Idiotyczne zachowania klientów ;) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 09:07   #481
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ja nie umiem tego zrozumieć.przecież od tego jest lustro.
czy ona inaczej wygląda w małym aparacie,niż w dużym lustrze?
ja czasem robie sobie zdjecie w przymierzalni, gdy nie jestem przekonana do zakupu, wtedy moge pomyslec, obejrzec nastepnego dnia zdjecie i zdecydowac czy kupic ta rzecz czy nie takie spojrzenie "na swiezo"
Stary 2009-03-31, 10:05   #482
201710291909
Konto usunięte

Też często robie sobie fotki i np wysyłam TŻ gdy go nie ma obok żeby ocenił albo doradził. Zawsze mogę się w domu zastanowić i przemyśleć zakup. W USA zrobili nawet opcje że stoisz przed lustrem z kamerka internetową a znajomi z całego swiata mogą Ci doradzać pisząc na czacie

Kiedyś stałam w kolejce w H&M i przyszła dziewczyna że chce zwrócić ciuch, wcyiąga paragon a potem sweter -> zmechacony, w kłakach i paprochach...oniemiałam. Sprzedajaca miło tłumaczy że nie może przyjąć bez metek i w takim stanie na co dziewczyna sie wsciekła że przeciez jest możliwość zwrotu.
201710291909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 12:19   #483
Malla
Nie depcze krokusów

Co innego przymierzyć oprawki okularów czy suknię ślubną i zrobić zdjęcie, a co innego perukę...
Stary 2009-03-31, 12:19   #484
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja jak jestem sama to wypraszam klienta na zewnątrz i niech tam stoi i czeka na resztę. Większość ludzi znajduje wtedy w cudowny sposób drobne w swoich kieszeniach/portfelu...

---------------------------
Co do przymierzalni to też mi się nie podobają te ograniczenia, ale zdaję sobie sprawę z tego, że oprócz normalnych klientek przychodzą też małolaty, które nie zamierzają niczego kupić, za to mogło by zmierzyć i tonę ciuchów. A przecież ktoś to musi poskładać...

Jeszcze co do tego odwieszania - dziewczyny jak miałabym latać po całym sklepie o pow. kilkudziesięciu metrów i odwieszać zmierzone ubrania to wolę ich nie mierzyć i nie kupić. Szkoda mi na to czasu. Jeśli się w sklepie tego ode mnie wymaga to rezygnuję z zakupów w takich sklepie. Niestety, ale w sklepach sieciowych "samoobsługowych" od tego są panie na sklepie żeby po mnie składać.

TmargoT ja się z tobą zgadzam. Też uważam, że robienie sobie zdjęć to przesada. Na twoim miejscu pytałabym klientek chętnych na mierzenie czy chciała by sobie kupić taką rzecz przez 100 osób mierzoną, z których każda np. ma żel, piankę lub inną klejącą substancję na włosach, do tego pewnie co poniektóre z rzadka myją włosy... Może wtedy zrozumieją, że takie mierzenie ma drugą stronę medalu.

Moja mama sprzedaje w kosemtycznym. Tam to dopiero są cuda. Są i klientki chętne na wymalowanie i wyperfumowanie się za friko... włącznie z malowaniem paznokci! Czasem też się śmiejmy - nieraz przychodzą na prawdę zaniedbane kobiety, brudne i śmierdzące z tłustymi włosami po czym pooglądają kosmetyki i skomentują np. "eeee, po co mi to trzeba się myć a nie smarować" ewentualnie powybrzydzają na zapachy perfum. Natomiast hitem była opowieść jak kobieta chciała bardzo mocne perfumy, matka się jej pyta czy jakieś wieczorowe itp., a pani na to, że nie, ona chce takie żeby nie było czuć jej krową jak wyjdzie z obory... Jako studentka czasem dorabiałam sobie u mamy i pamiętam dziewczynę, która chciała "tłuszcz na oczy" (tusz do rzęs) i "jakieś błyszczące mazidło" (błyszczyk do ust).
klariso,mówiłam w ten sposób,ale po 10-tej klientce nie chce mi się już tego samego powtarzać.
ludzie nie szanują cudzej własności i zdarzało mi się wysłuchać reprymendy.
nie jestem złosliwa,ale jeśli słysze rozmowę pań,że sobie poprzymierzają,bo chcą zobaczyć się w różnych kolorach wtedy mówię,że za przymierzanie się płaci.

jeśli chodzi o fotki to moimi klientkami w 40% sa kobiety chore,a 60% to zdrowe panie,ktore chcą coś w sobie zmienić.
specjalnie sprowadzam namodniejsze fryzury w najciekawszych kolorach,zeby zachwycić stałą klientelę,oraz pozyskać nową.
na nowościach zawsze najlepiej się zarabia.(począwszy od hurtownika,skończywszy na sprzedawcy)
gdybym pozwoliła przymierzac i robić fotki pewnie zginęłabym z głodu.pani poszłaby z fotką do fryzjera i kazałaby się tak obciąć.a tak?kupi u mnie perukę.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 12:39   #485
tipsiara
Wtajemniczenie

Biedronka , wózki na zakupy ,w które trzeba wcisnac 1zł lub 2zł,
Zrobiłam zakupy, wychodze ze sklepu i pcham wózek do innych...zeby odebrac swoje 2 zł, a tu nagle starsza pani w moherku, łapie za mój wózek i jak gdyby nigdy nic, bez słowa...kieruje sie z nim do sklepu., wiec ja jej cap ten wózek i mówie "proszę Pani, jesli chce pani ten wózek, prosze mi oddać 2 zł" Ona na to "cooo? jakie 2 zł, za co? "
Wiec ja jej tłumacze, że żeby wziac sobie wózek , trzeba za niego zapłacic "kaucje" Ona na to " aaaa zawracanie głowy i cos tam od siebie dodała, ze jetem niemiła itd. " i wyszarpuje mi z ręki wózek. Pomyslałam sobie o NIE!!!! tak nie bedzie! i całą siłą pchnełam wózek z panią , która kurczowo nadal sie go trzymała i odzyskałm sobie te 2 zł i poszłam.

Niektórzy ludzie są
ale najważniesze to nie dawać się!!!

Ps: dodam że owa Pani silna była

Edytowane przez tipsiara
Czas edycji: 2009-03-31 o 12:45 Powód: dopisek
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 13:06   #486
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
Zrobiłam zakupy, wychodze ze sklepu i pcham wózek do innych...zeby odebrac swoje 2 zł, a tu nagle starsza pani w moherku, łapie za mój wózek i jak gdyby nigdy nic, bez słowa...kieruje sie z nim do sklepu., wiec ja jej cap ten wózek i mówie "proszę Pani, jesli chce pani ten wózek, prosze mi oddać 2 zł" Ona na to "cooo? jakie 2 zł, za co? "
Wiec ja jej tłumacze, że żeby wziac sobie wózek , trzeba za niego zapłacic "kaucje" Ona na to " aaaa zawracanie głowy i cos tam od siebie dodała, ze jetem niemiła itd. " i wyszarpuje mi z ręki wózek. Pomyslałam sobie o NIE!!!! tak nie bedzie! i całą siłą pchnełam wózek z panią , która kurczowo nadal sie go trzymała i odzyskałm sobie te 2 zł i poszłam.

Niektórzy ludzie są

niezłe.ja nie miałam jeszcze takiej przygody.
fakt ,na poczatku kariery hipermarketowej zdarzały się kradzierze wózków "na kasę",ale wiele hiper. wyprodukowało żetony i dawali ludziom gratis.od tamtej pory kończyły się kombinacje.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 20:33   #487
Koffee
Raczkowanie

Jeśli chodzi o biedronkę, to jeszcze taka sytuacja mi się przypomniała (chociaż niekoniecznie jest to zachowanie klienta) - wracałam z zakupów, a wyjście z parkingu zablokowane przez samochód. Koffee szczupła, to się bokiem jakoś przecisnęła ale że w samochodzie siedział sobie najspokojniej kierowca, to pukam w szybkę (on otworzył) i mówię mu, że to nie jest miejsce parkingowe. Grzecznie i spokojnie mówiłam, nawet z miłym uśmiechem. Zostałam zwyzywana od k... O_o

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 21:45   #488
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość

Niektórzy ludzie są

ja tez miałam taką sytuacje bardzo podobną w KAUFLANDZIE

Też starsza Pani mi zabierała ten wózek, choc koleżanka która była z nią mówi jej, że pieniądze moje tam są. MB - moherowy beret

MB - Możemy wziąć ten wózek?
Ja: tak, ale jak odbiorę swoja złotówkę =]
I chcę wepchnąć wózek na miejsce
MB (chwyta wózek) - Zostaw Pani!
Ja: Ale chcę odebrać moją złotówkę
MB (bardzo podniesionym tonem) - No zostaw PANI!
Po czym sięga do torebki, myślałam, że chce mi dać tą 1 zł, ale po chwili:
- A zreszta wsadź se PANI!

Nawet bym jej zostawiła tą złotówkę gdyby nie to, że była bardzo niemiła i miała minę jakbym jej nie wiadomo co zrobiła :/

No i dziś byłam świadkiem smiesznej sytacji w kiosku ruchu w Centrum Handlowym (od razu przypomniał mi sie ten wątek ).
Wchodzi babka, widać, że bogata, ubrana w futro. Ja czekam przy ladzie na doładowanie, aż się wydrukuje.
Babka: Macie takie reklamówki takie małe, takie, takie...Bo potrzebowałabym dwie... I cos tam pokazuje.
Sprzedająca podaje jej takie zwykłe przezroczyste jednorazówki, a ona:
- To jeszcze nie takie, ja chciałam takie z EMPIK'u
Na co sprzedająca: Ale my nie jesteśmy EMPIK.
Na co ta babka "Aha" i wyszła =)

Edytowane przez iwona200
Czas edycji: 2009-03-31 o 21:47
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 22:46   #489
Gorzałka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aha Pokaż wiadomość
Obecnie mieszkam w Anglii. Tutaj w marketach obowiązkiem kasjera jest spytać czy nie potrzebujemy pomocy przy pakowaniu zakupów. Jak nie zdązysz, to kasjer czeka aż sie pozbierasz ze wszystkim. Tutaj sie ludzie nie spieszą i nikt na ciebie krzywo nie popatrzy, że sie z lekka guzdrzesz. A i tak pakuję jak szalona, bo został mi nawyk z Polski, gdzie trzeba być w pogotowiu, bo jak ci za długo zejdzie, to wszyscy wywalają oczami ;P W czasie, gdy pakujesz kasjer miło gawędzi o pogodzie
W tesco jest jedna pani, która mówi dziękuję przy każdym 'biip'. Masło 'biip' thank you, ser 'biip' thank you indeed...Płacisz-thank u, wydaje kasę-thank u itd
Ano mam to samo.
Ogolnie uwielbiam zakupy w Anglii.
A co do odwieszania ciuchow spowrotem na miejsce..
Uch w UK to masakra wrecz, moze w jakis mniejszych markowych sklepach nie jest az tak zle... ale np. w Primarku ubrania ludzie poprostu rzucaja na ziemie... Az mnie oczy bola jak na to patrze. Ach i jeszcze pracuje tam taka pani z baardzo szeroka miotla/szczotka i sobie tak jezdzi po podlodze przez caly ogromny sklep (3 pietra ) i zgarnia te porzucone ciuchy jak jakies smieci...
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 22:46   #490
kiiko
Zakorzenienie

ja pracuje w sklepie z ubraniami (dodam, ze to duuzy sklep
i systematycznie kilka razy w tygodniu znajdzie sie pani, ktora mowi : (przykladowo)
Przepraszam, czy moglaby mi pani powiedziec gdzie znajde takie bluzeczki z dekoltem, w kolorze czarnym?
wiec ja latam po calym sklepie, pokazuje wszystko co mozliwe ( czarnych bluzek jest pewnie z 50)
po czym pani mowi :
Ale przeciez ja mowilam, ze to ma byc koszula elegancka! Pani to nawet nie wie, co ma Pani na sklepie!

I tu zawsze smiejemy sie z kolezankami
JAKO DOBRY SPRZEDAWCA ZAWSZE POWINIENES ZNAC MYSLI KLIENTOW!
kiiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 08:05   #491
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)

Cytat:
Napisane przez kiiko Pokaż wiadomość
I tu zawsze smiejemy sie z kolezankami
JAKO DOBRY SPRZEDAWCA ZAWSZE POWINIENES ZNAC MYSLI KLIENTOW!
Tak się dzieje w każdej pracy
Ja mam czasem nawet parę razy dziennie takich klientów, którzy nie wiedzą co chcą albo nie potrafią tego nazwać i ja muszę się domyślać o czym oni mówią, a czasem jest na prawdę ciężko Nie napiszę przykładów, bo dla kogoś spoza mojej branży to nie jest śmieszne, zresztą nie wymagam od klientów znajomości fachowego słownictwa... ale... bardzo częsta sytuacja: obca osoba, widzę ją pierwszy raz w życiu na oczy i słyszę "ja bym chciał/a to samo co ma mój sąsiad"
Stary 2009-04-02, 08:19   #492
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Koffee Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o biedronkę, to jeszcze taka sytuacja mi się przypomniała (chociaż niekoniecznie jest to zachowanie klienta) - wracałam z zakupów, a wyjście z parkingu zablokowane przez samochód. Koffee szczupła, to się bokiem jakoś przecisnęła ale że w samochodzie siedział sobie najspokojniej kierowca, to pukam w szybkę (on otworzył) i mówię mu, że to nie jest miejsce parkingowe. Grzecznie i spokojnie mówiłam, nawet z miłym uśmiechem. Zostałam zwyzywana od k... O_o
Ja akurat takiej sytuacji nie miałam, ale parę razy zwyzywano mnie na przejściu dla pieszych - przechodze na pasach, jestem już na środku, a nadjeżdżający samochód hamuje mi z piskiem opon prawie na moich nogach po czym lecę epitety. Jeden szczeniak nawet sie wychylił i powiedział, że jak wyjdzie z samochodu i mi lunie, to...

W takich przypadkach mówię: "W porządku, w takim razie wezwę policję i zobaczymy, kto ma rację, Pan czy ja". Zwykle w momencie wyjęcia przeze mnie komórki z kieszeni po kierowcy tylko ślady na asfalcie pozostają...
Cytat:
Tak się dzieje w każdej pracy
Ja mam czasem nawet parę razy dziennie takich klientów, którzy nie wiedzą co chcą albo nie potrafią tego nazwać i ja muszę się domyślać o czym oni mówią, a czasem jest na prawdę ciężko Nie napiszę przykładów, bo dla kogoś spoza mojej branży to nie jest śmieszne, zresztą nie wymagam od klientów znajomości fachowego słownictwa... ale... bardzo częsta sytuacja: obca osoba, widzę ją pierwszy raz w życiu na oczy i słyszę "ja bym chciał/a to samo co ma mój sąsiad"
W biurze podrózy też czasem mamy klientów, którzy przychodzą i pytają o "tą promocję". Pytam o jaką promocje im chodzi. No bo coś slyszeli, że jakies biuro daje super promocje, np. obnizka wyjazdów o 15 %. I teraz problem, bo nie jestem w stanie spamiętac i być nie bieżąco ze wszystkimi promocjami, jak nie wiem o jakie biuro chodzi.

Albo pytanie o "ofertę, która tu wisiała jakies dwa tygodnie temu". Klient nie pamięta jakiego biura to oferta, dokąd, na jaki hotel, itp. I weź teraz przypomnij sobie, co wisiało na samej górze szyby środkowej od lewej strony dwa tygodnie temu...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 09:01   #493
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)

Aggie w pełni cię rozumiem. Uwielbiam np. telefony w stylu "dzień dobry, byłem u pani rok temu, pamięta mnie pani?"... taaa, z pewnością i jeszcze po głosie poznaję...
Stary 2009-04-02, 18:56   #494
Koffee
Raczkowanie

dzisiejsze:

1. Wchodzi pan, pytam "w czym mogę pomóc?". Odpowiedź - "w niczym, tak sobie tylko patrze co tu jest interesującego, poza panią oczywiście".

2. Typowy przykład samoobsługi - dziewczyna ściągnęła kurtkę z wieszaka przed sklepem, pomaszerowała dziarskim krokiem do przymierzalni bez słowa(oczywiście na moje "dzień dobry" zero reakcji")... No chyba bym się wkurzyła, ale kupiła tę kurtkę

3. Klientka w starszym wieku - "e, pani, cho no tu..."

4. Ludzie się nie myją... O matko, przecież to czuć - stary pot wymieszany z tanim dezodorantem, noooo!!!
Stary 2009-04-02, 20:35   #495
Malla
Nie depcze krokusów

Koffe - to pierwsze to fajne
Stary 2009-04-02, 20:54   #496
MoniX24
Raczkowanie

Kiedys do gabinaetu kosmetycznego gdzie pracowalam przyszla Pani z dziecmi i sie pytala czy moga isc na pare minut do solarium bo im sie bedzie nudzic podczas jej zabiegu,dzieci mialy gora 10 lat!
MoniX24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 21:05   #497
sexy body
Rozeznanie

Nie znoszę jednej baby, która ciągle przychodzi do sekretariatu szkoły, w której pracuję a ona sie uczy, i uważa, że jest najważniejsza: ja rozmawiam przez telefon, a ona mi wchodzi za biurko, bierze jakieś rzeczy z biurka, szafek i przegląda. Ja przez telefon gadam, a ona patrzy na mnie i chyba nie rejestruje tego faktu, bo nachyla się i mówi, żeby jej dać to i to bo ona chce sobie zobaczyć. Na przykład książkę, z której się uczy. Ma taką samą swoja, ale jej sie z torby wyciągnąć nie chce, więc przyłazi do sekretariatu i DAJ!
Nie zwraca uwagi na kolejkę, na to że ktoś jest zajety - tylko podchodzi i gada i ona jest najważniejsza i jej prośba ma być teraz spełniona. I będzie stała lub nachylała się nad człowiekim gapiąc się prosto w oczy i czekajac aż sie weźmie za usługiwanie jej!
Nie znoszę jej!!!

Inna: z rozwydrzonymi bachorami, które zachowują się tak jak pani opisana powyżej tylko o wiele głośniej. Mieliśmy cukierki dla klientów na biurku - po jej wizycie nie zostawało NIC, bo nabrały dzieci i ona w kieszenie bo "dzieciakom na później".
Skończyły się cukierki, wsypaliśmy do naczynia niebieskie szklane kulki - to kulki też ładuje w kieszenie i zabiera!!!
Ja sie pytam po co komu takie kulki???

Na Targach to już masakra z ludźmi, którzy przychodzą tylko "po gadżety". Kulki szklane idą jak ciepłe bułeczki. Ale nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie po co mu ta kulka!!!

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 21:19   #498
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Koffee Pokaż wiadomość
4. Ludzie się nie myją... O matko, przecież to czuć - stary pot wymieszany z tanim dezodorantem, noooo!!!
Mnie powala smród z butów jaki zastaję w przymierzalni po poprzedniczkach/poprzedniczce. Najgorzej z tego potem wyjść...osoba wchodząca jako następna pewnie myśli, że to moje smrodki...bleee...Często jak mocno wali i nie jestem zdesperowana (a na zakupach rzadko mi się to zdarza ), rezygnuję i czekam aż zwolni się następna przymierzalnia. Masakra.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 21:23   #499
MoniX24
Raczkowanie

Inna: z rozwydrzonymi bachorami, które zachowują się tak jak pani opisana powyżej tylko o wiele głośniej. Mieliśmy cukierki dla klientów na biurku - po jej wizycie nie zostawało NIC, bo nabrały dzieci i ona w kieszenie bo "dzieciakom na później".
Skończyły się cukierki, wsypaliśmy do naczynia niebieskie szklane kulki - to kulki też ładuje w kieszenie i zabiera!!!
Ja sie pytam po co komu takie kulki???

Na Targach to już masakra z ludźmi, którzy przychodzą tylko "po gadżety". Kulki szklane idą jak ciepłe bułeczki. Ale nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie po co mu ta kulka!!![/quote]

moze w mysl zasady;"Jak daja to bierz,bija-uciekaj"

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Przepraszam Sexy body-Twoja odpowiedz miala byc cytowana,ale cos mi nie wyszlo tym razem...
MoniX24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 21:24   #500
Elfia4
DOMator

Cytat:
Aggie w pełni cię rozumiem. Uwielbiam np. telefony w stylu "dzień dobry, byłem u pani rok temu, pamięta mnie pani?"... taaa, z pewnością i jeszcze po głosie poznaję...
Ludziom dzwoniącym albo przychodzącym do urzędu też się wydaje, że są jedynymi osobami i że cały urząd na nich czeka, a każdy urzędnik pamięta, że kiedyś byli i coś załatwili. A teraz też chcą coś, tylko sami nie wiedzą co, albo nie potrafią tego nazwać, więc zanim przejdą do sedna opowiedzą historię życia.
Najbardziej mnie wkurzają ludzie, którzy nie mają pojęcia w temacie, wypełniają dokumenty źle, ale oburzają się, że podpowiadam co jest nie tak i co mają uzupełnić, bo w końcu oni wiedzą lepiej. A potem wracają z pretensjami, że zostali wezwani do uzupełnienia dokumentów i muszą chodzić tyle czasu z jedną sprawą. Cóż na siłę nikomu nie pomogę...
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 22:18   #501
arktyczna
Raczkowanie

To było jakieś dwa lata temu w Mac'u, godziny późno popołudniowe.
Siedzę sobie z chłopakiem pijemy kawę i nagle dzieją się na naszych oczach przedziwne rzeczy.
Dwóch chłopaków po dwudziestce (trochę wstawionych) siedziało przy stoliku na wprost kas. Nagle jeden wstał i przeskoczył przez kasy i nie zwracając uwagi na pracowników, którzy wystraszeni uciekali z drogi, podszedł do stanowiska z frytkami i wziął jedną z nich. Z wielkim uśmiechem na twarzy, trzymając w palcach frytkę jak zdobyte trofeum przeszedł się powoli po restauracji i wrócił na swoje miejsce. Wręczył zdobycz koledze i powiedział: "Masz to dla Ciebie".
Nagle kolega-widocznie mało zadowolony z prezentu, rzucił butelką z piwem w blaty kas. Szkło się roztrzaskało i chyba trafiło w klientów bo jeden dość niski facet, który przyszedł z dziewczyną, mocno się zdenerwował. Szybko włożył do ust czarny ochraniacz na zęby i zaatakował tego faceta, który rzucał butelką. Okładał go pięściami po twarzy i ciele, mężczyzna od butelki zaczął uciekać, tamten go gonił i kopnął faceta z wyskoku (taki prawie półobrót) jednak chłopak był za niski i nie trafił, upadł na podłogę. Szybko wstał i powrócił do ataku, wybiegł za sprawcą z maca.
Pracownicy wezwali policję, jednak miotacz butelek i złodziej frytki uciekli, zanim zjawili się mundurowi.
Nie mogłam wyjść z szoku z 10 minut, na początku to było zabawne, później zrobiło się niebezpiecznie.
arktyczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 22:33   #502
Brook
Zakorzenienie

o matko- masakra
wsumie " fajnie" ze jakis typek byl przyszykowany do bojki majac ochraniacz na zeby pewnie ci podpici nawet nie przewidzilisci scanariusza takiego ze to nie oni beda góra tylko ktos ponad nimi

smieszna sytuacja a zarazem niebezpieczna... coz dal im nauczke moze...

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 22:58   #503
wiolkaa85
Raczkowanie

Ja sie ostatnio idiotycznie zachowalam w sklepie, ale dlatego, ze sprzedawczyni mnie wkurzyla.
Bylam w sklepie z ubraniami, gdzie bylo 15(slownie: pietnascie) przymierzalni.
To bylo ok.19.30, sklep czynny do 21.
Wchodze, mierze kurtki.
Sprzedawczyni zaczyala odkurzanie przymierzalni.
Po chwili slysze, ze mam wyjsc, bo Ona chce poodkurzac moja przymierzalnie
Poszlam do 2 przymierzalni i za chwile slyszze, ze moge juz wrocic, bo odkurzyla i teraz chce ta druga odkurzyc
Jak dal mnie szok w ciapki - gdzie Ci ludzie sie chowaja??
Odkurzyla 4 przymierzalnie przede mna i zamiast odkurzyc reszte przymierzalni, nim skoncze przymierzac, to wyrzuca mnie z mojej.
Tak mnie wkurzyla, ze po przymierzeniu zostawilam te kurtki - niech sobie poodwiesza, jak tak dba o porzadek
wiolkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 22:59   #504
żurawinka
Zakorzenienie

Sklep z żywnością, także wędliny : -A świeże te wędliny?- A która wędlina jest świeża? -Poproszę jakiejś dobrej.
- Wszystkie są dobre - ja z uśmiechem
- Jakiejś suchej/wilgotnej/cienko/grubo/żeby się rwało/ żeby się nie rwała/co tak grubo to dla dziecka/co tak cienko to dla dziecka/itd. itd.

Ostatnio - dlaczego u was tak drogo?- a co, ja odpowiadam za ceny? Tak, bo jestem przedstawicielem sklepu! i jeszcze żebym "przekazała szefowi że musi..." tak, już widzę jak mówię szefowi że coś musi
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 23:04   #505
emfaza1989
Raczkowanie

Latem pracowałam w komisie z podręcznikami. Wielu ludzi się bulwersowało, że skupujemy za 1,2,3 zł a sprzedajemy za średnio od 8 do 30 (!) zł te same książki i np. ktoś kupił jakąś, potem chciał zwrócić, czego nie można było zrobić, więc chciał oddać na skup i nagle okazywało się, że kupił książkę za 20 zł a dostanie... 2 zł. No ale nic, trafiła mi się raz furiatka. Miała na spisie książkę do 1. klasy gimnazjum, taką jej wydałam. Wróciła ze spisem i reklamacją, że wydałam złą książkę. Na spisie poprawiła długopisem część I na II, ale tytuł nadal był owego podręcznika z części I. Kiedy zwróciłam jej uwagę, że poprawiła spis, zaczęła mi wmawiać, że obiecałam jej, że wymienię książkę na inną jak się nie będzie zgadzało, co było absurdem - nie było nam wolno dokonywać takich zmian, jeżeli pomyłka zaszła nie z naszej winy. Baba się wściekła i zaczęła awanturować przy klientach, zwłaszcza, jak się dowiedziała, że dostanie za nią 2 zł a 5 minut wcześniej dała 18 zł. Ja nie mogłam nic zrobić, to nie ja ustalałam ceny skupu i sprzedaży. Baba krzyczała jak głupia, groziła, że stracę pracę, cuda niewidy, ja stoicki spokój, ona furia. Najśmieszniejsze, że wmawiała mi, że to ja na nią krzyczę (!), jestem niekulturalna i w ogóle. No to powiedziałam jej, że "bardzo przepraszam, ale to pani zachowuje się jak rozchwiana emocjonalnie i ubliża mi przy klientach". Ostatecznie sobie poszła, ale myślałam, że mnie pobije! Rzuciła książkę na blat i poszła, i po co cała kłótnia skoro i tak 0ddała ją za darmo??

Ludzie często nie myślą o tym, że sprzedawca nie ustala cen ani zasad, czasami zachowują się jak zwierzęta, albo gorzej.
Stary 2009-04-02, 23:27   #506
żurawinka
Zakorzenienie

Odkąd pracuje w handlu zawsze solidaryzuję się ze sprzedawcami, kiedyś stojąc w kolejce jako klientka usłyszałam jak klient za mną stojący wsiadł na sprzedającą że za wolo pracuje czy coś takiego. Zaraz mu powiedziałam żeby nie krzyczał. - To nie pani interes! - Mój bo psuje mi pan krzykiem dzień a ja nie muszę tego wysłuchiwać.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 23:51   #507
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emfaza1989 Pokaż wiadomość
Latem pracowałam w komisie z podręcznikami. Wielu ludzi się bulwersowało, że skupujemy za 1,2,3 zł a sprzedajemy za średnio od 8 do 30 (!) zł te same książki i np. ktoś kupił jakąś, potem chciał zwrócić, czego nie można było zrobić, więc chciał oddać na skup i nagle okazywało się, że kupił książkę za 20 zł a dostanie... 2 zł. No ale nic, trafiła mi się raz furiatka. Miała na spisie książkę do 1. klasy gimnazjum, taką jej wydałam. Wróciła ze spisem i reklamacją, że wydałam złą książkę. Na spisie poprawiła długopisem część I na II, ale tytuł nadal był owego podręcznika z części I. Kiedy zwróciłam jej uwagę, że poprawiła spis, zaczęła mi wmawiać, że obiecałam jej, że wymienię książkę na inną jak się nie będzie zgadzało, co było absurdem - nie było nam wolno dokonywać takich zmian, jeżeli pomyłka zaszła nie z naszej winy. Baba się wściekła i zaczęła awanturować przy klientach, zwłaszcza, jak się dowiedziała, że dostanie za nią 2 zł a 5 minut wcześniej dała 18 zł. Ja nie mogłam nic zrobić, to nie ja ustalałam ceny skupu i sprzedaży. Baba krzyczała jak głupia, groziła, że stracę pracę, cuda niewidy, ja stoicki spokój, ona furia. Najśmieszniejsze, że wmawiała mi, że to ja na nią krzyczę (!), jestem niekulturalna i w ogóle. No to powiedziałam jej, że "bardzo przepraszam, ale to pani zachowuje się jak rozchwiana emocjonalnie i ubliża mi przy klientach". Ostatecznie sobie poszła, ale myślałam, że mnie pobije! Rzuciła książkę na blat i poszła, i po co cała kłótnia skoro i tak 0ddała ją za darmo??

Ludzie często nie myślą o tym, że sprzedawca nie ustala cen ani zasad, czasami zachowują się jak zwierzęta, albo gorzej.
Nieźle współczuję.
Mnie się aż takie jazdy nie zdarzały, ale niejednokrotnie przychodziły panie z krzykiem, że garnitur się pogniótł na weselu albo, że się mąż spocił w koszuli Jakby to moja wina była.

Całkiem niedawno Pani kupowała krawat i pyta czy dam jej "to" pudełeczko, więc tłumaczę, że w te pudełeczka nie są na sprzedaż, można je kupić z konkretnym krawatem, "aha, to ja poproszę jakieś pudełko na prezent" Pakuję Pani w kartonik, a ona "ale przecież ja kupiłam krawat z firmy X, a na pudełku jest firma Y" tłumaczę, że akurat ta firma nie przysyła nam ozdobnych opakowań. Z wielką fochą wzięła to pudełko i poszła
Dagusiac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 00:45   #508
Brook
Zakorzenienie

emfaza- furiatka niezla Ci sie trafila
ale ja osobiscie jakby babka przyszla tylko jedna ksiazke wymienic na inna- zgodzilabym sie chyba,wsumie najwaznijesze ze za nia zaplacila

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 06:31   #509
panierrka
Zadomowienie

No tak, tylko baba pomazała książkę, więc troszkę sama sobie jest winna
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 07:46   #510
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Sklep z żywnością, także wędliny : -A świeże te wędliny?- A która wędlina jest świeża? -Poproszę jakiejś dobrej.
- Wszystkie są dobre - ja z uśmiechem
- Jakiejś suchej/wilgotnej/cienko/grubo/żeby się rwało/ żeby się nie rwała/co tak grubo to dla dziecka/co tak cienko to dla dziecka/itd. itd.

Ostatnio - dlaczego u was tak drogo?- a co, ja odpowiadam za ceny? Tak, bo jestem przedstawicielem sklepu! i jeszcze żebym "przekazała szefowi że musi..." tak, już widzę jak mówię szefowi że coś musi
Hehe. SKąd ja to znam Sklep w którym pracuje (sieciowy, bardzo znany, ale nie będę nazwy podawać) jest przeznaczony dla młodych kobiet głównie.I rozmiarówka tez taka jest- osoba otyła nic dla siebie raczej nie znajdzie. Ostatnio przyszła babcia po 70 i mi truła o jedną bluzkę, w koncu znalazlam jej najwiekszy rozmiar, przymierzyła i z pretensjami wystartowała do mnie- CO to ma być?jak to jest uszyte , że się w to nie mieszczę?

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Nieźle współczuję.
Mnie się aż takie jazdy nie zdarzały, ale niejednokrotnie przychodziły panie z krzykiem, że garnitur się pogniótł na weselu albo, że się mąż spocił w koszuli Jakby to moja wina była.
Nie znosze takich klientek
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości