|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II
Czesc BABECZKI!
Tz pojechal na myjnie autkiem to mam chwilke. Poczytalam i nie chce mi sie pisac w zasadzie ![]() ![]() Doridee superowy kalendarz, mi najbardziej podoba sie czerwiec i listopad. Ktoras pisala o tragedii, chlopak co zmarl na raka i jego dziewczyna na tetniaka - straszna tragedia, okropne swieta - te i kazde nasptepne. Bylismy wczoraj do spowiedzi - z Zosia Stoimy w kolejce, a Zosia komentuje "mama, tatus, pani, czapka, papa, autko, babcia, mniamu, itd." niektorym to chyba przeszkadzalo, a akurat trafilismy na zmiane ksiezy w konfesjonalach i podchodzi do nas taki jeden ze zmiennikow i mowi "chodzcie z tym dzieckiem" ![]() ![]() - no i powiedzial, zebysmy podeszli od razu do niego jak wejdzie tak szybkiej spowiedzi jeszcze nie mialam. Nie weim co Wy piszecie, ze nie ma u was sniegu. Jak sie zmobilizuje to wam wysle jakies zdjecie od nas - ze sniegiem oczywiscie. Narazie spadam Pa |
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam w kuchni dzis kompletnie nie szalałam, Andrzej zrobił zapiekanki i gites
U Ali był już jeden Mikołaj No i tym mnie zaskoczyła Ciągle chodziła, mówiła "dusia" i sie do niej przytulała, teraz też oczywiście śpi na nowej podusi. W ogóle papuga z niej taka ze szok, powtórzy wszystko, jak jestem poirytowana to mówie "bożę!!" no i ona też po mnie "bozie" A najlepsza jest jak ktoś podaje cyfry, jej ulubioną cyferka jest trzy i wystarczy powiedzieć jej "jeden" to ona od razu "tsy" i w śmiech Przed kapielą zaliczyła mały wypadek, biegła do mnie do kuchni i sie potknęła i wpadła na wiadro, rozcięła sobie dziąsełko aż krew poleciała... bidulka Wyjeżdżamy jutro o 13.00, myśle ze zdązę aby wpaść z życzeniami ![]() Ciekawe czy ktoś tu dzis zajrzy ![]() Ooo Edycia
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia to nastepne kilka lat macie z glowy spowiedz haha tylko Zosia niech z wami chodzi
.Ja sie nawet nie przyznaje kiedy ostatni raz sie spowiadalam mam zamiar w Wielkanoc![]() Doridee ale czadera ze ci tak gada jak ja sie doczekac juz nie moge az mnie zazdrosc bierze moj dzidek to tylko NIEEEE NIEEE hehe Dziaselko do wesela sie zagoji tylko bylo to nie potrzebne Super ze prezenciki juz mala jakies dostala.A ja jutro przezyje wigilje jak normalny dzien nie wiem o ktorej tz wroci Nastepne swieta wbijam sie do Polski mam nadzieje ze on tez Ale taki biznes ze sie kreci akurat w te dni ![]() Mam nadzieje ze jutro jakies filmy fajne beda to mi zleci jakos wieczor Dzis padam plecy mnie bola tak samo jak po znieczuleniu buuuu narobilam sie dzis nie ma co A moja mamuska podjarka haha ze ja w kuchni siedze hehe ![]() Akcja kuchareczka dalej trwa? co wy baby dla wojsk gotujecie hehe |
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem!!!Caly dzien zapieprzalam w kuchni,dopiero co polozylam dzieci spac i siadam tu z bolem plecow i glowy![]() nic mi sie juz nie chce...![]() Napisze wam moja liste kulinarna: CIASTA: -3bit -sernik na zimno -capucino -pijany przekladaniec SALATKI; -z czerwona fasolka -gyros -ryzowa RESZTA: -ryby w galarecie -ryby po grecku -ryby w occie -ryby na cieplo(jutro) -zoladki w galarecie -pierogi z grzybami -barszczyk -to wsio Chcialam jeszcze kutie ale juz padam jeszcze jutro mi zostanie zalac ten sernik galaretka,zrobic reszte zakupow(slodycze itp)oraz sprzatnac![]() w domu mamy szybko wigilie okolo 17 bo potem jedziemy do mojej mamy.Do dzieci Mikolaj przyjdzie dwa razy z czego baaaardzo sie ciesza!!!!GDY PIERWSZA GWIAZDKA NA NIEBIE ZABŁYŚNIE NIECH WAS ANIOŁEK ODE MNIE UŚCIŚNIE, NA WIGILIJNYM STOLE OPŁATEK POŁOŻY I W MIOM IMIENIU ŻYCZENIA WAM ZŁOzY MOC NAJSZCZERSZYCH ŻYCZEŃ DLA WAS KOCHANE I WASZYCH RODZIN,NIECH TE SWIĘTA BĘDĄ SPOKOJNE I NIEZWYKŁE.DZIELĘ SIĘ Z WAMI WIRTUALNYM OPŁATKIEM. TYLKO NIE OBJADAĆ MI SIĘ ZA DUŻO ŻEBY POTEM NIE BYŁO... |
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ale lista
Podziwiam szczerze, szczególnie, ze Ty z trójka dzieci aaa, Monia "to wsio" to też taka potrawa? ![]() ![]() ![]() Monka doczekasz sie doczekasz ale przyznam, ze to chyba najfajniejsza sprawa u takich dzieciaczków jak tak nawijają, nie wiem jak jestem poirytowana jak Ala strzeli mi jakąś mowę od razu pękam ze śmiechu
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
DORIDEE
:confused :![]() Tak tz zajmowal sie dziećmi bo inaczej nic bym nie zrobila!!! Ubral i choinke,a ja w tym czasie moglam spokojnie siedziec w garach zaczelam robic o 13 i siedzialam w kuchni do 21 w tym mialam przerwe na szybka kawe i mala przekaske czyli smakowanie co wyczarowalam!!!! najbard ziej mi smakuje salatka z fasolka![]() A Daria dzis powiedziala "koinka kuje"co znaczy ze choinka kuje!!!! ale kopara mi opadła jak Tomek z nia przyszedł do kuchni i mowi"powiedz mamusi co choinka robi?" a ona na to taki tekst!!!!![]()
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Monika hehe to smacznegoooo
ale superowo hehe zazdroszcze noooo nie dolujmnie ze ci tak mala wyszczelila tekstem hehe super gratulacjeDoridee no tez slyszalam ze dziewczynki zaczynaja mowic Wydaje mi sie ze siosrty coreczka to bardziej niesmiala i dlatego malo mowna Moja chrzesnica tez tak pobakiwala A teraz takie glupoty gada ze glowa boli hehe wczoraj mnie sie przez gg pyta co to prostytutka .Moj dzidek to rozgadany ale ja nic z tego nie kumam![]() tez sobie kupie bo tak zachwalasz hehe mam nadzieje ze to ta byla Musze znalesc linka ktoergo dalas i sprawdzic.Powodzenia za rok ![]() Sniezynka o ile wiem to marudzilas ze niekogo nie bedzie a ty to gdzie heheh dawaj tu hihi |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Monka no te szczoteczki to drogie są, moja już w Olsztynie ale u kuriera, wrr, przyszła już w piatek ale nie słyszałam domofonu ani telefonu jak kurier dzwonił i niestety odbierzemy ja dopiero po świętach... No trudno. Jak wypróbuje to dam znać
Monika no to z Daruni tez zdolniacha, baby to gaduły jednak Buziaki Laseczki, ja juz zmykam do wanienki
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee oka
ja moze jutro pojade i sobie ja kupie bo dzis tz mnie wysmial zeby 1 h jechac po szczoteczke hehe mial za duzo roboty ale jutro bede jeczyc .Ta baby to gaduly ale turki to juz przesada Jak zaczna gadac to glowa boli hehe To dobranocka
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Plotkary
Napisalam przed chwilka takiegoooo dlugiego posta i komp mi sie wylaczyl ( bateria padla ), no nic musze jeszcze raz pisac ![]() Monka jak to nikogo nie bedzie, 6 osob ( w tym 2 malych dzieci ) Jesli chodzi o szczoteczke to Doridee ma 100 % racje, BRAUN, BRAUN i jeszcze raz BRAUN Monika to tez niezle naparzalas przy garach ale wysprzatane pewnie juz dawno masz ![]() Bogu dzieki TZ mi caly czas pomagal, dzisiaj szorowal toalety ![]() Doridee w razie czego my stare weteranki podamy Ci przepisy na uszka, barszczyki itp Fajnie, jak te nasze maluchy tyle dyskutuja i to coraz wiecej ![]() Dzisiaj juz jestem padnieta, ale przynajmniej chata swieci ![]() Gdybym jutro z jakichkolwiek przyczyn nie mogla sie na Wizazu pojawic to juz dzisiaj zycze Wam moje Kochaniutkie Dziewczynki Niech te Swieta tak wspaniale,
beda cale jakby z bajek. Niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikolaj tuli dzieci. Bialy puch niech z nieba spada, niechaj piesek w nocy gada. Niech choinka pachnie wszedzie, no i radosc wokol bedzie. Zdrowych i wesolych Swiat! Zyczy Kasia, Gregor i Olivia |
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Siezynka ty mowisz ile ludzi bedzie u ciebie? mi chodzilo ze marudzilas ze nikogo na wizazu nie bedzie hehe mniejsza o to
![]() Przyjemnej chwili podczas Wigilii, marzeń spełnienia w dniu Bożego Narodzenia. Śniegu po nerki, wesołej pasterki, prezentów moc, seksu co noc. Pysznego bigosu i gwiazd z kosmosu. |
|
|
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
korzystając z wolnej chwili pragnę złożyć Wam życzenia
Zdrowych ,radosnych Świąt Bożego Narodzenia,
Cudownych prezentów pod choinką , wytchnienia i odpoczynku po wszystkich przygotowaniach i spędzenia jak najwięcej czasu z rodziną. A ja oczywiście w pracy ,ale zaraz jadę do domu ,wszystko przygotowane ,tylko usmażyć rybkę i krokiety.I czekać z niecierpliwością na miny dzieci ,kiedy zobaczą swoje prezenty .Myślę ,ze będą szczęśliwe. U mnie na Wigilii 8 osób dorosłych( lub prawie ) + moja Miśka. A później jeszcze brat z bratową i bratankiem przyjdą . A propos brata0 wczoraj ( dzięki naszej klasie) mieli spotkanie swojej klasy z podstawówki ( po 14 latach) .Uważam ,ze 18 osób ,które się zebrały to spory sukces. Siedzieli do białego rana nie mogąc się nagadać |
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Mamusie i Dzieciaczki
Z okazji Świat Bożego Narodzenia składamy Wam najlepsze życzenia: szczęścia, pomyślności, zdrowia i miłości ![]()
Alicja Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2007-12-24 o 13:18 |
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Aby przy świątecznym stole, nie zabraklo światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność życzą Rania I Nadusia z rodziną
![]()
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlpeszego z okazji swiat Bozego Narodzenia. Najedzcie sie - bez odmawiania sobie pysznosci.
Ide ubierac stol na wigilie. Do zobaczenia raczej po swietach |
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
Z Okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu radosnych chwil w gronie rodziny, spokoju oraz wytrwałości i radości życzy wenezja z Emką!
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
|
|
|
|
#498 |
|
Rozeznanie
|
Duzo szczescia ee...to banalne,duzo sexu aa...to normalne,duzo kasy yy...nie wiem skad?Oj poprostu zycze Wam wesolych swiat
|
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Pragnę złożyć życzenia spokojnych i radosnych świąt Narodzenia Pańskiego!!! Aby te dni przepełnione były miłością i magią, dzieciaczki żeby nie broiły za bardzo, Mikołaj był bogaty i spadł wreszcie upragniony śnieżek!!!
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Codziennego Bożego Narodzenia w sercach - niekończącej się miłości i niezmierzonej radości !!! no i szampańskiego Sylwestra
![]() ![]() buziaki ogromne od całej rodzinki papapa
|
#501 |
|
Rozeznanie
|
Ooooooooo a wy gdzie sie podziewacie?Ja juz po swietach tutaj niema drugiego dnia swiat
![]() Doride jakiej to firmy masz ta szczoteczke?Bo niemoge sie doszukac bo wiem ze pisalas ze jakies tak sa do niczego a ta ktora ty masz jest dobra.
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Piszę jeszcze od teściów, wracamy dopiero jutro po południu. Ale jest fajowo ![]() Djamelka ta szczoteczka do niczego to Philips, ja mam co prawda taki najprostszy model ale jest beznadziejna. Co do Brauna to miałam kiedyś i była rewelacyjna. Tej nowej jeszcze nie odebraliśmy, jak przetestuję to dam znać No dobra, wracam świetować
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie przejadlam sie
hehe dieta? co to dieta? bo ja nie wiem![]() Amelka tutaj raczej drugiego swieta tez nie obchodza choc to zalezy nie wszedzie ludzie pracuja Bylismy dzis na zakupach i sklepy normalnie otwarte ale duzo promocji dzis bylo i moze dlatego.Doridee baluj baluj i swietuj a ciekawi mnie jak Aluska do tesciowki podchodzi Jest jakis dystant czy pelne zakceptowanie ?Ja kupilm sobie szczoteczke jeszcze w wigilje po nia jechalam hehe powiem ci ze smiesznie sie te zeby myje Pierwszy raz uzywam i jeszcze sie nie przyzwyczailam za bardzo mnie gilgocze Nie kupilam konkretnej co ty z tym nr bo nie by . Moj dzidek przechodzi samego siebie taki upierdliwy byl ze szok nic prawie dzis nie zjadl ale wypil prawie dwa kubki milksheyka i wkoncu zjadl mango |
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Monka, to fakt, dziwnie na poczatku sie tą szczoteczką myje zęby ale to kwestia przyzwyczajenia, ja teraz już nie umiem normalną. Babcie Ala w pełni zaakceptowała, gorzej było z dziadkiem bo ma wasy i okulary ale po dwóch dniach już jest dobrze, dzis nawet dziadek buziaka dostał od wnusi. Najwiekszy szał jest na ciocie , Ala wręcz zakochana
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam po swietach obzartuchy???? ![]() U nas super...pozatym ze przytylam jakies 5kg!!!!!!!! :confused : trzy dni non stop tylko siedzenie i jedzenie no ale po to sa swieta nie??? Fajnie bylo u mojej mamy,byl prawdziwy Swiety Mikolaj,dzieci byly w niebowziete a Daria omal nie dostala zawalu![]() jak go zobaczyla dzieci sa zasypane prezentami ia w szczegolnosci slodyczami oczyw iscie my z tych slodyczy tez sie cieszymy...hi a tak powaznie to naprawde bylo swietnie,dzis tez byl zlot ale juz u nas,przed chwila co pomylam reszte naczyn.A jak u was przebiegly swieta.A dzieki za piekne zyczenia |
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Monika super, ze tak wszystko się udało
![]() My też zadowolenia, Ala szalała na maksa, ani razu nie miała drzemki w ciagu dnia a wieczorem szła spać 22-23.00 Nie wiem gdzie ona chowa te baterie ![]() ![]() Ja nic nie przytyłam, nie obżarłam sie choć jedzenie było przepyszne Tylko w domu daję sobie luz ![]() Wracamy dziś po południu.
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee z tym przytyciem to zartowalam
ale jak bylam objedzona to tak wlasnie sie czulam jakbym przytyla serio te 5kg!!!![]() Daria dopiero dzis zaczyna powracac do "normalnego"rytmu dnia i nocy bo tez chodzila spac pozno i spala nawet do 10rano!!! Zwlaszcza we Wigilie bo mamy taka tradycje ze po pasterce lubimy posiedziec i w tym roku szlismy spac o 6 rano! maluchy oczywiscie szly spac szybko a my mielismy spokoj,moja mama ma w Wigilie imieniny i zawsze ma pelno gosci a ze po kolacji tak nie wypada przyjezdzac to kazdy przyjezdza po pasterce i jest fajnie tak juz sie przyjelo,bylo fajne towarzystwo i bylo wszystko the best![]() ja tez odsypialam nawet dzisiaj do 10 rano!!! Ale teraz to juz zaczne wstawac szybciej...
|
|
|
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
Doride a to moj tz dobrze trafil(a ja mu powiedzialam ze dziewczyny na forum pisaly ze brauna to szajs)
a to z philipsa !Nio ale juz go przeprosilam.Mi tez dziwnie sie myje To fajnie ze Alunia przyzwyczaila sie do dziadkow
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
DjAmelka
|
|
|
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Monika ile twoja corka starsza ma lat i syn?Fajnie masz juz trojke ja tez bym chciala ale niewiem bo jestem juz z dwojka zmeczona a co dopiero 3
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Ciągle chodziła, mówiła "dusia" i sie do niej przytulała, teraz też oczywiście śpi na nowej podusi.

hehe To dobranocka
ale wysprzatane pewnie juz dawno masz