|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Cytat:
i pozałatwiaj z dentystą... Napewno się i Tobie uda w końcu![]() Ano 8 jeszcze ... będzie mi po 2 robił więc 4 wizyty... Aż mam ciary na samą myśl:P |
|
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Sanderinka my zaczęliśmy staraniajakoś po 10 sierpnia, zaraz po @. Zobaczymy, mam nadzieję, że szybko się uda.
Oczywiście jak dowiedziałam się o ciąży, to straszne myśli o porodzie też się pojawiły 9 miesięcy to jednak sporo czasu, żeby oswoić się z tą sytuacją, a skoro to dziecko już w nas jest, to musi przecież jakoś wyjść. Nie uciekniemy od tego, ani nie przełożymy na później, więc lepiej nastawić się psycicznie na to co nas czeka. U mnie poszło w miarę szybko, mój mąż był cały czas ze mną, (nie pozwoliłam mu wyjść nawet na papierosa ) cały czas wbijałam mu pazurki w rękę i było ok.Co do pępuszka, to my używaliśmy tego fioletu ( to chyba też jest spirytus) na patyczku do czyszczenia ucha. Tak nam pokazała położna, mówiła że patyczniem można precyzyjnie "posmarować" go w środku, żeby szybko się zagoił po odpadnięciu i nie było żadnej infekcji. A przed odpadnięciem pępuszka, polewaliśmy tym fioletem dookoła zaschniętej pępowiny. O gazikach się nie wypowiem, bo ich nie używałam. Zebra, dasz radę, wszystko dla maluszka. |
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Puma
wiadomo muszę a zęby też chciałabym mieć jak najdłużej swoje:F
|
|
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zreszta nie ma bata!! musi sie udac my zaczynamy jak sie skonczy @ ![]() Cytat:
a mialam dziwny sen dzi snilo mi sie ze karmilam piersia maleństwo takie sliczne oj hi hi moze sie spelni
|
||
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ostatnio wzięcie normalnie:P wczoraj spotkałam siore wylądowałamw knajpie, wktórej pracowałam i było miło... Dziś znów tam byłam i z inna zmianą gawędziłam hehe, a jutro chce kumpela ze mną się widzieć... masakra tak to zdychałam z nudów:P a teraz nie mam kiedy lenić się. Może poszukam jutro kiecki
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba troche rozrywki miec
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
No tak w sumie nie za dobrze siedzieć tylko w domku
Ale przyznaje, że czasem tak lubię lenić się w domku;P
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz to tak jak ja z tym ze ja uwielbiam spac do 13 dzien w dzien
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w dzień spać nie lubię tylko w ciąży mi się w pierwszym trymestrze zdarzało, zę nie dałam ardy wytrzymać żeby się nie przespać przed południem;P Teraz jest lepiej zmęczenie minęło i mam na cokolwiek siłę i ochotę Obiecałąm sobie, że bez kiecki nie wróce zobaczymy czy poskutkuje hahaha
|
|
|
|
#490 |
|
Przyczajenie
|
witajcie
a wy dziewczyny na kiedy macie termin? chcecie urodzić naturalnie czy przez cesarke?---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- no i tak ogólnie jestem ciekawa jak była Wasza reakcja na ciąże? jaka była reakcja otoczenia? bo dla mnie to bylo totalne zaskoczenie i staram sobie wszystko jakos poukładac
|
|
|
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dzis musialam wczesniej wstac bo maja drzwi nowe nam montowac my powaznie myslimy nad slubem ale chyba narazie cywilnym no to jak powrocisz od swiadkowej i z zakupow to sie pochwal jaka ta sukienka choc napewno ladna wybierzesz Cytat:
czesc ja tam w ciazy narazie nie jestem a kiedy sie dowiedzialas ?? i jak u ciebie z reakcja otoczenia ??
|
||
|
|
|
#492 |
|
Przyczajenie
|
dowiedziałam się miesiąc temu
( był to wtedy 5 miesiąc, heh).
|
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja szukałam sukienki na mój ślub to też mi się nic nie podobało, w końcu został tylko miesiąc, a ja już zapowiedziałm rodzince, że przekładamy ślub na następny rok
Ty też Zebra napewno znajdziesz śliczną sukienkę. Pochwal się jak wrócisz z zakupów.Sanderinka, ja też tak kiedyś miałam że lubiłam spać dłuuuuugo , teraz wylegujemy się moją małą do 10 i wstajemy na Nodiego![]() Ja w pierwszej ciąży, też gdyby nie chciało mi się ciągle spać, to nie wiedziałabymże jestem Moja doba wyglądała wtedy tak: godz 20 do 8.30 spanie, do dziesiątej śniadanie i sprzątnięcie po jedzeniu, 10- 16 spanie i do 20 na nogach a warunki do spania w dzień mi sprzyjały, bo mój tżcik wtedy miał nocki i w dzień odsypiał![]() Alicii ja też nie jestem jeszcze w ciąży ( a może jestem ) i po urodzeniu córci SN zapowiedziałam mojemu mężowi, że druga dzidzia tak, pod warunkiem, że będzie CC, ale mi już przeszło i mam nadzieję że uda mi się znowu SN.
|
|
|
|
#495 |
|
Przyczajenie
|
heh miałam mdłości ;p ale zawsze miesiączkowałam nieregularnie, potrafilam nie miec przez kilka miesiecy, wiec nie pomyślałam ze to ciąża, teraz jest ok 26 tydzien a ja brzuszek jeszcze mam malutki
a jak u Was dziewczyny z humorami??![]() ![]()
|
|
|
|
#496 |
|
BAN stały
|
witam
![]() dopsuje się do wątku. mam 21 lat ![]() wczoraj się dowiedziałam że będe mamusia . 2 grube krechy na tescie. według obliczeń to dopiero 3 tydzień. w piątek mam wizyte wiec zobaczymy ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no Ty śpiochu Cytat:
a witamy i gratulujemy fasolki no i napisz jak tam po wizycie tez mam w piatek ale nie ciązowo, jak Ty
|
||
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
Eniggma, witaj
masz już jakieś objawy? jak samopoczucie? |
|
|
|
#499 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
No więc ZNALAZŁAM!!! W końcu:P W kolorze brudnego różu
Dam linka do takiej samej w innym kolorze to same oceniciehttp://szafa.pl/c1013217-czarna-z-bi...rda-34-36.html Zakochałam się w niej Może kolor mam odważny bo jednak to jakaś pochodna różu ale pasuje mi i czuję się w niej piękna:FAlicii u mnie reakcje były bardzo rózne ale wszytskie pozytywne Wszyscy teraz mi ciuszki kupują, pytają o samopoczucie jest ok:F A koleżanki mi zazdroszczą nawet te, które mówiły, że nie chcą dzieci:P Teraz chcą haha
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
zebra666 śliczna
oj ja na swoj (cywilny) chce jakas jasna kremowa sukienke ale jeszcze nie wiem jaka dokladnie
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Kremową identyczna też mierzyłam ale w innym sklepie i 100 zł droższa już była!!! Tyle nie dam dla koloru:P Oj nie. Cywilny to do wyboru do koloru na szczęście ... Wiedziałam tylko napewno, ze nie chcę żadnych bordowych ani ciemnych smutnych kolorów- a przeważnie w takich biorą cywilne:| Aż dziw przecież to nie pogrzeb:P Jak się komuś kolor mojej nie spodoba to mam to głęboko ja jestem zadowolona i czuję się w niej niewinnie hahaha jak to brzmi neiwinna kobieta z brzuchem:F
|
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Zebra, śliczna sukieka, też uważam że do cywilnego dziwnie wyglądają ciemne, smutne kolory. Ja miałam błękitną, jak poszukam zdjęcie to wstawię, ale to później
A kiedy masz ślub?, bo jakoś mi chyba data umknęła.
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
19 września:P Miezryłam ją znowu dzisiaj hehe podoba mi się jakoś nie wiem... na cywilnynie chciałam kremowej... wolę ciepły ale kolor ... nie ciemny ani nie ostry... Taki zgaszony róż mi się podoba a ożywia. Teraz mam dylemat ... tusz do rzęś jaki sobie sprawić... z ostatnich moich wyborów nie byłam zadowolona:\ Naprawdę chciałabym trafić na taki, który mi się spodoba a cena nie zwali z nóg
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
zebra666 no tez pewnie nie chcialabym placic wiecej za kolor :/ a wogole co slychac ??
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Ano sprzatanko zaczęłąm żeby jutro mieć mniej
Nie wiem czy jakaś mysz nie zdechła za szafkami w kuchni, bo dziwny smrodek odczuwam deliktanie narazie:PUgotowałam pomidorówkę, którą uwielbiam hehe mogłabym jeść w każdeym tygodniu:P Ale Mój już nie więc muszę się ograniczać:F No i cuż pokazałam się w kiecce przyszłęmu mężowi podoba mu się Choć zdziwił się, że odważny kolorek wybrałam
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Taki dzień mega duchota:\ Dostałam włąśnie od znajomej fajowe cisuzki ciążowe
![]() wypas spódniczka bombka na gumce sportowa, i rybaczki ... to mi się mega podoba bo łażę ciągle w tych samych spodniach:P bo mam jedne cienkie czarne i lniane i tyle... lniane za jasne na codzienne wypady bardziej mi się przydaja na weekendy... ech
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy duchota nie wiem ... niedawno wstalam jej juz bym chciala kupowac takie ciuszki oj jak brzus urósł ??
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
jak go mierzyłam z ciekawości jakiś czas temu ciągle było tyle samo... a teraz dzisiaj znaczy się więcej o 3 cm tak, że napewno rośnie no rano go widać- najwięcej urósł w tym miesiącu . Zwłaszcza w dopasowanych rzeczach albo odcinanych pod biustem fajnie to widać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

hi to juz wiem dlaczego tak ryczalam rano oj 
i pozałatwiaj z dentystą... Napewno się i Tobie uda w końcu

9 miesięcy to jednak sporo czasu, żeby oswoić się z tą sytuacją, a skoro to dziecko już w nas jest, to musi przecież jakoś wyjść. Nie uciekniemy od tego, ani nie przełożymy na później, więc lepiej nastawić się psycicznie na to co nas czeka. U mnie poszło w miarę szybko, mój mąż był cały czas ze mną, (nie pozwoliłam mu wyjść nawet na papierosa
wiadomo muszę a zęby też chciałabym mieć jak najdłużej swoje:F
my zaczynamy jak sie skonczy @ 
snilo mi sie ze karmilam piersia maleństwo takie sliczne oj
trzeba troche rozrywki miec