![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: Segregowanie
to ja chyba ze 100 pudełek musiałabym mieć :P
Bo moja kolekcja koralików jest "troszkę" duża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Segregowanie
![]() W Castoramie są takie pudełeczka z przegródkami po 7 zł, do tego są kolorowe i można to też wykorzystać podczas segregowania, np. drewniane w zielonym .................. itp. Jak chcesz to w dzień zrobię zdjęcie i wrzucę
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przechowywanie koralików i biżuterii-wątek zbiorczy
W każdym tesco i krfr znajdzie się http://organizery.eu/pl/patrol-200-s...0x145x35h.html albo jemu podobne, tak samo w makro. Niespecjalnie nadają się do drobnicy luzem, bo koraliki przełażą między przegródkami, ale już cokolwiek powyżej 5mm będzie ok. Najlepiej kupować jeden gatunek, wtedy pasują do siebie w pionie.
Drobnicę najlepiej trzymać w torebkach zaciskowych i to w większych pudełkach, posortowane logicznie. Ja trzymam podzielone na materiały - szkło, plastik, drewno. Szkło samo w sobie dzielę na lampworki różnej masci, kryształki, rurki i drobne ziarno. Te wg wielkości. Nie trzymaj tego samego koloru z różnych rodzajów razem - trudniej znaleźć zielone rurki w worku zielonego niż zielone rurki wśród innych rurek. Aha, piszę to po niedawnym zmierzeniu objętości mojej kolekcji. Bez kamulców i drewienek mam ponad 60l koralików różnego rodzaju.
>> Czy twój stanik jest WYGODNY? << W czym przechowywać modelinę? Wiki Robótek Ręcznych Edytowane przez Srebrna Czas edycji: 2013-02-24 o 02:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przechowywanie koralików i biżuterii-wątek zbiorczy
część nakładek i różnych maleństw trzymam w pudełku na tabletki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.