* Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 08:10   #481
monka23
Zakorzenienie

Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III

Amelka po za nieodpartym pragnieniem, któremu nie moge sie oprzec jest fajnie czekam az mama wroci i mi jakies dopalacze kupi , ale juz mi powiedziala ze nie kupi ahhh , do wieczora znormalnieje , dojde do siebie , mam taka nadziej, bo mamy bujac do Wrocka .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 15:58   #482
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

A u nas znowu cieplutkoale od jutra ma sie ochlodzicjest normalnie boskocaly dzien siedzimy na dworzu,wymarzona pogoda na pierwszego wisennego grillanawet obiadek jedlismy dzis na powietrzuwcale do domu nie chce mi sie isc ale sprzatac musze

a tu cos pusto

Monka Djamelka dobrej zabawy
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 22:36   #483
monka23
Zakorzenienie

Monika dzieki, ale zasiedziałam sie w domu i nie pojechalam hehe odbil sie wczorajszy klimat na dzisiejszym samopoczuciu , len jak nic, a reszta umiera hehe.
Stary 2009-04-05, 09:06   #484
MONIKA1850
Zakorzenienie

no laski-pobudka

U nas dzis brzydkoza duzo chwalilam pogode to dzis sie zmienila ale zapowiadali ze sie ochlodzijedno w tym dobre ze to do lata a nie do zimyja sie szykuje do kosciola,dzis niedziela Palmowa

Musze isc sie wymaziac
Stary 2009-04-05, 20:42   #485
edytcia
Zakorzenienie

uuuu... jakie pustki

Myśmy też byli z palmą w Kościele I jak było czytanie i tam jest fragment, że "Jezus wyzionął ducha" i potem się przyklęka na chwilę w ciszy, no i klękają wszyscy, my też jest cisza, ktoś tam zakaszlał i Zośka zaczęła "ehe, ehe, ehe.......ehe" "Kaszlała" całą tą ciszę, śmiać mi się chciało, ale trochę głupio, bo to nie chwila na śmiechy

monka Śnieżynka się odezwała? Znalazłaś ten nr do niej?

parapet Ty miałaś mieć jakąś zdawkę wczoraj chyba? Jak poszło?

Byliśmy u mojego brata dziś popołudniu na mecz. To znaczy oglądali mecz Wisły z kimś tam.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 20:52   #486
monka23
Zakorzenienie

Edycia ja bylam wczoraj z malym z 5 min i wyszlam , strasznie sie zachowywal, ale zwale to na brak drzemki, wiadomo jak to jest z dzieckiem kiedy sie nie wyspi, upierdliwe na maxa Nie znalazlam nr do niej wiec nie wiem co tam u nich slychac.
Stary 2009-04-05, 22:05   #487
MONIKA1850
Zakorzenienie

Ale pusto

Poprowadze monolog

EE laski co wy?Strajk czy co???

Spadam w łóżko...pa
Stary 2009-04-05, 22:22   #488
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

To i ja napiszę Ale pusto
Każda korzysta z ładnej pogody No my bynajmniej

Monka kiedy zaczynacie leczenie bo nie pamiętam. Moze Wam sie samopoczucie pogorszyć.

Też spadam do wyrka
Stary 2009-04-05, 22:36   #489
monka23
Zakorzenienie

Doridee juz zaczełam leczenie, maleu podałam syrop, czekam te 14 dni i podaje tabletki, my juz jemy . Siedze i czytam i zwariowac mozna , tz ma jutro isc do apteki i kupic, albo do lekarza, powiedzialam mu czego ma nie jest. Musze jeszcze jutro isc kupic tapsy czosnkowe z tymiankiem i lykac malemu tez jakos musze je podac, nie wiem jak wygladaja.
Stary 2009-04-06, 12:19   #490
monka23
Zakorzenienie

podbijam

milego dnia
Stary 2009-04-06, 12:38   #491
edytcia
Zakorzenienie

monka dobre

A już się łudziłam, że ktoś coś napisał

gosiula była na chwilę i liczyłam, że napisze co u niej po tych kosmetycznych zabiegach

Ja sobie dziś kupiłam gazetę prawną z płytą z excelem i chcę go odświeżyć, bo praktycznie wszędzie do pracy potrzebny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 12:45   #492
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

jestem ,jestem ,od rana wizaż nie chodzil ,więc nic nie mogłam napisać .

Nina obudziła mnie dzis o drugiej w nocy i pyta - mamo ,co robisz?.
Kupiłyśmy rower i tak zawzięcie jeździła w sobotę ,ze aż mnie ręce bolą ( od trzymania kija).

Robiłam w piątek wypełnienie bruzd nosowo-wargowych kwasem i jestem zadowolona. Zawsze miałam z tym problem,a w ostatnim okresie bardzo mi się to pogłębiło i przeszkadzało. Mam jeszcze lekkie zasinienia w kącikach ust ,ale tam było najwiecej wkłuć .
Uważam jednak,że było warto.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 13:07   #493
edytcia
Zakorzenienie

Racja racja z wizażem, rano szwankował.

gosiula kupiliście rower w biedronce? |Powiedz czy pedały w tym rowerku obracają się wraz z obracaniem się koła? To znaczy chodzi mi o to czy się obracają czy jest tak jak w górskich, że można jechać, np. z górki i nie trzeba pedałować, nie wiem czy jasno napisałam?
Właśnie w tym rowerku Zosi jest tak, że pedały są "niezależne" od koła. i myślę właśnie nad tym czy da się przymocować korbę łańcucha do piasty, prynajmniej tymczasowo, aż nie nauczy się pedałować

Ile takie wypełnianie kosztuje? jeśli to nie tajmnica. Trzeba to powtarzać? Bo pisałaś że ma to być seria zabiegów.

Edytowane przez edytcia
Czas edycji: 2009-04-06 o 13:12
Stary 2009-04-06, 13:10   #494
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Nie wiem czy dobrze rozumiem ,ale kiedy obracają sie kółka to pedały sie nie kręcą .
Tzn ,zanim Ninka nie nauczy sie pedałować sama to one będą nieruchome.
A rower jest z biedronki.
wypełnienie jednorazowe 1100 a, powtarza sie mniej wiecej raz do roku.oczywiście jesli ktos chce.

Edytowane przez gosiula
Czas edycji: 2009-04-06 o 13:17
Stary 2009-04-06, 13:19   #495
monka23
Zakorzenienie

Edycia jasno jasno napisałas, ciekawe jak jest w naszym Ja dzis malego tez wezme do babci na rowerek moze zaskoczy ahh ta nadziejaaaaaaaaaa

Doridee dzieki, na lambie robilam w tamten czwartek ale w ten powtorze i odrazu zalatwie ten rozmaz Do 10 przyjmuja towar i pobieraja takze sie wyborbie. Ja jeszcze mam nadzieje ze jednak ten wynik byl bledny, bo czasem mylnie stawiaja diagnoze Tym bardziej ze po nim nic nie widac ani po mnie , a gdzie nie czytam to u kazdego sa objawy typowe, choc wiem ze u nas moze byc akurat ten migdal, albo ma to po mnie . Nie wyrabiam co to gotowac , tragedia jest , strasznie ciezko. Narazie opczajam i sklejam w kupe przepisy lacze odejmuje zeby cos przez gardlo przeszlo.

Gosiula a ile zabulilas? mozesz powiedziec bardziej szczegolowo jak to wyglada. Nalozyla ci kwas? ile procent i ile czekalas? Po jakim czasie robi sie powtorke jezeli sie chce bo wiecznie to pewnie nie działa ALE CIEKAWSKA JESTEM

Slyszeliscie o trzesieniu ziemi we Wloszech , musze obadac imfo bo nie wiem co i jak , tylko flesha mialam w tv.

Zrobilam dzis zupe szczawiowo kalafiorowa, dodalam troche soku z ogorków i pestki dyni, troche maly zjadl, musze dokupic cytryne bo brakuje mi kwasoty w niej , teraz mu dodam jajo, moze wiecej jej zje.

Edycia oszzzz ty zolzo jedna wyprzedzilas mnie z pytaniem hehehe punkt dla ciebie hihi

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-04-06 o 13:20

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 13:22   #496
edytcia
Zakorzenienie

Właśnie gosiula o to mi chodziło.
Stary 2009-04-06, 13:27   #497
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

monka- kwas wstrzykuje się w zmarchy.Najpierw dostałam znieczulenie maścią emla,ale praktycznie na mnie nie zadziałała ,a potem pani doktor wyjęła igłę i już nie było tak fajnie.
Sporo mialam tych wkłuc ,ale dało sie przeżyc ,bo igiełka cieniusieńka ,tylko te miejsca blisko nosa -to niezbyt miłe.

Jesli chodzi o trzęsienie to oczywiscie odrazu zadzwonilama do mamy ,ale do niej to jeszcze kawałek i nie było odczuwalne.

Trzymajcie jutro za mnie kciuki bo jade na pierwszą sprawe dotyczącą gospodarstwa ,któe dziedziczymy. Sprawa az w Legionowie.( jednak te polskie przepisy są genialne)
Stary 2009-04-06, 13:46   #498
monka23
Zakorzenienie

Gosiula aha myslalam ze to sie smaruje a jednak wstrzykuje. Zwykla kosmetyczka za to sie nie zabierze, co? jais specjalista albo dermatolog. Fajnie by bylo jakbys nam pokazala fotki przed i po, jezeli chcesz. Ciekawa jestem , ahhh ta ciekawosc jeszcze raz. Oby efekt sie utrzymywal . Kciuki trzymamy , standardowo.
Stary 2009-04-06, 15:35   #499
parapet
Zadomowienie

Gosiula, to taki botoks pod nosem? Mam nadzieję, że szybko ci zsinienie zejdzie i będzie efekt, żebyś coś miała z tego bólu

A zaliczonko proste, zdane.

Dzisiaj w pracy stwierdzili, że jeszcze zbyt zdrowo nie wyglądam Czuję się już ok, cieszę się, że nie mam takiego pochorobowego osłabianie w którym ledwie się człowiek ruszy, a serce już kołacze i chce z klaty wyskoczyć, ale chyba na twarzy widać. Oczy mam podkrążone.

Monka, młody robi kupę na nocniku zawsze?
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 17:15   #500
monka23
Zakorzenienie

Justyna maly robi na kibelku , raz na ruski rok robi w nocnik , ostatni raz robil jak zanosilam do badania. GRATULACJE
Stary 2009-04-06, 20:36   #501
djamelka
Rozeznanie

Hejka!!!!
Gosiula to fajnie ze zadowolona jestes z zabiegu i mysle ze da ci wymarzone efekty
Ja kiedys umowilam sie na tatuaz na usta ale wydygalam w ostatniej chwili i wyslalam siostre na moje miejsce(jestem straszny dygus),ale moze na jesien skusze sie

A ja juz bym tak chciala urodzic,zmeczona jestem jak cholera-a tyle jeszcze przedemna50dni: (Jutro mam wizyte u gina,ostatnio mowilam muze jest juz mi tak ciezko-to mnie pocieszyl i powiedzial ze pewnie dlatego ze jestem stara dupa juzFajny lekarz no nie?A najlepsze ma nazwisko Kiebab
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 22:38   #502
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djamelka Pokaż wiadomość

A ja juz bym tak chciala urodzic,zmeczona jestem jak cholera-a tyle jeszcze przedemna50dni: (Jutro mam wizyte u gina,ostatnio mowilam muze jest juz mi tak ciezko-to mnie pocieszyl i powiedzial ze pewnie dlatego ze jestem stara dupa juzFajny lekarz no nie?A najlepsze ma nazwisko Kiebab

ty stara dupo!!!!!!niezly ten lekarz-naprawde!!!!a co ma wiek do tego????kurcze ale ci sie zlecialao-nam sie zlecialoteraz bedziemy czekac az urodzisz tak jak czekalismy na porod Śniezynki ale to zleci raz dwa ani sie nie obejrzyszcierpliwie czekaj na dzidzie,apropo-zadna stara dupa z ciebie tylko fajna babeczka
Stary 2009-04-07, 13:46   #503
monka23
Zakorzenienie

ej yo laluchny , standardowo podbijam,

Co robicie na swieta? Ja dzis bylam na pierwszych zakupach , w czwartek dokoncze, z warzywami itd i jajcami, ojj moje swieto jajka jajka jajka

Amelka swietny lekarz haha agent z niego . Jeszcze 50 dni ale im blizej to jest AZ 50 dni, znamy to znamy . Odpoczywaj.

Oj , ale mi dzidek dzis dal przedstawieni, wyszlam z nia z auta, wzielam schowałam kluczyki , zeby nie zgubil Iiiiiii sie zaczelo. U dentysty zrypałam kobite bo im wiecej do niego gadała to on jeszcze bardziej sie darł, wrzeszczal. Druga taka akcja , pierwsza byla z jajkiem z niespodzianka w sklepie, kiedys pisałam. Oczywiscie ja go olalam, a ludzie mysleli pewnie co za matka ble ble , zeby nie byla ja ich mam Najgorsze to stare kobity, te to by na stosie spalily mame a dziecko ponad niebiosa. Za poltora tyg bede miec zeba puki sruby nie polkne
Stary 2009-04-07, 16:22   #504
djamelka
Rozeznanie

Monka no teraz to im sie charakterek wyrabiaMoj Kevinek nie lepszy.A ludzie niech sie gapia

Kurde Gin mi dzisiaj powiedzial ze dziecko ma juz 2,5kgi musze calkowicie odlozyc slodkie i nawet owoce,bo teraz nabiera po 60g dziennie a do porodu jak to sie nie zmieni to wyjdzie wielkolud-o boze jak ja sie boje!!!!Juz nawet kawki nie slodze

Co tutaj tak cicho??????
Stary 2009-04-07, 16:24   #505
edytcia
Zakorzenienie

djamelka wyobrażam sobie jak Ci się teraz ciągnie, jeszcze to pamiętam. Lekarz niezły, a nazwisko jego to się jak wymawia?

monka wiem o czym piszesz i racja jest taka, że najlepiej nie zwracać uwagi na takie fochowanie dziecka, bo tylko się pogarsza sprawę, no i nie prosić go o nic tylko, że ma przestać.
Ja na święta zrobić mam w planie muffiny czekoladowe , ze dwie babki, ale jedną to już jutro chyba zrobię i jeszcze na pewno sałatkę kurczak z gyros i czosnkiem.

U nas już zaczęli się zjeżdżać, szwagier już w domu, brat będzie w piątek, no a w sobotę ojciec. Odechciewa się jak tyle ludzi w domu

zancia żyjesz?
Stary 2009-04-07, 16:49   #506
djamelka
Rozeznanie

Edycia dawalas juz kiedys na te muffiny?????Brzmi apetyczniefakt nie moge juz slodkiego ale chociaz innym zrobilabym
No ciekawe co tam u Zanci

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Dawalas przepis -bo zjadlo mi sie predzej slowo
Stary 2009-04-07, 17:09   #507
monka23
Zakorzenienie

Jeju ocipieje zaraz skasowalam posta

Edycia fajnie jak taki tlok w domu, gorzej jak sie rozsiada na dluzej haha to potek sprzeczka za sprzeczka bo kazdy ma swoja baje

Ja robie
-Zurek staropolski z grzybami
-salatka z jajek przepiorczych i lososia i kaparów - gdzie ja je kupie
-Biała dama z serkow homo, ananas , galaretka ....
-Jaja w sosie szczypiorkowo- pietruszkowym
-Jajka na imprezę
-Kurczak w galarecie czosnkowo-koperkowej - chyba bo babcia tez robi
-Śledź w pierzynce jaja , ser...
-Sałatka Warstwowa - fasola szparagowa, fasola czerw, kukurydza, jajka ,ser, majo, keczup i chyba cos jeszcze
-Jajka ze szczypiorkiem - panierowane w bulce
- salatka z uszek

Robilyscie cos z tej listy? moze jest cos co jest nie teges i lepiej nie robic, bo na marne robic to bez sensu

Nic jeszcze z tych rzeczy nie robilam nie wiem co to wyjdzie hehe, mam nadzieje ze nie , dobrze ze moja mama jest z klimatów recyklingowych to wszystko je.
Stary 2009-04-07, 18:33   #508
djamelka
Rozeznanie

Monka waw!!!!!!Chyba wlece na swieta do ciebie
Nic z tych rzeczy nie robilamTe jajka w bulce musza byc dobre-jak je robisz?????
Stary 2009-04-07, 19:08   #509
edytcia
Zakorzenienie

djamelka tu masz przepis MUFFINY CZEKOLADOWE

monka taki żurek jest zawsze u mojej teściowej na wigilię.
Sałatki z kaparami nie robiłam, ale brzmi zachęcająco Same kapary widziałam u nas w takim markecie SAVIA, w dziale włoskim. W hipermarkecie na pewno są
Ta biała dama to placek
Śledzie pod pierzynką robię dość często, ale ja dodaję musztardy francuskiej i cebuli, no i jajka, sera nie daję. I polecam bo dobre, tylko ja używam śledzi wiejskich np. z lisnera.
Sałatek z uszkami nie lubię osobiście - za mulaste dla mnie.
Ale interesują mnie też te jaja w bułce (na ciepło czy na zimno?) i kurczak w galarecie? Dawaj przepisy
Stary 2009-04-07, 19:49   #510
djamelka
Rozeznanie

Edycia a jaka ta forma do tych muffinek?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości