Panny Młode 2008 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-22, 21:06   #481
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008 ?

Cytat:
Napisane przez aniaaa83 Pokaż wiadomość
dołączam do Waszego grona też mam ślub w tym roku ...szczęśliwy październik dzisiaj właśnie byliśmy u znajomego księdza i zgodził się nam udzielić ślubu, więc kolejna rzecz do przodu ( mamy załatwione salę, orkiestrę, kamerzystę, samochód) , chociaż szczerze to chciałabym już mieć wszystko pozałatwiwane bo mam takie wrażenie, że ten czas za szybko leci i nie zdążę zrobić się na bóstwo, żeby moja połowka padła z wrażenia jak mnie zobaczy....

Witam Cie aniaaa83 ale z tego co sie orientuje masz ślub w pażdzierniku 2007 (czyli w tym)?A tu Panny Młode z 2008
Stary 2007-04-22, 21:19   #482
aniaaa83
Raczkowanie

a widzisz już nawet lata mi się mylą. pamiętam jak ja miałam rok do ślubu a tu już tak nie dużo zostało. pozdrawiam i życzę miłych a przede wszystkim bez nerwów przygotowań
Stary 2007-04-22, 21:27   #483
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa83 Pokaż wiadomość
a widzisz już nawet lata mi się mylą. pamiętam jak ja miałam rok do ślubu a tu już tak nie dużo zostało. pozdrawiam i życzę miłych a przede wszystkim bez nerwów przygotowań

Życze powodzenia w dalszych waszych przygotowaniach przedślubnych
Stary 2007-04-23, 13:16   #484
emiliaw
Przyczajenie

my nadal walkujemy temat orkiestry

Teraz na tapecie ejst zespol VIVA BAND. Slyszeliscie ich moze ???

No i musimyz astanowic sie nad kamerzysta....
emiliaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-23, 18:25   #485
Kakusia
Zakorzenienie

No to dzis sie pogodzilismy takie przeprosiny to ja uwielbiam
Wiec pewnie pod koniec tygodnia pojdziemy do fotografa i kamerzysty
Pozdrawiam
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 07:48   #486
jannet21
Raczkowanie

Witam dziewczyny, ,my slubujemy 21 czerwca oczywiscie 2008
I oł oł w szoku jestem, Wy już tyle macie pozałatwiane
My mamy na razie sale i prawdopodobnie już dziś dołaczy kamerzysta..
Chyba musze sie zaczac uwijac z przygotowaniami
jannet21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 14:37   #487
tiffi1
Rozeznanie

No właśnie u nas też ciągle myślimy nad zespołem.
Chcemy by byli gitarzyści, klawiszowiec i koniecznie perkusja i vokal .
I tak szukamy to cena jaką znaleźlismy to 3,5 tyś za wesele (to najmniej).
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-24, 15:34   #488
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez jannet21 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, ,my slubujemy 21 czerwca oczywiscie 2008
o to będziesz panną młodą tydzień wcześniej ode mnie
my mamy już:
-salę
-dj-a
- Kościół
- a dziś podpisujemy umowę z kamerzystą i fotografem

i chyba na razie na tym skończymy
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 17:01   #489
agia01
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, przyłączam się do grona wizażanek ślubujących w 2008 roku. Ja ślubować będę 23-08-2008 i już nie mogę się doczekać tego dnia

Mamy już załatwione:
- sala w restauracji - hotelu pod Krakowem
- orkiestrę

W najbliższym czasie chcemy zabrać się za poszukiwanie fotografa.
Może Wy dziewczyny możecie polecić jakiegoś dobrego fotografa z Krakowa lub okolic.

Pozdrawiam
agia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 17:03   #490
mika85
Raczkowanie

a My nadal nie mamy kamerzysty i fotografa
Czekam az tż przeyjedzie w poniedziałek na przepustke Tylko ze to jest dlui weekend i nie wiem czy uda nam sie cokolwiek załatwic. Jedną firme(kamerzysta+ Fotograf) mamy upatrzoną, tylko chcemy porównac z innymi, cenowo, oferta itd. No i pozostaje jeszcze ksiądz i kosciol. Jak to załatwimy to bedzie rok spokoju.
Byłam wjednym slonie sukien ślubnych zapytac jak to wyglada i kiedy mam przyjsc wybierac ........ i pani powiedziała ze jak przyjde za rok o tej porze to w zupełnosci starczy. Teraz mi pozostaje zbierac kase na suknie Noo i dieta zeby przez ten rok udalo mi sie schudnac:P
Pozdrawiam 3majcie sie cieplutko. Jak uda mi sie cos załatwic to napisze
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 21:13   #491
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

z tymi sukniami do chyba wszystko zalezy od slonu i miejscowości
ja też się pytałam w Kielcach, tak orinetacyjnie, i panie ze sklepów powiedziały,że szukać suknie to muszę zacząć tak, aby pod koniec grudnia/początek stycznia 08 już zamówić wybraną przeze mnie suknię, bo będę na nią czekać koło 5 miesięcy czyli jak mam ślub w czerwcu to suknia przyjdzie koło maja/w maju trzeba ją znów przymierzyć i zobaczyć czy wszystko dobrze pasuje (wczesniej są moje wymiary pobierane) i jak trzeba coś poprawiać to na poprawkach jeszcze z tydzień -dwa schodzi więc w sumie mogę pół roku czekać na suknię
mój narzeczony padł jak to usłyszał i stwierdził,że kobiety to jednak ciężko mają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-24, 21:32   #492
mika85
Raczkowanie

No ja w sumie mieszkam w niewielkim miescie i moze to dlatego Panie na miejscu tez robią wszelkie poprawki i przerobki. Mam nadzieje ze nie zostane bez sukni
Stary 2007-04-25, 14:42   #493
tiffi1
Rozeznanie

Co do moich przygotowań są niezmienne na takim samym etapie.
Ślub koniec maja, mam salę, kucharkę, i godzinę w kościele ustaloną.
Co do zespołu to szukam właśnie, znalazłam dwa fajne, ale ceny są dość duze 3,5 - 4 tyś, a ja jeszcze planuję poprawiny. Poczekamy do połowy maja, wtedy wybieramy się na wesele do koleżanki, zobaczymy jaki ona bedzie miała zespół.
Co do fotografa, to tez ceny są powalające, na tą chwilę wymyśliłam, ze zdjęcia będzie nam robił kolega, który troszkę się na tym zna, a po ślubie zrobimy plener z innym fotografem. Co do kamerzysty to muszę poszukać w Kilecach (bo to blisko mnie).
Sukienka, no cóż nie będzie łatwo - trzeba będzie szukać, albo szyć.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-25, 14:54   #494
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tiffi - jeszcze raz wyślę Ci PW zaraz z namiarami na kamerzyste i fotografa,którego my wybraliśmy własnie wczoraj byliśmy z nim podpisać umowę

edit:
wiadomośc wysłana
Stary 2007-04-26, 13:35   #495
cami18
BAN stały

[quote=ines.ka;4148327]przepraszam, cos nie wyszlo,
jeszcze raz wklejam ja bym wybrała suknię ślubną Emmi Mariage model Janesa w ecru, jest piękna. Suknie ślubne Emmi Mariage widziałam na pokazie w Sali Kongresowej, piękne

http://www.emmimariage.pl/index.php/main/pl/offer/2/20

http://www.emmimariage.pl/index.php/main/pl/offer/2/1

http://www.emmimariage.pl/index.php/main/pl/offer/2/5

http://www.emmimariage.pl/index.php/main/pl/offer/2/14[/ja wybieram suknię ślubną Emmi Mariage model Janesa
cami18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-26, 13:43   #496
cami18
BAN stały

[quote=ines.ka;4148337]aha, mam urode hiszpanska, jestem tancerka, i szukam czegos oryginalnego.
To tak na marginesie, moze bedzie pomocne jak masz urodę południową to będziesz super wygladała w sukni ślubnej Emmi Mariage model Janesa, na stronie Emmi Mariage suknie reklamuje dziewczyna o ciemnych włosach, podoba mi się
Stary 2007-04-26, 19:07   #497
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

bardzo ładne suknie
trudno się będzie zdecydowac na tą, jedną, jedyną
Stary 2007-04-27, 18:40   #498
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No i kolejny krok do przodu - tym razem wybieramy kamerzystę - umówiliśmy się z dwoma na poniedziałek i środę i mam nadzieję, że się na jednego zdecydujemy
hej. wybrałaś już kamerzystę? może podpowiesz mi do kogo warto się udać, żeby nie wydać za dużo? chętnie skorzystam z twojej wiedzy
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 23:18   #499
ines.ka
Przyczajenie

cami18, ciesze sie, ze nie jestem sama
bo ty tez wybralas Janesa?
a w ktorym salonie kupujesz?
i jakie do tego buty? takie jak modelka?
a gdzie mozna dostac? w salonie tez?
a jaki bedziesz miala do tego welon?
a bedziesz miec bolerko? jesli juz to jakie?
pozdrawiam
ines.ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-28, 08:23   #500
cami18
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ines.ka Pokaż wiadomość
cami18, ciesze sie, ze nie jestem sama
bo ty tez wybralas Janesa?
a w ktorym salonie kupujesz?
i jakie do tego buty? takie jak modelka?
a gdzie mozna dostac? w salonie tez?
a jaki bedziesz miala do tego welon?
a bedziesz miec bolerko? jesli juz to jakie?
pozdrawiam
niestety ja jeszcze nie mam terminu ślubu bo wybrałam mężczyznę,który się dopiero rozwodzi, czekałam na to 10 lat!!!!
Suknie Emmi Mariage model Janesa wybrała moja koleżanka kupiła w Radomiu ale buty można dostać w Warszawie w salonie Angel na Okrzei to salon ślubny Emmi Mariage, Ona nie będzie miała welonu tylko kwiaty we włosach, storczyki.
na mój ślub wybiorę suknię Emmi Mariage może coś z nowej kolekcji na 2008?
Pozdrawiam.
Stary 2007-04-29, 21:57   #501
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Uff w końcu po tygodniu przerwy jestem na wizazu i na swoim jednym z wielu ulubionych wątków,padla mi płyta głowna w kompie i inne elementy.Jednym słowem wszystko naraz poszło sie.. po prostu sie spartoczyło , a niby części miały 2 lata,ech szkoda ze potraciłam tez troche info, ale kto mógł przewidzieć, że los splata mi takiego figla postanowiłam raz na zawsze skonczyć z kompem stacjonarnym i dochodze do wprawy w klikaniu na laptopie.

Co do naszych przygotowań ślubnych, narazie mamy postój, to co najważniejsze załatwione,teraz musimy z księdzem troszke spraw pozałatwiać
Co do kościoła, nie bedziemy najprawdopodobniej brali ślubu ani w moim ani w partnera parafii.Mamy upatrzony taki mały, kosciólek, który swym wnętrzem strasznie mnie oczarował i raczej na niego sie zdecydujemy.

Pozdrawiam Panny Młodw 2008
Stary 2007-04-30, 15:20   #502
mika85
Raczkowanie

Dzisiaj moj tż przyjeżdza na przepustke i mam nadzieje ze uda nam sie załatwic kamerzyste i fotografa
rozmawialam ze znajomym ksiedzem z mojej parafii i powiedzial ze mamy przyjsc dopiero pod koniec wakacji bo wczesniej nie ma sensu, mam tylko nadzieje ze jak pojdziemy w wakacje to nie powie mi ksiadz ze za pozno przyszlismy.
Pozdrawiam 3majcie sie cieplo
Stary 2007-04-30, 20:39   #503
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

A ja mam teraz bzika na punkcie salonów z sukniami ślubnymi, kiedy tylko mamy okazje przejść koło wystawy, musze sie zatrzymać i rzucić okiem na przybrane manekiny,i najbardziej ciesze sie z tego, że razem z partnerem mamy ten sam gust ..

Całusy dla Was Panne Młode 2008
Stary 2007-05-03, 11:59   #504
blush
Zadomowienie

Dziewczyny!! Czym się sugerujecie przy wyborze obrączek?? Myśmy ostatnio z TŻ byli w salonie Apart i oglądaliśmy ich modele i w sumie trudno się nam było zdecydować?? Wiecie może jak się zachowują na dłuższą metę obrączki z dodatkiem białego złota albo drobnymi wygrawerowanymi ozdobami?? Czy to jest trwałe?? Pytam, bo u mnie w rodzinie nikt takich nie ma a i koleżanki mają takie zwykłe, a ja bym chciała piękne obrączki wkońcu to pamiątka i symbol na całe życie
Stary 2007-05-03, 17:16   #505
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Witajcie!
Jestem tu pierwszy raz i slub planujemy wraz z moim J. na 28 czerwca 2008 r. Szczerze powiem, ze nie moge sie tego dnia doczekac ale moj kochany mowi, ze jeszcze za wczesnie by wszystko przygotowywac i rozgladac sie za sala itd a ja sama tez nie chce sie w to angazowac, zeby J. nie sprowadzal mnie na ziemie takze poki co mamy wybrany kosciol i sale, ale nic nie rezerwowalismy. Myslicie ze J. ma racje ze to za wczesnie? Widzialam, ze niektore z Was juz 2 lata wczesniej zaczely wszystko planowac a u mnie został troszke ponad rok i nic jeszcze nie mam.
A moze ktoras z Was jest z Lublina lub Świdnika? Chetnie posłuchałabym rad bardziej doswiadczonych

pozdrawiam serdecznie
gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 18:33   #506
Snowlove
Raczkowanie

A któras z Was ślubuje 6.09?

Mamy sale i zespół -polecam Sektor 4 ze Śląska slyszelismy ich na żywo (klawisze gotara basowa, gotara akustyczna, perkusja, saksofon, 5 facetow)

Sala -restauracja Dworek z Jaworzna, ma ktos jakies doswiadczenia? Bylismy tam na weselu i znajomi chwalili sobie organizacje.

Teraz czas na Kościół -godz. raczej popołudniowa, chyba 16:00, a slubu będzie nam udzielam kolega mojego TŻ, w ta sobote bedziemy na jego święceniach

Pozdrawiam wszytskie Was
Snowlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 19:55   #507
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Czym się sugerujecie przy wyborze obrączek?? Myśmy ostatnio z TŻ byli w salonie Apart i oglądaliśmy ich modele i w sumie trudno się nam było zdecydować?? Wiecie może jak się zachowują na dłuższą metę obrączki z dodatkiem białego złota albo drobnymi wygrawerowanymi ozdobami?? Czy to jest trwałe?? Pytam, bo u mnie w rodzinie nikt takich nie ma a i koleżanki mają takie zwykłe, a ja bym chciała piękne obrączki wkońcu to pamiątka i symbol na całe życie
Nasi znajomi w większości przypadków mają standardowe obrączki .
My zdecydowaliśmy sie (kupować będziemy dopiero na początku 2008 roku) na zółte złoto plus delikatny wzór (ukośne kreseczki).Fotka poniżej

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Jestem tu pierwszy raz i slub planujemy wraz z moim J. na 28 czerwca 2008 r. Szczerze powiem, ze nie moge sie tego dnia doczekac ale moj kochany mowi, ze jeszcze za wczesnie by wszystko przygotowywac i rozgladac sie za sala itd a ja sama tez nie chce sie w to angazowac, zeby J. nie sprowadzal mnie na ziemie takze poki co mamy wybrany kosciol i sale, ale nic nie rezerwowalismy. Myslicie ze J. ma racje ze to za wczesnie? Widzialam, ze niektore z Was juz 2 lata wczesniej zaczely wszystko planowac a u mnie został troszke ponad rok i nic jeszcze nie mam.
A moze ktoras z Was jest z Lublina lub Świdnika? Chetnie posłuchałabym rad bardziej doswiadczonych

pozdrawiam serdecznie
Witam serdecznie Czy to za wcześnie na dokonywanie wszelkich rezerwacji?Mhm,jestem z dużego miasta i wiem, że na dzień dzisiejszy kilka ośób pytało sie już o sale i orkiestre na ten sam dzień co my, więc gdybyśmy dopiero teraz lub w czerwcu zaczeli sie dopiero decydować byłoby po ptokach.My umowe z salą podpisaliśmy jakoś na początku lutego, a z zespołem w połowie kwietnia i dzieliły nas dosłownie sekundy,żeby ktoś inny sprzątnął nam z przed nosa orkiestre którą sobie wczesniej upatrzyliśmy.Na Twoim miejscu zaczełabym już działać,żeby póżniej nie żałować na wypadek gdyby było już za późno.. (zwłaszcza ,że ślubujecie w czerwcu...)

Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez Snowlove Pokaż wiadomość
A któras z Was ślubuje 6.09?

Mamy sale i zespół -polecam Sektor 4 ze Śląska slyszelismy ich na żywo (klawisze gotara basowa, gotara akustyczna, perkusja, saksofon, 5 facetow)

Sala -restauracja Dworek z Jaworzna, ma ktos jakies doswiadczenia? Bylismy tam na weselu i znajomi chwalili sobie organizacje.

Teraz czas na Kościół -godz. raczej popołudniowa, chyba 16:00, a slubu będzie nam udzielam kolega mojego TŻ, w ta sobote bedziemy na jego święceniach

Pozdrawiam wszytskie Was

Witam serdecznie

Też tak myśle aby Kościół zarezerwować na 16.00 to odpowiednia pora jak na letnie wesela.

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nasz typ.jpg (10,0 KB, 9 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-03, 20:02   #508
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Witam serdecznie Czy to za wcześnie na dokonywanie wszelkich rezerwacji?Mhm,jestem z dużego miasta i wiem, że na dzień dzisiejszy kilka ośób pytało sie już o sale i orkiestre na ten sam dzień co my, więc gdybyśmy dopiero teraz lub w czerwcu zaczeli sie dopiero decydować byłoby po ptokach.My umowe z salą podpisaliśmy jakoś na początku lutego, a z zespołem w połowie kwietnia i dzieliły nas dosłownie sekundy,żeby ktoś inny sprzątnął nam z przed nosa orkiestre którą sobie wczesniej upatrzyliśmy.Na Twoim miejscu zaczełabym już działać,żeby póżniej nie żałować na wypadek gdyby było już za późno.. (zwłaszcza ,że ślubujecie w czerwcu...
Pozdrawiam
Tez mysle, ze czas najwyzszy rezerwowac sale itp ale nie moge sie wybijac. Jesli J. sie zainteresuje bardziej organizacja to bedziemy oboje dzialac, najwyzej przelozymy termin slubu
pozdrawiam cieplutko
gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 12:20   #509
guga1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agia01 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przyłączam się do grona wizażanek ślubujących w 2008 roku. Ja ślubować będę 23-08-2008 i już nie mogę się doczekać tego dnia

No to mamy ta sama date

Ja narazie sie rozgladam za wszystkim a pozniej podejmiemy jakies decyzje z tz. Mi sie mazy slub nad jeziorem w malej kapilczce, moja kuzynka taki miala i bylo super. Znacie moze jakies takie urokliwe miejsca???
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 13:10   #510
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Witajcie!

pozdrawiam serdecznie
Osobiscie uważam, że to najwyższy czas na rezerwacje

Ja jestem z Lublina i salę, fotografa, orkiestrę zaklepaliśmy pod koniec stycznia tego roku, a rozglądając się za salą w wielu były już pozajmowane terminy na 2008 rok - także radzę Ci pomyśleć nad tym

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości