|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
Pokaż wyniki sondy: Która szkoła Waszym zdaniem jest lepsza? | |||
Szkoła Marzeny Daleckiej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
AP Edukacja |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
BAN stały
|
Dot.: Kariera Wizażystki
http://youtube.com/watch?v=xRVwianfi4A - EnKore odpowiada na to pytanie, mniej lub bardziej konkretnie ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpłatny kurs makijażu- Wrocław
czy to w najblizszy piatek? 9 maja?
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam pytanie gdzie można zrobić dobry kurs wizażu w Poznaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kurs wizaż Poznań
Hej ,ja robie w beauty art i jestem zadowlona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Kurs wizaż Poznań
proszę nie dublowac tematów!
Istnieje wątek zbiorczy o szkołach i kursach wizażu. Ten zamykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Kurs pomocy
Bardzo Was proszę drogie wizażanki o pomoc. Chcialabym zrobić sobie kursy: wizażu, przedłużania paznokci, włosów. Niestety kursy te są bardzo drogie. Znalazłam na allegro kurs który przysyłają do domu wraz z certyfikatem
np. http://allegro.pl/item372702354_kurs...rtyfikat_.html http://allegro.pl/item372702355_kurs...yfikatem_.html http://allegro.pl/item368505936_kurs...ny_dyplom.html Ludzie kupują takie kursy, ale jak to możliwe że ktoś kto niewidzi jak ta osoba robi np. paznokcie może dać odrazu cetyfikat. Chciałabym sie dowiedzieć czy takie kursy to wałki czy certyfikat jest "prawdziwy" i można z nim iść dalej. Zamierzam również iść do szkoły jeszcze niewiem jaki kierunek wybrać ale zalezy mi na szkole fryzjerkiej, kosmetyczce, wizażystce. Czy znacie może jakies tanie szkoły, kursy w Krakowie gdzie można nabyć uprawnienia do tego zawodu? Czy nie lepiej iść do szkoly policealnej rocznej i zrobić za ten czas wiecej zawodów niż np do 2 letniej. Znalazlam szkole profesje http://www.profesja.edu.pl/index.php?ids=348&plan=1 Czy ktoraś z Was drogie wizażanki chodziła do tej szkoły mogla by co o niej powiedziec? Z góry bardzo wam dziękuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kurs pomocy
To raczej pic na wodę. Może teoria dotyczy tego samego co na przeciętnych kursach, ale nie możesz zadać pytań. Poza tym na prawdziwych kursach jest osoba która ci pokazuje błędy i pomaga korygować. Bez sensu to jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kurs pomocy
Widziałam ulotki Profesji. Powiem tak: moja siostra skończyła architekturę wnętrz w AP Edukacji. Nie wyniosła z kursu NIC, oprócz wiedzy jak zabezpieczać wykopy.
Nie poszłabym na taki kurs. Czegoś pewno nauczą, ale czego-to już pytanie. Jakie maja zaplecze? Jakie kwalifikacje maja wykładowcy? Poszukaj kogoś z tego kierunku i zapytaj. Odwieczna prawda: jak chcesz dobrze i tanio, to kup dwie rzeczy, niestety. A co do dyplomu z allegro- absolutnie do luftu, wyrzucone pieniędze, jak wyżej.
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
BeautyArt- Poznan
Witajcie
![]() Szukalam watku dotyczacego tej szkoly w Poznaniu, jednak nie znalazlam, stad moje pytanie: czy ktos zdobyl dyplom w poznanskiej szkole BeautyArt i moze udzielic mi jakis informacji? Planuje zlozyc dokumenty, jednak chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej, a konkretniej czy warto? ![]()
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, jeżeli ktoś mógł by mi pomóc w doborze szkoły wizażu w województwie łódzkim to była bym ogromnie wdzięczna.. znalazłam ogłoszenie szkoły łódzkiej Cztery Pory Roku... Tylko ze nie wiem co o niej sądzić bo nie znalazłam o niej zbyt wiele informacji..
![]() ![]() ![]()
![]() |
#491 |
Wtajemniczenie
|
Kurs wizażu Igo stopnia, a IIgo stopnia?
Dziewczyny powiedzcie, czy mozna isc na kurs wizazu drugiego stopnia, nie majac zaliczonego pierwszego stopnia? Podstawy mam, więc nie potrzebny mi 1stopien.. a tak naprawde chce sie nauczyc wykonywania poszczegolnych rodzajow makijazy..
Kurs wizażu i stylizacji I stopnia, 30 godzin Program: · Analiza kolorystyczna · Makijaż dzienny „bez koloru” · Makijaż dzienny „z kolorem” wg analizy kolorystycznej · Makijaż wieczorowy · Makijaż sezonowy · Podstawy stylizacji postaci · Podstawy kosmetyki białej · Badanie skóry · Tendencje w modzie i makijażu Kurs wizażu i stylizacji II stopnia z elementami charakteryzacji prostej, 40 godzin Program: · Warsztat wizażysty · Anatomiczna budowa twarzy · Korekta twarzy i jej elementów · Makijaż dymny · Makijaż ślubny · Makijaż graficzny · Makijaż karnawałowy · Makijaż synchroniczny · Makijaż fotograficzny
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
Dot.: BeautyArt- Poznan
Skończyłam tę szkołę w 2006 roku i uważam, że warto, bardzo dużo mi dała, chociaż nie pracuję w zawodzie, ale dla samej siebie warto tam pójść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kurs wizażu Igo stopnia, a IIgo stopnia?
to zależy czy dana szkoła, czy też placówka pozwoli Ci od razu pójść na II stopień, ale z doświadczenia wiem, że się raczej nie zgadzają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
To fakt, zazwyczaj II stopien jest poszerzeniem i kontyuacja I-go, i wcale nie jest to takie zle. Wiele technik makijazu wydaje sie nam znajoma, a tak na prawde, dopoki ktos nam nie pokaze, co robimy zle, to nawet nie wiem, ze cos robimy nie tak...szkoly chca miec pewnosc, ze na kursie II stponia wszyscy beda na mniej wiecej tym samym poziomie, i jest to tez dobre dla kursantow, poniewaz mogloby sie okazac, ze bez ukonczenia kursu I stopnia nie sa w stanie robic tego, co inni...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
..........
ojjj.....patrząc na rozpiskę przedmiotów średnio mi się ten podział podoba...poprzestawialaby m go znacznie..kilka elementów z drugiego do pierwszego i odwrotnie... strasznie pomieszali to...za podstawe uważam budowę twarzy i jej korektę to samo warsztat wizażysty<omawia sie na pierwszych zajęciach ![]()
![]() |
#496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
........... i będą wymagać odbycia 1go stopnia...masz racje ,strategia ekonomiczna...ale ze szkoda dla nauki zawodu ![]()
![]() |
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
Pytanie
Dzień dobry ja bym sie chciala dowiedziec jaka trzeba skonczyc szkole lub jaki kurs by zostac wizazysta?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie
ze swojej strony napiszę że trzeba ukończyc kurs wizażu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie
.......
żeby zostać wizażystą <mieć tyt.zawodowy i mieć mozliwość zatrudnienia się w tym zawodzie-salony kosmetyczne,salony SPA itd..> trzeba ukonczyc szkołę,szkolenie,studium, kurs-albo związaną strikte z wizażem,albo kosmetyczną,w której wizaż jest jednym z przedmiotów..zależy co kto honoruje przy zatrudnianiu...>...a jeśli to Twoje hobby i jestes na tyle zdolna żeby samemu doszlifowac swój warsztat ''malarski'' to nie ma sprawy..mozesz malować znajome,koleżanki...itd.
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
![]()
Wiecie moze gdzie w Łodzi odbywaja sie stosunkowo niedrogie kursy wizazu i pedicure????
Mozecie cos polecic??
![]() |
#502 |
Przyczajenie
|
![]()
zastanawiam się nad zapisem do szkoły wizażu i stylizacji.. ale nie do końca wiem jak nauka w takiej szkole wygląda? i czy kosmetyki oferowane przez nią (kryolan i farmona) są dobre??
może wiecie coś więcej na ten temat, bo ciągle się waham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Przyczajenie
|
Szkoła Wizażu w Białymstoku
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Kurs wizażu w Poznaniu? - gdzie?
Podbijam!
Chce od wrzesnia rozpoczac nauke w BeautyArt, ale nie jestem pewna wyboru. Anita Folaron mnie nie interesuje. Myslalam jeszcze o Kursie u Anieli Goc, do tego znalazlam rowniez : http://www.akademiawizazu.pl/kursy.php . Ktos ma jakies doswiadczenia? Bede wdzieczna za pomoc i rady ![]() Dodam jeszcze, iz interesuje mnie wyjazd na weekend i zrobienie kursu w : http://www.select.edu.pl/Szkola/Wiza...ram-wizaz.html
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Nauka wizażu
Witam drogie panie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nauka wizażu
Hmmm... dużo Ci nie podpowiem, ale napiszę coś o sobie. Otóż ja od zawsze kochałam malować paznokcie, robić makijaże itp. Nie umiem malować tak jak niektóre "perełki" na wizażu (pełen szacunek dla nich), ale lubię i chcę się nauczyć czegoś więcej, dlatego zdecydowałam się na roczny kurs wizażu w jednej ze szkół policealnych, którą polecili mi znajomi i którą sobie chwalą. Poza tym ten kurs nie jest tak drogi, jak inne podobno prestiżowe, a ja nie okradłam pobliskiego banku i powiem szczerze, że na taki drogi mnie nie stać. Powiem Ci, że warto sprobować jeśli masz chęci do tego. Jeśli się nie uda zdać egzaminu to i tak nauczysz się wiele. Takie jest moje zdanie. Ja postanowiłam się sprawdzić i jestem pozytywnie nastawiona do tego.
Startuję pod koniec września i nie mogę się już doczekać ![]() Powodzenia życzę w podejmowaniu decyzji ![]()
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Dzięki za Twoją opinię. Daj znać jak Ci tam będzie szło na kursie
![]() Jedynym moim problemem jest to, że jak już coś robię to chcę to robić perfekcyjnie a jeżeli wiem, że do czegoś się nie nadaje to nie podejmuję się tego. I tu właśnie tkwi problem bo sama nie wiem czy makijaż wychodzi mi dobrze i czy jest szansa, że podszkolę się i będzie lepiej a co najważniejsze spełnię się w tym. Bo w życiu można robić wiele rzeczy ale uważam, że jeśli człowiek chce się związać z jakimś zawodem na całe życie to musi po pierwsze wykonywać swoją pracę bardzo dobrze a po drugie musi lubić to co robi. JA lubię się malować ale nie przysłania mi to całego świata. Szczerze mówiąc to chyba bardziej lubię malować paznokcie niż oczy. Tylko z drugiej strony malowanie siebie a kogoś to dwie różne rzeczy i chyba wolę malować kogoś niż siebie bo sprawia mi satysfakcję kiedy umaluję kogoś a on jest zadowolony. I właśnie dlatego jestem w kropce bo targają mną różne emocje co do mojej zdolności do wykonywania takiego zawodu. Nie wiem może za mało znam jeszcze siebie żeby podejmować decyzje dotyczące zawodu jakim chciałabym się zajmować w życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
Hmmm... to też zależy ile masz lat. Ja kończąc liceum kompletnie nie wiedziałam, co mam robić. Chciałam iść na studia, ale jednocześnie ciągle mnie kręcił wizaż i te sprawy. Za radą starej daty człowieka - mojego dziadka poszłam na studia. Udało mi się zaliczyć pierwszy rok, ale wiem, że są one mało przyszłościowe, choć też mają związek z rzeczami, które mnie interesują. Ciężko było, ale się udało zaliczyć i teraz tak sobie myślę, że nie wiem czy bym poszła na te studia mając tą wiedzę co dziś, rok temu. Teraz mam 20 lat i się pogubiłam
![]() ![]() ![]() Mogę Ci poradzić tylko tyle, żebyś próbowała i nie bała się próbować, bo kiedyś możesz żałować, że się nie zdecydowałaś. Jeśli tylko masz możliwości to próbuj. Może poproś też o opinię innych (koleżanki, chłopaka jeśli masz itd.) i uwierz w nią, bo na pewno będę szczerzy. Będziesz bardziej pewna siebie i swoich umiejętności. A jeśli podejmiesz naukę w jakiejś dziedzinie i stwierdzisz, że to nie to, to nie załamuj się tylko szukaj dalej ![]() Próbuj, inaczej nie poznasz swojego życiowego przeznaczenia ![]()
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.