przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 08:02   #481
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
au mnie sie @ rozkreca hi to juz wiem dlaczego tak ryczalam rano oj
Przykro mi ale hmm starać trzeba się dalej i pozałatwiaj z dentystą... Napewno się i Tobie uda w końcu

Ano 8 jeszcze ... będzie mi po 2 robił więc 4 wizyty... Aż mam ciary na samą myśl:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 11:08   #482
Puma13
Zadomowienie

Sanderinka my zaczęliśmy staraniajakoś po 10 sierpnia, zaraz po @. Zobaczymy, mam nadzieję, że szybko się uda.
Oczywiście jak dowiedziałam się o ciąży, to straszne myśli o porodzie też się pojawiły 9 miesięcy to jednak sporo czasu, żeby oswoić się z tą sytuacją, a skoro to dziecko już w nas jest, to musi przecież jakoś wyjść. Nie uciekniemy od tego, ani nie przełożymy na później, więc lepiej nastawić się psycicznie na to co nas czeka. U mnie poszło w miarę szybko, mój mąż był cały czas ze mną, (nie pozwoliłam mu wyjść nawet na papierosa) cały czas wbijałam mu pazurki w rękę i było ok.
Co do pępuszka, to my używaliśmy tego fioletu ( to chyba też jest spirytus) na patyczku do czyszczenia ucha. Tak nam pokazała położna, mówiła że patyczniem można precyzyjnie "posmarować" go w środku, żeby szybko się zagoił po odpadnięciu i nie było żadnej infekcji. A przed odpadnięciem pępuszka, polewaliśmy tym fioletem dookoła zaschniętej pępowiny. O gazikach się nie wypowiem, bo ich nie używałam.

Zebra, dasz radę, wszystko dla maluszka.
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 11:22   #483
zebra666
Zakorzenienie

Puma wiadomo muszę a zęby też chciałabym mieć jak najdłużej swoje:F

Stary 2009-08-25, 13:59   #484
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Przykro mi ale hmm starać trzeba się dalej i pozałatwiaj z dentystą... Napewno się i Tobie uda w końcu

Ano 8 jeszcze ... będzie mi po 2 robił więc 4 wizyty... Aż mam ciary na samą myśl:P

no zreszta nie ma bata!! musi sie udac my zaczynamy jak sie skonczy @

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Sanderinka my zaczęliśmy staraniajakoś po 10 sierpnia, zaraz po @. Zobaczymy, mam nadzieję, że szybko się uda.
Oczywiście jak dowiedziałam się o ciąży, to straszne myśli o porodzie też się pojawiły 9 miesięcy to jednak sporo czasu, żeby oswoić się z tą sytuacją, a skoro to dziecko już w nas jest, to musi przecież jakoś wyjść. Nie uciekniemy od tego, ani nie przełożymy na później, więc lepiej nastawić się psycicznie na to co nas czeka. U mnie poszło w miarę szybko, mój mąż był cały czas ze mną, (nie pozwoliłam mu wyjść nawet na papierosa) cały czas wbijałam mu pazurki w rękę i było ok.
Co do pępuszka, to my używaliśmy tego fioletu ( to chyba też jest spirytus) na patyczku do czyszczenia ucha. Tak nam pokazała położna, mówiła że patyczniem można precyzyjnie "posmarować" go w środku, żeby szybko się zagoił po odpadnięciu i nie było żadnej infekcji. A przed odpadnięciem pępuszka, polewaliśmy tym fioletem dookoła zaschniętej pępowiny. O gazikach się nie wypowiem, bo ich nie używałam.

Zebra, dasz radę, wszystko dla maluszka.
no ja wyniuchalam na allegro a mialam dziwny sen dzi snilo mi sie ze karmilam piersia maleństwo takie sliczne oj hi hi moze sie spelni

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:53   #485
zebra666
Zakorzenienie

Mam ostatnio wzięcie normalnie:P wczoraj spotkałam siore wylądowałamw knajpie, wktórej pracowałam i było miło... Dziś znów tam byłam i z inna zmianą gawędziłam hehe, a jutro chce kumpela ze mną się widzieć... masakra tak to zdychałam z nudów:P a teraz nie mam kiedy lenić się. Może poszukam jutro kiecki

Stary 2009-08-25, 20:21   #486
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ostatnio wzięcie normalnie:P wczoraj spotkałam siore wylądowałamw knajpie, wktórej pracowałam i było miło... Dziś znów tam byłam i z inna zmianą gawędziłam hehe, a jutro chce kumpela ze mną się widzieć... masakra tak to zdychałam z nudów:P a teraz nie mam kiedy lenić się. Może poszukam jutro kiecki
no to przynajmniej sie nie nudzisz trzeba troche rozrywki miec

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-08-25, 20:28   #487
zebra666
Zakorzenienie

No tak w sumie nie za dobrze siedzieć tylko w domku Ale przyznaje, że czasem tak lubię lenić się w domku;P

Stary 2009-08-25, 21:50   #488
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
No tak w sumie nie za dobrze siedzieć tylko w domku Ale przyznaje, że czasem tak lubię lenić się w domku;P

a widzisz to tak jak ja z tym ze ja uwielbiam spac do 13 dzien w dzien

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-08-26, 08:00   #489
zebra666
Zakorzenienie

Ja w dzień spać nie lubię tylko w ciąży mi się w pierwszym trymestrze zdarzało, zę nie dałam ardy wytrzymać żeby się nie przespać przed południem;P Teraz jest lepiej zmęczenie minęło i mam na cokolwiek siłę i ochotę Jadę zaprosić moją świadkową na ślub i szukać sukienkiObiecałąm sobie, że bez kiecki nie wróce zobaczymy czy poskutkuje hahaha

Stary 2009-08-26, 10:34   #490
Alicii
Przyczajenie

witajcie a wy dziewczyny na kiedy macie termin? chcecie urodzić naturalnie czy przez cesarke?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

no i tak ogólnie jestem ciekawa jak była Wasza reakcja na ciąże? jaka była reakcja otoczenia? bo dla mnie to bylo totalne zaskoczenie i staram sobie wszystko jakos poukładac
Alicii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 10:43   #491
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w dzień spać nie lubię tylko w ciąży mi się w pierwszym trymestrze zdarzało, zę nie dałam ardy wytrzymać żeby się nie przespać przed południem;P Teraz jest lepiej zmęczenie minęło i mam na cokolwiek siłę i ochotę Jadę zaprosić moją świadkową na ślub i szukać sukienkiObiecałąm sobie, że bez kiecki nie wróce zobaczymy czy poskutkuje hahaha
hej a ja dzis musialam wczesniej wstac bo maja drzwi nowe nam montowac my powaznie myslimy nad slubem ale chyba narazie cywilnym no to jak powrocisz od swiadkowej i z zakupow to sie pochwal jaka ta sukienka choc napewno ladna wybierzesz

Cytat:
Napisane przez Alicii Pokaż wiadomość
witajcie a wy dziewczyny na kiedy macie termin? chcecie urodzić naturalnie czy przez cesarke?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

no i tak ogólnie jestem ciekawa jak była Wasza reakcja na ciąże? jaka była reakcja otoczenia? bo dla mnie to bylo totalne zaskoczenie i staram sobie wszystko jakos poukładac

czesc ja tam w ciazy narazie nie jestem a kiedy sie dowiedzialas ?? i jak u ciebie z reakcja otoczenia ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-26, 10:58   #492
Alicii
Przyczajenie

dowiedziałam się miesiąc temu ( był to wtedy 5 miesiąc, heh).
Stary 2009-08-26, 11:06   #493
sanderinka
Zakorzenienie

no to ladnie to wczesniej nie bylo zadnych mdlosci ?? nic ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-08-26, 12:31   #494
Puma13
Zadomowienie

Jak ja szukałam sukienki na mój ślub to też mi się nic nie podobało, w końcu został tylko miesiąc, a ja już zapowiedziałm rodzince, że przekładamy ślub na następny rokale w końcu się udało, ślub odbył się w wyznaczonym terminie Ty też Zebra napewno znajdziesz śliczną sukienkę. Pochwal się jak wrócisz z zakupów.

Sanderinka, ja też tak kiedyś miałam że lubiłam spać dłuuuuugo, teraz wylegujemy się moją małą do 10 i wstajemy na Nodiego
Ja w pierwszej ciąży, też gdyby nie chciało mi się ciągle spać, to nie wiedziałabymże jestem Moja doba wyglądała wtedy tak: godz 20 do 8.30 spanie, do dziesiątej śniadanie i sprzątnięcie po jedzeniu, 10- 16 spanie i do 20 na nogach a warunki do spania w dzień mi sprzyjały, bo mój tżcik wtedy miał nocki i w dzień odsypiał

Alicii ja też nie jestem jeszcze w ciąży ( a może jestem) i po urodzeniu córci SN zapowiedziałam mojemu mężowi, że druga dzidzia tak, pod warunkiem, że będzie CC, ale mi już przeszło i mam nadzieję że uda mi się znowu SN.
Stary 2009-08-26, 13:01   #495
Alicii
Przyczajenie

heh miałam mdłości ;p ale zawsze miesiączkowałam nieregularnie, potrafilam nie miec przez kilka miesiecy, wiec nie pomyślałam ze to ciąża, teraz jest ok 26 tydzien a ja brzuszek jeszcze mam malutki a jak u Was dziewczyny z humorami??
Stary 2009-08-26, 13:13   #496
eniggma
BAN stały

witam
dopsuje się do wątku.
mam 21 lat
wczoraj się dowiedziałam że będe mamusia . 2 grube krechy na tescie.
według obliczeń to dopiero 3 tydzień.
w piątek mam wizyte wiec zobaczymy
pozdrawiam
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 13:38   #497
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja szukałam sukienki na mój ślub to też mi się nic nie podobało, w końcu został tylko miesiąc, a ja już zapowiedziałm rodzince, że przekładamy ślub na następny rokale w końcu się udało, ślub odbył się w wyznaczonym terminie Ty też Zebra napewno znajdziesz śliczną sukienkę. Pochwal się jak wrócisz z zakupów.

Sanderinka, ja też tak kiedyś miałam że lubiłam spać dłuuuuugo, teraz wylegujemy się moją małą do 10 i wstajemy na Nodiego
Ja w pierwszej ciąży, też gdyby nie chciało mi się ciągle spać, to nie wiedziałabymże jestem Moja doba wyglądała wtedy tak: godz 20 do 8.30 spanie, do dziesiątej śniadanie i sprzątnięcie po jedzeniu, 10- 16 spanie i do 20 na nogach a warunki do spania w dzień mi sprzyjały, bo mój tżcik wtedy miał nocki i w dzień odsypiał

Alicii ja też nie jestem jeszcze w ciąży ( a może jestem) i po urodzeniu córci SN zapowiedziałam mojemu mężowi, że druga dzidzia tak, pod warunkiem, że będzie CC, ale mi już przeszło i mam nadzieję że uda mi się znowu SN.

no Ty śpiochu

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
witam
dopsuje się do wątku.
mam 21 lat
wczoraj się dowiedziałam że będe mamusia . 2 grube krechy na tescie.
według obliczeń to dopiero 3 tydzień.
w piątek mam wizyte wiec zobaczymy
pozdrawiam

a witamy i gratulujemy fasolki to slij mi fluidki ciazowe moze i mnei sie uda no i napisz jak tam po wizycie tez mam w piatek ale nie ciązowo, jak Ty

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-08-26, 13:56   #498
Puma13
Zadomowienie

Eniggma, witaj
masz już jakieś objawy? jak samopoczucie?
Stary 2009-08-26, 14:01   #499
eniggma
BAN stały

Cytat:
Eniggma, witaj
masz już jakieś objawy? jak samopoczucie?
brzuszek mnie troche pobolewa
i strasznie senna jestem.
ale ogolenie czuje się w miare dobrze
chociaz jeszec jestem w lekkim szoku że udało sie tak szybko. zobaczymy co powie lekarz
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-26, 18:14   #500
zebra666
Zakorzenienie

No więc ZNALAZŁAM!!! W końcu:P W kolorze brudnego różu Dam linka do takiej samej w innym kolorze to same ocenicie
http://szafa.pl/c1013217-czarna-z-bi...rda-34-36.html
Zakochałam się w niej Może kolor mam odważny bo jednak to jakaś pochodna różu ale pasuje mi i czuję się w niej piękna:F

Alicii u mnie reakcje były bardzo rózne ale wszytskie pozytywne Wszyscy teraz mi ciuszki kupują, pytają o samopoczucie jest ok:F A koleżanki mi zazdroszczą nawet te, które mówiły, że nie chcą dzieci:P Teraz chcą haha

Stary 2009-08-26, 20:09   #501
sanderinka
Zakorzenienie

zebra666 śliczna oj ja na swoj (cywilny) chce jakas jasna kremowa sukienke ale jeszcze nie wiem jaka dokladnie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-08-27, 07:43   #502
zebra666
Zakorzenienie

Kremową identyczna też mierzyłam ale w innym sklepie i 100 zł droższa już była!!! Tyle nie dam dla koloru:P Oj nie. Cywilny to do wyboru do koloru na szczęście ... Wiedziałam tylko napewno, ze nie chcę żadnych bordowych ani ciemnych smutnych kolorów- a przeważnie w takich biorą cywilne:| Aż dziw przecież to nie pogrzeb:P Jak się komuś kolor mojej nie spodoba to mam to głęboko ja jestem zadowolona i czuję się w niej niewinnie hahaha jak to brzmi neiwinna kobieta z brzuchem:F

Stary 2009-08-27, 12:12   #503
Puma13
Zadomowienie

Zebra, śliczna sukieka, też uważam że do cywilnego dziwnie wyglądają ciemne, smutne kolory. Ja miałam błękitną, jak poszukam zdjęcie to wstawię, ale to później A kiedy masz ślub?, bo jakoś mi chyba data umknęła.
Stary 2009-08-27, 12:16   #504
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Zebra, śliczna sukieka, też uważam że do cywilnego dziwnie wyglądają ciemne, smutne kolory. Ja miałam błękitną, jak poszukam zdjęcie to wstawię, ale to później A kiedy masz ślub?, bo jakoś mi chyba data umknęła.
19 września:P Miezryłam ją znowu dzisiaj hehe podoba mi się jakoś nie wiem... na cywilnynie chciałam kremowej... wolę ciepły ale kolor ... nie ciemny ani nie ostry... Taki zgaszony róż mi się podoba a ożywia. Teraz mam dylemat ... tusz do rzęś jaki sobie sprawić... z ostatnich moich wyborów nie byłam zadowolona:\ Naprawdę chciałabym trafić na taki, który mi się spodoba a cena nie zwali z nóg

Stary 2009-08-27, 13:45   #505
sanderinka
Zakorzenienie

zebra666 no tez pewnie nie chcialabym placic wiecej za kolor :/ a wogole co slychac ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-08-27, 13:58   #506
zebra666
Zakorzenienie

Ano sprzatanko zaczęłąm żeby jutro mieć mniej Nie wiem czy jakaś mysz nie zdechła za szafkami w kuchni, bo dziwny smrodek odczuwam deliktanie narazie:P
Ugotowałam pomidorówkę, którą uwielbiam hehe mogłabym jeść w każdeym tygodniu:P Ale Mój już nie więc muszę się ograniczać:F
No i cuż pokazałam się w kiecce przyszłęmu mężowi podoba mu się Choć zdziwił się, że odważny kolorek wybrałam

Stary 2009-08-27, 14:14   #507
sanderinka
Zakorzenienie

no tez musze troche ogarnac oj mi sie nic nie chce

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-08-27, 14:22   #508
zebra666
Zakorzenienie

Taki dzień mega duchota:\ Dostałam włąśnie od znajomej fajowe cisuzki ciążowe wypas spódniczka bombka na gumce sportowa, i rybaczki ... to mi się mega podoba bo łażę ciągle w tych samych spodniach:P bo mam jedne cienkie czarne i lniane i tyle... lniane za jasne na codzienne wypady bardziej mi się przydaja na weekendy... ech

Stary 2009-08-27, 15:02   #509
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Taki dzień mega duchota:\ Dostałam włąśnie od znajomej fajowe cisuzki ciążowe wypas spódniczka bombka na gumce sportowa, i rybaczki ... to mi się mega podoba bo łażę ciągle w tych samych spodniach:P bo mam jedne cienkie czarne i lniane i tyle... lniane za jasne na codzienne wypady bardziej mi się przydaja na weekendy... ech

czy duchota nie wiem ... niedawno wstalam jej juz bym chciala kupowac takie ciuszki oj jak brzus urósł ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-08-27, 15:07   #510
zebra666
Zakorzenienie

jak go mierzyłam z ciekawości jakiś czas temu ciągle było tyle samo... a teraz dzisiaj znaczy się więcej o 3 cm tak, że napewno rośnie no rano go widać- najwięcej urósł w tym miesiącu . Zwłaszcza w dopasowanych rzeczach albo odcinanych pod biustem fajnie to widać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości