|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: firemountaingems - są chętni?
Chyba niezbyt sie opłaca jedna rzecz zamawiac i za wysyłke płacic..:P Nie wiem jak dziewczyny zdecydują, bo ja w tym zamówieniu nie biore udziału, ale z domówieniem jednej rzeczy chyba problemu nie będzie.. ale jakby co to planujemy jeszcze jedną taka akcje za jakis czas..
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zapłącisz Freciu podatek 22 %, cło i jeszcze 30 zł przesyłki z USA i 5 zł przesylki do Ciebie, to Ci się to w ogóle nie opłaci
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
CZy moge mieć prośbę? Chciaiałbym wziąć jeszcze dla siebie dwie rzeczy, już bez podziału, wziełabym całość, moge poprosić o to?
Interesuja mnie te dwie rzeczy http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H207618FD http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=K117277JW co do poprzednich z listy, mogę wziąć 4 szt tego http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H209860GB i tego 10 szt http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H203743GS |
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
JUSTINE: Co do czerwonego agatu, powiedziałam Ci, że sznurek jest zapełniony, ale teraz widzę, że w pliku Caneli jest błąd w ilości kulek na sznurku, dlatego pokazuje się jako zapełniony. Trzeba to sprawdzić (i kilka innych sznurów) i jeszcze raz przeliczyć.
Co do sznurów, które chcesz w całości, napisz bezpośrednio do Caneli, bo te rzeczy ona trzyma oddzielnie. A co do tych dwóch składkowych, z których chcesz parę sztuk, zaraz Cię dodam - ale nadal te dwa sznury nie będą jeszcze pełne. FRECIA: j.w. O wigjigu napisz do Caneli, jeśli stwierdzisz, że Ci się to opłaca. QBEK: Będzie tu wrzucony cały plik ze sznurami składkowymi, ale trzeba go jeszcze sprawdzić, bo teraz widzę że jest kilka błędów. Dlatego możesz jeszcze coś z tych składkowych domówić, jeśli chcesz. Co do płatności: wpłacamy Caneli na konto, a ona całość do FMG. |
|
|
|
|
#485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patsy, możesz odjąć z mojego zamówienia 4 szt tych zielonych kulek i dopisać dla Justin_14?Cytat:
![]() Dzięki
|
||
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Naila, malachitu 12mm zamawiałaś 12 szt, ale w tym sznurku, jak i w paru innych, był błąd co do ogólnej liczby sztuk - przynajmniej wg moich obliczeń i ściągawki, którą podają na stronie wigjiga. Przy tej ilości danych do obrobienia mogła zajść jakaś pomyłka... Zanim zobaczyłam Twój post, przekazałam już ten plik Caneli (stan z czwartkowego wieczoru) wskazując, gdzie są możliwe błędy i w związku z tym będzie inna ilość wolnych sztuk... Myślę, że Canela się już dzisiaj uaktywni i jakoś to wszystko rozwiążemy.
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Dobra ... to ja wezmę:
http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H205617GS - 7 szt ---> Czum, Naila? do końca http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H207765GS - 6 szt ---> Aniielica, Kuba? jeszcze 2 http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H207911GS - 4 szt ---> Czum, Aniielica, Orange? do końca http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H207981GS - 10 szt ---> Czum, Patsy? [ja już nie biorę więcej] i tego 4 (ale jeżeli dobrze rozumiem to tego nie ma) jeżeli dałybyście mi 30 min po pokazaniu sznurów składowych to ja bym sie bardzo cieszyłó i jeżeli dużo by mi odesżło z zam. do jeszcze domówił rzeczy na sztukę
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, Patsy, to poczekamy do wykazu Caneli
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, to w którym w końcu jesteście przedziale?
I ile na oko wyjdą Wam (pomijając Polskę) koszty wysyłki i cła?
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2007-03-03 o 15:50 |
|
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie ruszy się to w końcu? Nie chcę poganiać, ale jak tak dalej pójdzie to nam wszystko wykupią. Jeśli potrzebna jest pomoc to służę
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Aeterna, jesteśmy w ostatnim przedziale
a koszty to Canela pozna, jak sklep podliczy całość ... hymm, żeby im się za dużo nie policzyło przypadkiem ![]() Mój TŻ był zdziwiony kosztami wysokości ok. $150, bo jak coś z USA ściągał, to płacił 40$ za przesyłkę ekspresową UPS'em... |
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Naila- to zależy od wagi i tego, przez jaką firmę wysyłają...
Jestem ciekawa, czy przesyłka jest ubezpieczona??? |
|
|
|
|
#494 |
|
www.dulcedo.pl
|
A poszło już zapytanko z zamówieniem o podliczenie przesyłki do Firemontaingemes??
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
ja za swoja przesyłke waga 3,6kg zapłaciłam 13,96 za przesyłke
jest już w polsce w urzędzie celnym bo szanowni celnicy mieli problem z przetłumaczeniem rachunku na polski
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Puk puk, coś się dzieje w ogóle z tym naszym zamówieniem?
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem ciekawa...
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jeśli nie będziemy zamawiać do końca tego tygodnia - ja się wycofuję.
|
|
|
|
|
#500 |
|
www.dulcedo.pl
|
Powiem tylko tyle, że Canela jest troszke zajęta wczoraj jej pomagałam i uwierzcie zliczenie 2 osób zajeło mi 1,5 godziny. Jakby każdy zrobiła swój własny exel z linkiem ceną, podatkiem, cłem i przeliczeniem na złotówki byłoby git. Ale wcale się nie dziwie, że tak to idzie ja wiem, że niecierpliwość nas zjada
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Lubomirko - mogę pomóc - z tym, że nie wiem - jakim kursem liczycie dolary
|
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
ja napisałam wszystko, tylko cła nie liczyłam, podatek policzyłam od całości zamówienia mojego
|
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Wstyd mi, ale nie umiem korzystać z excela
nie wiem, czy mam kogoś poszukac, kto by mi to moje zamówienie tak "opracował", czu dziewczyny mogę was o to poprosić...?
|
|
#504 |
|
www.dulcedo.pl
|
No ja liczyłam po 3 zł, jak będzie nadwyzka w liczeniu to pujdzie najwyżej później na przesyłki.
-podatek 22% -cło 4% -ceny z 4 przediału cenoewgo Najlepiej w Exelu bo potem cenke można sprawdzić wyrywkowo. I wiadomo ile ma sie pozycji. Ja podzieliłam je na te które sama kupuje i te które są składkowe. I tak suma potem z tego jest jedna. Ale przynajmniej będzie wiadomo czy ilość pozycji się zgadza. Jeszcze jedno ma ktoś aktualnego exela ze zmianami błędów które zauważyła Patsy.
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
tutaj jest kalkulator walutowy http://www.money.pl/pieniadze/kalkulator/, dolar od jakiegoś czasu stoi w miejscu, kosztuje 2,98zł
|
|
|
|
|
#506 |
|
www.dulcedo.pl
|
Ja moge pomóc potrzebne mi tylko co zamawiasz w linkach np w wordzie i co bierzesz ze sznurków.
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Podaj mi proszę na priv maila, to Ci za chwilkę podeślę. Niewiele tego jest.
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze
, że Wam tam kiepściutko z tym idzie , bo może w łikend przejrzę strony i jeśli pozwolicie/będzie to możliwe/nie złożycie jeszcze zamówienia - dołączę się.
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja dzis odebrałam swoja przesyłke z FMG i na zgłoszeniu celnym była stawka celna 7% a nie 4% ( ale niewiem od czego to zależy)a jako gratis dostałam świetną lupke kieszonkową .
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

jestem również