|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych ,w Polsce od 2007 roku
Cytat:
Ja osobiście fanką palenia nie jestem, ale nie jestem też zagorzałym przeciwnikiem palenia. Jedyne co mi przeszkadza to właśnie czasami brak zrozumienia ze strony niektórych palaczy, że ten dym naprawdę może komuś przeszkadzać. Nie obrażam palących chamskimi odzywkami z powodu ich palenia i tego samego oczekuję od nich, żeby w sytuacji gdy zwracam im o to uwagę nie pukali się w czoło i wysyłali do psychiatry tylko normalnie wytłumaczyli, że nie zgaszą papierosa czy też odeszli na bok bez przewracania gałami. Chyba tak wiele nie wymagam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie znam się na tym dokładnie, po prostu ciekawa jestem, czy to takie proste, ale, cóż, zobaczymy. ![]() Nadskakuje się komuś, a nie nad kimś. Ja nie wymagam, by palacze mi nadskakiwali, a jedynie chciałabym, by nie sprawiali mi problemów swoim nałogiem. Rzeczywiście dużo. ![]() Cóż, szczerość nigdy nie była wysoko ceniona na wizażu. Uważam, że palaczom się poprzewracało w głowach, bo sądzą, ze to wszyscy mają się dostosować do nich i tak, uważam, ze śmierdzą, bo dym papierosowy śmierdzi, a oni są nim przesiąknieci. Jak kogoś to boli, to trudno. To była ironia. ![]() ![]() Chociaż, czytając ten wątek, doszłam do wniosku, że takie coś uroczo utarłoby nosa niektórym. Ale rozsądek podpowiada mi, że law isn't enough i wady przewyższyłyby zalety. Nigdy nie przypieprzałam (i nie zamierzam tego robić w takich miejscach) się do palaczy, jeśli to ja wkraczałam na ich teren - puby, kluby, przedziały dla palących. Ale często oni mieli/mają pretensje, wchodząc w przestrzeń, która od dymu powinna być wolna - ulice, przystanki, place zabaw. To właśnie mi się nie podoba i to motywuje moje podejście do osób palących, tak dla jasności.
gdybyś była trochę większa upiekłbym Cię w słodkim cieście Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne! ![]() Edytowane przez Cathas Czas edycji: 2010-11-20 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no offence, po prostu zadziwia mnie to co piszesz. a żeby nie było: mi palenie w barach nie przeszkadzało (choc sama palę sporadycznie, "raz na ruski rok" mi się zdarzy), ale na przystankach - grrrr! jak na ironię, od wielu lat się z tym nie spotkałam aż do tego tygodnia... mam to szczęście, że moi znajomi (a raczej ten niewielki procent który pali) odchodzą zawsze na bok, a gdy jest to nimożliwe zawsze pytają czy nikomu to nie bedzie przeszkadzac. mi by nie przeszkadzało ale doskonale rozumiem, że to innym przeszkadza.
![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam dziś w pubie. na środku sali dla niepalących jest ustawiona popielniczka wentylatorek 10 na 10 cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To jak? Inicjatywa ustawodawcza obywateli? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Mój też. I tak się trujemy, to czemu zakazywać trucia(innych) choć w jeden sposób? ![]()
![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.