Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011?
Tak, przybede z miła chęcią. 8 80,00%
Nie, i nie pytajcie dlaczego. 2 20,00%
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-19, 18:42   #481
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic

co to kursów zawsze mozna popytac w collegu. u mnie na wiosce jest college i ma mnostwo zajec wieczornych w atrakcyjnych cenach. i jezyki tez sa.

ja robie swoj kurs wloskiego przez college wlasnie. jestem na levelu 1, i bede kontynuowac level 2 od wrzesnia. mysle, ze to tez jakas alternatywa.

ja juz po obiedzie. TZ oglada mecz, ja sie lenie z winem na kanapie ale ide zarac malowac wlosy

oto moj odcien:

http://www.superdrug.com/permanent-c...4/invt/930594/
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 20:11   #482
hana_sakura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
co to kursów zawsze mozna popytac w collegu. u mnie na wiosce jest college i ma mnostwo zajec wieczornych w atrakcyjnych cenach. i jezyki tez sa.

ja robie swoj kurs wloskiego przez college wlasnie. jestem na levelu 1, i bede kontynuowac level 2 od wrzesnia. mysle, ze to tez jakas alternatywa.

ja juz po obiedzie. TZ oglada mecz, ja sie lenie z winem na kanapie ale ide zarac malowac wlosy

oto moj odcien:

http://www.superdrug.com/permanent-c...4/invt/930594/
no ja wlasnie o college'u myslalam, ale najpierw musze ogarnac temat studiow...
co do koloru to sliczny, tylko szkoda ze L'oreal

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość

Ja Coste mam w pracy Nasza bankowa 'restauracja' ma z Costa umowe i kawiarenke przy niej i mamy kawke o 40% tansza

Ale dla mnie numerem 1 na zawsze pozostanie Starbucks
Cytat:

ja tez mam Coste w pracy i tez tansza oj uzalenia to, jak nic moja kolezanka z pracy nie potrafi zyc bez dwoch Cost dziennie
farciary !! ja tez chce

Cytat:
Napisane przez justitia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

dziewczyny wracajac jeszcze do tematu ogrodu - ja mam w ogordzie caly zwierzyniec

ptaki - codzinnie im sypiemy rano jakis stary chleb czy ziarenka - odwiedzaja nas szpaki i wrobelki - rano zanim im sie wysypie to one juz siedza i czekaja na ogrodzeniach w okolo
rok temu mieslismy w ogrodzie gniazdo wrobelkow - byly mlode - no cuda! zlatywaly na ziemie, piorka nastroszone i napuszone, wygladaly na grubsze od mamuski, ustawialy sie w szeregu, dziubki otwieraly i mamuska skakala i okruszki wkladala im, jakby same sobie nie mogly podziubac nieraz sie tak usmialismy bo wystarczyl lekki wiatr i te maluchy sie turlaly po ziemi

wiewiorki - dwie jedna ostatnio gruba - podjerzewamy ze jest w ciazy wkladamy im orzeszki do budki zawieszonej na plocie, nie wiem jak w tygodniu bo nas nie ma, ale w weekend jak jemy rano sniadanie to one tez przychodza po "swoje" orzeszki , obserwujemy je przez okno biegaja pozniej po calym ogrodzie i zakopuja gdzie sie da te orzechy jak sie najedza wczesniej - rodzynki, orzeszki, suszone owoce uwielbiaja
a jakie bezczelne! wystarczy ze sie zapomni cos nasypac to podchodza pod drzwi - mamy takie wielkie ogrodowe i zagladaja do domu... stanie jedna czy druga pod drzwiami i zaglada...
mialam z nimi problem, bo sadzilam kwiaty - cebulki na jesien w doniczkach - chocby te krokusy o ktorych juz pisalam, i te wiewiory jak zakopywaly oszechy to mi w tych doniczkach rozgrzebywaly ziemie i te cebulki, musialam wszystko poprzykrywac starymi firankami
rok temu w lecie i tak nam w rozy orzech wyrosl...

no i koty, chyba z calej okolicy sie schodza do nas... nie wiem czemu bo wcale sie tymi kotami nie zajmujemy, ale przylaza i jak jest cieplo w lecie to rozkladaja na plytach i leza.. zabawnie to wyglada, a jak wyjdzie sie do ogrodu to laza krok w krok i lasza sie
to ty masz tam takie male zoo
moze i to lepiej ze ja nie mam ogrodu,bo zaraz tak jak ty dokarmialabym wszystko co sie rusza i moj TZ by mnie wymeldowal razem z tymi zwierzakamino i moj kot pewnie by nie polubil faktu, ze rozpieszczam kogos poza nim...

Cytat:
Napisane przez Gasienica Pokaż wiadomość
ja widzialam szkole hiszpanskiego na deansgate. niedaleko hiltona. to ogolnie chyba takie centrum kultury hiszpanskiej. zapamietalam to miejsce bo oferuje lekcje tanca
http://manchester.cervantes.es/en/default.shtm
znalazlam ich stronke w necie,znajoma tez mi polecala, ale jak sie porowna do college'u to wychodzi dosc drogo...

jeju dziewczyny jakiego ja mam lenia dzisiaj...!!!! caly dzien leze w lozku i ogladam "szpilki na giewoncie"
Gasienica to wszystko Twoja wina!bo mi powiedzialas o Ipli i teraz mam,zamiast obiad gotowac to ja sie obijam...

hana_sakura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 20:19   #483
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Kasiu ja kocham Szpliki na Giewoncie. Obejrzałam wszystkie odcinki jednym tchem!!!!!!!!

Czekam z utęsknieniem na następny sezon Ech Zakopane!!!!!!
zawsze chcialabym byc taka przebojowa Jak Ewka Drawska a tu taki klops, a tu tylko ja

i tez mam lenia, nie martw sie taka przypadłość sobotnia
Stary 2011-02-19, 20:48   #484
hana_sakura
Raczkowanie

no ja pewnie gdyby nie to, ze moj TZ mi gloduje na kanapie to dalej bym ogladala strasznie tesknie za polskimi gorami... a tam tak pieknie Tatry widac
a Ty sie tu nie porownuj do nikogo!! bo kazda z nas jest inna, fantastyczna i jedyna w swoim rodzaju

a lenistwo jest zle! bo d*pa rosnie nawet mi sie jogi nie chce cwiczyc dzisiaj...

Stary 2011-02-19, 20:51   #485
justitia
Wtajemniczenie

dziewczyny macie szpilki na giewoncie cala serie???
podzielcie sie ze mna.... prosze...
co macie jeszcze z polskich serii?

lucca ja wlosy farbowalam tydzien temu
bo znalazlam w sobote wieczorem 3 siwe wlosy i rano w niedziele pedem lecialam po farbe

anyolek nalozyla mi na twarz i dekolod z szyja cieply miod i masowala, z czasem miod wysychal i zaczal sie kleic, i wlasnie to klejenie dawalo swietne uczucie, jak dotykala reka i reke podnosila i skora sie kleila do jej reki, fajnie miesnie twarzy sie ruszaly relaksik super...
justitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 20:52   #486
lucaa_rules
Wtajemniczenie

yoga, ech chcialabym sie troche wyluzowac i porozciagac, ale mam zupelnego lenia jezeli chodzi o aktywnosc fizyczna. i to zle jest, bo mam pewnie kondycje jak 70latka

kiedys cwiczylam pilates pol godziny dziennie... ech to byly czasy kiedy mi sie chciało
Stary 2011-02-19, 21:37   #487
koka3
Przyczajenie

Ja ogladam seriale na ipla. Szpilki na giewoncie, hotel 52, itp...
koka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-19, 21:44   #488
Gasienica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hana_sakura Pokaż wiadomość
no ja pewnie gdyby nie to, ze moj TZ mi gloduje na kanapie to dalej bym ogladala strasznie tesknie za polskimi gorami... a tam tak pieknie Tatry widac
ja tez kocham Tatry!! 5 razy juz tam spedzalismy wakacje i ciagle mi sie podoba. zanudzam Anglikow zawsze zdjeciami z wyjazdow do Zakopanego i opowiesciami o Tatrach jak mnie pytaja o Polske

Cytat:
dziewczyny macie szpilki na giewoncie cala serie???
podzielcie sie ze mna.... prosze...
co macie jeszcze z polskich serii?
na poprzedniej stronie podalam linka do ipla.

buziaki

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Luca wlosy juz zrobione? kolor wyszedl jak chcialas?
Gasienica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 21:53   #489
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Witaj Koka

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Gasieniczko wyszły takie jak chcialam, ale zbytniej roznicy nie widac gdyz wczesniej mialam ciemne wlosy

w zeszlym roku cos mnie podkusilo zrobic sie na blond i to byl blad bo wygladalam tragicznie. no i chcialam wrocic do starego koloru. jednak zrobily mi sie odrosty na pol glowy z ciemnego brazu ( mojego naturalnego koloru) i wygladalam jak flaga

zafarbowalam na ciemny braz i pokrylo te jasne, ale jak wiadomo kolor z jasnych wlosow sie szybciej wyplukuje, wiec zaczelo bvc to troche widoczne mam nadzieje ze teraz bedzie git i juz nie bede musiala niz farbowac i zostane z moim kolorem au naturel
Stary 2011-02-19, 21:58   #490
anyolek
Zadomowienie

Dziewuszki, jestescie GENIALNE! od tak dawna szukalam jakiejs stronki, ktora pozwolilaby mi ogladac nasze rodzime seriale- wlasnie zaczelam ogladac (przyznam, z nudow ;P) 'Szpilki na Giewoncie'- zaczyna sie ciekawie i juz mi sie podoba

lucaa- piekny odcien farbki- kiedys mialam takie ciemnee sliczniaste wloski, alem zaczela rozjasniac. Teraz mam mniej wiecej taki kolor jak Jennifer w zalaczniku Ale ide do fryzjera 2 marca i juz sie nie moge doczekac! Ostatni raz bylam na poczatku grudnia Tym razem chce jeszcze wiecej cieniusienienkich blond pasemek

p.s. tak sie objadlam, ze nie mam sily sie ruszyc To sie nazywa DIETA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pasemka.jpg (14,5 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2011-02-19 o 22:00
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 22:02   #491
justitia
Wtajemniczenie

Cytat:
na poprzedniej stronie podalam linka do ipla.
mam, dzieki :d no to cala niedziela z glowy

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Ale ide do fryzjera 2 marca i juz sie nie moge doczekac! Ostatni raz bylam na poczatku grudnia Tym razem chce jeszcze wiecej cieniusienienkich blond pasemek
masz jakas swoja ulubiona fryzjerke ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-19, 22:03   #492
lucaa_rules
Wtajemniczenie

anoylek ja juz przerabialam motyw na Jeniffer Aniston, jak wchodzilam w blond. zawsze mi sie marzyl platynowy blond ale chyba mam za jasna karnacje.

a tak mialam juz na glowie: pasemka w kazdym kolorze teczy, brazy, czekolady, bordo, ciemny fiolet, czerwony, marchewke w kazdym odcieniu, orzechowy, czarny, nieudany popiel

farbowanie wlosow to moje drugie imie a trzecie to wyprzedaz
Stary 2011-02-19, 22:28   #493
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
anoylek ja juz przerabialam motyw na Jeniffer Aniston, jak wchodzilam w blond. zawsze mi sie marzyl platynowy blond ale chyba mam za jasna karnacje.
Ten kolor to za porada mojej fryzjerki wlasnie , ale mi sie barrrdzo spodobal i tak juz zostalo Nie mial byc koniecznie na Aniston, chcialam poprostu zobrazowac co mam na glowie

Justitia- mam moja najukochansza fryzjerke- dzieki mojemu TZ-owi , bo jego mama chodzi do niej od kiedy ta miala 17 lat i sie uczyla na fryzjerke Jest to kobitka 37-letnia, z superwyobraznia, a najlepsze jest to, ze potrafi sluchac: dla niej podciecie wlosow o 1 cm oznacza 1cm, a nie jak mi sie zdarzalo z innymi fryzjerami-10cm Zawsze zdaje sie tez czytac w moich myslach, bo wychodze od niej z dokladnie tym, co sobie wymarzylam- no, chyba, ze ona ma jakies objekcje i mi odradzi (a juz zdazylam sie nauczyc, ze jej nalezy sluchac- raz nie posluchalam, bo koniecznie chcialam grzywke- chybe sie domyslacie jaka byla moja mina po tym, jak mi ja obciela, mimo, ze mnie ostrzegala przed efektem)
Moj TZ tez robi sobie u niej wloski od parunastu lat i dzieki temu i ja sie 'zalapalam'. Ma na imie Karen i pracuje w Tony&Guy na Deansgate. W kazdym razie polecam z calego serca, bo dziewczyna wie co robi

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2011-02-19 o 22:31
Stary 2011-02-19, 22:38   #494
justitia
Wtajemniczenie

Cytat:
Justitia- mam moja najukochansza fryzjerke- dzieki mojemu TZ-owi , bo jego mama chodzi do niej od kiedy ta miala 17 lat i sie uczyla na fryzjerke Jest to kobitka 37-letnia, z superwyobraznia, a najlepsze jest to, ze potrafi sluchac: dla niej podciecie wlosow o 1 cm oznacza 1cm, a nie jak mi sie zdarzalo z innymi fryzjerami-10cm Zawsze zdaje sie tez czytac w moich myslach, bo wychodze od niej z dokladnie tym, co sobie wymarzylam- no, chyba, ze ona ma jakies objekcje i mi odradzi (a juz zdazylam sie nauczyc, ze jej nalezy sluchac- raz nie posluchalam, bo koniecznie chcialam grzywke- chybe sie domyslacie jaka byla moja mina po tym, jak mi ja obciela, mimo, ze mnie ostrzegala przed efektem)
Moj TZ tez robi sobie u niej wloski od parunastu lat i dzieki temu i ja sie 'zalapalam'. Ma na imie Karen i pracuje w Tony&Guy na Deansgate. W kazdym razie polecam z calego serca, bo dziewczyna wie co robi
aaa to nie na moja kieszen niestety
jak z takiego salonu
ja sie obcinam u polskiej dziewczyny, jak na razie jestem zadowolona, chociaz wlosy mi odrosly po ostatniej wizycie i fyrzura zupelnie bez ksztaltu teraz jest - ale wybiore sie do niej przed wyjazdem do polski, ale im dluzej pozwlekam tym bede miec dluzsze wlosy i wieksze pole do popisu
Stary 2011-02-19, 23:24   #495
lucaa_rules
Wtajemniczenie

ja tam uwazam, ze jak mozna znalesc fryzjerke ktora wyczaruje cos z niczego to i ceny toni and guy jestem w stanie przecierpiec.

zawsze mozna oszczedzic na lepszego fryzjera przed drastyczna zmiana, a poprawiac u kogos tanszego.

moze ja sie wybiore az do manchesteru, bo szukam fryzjerki ktora mi wreszcie poradzi co mi pasuje a co nie. mam dosc wyszukiwania fryzur i kolorow, bo sie zwyczajnie na tym nie znam. mam dosc pan fryzjerek ktore zrobia ci na glowie, to o co poprosisz bez slowa krytyki.

ja w taki sposob wkopalam sie w kurczakowy blond, bo pani fryzjerce jednej z druga nie stac bylo choc na slowo krytyki.

wiec jesli ta fryzjerka jest z gatunku tych co pomoga, zamiast doprowadzic do ruiny wlosowej i finansowej, to chetnie skorzystam z jej uslug
Stary 2011-02-20, 00:37   #496
mbamboo
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jedną z uczelni, na jakie aplikuję, jest University of Liverpool. Powiedzcie proszę, czy to dobry wybór? Czy w Liverpoolu fajnie się mieszka? Jest gdzie wyjść, pobawić się albo posiedzieć spokojnie? Czy ceny są przytłaczające? Oraz inne pytania, które wyleciały mi teraz z głowy.
Ogólnie chętnie dowiedziałabym się, czy dobrze zrobię, wyprowadzając się tam. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Stary 2011-02-20, 01:23   #497
hana_sakura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mbamboo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jedną z uczelni, na jakie aplikuję, jest University of Liverpool. Powiedzcie proszę, czy to dobry wybór? Czy w Liverpoolu fajnie się mieszka? Jest gdzie wyjść, pobawić się albo posiedzieć spokojnie? Czy ceny są przytłaczające? Oraz inne pytania, które wyleciały mi teraz z głowy.
Ogólnie chętnie dowiedziałabym się, czy dobrze zrobię, wyprowadzając się tam. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
ja osobiscie tam nie bylam nigdy <no moze raz, ale to przejazdem i sie nie liczy > ale szczerze mowiac jakos nie kojarzy mi sie Liverpool najlepiej. przylatuj do Manchesteru, tu jest fajniej miasto typowo studencki, kupa klubow, pubow i innych takich, trzy uniwersytety do wyboru no i najfajniejsze na swiecie Wizazanki

Stary 2011-02-20, 01:27   #498
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
aaa to nie na moja kieszen niestety
jak z takiego salonu
Justitia- juz pisze- owa Karen obcina takze poza salonem, u siebie w domu, ale znajomych, dlatego pisze, ze sie zalapalam, poprostu mam duzo taniej Przepraszam, ze wczesniej nie napisalam Nie zaplacilabym 100funciakow (a pewnie i wiecej) za wlosy nie majac pewnosci, czy zrobia mi je dobrze. Nie napisalam, ze ona robi wlosy tez u siebie, bo ona nie potrzebuje rozglosu, poprostu ma juz zbyt wielu klientow, a ma zbyt miekkie serce i nikomu nie potrafi odmowic

Slodkich snow dziewczynki

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2011-02-20 o 09:09
Stary 2011-02-20, 09:58   #499
Gasienica
Raczkowanie

Cytat:
Ja bylam pare razy na jednodniowych wycieczkach i srednio mi sie podobalo. Bardzo duze centrum handlowe, wiec na zakupy jest gdzie chdzic. Napewno bys miala dobre polaczenie na lotnisko, jak masz do Polski zamiar czesto latac. Ogolnie z Manchesteru malo kto powie ci, ze Liverpool jest fajny

Cytat:
Napisane przez hana_sakura Pokaż wiadomość
ja osobiscie tam nie bylam nigdy <no moze raz, ale to przejazdem i sie nie liczy > ale szczerze mowiac jakos nie kojarzy mi sie Liverpool najlepiej. przylatuj do Manchesteru, tu jest fajniej miasto typowo studencki, kupa klubow, pubow i innych takich, trzy uniwersytety do wyboru no i najfajniejsze na swiecie Wizazanki
Dokladnie

A tak w ogole, to na poczatku watku, jakas dziewczyna zadala podobne pytanie, bo miala zamiar sie przeprowadzic do Liverpoolu i moze tamte odpowiedzi ci cos pomoga. Buziaki i powodzenia

Dziewczyny milego dniaCo macie dzisiaj w planach oprocz serialii z ipli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 12:27   #500
Denise
Raczkowanie

No to dolaczam sie do niedzielnych ploteczek , ja z polskich seriali mam wszystkie sezony "Czasu honoru " , bo TZ uwielbia ( ja zreszta tez ) , wiec jak ktos chetny , to pisac

Lucaa czy Ty mowisz o fryzjerze z Liverpool'u ( mam na mysli ten kurczakowy blond ) , co mialas wtedy ten voucher ?

A tak apropos blondow , czy ktoras z Was farbowala wloski z Clairol "Nice 'n Easy" ? Bo slyszalam ze oprocz tego , ze zmienili szate graficzna produktow , to przy okazji sklad farb i podobno odcienie wychodza calkiem inaczej niz na pudelku . Macie jakies doswiadczenia z tymi farbami?

O tak , to co przebija Liverpool to fakt , ze my prawie wszystkie z Manchesteru lub okolic , wiec nie ma sie nad czym zastanawiac
Denise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 12:55   #501
hana_sakura
Raczkowanie

Cytat:
Ja bylam pare razy na jednodniowych wycieczkach i srednio mi sie podobalo. Bardzo duze centrum handlowe, wiec na zakupy jest gdzie chdzic. Napewno bys miala dobre polaczenie na lotnisko, jak masz do Polski zamiar czesto latac. Ogolnie z Manchesteru malo kto powie ci, ze Liverpool jest fajny

Dokladnie

A tak w ogole, to na poczatku watku, jakas dziewczyna zadala podobne pytanie, bo miala zamiar sie przeprowadzic do Liverpoolu i moze tamte odpowiedzi ci cos pomoga. Buziaki i powodzenia

Dziewczyny milego dniaCo macie dzisiaj w planach oprocz serialii z ipli
ja nie mowie ze Manchester jest idealny, tez nie chce tu zostawac do konca zycia, ale na pewno wydaje mi sie lepszym miejscem na studia niz Liverpool

a ja wcale nie mam w planach ogladania seriali na ipli przynajmniej dopoki nie wroce z pracy...
ide sie z moimi dziadkami pouzerac troche
milego dnia kochane,
do wieczora

Stary 2011-02-20, 14:34   #502
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Denise Pokaż wiadomość
No to dolaczam sie do niedzielnych ploteczek , ja z polskich seriali mam wszystkie sezony "Czasu honoru " , bo TZ uwielbia ( ja zreszta tez ) , wiec jak ktos chetny , to pisac

Lucaa czy Ty mowisz o fryzjerze z Liverpool'u ( mam na mysli ten kurczakowy blond ) , co mialas wtedy ten voucher ?

A tak apropos blondow , czy ktoras z Was farbowala wloski z Clairol "Nice 'n Easy" ? Bo slyszalam ze oprocz tego , ze zmienili szate graficzna produktow , to przy okazji sklad farb i podobno odcienie wychodza calkiem inaczej niz na pudelku . Macie jakies doswiadczenia z tymi farbami?

O tak , to co przebija Liverpool to fakt , ze my prawie wszystkie z Manchesteru lub okolic , wiec nie ma sie nad czym zastanawiac
Denise w Livepool jak bylam to probowalam sie pozbyc kurczaka. Ogolnie w zeszlym polroczu bylam u fryzjera 4 razy. Stad ten moj dramatyczny apel.

A co do Nice and Easy, to ja uzywalam dwa razy i raczej juz nie uzyje. Na moich wlosach szybko sie spieral, mimo iz to byl kolor staly. jak zafarbowalam ma bardzo ciemny braz to ruda spowrotem bylam po 3 tygodniach ale to na roznych wlosach roznie wychodzi.

Ja uzywam tylko L'oreal Exellence Creme. Ale zeby bylo smieszniej, L'oreal L'orealowi nie rowny.
Np seria Prefference bardzo szybko sie zmywała.

mbamboo - mnie sie podoba Liverpool jako miasto (wszystko jest lepsze od mojej wsi). Nikt z moich znajomych nie konczyl tam Uni, wiec nie moge nic powiedziec.
Co do cen, to nie jest tak strasznie jak slyszalam. Ale tez zalezy, czy jestes teraz w UK, czy dopiero przyjedziesz i sie bedziesz musiala przestawic.

A co do samych studiow, to zazdroszcze!!! Studia w UK nadal, w sferze moich marzen, gdyz nie posiadam obecnie kilkunastu tysiecy funtow

moze kiedys
Stary 2011-02-20, 14:48   #503
justitia
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny

ale mam leniwa niedziele, masakra, mialam na silownie jechac ale jakos kiepsko to widze,
zaraz sie biore za ogladanie Szpilek na Giewoncie

milego dnia

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Justitia- juz pisze- owa Karen obcina takze poza salonem, u siebie w domu, ale znajomych, dlatego pisze, ze sie zalapalam, poprostu mam duzo taniej Przepraszam, ze wczesniej nie napisalam Nie zaplacilabym 100funciakow (a pewnie i wiecej) za wlosy nie majac pewnosci, czy zrobia mi je dobrze. Nie napisalam, ze ona robi wlosy tez u siebie, bo ona nie potrzebuje rozglosu, poprostu ma juz zbyt wielu klientow, a ma zbyt miekkie serce i nikomu nie potrafi odmowic
ale Ci sie fajnie trafilo
ja musze sie wybrac do tej mojej w koncu, bo z takimi kudlami jak mam teraz sie Wam na spotkaniu nie pokaze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 16:06   #504
Gasienica
Raczkowanie

Cytat:
zaraz sie biore za ogladanie Szpilek na Giewoncie
kurcze dziewczyny, sama sie wkrecilam jestem po pierwszym odcinku i fajnie sie zapowiada
Stary 2011-02-20, 18:44   #505
anyolek
Zadomowienie

dziewuszki, wlasnie ogladam 5 odcinek Szpilek... :P
Tak nie skusilyscie, ze sie wciagnelam od wczorajszego wieczora! Super serialik!
Stary 2011-02-20, 20:52   #506
justitia
Wtajemniczenie

a ja skonczylam na 4, bo mi juz maz marudzi, ze zajmuje i komp i tv bo sobie puszczam na duzy ekran...
ale super!!!
Stary 2011-02-20, 21:04   #507
mbamboo
Wtajemniczenie

Nie, będę się całkowicie przestawiała, mieszkam teraz w Polsce.

Zastanawiałam się nad Manchesterem, ale nie ma tam mojego kierunku, więc odpadł w przedbiegach. Poza Liverpoolem zaaplikowałam też w Anglii do Southampton i w sumie byłoby lepiej się dostać tam, ale to jedyna uczelnia, od której nie dostałam jeszcze odpowiedzi, więc póki co badam grunt liverpoolowy.

Wydaje mi się, że ogólnie Liverpoolu i jego mieszkańców się w Anglii nie lubi (takie jakieś miałam wrażenie po czytaniu niektórych wątków na forum The Student Room), ale może to tylko takie uprzedzenia? Chyba aż tak źle nie jest.
Stary 2011-02-20, 21:17   #508
justitia
Wtajemniczenie

Cytat:

Wydaje mi się, że ogólnie Liverpoolu i jego mieszkańców się w Anglii nie lubi (takie jakieś miałam wrażenie po czytaniu niektórych wątków na forum The Student Room), ale może to tylko takie uprzedzenia? Chyba aż tak źle nie jest.
generalnie Manchester sie z Liverpool nie lubia....
nie wiem dlaczego
Stary 2011-02-20, 21:21   #509
Gasienica
Raczkowanie

mbamboo tak wlasnie podobnie napisalam, zartobliwie, ci juz wczesniej
Cytat:
Ogolnie z Manchesteru malo kto powie ci, ze Liverpool jest fajny
ja z tych Anglikow co poznalam, w szczegolonosci tych, co pochodza z Manchesteru (rodowitych Mancunian), zle mowia o Liverpoolu, jest rywalizacja miedzy tymi miastami.

Cytat:
ale ty sie tym nie przejmuj i jak sie dostaniesz na studia to jedz! wydaje mi sie, ze na studiach bedziesz sie obracac w miedzynarodowym towarzystwie i wsrod ludzi na poziomie. a jak ci sie nie spodoba, to pracy po studiach mozesz szukac w innych miastach UK. i jakby co jestesmy tylko 40 min od Liverpoolu!

Dziewczyny jestem juz po 5 odcinku Szpilek Chce do Zakopanego!!
Stary 2011-02-20, 22:12   #510
hana_sakura
Raczkowanie

haha widze ze sie wszystkie zarazily Szpilkami...

gasienica ja Ci sie wcale nie dziwie, po tych paru odcinkach tez mi sie chce do Zakopanego nawet nie wiem czy tam mojego lubego nie zabiore w wakacje, bo i tak planujemy jechac w polskie gory na pare dni

mbamboo - zgadzam sie z gasienica, w UK studenci w wiekszosci sa towarzystwem mieszanym, niewazne w jakim miescie a na co aplikowalas?

ja wlasnie wrocilam z pracy i ide pod prysznic, wiec pewnie zajrze do Was za jakis czas no moze jeszcze obejrze sobie jeden odcineczek, albo dwa

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości