|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Maddd super ze juz jestescie razem
do kp sie nie zniechecaj, na pewno dasz rade.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#482 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
też bym chciała tak pospać Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dzień dobry, u mnie dzisiaj nocka bez przebojów. Wstałam raz na siku, nie wiem gdzie był mały, ale sprawiał mi ogromny ból. Mimo wszystko udało mi się szybko zasnąć.
Madd, dobrze, że u was w porządku. Z kp daj sobie czas, może wszystko ruszy jak powinno, a jak nie to się nie przejmuj tym i na spokojnie włącz mm fotkę, może chociaż prześlij Oli albo Pati na priv to chociaż wrzucą nam na FB, z chęcią bym obejrzała to twoje malutkie szczęście ️ i też strasznie zazdroszczę, że masz już przy sobie maleństwo. Nie mogę się doczekać swojego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Nie mogę uwierzyć, że doczekałam takiej liczby. Nieważne kiedy urodzę.. Nie sądziłam, że mi się uda donosić
![]() Dalej mam milion myśli czy aby jest zdrowa. Ale to zaczyna być takie realne Screenshot_20191125-080016.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Hej,
U mnie z kolei super noc, tylko jedna pobudka, odespałam wczorajszą. Budzik ustawiłam, bo inaczej jutro na 7 na to KTG bym nie wstała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Nie martw się tym kp, najwyżej spróbujesz kpi. Może w domu będzie łatwiej, narazie trzeba się przyzwyczaić do nowości a boisz się bo sutki bolą czy jakaś inna blokada ?Wow to dali Ci trochę poleżeć, bo w tym szpitalu gdzie chcę rodzic to pionizują już po 6h max. 12h. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#486 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Dziś mąż został w domu bo ma ten problem z uchem dalej. Więc ja dziś leżę w łóżku i nie wstaje a on ogarnia chatę i wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Też już nie śpię i robię się głodna. Miałam nad ranem dwa skurcze, teraz cisza.
Maddd, super, że dobrze się czujesz. Z KP jeszcze nic straconego, początki są często trudne a Wy dopiero zaczynacie. Nie zniechęcaj sie za szybko. ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#488 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() pewnie musiałabyś spać ze dwa tygodnie bez przerwy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#490 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
ale nie ma co narzekać, mogło być gorzej ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
a za chwilę i tak żadna z nas nie będzie wyspana bo będziemy w nocy wstawać do dzieci ![]() Zostało mi równo 30dni do TP ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Dzień dobry ☕️
Moja noc tez niespokojna, trzecia z kolei kiedy budzi mnie ostra zgaga i drętwiejącą prawa dłoń skąd bierze się zgaga w środku nocy?! ![]() ![]() U mnie dzisiaj jest 11 dni do tp ![]() Madd trzymam kciuki za kp, początki sa zawsze ciężkie z tego co słyszałam. Jak masz w szpitalu doradcę laktacyjnego to korzystaj, a jak nie to po powrocie do domu zapytaj swoją Polozna o namiary na takowa. ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Hej dziewczyny
![]() Noc przespana, obudzilam sie przed ósmą i nawet sie nie zorientowałam ,ze maz juz poszedl do pracy tak mi się dobrze spało. Jak weszlam do łazienki na siku to się zorientowalam , bo pachnialo meza perfumami i bylam w szoku ze juz ranek Za to wieczorem wymiotowalam przed pójściem spać, cos mi zaszkodzilo. Czesto mam tak w tej ciąży , ze coS mi szkodzi:/ Mad jak piszą dziewczyny, daj sobie czas, laktacja dopiero sie rozkreca. Będzie na pewno chwilami bardzo ciezko, ale wszystkie musimy przez to przejsc. Jedne przejda lżej inne ciężej. Trzeba przeżyć jednym słowem. Trzymam za Ciebie kciuki Daj znac po pionizacji. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Ależ mam mieszane uczucia.. Na ktg skurczy 0 ale tętno dziecka ok 110. Do tej pory było bardzo stabilnie 140 a dziś 100-110 plus wyższe wartości ale te niskie dość często. Kazał mi pisać ruchy przez weekend no to pisałam je 4 razy dziennie po jedzeniu i faktycznie w ten weekend mojego dziecka nie dało się ruszyć. To nawrzeszczał na mnie, że w sobotę już powinnam być na izbie. I że jak od tej pory będzie mniej jak 5 ruchów na godzinę po jedzeniu to szpital od razu. Wstawiam Wam fotę ruchów. No i teraz to mam zagadkę i jakiegoś doła. Wieczorem się wcisnęłam na siłę na usg do prowadzącego. No normalnie mam chwilę zwątpienia. Wolałabym mieć cesarkę i po sprawie
IMG_20191125_094243.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Cytat:
A skoro tak to nie mówił o przyjęciu na oddział? Dziwaczne podejście tego lekarza nawrzeszczeć najłatwiej :/ A przepływy na usg sprawdzają czy tylko KTG ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-11-25 o 09:55 |
|
|
|
|
#496 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
Jak leżałam w szpitalu to była dziewczyna (tydzień przed tp), która miała taka sytuacje z tętnem i Nasz lekarz powiedział, ze jest to niegroźne jak jednorazowe ale żeby sytuacja się nie powtórzyła to wywołali jej poród. Także leć dziś do swojego lekarza i on pewni zleci to samo. W każdym razie nie stresuj się tym za bardzo i spokojnie poczekaj co lekarz powie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#497 | ||
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
W ogóle ja już ze swoim prowadzącym się pożegnałam. Ale nie mam wyjścia bo potrzebuje usg. On jest bardzo nie skory do badań więc muszę mu od razu na wstępie rzucić jakiś ból brzucha czy inne bo gotów nie zrobić tego usg. Cytat:
Mam właśnie taką resztkę nadzieji, że jeśli na usg coś będzie nie tak to może skieruje mnie sam do szpitala jednak. Miałam z nim nawet taka sytuację, że jak przyszłam w innym terminie na usg niż sobie "życzył" to zapłaciłam a on słuchawkę do brzucha przyłożył na 3 sekundy i kazał przyjść za tydzień. Toteż muszę mu dzisiaj powiedzieć, że boli mnie brzuch i trochę podkolorować objawy bo jeszcze gotów zbagatelizować. Drażni mnie to.. Skąd ja w pierwszej ciąży mam to wszystko wiedzieć? No naprawdę mam wrażenie, że sobie tą ciążę sama prowadzę od jakiegoś czasu. Ech.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dziewczyny, na fb była taka grupa Grudniowe Mamy 2019 i widziałam ze kilka z Was również do niej należy, chciałam dziś sobie wejść, poczytać co tam ciekawego a jej nie ma, i teraz nie wiem ze mnie wywalili z niej czy została usunięta? Wiecie o co chodzi?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#499 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
Ja cieśń mam już nawet w dzień, na prawym nadgarstku gorszą. Kiedy jakiś facet mówi, że ciąża to nie choroba, to pytam, kiedy ostatnio rozchodziło mu się spojenie łonowe xD Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
A i jeszcze tak wyjaśniając..
Ja na ktg chodzę do przychodni przy szpitalu w którym zamierzam rodzić. Może być problem z miejscem a jak się chodzi do przychodni to łatwiej się dostać do szpitala. Tam przyjmuje położna i jakiś tam lekarz, który to ktg konsultuje. I to z o nim mówię, że nawrzeszczał. Ale kroków nie podjął żadnych. Mój prowadzący pożegnał się ze mną tydzień temu. On pracuje w innym szpitalu ale jasno mi powiedział, że nie chce sobie mną głowy zawracać i jak się uda dostać to spoko a jak nie to gdzieś mnie wyślą. Ale chcąc zrobić usg to najprościej mi się pokierować do niego. Także teraz byłam na ktg i dalej nic nie wiem. A wieczorem po usg zobaczymy.. Jeśli na tym usg coś mnie będzie dalej niepokoić a on to zbagatelizuje to mam taką opcję, że w szpitalu w którym chcę rodzić mam znajomą położną. I po prostu do niej zadzwonię i poproszę o przyjęcie do szpitala i szczegółowe badania. Tak.. Chyba zostanę ginekologiem po tej ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Misiaq a jak wygladal zapis tetna dziecka? Maczek czy gory i doliny?
A co do ruchow to ja powiennam byc co drugi dzien w szpitalu:/ nieladnie sie zachował lekarz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#503 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#504 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
A gdzie robiłaś to KTG? W takiej sytuacji chyba po prostu zgłosiłabym się do szpitala na Twoim miejscu, USG raczej nic nie pokaże bo to o puls chodzi. Wiec ten Twój lekarz z takim nastawieniem raczej Ci nie pomoże. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ja jestem tylko na wizazu, na fb bylam miesiac moze dwa. Ale dla mnie tam w wiekszosci patologia, nastolatki w ciazy, ktore uważają ze fajka w ciazy to nic zlego. A ze ja siedziec cicho w takich kwestiach nie umiem to polecialam stamtąd bo wyrazilam swoje zdanie. Choc i tak sie nie udzielałam, za duzo nie czytalam.
Na mamach marcowych bylo to samo. Ja nie wiem jak to funkcjonuje, bo na wizażu same normalne dziewczyny, dorosłe. A tam mam wrażenie, same patolki się wypowiadaja. 🤮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#506 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje ze wszystko to minie jak ręka odjął w momencie porodu ![]() W dzień mam te dłonie jakieś takie spuchnięte, ze zgiąć ich do końca nie mogę i jakby obolałe. Mnie bawi jak faceci mi opowiadają o ciążach swoich partnerek i rozumieli co to w ogóle znaczy “być w ciąży” ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#508 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
Tez jej wczoraj nie mogłam znaleźć może usunięta? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#509 | ||
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Dzisiaj wiele razy zachaczało o 100-110 a za chwilę było 160. Ale tych spadków na 40 minut zapisu było spoooro.. I nawet jeśli się stabilizowało to w granice 120 a nie tak jak zawsze 140. Cytat:
Właśnie najłatwiej dla mnie będzie pójść na to usg dzisiaj i zadzwonić do tej znajomej i zgłosić się do szpitala. Najwyżej mnie odeślą no ale ja się sama diagnozować nie będę. Także jeszcze poczekam do wieczora te kilka godzin a później podejmę decyzję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
U mnie dzisiaj też cisza. W nocy był bardzo boleśnie ułożony, rano wstałam już nic nie bolało, ale mały się słabo rusza. Aż narzeczony mówi "ty matka, przez noc ci dziecko uciekło, jak pilnujesz?" Bo w ogóle go nie czuć w brzuchu. Jak zawsze było jakies wybrzuszenie tak teraz brzuch miękki i nie mogę wyczuć gdzie mały siedzi.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

️- część 5
do kp sie nie zniechecaj, na pewno dasz rade.

ale nie powiem że bym jeszcze nie pospala
tylko głodna już jestem 
też bym chciała tak pospać
fotkę, może chociaż prześlij Oli albo Pati na priv to chociaż wrzucą nam na FB, z chęcią bym obejrzała to twoje malutkie szczęście 

gorzej chyba teraz ta rana boli,ale co kilka h dostaje dozylnie leki Przeciwbólowe, to daje radę, dziś rano będę próbować wstać..
narazie młoda jest grzeczna,śpi, zrobiła już dwie kupy od wczoraj
, i próbuje ją karmić, ale kiepsko mi idzie
mam jakąś blokadę w głowie :/ mleko mam,bo wczoraj ulała nawet
karmiłam przez ten kapturek specjalny, bo mnie to jakoś ciągnie

skąd bierze się zgaga w środku nocy?! 

- część 5
nawrzeszczeć najłatwiej :/
️