|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
| Tak, przybede z miła chęcią. |
|
8 | 80,00% |
| Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
|
2 | 20,00% |
| Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
co to kursów zawsze mozna popytac w collegu. u mnie na wiosce jest college i ma mnostwo zajec wieczornych w atrakcyjnych cenach. i jezyki tez sa.
ja robie swoj kurs wloskiego przez college wlasnie. jestem na levelu 1, i bede kontynuowac level 2 od wrzesnia. mysle, ze to tez jakas alternatywa. ja juz po obiedzie. TZ oglada mecz, ja sie lenie z winem na kanapie ale ide zarac malowac wlosy ![]() oto moj odcien: http://www.superdrug.com/permanent-c...4/invt/930594/
|
|
#482 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do koloru to sliczny, tylko szkoda ze L'oreal Cytat:
Cytat:
Cytat:
moze i to lepiej ze ja nie mam ogrodu,bo zaraz tak jak ty dokarmialabym wszystko co sie rusza i moj TZ by mnie wymeldowal razem z tymi zwierzakami no i moj kot pewnie by nie polubil faktu, ze rozpieszczam kogos poza nim...![]() Cytat:
jeju dziewczyny jakiego ja mam lenia dzisiaj...!!!! caly dzien leze w lozku i ogladam "szpilki na giewoncie" Gasienica to wszystko Twoja wina! bo mi powiedzialas o Ipli i teraz mam,zamiast obiad gotowac to ja sie obijam...
|
|||||
|
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu ja kocham Szpliki na Giewoncie. Obejrzałam wszystkie odcinki jednym tchem!!!!!!!!
Czekam z utęsknieniem na następny sezon Ech Zakopane!!!!!!zawsze chcialabym byc taka przebojowa Jak Ewka Drawska a tu taki klops, a tu tylko ja ![]() ![]() ![]() ![]() i tez mam lenia, nie martw sie taka przypadłość sobotnia
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
no ja pewnie gdyby nie to, ze moj TZ mi gloduje na kanapie to dalej bym ogladala
strasznie tesknie za polskimi gorami... a tam tak pieknie Tatry widac a Ty sie tu nie porownuj do nikogo!! bo kazda z nas jest inna, fantastyczna i jedyna w swoim rodzaju ![]() a lenistwo jest zle! bo d*pa rosnie |
|
|
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny macie szpilki na giewoncie cala serie???
podzielcie sie ze mna.... prosze... ![]() co macie jeszcze z polskich serii? lucca ja wlosy farbowalam tydzien temu ![]() bo znalazlam w sobote wieczorem 3 siwe wlosy i rano w niedziele pedem lecialam po farbe ![]() anyolek nalozyla mi na twarz i dekolod z szyja cieply miod i masowala, z czasem miod wysychal i zaczal sie kleic, i wlasnie to klejenie dawalo swietne uczucie, jak dotykala reka i reke podnosila i skora sie kleila do jej reki, fajnie miesnie twarzy sie ruszaly relaksik super...
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
yoga, ech
chcialabym sie troche wyluzowac i porozciagac, ale mam zupelnego lenia jezeli chodzi o aktywnosc fizyczna. i to zle jest, bo mam pewnie kondycje jak 70latka ![]() kiedys cwiczylam pilates pol godziny dziennie... ech to byly czasy kiedy mi sie chciało
|
|
#487 |
|
Przyczajenie
|
Ja ogladam seriale na ipla. Szpilki na giewoncie, hotel 52, itp...
|
|
|
|
|
#488 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
buziaki ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Luca wlosy juz zrobione? kolor wyszedl jak chcialas? |
||
|
|
|
|
#489 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Koka
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Gasieniczko wyszły takie jak chcialam, ale zbytniej roznicy nie widac gdyz wczesniej mialam ciemne wlosy ![]() w zeszlym roku cos mnie podkusilo zrobic sie na blond i to byl blad bo wygladalam tragicznie. no i chcialam wrocic do starego koloru. jednak zrobily mi sie odrosty na pol glowy z ciemnego brazu ( mojego naturalnego koloru) i wygladalam jak flaga ![]() zafarbowalam na ciemny braz i pokrylo te jasne, ale jak wiadomo kolor z jasnych wlosow sie szybciej wyplukuje, wiec zaczelo bvc to troche widoczne mam nadzieje ze teraz bedzie git i juz nie bede musiala niz farbowac i zostane z moim kolorem au naturel
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Dziewuszki, jestescie GENIALNE! od tak dawna szukalam jakiejs stronki, ktora pozwolilaby mi ogladac nasze rodzime seriale- wlasnie zaczelam ogladac (przyznam, z nudow ;P) 'Szpilki na Giewoncie'- zaczyna sie ciekawie i juz mi sie podoba
![]() lucaa- piekny odcien farbki- kiedys mialam takie ciemnee sliczniaste wloski, alem zaczela rozjasniac. Teraz mam mniej wiecej taki kolor jak Jennifer w zalaczniku Ale ide do fryzjera 2 marca i juz sie nie moge doczekac! Tym razem chce jeszcze wiecej cieniusienienkich blond pasemek ![]() p.s. tak sie objadlam, ze nie mam sily sie ruszyc To sie nazywa DIETA
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2011-02-19 o 22:00 |
|
|
|
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
mam, dzieki :d no to cala niedziela z glowy
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
anoylek ja juz przerabialam motyw na Jeniffer Aniston, jak wchodzilam w blond. zawsze mi sie marzyl platynowy blond ale chyba mam za jasna karnacje.
a tak mialam juz na glowie: pasemka w kazdym kolorze teczy, brazy, czekolady, bordo, ciemny fiolet, czerwony, marchewke w kazdym odcieniu, orzechowy, czarny, nieudany popiel ![]() ![]() ![]() ![]() farbowanie wlosow to moje drugie imie ![]() a trzecie to wyprzedaz
|
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mial byc koniecznie na Aniston, chcialam poprostu zobrazowac co mam na glowie Justitia- mam moja najukochansza fryzjerke- dzieki mojemu TZ-owi Zawsze zdaje sie tez czytac w moich myslach, bo wychodze od niej z dokladnie tym, co sobie wymarzylam- no, chyba, ze ona ma jakies objekcje i mi odradzi (a juz zdazylam sie nauczyc, ze jej nalezy sluchac- raz nie posluchalam, bo koniecznie chcialam grzywke- chybe sie domyslacie jaka byla moja mina po tym, jak mi ja obciela, mimo, ze mnie ostrzegala przed efektem )Moj TZ tez robi sobie u niej wloski od parunastu lat i dzieki temu i ja sie 'zalapalam' . Ma na imie Karen i pracuje w Tony&Guy na Deansgate. W kazdym razie polecam z calego serca, bo dziewczyna wie co robi
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2011-02-19 o 22:31 |
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak z takiego salonu ![]() ja sie obcinam u polskiej dziewczyny, jak na razie jestem zadowolona, chociaz wlosy mi odrosly po ostatniej wizycie i fyrzura zupelnie bez ksztaltu teraz jest - ale wybiore sie do niej przed wyjazdem do polski, ale im dluzej pozwlekam tym bede miec dluzsze wlosy i wieksze pole do popisu
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam uwazam, ze jak mozna znalesc fryzjerke ktora wyczaruje cos z niczego to i ceny toni and guy jestem w stanie przecierpiec.
zawsze mozna oszczedzic na lepszego fryzjera przed drastyczna zmiana, a poprawiac u kogos tanszego. ![]() moze ja sie wybiore az do manchesteru, bo szukam fryzjerki ktora mi wreszcie poradzi co mi pasuje a co nie. mam dosc wyszukiwania fryzur i kolorow, bo sie zwyczajnie na tym nie znam. mam dosc pan fryzjerek ktore zrobia ci na glowie, to o co poprosisz bez slowa krytyki. ja w taki sposob wkopalam sie w kurczakowy blond, bo pani fryzjerce jednej z druga nie stac bylo choc na slowo krytyki. wiec jesli ta fryzjerka jest z gatunku tych co pomoga, zamiast doprowadzic do ruiny wlosowej i finansowej, to chetnie skorzystam z jej uslug
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jedną z uczelni, na jakie aplikuję, jest University of Liverpool. Powiedzcie proszę, czy to dobry wybór? Czy w Liverpoolu fajnie się mieszka? Jest gdzie wyjść, pobawić się albo posiedzieć spokojnie? Czy ceny są przytłaczające? Oraz inne pytania, które wyleciały mi teraz z głowy.
Ogólnie chętnie dowiedziałabym się, czy dobrze zrobię, wyprowadzając się tam. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
|
|
#497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miasto typowo studencki, kupa klubow, pubow i innych takich, trzy uniwersytety do wyboru no i najfajniejsze na swiecie Wizazanki
|
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
Justitia- juz pisze- owa Karen obcina takze poza salonem, u siebie w domu, ale znajomych, dlatego pisze, ze sie zalapalam, poprostu mam duzo taniej
Przepraszam, ze wczesniej nie napisalam Nie zaplacilabym 100funciakow (a pewnie i wiecej ) za wlosy nie majac pewnosci, czy zrobia mi je dobrze. Nie napisalam, ze ona robi wlosy tez u siebie, bo ona nie potrzebuje rozglosu, poprostu ma juz zbyt wielu klientow, a ma zbyt miekkie serce i nikomu nie potrafi odmowic![]() Slodkich snow dziewczynki
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2011-02-20 o 09:09 |
|
|
|
|
#499 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogole, to na poczatku watku, jakas dziewczyna zadala podobne pytanie, bo miala zamiar sie przeprowadzic do Liverpoolu i moze tamte odpowiedzi ci cos pomoga. Buziaki i powodzenia Dziewczyny milego dnia |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
No to dolaczam sie do niedzielnych ploteczek , ja z polskich seriali mam wszystkie sezony "Czasu honoru " , bo TZ uwielbia ( ja zreszta tez ) , wiec jak ktos chetny , to pisac
Lucaa czy Ty mowisz o fryzjerze z Liverpool'u ( mam na mysli ten kurczakowy blond ) , co mialas wtedy ten voucher ? A tak apropos blondow , czy ktoras z Was farbowala wloski z Clairol "Nice 'n Easy" ? Bo slyszalam ze oprocz tego , ze zmienili szate graficzna produktow , to przy okazji sklad farb i podobno odcienie wychodza calkiem inaczej niz na pudelku . Macie jakies doswiadczenia z tymi farbami? O tak , to co przebija Liverpool to fakt , ze my prawie wszystkie z Manchesteru lub okolic , wiec nie ma sie nad czym zastanawiac |
|
|
|
|
#501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja wcale nie mam w planach ogladania seriali na ipli ![]() ide sie z moimi dziadkami pouzerac troche ![]() milego dnia kochane, do wieczora
|
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do Nice and Easy, to ja uzywalam dwa razy i raczej juz nie uzyje. Na moich wlosach szybko sie spieral, mimo iz to byl kolor staly. jak zafarbowalam ma bardzo ciemny braz to ruda spowrotem bylam po 3 tygodniach ![]() ![]() ale to na roznych wlosach roznie wychodzi.Ja uzywam tylko L'oreal Exellence Creme. Ale zeby bylo smieszniej, L'oreal L'orealowi nie rowny. Np seria Prefference bardzo szybko sie zmywała. mbamboo - mnie sie podoba Liverpool jako miasto (wszystko jest lepsze od mojej wsi ). Nikt z moich znajomych nie konczyl tam Uni, wiec nie moge nic powiedziec.Co do cen, to nie jest tak strasznie jak slyszalam. Ale tez zalezy, czy jestes teraz w UK, czy dopiero przyjedziesz i sie bedziesz musiala przestawic. A co do samych studiow, to zazdroszcze!!! Studia w UK nadal, w sferze moich marzen, gdyz nie posiadam obecnie kilkunastu tysiecy funtow ![]() ![]() moze kiedys ![]()
|
|
|
#503 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
![]() ale mam leniwa niedziele, masakra, mialam na silownie jechac ale jakos kiepsko to widze, zaraz sie biore za ogladanie Szpilek na Giewoncie ![]() milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ja musze sie wybrac do tej mojej w koncu, bo z takimi kudlami jak mam teraz sie Wam na spotkaniu nie pokaze
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
dziewuszki, wlasnie ogladam 5 odcinek Szpilek... :P
Tak nie skusilyscie, ze sie wciagnelam od wczorajszego wieczora! Super serialik!
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja skonczylam na 4, bo mi juz maz marudzi, ze zajmuje i komp i tv bo sobie puszczam na duzy ekran...
![]() ale super!!!
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, będę się całkowicie przestawiała, mieszkam teraz w Polsce.
Zastanawiałam się nad Manchesterem, ale nie ma tam mojego kierunku, więc odpadł w przedbiegach. Poza Liverpoolem zaaplikowałam też w Anglii do Southampton i w sumie byłoby lepiej się dostać tam, ale to jedyna uczelnia, od której nie dostałam jeszcze odpowiedzi, więc póki co badam grunt liverpoolowy.Wydaje mi się, że ogólnie Liverpoolu i jego mieszkańców się w Anglii nie lubi (takie jakieś miałam wrażenie po czytaniu niektórych wątków na forum The Student Room), ale może to tylko takie uprzedzenia? Chyba aż tak źle nie jest.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem dlaczego
|
|
|
#509 | |
|
Raczkowanie
|
mbamboo tak wlasnie podobnie napisalam, zartobliwie, ci juz wczesniej
ja z tych Anglikow co poznalam, w szczegolonosci tych, co pochodza z Manchesteru (rodowitych Mancunian), zle mowia o Liverpoolu, jest rywalizacja miedzy tymi miastami. Cytat:
**** Dziewczyny jestem juz po 5 odcinku Szpilek Chce do Zakopanego!!
|
|
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
haha widze ze sie wszystkie zarazily Szpilkami...
![]() gasienica ja Ci sie wcale nie dziwie, po tych paru odcinkach tez mi sie chce do Zakopanego nawet nie wiem czy tam mojego lubego nie zabiore w wakacje, bo i tak planujemy jechac w polskie gory na pare dni ![]() mbamboo - zgadzam sie z gasienica, w UK studenci w wiekszosci sa towarzystwem mieszanym, niewazne w jakim miescie a na co aplikowalas? ja wlasnie wrocilam z pracy i ide pod prysznic, wiec pewnie zajrze do Was za jakis czas no moze jeszcze obejrze sobie jeden odcineczek, albo dwa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

Nasza bankowa 'restauracja' ma z Costa umowe i kawiarenke przy niej i mamy kawke o 40% tansza

bo mi powiedzialas o Ipli i teraz mam,zamiast obiad gotowac to ja sie obijam...
bo kazda z nas jest inna, fantastyczna i jedyna w swoim rodzaju