Dieta 1000 kcal - wątek zbiorczy - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-19, 17:51   #481
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn
Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?

Cytat:
Napisane przez szatanek123 Pokaż wiadomość
tak ale to nie są te diety niestety moja kol stosowała własnie diete grejpfrutową ale to nie ta dieta a nie mam z nią kontaktu żeby dokładnie zapytac myślałam ze może ktos bedzie wiedział o jekiejś innej bo chyba oczywiste jest to że szukałam przez google
A na czym ta dieta ma niby polegac, jak sama nazwa wskazuje na jedzeniu tych owocow .

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 13:05   #482
zielonywojownik
Przyczajenie

Dot.: Czy to prawda... (dieta 1000 kcal)

Też przyznam, że jak czytam niektóre wypowiedzi, to śmiać mi się chce. Nie powinni się wypowiadać ci, którzy nie byli nigdy na prawdziwej diecie, a swoje osądy opierają na "... a ja gdzieś czytałam, że...".
Osobiście polecam dietę 1000 kalorii. Są ludzie, którym się powiodło i są tacy, którzy nie mieli tyle szczęścia. Samo stracenie wagi to dopiero połowa sukcesu. Nie mniej ważny jest okres zaraz po właściwej diecie. Częstym błędem jest założenie, że skoro dieta się skończyła, to można wrócić do starych przyzwyczajeń. Powiem tak, że dieta to nie tylko sposób na stratę wagi, dieta to czas na zmianę swoich przyzwyczajeń, wprowadzenie ich w życie. Powiem Wam, jak to było ze mną:
Byłem na 1000 kaloriach przez 2 miesiące i udało mi się schudnąć 20 kg. Gdyby to była sama dieta to na pewno tyle bym nie schudnął, ale połączona z ćwiczeniami (3 razy w tygodniu po godzince) daje niesamowite efekty. Wszystko to kosztuje sporo zaparcia, nie powiem, żeby było łatwo. Ale teraz jak sobie przypomnę ile poświęcenia kosztuje spalenie tych wszystkich zbędnych kalorii, to się zawsze 3 razy zastanowię, zanim się zacznę obżerać. I nie jest tak, że z ciężkim sercem sobie odmawiam bomb kalorycznych, po prostu przez te dwa miesiące nauczyłem się kontrolować swoje popędy, zmieniłem styl życia, jeżeli chodzi o żywienie i jest mi z tym dobrze. Podsumowując: jeżeli chcesz zacząć dietę z myślą, że potem i tak wrócisz do starych przyzwyczajeń, to musisz się liczyć z tym że wcześniej czy później i tak ta waga do Ciebie wróci.
zielonywojownik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 14:54   #483
paooolka23
Raczkowanie

jestem po kontroli! niestety tylko 2 kg bo chorowałam 4 tyg i musialam w miare porzadnie jesc no i nie cwiczyłam! jeszcze 2 kg i dietetyczka zwieksza mi kaloryczność posiłków a do prawidlłowej wagi zostało mi 6 kg

ogolnie schudłam już 9 kg od grudnia
poza tym straciłam po 6 cm w udach, 7 cm w tali i biodrach no i mam cała szafe za dużych rzeczy

israel boycott ...
www.viva-palestyna.pl

Jestem Twoją klątwą i przekleństwem
niedokończoną przyjemnością
przegryziona wargą do krwi

poszukuje zapachów:
Serge Lutens
paooolka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 21:38   #484
Manuela07
Przyczajenie

Red face Dieta 1000kcal

Hej Mam pytanie . Czy jeśli zastosuje dietę 1000kcal to schudnę 1 kg tygodniowo bez ćwiczeń i nie będzie efektu Yo-Yo? Nie mam doświadczenia w dietach ponieważ jest to pierwsza dieta w moim życiu…A jeszcze jedno, jakie produkty mam ograniczać? Mogłybyście mi podać jakiś nieskomplikowany jadłospis? Ile trzeba schudnąć by było coś po mnie widać. szczególnie na udach.? Wiem , Wiem wiele pytań ale proszę was o pomoc…Wcześniej stosowałam dietę 500kcal (w 3 dni schudłam kg) ,ale stwierdził że chyba mam niedobrze w głowie poukładane żeby się tak głodować i potem efekt YoYo gwarantowany… rzuciłam ją po 3 dniach. Teraz pragnę się jedynie zdrowo odchudzać.
Manuela07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 21:44   #485
lolly_girl
BAN stały

Dot.: Dieta 1000kcal

Manuela, wpisz w opcję szukaj "100kcal" wyswietli Ci się mnóstwo wątków na ten temat
Nie da się chudnac tak łatwo nie cwicząc..
Ograniczyc musisz przede wszystkim sól, smażone rzeczy, słodkosci - wszystkie bomby kaloryczne, chleb, makaron...
Uwierz mi że dla chcącego nic trudnego ale nie można zadac pytania "czy bede chudła kilogram na tydzien"... w pierwszym tygodniu możesz schudnąc nawet trzy kilo a w ciągu następnych czterech zero. Wszystko zależy od Twojego organizmu i przemiany materii.
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 21:48   #486
nighmare
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to nighmare

jezu jaki żal dziewczyno czy ty w ogóle kiedyś czytałaś to forum ile razy można mówić,że dieta 1000 kcal to będzie jojo bo ci wróci waga w zapasach bo organizm przygotowuje sie na wszelki wypadek gdybyś znowu ograniczyła kalorie

Oh oh oh oh oh
I ain't happy,
I'm feeling glad
I got sunshine in a bag
I'm useless but
Not for long
The future is coming on

nighmare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 21:53   #487
Manuela07
Przyczajenie

Dzięki Zamykam sobie ten wątek , chyba...
Przemianę materii mam raczej ok. ponieważ mimo że jem pełno słodyczy (nawet je chowają bo jak ja dopadnę to :P) moja waga podwyższa się max o kg… a jem bardzo ,bardzo dużo po prostu nie mogę się powstrzymać. Nawet jak jestem najedzona i nie czuję głodu mogę jeść i jeść… Pragną tylko zrzucić 5 kg
Stary 2008-03-22, 21:55   #488
Manuela07
Przyczajenie

nighmare Co polecasz ?
Stary 2008-03-22, 21:56   #489
Manuela07
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nighmare Pokaż wiadomość
jezu jaki żal dziewczyno czy ty w ogóle kiedyś czytałaś to forum ile razy można mówić,że dieta 100 kcal to będzie jojo bo ci wróci waga w zapasach bo organizm przygotowuje sie na wszelki wypadek gdybyś znowu ograniczyła kalorie
Tylko że ja napisałam 1000kcal nie 100
Stary 2008-03-22, 21:57   #490
lolly_girl
BAN stały

po pierwsze nie każdy ma efekt jojo.
po drugie jeżeli masz dobrą przemianę materii oraz chcesz zrzucic tak mało ogranicz pieczywo, słodycze, soki, makaron, smażone itp oraz zacznij się więcej ruszac
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 21:59   #491
nighmare
Raczkowanie

może chodzić na spacer i przejść na racjonalną dietę 1200 kcal a jadłospisy na redukcje znajdziesz w wątkach i to na czym polega Albo dietę Plaż południowcy,która też jest zdrowa i oduzależnia nasz organizm od słodyczy Wpisz sobie w google 'Dieta South Beach' i tak już wszystko znajdziesz

Oh oh oh oh oh
I ain't happy,
I'm feeling glad
I got sunshine in a bag
I'm useless but
Not for long
The future is coming on

Stary 2008-03-22, 21:59   #492
nighmare
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Manuela07 Pokaż wiadomość
Tylko że ja napisałam 1000kcal nie 100
to ja niechcący napisałam 100 chodizło mi o 1000

Oh oh oh oh oh
I ain't happy,
I'm feeling glad
I got sunshine in a bag
I'm useless but
Not for long
The future is coming on

Stary 2008-03-22, 22:02   #493
Manuela07
Przyczajenie

nighmare , lolly-girl dzięki za radyzamykam wątek
Stary 2008-03-22, 23:01   #494
Chantel
Raczkowanie

No wlasnie...
Tak wracajac troche..
lepsza jest dieta 1000 czy 1200?
Zawsze wszyscy chwala tego 1000 ale tez wiele osob mowi ze na 1200 nie zwalnia sie tak metabolizm i ze mimo wszystko chudnie sie latwiej... Jak to jest?
Stary 2008-03-22, 23:09   #495
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez nighmare Pokaż wiadomość
jezu jaki żal dziewczyno czy ty w ogóle kiedyś czytałaś to forum ile razy można mówić,że dieta 1000 kcal to będzie jojo bo ci wróci waga w zapasach bo organizm przygotowuje sie na wszelki wypadek gdybyś znowu ograniczyła kalorie
Ciut łagodniej proszę

Cytat:
Napisane przez Manuela07 Pokaż wiadomość
nighmare , lolly-girl dzięki za radyzamykam wątek
Zamknąć wątek to może moderator

Łączę ze zbiorczym dot. 1000kcal.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-22, 23:30   #496
nighmare
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chantel Pokaż wiadomość
No wlasnie...
Tak wracajac troche..
lepsza jest dieta 1000 czy 1200?
Zawsze wszyscy chwala tego 1000 ale tez wiele osob mowi ze na 1200 nie zwalnia sie tak metabolizm i ze mimo wszystko chudnie sie latwiej... Jak to jest?
1200jest lepsza,bo tyle samo chudniesz co na 1000 w ciągu tygodnia jeśli stosujesz sie zasad min.jesz białko w każdym posiłku ,tylko czasem odpadasz od diety jakimś ciachem i nie jesz cukrówprostychpo16.I nie spowalnia się metabolizm,który już nigdy nie wróci do normy.Nie daj sie zmylić tym,że osoby które się głodzą na diecie 1000 kcal ją chwalą, ponieważ widzą szybkie efekty,lecz zazwyczaj to tylko woda a masa przed odchudzaniem niedługo wraca w postaci tłuszczu a nie wody czyli efekt jojo.Na dodatek większość tych osób nie zna sie na odchudzaniu i nie wie o diecie 1200 opartej na zdrowej redukcji,która da takie same efekty.

Oh oh oh oh oh
I ain't happy,
I'm feeling glad
I got sunshine in a bag
I'm useless but
Not for long
The future is coming on

Stary 2008-03-23, 22:58   #497
Chantel
Raczkowanie

dziekuje
Stary 2008-03-30, 10:47   #498
miss90
Zadomowienie

dziewczyny ratujcie.
otóż gdzieś od 1,5 miesiąca moja waga nie umie zejść poniżej 53. tzn dwa razy miałam wpadki jedzeniowe ale tak to trzymam ładnie ok. 1000kcal
i np. raz było już 53 a teraz znów jest o 0,5kg więcej
a nie jestem przed okresem.
jedynie co się zastanawiam to to że chodzę z tą grubszą sprawą 1 raz na ok. 1-1,5 tyg
tak więc raz mam 53 potem znów 53,5 potem nawet 53,8 a potem znów mi wróciło do 53,2 kg i tak w kółko..
nie chce zejść poniżej
jak myślicie czemu tak się dzieje ?
miss90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 11:30   #499
Onerva
Przyczajenie

ja miesiąc już stosuje dietę 1000kcal, nie jem od godziny 17, i robie 300 brzuszkówco wieczór ( lecz brzuszki raczej nie mają wpływu na wagę ) schudłam 4 kg, powoli, bez efektu jojo. Polecam tę dietę chodzę najedzona :-D hihi ( kocham jeść _a przy tym chudnę
Onerva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-30, 12:18   #500
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss90 Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie.
otóż gdzieś od 1,5 miesiąca moja waga nie umie zejść poniżej 53. tzn dwa razy miałam wpadki jedzeniowe ale tak to trzymam ładnie ok. 1000kcal
i np. raz było już 53 a teraz znów jest o 0,5kg więcej
a nie jestem przed okresem.
jedynie co się zastanawiam to to że chodzę z tą grubszą sprawą 1 raz na ok. 1-1,5 tyg
tak więc raz mam 53 potem znów 53,5 potem nawet 53,8 a potem znów mi wróciło do 53,2 kg i tak w kółko..
nie chce zejść poniżej
jak myślicie czemu tak się dzieje ?
Spowolniłaś sobie przemianę materii.
Cytat:
Napisane przez Onerva Pokaż wiadomość
ja miesiąc już stosuje dietę 1000kcal, nie jem od godziny 17, i robie 300 brzuszkówco wieczór ( lecz brzuszki raczej nie mają wpływu na wagę ) schudłam 4 kg, powoli, bez efektu jojo. Polecam tę dietę chodzę najedzona :-D hihi ( kocham jeść _a przy tym chudnę
Niejedzeniem po godzinie 17 bardzo sobie szkodzisz.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 13:36   #501
miss90
Zadomowienie

ather to wiem ;/
ale co mogę zrobić bo zostały mi jeszcze 4 kg do schudniecia w ciagu ok 1,5 miesiaca
Stary 2008-03-30, 14:00   #502
Beczik
Przyczajenie

Nie czytałam wszystkich postów, ale mogę coś poradzić :Polecam 1200 kcal. 1000 to trochę mało. Nie trzeba głodować - wystarczy jeść tzw dobre rzeczy tj:
- ciemny chleb, salata, pomidorki, jak wedlina to np mortadela albo szynka gotowana.
- Ryby- bardzo ważny składnik każdej diety.
- jak ser to typu feta LIGHT - cienko smarowany zamiast masła, albo twaróg chudy.
- jogurt naturalny - bezpośrednio po treningu jeżeli ktoś ćwiczy.
- Wszystkie produkty o indeksie glikemicznym poniżej 50 są dozwolone.
- Jeżeli mięso to najlepiej drób w dodatku gotowany. Z mięsa zawsze odkrajać tłuste części.
- Jeżeli ktoś ma możliwość - produkty sojowe. Ach jeszcze papryka.
- Dużo przypraw tj pieprz, bazylia itd unikać soli.
- Podobno bulion nie jest zły - ja gotuje mięsko z kurczaka w bulionie, ale jem tylko mięso - bulion wylewam.
- Można jeść cebulę, dodawać do dań czosnek(ma właściwości oczyszczające).
- Na podwieczorek lub 2 śniadanie - jabłko, winogrono.
- Jak ktoś jest głodny to może się "zatkać" jednym jajkiem na twardo bez popicia, ale jajka też są wskazane w diecie. Oczywiście nie za dużo

Unikać smażenia, makaronów, ziemniaków, wieprzowiny, wędlin z tłuszczem, śmietany, parmezanu, żółtych serów(mam na myśli np gauda - ma dużo kalorii), nie pić soków owocowych tych ze sklepu, bo tam jest tyle cukrów, że hoho. Raczej herbatka np czerwona lub zielona. Woda mineralna - można dolać świeżego soku z cytryny jak ktoś lubi.
Polecam do chrupania chlebki Wasa.

Z wyżej wymienionych można zawsze coś smacznego przygotować do jedzenia. Ja nie licze kalorii - bardziej patrze na skład, ale na oko mieszczę się dziennie 1100-1200kcal nie czuję się głodna i waga spada jak należy - ani za szybko ani za wolno. Dodam jeszcze, że 2 razy w tyg ćwiczę na siłowni. Pozdrawiam ciepło
Beczik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 14:21   #503
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
ather to wiem ;/
ale co mogę zrobić bo zostały mi jeszcze 4 kg do schudniecia w ciagu ok 1,5 miesiaca
rozkręć metabolizm czyli -> jedz więcej i ćwicz. Bez treningu nie ruszysz z miejsca...
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-30, 18:17   #504
martoosia20
Raczkowanie

hej

Ja jestem na diecie 1000 kal 2 tygodnie i schudłam 2,5kg choć niestety czasem zdarzy mi sie podjeść coś ale mam zamiar sie poprawić...dodatkowo ćwicze żeby bujnąć tą dietke... mam 175 cm wzrostu, waże 75,5 (wczesniej 78) moge sie do Was dziewczyny przyłączyć? buziaki
martoosia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-03, 17:05   #505
miss90
Zadomowienie

dziewczyny ratujcie
otóż od chyba przeszło 3 miesięcy męczę sie z ostatnimi 3 kg.. ale kiepsko mi to idzie bo co mi lekko spadnie (ok. 0,5kg) to znów wzrasta (średnio ok. 0,8kg) a do tego wymiarki znów większe.. już nie wiem co mam robić.. jem ciagle ok. 1000kcal.. nie wiem może to przez to że ostatnio mój obiad to są gotowe dania ? ( kurde zostały 46 dni do mojego wyjazdu na wakacje a ja mam do schudnięcia 3 kg boję sie że nei zdąże (
Stary 2008-05-04, 00:05   #506
enex
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ratujcie
otóż od chyba przeszło 3 miesięcy męczę sie z ostatnimi 3 kg.. ale kiepsko mi to idzie bo co mi lekko spadnie (ok. 0,5kg) to znów wzrasta (średnio ok. 0,8kg) a do tego wymiarki znów większe.. już nie wiem co mam robić.. jem ciagle ok. 1000kcal.. nie wiem może to przez to że ostatnio mój obiad to są gotowe dania ? ( kurde zostały 46 dni do mojego wyjazdu na wakacje a ja mam do schudnięcia 3 kg boję sie że nei zdąże (
Masz meabolizm na minimum poprzez miesiące - lata na 1000kcal - dodaj powoli kcal i odpowiednio ćwicz albo w życiu tego nie schudniesz normalnie.
P.S. - widziałam zdjęcia - jesteś szczupła, aż chuda, nie wiem po co tyle krzyku z powodu 3kg - piszesz jakbyś żyła w ciężkiej nadwadze
enex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 11:15   #507
miss90
Zadomowienie

jakie zdjecia ?
czyżby te z galerii ?
to są stare jak ważyłam mniej
po za tym źle sie jeszcze czuje w swoim ciele.. chce ważyć tak jak w poprzednie wakacje.
i zmieścić sie w moje ulubione rybaczki :P
po za tym może i w ciuchach już jako tako wyglądam ale bez to masakra
Stary 2008-05-04, 14:36   #508
wooow12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Masz meabolizm na minimum poprzez miesiące - lata na 1000kcal - dodaj powoli kcal i odpowiednio ćwicz albo w życiu tego nie schudniesz normalnie.

Zgadzam się, jeśli chcesz schudnąć musisz jeść więcej (oblicz swoje dzienne zapotrzebowanie energetyczne i od tego odejmij 200-300 kcal) i zadbać o jakość posiłków (czyt. dużo białka, mało węglowodanów, o tym zresztą możesz znaleśc info na forum). Do tego ładnie rozłóż ilość dziennego jedzenia na posiłki co 2-3 godziny. Do dietki dorzuć ćwiczenia siłowe /hiit ewentualnie umiarkowane aeroby i zobaczysz jak waga pójdzie w dół . Do ciągnąc dalej dietę 1000 nie dość, że rujnujesz sobie metabolizm (co chyba sama juz zauważyłaś) to jeszcze fundujesz sobie efekt jojo.
wooow12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 14:44   #509
Michael 18
Przyczajenie

GG do Michael 18

hehe ja to bym sobie przytył mam 186cm wzrosty i waże 65 kg jak na siebie patrze to płakac mi sie chce dosłownie.. jem jak po***a... dość dużo ale i tak nie moge przytyć nie wiem od czego to zależy..
Macie moze Panie drogie jakąś strone lub forum gdzie mozna sie dowiedzieć o moim przydatku?
Michael 18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 22:59   #510
Mraaau
Przyczajenie

Wink Dieta 1000 kcl

Witam wszystkie dziewczyny Od jutra mam zamiar stosować diete 1000 kcl, może któraś z Was już ją stosowała i napisze mi czy warto...
Mraaau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości