|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#482 |
BAN stały
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Myślę, że spróbuję na studiach. Do tego jestem pod presją i jeszcze do tego matura coraz bliżej :O A jak sobie nie poradzę to trudno... wtedy będę myśleć co dalej. Trzeba być twardym a nie miękkim... Chociaż jak na razie zniechęca mnie "obsługa". Tyle kasy to kosztuje, a oni ani mili ani rozgarnięci. Np. na Nowowiejską nie można się dodzwonić. Na WSF odebrała sekretarka co miała głos jakby piła całą noc... już nie wspomnę, że nie była miła. "Jak Pani przyjedzie to się wszystkiego dowie!". Myślałam, że to za przeproszeniem ich zasrany obowiązek nas informować.. Żal...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
ale przeciez na te studia jest nie potrzebna matura nie licza sie punkty tylkko kto pierwszy ten lepszy...
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co zdajesz na maturze? trudne te wybory są... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
Hej ! Wybieram się w tym roku w październiku na kosmetologię do WSF Wroclawia
![]() ![]() Ahaa, czy poszedł ktoś na kosmetologię bez wcześniejszej nauki w tym kierunku ??? Bo ja idę tam zielona :P Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
A musiałaś tam kupować wyprawkę ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
no wiadomo fartuszek recznik itd
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
A czy mógłby ktoś zaspokoić moją ciekawość co do tego przybornika, co konkretnie ma się w nim znaleźć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
BAN stały
|
Liiii, wiem wiem, tylko, że wiadomo, że to stres i sama nie wiem co dalej... Ale to chyba normalne załamanie. A jak Ci jest na Nowowiejskiej? Bo ja się tam nie mogę dodzwonić :/ tzn. nikt nie raczy mnie odebrać... a widziałam, że rekrutacja jest od 19 marca i żadnej innej ważnej informacji nie ma na stronie :/ jakoś do WSF jestem bardziej nieprzekonana...
donqsia, ja dziś dzwoniłam do WSF i jakaś niemiła Pani zapijaczonym głosem powiedziała, że mogę przyjechać ze wszystkimi dokumentami i poręczycielem jak już będę miała świadectwo maturalne i na miejscu się wszystkiego już dowiem... Co do WSF różne chodzą opinie... ostatnio słyszałam, że szkole spadła renoma. Płacisz nie małą kase, a musisz sobie kupić nawet jednorazowe rękawiczki za 10 gr!!!!!! Ponoć Czamara to straszny naciągacz! Także mam mieszane uczucia... i już sama nie wiem co z moją przyszłością... RedApple, ja na lajcie zdaje wszystko na podstawach z biologią. Prywatnie nie interesuje ich co mam na maturze i na ile zdane... tylko... kasa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
No właśnie pisałam do nich kilka maili ale na żaden nie dostałam łaskawie odpowiedzi ;/ no nic, pójdziemy to się przekonamy,źle nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
BAN stały
|
Ja też pisałam... dzwoniłam chyba ze 100 razy... I nadal nie wiem, studium czy studia, studium czy studia...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
Studiaaaaa!!!! słyszałam ze kosmetyczki nie bedą mogły posiadać swojego zakładu by go miec trzeba bedzie miec tytuł kosmetologa ,nie wiem kiedy to ma wejść w zycie.Ja studiuje kosmetologie i jestem przeszczesliwa
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
na nowowiejska duzo dziewczyn z czamary sie przepisuje, nie moge sie wypowiedziec jak tam jest bo tam nie chodzilam. zaczelam studia na nowowiejskiej bez kompletnego przygotwania wczesniejszego ( typu sudium) musisz poprpstu zdecydowac, czy studium czy studia. ja postawilam na studia i nie zaluje, mam w grupie dziewczyny ktore maja ukonczone studium i nie wiele rozni sie na nasza wiedza moze troche pod wzgledem praktycznym
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie studia... Na studium możesz pójść jak Ci się noga powinie i nie zdasz matury - czego Ci oczywiście nie życzę....
A co do szkoly na nowowiejskiej, to mojej mamy znajomej syn chodził rok na nowowiejska i sie po pierwszym roku przeniosl do czamary... Wiadomo,że i tam ni ewszystko mu pasowało ale mówił mi,że dużo lepiej... Swoją drogą, facet na kosmetologii to dopiero musi być sensacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
BAN stały
|
Haha no zdarza się
![]() Tylko, że ja się boję, że sobie nie dam rady... Mieszkam w Legnicy, nie stać mnie na życie we Wrocławiu. Nie dość, że zaocznie będę musiała sama wszystko nadrabiać, to studia są bardzo drogie, będę musiała pracować... a jestem, szczerze to za leniwa. Wolę żyć, niż wisieć nad książkami i zapierniczać w jakiejś nudnej pracy, nie mieć czasu dla siebie, znajomych i chłopaka... Ot, taki dylemat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Przyczajenie
|
a jest tu może ktoś kto studiuje na dziennych na śląskim uniwersytecie medycznym? chciałabym wiedziec jak to tam wyglada bo ten limit punktów mnie przeraża...kto napisze mature z chemii i bio rozszerz. na 95%???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
|
Wena90 , czemu miałabyś sobie nie dać rady ???myślę,że to wszystko to kwestia odpowiedniego nastawienia... Ja osobiście nie przepadam za chemią, w liceum pani nam całkiem odpuściła bo nikt nie wiązał z nią planów, nawet ja
![]() ![]() A praca hmmm... to już zależy od człowieka, ja talentu nie mam żadnego ale lubię babrać się w kremach, żelach i maseczkach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
BAN stały
|
donqsia, z tą chemią to przybij piątkę
![]() Z ta pracą to mi nie chodziło o pracę po studiach ![]() ![]() ![]() ![]() U nas w Lcy są dwie wyższe uczelnie, ale pożal się Boże... kosmetologi nie ma! Tylko pełno szkół ech.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
Mam kolegę, który dojeżdża do Wrocławia z Głogowa bo tak mu się tu życie i studia podobają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
BAN stały
|
Ale na WSF jest cholernie trudno, a u Żywirskiego beznadziejnie... I już nie wiem gdzie iść, bo w liceum byłam na profilu humanistycznym więc możecie się tylko domyśleć jak z moją wiedzą... zwłaszcza chemiczną... o fizyce nie wspomnę!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
Ja też byłam na humanistycznym-dziennikarskim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
BAN stały
|
A Ty idziesz na WSF? Ja się zastanawiam i jeszcze nad PWSZ w Nysie, był nawet na stronie Innovii (portalu dla kosmetologów), wraz z innymi dobrymi uczelniami z Polski, ale tych z Wro nie było
![]() Edytując... Uważam, że nasz kraj jest beznadziejny. Ludzie z wyższym wykształceniem często zarabiają mniej niż ludzie bez szkoły... Czy opłaca się harować jak osioł zarabiając nie małą kasę na studia, mieć wyrzeczenia, uczyć się... a po 3 latach zarabiać 1500 zł? ;/ Nie takie są moje ambicje. Bardzo się stresuję tym co po maturze... Sama już nie wiem studium + kursy czy studia... Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2009-05-02 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Ja idę na WSF , mam ambicje na własny zakład z pomocą rodziców, a wtedy to już większa kasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
BAN stały
|
Zauważ, że każda ma takie ambicje :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
na nowowiejskiej sa zjazdy co dwa tygodnie na zaocznych, a co do dojazdu ja dojezdzam raz na dwa tygodnie jakies 180km w jedna strone i zyje
![]()
![]() |
#507 |
BAN stały
|
Dojazd mnie akurat nie martwi, z Legnicy prawie jak rzut beretem :P Bus np. staje koło mojego domu. Tym bardziej, że co 2 tygodnie. Martwi mnie tylko suma pieniędzy jakie się wydaje, a jak się jest traktowanym ;/ ciągłe dopłaty... No i to, że nasz kraj póki co nie jest zbyt rozwinięty pod kątem kosmetologii, a moją ambicją nie jest zarabianie 1500 zł z takim wykształceniem i wydaniem tak dużych sum... Każda ma ambicje na własny salon, każda. I co?
Trudne to życie... :P |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Przyczajenie
|
a wybieracie sie na dzienne czy zaoczne? ja zastanawiam się nad kosmetologią u czamary zaocznie (jako drugie studia). a na nowowiejskiej podobno na zaoczne jedynie z tytułem technika przyjmują. czyba że coś się zmieniło w tym roku... A jeśli o przedmioty chodzi to nikt tam na chemie nie narzeka ;P jedynie problemy są z anatomią i histologią , z resztą podobno idzie w miarę gładko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
BAN stały
|
To też słyszałam. Na Nowowiejskiej też nie trzeba mieć technika.
Ja się jeszcze waham między studiami a studium, bo w Polsce branża kosmetologa niczym się dla ludzi nie różni od kosmetyczki :/ zarobkami także..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Czy ktoras z Was wie cokolwiek o WSNS w Lublinie? Czy ktoras tam studiuje? Ja planuje w tym roku zaczac studiowac kosmetologie(tryb dzienny) wlasnie w tej uczelni.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.