![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: MAJORKA - miejsc gdzie spełniają się marzenia
Dobrym sposobem przed planowaniem podróży jest pooglądanie okolic na Google Maps w opcji widoku z satelity. A nawet można pochodzić po ulicach przyszłych wakacji. Unikniecie ewentualnych rozczarowań albo upewnicie się w swoim wyborze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
witam
![]() Poszukałam,poszukałam i znalazłam jedynie taką 3,2 km od hotelu,trochę spory kawałek jak na codzinienne dojście tam.może ktoś się orientuję? Przed nami też podróż z lotniska w Palmie do Cala Figuera, czy kursują tam jakieś autobusy, żeby można było się zabrać? Co prawda hotel oferuje transport, ale boje się, że wyniesie to spory majątek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Rozeznanie
|
cZY TRZEBA mieć prawo jazdy żeby wypozyczyc skuter?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Wtajemniczenie
|
Wybieram się niedługo na parę dni na Majorkę. Nocować będę na Magaluf, mam nadzieję, że będzie trochę spokojniej niż na opisywanym El Arenal.
Niestety mam zarezerwowany hotel bez wyżywienia, a jestem wegetarianką i obawiam się, że będę mieć problem, aby zjeść coś w restauracjach. Czy możecie polecić jakieś dobre knajpki na Majorce? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Wybieram się na majorkę 4 - 10 września, może któaś z Was była w takim terminie i może mi powiedzieć jakiej pogody się spodziewać? Chodzi mi właśnie o wieczory i wczesne poranki. Rano zamierzam biegać przed śniadaniem i n ie wiem czy brać długi dres czy wystarczą szorty i tshirt? A na wieczór nie wiem czy wystarczy sweterek albo dżinsowa kurteczka?
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Sugarfree - ja byłam na Majorce od 10 do 25 września i pogoda była cudowna. Generalnie nie jestem zmarzluchem więc i rano i wieczorami było mi ciepło (choć raz wiał zimny wiatr i około 23 musiałam ubrać sweterek). Jeden dzień był deszczowy więc weź na wszelki wypadek parasol albo kurtkę. Oprócz tego rano niebo czasem bywało zachmurzone, ale około godziny 11 chmurki znikały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wymienię 2 nowe błyszczyki NYX https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post24997463 Edytowane przez sugarfree87 Czas edycji: 2013-08-26 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
Mam jeszcze jedno pytanie, jak finansowo przygotować się na Majorkę (el Arenal)?
Planujemy z TŻ 20 euro na obiad + 15 euro na rozrywki, kolację. Śniadania mamy w hotelu. Może znacie jakieś fajne i niedrogie knajpki w Arenalu?
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
Generalnie Arenal to raczej miejscowość przy plaży i tam szukaj knajpek. 10 euro na jedno danie / na osobę to minimum. Poszukaj na google maps swojego hotelu. Złap pomarańcowego ludzika z suwaka + - i postaw go na drogę przed hotelem. Pochodź po okolicy.
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z Majorki ! wiec można coś napisać
![]() ![]() Co do jedzenia to my mieszkaliśmy w Palmie i dosyć drogo było, większość to lepsze restauracje, puby, pizza za ok 6-8 euro ale raczej taka dla jednej osoby, cola/woda 0,5 l za 2 e ( w restauracji), przejeżdżając przez Arenal widziałam duuuużo więcej tańszych knajpek z kebabami/frytkami więc pewnie dało by sie coś taniej, ale zależy co kto chce jeść. Jest też różnica w cenach w poszczególnych Eroskach, te bardziej na uboczu mają ciut niższe ceny, różnica też może być w asortymencie, jedne mogą być lepiej zaopatrzone od innych ![]() Edytowane przez ssavyer Czas edycji: 2013-09-06 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
My w tym roku z chłopakiem sami organizowaliśmy sobie wakacje na Majorce
![]() 29.07. - 09.08 przelot z ryanair - 340zł od osoby w dwie strony ![]() ![]() Za pierwszy hotel w miejscowości w Cala Millor (przecudowna mieścina, z takim 'deptakiem', śliczne plaże, dla pary idealne) płaciliśmy za 7 noclegów ok 1350zł od osoby (wyżywienie HB). Bookowaliśmy na necie. drugi hotel w S'Arenal na 3 noce kosztował nas 600zł od osoby z wyżywieniem HB. S'Arenal typowo imprezowe miasteczko, tłumy, tłumy, miasto żyło nocą ![]() ![]() Ostatnią noc spędziliśmy w hostelu w Palmie.. w samym centrum, warunki takie sobie ![]() Palma- serce Majorki, przesliczna, historyczna, no zakochać się idzie ![]() Ogólnie polecam organizowanie wycieczki na własną rękę- tutaj za 12 dni płaciliśmy ok 2500zł od osoby w sezonie. Rok temu za tydzien na Fuercie płaciliśmy tyle samo... no ale 5 dni mniej co nie? ![]() ![]() Polecam wypożyczyć auto! K-O-N-I-E-C-Z-N-I-E. Dopiero wtedy można odkryć prawdziwe uroki Majorki ![]() ![]() ![]() ![]() Wrzucam zdjęcia 1,2 - plaża w Cala Millor 3 - deptak Cala Millor 4- widoki 'po drodze' jak jechaliśmy autkiem ![]() 5- plaża w Can Picafort 6,7,8 - Port d Alcudia 9,10- Alcudia zaraz reszta zdjęć ![]()
![]() Edytowane przez yes Czas edycji: 2013-11-23 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
1,2- Alcudia
3,4 - Pollenca 5,6,7 - S'Arenal 8 - colonia de Sant Jordi 9 - Palma wystarczyyy? ![]() mam tyle fotek ale nie mam już sił na ich wgrywanie ![]()
![]() Edytowane przez yes Czas edycji: 2013-11-23 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() madziunia2- canon eos 600D ![]()
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majorka :D
Czy jest ktoś kto wybiera się na dniach ba Majorkę ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś ma namiary na tanie noclegi na Majorce? ceny hoteli odstraszają, może macie coś sprawdzonego i niezbyt drogiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
Ja wybrałam się do hotelu. Niestety żadnych prywatnych kwater nir znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam na booking.com wlasnie. Tydzień za tysiaka, 42m z własna kuchnia (i łazienką ofkors ![]()
![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
Dziękuje, znalazłam na airbnb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Dziewczyny jaki hotel polecacie na Majorce dla młodych ludzi bez dzieci ?
![]() Edytowane przez Kamilaa21 Czas edycji: 2015-06-10 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Usytuowany przy pięknej, piaszczystej plaży, przy samej promenadzie ![]() ![]() sprawdź na holidaycheck :P
![]() |
![]() |
#507 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
Doradźcie mi jakie miejsca są jeszcze warte odwiedzenia, na swojej liście mam póki co: Sa Calobra, półwysep Formentor, Es Trenc, Valldemosse, Soller, Alcudie i oczywiście Palme. Co jeszcze koniecznie trzeba zobaczyc będąc na Majorce?
I jakie są orientacyjne koszty teraz w sezonie wynajmu auta? nie przez Internet ale na miejscu ![]() Edytowane przez charming21 Czas edycji: 2015-07-15 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
W Alcudii koniecznie musisz zjeść nalesnika:
https://m.youtube.com/watch?v=4VBY7CpDr1A Ja zawsze rezerwuje auto online. Do odbioru i zdania na lotnisku. Wygodnie i masz pewność że będzie takie jakie chcesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sie wybieram na Majorke z mezem i para znajomych w pazdzierniku i chetnie poczytam Wasze relacje. Tez planujemy wypozyczenie auta na 7 dni online i myslelismy ze 4/5 dni poswiecic na zwiedzanie. Rowniez chetnie sie dowiem co warto zwiedzic.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.