdy o żadnych lekach. Hematolog po jakichś dodatkowych badaniach, stwierdził, że mogę rodzić sn, choć przyjmując mnie na porodówkę podnieśli mi ciśnienie, lamentując, że z takimi płytkami powinnam mieć cc, ale po sprawdzeniu papierów od hematologa poszło jednak sn, choć fakt sporo krwi straciłam i dwa czy trzy dni po porodzie miałam transfuzję, bo miałam bardzo złe wyniki i bardzo słaba byłam.
Przy ostatnim porodzie też podobną ilość oszacowali, że straciłam, ale i tak byłam po 2h na nogach i dobrze się czułam

No i w sumie tak staram się pamiętać zawsze cokolwiek o każdym, żeby Was rozróżniać jakoś, a nie tylko egoistycznie o sobie na forum pisać

I właśnie a propos... Miałam pytać jeszcze
zgrusia, a jak Twoje serducho? Już się uspokoiła całkiem sprawa?

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Folinko, ależ cudowności ! Ja to nie będe próbować, nie mam tyle zapału

Byliśmy w hurtowni, i jutro zamawiamy wózek - w naszym rankingu wygrał Roan Bass. dostaniemy jeszcze na niego zniżkę, więc cenowo wyjdzie dobrze - Blanko, możesz mi dopisac na pierwszej stronie i fotelik Recaro young Profi Plus

Gratuluję wyboru! A jak z tym fotelikiem w końcu? Pasuje?

Cytat:

Fajnie, że co nieco idzie do przodu
Kciuki za męża jutro!

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Folinka Zazdroszczę zdolności do szydełkowania, piękne Twoje dzieła , niestety nie mam smykałki do takich rzeczy.

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-04-16 o 18:51
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 18:51   #490
zUa_tysica
Wtajemniczenie

emma, urodziny to miałam ze 3 tygodnie temu, ale dziękuje hehe

kurczę ta torba jest taka sliczna, ale kosztuje majątek !!!!!!! Ja chyba kupię tą z Babyono co ma Folinka, też jest spoko.

Folinko fotelik do stelaża od Roana to jeszcze nie wiadomo, będziemy to potem zalatwiać, nie jest to sprawa prioytetowa
Powiem Wam, że producenci wózków to jednak cwaniaki są. Roan Bass to model troche starszy od Roan Bass Soft - różnią się jedynie tym, że bass soft ma taki dodatkowy amortyzator, a cena wzrasta o około 250 zł, więc no hmmm...... ALE! patrze teraz na kolorystyke i powiem Wam hmmmmm no nic nie mogę wybrać. chciałam tkaninę, ale normalnie tragedia, chyba będe zmuszona wycelować w ekoskórę....

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2018-04-16 o 18:54
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 18:55   #491
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Monya, dobrze że się odezwał... Mówił cos wiecej? Chce pomagać, uczestniczyć w życiu Mareczka?

Byliśmy w hurtowni, i jutro zamawiamy wózek - w naszym rankingu wygrał Roan Bass. dostaniemy jeszcze na niego zniżkę, więc cenowo wyjdzie dobrze - Blanko, możesz mi dopisac na pierwszej stronie i fotelik Recaro young Profi Plus
Zua no to nie jest typ, ktory składa deklaracje, wiec tez nie zaglebialismy tematu przyszlosci, interesuje sie moim zdrowiem, ciaza, zdroweim małego, wiec cieszę sie ze jest postep.
Jest to pewne ze nie bedziemy mieszkac razem i małego razem wychowywac, ale moze chociaz bedzie zdalnym ojcem - bardziej w swiadomosci małego.

Ostatnio tez w necie przegladalam wozki i model wlasnie roan bass soft - nie wiem czy to ten sam - chybachodzi o jakies dodatkowe amortyzatory. Moze tez sie skusze
Stary 2018-04-16, 18:58   #492
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Folinko super, śliczen te rzeczy U mnie w domu takie zdolności ma moja mama i starsza siostra Jak byłam w podstawówce to pamiętam że na drutach robiłam szaliki, być może do tego spróbuję wrócić Mama pamiętam nam robiła dużo swetrów, szalików, czapek i innych tworów na szydełku i na drutach
Dzisiaj ta pogoda u mnie taka beznadziejna... Przyszłam do domu, przesadziłam kwiatki, ugotowałam obiad i już leże w łóżeczku

Trzymam kciuki! I czekam na towarzystwo w szydełkowaniu
Ja też już spoglądam w stronę łóżka, bo przy tym grillu to średnio wygodnie mi się tyle czasu siedziało, ale muszę jeszcze Maksowi do szkoły parę koszul wyprasować, żeby mieć spokój na cały tydzień z prasowaniem. Ale chyba zacznę od zmycia z siebie grillowego zapaszku
Stary 2018-04-16, 18:58   #493
pola25
Zakorzenienie

Blanka zmień mi wiek na 34 lata,syna na 8 lata.
Stary 2018-04-16, 18:58   #494
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:

Pola bardzo dobrze ze bedziesz miec pomoc do sprztaania i fryzjer tez Ci na pewno pomoze troche sie oderwac od problemow.
Trzymam kciuki zeby bóle Cinie wracaly i za diagozę męża!
Stary 2018-04-16, 18:59   #495
pola25
Zakorzenienie

Monya dziękuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-16, 19:03   #496
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:

Ja zgadzam się z odo jak zwykle Butelka wcale nie jest obowiązkowa. Po 6m już lepiej wprowadzać dzióbki i kubki! Kaszki łyżeczką albo najlepiej na gęsto, blw i łapką I oczywiście rozszerzanie po 6m.

Folinka a coż to jest blw?
Stary 2018-04-16, 19:05   #497
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Emma zamawiałaś na stronie la millou?nie ma już dużego wyboru
Śliczna tak, zamawiałam na stronie la millou, rozmiar m też z taką saszetką

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-04-16 o 19:07
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 19:10   #498
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinka a coż to jest blw?
Ooo, to tak nie potrafię w jednym zdaniu odpisać A już chciałam zmykać od kompa.
Baby Led Weaning
lub spolszczone Bobas Lubi Wybór
Znajdziesz mnóstwo na ten temat w internecie.
Wspaniały sposób na rozszerzanie diety dziecka, choć i nieco stresujący na początku. Najlepiej dla własnego spokoju zgłębić możliwie mocno temat pierwszej pomocy - dla własnego spokoju! I żeby nigdy nie musieć tej wiedzy użyć. Mi też pomogło naooglądanie się filmików na yt i oswojenie się z tym. To tak piszę uprzedzając obawy
Stary 2018-04-16, 19:16   #499
pola25
Zakorzenienie

Emma teraz myślę,czy nie lepszy byłby rozmiar m,ja wzięłam l...ale m już nie ma...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-16, 19:18   #500
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze Polu że samopoczucie lepsze. Fryzjer na pewno poprawi ci humor.
Mam nadzieję że trafisz na fajna pomoc domową jakąś konkretną.

Co do zaleceń to jutro się dowiem bo nie mam wypisu, nie zdążyli mi go wykonać. Ale pewnie odpoczynek itp.

Mam nadzieję że z mężem będzie ok i jak najmniej komplikacji trzymam kciuki i ściskam was

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 19:20   #501
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Ooo, to tak nie potrafię w jednym zdaniu odpisać A już chciałam zmykać od kompa.
Baby Led Weaning
lub spolszczone Bobas Lubi Wybór
Znajdziesz mnóstwo na ten temat w internecie.
Wspaniały sposób na rozszerzanie diety dziecka, choć i nieco stresujący na początku. Najlepiej dla własnego spokoju zgłębić możliwie mocno temat pierwszej pomocy - dla własnego spokoju! I żeby nigdy nie musieć tej wiedzy użyć. Mi też pomogło naooglądanie się filmików na yt i oswojenie się z tym. To tak piszę uprzedzając obawy
Folinka dzięki za wskazowki poszukam w necie
Stary 2018-04-16, 19:20   #502
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku

Dziewczyny popatrzcie na chmurkowelove,przepiękne gryzaki,zawieszki do smoczka
Stary 2018-04-16, 19:24   #503
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Pola, Bursztynek, cieszę się, że u Was lepiej! Mi się dzisiaj strasznie napina brzuch Wziełam no spa i leżę sobie, mam nadzieję, że przejdzie. Jak nie to jutro będę dzwonić do lekarki swojej albo pojade do szpitala...

Dziewczyny- czy któaś zamawiała już pieluchy bambusowe od hubiworld/babyboom? Jak wygląda z jakością? Zastanawiam się nad nimi, fajne wzory ale boję się, że będą badziewne...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 19:29   #504
pola25
Zakorzenienie

Kropka ja praktycznie nie mialam dzisiaj twardnień ,tylko takie dziwne bóle pachwin,jakby na miesiączkę,takie niewiadomo co, w ogóle jakby w głowie mi się kręciło...Zaraz biorę 3 razy magnez,a scopolan brałam już 2 razy.

Co do tych pieluch,to nie zamawiałam

Jeszcze co do ruchów,to moja mała dzisiaj i wczoraj dużo więcej się wypina niż kopie
Kurczę nie chce się stresować,czy to normalne:confus ed:
Stary 2018-04-16, 19:34   #505
asiaczek
Zakorzenienie

Pola,może mała się odwróciła??

Ja jeszcze zastanawiam się nad torbą od: https://www.facebook.com/aGuziktorby/ .

Monyaa,cieszę się że jednak jakoś dałaś radę na glukozie i że tatuś dziecka się odezwał.

Stary 2018-04-16, 20:02   #506
fioletowe okulary
Raczkowanie

Kropka ja zamawialam pieluszke bambusowa od HubiWorld i jakość jak dla mnie super!

Folinka to ja zawsze myślałam odwrotnie, że gdy płytki spadną poniżej bezpiecznej normy- trzeba rodzić sn. To mnie zaskoczyłaś że wtedy właśnie robi się cc, widocznie coś pokrecilam ;-) może trafiłam na nadgorliwego hematologa że mnie tak ciaga po tych badaniach i straszy.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

I jak szybciutko doszlas do siebie jak już 2 h po smigalas na nogach!
Stary 2018-04-16, 20:04   #507
pola25
Zakorzenienie

Asiaczku no właśnie się zastanawiam...
Stary 2018-04-16, 20:06   #508
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Folinka jakie ty cuda dziergasz na szydełku- zdolniacha z Ciebie ja to nie mam nerwów do szycia i robótek ręcznych- zawsze mi się nitki poplątają albo zerwą w połowie szycia u nas w domu to mój mąż bardziej ma cierpliwość do takich rzeczy ja to prędzej ogród przekopię albo jakieś szybkie malowanie zrobię :eh/em:
a powiedz mi czy często Ci się dzieci krztusiły jak rozszerzałaś dietę? bo na szkoleniu ostatnio dietetyczka mówiła, że takie lekkie zakrztuszenia są normalne niezależnie czy się karmi papkami czy blw- po prostu trzeba dać dziecku możliwość radzenia sobie w sytuacji jak mu coś utknie i reagować dopiero jak samo nie daje rady odkaszlnąć. Jak bedziesz miała chwilkę to napisz jak to u Ciebie wyglądało

monyaa ważne że już masz glukozę za sobą- jak wyniki wyszły? no i fajnie że tata Marka się odezwał i to z własnej woli i inicjatywy może po prostu potrzebował czasu, trzymam kciuki żeby było ok u Was

Wrzucam zdjęcie poduchy ale wygodna jest oczywiście moje futra już ją obsiadły
W ogóle co się stało, że z aplikacji nie można wklejać załączników, musiałam specjalnie kompa włączyć żeby się pochwalić poduchą ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg poducha.jpg (153,4 KB, 57 załadowań)
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 21:16   #509
aniama6
Zadomowienie

Ja jak zwykle pod koniec dnia. Znów się nie odniosę do wszystkich.
Któraś z Was pytała o wózek, tak jak gdzieś pisałam wózkowo zaspokoiłam swoją zachciankę i kupiliśmy Cybex priam, no ale zakochałam się w ty wózku. fotelik cybex cloud.
Dzisiaj podjelam życiową decyzję, pracuję do piątku potem tydzień urlopu a potem podejmuje decyzje co dalej, ale raczej już podjełam, będę pracować już tylko sporadycznie.
Tak,że teraz nawet już nic nie kupuje, nie stresuje się, byle do piątku. Wtedy też będę pisać na pewno więcej.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 21:20   #510
monyaa108
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy i kciuki za krzywą

wyniki jutro i w środę mam wizyte u gina
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości