![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Dziekuje bardzo za ocene
![]() oj dzisiaj marnie... tzn moze nie az TAK zle ale o zlych porach dnia wszystko :P echhhhh juz nie mam sily pisac.. ![]() ![]()
#482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
a ja sie chcialam spytac czy 2 kawalki pizzy na cienkim ciescie wegetarianska( dokladnie grecka) na obiad to bardzo straszna rzecz? dodam ze raz na dlugi okres czasu, gdy jest sie na R...
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
i moje R do oceny
sniadanie: homo z platkami owsianymi ( 3 lyzki) + zarodki + banan 2 sniadanie: paluszki, pozniej jablko( kiepskie, ale mialam 4 egz i zero czasu ,aby zdrowo myslec) obiad: pol piersi z kurczaka z chilli , curry i odrobinka miodu+surowka z selera kolacja: wiesniak z ogorkiem, szczypiorkiem i ziolami prowansalskimi 5 posilkow nie jestem wstanie w siebie wcisnac...): Edytowane przez katka.c Czas edycji: 2009-02-03 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze U
![]() sniadanie: kasza manna na mleku 2% (ok dwie szklanki) z garścia rodzynek obiad : potrawka z : szklanka makaronu (taki kolorowy o smaku szpinaku i pomidorow), ok 100gr piersi z kurczaka, pol puszki pomidorow, bez zadnego tluszczu, doprawione ziolami, posypane zoltym serem przekaska : duze jablko kolacja (bedzie) : serek danio warzywny z papryka i pomidorem, dwie kromki chlebka zytniego, pewnie jakas chuda wedlinka na tym pozdrawiam i prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Rozeznanie
|
Funky, ale ja w gruncie rzeczy hmm.. Chyba lubię te wszystkie sery..
moje y U. 1. twarożek domowy, mandarynka, jabłko. 2. Actvia nat. 210g, 50g rodzynek, mandarynka. 3. 4 kromki słonecznikowego z masłem i rodzynkami 50g i wasa z masłem. 4. panga gotowana
#487 |
Rozeznanie
|
utrzymanie
![]() sniadanie : 125ml mleka 0%tluszczu + 30g platkow fitness 2sniadanie : kromka wasy + plasterek poledwicy sopockiej + mandarynka obiad; jajko na twardo , kromka wasy, 200g warzyw gortowanych (kalafior, brkouly,marchew), 100g kapusty pekinskiej podwieczorek; jablko kolacja ; jogutr danone gratka + 2 kromki wasy co o tym sadzicie ?? Edytowane przez Majeczka993xy Czas edycji: 2009-02-03 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Majeczka993yx - a to co kolejna głodówka ![]() ![]() Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2009-02-03 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w każdym bądź razie nie chudnę...
![]() |
#490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#491 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
obiadu nie ma z racji tego, że na obiad miała być panga, ale najadłam się i ona przesuwa się na kolacje, no i też choroba.
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Rozeznanie
|
dziekuje za rade co do tego mojego menu ;* zawsze to latwiej zmienic nawyki jak ktos madrzejrszy poprawi co jest ,,do wyrzucenia''
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Zdaje się, że żadnego chleba tam nie widzę tylko modyfikowane deski, chodziło mi o węgle rodzaju kasza, ryż, płatki owsiane, normalny chleb, orzechy, rośliny strączkowe...
#495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
było na pewno więcej niż 1000, masła nie oszczędzam. na obecną chwilę jestem ani nieucząca ani nieaktywna, ale chyba właśnie dlatego nie dodaję, bo tyję eh.
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
uważam, że nie powinnaś wklejać tu swoich jadłospisów... są dalekie od "dobrych" a ktoś czytając wybiórczo mógłby się na nich wzorować
#497 |
Zadomowienie
|
RRR
Iśn. kromka razowca bez masła z pól plasterkiem sera żotego tłustego+plasterek chudej szynki+pół szklanki niesłodzonej herbaty+duże jabłko IIśn to samo co na I tylko bez herbaty i jabłka IIIśn. to samo co II obiad: kurczak niestety w panierce ;/ mizeria z jogurtem + zupa jarzynowa w sumie to wyjadłam tylko warzywa z niej bo byla zabielana podwieczore będzie to co na II śn kolacja to samo wiem że dużo węgli i mało urozmaicone ale ja stosuje diete mż bo innej nie mam możliwości mieszkam w bursie i nie mam dużego wyboru jedzeniowego... Mimo wszystko mógłby ktoś policzyć kalorie i dac jakieś wskazówki^^
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo monotonnie i dlatego źle, poza tym żółty ser odpada tym bardziej tłusty... warzyw praktycznie nie ma, sam chleb... który zapycha i jak wszystko w nadmiarze szkodzi...
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
wczorajsze szkolne (
![]() Iśń: gęsta owsianka na mleku 3,2% z budyniem śmietankowym, wkrojonym dużym bananem, białymi rodzynkami, suszoną żurawiną i płatkami migdałów + 2 czubatymi łyżkami nutelli; kiść winogron bez pestek, gruszka IIśn: 1. wieloziarnista buła 120g grubo posmarowana masłem z szynką, żółtym serem, sałatą, papryką i dużą ilością sosu do hamburgerów; jabłko 2. duża drożdżówka z serem i kruszonką (kooocham, bo bardzo dużo sera i kruszonki ![]() ![]() o: zabielana zupa grzybowa z fuuuurą makaronu, grzybami i marchewką; smażone udko z kurczaka, purre z ziemniaków polanych tłuszczykiem, sałatka (kapusta pekińska, kukurydza, pomidor, papryka, czerwona fasola, majonez) i marchewka z groszkiem na zasmażce; kompot wiśniowy d: 2 gruube plastry drożdżówki posmarowane megasłodkim domowym dżemem malinowym, kawał serowej strucli posmarowany grubo nutellą, kilka czekoladek z bombonierki, 100g chałwy fantazyjnej z bakaliami; mleko z miodem p: 6 placków ziemniaczanych z gęstym jogurtem greckim, szczypiorkiem i solą; duży danio waniliowy z 3 garściami płatków chocapic i garścią orzechów w miodzie k: omlet z 4 jaj na maśle z bekonem, suszonymi pomidorami, oliwkami, pieczarkami, szczypiorkiem i duużą il. żółtego sera; rogal z makiem z paprykowym serkiem topionym; herbata z mlekiem 3,2% i cukrem opakowanie draży kokosowe, 2 paski lindt z nadzieniem cynamonowym i duuużo pierników korzennych w czeko. oceni ktoś? ![]()
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
![]()
Moje U
Ś: Bułeczka ciemna z ziarenkami jedna połówka z sałatą,plasterkiem sera żółtego,plasterkiem pomidorka,ogórka zielonego,rzodkiewki przypruszone pieprzem i szczypiorek do tego ![]() ![]() IIŚ: Połowa melona + kawusia z mleczkiem2% O: Filet z kurczaka smażony na teflonie + pół woreczka ryżu brązowego + sałatka grecka ale bez fety + cherbata P: Jogo nat+ fitella bananowa + grejfrut K: będzie wiejski z warzywkami i razowcem Hm?
![]() |
#501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R z prośbą o ocenę:
Śniadanie (7.00): - miska owsianki (3 łyżki płatków owsianych, płaska łyżka płatków Sportina, i 3/4 szklanki mleka 0,5%) - 1/4 kiwi - kawa rozpuszczalna bez cukru i mleka Dziś moja mama stwierdziła, że jedząc takie śniadania jak dzisiaj to ja nigdy nie schudnę bo przecież (według mojej mamy) zupy mleczne tuczą a najlepszy sposób na odchudzanie to... nie jedzenie kolacji.(!) Wrr.. Ona chyba chce, żebym znów zaczeła moją "przygodę z bulimią... (jakby mało było obecnych problemów ![]() Czy to moje śniadanie naprawdę jest takie złe? Przepraszam za OT ale musiałam się gdzieś wyżalić ![]() II Śniadanie (11.00): - 2 kromki razowca (bez masła) z białym chudym serem i ogórkiem konserwowym - jabłko Obiad (14.00): - 250 ml zupy pomidorowej (niezaprawianej) z brązowym ryżem Podwieczorek (17.30): - homo naturalny z łyżeczką maku i odrobiną cynamonu (miałam ochotę na fasolkę szparagową ale uznałam że to może zbyt późno więc zrezygnowałam) - kawa Nescafe 2 w 1 Kolacja - Planuję zjeść wieśniaka lekkiego z warzywami lub kawałek bialego chudego sera. |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko 1/4 kiwi bo najadłam się owsianką (pyszna była ![]() Na obiad szklanka pomidorówki bo tylko tyle dałam radę zjeść - chyba mój żołądek powoli przyzwyczaja się do zdrowego odżywiania i normalnych porcji ![]() Jeśli chodzi o fasolkę to obawiałam się, że może okazać się zbyt ciężkostrawna jak na podwieczorek ( w końcu to przecież R) ale skoro nie to fajnie - zjem ją jutro . ![]() Płatki Sportina to te http://www.opinie.senior.pl/Produkty...h,14691,1.html Jeszcze raz dzięki za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
U:
8-9- herbata z cytryną, owsianka: 5 łyżek płatków, banan, 50g musli z crunchy, mleko 1,5% 11-12- miska sałatki jarzynowej z jajkiem, ananasem i majonezem, kromka chleba orkiszowego , pół jabłka (niedobre było:P) , 2 ogórki konserwowe 14-15- talerz makaronu z serem białym , fasolka szparagowa z ketchupem,groszek konserwowy , herbata z cytryną 18- duży filet z ryby panierowany, dużo kiszonej kapusty, fasolka czerwona z puszki i groszek z puszki 20-21- miska sałatki z kurczakiem,kukurydzą, ketchupem,pekińską,ogórka mi konserwowymi i majonezem ; parę orzechów włoskich |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
R !
Śniadanko: 2 kromki ciemnego pieczywa z łyżeczką margaryny, 4 plastrami pomidora i 2 plasterkami ogórka konserwowego. Obiad: Pół woreczka białego ryżu z warzywami (papryka, kukurydza, brokuły, marcherwka, por, troszke ziemniaka, przyprawy). Przekąska: kilka płatków kukurydzianych, 4 rodzynki Kolacja: Tuńczyk. 2 kromki ciemnego pieczywa. Danio waniliwe (nadprogramowo) Proszę o ocene. (; Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-03 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
Wczorajsze P:
Iśn- 3 podwójne tosty z serem, szynką, warzywkami i ketchupem, kawałek drożdżowego-2 ostatnie ![]() ![]() IIśn- kupna szkolna kanapka-"paluch", ser, masełko, parówka, warzywka, tajemniczy pyszny sos, kubuś b) paczka herbatników, danmleko banan O-zupa pomidorowa z ryżem-z niedzielnego rosołku, ziemniaczki z tłuszczykiem i smażoną rybką, buraczki, jakaś surówka, kompocik kawwwwusia, pawełek, orzeszki w czekoladzie P- grahamka z pasztetem drobiowym i ketchupem, kisiel słodka chwila, garść orzeszkó w czekoladzie jabłuszko K- grahamka z masełkiem, serem i szyneczką, jajecznica z 3 jaj z kiełbaską i cebulką, herbata teraz jogurt naturalny słodzony z dodanymi płatkami śniad ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo rozsądnie. Jest 5 posiłków więc dieta książkowa. Więc jeśli miałabym sie do czegoś przyczepić to do tej kawy na 2 śniadanie. Podobno kawa spowalnia metabolizm i utrudnia odchudzanie. Ale pozatym dieta bardzo w porządku. Oby tak dalej (: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.