![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: chce coś zrobić...ae nie wiem jak... tu postaramy się znaleźć sposób :)
Dzięki bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Ja naklejałam i na drewno bezpośrednio. Bo lubię surowe drewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Rozeznanie
|
Dekoracje wielkanocne
Witam.
Nie wiem czy piszę w dobrym wątku więc jeśli nie to poproszę o przeniesienie. A więc w tym roku będę odpowiedzialna za dekorowanie domu na Wielkanoc. Wiem że to wcześnie ale prawdopodobnie dużo osób i chciałabym żeby wyszło. Poszukuje czegoś takiego. http://www. joemonster.org /art/16342/Klamerki_konserwy_ Z góry dziękuje za wszystkie rady ![]() Pozdrawiam.
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dekoracje wielkanocne
tzn. czego szukasz, puszek czy klamerek, bo chyba nie gotowej ozdoby
![]() klamerki można kupić praktycznie w każdym sklepie gospodarstwa domowego, a także tam gdzie sprzedają proszki do prania ... no a puszki, kupić konserwy, zawartość zjeść ![]()
Jestem w wieku, w którym głupstwa popełniam świadomie i z przyjemnością ![]() papierowe twory włóczkowo-kordonkowe dziergałki blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI Preferencje Edytowane przez Monika_75 Czas edycji: 2011-02-17 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dekoracje wielkanocne
Cytat:
![]() Tutaj po prostu był przykład jak z pudełka i klamerek zrobić efektowną 'doniczkę' na zboże lub świecznik.
![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
no to teraz rozumiem, trzeba było napisać tak od razu napisać, bo trochę mnie zdziwił Twój post
![]() tutaj masz parę linków gniazdko wielkanocne dekoracyjne pisanki serwetka - uszy królika
Jestem w wieku, w którym głupstwa popełniam świadomie i z przyjemnością ![]() papierowe twory włóczkowo-kordonkowe dziergałki blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI Preferencje Edytowane przez Monika_75 Czas edycji: 2011-02-17 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje bardzo ![]()
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla decoupażystek:)
Kobitki, potrzebuję rady, bo do końca nie wiem jak postąpić. DO tej pory nie robiłam zegara z wykorzystaniem tarczy zegarowej( miałam przylepiane cyferki). Jak to zrobić z użyciem np tarcz zegarowych , które znajdują się w naszym wątku" motywy do druku?
Chodzi mi głównie o to , że mam płytę mdf- średnica 40 cm. Jeśli wydrukuję tarczę zegarową na kartce A 4, to chyba będzie za mała? Poza tym, dajmy na to, drukuję tarczę i co? Przyklejam ją do tej płyty czy robię z niej szablon? Słuchajce, naprawdę nie wiem jak się za to zebrać. No i na jakim etapie tę tarczę się " aplikuję"?? Będę wam bardzo wdzięczna za rady. Buziaki serdeczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Takie tarcze to wykorzystałabym do druku.Na sniadaniowym lub ryżowym.Raczej nie wyobrażam sobie robienia szablonu ale z Toba w tej kwestii wszystko jest mozliwe
![]() Buziolki!Miłego dnia Babeczki!Idę pokazać com zrobiła.Uprzedzam zdjęcia znów falatne i nie pokazują jakie te jajca śliczne.Przyznaje nieskromnie,żem bardzo dumna z siebie.Mam młodą na weekend więc muszę szybko zmykac.
![]() |
#490 |
Osiołek z zakątka :)
|
Naklejasz wydrukowaną tarczę normalnie na płytę z MDF-u, tak jak papier do decoupage. Potem możesz tarczę przyciemnić, może na nią wejść motyw - bardzo fajnie to wygląda. Wydruk na A4 wystarczy, przecież tarcza będzie miała 21 cm średnicy, to bardzo dużo.
Przykłady: Na całą powierzchnię - http://shkatulochka.blogspot.com/201...g-post_25.html Różne ułożenie tarczy na dużych powierzchniach http://www.annadecoupage.com/category/zegary/ http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1...681b,681b.html http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1...3,777,777.html http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1...3,zegar1c.html http://asket.blox.pl/2008/02/Zegar-dzieci-Retro.html http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1...33,Zegary.html Poniżej jeszcze zegary ściągnięte z netu, nie wiem z jakich stron, ale biję się w piersi że to nie moje ![]() ![]() Mam nadzieję, że do czegoś Ci się to Madziu przyda ![]() Ups, Jola mnie uprzedziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z całego serca wam dziękuję, naprawdę bardzo mi pomogłyście, Ewo i Jolu jesteście kochane
![]() Ja oczywiście widziałam te asketowe zegary, ale ja się boję że jak się tak napatrzę to potem za mocno się kimś zainspiruję i nie daj Panie Boże popełnię jakieś zgapienie, choć do tej pory nie miało to miejsca. No więc teraz wszystko jest jasne, no może nie jak słońce, ale wystarczająco, żeby podwijać rękawy i brać się do pracy. A i uprzejma prośba z mojej strony żeby te fantastyczne porady Joli i Ewy przenieść do właściwego wątku: chce coś zrobić ale nie wiem jak... po chyba tam się idealnie wpasowują, jak myślicie? Buziaki przenajsłodsze Magda PS. Babki, a tak mi przyszło do głowy w ostatniej chwili, a gdyby tę tarczę zegarową przenieść na przedmiot przy pomocy metody transferowej???
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2011-02-19 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Pewnie,że można ale po co Ci dodatkowa robota. Nie będzie to tak widoczne jakby sie chciało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
ja nie lubię transferu.Dużo pracy,kolory mdłe...ale może mam kiepski transfer albo nie umiem za dobrze...
![]() |
#494 |
Przyczajenie
|
Dot.: SONDA - Jaki lakier najlepszy do decoupage ?
hej, dziewczyny mam takie pytanie: chcę zrobic w prezencie dla mojej kolezanki kubek w decupage i jakiego lakieru powinnam uzyć? pytam ponieważ użytkując kubek to ma wtedy kontakt z ustami i nie chcialabym zeby lakier byl szkodliwy. o ile moze byc szkodliwy bo w sumie sie na tym nie znam... to bedzie moja 1 praca w tej technice. Pzdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Przyczajenie
|
Ja mam takie pytanie apropo robienia kolczyków z wyruku. Wydrukowałam sobie motyw na serwetce, i oczywiście jak chcę go przykleić to się rozmazuje... Co zrobić? Jak,żeby to się nie rozmazywało i ładnie wyszło..? Mogłaby której mi pomoc? Bardzo mi zależy żeby zrobić sobie kolczyki z Merlin Monroe . Z góry dziękuję za wszyskie wskazówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
|
Prawdopodobnie drukowałaś na atramentówce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Przyczajenie
|
decu, rozwiązywanie pierwszych problemów
Witajcie, właśnie rozpoczęłam swoją przygodę z decu, na razie to próba i chciałabym od razu, przy Waszej pomocy rozwiązać pierwsze wątpliwości.
A więc: wydaje mi się, że farba jest za gęsta, ponieważ pozostały nieestetyczne smugi po pociągnięciach pędzla. Problem rozwiązuje zamoczenie pędzla od czasu do czasu w wodzie, jednak nie jestem pewna czy jest to dobra praktyka (nie chcę utrwalać złych nawyków), a dokładniej czy nie wpłynie to negatywnie na jakość i trwałość pracy. Zresztą to samo dotyczy craca, używam Country. Wiem, że nie można nakładać drugiej warstwy, bo w ten sposób niszczy się siateczkę spękań i nic nie wychodzi, jednak precyzyjne nałożenie gęstego preparatu, "miejsce przy miejscu" jest trudne. Może powinnam zmienić pędzle? Do spękań użyłam płaskiej 8 (powierzchnia do pomalowania była spora - doniczka). Dziękuję bardzo za pomoc!
![]() |
#498 |
Wtajemniczenie
|
Na jakimś forum wyczytałam, że zamiast fiksatywy można użyć zwykłego, najtanszego lakieru do włosów. Może któraś z Was próbowała? Jestem ciekawa czy zdałoby to egzamin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
Ja próbowałam ale wydruk był na papierze a nie serwetce.
Nie zabezpieczył nadruku przed wodą (przynajmniej nie całkowicie), ale sam lakier nieco namoczył kartkę (za drugim razem już nie moczyłam w wodzie tylko mocno potraktowałam lakierem), nie było też problemu przy lakierowaniu lak. akrylowym. Podsumowując: możesz spróbować ale najpierw na próbę na czymś mało ważnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Wtajemniczenie
|
przede mną jeszcze dużo prób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#502 |
Przyczajenie
|
Crackle dwuskładnikowe
Dwa dni temu rozpoczęłam swoją przygodę z decoupage. Zafascynowana kursem jaja strusiego w Wenie postanowiłam zrobić przynajmniej podobne wydmuszki gęsie. Jak na początek wyszło nieźle. Problem zaczął się z crackle dwuskładnikowym firmy Heritage. Na step 1 po 30 minutach nałożyłam step 2 i spękań jak nie było tak nie ma. Nie mając żadnego doświadczenia , a chcąc uniknąć błędu - popełniłam go. Położyłam na pewno zbyt cienkie warstwy stepu 1 i 2. Proszę o szczegółowe porady.
Edytowane przez Grazusia Czas edycji: 2011-02-23 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak? Dokladnie prosze i po kolei czym to sie je..
![]() |
![]() |
#505 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#506 |
|
Wszystko na ten temat masz w wątku "tutoriale", podpiętym u góry forum
![]() http://asket.blox.pl/2008/10/Troche-...adnikowym.html http://www.cafeart.pl/2005102624/dec...low_kilka.html http://www.cafeart.pl/2005110238/dec...dnikowego.html Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2011-02-28 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Rozeznanie
|
Pomóżcie mi Kochane koleżanki,
wczoraj w sklepie na Mazowieckiej poprosiłam o klej do decu. Pani oczywiście podała mi, zapłaciłam i po przyjściu do domu przeczytałam na etykiecie, że jest faktycznie do decu ale na tkaninach ![]() Klej IDEI pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
|
To jest klej, który swoje właściwości osiąga pod wpływem ciepła. Więc jeśli będziesz kleić wszystko na żelazko to powinno być ok. Na zimno do serwetek z pewnością się nie nadaje, mam klej do tkanin i serwetki pod jego wpływem (na zimno) marszczą się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Rozeznanie
|
Dzięki Ewuniu
![]() To jaki klej jest dobry? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
|
Ja używam Stamperia Colla do papieru i Stamperia Colla Velo do serwetek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.