![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moni@ Szymonek oglada bajeczki,tak ze siedzi i sie patrzy w telewizor? Bo moja Wika to nawet nie spojrzy na bajke wogóle ja bajki,ani telewizor nie interesuje ![]() ![]() Mnie też,świetny jest ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 13:34 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ile razy w lazence mydło probował, albo proszek chciał jesc..a najlepiej podoba mu sie Kret w granulkach.. ![]() My jestesmy dobrymi mamami i Kasia ma racje ze nie mozemy sie obwiniac o wszystko, bo czlowiek by nic nie robił tylko siedział obok dziecka i patrzył czym i jak sie bawi.. Jastinku ja sie nie dziwie ze Wiktoria nie lubi w wozku siedziec, jak taka ksiezniczka moze jezdzic w wozku? No powiedz sama, jak ona ma taki piekny kucyk i suknie z koronka??? ehhh mamus masz juz duza panienke ![]() ![]() Cytat:
Nikolka sliczniutka i ładne ma kucyczki ![]() Synek tez kawaler no no no.... super foteczki i faktycznie pogoda chyba dopisała... ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 13:34 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Katesiu on wstaje o 8 czasem o 8.30 ale dlatego ze pozno zasypia...kiedys wstawał o 7 i bylo fajnie, bo o 11-12 juz sam padał...dzis wstal o 8 zasnal o 13.40 i to z wielkim placzem bo kolysałam go w wozku...i musze go o 15 obudzic by za dlugo nie spał..az mi go szkoda
![]() ![]() ![]() Kasia czy Twoj synek tez jest uczulony na białko mleka krowiego? Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 13:35 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To fakt że zawsze jakaś baba się trafi. Ja np. uwielbiam panią kierownik, ale jest taka jedna zakręcona opiekunka, która mnie denerwuje. Wczoraj mówi do mnie, żebym przyszła po nią o 14. ja powiedziałam, że nie dam rady, najwcześniej mogę być na 16, chociaż i tak muszę się 1,5 godziny zwolnić z pracy. Zrobiła minę i powiedziała, no to będzie gorzej ... Mój dzióbek dziś jakiś zmęczony był i poszła już spać przed 19. Wchodziła do łóżeczka między szczebelkami, aż ją włożyłam i zapytałam czy chce spać, ona kiwnęła głową, że tak i usnęła. nawet nie zdążyłam jej umyć. Ale w sumie raz jej nic się nie stanie jak nie będzie wykąpana. Martwię się trochę, bo dziś rano miała już lekki katar. A teraz jak wracałyśmy trochę z noska się sączyło. Może przez weekend jej przejdzie. Zeby tylko nie przerodził się w coś większego. Dziś tak się zezłościłam, bo musiałam znowu wyjść wcześniej z pracy, żeby odebrać Kasię, bo TŻ poszedł do pracy na popołudnie i ponad godzinę jechałam z pracy, bo 4 tramwaje nie przyjechały. Wpadłam do żłobka parę minut przed 17, Kasia już została sama i płakała. Pewnie się bała, że już po nią nie przyjdę. Pamiętam jak chodziłam do przedszkola i jak zostawałam sama to też strasznie się bałam, że mnie zostawili. Ale cały dzień podobno była grzeczna , kilka razy jak jej się przypomniało to marudziła i mówiła "mama". Ale ogólnie nie było najgorzej. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 13:36 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Moni@ ja to bym chciała troszke przytyć
![]() Nie ma czego zazdroscić jak Ci ciągle mówią "ty nic nie jesz?", "przytyłabyś wreszcie" "ty urodziłas 2 dzieci??? ![]() ![]() W sumie to sie przyzwyczaiłam, że jestem chudziną i tyle, ale nogi to by mi mogły przytyć, bo w sumie tylko one mnie wkurzają ![]() Dzieci mam przeziębione ![]() Cieszyłam się, że Nikolce po 2 dniach katarek przechodzi, a tu wrócił i troszkę zakaszle czasami ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 13:37 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Niki to niedobrze że dzieci chore.
Ale coz zrobić? Zimno jak diabli, wszedzie pełno smarkających i kichających ludzi, to nie dziw, że teraz wszyscy po kolei będą chorować. Mój TŻ też chodzi i smarka. Co z tego, że słońce świeci, ale powietrze mroźne, wietrzne i to jest bardzo zdradliwe. Ja też siedzę i nasłuchuję, czy Kasia nie kaszle. Ale na razie tylko kilka razy udało jej się kichnąć. Może nie będzie najgorzej... Boję się tego strasznie... Życzę zdrówka dla dzieciaczków. DUUUUUUUUUUUUUUŻO!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Iwonko
![]() Masz rację pogoda jest bardzo zdradliwa teraz, raz ciepło do słonka, a zaraz zimno ![]() Iwonko trzymam kciuki za Kasieńkę, aby też nie złapala choróbska, u nas się tak od kichania zaczęło, ale życzę Wam z całego serduszka, aby u Was się tylko na kichaniu skończyło ![]()
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Niki a ja slysze 1.5 roku temu urodzilas i taki brzuch ci został
![]() Zdrowka zycze dzieciaczkom, katar to paskudztwo wieksze od goraczki chyba..Nie cierpie sama jak mam katar.. |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja widziałam Twoje fotki i z Ciebie dopiero jest laska ![]() Zresztą sama Nel to pisała a ona najlepiej wie ( no i jeszcze Iwonka) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
Pewnie, że z Moni jest laska, ale z Ciebie Niki tak samo. Tylko Wy obydwie macie zupełnie inne figury.
A jak Monia była kiedyś bardzo szczupła to teraz jej się wydaje, że niewiadomo jaka jest teraz duża. A ty Niki nie dziw się, że ludzie Ci tak mówią. Po prostu zazdroszczą Ci figury i tyle. Bo to tak jest jeden może jeść dużo i nie przytyje nawet grama, a drugi je mało i od razu tyje. Mi za często nikt nie mówi, że jestem gruba, ale widzę te spojrzenia i już to mi wystarczy. Dziewczynki a teraz chciałam Was wszystkie zapytać czy pamiętacie zawsze o myciu zębów waszym dzieciom? Bo ja czesto zapominam, zresztą tak samo jak o tym, zeby dać witaminy itp. Ale Kasia teraz sama mi przypomina pokazując szczoteczkę i pastę. Bardzo lubi myc ząbki, ale chyba dlatego, że smakuje jej po prostu pasta. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś u naszego pediatry, prywatnie oczywiście, bo moje dzieci mają manię rozłożenia się z chorobą na weekend
![]() ![]() W sumie nic takiego im nie jest, Nikolka ma coś lekko nie tak z krtanią, dostała antybiotyk, w sumie w aptece dałam ponad 90 zł + wizyta u lekarza 50 ![]() Po południu moja babcia przyjdzie do Nikoli, a my z tż moją mamą, siostrą jedziemy do Krakowa do centrum handlowego, ma być koncert Ich Troje o 18, potem autografy będą rozdawać. W sumie nie przepadam tak za nimi (za Wiśniewskim), ale jak rodzinka jedzie, to się z nimi przejadę, bo mam już dość tego siedzenia w domu i słuchania płaczących dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() Iwonko ja też zapominam o witaminie D, o myciu zębów Nikoli ![]() poza tym Nikolka nie lubi myć zębów, buzie otwiera tylko po to, aby zjeść pastę a potem zaciska ząbki ![]()
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
Iwonko ale masz świetny awatarek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O witaminkach pamiętam , codziennie rano dostaje do cherbatki vibovit i to wypija, wit d3 nie musi dostawać bo jest już ona w vibovicie. Niki dużo zdrówka dla Twoich dzieciaczków ![]() ![]() U nas tż chory , w czwartek teść postawił mu bańki i musi 3 dniow wyrku leżeć, co jest mu bardzo na rękę ![]()
#494 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
glownie rodzina bo jak idziemy np miastem i idzie dziewczyna ktora urodzila w tym czasie co ja albo ma juz 2-3 dzieci i jest szczupla to zaraz słysze zobacz ta urodziła wtedy co ty i jak sie trzyma, zero brzucha ,a ty..... Albo no ta to ma 3 dzieci i nie widac po niej , musisz cwiczyc bo brzucha to ty masz..." itp.. A kiedys jak mowilam TZ ze gruba jestem albo ze zle mi z tym brzuchem to on tez nie zaprzeczał tylko mowił "spalimy go" (za dobrych czasów) Cytat:
![]() ![]() A czas chyba najwyzszy tego pilnowac bo zabki juz wszystkie ma ![]() Ja to mam problem z siusiakiem dodatkowo bo cos ta skorka nie schodzi jak powinna,albo jest jeszcze czas...hmmm ![]() Kasia z Poznania a jak u Twojego synka sobie radzisz??? Cytat:
![]() Ja nie daje od kwietnia Szymkowi wit D bo lekarka mi mowila zeby na lato przestac, zeby dziecko sie nie pociło.. i dała mi wibowit albo Multisanostol jako skład witaminek ![]() Kochane miałam wam pokazac plaszczyk wiec wklejam fotki, na zdjeciu koloru dobrze nie widac bo siostra mi cykneła wieczorem i słabo kolor wyszedł, ale kolor to biały z domieszka bladego rózu, plaszcz jest bardzo jasniutki..(taki jak chciałam)Jak kiedys bede w nim na dworze to jeszcze cykne fotke.. ![]() Moze Wam sie nie podobac bo wiadomo kazdy ma inny gust i szanuje to ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 13:38 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też na lato przestałam dawać wit d3 ale od wrzesnia lekarka kazała znowu podawać, z tymże ja daję vibovit i tam już jest ta witaminka.
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
Monia wyglądasz jak prawdziwa dama, elegancko, dostojnie. Trzeba było jeszcze główke sfotografować, byłoby jeszcze ładniej.
Ja od ostatniej choroby wróciłam do podawania małej cebionu multi na zmianę z vibovitem. Tak sobie myslę, że ten katar to Kasia ma od zębów, bo strasznie się znowu ślini. Chciałabym, zeby jutro wstała i kataru już nie miała. Żebym mogła ją w poniedziałek dać normalnie do żłobka. |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki!
Chciałabym powiedzieć tylko, że diabelsko mnie dziś boli gardło. Choroba chce mnie dopaść. Już w nocy z piątku na sobotę mnie pobolewało, ale napiłam się rano gorącej herbaty i przestało. Jednak wczoraj wieczorem znowu mnie dopadło, a teraz już nawet zaczęłam kasłać. Boję się o Kasię, bo wczoraj jej się zebrało na całowanie, a ja nie potrafiłam jej odmówić. Broniłam się niby, ale ona cały czas nadstawiała buźkę. Dziś ma niby mniejszy katar, ale ciezko oddycha i boje sie, zeby tez jej nie zaatakowało gardła. |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Monia śliczny płaszczyk, bardzo ładnie na Tobie leży
![]() Iwonka zdrówka Ci życzę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 16:22 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 | ||||
Raczkowanie
|
Niby jest uczulony, ale chyba w małym stopniu,. bo nie wychodzą mu bardzo duże zmiany,ale z tego co wiem to nie powienien dostawać nic z mlekiem,a te baby w żłobku mają to gdzieś bo ja i tak nie dowiem się co on jadł
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 13:30 Powód: post pod postem |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
![]() smutno tu bez Was ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
hej kochane!
![]() U mnie brak humoru od kilku dni dlatego nic nie pisze ![]() ![]() Cytat:
Iwonko,Wika myje ząbki razem ze mną wiec zazyczaj 3 razy dziennie,wcześniej tez wysysała paste ze szczoteczki ale teraz pięknie sie nauczyła szorować ząbki ![]() Czasem sama mnie prosi i mówi "mama myju,myju" Moni@ płaszczyk śliczny ja tez sobie zakupiłam ale na allegro trencz,niestety wczoraj dostałam paczuszke i nie to co trzeba mi panna wysłała,zamiast trenczu żakiecik dostałam,wkurzyłam sie na maxa bo teraz musze znów czekac na swoja paczke ![]() Dziewczynki co do witamin to ja Wice juz baardzo baardzo długo niepodaje ![]() Pisałam Wam juz o tym wcześniej ze odkąd zacząl sie problem z zakażeniem dróg moczowych lekarz kazał nie dawać no i nie daje,Wika pije tylko vibovit ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ![]()
#504 |
Zakorzenienie
|
KOchane moje
![]() Witajcie we wtorkowy pochmurny( u mnie) i deszczowy dzien..Jaka pogoda taka moja dzisiejjsza aura ![]() Nie bylo mnie wczoaj bo moja kolezanka urodzila 2 corke i bylam w Opolu zobaczyc mała ksiezniczke ![]() ![]() Potem poczekałam na siostre az skonczy prace i poszwedalam sie z nia i Szymkiem po miescie i ok 19 wrocilam do domku..jestem od kilku dni u mamy bo TZ jest bardzo chory i dmuchajac na zimne zabralam Szymusia do mamy by go od choróbska ustrzec... Nie wiem czy to cos da bo Szymek cos kicha dzis a noca slyszalam jakis katarek ![]() --------------------------------------- Jastin i Niki dziekuje za pochwalenie plaszcza ![]() Jastinku wklej tez fotke swojego trenczyku jak przyjdzie ![]() ------------------------------------------------------------------------------ Niki i KasiaPoznan - tak to jest z tymi siusiakami naszych chlopcow..Ja bardzo sie boje isc z nim do lekarza bo mojej znajomej synkowi w szpitalu (jak poszła sie dowiedziec co z tym robic bo skorka sie schodzila) to lekarz tak naciagnal ze małemu pekło to w tzw gwiazdę i mial rane...a ponoc to jakos sie nacina...ale ja wiem na kogo trafie???Jak na takiego rzeznika to dziekuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Monia ja właśnie też się bardzo boję iśc z tym do lekarza
![]() Moja kuzynka poszła z synkiem do lekarza, to zrobił to samo co Twojej znajomej, siusiak aż mu zsiniał, a dziecko płakało razem z mamą ![]() Poza tym, ja się wystraszyłam po tym jak w Uwadze szedł kiedyś program o o 2 czy 3 letniem chłopczyku, któremu robili zabieg nacinania (chyba stulejka to jest ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Monia tu pisze, żeby do roku nie odsuwać napletka: http://www.stulejka.com/index.php3?strona=stulejka1
a mój pediatra kazał to robić jak Patryk miał może miesiąc, mimo tego do końca mu nie schodzi ![]()
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
A my właśnie wrociłyśmy z Wiką ze spacerku,pogoda u nas dziś wymarzona ok.25C
Posiedziałam z Wika chwile w parku i buzie sobie poopalałysmy,ciekawe jak bedzie jutro ![]() Zaraz zabieram sie za obiadek,a mam takiego lenia ze chętnie bym jeszcze sobie posiedziała na ławeczce w parku zamiast wracać do domu ![]() Moni@ narazie pokarze Ci zdjecie z allegro a jak trencz przyjdzie to cykne na sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj Szymonek tez chory ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2007-09-18 o 21:45 Powód: dopisanie tekstu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogody to ja mialam taka 2 dni temu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na innej stronce znó wyczytałam, że do 5 roku życia skórka ma schodzić i nic juz nie wiem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.