Prostowanie włosów - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-01, 20:42   #481
Róża1988
Przyczajenie

Prostowanie włosów

Cześć! Mam pewien problem i prosiłabym Was drogie koleżanki o porady!!! Otóż pół roku temu robiłam trwałą, teraz kiedy rozczesuję włosy mam siano na głowie...Mam już niezłe odroste które są idealnie proste(takie kiedyś miałam włosy prościutkie), szczerze mówiąc to już smiesznie wygląda bo mam kawałek prostych włosów a resztę jakieś fale dunaju Myślałam o trwałym prostowaniu, byłam nawet w profesjonalnym studio jednak fryzjerka powiedziała mi że może wykonac zabieg lecz bardzo zniszczy on moje włosy, gdyż miałam je rozjasniane. Jeśli chodzi o ceny to w Rudzie Śląskiej kosztuje on 120zł.Mam dość długie włosy i nie chciałabym ich tez obcinac no może tylko końcówki...piszcie moje drogie co o tym myslicie i doradźcie prostowac czy nie??? Z góry dziękuję
Róża1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 21:39   #482
asia_s
Raczkowanie

Dot.: Prostowanie włosów

wiesz jeśli fryzjerka odradza, bo może to bardzo zniszczyc włosy to chyba odpowiedź jest prosta? nie rób, szkoda włosów. Myślę ze fryzjer wie najlepiej, ma w końcu doświadczenie
asia_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 20:06   #483
agnes28RSl
Raczkowanie

GG do agnes28RSl
Dot.: prostowanie włosów

Ja przez rok czasu prostowałam zwykłą prostownicą na parę z wymiennymi wkładkami i wydawało mi się ze jest ok.Ale od miesiąca mam Wigo nie wiem jaki to dokładnie model ale ma regulowaną temperaturę i moc 70W jest poprostu rewelacyjna kupiłam ja okazyjnie za 80zł ale widziałam takie na Allegro za 139zł.Efekt prostych włosów utrzymuje sie do ich nastepnego mycia .Zastanawiam sie tylko nad jakimś środkiem ochronnym może olejek Renee B...??
agnes28RSl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 21:36   #484
DARIOSS
Raczkowanie

GG do DARIOSS

Witam ja polecam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 67013777_4.jpg (26,9 KB, 36 załadowań)
DARIOSS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 21:43   #485
asia_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DARIOSS
Witam ja polecam
A cóż to znowu?
prosze o jakieś dodatkowe informacje na temat tego preparatu
z góry dziekuję
Stary 2006-02-02, 22:03   #486
DARIOSS
Raczkowanie

GG do DARIOSS

LOTION 125ml DO PROSTOWANIA WLOSÓW BEZ SPŁUKIWANIA O WARTOSCI 25,00 ZŁOTYCH

JEST TO PREPARAT PROSTUJĄCY WŁOSY ZAWIERA THERMPRO ,ŚRODEK KTÓRY UAKTYWNIONY PRZEZ CIEPŁO WNIKA WE WŁOSY CHRONIĄC JE I NADAJE IM PUSZYSTOŚĆ I BLASK
Stary 2006-02-02, 22:06   #487
asia_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DARIOSS
LOTION 125ml DO PROSTOWANIA WLOSÓW BEZ SPŁUKIWANIA O WARTOSCI 25,00 ZŁOTYCH

JEST TO PREPARAT PROSTUJĄCY WŁOSY ZAWIERA THERMPRO ,ŚRODEK KTÓRY UAKTYWNIONY PRZEZ CIEPŁO WNIKA WE WŁOSY CHRONIĄC JE I NADAJE IM PUSZYSTOŚĆ I BLASK
a czym się różni od sprayu dwufazowego z linii proliss? czy jest lepszy czy gorszy czy po prostu inny?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-02, 22:11   #488
DARIOSS
Raczkowanie

GG do DARIOSS

proliss to nowość jest to dobry preparat, ale go teraz nie ma w hurtowni cos Francuzi zmieniają, ale co nie wiadomo ma się pokazać około marca

Stosuje się na suche włosy
Dwufazowy spray prostujący włosy po pierwsze sprawia, że włosy stają się „śliskie”, dzięki czemu prostownica łatwiej przesuwa się po pasmach włosów ponadto chroni domyka łuski włosów wygładza oraz jabłyszcza.Wzbogacony o pantenol oraz składniki unikalnej technologii CI.

CO TO JEST TECHNOLOGIA CI
Nowa generacja prostujących molekuł powstałych w procesie "zimnego tłoczenia” pączków lipy, w których stwierdzono najwyższe stężenie aktywnych czynników, które w połączeniu z nowa jonowo-ceramiczna technologią dają efekt idealnego wygładzania włosów

WYCIĄG Z PĄKÓW LIPY
Pomaga zwiększyć stopień nawilżenia włosów nawet o 80% zwiększając podatność włosów na prostowanie jednocześnie wzmagając proces regeneracji
Stary 2006-02-02, 22:22   #489
asia_s
Raczkowanie

dziękuję
Stary 2006-02-02, 22:24   #490
DARIOSS
Raczkowanie

GG do DARIOSS

Stary 2006-02-11, 10:49   #491
agnes28RSl
Raczkowanie

GG do agnes28RSl

Witam czy ktoś może uzywał do prostowania "Biophaze BIOREVIT" firmy Lecher?/Czy to sie nadaje do prostowania??Kupiłam to w salonie fryzjerskim ale nie jestem do konca pewna czy to tylko odzywka czy też mozna to stosować przy prostowaniu prostownicą
agnes28RSl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 17:56   #492
_sylwiaaa_
Raczkowanie

hmmm a nie wiecie moze co za preparat pomaranczowy ktory chroni przed cieplem prostownicy i jednoczesnie dzieki niemu sa proste wloski??
_sylwiaaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 18:16   #493
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _sylwiaaa_
hmmm a nie wiecie moze co za preparat pomaranczowy ktory chroni przed cieplem prostownicy i jednoczesnie dzieki niemu sa proste wloski??
Przychodzi mi do głowy Matrix Sleek Look. Wpisz w wyszukiwarkę, pewnie wyskoczy Ci kilka wątków. Albo poszukaj na Allegro.
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 18:29   #494
_sylwiaaa_
Raczkowanie

nop o to mi chodzilo ;] dzieqje
_sylwiaaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 19:12   #495
emi919
Przyczajenie

Unhappy Prostowanie Włosów!!!!!!!!!!

Witam mam straszny problem i mam nadzieje ze pomozecie mi go rozwiazac a mianowicie chodzi o moje wlosy... Chcialabym aby byly proste... Stosowalam rozne preparaty (nic nie dawaly), prostownice ceramiczna (ale dzieki niej mam "piekne" sianko na glowie z rozdwajajacymi sie koncowkami)... Na prosta grzywke znalazlam juz sposob: zaczesuja ja po myciu i spryskuje spray'em Sleek Look Matrixa... Tylko jeszcze został problem moich oblesnych kocówek!!!!!!!!! kreca sie srednio ale wygladaja brzydko czuje się w moich naturalnych włosach okropnie i w ogole nieatrakcyjnie ... moze macie jakis pomysl jak je "ujarzmic" bez stosowania szczotki i prostownicy? czekam na wasze propozycje i bede bardzo wdzieczna jak mi pomozecie PS w archiwum nic nie znalazlam
emi919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 19:23   #496
klusia
Raczkowanie

Dot.: Prostowanie Włosów!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez emi919
Witam mam straszny problem i mam nadzieje ze pomozecie mi go rozwiazac a mianowicie chodzi o moje wlosy... Chcialabym aby byly proste... Stosowalam rozne preparaty (nic nie dawaly), prostownice ceramiczna (ale dzieki niej mam "piekne" sianko na glowie z rozdwajajacymi sie koncowkami)... Na prosta grzywke znalazlam juz sposob: zaczesuja ja po myciu i spryskuje spray'em Sleek Look Matrixa... Tylko jeszcze został problem moich oblesnych kocówek!!!!!!!!! kreca sie srednio ale wygladaja brzydko czuje się w moich naturalnych włosach okropnie i w ogole nieatrakcyjnie ... moze macie jakis pomysl jak je "ujarzmic" bez stosowania szczotki i prostownicy? czekam na wasze propozycje i bede bardzo wdzieczna jak mi pomozecie PS w archiwum nic nie znalazlam
a moze wkleila bys jakies zdjecie
klusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 19:45   #497
emi919
Przyczajenie

A wiec drugie zdjecie to sa moje loczki (niestety), a na pierwszym jestem po wyprostowaniu (juz widzac na koncowkach siano)... eeh...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (80,4 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie 74.JPG (11,0 KB, 83 załadowań)
Stary 2006-02-20, 19:51   #498
emi919
Przyczajenie

Oczywiscie chcialam dodac ze na drugim zdjeciu tak wygladaja moje wlosy jak kompletnie nic z nimi nie zrobie tylko umyje bo tak to sa tylko... hmm falowane i koncowki pokrecone
Stary 2006-02-20, 19:51   #499
malaika7
Rozeznanie

Myślę, że przede wszystkim powinnaś je dobrze nawilżać. Na moje oko końcówki są po prostu zniszczone albo też masz taką strukturę włosa (mam to samo niestety). W moim przypadku właściwie tylko preparaty o bardzo mocnym działaniu przynoszą rezultaty, np. ampułki Kerastase.
malaika7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-20, 19:58   #500
emi919
Przyczajenie

A gdzie je dostane? i one dzialaja nawilzajaco?
Stary 2006-02-20, 21:54   #501
malaika7
Rozeznanie

One są z takim specjalnym kompleksem w cementem, poczytaj w KWC
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=2248

Możesz kupić w salonach fryzjerskich, na allegro również. Ale to droga rzecz w sumie, może spróbuj jakoś obciążyć i natłuścić trochę końcówki na początku? Olejek rycynowy, wosk...
malaika7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 09:53   #502
klusia
Raczkowanie

a mnie sie wydaje ze masz kiepską prostownice. jaka masz?
klusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 10:08   #503
nataliacz
Rozeznanie

GG do nataliacz

emi919 O jeździsz konno

A z włoskami też mam różne historie. Zaraz po prostowaniu podwijają mi się końcówki, nigdy nie isągne efektu wosów idealnie prostych ;(
nataliacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 10:21   #504
florka
Raczkowanie

Cześć
Mam bardzo ciemne włosy, przez długi czas farbowałam na blond. Jakiś czas temu wróciłam do swojego koloru, ale jak się można było spodziewać końcówki miałam w stanie tragicznym. Używam: odżywkę Wax, szmpon absolut repair L`oreala, błoto do włosów Bielendy i odżywkę Dove (granatową). Do wszystkiego (z wyjątkiem odżywki) dolewam olejku rycynowego, efekty są widoczne, końcówki nie są już aż tak zniszczone. Aha, po umyciu we włosy wcieram jedwab. A co do prostowania: kupiłam sobie prostującą suszarkę do włosów Rowenty, tą z funkcją jonizacji. Wiem, że są różne opinie na ten temat, ale ja jestem zachwycona! Wcześniej prostowałam suszarką i szczotką, co niszczyło mi włosy, podobnie jak Tobie prostownica. Naprawdę polecam tą szuszarkę, prostuje nie niszcząc, włosy są lśniące, prościutkie i jednocześnie miękkie. Pzdr.
florka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 14:28   #505
emi919
Przyczajenie

Moja prostownica to BaByliss Paris High Tech cos takiego... zaplacilam za nia ok 120 zł, ma ceramiczne płytki i bardzo dobrze prostuje włosy tylko one poprostu juz mi sie strasznie niszcza od niej kiedys to prawie codziennie prostowalam ale teraz juz nie... moze wlasnie od tego... szukam nowego sposobu do prostowania włosow gdyz ten zle na nie wplywa (siano) albo jak bym mogla je odzywic aby wrocily do formy pozdrowki
Stary 2006-02-21, 14:39   #506
Cytryna01
Rozeznanie

Zaproponowałambym i Emi prostowanie chemiczne, ale widze że masz blond włoski i w takim razie jest ono niemożliwe...
Masz strasznie zniszczone końcóweczki z tego co widac na 1 zdjęciu, Powinnaś je szybciutko obciąc i używac olejku rycynowego A źle się czujesz z kręconymi włoskami? Wklej jakieś foto, gdzie widać Ci całą twarz i loczki to ocenimy
Cytryna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 18:21   #507
Asia_LP
Raczkowanie

GG do Asia_LP

Podlaczam sie pod watek ja codziennie prostuje i mam tez bardzo koncowki zniszczone. Chcialabym skonczyc z tym. A slyszalyscie moze o Sunsilk efekt zelazka? Mnie sie gdzies to tylko obilo o uszy. Czy to nie obciaza za bardzo wlosow? Jak sie tego uzywa? Z gory dziekuje za pomoc
Asia_LP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 15:20   #508
marzena20
Raczkowanie

Talking Dot.: Prostowanie włosów

sluchajcie dziewczyny mam problem che wyprostowac włosy na stale a le podajcie mi kmilka salonow we wrocku gdzie to robia no i jak wiecie jaka cena? a gdzie fajowo scinaja? chodzi mi o jakas fajowa fryzurke. buziaki
marzena20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 17:04   #509
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

wejdz na forum dobry fryzjer - tam jest wątek o najlpeszych fryzjerach we wrocławiu
a salony, ktore wykonuja zabieg prostowania wloskow to m.in. salony, ktore pracuja na produktach l'oreal professionnell - to jest tzw. zabieg x-tenso
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 18:03   #510
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

moze zostan przy prostownicy i zaczekaj cierpliwie az troszke odrosna szkoda oslabiac cebulki wlosa, zebys potem nie musiala czytac watkow o wypadaniu a tak odczekasz, troszke sie pomeczysz i pomalu mozesz scinac swoje "fale dunaju" ) powodzenia

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości