|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Nati, pić pić
![]() trzeba uzupełniać płyny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie wiem czy w te upały zabierac wode czy nie
![]() Waham się bo nie wiem czy jest to konieczne czy można się bez tego obejść. Wczoraj jednak pobiegałam okolo 20 minut po nieco pogórkowatym terenie bez wody i nie czułam się źle.
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
Efekty biegania
Wiem że tematów poświęconych bieganiu jest tu juz parę ale ja chciałabym się zapytac o cos co jest dla mnie bardzo ważne i uzyskać konkretna i szczerą odpowiedz .
Chciałabym się dowiedzieć od osób które juz biegają czy widzą efekty tego sportu?Czy udało im się dzięki temu schudnąć,ile i w jakim czasie(tak na oko).Czy aby bieganie przyniosło jakies korzysci to wystarczy zwykły trucht po 30 min/dziennie? Czy dzięki bieganiu uda mi się spalic tłuszczyk z brzuszka-poniewaz na tym mi najbardziej zależy? Prosze o odpowiedz i moze jakies rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Ja uzupełniam płyny przed i po - w trakcie biegania nie wiedziałabym, co zrobić z butelką
![]() U mnie biegać daje się teraz tylko do 8 rano, po 8 jest już za gorąco i w dodatku cień mi się chowa w parku. Wypocić można chyba pełną wannę w ciągu godziny. Ale w sumie i tak lubię bardziej takie saunowe warunki, niż odmrażanie policzków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Wtajemniczenie
|
narazie mnie sporo nie było i sobie odpuściłam, ale od jutra zaczynam ćwiczyć intensywnie (w tym nacisk położe na bieganko ). Kocham biegaie, stgandardowo wychodzi mi jakieś 40-50min. na bieg, ale będe starała się zwiększać dystansy. Biegam wieczorkiem, kiedy już się ściemni, i płyny uzupełniam dopiero po, bo w trakcie kolki się przez to można strasznej dorobić
![]()
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Apropo's pogody, ja jednak wolę 'odmrożenia policzków'
![]() Ja mam pas do biegania, na dłuższe dystanse nie wyobrażam sobie biegać bez niego. Zmieszczą się dokumenty, bidon, chusteczki (zawsze przydatna rzecz, wierzcie mi ![]() Na krótkie dystanse to, nie oszukujmy się, może nie trzeba uzupełniać płynów co chwila (zależy czy się trenuje). Ale na zawodach zdarzały się zasłabnięcia z tego powodu, więc w takie upały napić się porządnie przed (oczywiście nie przed samym biegiem) a później drugie tyle po. Ja tak robiłam zanim sobie kupiłam ten pas ![]() ![]() i jeszcze jedno, pijcie powoli, to żadna kolka się Was nie przyczepi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Efekty biegania
to ja mogę napisac o sobie
efekty fizyczne, bo o psychicznych tu nie mówimy, są jak najbardziej jest mnie o połowę mniej mam silniejsze nogi poprawiłam wydolność itd. same zalety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Inch a jak wyglada taki pas?
![]()
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie próbowałam się za pomocą biegania odchudzać, ale wydaje mi się, że to może być tylko część metody - dodatek do prawidłowej diety.
Spróbuj - ok. 40-50 min. kilka razy w tygodniu pomoże, ale pamiętaj, że dobre efekty osiąga się dopiero przez połączenie diety, ćwiczeń siłowych i aerobów. Dużo zależy też od indywidualnych predyspozycji organizmu, rozmiaru nadwagi itp. Trening, jak pewnie wiesz, należy zaplanować - fazę wstępną z marszobiegami, stopniowe dodawanie czasu 'bieganego', odpowiednie odżywianie, no i obuwie. Jeśli nie masz wyraźnych przeciwwskazań, to możesz zacząć bez konsultacji lekarskiej, ale jeśli np. Twoja nadwaga jest bardzo duża, to lepiej spytać lekarza - bezpieczniejszy będzie może rower albo pływanie. Tłuszczu nie spala się z konkretnej części ciała (można to co najwyżej wmóc przez specjalne ćwiczenia, które rozwijąją daną grupę mięśni albo wspomagać termogenezę pasami i preparatami rozgrzewającymi) - spala się jego zawartość w całym organizmie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
A ile biegasz dziennie i czy bieganie wpłynęło na pozbycie się tłuszczyku z brzuszka?Jak długo juz biegasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
podałabym Ci link z allegro, ale chyba nie mogę
![]() czekaj, może coś znajdę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Szatynka, mam
RUNNERSWORLD - obuwie, odzież, akcesoria do biegania Ja mam pas Campusa, tak zwany 'runner' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
oj,a ja juz 4 tydzien nie biegam
![]() napewno jednak bede jak polece do Anglii ![]() ![]()
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
przecież nie od pasa w doł, albo w górę
![]() po prostu schudłam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
Zaraz zostane okrzyknieta zboczencem
![]() ![]() ![]() ![]() Za to przedwczoraj mialam przesmieszna przygode w klubie, poszlam w srodku dnia, bo niestety wieczorami jest teraz oblezenie i czesto nie da sie dopchac do sprzetu. Dotarlam zlana potem, pelna obaw, czy dam rade zrobic cokolwiek sensownego w taki upal, weszlam - a tam chlodno jak w raju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
dori brawa
![]() podobało mi się porównanie do hipcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Biegam od roku z przerwą zimową, obecnie 40-55 minut 3 razy w tygodniu. Wcześniej było 40-50 5-6 razy w tyg., ale zaczęłam kilka tygodni temu chodzić na siłownię, więc zmniejszyłam ilość aerobów. Nieśmiało wprowadzam też co drugi raz interwały - na razie 2 pierwsze próby mam za sobą, całkowicie wykańczające. Nie wiem jeszcze, czy je polubię, bo coś kondycyjnie chyba przy nich wysiadam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chudnięcie to taki efekt uboczny biegania, tak jak biegunka po kefirze z zielonym ogórkiem itd. Midi, interwały maja męczyć. Gdyby było inaczej, byłoby łatwiej wygrać na 100m ![]() I ode mnie: załatw go,dziada! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
Jak można się wtrącić
![]() ![]()
![]() |
#503 |
Gość
|
Ja chyba nie jestem stworzona do biegania ;(
bo jak nie łydki, to kolana... Zdaje sobie sprawe, że kolona mogą boleć od "złych" butów. Tylko że kolana mnie bolą także w tedy gdy robie różne wypady lub przysiady, a także czasem na rowerze zwłaszcza na trasie pod górkę. Więc nie jest to pewnie związane do końca z butami. ![]() |
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Agneska, jak biegasz regularnie, to po miesiącu zobaczysz ogólne 'zeszczuplenie'.
ale ja i tak jestem za łączeniem siłki z areobami, żeby nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
BAN stały
|
Cytat:
i proszę:w dwa miesiące ok.8kilo mniej i świetna kondycja ![]() wiec rowerek jak najbardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam do was pytanie, od jutra zaczynam biegać myślę, że będzie to na początku marszobieg lub marsz naprzemian z truchtem, coś ok.30 min. powiedzcie czy mogę robić tak, że jednego dnia biegam, a następnego wykonuję ćwiczenia siłowe czyli hantelki, pompki, brzuszki itp. następnie kolejnego dnia bieg, a później siłowe? chcę ćwiczyć rano przed śniadaniem, po wypiciu kawy. czy taki zestaw jest ok, czy lepiej byłoby gdybym robiła wszystkie ćwiczenia jednego dnia (bieg+siłowe) i robiła jeden dzień przerwy?
doradzcie mi proszę, bo w tych sprawach jestem zielona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Nie odpowiem na pytanie Alternatywy, bom nie jest profesjonalistką. Jednak mogę powiedzieć, że biegam od kilku lat latem (proszę nie piętnować, że tylko wtedy; zimą chodzę na aerobik, gimnastykuję się w domu). Zazwyczaj gdy nadchodziło lato, stwierdzałam, że jest mnie za dużo w okolicach bioder. Po miesiącu biegania odchudziło się całe ciało. A co najlepsze. Lato witam już któryś rok z kolei w lepszej formie - zgrabna sylwetka i te nogi! Jednak koleżanka, która prowadzi zajęcia fitnesu uczuliła mnie na ćwiczenia rozciągające. Oczywiście latem też się nie przejadam. Połączenie biegania, ćwiczeń i diety przynosi wspaniałe efekty!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Przyczajenie
|
Od niedawna jestem na forum Wizażu, ale pierwsze co mnie zainteresowało to właśnie ten wątek! Przeczytałam wasze wypowiedzi i bardzo mnie to zmotywowało
![]() ![]() Postanowiłam sobie, że nie będę przesadzać - czyli biegam co drugi dzień, traktując to jak rozgrzewkę przed ćwiczeniami w domku (niestety zajęcia z aerobiku w czasie wakacji odwołane). A w dni w które nie biegam też trochę poćwiczę. Będę pisać o swoich powodzeniach - bo to motywuje (a czasem tej motywacji brakuje)! Pozdrawiam! aldafryc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Aldafryc, gratuluje zapału i zdrowego rozsądku! Nie spiesz się z niczym i dziel się wrażeniami
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Co lepsze dla zrzucenia tłuszczyku: marszobieg czy bieg?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.