![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Konto usunięte
|
Też często robie sobie fotki i np wysyłam TŻ gdy go nie ma obok żeby ocenił albo doradził. Zawsze mogę się w domu zastanowić i przemyśleć zakup. W USA zrobili nawet opcje że stoisz przed lustrem z kamerka internetową a znajomi z całego swiata mogą Ci doradzać pisząc na czacie
![]() Kiedyś stałam w kolejce w H&M i przyszła dziewczyna że chce zwrócić ciuch, wcyiąga paragon a potem sweter -> zmechacony, w kłakach i paprochach...oniemiałam. Sprzedajaca miło tłumaczy że nie może przyjąć bez metek i w takim stanie na co dziewczyna sie wsciekła że przeciez jest możliwość zwrotu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Nie depcze krokusów
|
Co innego przymierzyć oprawki okularów czy suknię ślubną i zrobić zdjęcie, a co innego perukę...
![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie nie szanują cudzej własności i zdarzało mi się wysłuchać reprymendy. nie jestem złosliwa,ale jeśli słysze rozmowę pań,że sobie poprzymierzają,bo chcą zobaczyć się w różnych kolorach wtedy mówię,że za przymierzanie się płaci. jeśli chodzi o fotki to moimi klientkami w 40% sa kobiety chore,a 60% to zdrowe panie,ktore chcą coś w sobie zmienić. specjalnie sprowadzam namodniejsze fryzury w najciekawszych kolorach,zeby zachwycić stałą klientelę,oraz pozyskać nową. na nowościach zawsze najlepiej się zarabia.(począwszy od hurtownika,skończywszy na sprzedawcy) gdybym pozwoliła przymierzac i robić fotki pewnie zginęłabym z głodu.pani poszłaby z fotką do fryzjera i kazałaby się tak obciąć.a tak?kupi u mnie perukę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Wtajemniczenie
|
Biedronka , wózki na zakupy ,w które trzeba wcisnac 1zł lub 2zł,
Zrobiłam zakupy, wychodze ze sklepu i pcham wózek do innych...zeby odebrac swoje 2 zł, a tu nagle starsza pani w moherku, łapie za mój wózek i jak gdyby nigdy nic, bez słowa...kieruje sie z nim do sklepu., ![]() Wiec ja jej tłumacze, że żeby wziac sobie wózek , trzeba za niego zapłacic "kaucje" Ona na to " aaaa zawracanie głowy i cos tam od siebie dodała, ze jetem niemiła itd. " i wyszarpuje mi z ręki wózek. Pomyslałam sobie o NIE!!!! tak nie bedzie! i całą siłą pchnełam wózek z panią , która kurczowo nadal sie go trzymała i odzyskałm sobie te 2 zł ![]() Niektórzy ludzie są ![]() ale najważniesze to nie dawać się!!! Ps: dodam że owa Pani silna była ![]() Edytowane przez tipsiara Czas edycji: 2009-03-31 o 12:45 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezłe.ja nie miałam jeszcze takiej przygody. fakt ,na poczatku kariery hipermarketowej zdarzały się kradzierze wózków "na kasę",ale wiele hiper. wyprodukowało żetony i dawali ludziom gratis.od tamtej pory kończyły się kombinacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o biedronkę, to jeszcze taka sytuacja mi się przypomniała (chociaż niekoniecznie jest to zachowanie klienta) - wracałam z zakupów, a wyjście z parkingu zablokowane przez samochód. Koffee szczupła, to się bokiem jakoś przecisnęła
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też starsza Pani mi zabierała ten wózek, choc koleżanka która była z nią mówi jej, że pieniądze moje tam są. MB - moherowy beret ![]() MB - Możemy wziąć ten wózek? Ja: tak, ale jak odbiorę swoja złotówkę =] I chcę wepchnąć wózek na miejsce MB (chwyta wózek) - Zostaw Pani! Ja: Ale chcę odebrać moją złotówkę MB (bardzo podniesionym tonem) - No zostaw PANI! Po czym sięga do torebki, myślałam, że chce mi dać tą 1 zł, ale po chwili: - A zreszta wsadź se PANI! ![]() Nawet bym jej zostawiła tą złotówkę gdyby nie to, że była bardzo niemiła i miała minę jakbym jej nie wiadomo co zrobiła :/ No i dziś byłam świadkiem smiesznej sytacji w kiosku ruchu w Centrum Handlowym (od razu przypomniał mi sie ten wątek ![]() Wchodzi babka, widać, że bogata, ubrana w futro. Ja czekam przy ladzie na doładowanie, aż się wydrukuje. Babka: Macie takie reklamówki takie małe, takie, takie...Bo potrzebowałabym dwie... I cos tam pokazuje. Sprzedająca podaje jej takie zwykłe przezroczyste jednorazówki, a ona: - To jeszcze nie takie, ja chciałam takie z EMPIK'u Na co sprzedająca: Ale my nie jesteśmy EMPIK. Na co ta babka "Aha" i wyszła =) Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2009-03-31 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogolnie uwielbiam zakupy w Anglii. A co do odwieszania ciuchow spowrotem na miejsce.. Uch w UK to masakra wrecz, moze w jakis mniejszych markowych sklepach nie jest az tak zle... ale np. w Primarku ubrania ludzie poprostu rzucaja na ziemie... Az mnie oczy bola jak na to patrze. Ach i jeszcze pracuje tam taka pani z baardzo szeroka miotla/szczotka i sobie tak jezdzi po podlodze przez caly ogromny sklep (3 pietra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
ja pracuje w sklepie z ubraniami
![]() ![]() i systematycznie kilka razy w tygodniu znajdzie sie pani, ktora mowi : (przykladowo ![]() Przepraszam, czy moglaby mi pani powiedziec gdzie znajde takie bluzeczki z dekoltem, w kolorze czarnym? wiec ja latam po calym sklepie, pokazuje wszystko co mozliwe ( czarnych bluzek jest pewnie z 50) po czym pani mowi : Ale przeciez ja mowilam, ze to ma byc koszula elegancka! Pani to nawet nie wie, co ma Pani na sklepie! I tu zawsze smiejemy sie z kolezankami JAKO DOBRY SPRZEDAWCA ZAWSZE POWINIENES ZNAC MYSLI KLIENTOW! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja mam czasem nawet parę razy dziennie takich klientów, którzy nie wiedzą co chcą albo nie potrafią tego nazwać i ja muszę się domyślać o czym oni mówią, a czasem jest na prawdę ciężko ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takich przypadkach mówię: "W porządku, w takim razie wezwę policję i zobaczymy, kto ma rację, Pan czy ja". Zwykle w momencie wyjęcia przeze mnie komórki z kieszeni po kierowcy tylko ślady na asfalcie pozostają... ![]() Cytat:
Albo pytanie o "ofertę, która tu wisiała jakies dwa tygodnie temu". Klient nie pamięta jakiego biura to oferta, dokąd, na jaki hotel, itp. I weź teraz przypomnij sobie, co wisiało na samej górze szyby środkowej od lewej strony dwa tygodnie temu...
![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
![]()
Aggie w pełni cię rozumiem. Uwielbiam np. telefony w stylu "dzień dobry, byłem u pani rok temu, pamięta mnie pani?"... taaa, z pewnością i jeszcze po głosie poznaję...
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze:
1. Wchodzi pan, pytam "w czym mogę pomóc?". Odpowiedź - "w niczym, tak sobie tylko patrze co tu jest interesującego, poza panią oczywiście". 2. Typowy przykład samoobsługi - dziewczyna ściągnęła kurtkę z wieszaka przed sklepem, pomaszerowała dziarskim krokiem do przymierzalni bez słowa(oczywiście na moje "dzień dobry" zero reakcji")... No chyba bym się wkurzyła, ale kupiła tę kurtkę ![]() 3. Klientka w starszym wieku - "e, pani, cho no tu..." 4. Ludzie się nie myją... O matko, przecież to czuć - stary pot wymieszany z tanim dezodorantem, noooo!!!
![]() |
#495 |
Nie depcze krokusów
|
Koffe - to pierwsze to fajne
![]()
![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Kiedys do gabinaetu kosmetycznego gdzie pracowalam przyszla Pani z dziecmi i sie pytala czy moga isc na pare minut do solarium bo im sie bedzie nudzic podczas jej zabiegu,dzieci mialy gora 10 lat!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
Nie znoszę jednej baby, która ciągle przychodzi do sekretariatu szkoły, w której pracuję a ona sie uczy, i uważa, że jest najważniejsza: ja rozmawiam przez telefon, a ona mi wchodzi za biurko, bierze jakieś rzeczy z biurka, szafek i przegląda. Ja przez telefon gadam, a ona patrzy na mnie i chyba nie rejestruje tego faktu, bo nachyla się i mówi, żeby jej dać to i to bo ona chce sobie zobaczyć. Na przykład książkę, z której się uczy. Ma taką samą swoja, ale jej sie z torby wyciągnąć nie chce, więc przyłazi do sekretariatu i DAJ!
Nie zwraca uwagi na kolejkę, na to że ktoś jest zajety - tylko podchodzi i gada i ona jest najważniejsza i jej prośba ma być teraz spełniona. I będzie stała lub nachylała się nad człowiekim gapiąc się prosto w oczy i czekajac aż sie weźmie za usługiwanie jej! Nie znoszę jej!!! Inna: z rozwydrzonymi bachorami, które zachowują się tak jak pani opisana powyżej tylko o wiele głośniej. Mieliśmy cukierki dla klientów na biurku - po jej wizycie nie zostawało NIC, bo nabrały dzieci i ona w kieszenie bo "dzieciakom na później". Skończyły się cukierki, wsypaliśmy do naczynia niebieskie szklane kulki - to kulki też ładuje w kieszenie i zabiera!!! Ja sie pytam po co komu takie kulki??? Na Targach to już masakra z ludźmi, którzy przychodzą tylko "po gadżety". Kulki szklane idą jak ciepłe bułeczki. Ale nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie po co mu ta kulka!!!
![]() |
#498 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Inna: z rozwydrzonymi bachorami, które zachowują się tak jak pani opisana powyżej tylko o wiele głośniej. Mieliśmy cukierki dla klientów na biurku - po jej wizycie nie zostawało NIC, bo nabrały dzieci i ona w kieszenie bo "dzieciakom na później".
Skończyły się cukierki, wsypaliśmy do naczynia niebieskie szklane kulki - to kulki też ładuje w kieszenie i zabiera!!! Ja sie pytam po co komu takie kulki??? Na Targach to już masakra z ludźmi, którzy przychodzą tylko "po gadżety". Kulki szklane idą jak ciepłe bułeczki. Ale nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie po co mu ta kulka!!![/quote] ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Przepraszam Sexy body-Twoja odpowiedz miala byc cytowana,ale cos mi nie wyszlo tym razem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
DOMator
|
Cytat:
Najbardziej mnie wkurzają ludzie, którzy nie mają pojęcia w temacie, wypełniają dokumenty źle, ale oburzają się, że podpowiadam co jest nie tak i co mają uzupełnić, bo w końcu oni wiedzą lepiej. A potem wracają z pretensjami, że zostali wezwani do uzupełnienia dokumentów i muszą chodzić tyle czasu z jedną sprawą. Cóż na siłę nikomu nie pomogę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
To było jakieś dwa lata temu w Mac'u, godziny późno popołudniowe.
Siedzę sobie z chłopakiem pijemy kawę i nagle dzieją się na naszych oczach przedziwne rzeczy. Dwóch chłopaków po dwudziestce (trochę wstawionych) siedziało przy stoliku na wprost kas. Nagle jeden wstał i przeskoczył przez kasy i nie zwracając uwagi na pracowników, którzy wystraszeni uciekali z drogi, podszedł do stanowiska z frytkami i wziął jedną z nich. Z wielkim uśmiechem na twarzy, trzymając w palcach frytkę jak zdobyte trofeum przeszedł się powoli po restauracji i wrócił na swoje miejsce. Wręczył zdobycz koledze i powiedział: "Masz to dla Ciebie". Nagle kolega-widocznie mało zadowolony z prezentu, rzucił butelką z piwem w blaty kas. Szkło się roztrzaskało i chyba trafiło w klientów bo jeden dość niski facet, który przyszedł z dziewczyną, mocno się zdenerwował. Szybko włożył do ust czarny ochraniacz na zęby i zaatakował tego faceta, który rzucał butelką. Okładał go pięściami po twarzy i ciele, mężczyzna od butelki zaczął uciekać, tamten go gonił i kopnął faceta z wyskoku (taki prawie półobrót) jednak chłopak był za niski i nie trafił, upadł na podłogę. Szybko wstał i powrócił do ataku, wybiegł za sprawcą z maca. Pracownicy wezwali policję, jednak miotacz butelek i złodziej frytki uciekli, zanim zjawili się mundurowi. Nie mogłam wyjść z szoku z 10 minut, na początku to było zabawne, później zrobiło się niebezpiecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
o matko- masakra
wsumie " fajnie" ze jakis typek byl przyszykowany do bojki majac ochraniacz na zeby ![]() smieszna sytuacja a zarazem niebezpieczna... coz dal im nauczke moze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
Ja sie ostatnio idiotycznie zachowalam w sklepie, ale dlatego, ze sprzedawczyni mnie wkurzyla.
Bylam w sklepie z ubraniami, gdzie bylo 15(slownie: pietnascie) przymierzalni. To bylo ok.19.30, sklep czynny do 21. Wchodze, mierze kurtki. Sprzedawczyni zaczyala odkurzanie przymierzalni. Po chwili slysze, ze mam wyjsc, bo Ona chce poodkurzac moja przymierzalnie ![]() Poszlam do 2 przymierzalni i za chwile slyszze, ze moge juz wrocic, bo odkurzyla i teraz chce ta druga odkurzyc ![]() Jak dal mnie szok w ciapki - gdzie Ci ludzie sie chowaja?? Odkurzyla 4 przymierzalnie przede mna i zamiast odkurzyc reszte przymierzalni, nim skoncze przymierzac, to wyrzuca mnie z mojej. Tak mnie wkurzyla, ze po przymierzeniu zostawilam te kurtki - niech sobie poodwiesza, jak tak dba o porzadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Sklep z żywnością, także wędliny : -A świeże te wędliny?- A która wędlina jest świeża? -Poproszę jakiejś dobrej.
- Wszystkie są dobre - ja z uśmiechem - Jakiejś suchej/wilgotnej/cienko/grubo/żeby się rwało/ żeby się nie rwała/co tak grubo to dla dziecka/co tak cienko to dla dziecka/itd. itd. Ostatnio - dlaczego u was tak drogo?- a co, ja odpowiadam za ceny? Tak, bo jestem przedstawicielem sklepu! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Latem pracowałam w komisie z podręcznikami. Wielu ludzi się bulwersowało, że skupujemy za 1,2,3 zł a sprzedajemy za średnio od 8 do 30 (!) zł te same książki i np. ktoś kupił jakąś, potem chciał zwrócić, czego nie można było zrobić, więc chciał oddać na skup i nagle okazywało się, że kupił książkę za 20 zł a dostanie... 2 zł. No ale nic, trafiła mi się raz furiatka. Miała na spisie książkę do 1. klasy gimnazjum, taką jej wydałam. Wróciła ze spisem i reklamacją, że wydałam złą książkę. Na spisie poprawiła długopisem część I na II, ale tytuł nadal był owego podręcznika z części I. Kiedy zwróciłam jej uwagę, że poprawiła spis, zaczęła mi wmawiać, że obiecałam jej, że wymienię książkę na inną jak się nie będzie zgadzało, co było absurdem - nie było nam wolno dokonywać takich zmian, jeżeli pomyłka zaszła nie z naszej winy. Baba się wściekła i zaczęła awanturować przy klientach, zwłaszcza, jak się dowiedziała, że dostanie za nią 2 zł a 5 minut wcześniej dała 18 zł. Ja nie mogłam nic zrobić, to nie ja ustalałam ceny skupu i sprzedaży. Baba krzyczała jak głupia, groziła, że stracę pracę, cuda niewidy, ja stoicki spokój, ona furia. Najśmieszniejsze, że wmawiała mi, że to ja na nią krzyczę (!), jestem niekulturalna i w ogóle. No to powiedziałam jej, że "bardzo przepraszam, ale to pani zachowuje się jak rozchwiana emocjonalnie i ubliża mi przy klientach". Ostatecznie sobie poszła, ale myślałam, że mnie pobije! Rzuciła książkę na blat i poszła, i po co cała kłótnia skoro i tak 0ddała ją za darmo??
Ludzie często nie myślą o tym, że sprzedawca nie ustala cen ani zasad, czasami zachowują się jak zwierzęta, albo gorzej.
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Odkąd pracuje w handlu zawsze solidaryzuję się ze sprzedawcami, kiedyś stojąc w kolejce jako klientka usłyszałam jak klient za mną stojący wsiadł na sprzedającą że za wolo pracuje czy coś takiego. Zaraz mu powiedziałam żeby nie krzyczał. - To nie pani interes! - Mój bo psuje mi pan krzykiem dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się aż takie jazdy nie zdarzały, ale niejednokrotnie przychodziły panie z krzykiem, że garnitur się pogniótł na weselu ![]() ![]() Całkiem niedawno Pani kupowała krawat i pyta czy dam jej "to" pudełeczko, więc tłumaczę, że w te pudełeczka nie są na sprzedaż, można je kupić z konkretnym krawatem, "aha, to ja poproszę jakieś pudełko na prezent" Pakuję Pani w kartonik, a ona "ale przecież ja kupiłam krawat z firmy X, a na pudełku jest firma Y" tłumaczę, że akurat ta firma nie przysyła nam ozdobnych opakowań. Z wielką fochą wzięła to pudełko i poszła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
emfaza- furiatka niezla Ci sie trafila
ale ja osobiscie jakby babka przyszla tylko jedna ksiazke wymienic na inna- zgodzilabym sie chyba,wsumie najwaznijesze ze za nia zaplacila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
No tak, tylko baba pomazała książkę, więc troszkę sama sobie jest winna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.