|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: wcześniejsza miesiączka czy plamienia implantacyjne ?
Witajcie właśnie wróciłam od lekarza zbadał mnie i powiedział że to na tle psychicznym ..dostałam duphaston na uregulowanie cyklu. Hmmm lekarz miał bardzo dużo zabawy ... a mnie i tak do śmiechu nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wcześniejsza miesiączka czy plamienia implantacyjne ?
a jak długo może trwać takie plamienie implantacyjne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
![]()
Chcialabym sie dowiedziec czy np. jak zawsze mam okres przez 3 dni i dostalam regularny okres w tym czasie kiedy jestem 50% pewna ze jestem w ciazy czy to mozliwe ze jednak jestem? Do tego okres dostalam w ten sam dzien co powinnam, mialam pewne obawy ale teraz juz chyba jest normalnie.. Brzuch mnie boli tak jak zawsze na okres.. Czy to oznacza ze juz na pewno nie jestem w ciazy????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy jestem w ciąży??
zrob test,a bedziesz wiedziec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
swieta prawda
![]() ![]() ![]() jest jeden wielki watek do zadawania tego typu pytan.
#486 |
Zakorzenienie
|
tez nic nie rozumiem ocb:P
#487 |
Zakorzenienie
|
tez nic nie zrozumiałam z Twojego posta
![]() zrób test a sie dowiesz, bo okres może wystepowac nawet wtedy kiedy jest się w ciąży. Jest juz bardzo obszerny watek dotyczący tego tematu (na samej górze forum), tam powinnas go załozyc.
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
Na samej górze strony jest przypięty wątek zbiorczy gdzie można zadawac takie pytania. I tak samo jak inne dziewczyny nie wiele z Twojego postu rozumiem(wogóle nie napisałaś czemu uważasz że jesteś w ciąży itd).
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Przyczajenie
|
zrób test
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
spoźniający się okres..
mam 20 lat okres mam od 6 lat.Jednak nadal jest on bardzo nieregularny.Przeważnie krwawienie występuje co 38-40 dni.Dzisiaj jest 42 dzień. Dnia 36 kochałam sie z moim narzeczonym bez zabezpieczenia oczywiście nie doszło do wytrysku w środku jednak mam obawy. nie 1 raz mi sie tak spóźnia. nie wiem co jest, może zmiana klimatu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: spoźniający się okres..
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem skąd u KOBIEt, bo tak ja rozumiem dziewczyne która decyduje się na współżycie, teoria że skoro był sex bez zabezpieczenia ale nie było w środku wytrysku to się w ciąże nie zajdzie?
kiciuniu234 w chwili kiedy dochodzi do wzwodu zostaje wydzielany płyn czy nie wiem jak to fachowo nazwać ![]() Jeśli okres dalej się spóźnia rade zrobić test lub wybrać się do ginusia. A co do nieregularnych miesiączek xyoko dobrze mówi. W tym wieku miesiączka powinna być już regularna a jeżeli nie jest to możliwe że coś jest nie tak. Pozdrawiam.
#493 |
Zakorzenienie
|
ów płyn nazywa się ejakulacyjnym i w nim zawartość plemników jest równie wysoka jak w spermie podczas wytrysku.
#494 |
Zakorzenienie
|
pani_smith dziękuję za fachowe określenie
![]()
#495 |
Zakorzenienie
|
Możliwe że to ciąża, albo stres. Czy nie lepiej zainwestować w gumki chociaż które są tanie i mieć ten "problem"z głowy? Chyba że nic się nie stanie jeśli to właśnie z tym facetem poczniesz nowe życie? Przepraszam z góry za oschły ton:-(
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Przyczajenie
|
![]()
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
![]()
czy w 36 dniu cyklu mozna zajsc w ciaze?? moj cykl trwa okolu 38 dni do 40 a dzis jest juz 45 i nadal nic, a w 36 dniu kohalam sie z chlopakiem bez gumki nie doszlo do wytrysku, bola mnie piersi i brzuch na dole oraz odczuwam suchosc.Pomozcie!! aha czy mozna zrobic wieczorem test bo dzis kupie i nie wytrzymam do rana!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spóźniający się okres - wątek zbiorczy
tak, można
wszystko zależy od długości cyklu. jajeczkowanie występuje ok. 2 tygodni przed wystąpieniem krwawienia, a czas potencjalnie niebezpieczny ze względu na możliwość zajścia w ciążę, to parę dni przed i po tym momencie. twoje cykle są stosunkowo długie i jak napisałaś (notabene w dokładnie tej samej sprawie tyle, że w innym wątku - po co dublować?!) są bardzo nieregularne, więc wszystko jest możliwe. podejrzewam jednakże że objawy, o których piszesz, to efekt stresu, a nie ciąży. test wieczorem możesz zrobić - od stosunku upłynęło już trochę czasu, więc wpływu na wynik to raczej nie będzie miało. gdyby natomiast wyniku nie dało się odczytać - powtórz test rano. a jak już będziesz znać wynik, to może warto pomyśleć o jakimś pewniejszym zabezpieczeniu?
![]() |
#500 |
Przyczajenie
|
zrobilam test po 11 dniach wyszedl negatywnie ale robilam wieczorem a nie rano
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Przyczajenie
|
![]()
negatywny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
to teraz 10 głębokich oddechów, uspokoić się porządnie, a na dniach z pewnością pojawi się okres.
po okresie - udać się do ginekologa, w celach kontrolnych. przy okazji przemyśl, czy może warto byłoby się zdecydować na skuteczniejszą albo pewniejszą metodę antykoncepcji, żeby uniknąć nerwów w przyszłości. 50 pocieszających postów na forum może się bowiem okazać niewystarczające, jeśli, odpukać, bocian miałby do kogoś przylecieć zbyt wcześnie ![]()
#503 |
Przyczajenie
|
i dostałam okres
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Przyczajenie
|
Okres spóźnia mi sie 3 dni. Trochę się tym denerwuję. Uprawiałam z chlopakiem peeting, ale on po każdym wytrysku, zanim mnie dotknał, myl rece. Czy w ogle jest mozliwa ciąza zapłodniona przez palec?
I mam jeszcze pytanie odnosnie dni płodnych: jak się je liczy? Czy to jest 14 dni wstecz odpierwszego dnia okresu, czy 14 dni do przodu od pierwszego dnia okresu.? |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
wstecz - około 2 tygodnie upływa między owulacją a kolejną miesiączką
#506 |
Raczkowanie
|
![]()
Pomyłka sorki
![]() Edytowane przez Alishia19 Czas edycji: 2007-08-24 o 14:36 Powód: pomyułka |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Szanowny Dr Kazimierak......
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
Wspolzylismy z moja dziewczyna raz,potem drugi raz, Zawsze zabezpieczalismy się prezerwatywą (DUREX Extra Safe), Czy jest możliwość,że poprzez dotknięcie substancji wydzielającej się w czasie gry wstępnej,a następnie przypadkowe dotknięcie prezerwatywy mogło spowodować zapłodnienie?Dodam,że podczas zakładania prezerwatywy palce miałem suche.Dziewczynie spóźnia się miesiączka (3 dni) Bardzo się niepokoimy,a nasz wiek nie jest zbyt duży więc ciężko nam myśleć o ciązy. Dodam,że wytrysk za 1 i 2 razem nastąpił poza ciałem dziewczyny. Stosunki odbywały się w dni niepłodne. Czy jest jakieś prawdopodobieństwo zajścia w ciąże? Ostatnio dziewczyna bardzo dużo się stresuje,może to dlatego. Czekam na sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niepokajace spoznianie sie miesiaczki
oczywiście płyn preejakulacyjny zawiera plemniki, które są zdolne do zapłodnienia.. ale raczej nie martwiłabym się w Twoim przypadku.. napisałeś, że jesteście młodzi, tzn ile lat ma dziewczyna? Może nie ma jeszcze uregulowanych miesiączek.. Najlepiej, jak się denerwujecie zróbcie test - to Was uspokoi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niepokajace spoznianie sie miesiaczki
Nie ma się czym martwić
![]()
edit 29 ![]() Edytowane przez edit23 Czas edycji: 2007-09-07 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.