![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: __Białe ząbki________
Najlepiej to sobie weś na szczoteczke i paste nasyp troche soli. Sól (chlorek sodu) ma właściwości wybielające. Oczywiście nie możesz tak robić przy każdym myciu bo Ci szkliwo zeżre.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
Pasta Medisar - u mnie wybieliło świetnie . Ale niestety nie jest do kupienia w aptece
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
A może na początku rzuć picie kawy?? Ja tak zaczęłam, piłam minimum 2 kawy dziennie i od miesiąca tego nie robię, choć przyznam, że było ciężko i wciaż jest
![]() Przez pierwszy tydzień używaj Diamant email a w kolejnych tygodniach Blend a med. Ja zauważyłam efekt już po kilku myciach i teraz uśmiecham się bez żadnego oporu, no i drugi plus czuję się lepiej bez picia kawy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
![]()
Też miałam diament i bez żadnych efektów :/. Ciekawe od czego to zależy że u jednych osób wybiela a u innych nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A duży jest efekt po taki wybielających pastach? Bo ja jakoś nigdy w nie nie wierzyłam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
No to spróbuję.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Życzę białego uśmiechu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Hmm..jeżeli efekt jest dobry to ja tez spróbuje.Ale które bardziej polecanie:paste blend-a-med( czy jakos tak) czy tego Diamanda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
a gdzie mozna kupic diaamand, nigdy tego nie widzialam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Ja w aptece spróbuje sie spytac. Ale 20 zł.. niE StaC mniE..!!
![]() Dzisiaj spróbuje dac troche cytryny do pasty.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
Diamant Email - różowa pasta która działa na kilka godzin po umyciu ząbków
![]() bled-a-med- zawiera drobinki peelingujace, które czyszczą ząbki i delikatnie je wybielają. Po niej miałam wrażenie że zęby zrobiły sie bardziej wrażliwe na zmiany temperatury - czyzby delikatnie starte szkliwo (?) bled-a-med-te zapachowe (mieta, cytrynka...) - wybielaja moje ząbki ale stopniowo. Można ją pucować ząbki rano i wieczorem i nie zdziera szkliwa. Odświeża oddech i bardzo dobrze czysci ząbki przynajmniej moje ![]()
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
Na moje ząbki Email Diamant również nie zadziałała,jak dla mnie najlepsza jest Blend-a-med
![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Dot.: wybielanie ząbków....
ceny od 600 zl w górę, za wybielanie ząbków u stomatologa, są normalnymi cenami, biorąc pod uwagę metodę laserowego wybielania zębów (koszt około 2 tys.)
Osobiście jestem zainteresowana tym zabiegiem, gdyż efekt jest trwały i zdaje się, że nie niszczy szkliwa tak jak te tradycyjne metody. Czy któraś z Was miała w ten sposób wybielane zęby? Interesuje mnie głównie, czy nie czyni on zębów bardziej podatnymi na próchnicę oraz czy trzeba je potem odpowiednio pięlęgnować (np. pasty, płyny itp.)
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wybielanie ząbków....
hmmmm tez chcialabym sobie zabki wybielic ale nie wiem. Mam wrazenie ze moge im zaszkodzic niz pomoc wybieleniem chocby minimalnym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Aha..;D To chyba bled-a-med zastosuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
Szukałam tej pasty Diamand chyba we wszystkich aptekach w mieście, ale nigdzie jej nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Rozeznanie
|
![]()
Moim zdaniem diamand to strata kasy. Wybielanie to tylko efekt tego ze jest czerwona i zabarwia dziąsła lub zęby ? (sama dokładnie nie wiem) i dlatego przez jakiś czas wydają się bielsze. Takie jakby złydzenie optyczne - jak podświetlanie w hipermarketach mięsa lub owoców
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
w moim mieście pasty daimant są prawie w każdej aptece . problem w tym , że prawie nigdzie nie ma tej w żółtym opakowaniu , która jest podobno najskuteczniejsza .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
A używała któraś z Was żelu stomatologicznego Aquafresh Pure White??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
A dlaczego nie mozna uzywac Diamand dluzej niz 2 tygodnie :O: ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
a ile mniej wiecej kosztuje wybielanie u dentsty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Przyczajenie
|
Jakiś miesiąc temu dentystka zaproponowała mi wybielanie za 500 zł. W Warszawie, więc to chyba cena raczej z górnej niż dolnej półki
![]() Jeżeli zas chodzi o pasty wybielające ja polecam dostępną w aptekach pastę Elgydium Blancheur (białe opakowanie). Działa! Choć w sumie to łączę ją ze szczoteczką elektryczną Braun Professional Care i może to co obserwuję, to jakieś łączne działanie obu rzeczy? Edytowane przez angora Czas edycji: 2005-12-31 o 10:27 Powód: uzupełniając wątek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wg mnie sama pasta znacznie nie zmienimy koloru naszych zabkow! W koncu kolor zebow jest uwarunkowany jest genetycznie! Najskuteczniejsze jest wlasnie jakies wybielanie u dentysty... tylko te ceny :/. Stosowal ktos z Was jakies zele wybielajace do nakladania na zabki? Bo widzialem niedawno w sklepie kosmetycznym (dokladnie to chyba w Rossmanie) wlasnie jakies takie zele i chyba cos ok. 100-150 zl. kosztowaly. Wiec nie az tak duzo (w porownaniu np. do wybielania u dentysty)... Tylko nie wiem na ile to jest skuteczne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Przyczajenie
|
a nie wiecie moze ile kosztuje wybielanie zebow i detysty i czy sa po tym jakies efekty
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
![]()
w miescie biedniejszym niż Warszawa - i dodam, że u dentystki która NIE zdziera, a przy tym jest świetna -wybielanie profesjonalne kosztuje ok.300 zł
Polega na 'smarowaniu' zębów tylko na noc przez 14 dni specjalnym preparatem. Efekt ponoć utrzymuje się przez kilka m-cy (zrobię sobie na wakacje). Moja dentystka sama mi doradziła, że co zabieg profesjonalny, to profesjonalny i ma chyba kobitka rację.. Używałam też pasków wybielających z marketu, ale podrażniły mi strasznie dziąsła - TORTURA! (choć efekt był widoczny, ale niedługo). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
Dot.: Whitestrips. Kto z Was używał ?
Mam takie pytanko: Jak długie są te paski? (tzn. do których zębów dostają, bo słyszałam, że tylko do czwórek)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.