|
|
#481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
a to był pewnie 30tc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#482 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i pomogła mi dopiero wizyta u fizjo, która rozmasowala mi zrosty. Myślę, ze po naturalnym normalnie można na brzuchu. A widziałam nawet filmiki, ze zalecają kłaść się na brzuch, na poduszce ![]() Cytat:
nieważne, czy karmisz piersią normalnie czy kpi![]() Ja przy synu pewnie miałam większy brzuch no nic. Będzie co zrzucać mąż obiecuje wsparcie w odchudzaniu i jak ogląda zdjęcia to mówi, ze może za rok znowu tak będę wyglądać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jakoś nie tęsknię za spaniem na brzuchu, mogę jeszcze trochę wytrzymać. Ale z drugiej strony, jak się rano budzę, to bolą mnie oba boki, choć przed ciążą nie miałam takich problemów. A teraz bywa, że naparzają, jakbym spała na twardej podłodze... |
|
|
|
|
#485 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam podobnie, w ciąży mniej się miotam po łóżku. Może dlatego, że z brzuchem jednak sporo ciężej się rzucać po łóżku
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mi się śniło, że odeszły mi wody a ja do szpitala pojechalam sobie po 12h i jeszcze zastanawiałam sie czy to nie za wczesnie. Porod mi sie nie snił ale pozniej sala poporodowa ktora miała wielki laktator od podłogi do sufitu
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie standardowo dzisiaj milion koszmarów tzn. Może nie typowe koszmary, ale sny, przez które się budze i nie są przyjemne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj wspołczuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nairobi ty już donoszona to takie sny będą cie nawiedzać. Co do wód płodowych - zależy jakie one są jeżeli przezroczyste to najlepiej skonsultować się telefonicznie z izba przyjęć albo swoim lekarzem. Najczęściej kaza czekać kilka godzin chyba że jest akcja skurczową. I ważny jest GBS jeżeli jest dodatni też jedziemy szybko, bo muszą podać antybiotyk ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty jak się czujesz? Jak samopoczucie?
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo dobrze sypiam. Jak zasne wieczorem co prawda dopiero po 24 to do rana ciągiem śpię. Jak leżę to jest wszystko ok czasem mnie w Bożenie zakluhe czy jak się za szybko obrócę z boku na bok to brzuch stwardnieje, ale to chyba na tym etapie już tak jest. Dzisiaj jestem 34+2. Więc liczę że te 2 tyg jeszcze jako twix pochodzę
![]() Aczkolwiek zauważyłam coś dziwnego. Jak siedzę brzuch twardy, kłuję w Bożence itp. A jak chodzę to jak nowonarodzona. Nie wiem czy dlatego że jestem niska to jak siedzę to Franka dociskam do szyjki 🤷☠♀️🤷☠♀️🤷☠♀️ no nie wiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja np tez za długo nie moge siedzieć bo zaraz brzuch twardy sie robi. Nim sie obejrzymy to te dwa tygodnie zleca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie brzuch twardnieje jak wstaje z łóżka 🤷☠♀️ oczywiście jak siedze, czy leże to też się zdarza, ale zauważyłam, ze jak wstaje to prawie za każdym razem 🤷☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale właśnie były skurcze już silne przed wodami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi wody odchodziły od razu przed partymi. Był strzał wód i za od razu parte ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Więc tutaj napisała o sytuacji że akcja cała zaczyna się od odejścia wód. A po odejściu to nawet i dobę można na skurcze czekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jasne w tedy to inaczej ![]() Ja i tak bym wam chciała powiedzieć że podziwiam kobiety które zdecydowały się na kolejne dziecko, dla mnie narazie wstawanie co 3h, zaglądanie do łóżeczka na każdy dziwny dźwięk i schemat siku, kupa, jeść plus mądre rady otoczenia i sesje z laktatorem to trochę za dużo i czasem sobie myślę jak to jest ze się później chce jeszcze drugie jak tutaj nie da rady przespać ciągiem więcej niż 2h ![]() Ale jeszcze o córeczce narazie myślę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj 35+4 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie polozna na szkole rodzenia mówiła, że do szpitala od razu po odejściu wód. Krew albo odejście wód to dwa powody do pilnej wizyty w szpitalu.
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#501 | ||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
1. Jeśli gbs pozytywny - to po odejściu wód w ciagu 1-2h trzeba jechać do szpitala 2. Jeśli gbs ujemny - to po odejsciu wód nie jedzie sie do szpitala, czeka sie na regularne skurcze, polozna mowila ze kobieta jeszcze zdazy kąpiel wziac czy coś zjeść ![]() Trzeba siebie dobrze obserwować ![]() Oczywiście, jesli zauwazy sie ze cos jest nie tak z wodami np. są zielone czy krew w nich sie pojawila to natychmiast do szpitala
|
||
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie dobre słowa. Oby to faktycznie nie było nic poważnego. Sprawdziłam profesora to klasa sama w sobie i jakoś ten fakt z jednej strony mnie cieszy a z drugiej przeraża że do kogoś takiego mnie wysłała moja ginka ![]() My dzisiaj do babci na obiad i leniuchujemy ![]() Mała od rana jest strasznie niedelikatna i mam wrażenie że wyjdzie zaraz albo przez brzuch albo pochwę 🤦🏻☠♀️ Co do odejścia wód płodowych to moja położna mówiła dokładnie to samo co u Pauli. Jak odejdą i są normalne to ma się 24h na poród. Nie trzeba od razu jechać do szpitala ![]() Ja ostatnio dosyć dobrze sypiam a przede wszystkim do późna - do 10/11. Oczywiście nocne wstawanie na siku ze 3 razy w nocy to norma. Jakie wy macie plany na dzisiaj? Miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#503 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Miałam znów bardzo dobrą noc, chociaż raz musiałam wstac do toalety.Ale strasznie mnie ostatnio w nocy katar męczy, też tak macie? I jak dzisiaj poszłam się wysmarkać to na papierze toaletowym była krew
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam dzień leniwej królowej u nas są w odwiedzinach ciotka z wujkiem i 3 nastoletnimi synami. Ale ja dalej leżę to tz obsługuje. Już rosół dochodzi i II danie też widziałam że podszykowal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Za to moja położna powiedziała żeby jechać do szpitala maksymalnie w ciągu 6h od odejścia wód. Widzę że każdy co innego mówi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Też dziś planuję leniuchować od rana zrobiłam już serię ćwiczeń rozciągających i się położyłam. Mąż ogarnia obiad.Macie jakieś takie zachciankowe rzeczy dla dziecka, na które szkoda Wam samym wydać kasy? Szukam pomysłu na prezent bo znajomi pytają a mi się wydaje, że wszystko mam.
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo karty do zdjec Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
15 minut temu sie obudzilam z drzemki i dopiero sie wykapalam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam katar w nocy właściwie od początku ciąży, tez taki z domieszką krwi. Kiedyś czytałam na internecie ze to normalne bo zmienia się stężenie estrogenów, rozpulchnia błona śluzowa nosa i coś tam jeszcze ![]() My tez dzisiaj leniuchujemy; wczoraj byli u nas znajomi i siedzieliśmy do pozna w nocy. Nic nie piłam a czuje się jakbym miała kaca ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Paula mi też często pokazuje się krew jak smarkam, naczynia tam w środku sa bardzo delikatne a krwi mamy więcej teraz więc stąd ten efekt to nic złego
![]() Co do jechania do szpitala to myślę że to się po prostu czuje, ja obudziłam się o 2 w nocy i idąc do łazienki poczułam że coś ze mnie kapnelo ale to male ilości a byłam zaspana to sobie myślę yyyy popuściłam aha... Ale zaraz drugi raz troszkę poszło wtedy już zaczęłam myśleć że chyba coś się dzieje i pojawiły się zaraz skurcze no i o 3 byłam w szpitalu a o 7 rano córka już była także no nie poczekałabym za długo w domu a reszta wód nie wiem kiedy mi odeszła? Pewnie na partych nie wiemCo do zachcianek prezentowych : Chmurka fisher price 1 zdjęcie, choć jest to kopia tej angielskiej zabawki z 2 zdjęcia która jest dużo lepsza no ale nie wiem czy da się zamówić, ja bym chciała ta szara angielska https://m.facebook.com/watch/?v=2767282899967885&_rdr Screenshot_20210110_124121_com.android.chrome.jpgScreenshot_20210110_124237_com.android.chrome.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#510 |
|
💑🐱📚👶
|
Mojej mamie np. odeszły tylko wody, skurczy nie miała
![]() Ja będę mieć pewnie mało wód tak w ogóle, bo mały brzuszek mam jak do tej pory ![]() Właśnie przyjechali moi rodzice, bo byli na bazarku i jeszcze kilka fajnych rzeczy kupili Małej Jutro porobię zdjęcia to wam pokażę
Edytowane przez paula1456 Czas edycji: 2021-01-10 o 12:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

a to był pewnie 30tc 

czy po porodzie juz mozna czy brzuszek na poczatku jeszcze przeszkadza?

i pomogła mi dopiero wizyta u fizjo, która rozmasowala mi zrosty. 
no nic. Będzie co zrzucać 

tzn. Może nie typowe koszmary, ale sny, przez które się budze i nie są przyjemne 

♀️🤷

Jutro porobię zdjęcia to wam pokażę