Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-28, 13:30   #481
Giemzor
Przyczajenie

GG do Giemzor
Dot.: __Białe ząbki________

Najlepiej to sobie weś na szczoteczke i paste nasyp troche soli. Sól (chlorek sodu) ma właściwości wybielające. Oczywiście nie możesz tak robić przy każdym myciu bo Ci szkliwo zeżre.
Giemzor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 13:39   #482
Darin
Rozeznanie

Pasta Medisar - u mnie wybieliło świetnie . Ale niestety nie jest do kupienia w aptece . Mnie zaczepił facet na ulicy i się skusilam ale nie żałuję. teraz kończy mi się opakowanie i nie wiem gdzie dostane nowe
Darin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 13:52   #483
evfka
Raczkowanie

A może na początku rzuć picie kawy?? Ja tak zaczęłam, piłam minimum 2 kawy dziennie i od miesiąca tego nie robię, choć przyznam, że było ciężko i wciaż jest ( 2,5 roku temu rzuciłam papierosy)....Czego sie nie robi dla zdrowia i urody! Kup sobie 2 pasty wybielające, jedna Diamant email (żółte opakowanie) a druga Blend a med dual action white. Koszt zakupy 28 zł za obie pasty.
Przez pierwszy tydzień używaj Diamant email a w kolejnych tygodniach Blend a med.
Ja zauważyłam efekt już po kilku myciach i teraz uśmiecham się bez żadnego oporu, no i drugi plus czuję się lepiej bez picia kawy.
evfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 13:56   #484
Darin
Rozeznanie

Cool Dot.: __Białe ząbki________

Też miałam diament i bez żadnych efektów :/. Ciekawe od czego to zależy że u jednych osób wybiela a u innych nie
Stary 2005-12-29, 15:10   #485
istotka
Raczkowanie

GG do istotka

jesli masz zdrowe, proste zabki to mozesz sobie zrobic porcelanke na nich. Ostatnio rozmawialam o tym z dentystka swoja. No tylko koszt podobno jest wysoki. Ale to trzeba zdrowe zabki miec, bo szkoda inwestowac a potem rozwalac ta porcelanowa powloczke.
istotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 16:17   #486
eifersucht
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evfka
Ja zauważyłam efekt już po kilku myciach i teraz uśmiecham się bez żadnego oporu, no i drugi plus czuję się lepiej bez picia kawy.

A duży jest efekt po taki wybielających pastach? Bo ja jakoś nigdy w nie nie wierzyłam...
eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 16:55   #487
evfka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eifersucht
A duży jest efekt po taki wybielających pastach? Bo ja jakoś nigdy w nie nie wierzyłam...
No nie jest to bardzo duży efekt, zęby nie lśnią jak u hollywoodzkiej gwiazdy.......ale jest dużo lepiej niż bez używania takich środków.....przekonaj się sama, ja jestem zadowolona.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-29, 17:14   #488
eifersucht
Zadomowienie

No to spróbuję. Na początku chyba kupię tą pastę Diamand coś tam..., a jak nie pomoże to może paseczki wybielające Ale to w ferie, bo teraz nie mam czasu ich nosić z rana.
Stary 2005-12-29, 17:18   #489
evfka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eifersucht
No to spróbuję. Na początku chyba kupię tą pastę Diamand coś tam..., a jak nie pomoże to może paseczki wybielające Ale to w ferie, bo teraz nie mam czasu ich nosić z rana.
Diamant Email w żółtym opakowaniu to jest dla osób niepalących.

Życzę białego uśmiechu!
Stary 2005-12-29, 17:43   #490
izapp1
Zakorzenienie

Hmm..jeżeli efekt jest dobry to ja tez spróbuje.Ale które bardziej polecanie:paste blend-a-med( czy jakos tak) czy tego Diamanda?
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 17:53   #491
buska
Raczkowanie

a gdzie mozna kupic diaamand, nigdy tego nie widzialam i w jakiej jest cenie?
buska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 17:55   #492
evfka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izapp1
Hmm..jeżeli efekt jest dobry to ja tez spróbuje.Ale które bardziej polecanie:paste blend-a-med( czy jakos tak) czy tego Diamanda?
Polecam Ci Diamant Email, bo efekt bileszych ząbków zobaczysz szybciej, cena około 20 zł
Stary 2005-12-29, 17:58   #493
izapp1
Zakorzenienie

Ja w aptece spróbuje sie spytac. Ale 20 zł.. niE StaC mniE..!!
Dzisiaj spróbuje dac troche cytryny do pasty... Jednak spróbuje tą bled-a-med Moze ktos ją uzywa? Widzi jakies róznice. Ja nosze aparat stały i tyle co dół moge sobie wybielic.Ale nic..
Stary 2005-12-29, 18:15   #494
Tapcia
Zadomowienie

GG do Tapcia

Diamant Email - różowa pasta która działa na kilka godzin po umyciu ząbków Nie mozna uzywać jej non stop góra przez 2 tygodnie.
bled-a-med- zawiera drobinki peelingujace, które czyszczą ząbki i delikatnie je wybielają. Po niej miałam wrażenie że zęby zrobiły sie bardziej wrażliwe na zmiany temperatury - czyzby delikatnie starte szkliwo (?)
bled-a-med-te zapachowe (mieta, cytrynka...) - wybielaja moje ząbki ale stopniowo. Można ją pucować ząbki rano i wieczorem i nie zdziera szkliwa. Odświeża oddech i bardzo dobrze czysci ząbki przynajmniej moje

Tapcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 19:02   #495
>>Girl<<
Raczkowanie

GG do >>Girl<<

Na moje ząbki Email Diamant również nie zadziałała,jak dla mnie najlepsza jest Blend-a-med

Ze szczęściem
bywa czasami tak jak z okularami,
szuka się ich,a one "siedzą" na nosie.
Tak blisko!

Phil Bosmans
>>Girl<< jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 19:06   #496
crumb
Raczkowanie

Dot.: wybielanie ząbków....

ceny od 600 zl w górę, za wybielanie ząbków u stomatologa, są normalnymi cenami, biorąc pod uwagę metodę laserowego wybielania zębów (koszt około 2 tys.)
Osobiście jestem zainteresowana tym zabiegiem, gdyż efekt jest trwały i zdaje się, że nie niszczy szkliwa tak jak te tradycyjne metody.
Czy któraś z Was miała w ten sposób wybielane zęby?

Interesuje mnie głównie, czy nie czyni on zębów bardziej podatnymi na próchnicę oraz czy trzeba je potem odpowiednio pięlęgnować (np. pasty, płyny itp.)

Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii)
"Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.."
-------------
crumb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 19:39   #497
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@
Dot.: wybielanie ząbków....

hmmmm tez chcialabym sobie zabki wybielic ale nie wiem. Mam wrazenie ze moge im zaszkodzic niz pomoc wybieleniem chocby minimalnym

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 21:23   #498
izapp1
Zakorzenienie

Aha..;D To chyba bled-a-med zastosuje oczywscie kolorową bo ślicznie pachnie. A ja jestem po cytrynce;D.Troche mnie szczęga bolała jak czysciłam(za dużo cytryny wkropiłam) i ruszyc nie mogłam.Ale jEst już dobrze
Stary 2005-12-30, 14:58   #499
eifersucht
Zadomowienie

Szukałam tej pasty Diamand chyba we wszystkich aptekach w mieście, ale nigdzie jej nie ma Czy u Was też jest rzadkością?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-30, 15:23   #500
Darin
Rozeznanie

Cool Dot.: __Białe ząbki________

Moim zdaniem diamand to strata kasy. Wybielanie to tylko efekt tego ze jest czerwona i zabarwia dziąsła lub zęby ? (sama dokładnie nie wiem) i dlatego przez jakiś czas wydają się bielsze. Takie jakby złydzenie optyczne - jak podświetlanie w hipermarketach mięsa lub owoców . No ale może się mylę a to tylko moje odczucia !

Pozdrawiam
Stary 2005-12-30, 15:25   #501
soni
Raczkowanie

w moim mieście pasty daimant są prawie w każdej aptece . problem w tym , że prawie nigdzie nie ma tej w żółtym opakowaniu , która jest podobno najskuteczniejsza .
soni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-30, 15:40   #502
eifersucht
Zadomowienie

A używała któraś z Was żelu stomatologicznego Aquafresh Pure White??
Stary 2005-12-30, 21:50   #503
buska
Raczkowanie

A dlaczego nie mozna uzywac Diamand dluzej niz 2 tygodnie :O: ?
buska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-30, 22:28   #504
daffodil
Raczkowanie

a ile mniej wiecej kosztuje wybielanie u dentsty?
daffodil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 10:21   #505
angora
Przyczajenie

Jakiś miesiąc temu dentystka zaproponowała mi wybielanie za 500 zł. W Warszawie, więc to chyba cena raczej z górnej niż dolnej półki
Jeżeli zas chodzi o pasty wybielające ja polecam dostępną w aptekach pastę Elgydium Blancheur (białe opakowanie). Działa! Choć w sumie to łączę ją ze szczoteczką elektryczną Braun Professional Care i może to co obserwuję, to jakieś łączne działanie obu rzeczy?

Edytowane przez angora
Czas edycji: 2005-12-31 o 10:27 Powód: uzupełniając wątek
angora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 10:55   #506
Szymon
Przyczajenie

GG do Szymon

Cytat:
Napisane przez angora
Jakiś miesiąc temu dentystka zaproponowała mi wybielanie za 500 zł. W Warszawie, więc to chyba cena raczej z górnej niż dolnej półki
Jeżeli zas chodzi o pasty wybielające ja polecam dostępną w aptekach pastę Elgydium Blancheur (białe opakowanie). Działa! Choć w sumie to łączę ją ze szczoteczką elektryczną Braun Professional Care i może to co obserwuję, to jakieś łączne działanie obu rzeczy?
500 zl? Hmm... ale dokladnie jaki sposob wybielania? Bo sa przeciez rozne sposoby. 500 zl. to ogolnie wydaje mi sie nieduzo jak za wybielanie zebow u dentysty. Ja spotkalem sie raczej z cenami co najmniej 2 razy takimi :/.

Wg mnie sama pasta znacznie nie zmienimy koloru naszych zabkow! W koncu kolor zebow jest uwarunkowany jest genetycznie! Najskuteczniejsze jest wlasnie jakies wybielanie u dentysty... tylko te ceny :/.

Stosowal ktos z Was jakies zele wybielajace do nakladania na zabki? Bo widzialem niedawno w sklepie kosmetycznym (dokladnie to chyba w Rossmanie) wlasnie jakies takie zele i chyba cos ok. 100-150 zl. kosztowaly. Wiec nie az tak duzo (w porownaniu np. do wybielania u dentysty)... Tylko nie wiem na ile to jest skuteczne...
& sOuL
FITNESS STYLE
Szymon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 12:55   #507
jenny
Przyczajenie

a nie wiecie moze ile kosztuje wybielanie zebow i detysty i czy sa po tym jakies efekty a jaka jest najlepsa szczoteczka elektryczna??
jenny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-31, 13:08   #508
dormonka
Raczkowanie

Talking Dot.: __Białe ząbki________

w miescie biedniejszym niż Warszawa - i dodam, że u dentystki która NIE zdziera, a przy tym jest świetna -wybielanie profesjonalne kosztuje ok.300 zł
Polega na 'smarowaniu' zębów tylko na noc przez 14 dni specjalnym preparatem. Efekt ponoć utrzymuje się przez kilka m-cy (zrobię sobie na wakacje). Moja dentystka sama mi doradziła, że co zabieg profesjonalny, to profesjonalny i ma chyba kobitka rację.. Używałam też pasków wybielających z marketu, ale podrażniły mi strasznie dziąsła - TORTURA! (choć efekt był widoczny, ale niedługo).
dormonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-03, 18:44   #509
eifersucht
Zadomowienie

Dot.: Whitestrips. Kto z Was używał ?

Mam takie pytanko: Jak długie są te paski? (tzn. do których zębów dostają, bo słyszałam, że tylko do czwórek)
Stary 2006-01-04, 11:49   #510
allicjaa
Zakorzenienie

Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????

Cytat:
Napisane przez justyna_dt
Ja nosiłam aparat przez dwa lata, przez ten czas paliłam papierosy i wypiłam kilka kawek ortodontka po ściągnięciu zamków szlifuje zęby i tym samym je czyści - ja nie miałam potem żadnych przebarwień
Potwierdzam Też nie miałam żadnych przebarwień, a obawiałam się małych, białych kwadracikow na zębach, bo paliłam i kawkę piłam... Ale nic nie było Zęby jak nowe
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości