|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Jaki kolor do pewnego pomieszczenia?
Nie wiem oczywiście gdzie zadać to pytanie, więc zadaję tu. Jakie kolory pasowałyby do pomieszczenia w którym dwie ściany są obite jasną boazerią, dwie trzeba pomalować na jakiś kolor, tylko jaki? Aha w pomieszczeniu znajduje się ciemnozielona sofa z ciemnobrązowymi wykończeniami? ekhm...i co Wy na to? Czy ktoś potrafi podać mi jakieś wskazówi? Podpowiedzi? Jakies zdjęcia może? Z góry baaaardzo serdecznie dziękuję!
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki kolor do pewnego pomieszczenia?
moze jakis seledyn czy cos hmmm, srednio sie na tych sprawach znam, moze ktos inny sie wypowie
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki kolor do pewnego pomieszczenia?
Seledyn,beż,jasny pomarańcz
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bordowa ściana w salonie?
a ja myślę, że to by mogło być dobre połączenie [choć odważne]. wrzucam pokoje z czerwonymi ścianami, aczkolwiek bez niebieskich wypoczynków.
ps - a nie myślałaś, żeby połączyć z czekoladą?? |
|
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
no tak, zapomniałam zdjęć:
|
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie!Dzisiaj idę z panią architekt i poduszką z wypoczynku oglądać farby.Mam nadzieję ze coś znajdziemy.O czekoladzie też myślałam ale ciemna czerwień chyba bardziej minie zaintrygowała.Napiszę co wybrałyśmy!
|
|
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Drogie wizazanki ... proszę o pomoc. Niedawno lupilam moje pierwsze mieszkanko ... i mam dylemat dotyczacy koloru scian w przedpokoju. Kupilam farbę w kolorze bordo... bo bardzo chcialabym borodowy korytarz i teraz pytanie czy sufit tez dac w kolorze bordo ... czy zostawic biały?? Dodam ze w korytarzu stoi szafa (w dosc nowoczesnym stylu) z drzwioami przesownymi i lustrami, w kolorze czarnym ...a na podłodze są panele...No i przedpokoj jest dosc spory ... ok 4x2 ...czyli jak na mieszkania blokowe... duzy ![]() Prosze o rady...
|
|
#488 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: przedpokój ... bordo??
a czy jesli pomalujesz sufit na bordo nie zrobi sie zbyt ciemno w tym przedpokoju. ja bym sie tego obawiala. chyba bym zostawila jasny sufit, moze nie bialy, ale jasny.
ja mam w przedpokoju ciemne meble, cos na ksztalt wenge do tego w tym samym kolorze sufit i biale sciany i jest ciemno. jak w koncu bede wymieniac przedpokoj na pewno bedzie jasny |
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
ciemny kolor wybrałaś .... sufitu nie maluj na ten kolor , wybierz może ecru , bo biały może być za dużym kontrastem dla bordowego ,
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem sufit powinnaś pomalować na jasno
pozdrawiam
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak pomalować ściany???
czesc! czy ma ktoras z was palete z probkami obecnych kolorów farb Dulux?
|
|
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
muszę pomalować pokój? pomożecie wybrać?
Zbieram się do tego malowania i zbieram ale teraz wreszcie mam ferię i muszę to zrobić. Problem polega na tym, że już od dawna marzy mi się fiolet,a kupiłam czerwoną sofę. Widziałam pare zdjęć fioletowy pokój + jakieś czerwone akcenty typu sofa właśnie, ale nie jestem do końca przekonana bo to co wygląda ładnie w katalogach niekoniecznie będzie wyglądało ładnie w rzeczywistości. Na fiolet jestem zdecydowana ale brakuje mi jeszcze jednego kolorku, bo wymyśliłam sobie że mają być dwa i jakiś wzór przechodzący przez jeden kolor na drugi. Wcześniej marzyła mi się do tego jasna zieleń ale przy czerwonej sofie niestety chyba odpada. Jeśli będę naprawdę nakręcona to i tak pomaluje na fiolet+zieleń ale wtdy musiałabym się jeszcze za jakąś narzutą rozejrzeć.
W każdy razie potrzebuje waszej pomocy co do wyboru drugiego koloru. Myślałam jeszcze nad jasnym różem, pomarańczem bądź szarością. Jeśli chodzi fiolet to kolor taki jak na załączony zdjęciu. z góry dziękuję za pomoc
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: muszę pomalować pokój? pomożecie wybrać?
Strasznie zimny ten kolor ze zdjęcia. Ladny jest, nawet bardzo. Ale mało przytulny. Ja odkąd pomalowałam swój pokój na błękit wciąż czuję chłód w nim. Dodaje obrazki na ściany, półki, byle tylko go ocieplić. Ale chłodne kolory to jednak ryzyko.
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
a mnie się właśnie wydawało, że ciepły
ale pokój mam za oknem na południowy-wschód i mam jasno więc chyba i zimne kolory by pasowały
|
|
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
brrrrrrr,zimny zimny....nie ryzykowalabym...moze sie podobac na scianach przez tydzien-gora dwa,a jesli potem zacznie cie przytlaczac? Malowanie to jednak sprawa na dluzszy czas..
![]() Fiolet+zielen? O nie...Zieleni i czerwieni tez nie polecam-jakos od zawsze te kolory kojarzą m isie ze swietami i nie pasuja na caly rok. Jesli juz to wybralabym ten fiolet +czerwien+biel dla przelamania-bo jednak ten fiolet i czerwien to dosyc ciemne kolory-biel zdecydowaniew dodatkach,pozylabym tez jakąś narzutke biala na sofe tak zeby nie zaslaniala calosci,wiesz o co chodzi
"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie. Kolor jest śliczny, ale jednak ja bym się tego zimna obawiała. A naprawdę pokój może stracić na przytulności.I zdecydowanie jestem przeciwna łączeniu fioletu z czerwienią. Pomysl może o bardziej słonecznych kolorach
POWODZENIA
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Jaką masz wysokość tego przedpokoju? Bo od tego też zależy efekt. żeby nie wyszło jak w norce, albo w tunelu...
Z tego co widzę jest dość proporcjonalny, więc może tylko jedną ścianę, albo ekranik strzelić bordo? Mogłabyś jakiś ręczny planik wrzucić, to coś pomyślimy...
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Może być zbyt 'tłoczno' z bordowym sufitem. Chociaż jeśli jasna podłoga to będzie pasowało
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Planuję kupić przyjaciółce na urodziny zegarek (http://www.studioindygo.pl/69.html) ale nie wiem czy pasuje on do pomarańczowych ścian.
Zawsze z plastyki, łaczenia kolorów i wyobraźni przestrzennej byłam słaba więc sie pytam Was, bo przy Was mi mniej głupio
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że powinnaś zostawić sufit biały i żeby ten biały wychodził gdzieś 3 cm na ściany... U mnie przedpokój jest na czerwono i właśnie są takie białe paseczki i jest dużo niżej, a naprawdę ładnie wygląda
|
|
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: CZy pasują te dwa kolory?
Moim skromnym zdaniem to rzecz gustu...Każdy lubi coś innego.
Ale może twojej kolażance podobają się takie zestawienia...
|
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZy pasują te dwa kolory?
nie pasuje !!! poszukaj coś w granacie ,zieleni albo srebrnym kolorze ....
|
|
|
|
|
#503 |
|
Przyczajenie
|
bordowy sufit przytłoczy to pomieszczenie. propopnuję ci pomalowanie sufitu w waniliowym lub b.jasnej! kawy z mlekiem, zejść z tym kolorem na ok 10-15 cm na ścianę( ten efekt rozszerzy optyczniepomieszcenie) i odciąć te dwa kolory paskiem 0k.5 cm w kolorze czarnym lub srebrnym, bo domyślam się że szafa ma również srebrne wykończenie. możesz takie farby kupić w malutkich opakowaniach jako próbki koloru. srebrną farbą możesz również wykonać na ścianie jakieś ciekawe szablony( kupisz gotowe w castoramie lub sklepie z farbami Flluger) lub 2 pionowe pasy szer 10 cm.
. pozdrawiam Edytowane przez elianka Czas edycji: 2007-02-01 o 00:14 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
To zachodzenie sufitem na ścianę zależy także od wymiarów przedpokoju. Jeśli jest niewysoki a do tego np. wąski i długi to się zrobi tunel. Więc trzeba to przemyśleć... dlatego pytałam o wysokość przedpokoju.
A co do zestawień to wydaje mi się osobiście, że o wiele ciekawiej będzie wyglądać wanilka, krem, ecru niż brązowawe odcienie. Ale to tylko moje zdanie
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
Jaki kolor ścian ? ;)
Siema
Zamierzam niedługo odnowic pokój. I mam do Was kochaniutkie pytania : 1. Chcę pomalowac ściany albo na żółto albo na zielono. Lepiej ściany żółte a dodatki zielone czy odwrotnie ? 2. Mam czarne mebelki. Czy będą pasowac czy nie bardzo.. ? 3. Mam taki głupi układ pokoju, że na przeciwko i na lewo od drzwi są okna i przez to nie moge urządzic sobie ładnego pokoju. Czy macie jakieś fotki z takim układem pokoju? A .. i jeszcze dodam że moje łóżko to tak właściwie wersalka ;P Ale jak się ją rozłoży no to będzie tak jak łóżko to sypialni;P Chyba rozumiecie o co chodzi ? Prosze Was dziewczynki o radę.. z góry dziękuje
Edytowane przez oleencja Czas edycji: 2007-02-11 o 12:32 |
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor ścian ? ;)
Przydal by siem szkoic pokoju. No i masz juz na oku jakies odcienie??
|
|
|
|
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
hmmm....moim zdaniem lepiej zolte sciany i zielone dodatki....zolty kolor rozswietla pokoj...a zielen uspokaja, wiec fajne polaczenie
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
A widzisz ja będę miała nowiutki pokój i też właśnie ściany chcę mieć zielono - żółte:
2 sciany zielone i 2 żółte I do tego namalować jakiś wzorek albo fototapete...
|
|
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Niedługo dam zdjęcia mojego pokoju
Ale narazie mój szkic pokoju ( trochę taki zamęt w nim jest ) ------>http://img204.imageshack.us/my.php?image=planqt6.png Możecie dac jakies zdjęcia pokoików w tonacjach zieleni i żółci? Bede bardzo wdzięczna Podajcie strony
Edytowane przez oleencja Czas edycji: 2007-02-09 o 17:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.