Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-23, 19:51   #481
edytcia
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II

Czesc BABECZKI!

Tz pojechal na myjnie autkiem to mam chwilke. Poczytalam i nie chce mi sie pisac w zasadzie

Doridee superowy kalendarz, mi najbardziej podoba sie czerwiec i listopad.

Ktoras pisala o tragedii, chlopak co zmarl na raka i jego dziewczyna na tetniaka - straszna tragedia, okropne swieta - te i kazde nasptepne.

Bylismy wczoraj do spowiedzi - z Zosia Stoimy w kolejce, a Zosia komentuje "mama, tatus, pani, czapka, papa, autko, babcia, mniamu, itd." niektorym to chyba przeszkadzalo, a akurat trafilismy na zmiane ksiezy w konfesjonalach i podchodzi do nas taki jeden ze zmiennikow i mowi "chodzcie z tym dzieckiem" - no i powiedzial, zebysmy podeszli od razu do niego jak wejdzie tak szybkiej spowiedzi jeszcze nie mialam.

Nie weim co Wy piszecie, ze nie ma u was sniegu. Jak sie zmobilizuje to wam wysle jakies zdjecie od nas - ze sniegiem oczywiscie.

Narazie spadam Pa
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 19:57   #482
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Ja tam w kuchni dzis kompletnie nie szalałam, Andrzej zrobił zapiekanki i gites U Ali był już jeden Mikołaj Dostała słodki komplet z Wójcika Nicco: podusie i plecaczek, różowe skrzydełka no i zabawkę z FP. Wszystkim zachwycona ale podusia wymiotła wszystko No i tym mnie zaskoczyła Ciągle chodziła, mówiła "dusia" i sie do niej przytulała, teraz też oczywiście śpi na nowej podusi.
W ogóle papuga z niej taka ze szok, powtórzy wszystko, jak jestem poirytowana to mówie "bożę!!" no i ona też po mnie "bozie" A najlepsza jest jak ktoś podaje cyfry, jej ulubioną cyferka jest trzy i wystarczy powiedzieć jej "jeden" to ona od razu "tsy" i w śmiech No mam z nia ubaw z tym gadaniem.
Przed kapielą zaliczyła mały wypadek, biegła do mnie do kuchni i sie potknęła i wpadła na wiadro, rozcięła sobie dziąsełko aż krew poleciała... bidulka
Wyjeżdżamy jutro o 13.00, myśle ze zdązę aby wpaść z życzeniami
Ciekawe czy ktoś tu dzis zajrzy

Ooo Edycia Też masz ubaw z Zosieńką
Stary 2007-12-23, 20:52   #483
monka23
Zakorzenienie

Edycia to nastepne kilka lat macie z glowy spowiedz haha tylko Zosia niech z wami chodzi.Ja sie nawet nie przyznaje kiedy ostatni raz sie spowiadalam mam zamiar w Wielkanoc

Doridee ale czadera ze ci tak gada jak ja sie doczekac juz nie moge az mnie zazdrosc bierze moj dzidek to tylko NIEEEE NIEEE hehe Dziaselko do wesela sie zagoji tylko bylo to nie potrzebne Super ze prezenciki juz mala jakies dostala.

A ja jutro przezyje wigilje jak normalny dzien nie wiem o ktorej tz wroci Nastepne swieta wbijam sie do Polski mam nadzieje ze on tez Ale taki biznes ze sie kreci akurat w te dni

Mam nadzieje ze jutro jakies filmy fajne beda to mi zleci jakos wieczor

Dzis padam plecy mnie bola tak samo jak po znieczuleniu buuuu narobilam sie dzis nie ma co A moja mamuska podjarka haha ze ja w kuchni siedze hehe

Akcja kuchareczka dalej trwa? co wy baby dla wojsk gotujecie hehe
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 21:15   #484
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Hej
Jestem!!!Caly dzien zapieprzalam w kuchni,dopiero co polozylam dzieci spaci siadam tu z bolem plecow i glowynic mi sie juz nie chce...
Napisze wam moja liste kulinarna:
CIASTA:
-3bit
-sernik na zimno
-capucino
-pijany przekladaniec

SALATKI;
-z czerwona fasolka
-gyros
-ryzowa

RESZTA:
-ryby w galarecie
-ryby po grecku
-ryby w occie
-ryby na cieplo(jutro)
-zoladki w galarecie
-pierogi z grzybami
-barszczyk
-to wsio

Chcialam jeszcze kutie ale juz padamjeszcze jutro mi zostanie zalac ten sernik galaretka,zrobic reszte zakupow(slodycze itp)oraz sprzatnacw domu mamy szybko wigilie okolo 17 bo potem jedziemy do mojej mamy.Do dzieci Mikolaj przyjdzie dwa razy z czego baaaardzo sie ciesza!!!!Niewiem czy jutro bede miala czas tu zajrzec zatem chce juz teraz zlozyc wam zyczenia

GDY PIERWSZA GWIAZDKA NA NIEBIE ZABŁYŚNIE
NIECH WAS ANIOŁEK ODE MNIE UŚCIŚNIE,
NA WIGILIJNYM STOLE OPŁATEK POŁOŻY
I W MIOM IMIENIU ŻYCZENIA WAM ZŁOzY

MOC NAJSZCZERSZYCH ŻYCZEŃ DLA WAS KOCHANE I WASZYCH RODZIN,NIECH TE SWIĘTA BĘDĄ SPOKOJNE I NIEZWYKŁE.DZIELĘ SIĘ Z WAMI WIRTUALNYM OPŁATKIEM.
TYLKO NIE OBJADAĆ MI SIĘ ZA DUŻO ŻEBY POTEM NIE BYŁO...
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 21:44   #485
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monika ale lista Podziwiam szczerze, szczególnie, ze Ty z trójka dzieci Ale przyznaj sie, na ten czas chyba mąż sie dziećmi zajmował?? U mnie to trzeba by Ale zabrać całkiem z domu bo nie dałaby mi nic zrobić Ale tym sie będę martwic za rok bo juz dzis Andrzej oświadczył że za rok siedzimy w domu i robimy święta w swoim domku No to ja teraz będę pisać i prosić o instrukcję jak zrobić uszka itd
aaa, Monia "to wsio" to też taka potrawa?

Monka doczekasz sie doczekasz ale przyznam, ze to chyba najfajniejsza sprawa u takich dzieciaczków jak tak nawijają, nie wiem jak jestem poirytowana jak Ala strzeli mi jakąś mowę od razu pękam ze śmiechu Niby dziewczynki szybciej zaczynaja mówić ale to tez nie ma reguły, młodsza córeczka siostry zaczęła mówic dopiero jak miała 3 lata , teraz ma 5 i nadal nie jest wygadana, nic nie opowiada, jak jej pytam co robiła w przedszkolu to tylko patrzy i sie uśmiecha i nic nie chce powiedzic, jak ja mówie za nią to odpowiada tylko tak lub nie.. Dzieci są różniste i to jest w nich najfajniejsze, no i ta szczerość
Stary 2007-12-23, 21:54   #486
MONIKA1850
Zakorzenienie

DORIDEE moze i potrawa by sie taka znalazla...:confused :
Tak tz zajmowal sie dziećmi bo inaczej nic bym nie zrobila!!!Ubral i choinke,a ja w tym czasie moglam spokojnie siedziec w garachzaczelam robic o 13 i siedzialam w kuchni do 21 w tym mialam przerwe na szybka kawe i mala przekaske czyli smakowanie co wyczarowalam!!!!najbard ziej mi smakuje salatka z fasolkaale reszta tez smaczna

A Daria dzis powiedziala "koinka kuje"co znaczy ze choinka kuje!!!!ale kopara mi opadła jak Tomek z nia przyszedł do kuchni i mowi"powiedz mamusi co choinka robi?" a ona na to taki tekst!!!!super nie???Widze ze nasze dzieci coraz wiecej mowia i to juz nawet zdania sie im udaja!!!
Stary 2007-12-23, 21:55   #487
monka23
Zakorzenienie

Monika hehe to smacznegoooo ale superowo hehe zazdroszcze noooo nie dolujmnie ze ci tak mala wyszczelila tekstem hehe super gratulacje

Doridee no tez slyszalam ze dziewczynki zaczynaja mowic Wydaje mi sie ze siosrty coreczka to bardziej niesmiala i dlatego malo mowna Moja chrzesnica tez tak pobakiwala A teraz takie glupoty gada ze glowa boli hehe wczoraj mnie sie przez gg pyta co to prostytutka.Moj dzidek to rozgadany ale ja nic z tego nie kumam Tylko ja juz bym chciala takie konkretne slowka jak Aluska czy Zoska nawija Przeinacza i potem pompka nma calego z dzieciaka eee cierpliwa to musze byc mam nadzieje ze nie az tyleeee lat AAAA widzialm chyba twoja szczoteczke chyba to byla ta cena byla ponad 60 funtow a druga ponad 80 takze drozsza ale byly przecenione o polowe Takze taniej nie na allegro tez sobie kupie bo tak zachwalasz hehe mam nadzieje ze to ta byla Musze znalesc linka ktoergo dalas i sprawdzic.
Powodzenia za rok Ja jak gotuje to dzidek sam sie bawi czasem marudzi Bawi sie totalnie wszystkim pudelkami ziemniakami wsadza do miski miesza potem w work je nosi noooo cuda robi a ja mam czas zeby cos porobic

Sniezynka o ile wiem to marudzilas ze niekogo nie bedzie a ty to gdzie heheh dawaj tu hihi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-23, 22:13   #488
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka no te szczoteczki to drogie są, moja już w Olsztynie ale u kuriera, wrr, przyszła już w piatek ale nie słyszałam domofonu ani telefonu jak kurier dzwonił i niestety odbierzemy ja dopiero po świętach... No trudno. Jak wypróbuje to dam znać Ale lepszych od Brauna chyba nie znajdziesz

Monika no to z Daruni tez zdolniacha, baby to gaduły jednak

Buziaki Laseczki, ja juz zmykam do wanienki
Stary 2007-12-23, 22:20   #489
monka23
Zakorzenienie

Doridee oka ja moze jutro pojade i sobie ja kupie bo dzis tz mnie wysmial zeby 1 h jechac po szczoteczke hehe mial za duzo roboty ale jutro bede jeczyc .Ta baby to gaduly ale turki to juz przesada Jak zaczna gadac to glowa boli hehe To dobranocka
Stary 2007-12-23, 22:54   #490
Sniezynka21
Zakorzenienie

Czesc Plotkary

Napisalam przed chwilka takiegoooo dlugiego posta i komp mi sie wylaczyl ( bateria padla ), no nic musze jeszcze raz pisac

Monka jak to nikogo nie bedzie, 6 osob ( w tym 2 malych dzieci ) Jesli chodzi o szczoteczke to Doridee ma 100 % racje, BRAUN, BRAUN i jeszcze raz BRAUN

Monika to tez niezle naparzalas przy garach ale wysprzatane pewnie juz dawno masz

Bogu dzieki TZ mi caly czas pomagal, dzisiaj szorowal toalety mala sie bawila w swoim pokoiku ( jak zawsze, kiedy nie moge sie nia zajac ) Kochane to moje dziecko jest, jutro nadrobie te 2 dni, kiedy tak malo poswiecilam jej czasu

Doridee w razie czego my stare weteranki podamy Ci przepisy na uszka, barszczyki itp

Fajnie, jak te nasze maluchy tyle dyskutuja i to coraz wiecej

Dzisiaj juz jestem padnieta, ale przynajmniej chata swieci Jutro tylko barszcz i rybki i moge swietowac Ide sie kapac i do wyra

Gdybym jutro z jakichkolwiek przyczyn nie mogla sie na Wizazu pojawic to juz dzisiaj zycze Wam moje Kochaniutkie Dziewczynki

Niech te Swieta tak wspaniale,
beda cale jakby z bajek.
Niechaj gwiazdka z nieba leci,
niech Mikolaj tuli dzieci.
Bialy puch niech z nieba spada,
niechaj piesek w nocy gada.
Niech choinka pachnie wszedzie,
no i radosc wokol bedzie.

Zdrowych i wesolych Swiat! Zyczy Kasia, Gregor i Olivia
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-24, 09:51   #491
monka23
Zakorzenienie

Siezynka ty mowisz ile ludzi bedzie u ciebie? mi chodzilo ze marudzilas ze nikogo na wizazu nie bedzie hehe mniejsza o to

Przyjemnej chwili podczas Wigilii, marzeń spełnienia w dniu Bożego Narodzenia. Śniegu po nerki, wesołej pasterki, prezentów moc, seksu co noc. Pysznego bigosu i gwiazd z kosmosu.
Stary 2007-12-24, 10:14   #492
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

korzystając z wolnej chwili pragnę złożyć Wam życzenia

Zdrowych ,radosnych Świąt Bożego Narodzenia,
Cudownych prezentów pod choinką ,
wytchnienia i odpoczynku po wszystkich przygotowaniach
i spędzenia jak najwięcej czasu z rodziną.

A ja oczywiście w pracy ,ale zaraz jadę do domu ,wszystko przygotowane ,tylko usmażyć rybkę i krokiety.I czekać z niecierpliwością na miny dzieci ,kiedy zobaczą swoje prezenty .Myślę ,ze będą szczęśliwe.
U mnie na Wigilii 8 osób dorosłych( lub prawie ) + moja Miśka.
A później jeszcze brat z bratową i bratankiem przyjdą .
A propos brata0 wczoraj ( dzięki naszej klasie) mieli spotkanie swojej klasy z podstawówki ( po 14 latach) .Uważam ,ze 18 osób ,które się zebrały to spory sukces. Siedzieli do białego rana nie mogąc się nagadać

gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-24, 11:49   #493
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Kochane Mamusie i Dzieciaczki
Z okazji Świat Bożego Narodzenia składamy Wam najlepsze życzenia:
szczęścia, pomyślności, zdrowia i miłości
WESOŁYCH ŚWIĄT
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif image001.gif (49,9 KB, 1 załadowań)

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2007-12-24 o 12:18
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-24, 12:27   #494
Rania
Raczkowanie

Aby przy świątecznym stole, nie zabraklo światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność życzą Rania I Nadusia z rodziną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swiateczny_prezent_d.jpg (14,5 KB, 1 załadowań)
Stary 2007-12-24, 13:12   #495
edytcia
Zakorzenienie

Wszystkiego najlpeszego z okazji swiat Bozego Narodzenia. Najedzcie sie - bez odmawiania sobie pysznosci.

Ide ubierac stol na wigilie.
Do zobaczenia raczej po swietach
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-24, 20:55   #496
wenezja
Rozeznanie

Z Okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu radosnych chwil w gronie rodziny, spokoju oraz wytrwałości i radości życzy wenezja z Emką!
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-24, 21:49   #497
monka23
Zakorzenienie

ambulans
Stary 2007-12-25, 09:50   #498
djamelka
Rozeznanie

Duzo szczescia ee...to banalne,duzo sexu aa...to normalne,duzo kasy yy...nie wiem skad?Oj poprostu zycze Wam wesolych swiat
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-25, 18:23   #499
Alabama24
Raczkowanie

Pragnę złożyć życzenia spokojnych i radosnych świąt Narodzenia Pańskiego!!! Aby te dni przepełnione były miłością i magią, dzieciaczki żeby nie broiły za bardzo, Mikołaj był bogaty i spadł wreszcie upragniony śnieżek!!!

(...)Im bardziej wzrok natężam, tym widzę mniej,
i woda schylona nad słońcem tym bliższe przynosi odbicie,
im dalszy od słońca oddziela ją cień...
J.P.II

Tymuś = szczęście
Alabama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-25, 22:20   #500
lucky blue rose
Raczkowanie

Codziennego Bożego Narodzenia w sercach - niekończącej się miłości i niezmierzonej radości !!! no i szampańskiego Sylwestra buziaki ogromne od całej rodzinkipapapa
Stary 2007-12-26, 15:39   #501
djamelka
Rozeznanie

Ooooooooo a wy gdzie sie podziewacie?Ja juz po swietach tutaj niema drugiego dnia swiatwszyscy do pracy ,oprucz tych co nie sa w stanie tak jak moj tz.Wczoraj tak swietowal z moim bratem,ze dzis wyladowal na chorobowymDoride jakiej to firmy masz ta szczoteczke?Bo niemoge sie doszukac bo wiem ze pisalas ze jakies tak sa do niczego a ta ktora ty masz jest dobra.
Stary 2007-12-26, 17:20   #502
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Hello
Piszę jeszcze od teściów, wracamy dopiero jutro po południu. Ale jest fajowo

Djamelka
ta szczoteczka do niczego to Philips, ja mam co prawda taki najprostszy model ale jest beznadziejna. Co do Brauna to miałam kiedyś i była rewelacyjna. Tej nowej jeszcze nie odebraliśmy, jak przetestuję to dam znać

No dobra, wracam świetować
Stary 2007-12-26, 18:36   #503
monka23
Zakorzenienie

Normalnie przejadlam sie hehe dieta? co to dieta? bo ja nie wiem

Amelka tutaj raczej drugiego swieta tez nie obchodza choc to zalezy nie wszedzie ludzie pracuja Bylismy dzis na zakupach i sklepy normalnie otwarte ale duzo promocji dzis bylo i moze dlatego.

Doridee baluj baluj i swietuj a ciekawi mnie jak Aluska do tesciowki podchodzi Jest jakis dystant czy pelne zakceptowanie ?Ja kupilm sobie szczoteczke jeszcze w wigilje po nia jechalam hehe powiem ci ze smiesznie sie te zeby myje Pierwszy raz uzywam i jeszcze sie nie przyzwyczailam za bardzo mnie gilgocze Nie kupilam konkretnej co ty z tym nr bo nie by .

Moj dzidek przechodzi samego siebie taki upierdliwy byl ze szok nic prawie dzis nie zjadl ale wypil prawie dwa kubki milksheyka i wkoncu zjadl mango .
Stary 2007-12-26, 18:47   #504
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka, to fakt, dziwnie na poczatku sie tą szczoteczką myje zęby ale to kwestia przyzwyczajenia, ja teraz już nie umiem normalną. Babcie Ala w pełni zaakceptowała, gorzej było z dziadkiem bo ma wasy i okulary ale po dwóch dniach już jest dobrze, dzis nawet dziadek buziaka dostał od wnusi. Najwiekszy szał jest na ciocie , Ala wręcz zakochana
Stary 2007-12-26, 20:46   #505
MONIKA1850
Zakorzenienie

Hej
Jak tam po swietach obzartuchy????U nas super...pozatym ze przytylam jakies 5kg!!!!!!!!:confused :trzy dni non stop tylko siedzenie i jedzeniea teraz cierpienie...za to ze sie tyle zarlo i wszystko szlo w no ale po to sa swieta nie???Fajnie bylo u mojej mamy,byl prawdziwy Swiety Mikolaj,dzieci byly w niebowziete a Daria omal nie dostala zawalujak go zobaczyladzieci sa zasypane prezentami ia w szczegolnosci slodyczamioczyw iscie my z tych slodyczy tez sie cieszymy...hia tak powaznie to naprawde bylo swietnie,dzis tez byl zlot ale juz u nas,przed chwila co pomylam reszte naczyn.A jak u was przebiegly swieta.A dzieki za piekne zyczenia
Stary 2007-12-27, 09:53   #506
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monika super, ze tak wszystko się udało
My też zadowolenia, Ala szalała na maksa, ani razu nie miała drzemki w ciagu dnia a wieczorem szła spać 22-23.00 Nie wiem gdzie ona chowa te baterie
Ja nic nie przytyłam, nie obżarłam sie choć jedzenie było przepyszne Jak już mówiłam w gościach zachowuje powściągliwość w jedzeniu Tylko w domu daję sobie luz
Wracamy dziś po południu.
Stary 2007-12-27, 12:43   #507
MONIKA1850
Zakorzenienie

Doridee z tym przytyciem to zartowalamale jak bylam objedzona to tak wlasnie sie czulam jakbym przytyla serio te 5kg!!!Daria dopiero dzis zaczyna powracac do "normalnego"rytmu dnia i nocy bo tez chodzila spac pozno i spala nawet do 10rano!!!Zwlaszcza we Wigilie bo mamy taka tradycje ze po pasterce lubimy posiedziec i w tym roku szlismy spac o 6 rano!maluchy oczywiscie szly spac szybko a my mielismy spokoj,moja mama ma w Wigilie imieniny i zawsze ma pelno gosci a ze po kolacji tak nie wypada przyjezdzac to kazdy przyjezdza po pasterce i jest fajnie tak juz sie przyjelo,bylo fajne towarzystwo i bylo wszystko the bestja tez odsypialam nawet dzisiaj do 10 rano!!!Ale teraz to juz zaczne wstawac szybciej...a gdzie reszta????
Stary 2007-12-27, 12:49   #508
djamelka
Rozeznanie

Doride a to moj tz dobrze trafil(a ja mu powiedzialam ze dziewczyny na forum pisaly ze brauna to szajs)a to z philipsa !Nio ale juz go przeprosilam.Mi tez dziwnie sie myjeMam ta z brauna oral B profesional mysle ze bedzie dobra To fajnie ze Alunia przyzwyczaila sie do dziadkowa z tymi wasami to kazde dziecko tak ma! Monika nieobrzeraj sie cukierkamito dla dzieci mikolaj przyniosl
Stary 2007-12-27, 12:56   #509
MONIKA1850
Zakorzenienie

DjAmelka ale ja je uwielbiam......
Stary 2007-12-27, 13:08   #510
djamelka
Rozeznanie

Monika ile twoja corka starsza ma lat i syn?Fajnie masz juz trojke ja tez bym chciala ale niewiem bo jestem juz z dwojka zmeczona a co dopiero 3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości