![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Prostowanie włosów
Cześć! Mam pewien problem i prosiłabym Was drogie koleżanki o porady!!! Otóż pół roku temu robiłam trwałą, teraz kiedy rozczesuję włosy mam siano na głowie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prostowanie włosów
wiesz jeśli fryzjerka odradza, bo może to bardzo zniszczyc włosy to chyba odpowiedź jest prosta? nie rób, szkoda włosów. Myślę ze fryzjer wie najlepiej, ma w końcu doświadczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
Dot.: prostowanie włosów
Ja przez rok czasu prostowałam zwykłą prostownicą na parę z wymiennymi wkładkami i wydawało mi się ze jest ok.Ale od miesiąca mam Wigo nie wiem jaki to dokładnie model ale ma regulowaną temperaturę i moc 70W jest poprostu rewelacyjna kupiłam ja okazyjnie za 80zł ale widziałam takie na Allegro za 139zł.Efekt prostych włosów utrzymuje sie do ich nastepnego mycia .Zastanawiam sie tylko nad jakimś środkiem ochronnym może olejek Renee B...??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
Witam ja polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() prosze o jakieś dodatkowe informacje na temat tego preparatu z góry dziekuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
LOTION 125ml DO PROSTOWANIA WLOSÓW BEZ SPŁUKIWANIA O WARTOSCI 25,00 ZŁOTYCH
JEST TO PREPARAT PROSTUJĄCY WŁOSY ZAWIERA THERMPRO ,ŚRODEK KTÓRY UAKTYWNIONY PRZEZ CIEPŁO WNIKA WE WŁOSY CHRONIĄC JE I NADAJE IM PUSZYSTOŚĆ I BLASK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
proliss to nowość jest to dobry preparat, ale go teraz nie ma w hurtowni cos Francuzi zmieniają, ale co nie wiadomo ma się pokazać około marca
Stosuje się na suche włosy Dwufazowy spray prostujący włosy po pierwsze sprawia, że włosy stają się „śliskie”, dzięki czemu prostownica łatwiej przesuwa się po pasmach włosów ponadto chroni domyka łuski włosów wygładza oraz jabłyszcza.Wzbogacony o pantenol oraz składniki unikalnej technologii CI. CO TO JEST TECHNOLOGIA CI Nowa generacja prostujących molekuł powstałych w procesie "zimnego tłoczenia” pączków lipy, w których stwierdzono najwyższe stężenie aktywnych czynników, które w połączeniu z nowa jonowo-ceramiczna technologią dają efekt idealnego wygładzania włosów WYCIĄG Z PĄKÓW LIPY Pomaga zwiększyć stopień nawilżenia włosów nawet o 80% zwiększając podatność włosów na prostowanie jednocześnie wzmagając proces regeneracji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Witam czy ktoś może uzywał do prostowania "Biophaze BIOREVIT" firmy Lecher?/Czy to sie nadaje do prostowania??Kupiłam to w salonie fryzjerskim ale nie jestem do konca pewna czy to tylko odzywka czy też mozna to stosować przy prostowaniu prostownicą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
hmmm a nie wiecie moze co za preparat pomaranczowy ktory chroni przed cieplem prostownicy i jednoczesnie dzieki niemu sa proste wloski??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
nop o to mi chodzilo ;] dzieqje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Prostowanie Włosów!!!!!!!!!!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Przyczajenie
|
A wiec drugie zdjecie to sa moje loczki (niestety), a na pierwszym jestem po wyprostowaniu (juz widzac na koncowkach siano)...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
Oczywiscie chcialam dodac ze na drugim zdjeciu tak wygladaja moje wlosy jak kompletnie nic z nimi nie zrobie tylko umyje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Rozeznanie
|
Myślę, że przede wszystkim powinnaś je dobrze nawilżać. Na moje oko końcówki są po prostu zniszczone albo też masz taką strukturę włosa (mam to samo niestety). W moim przypadku właściwie tylko preparaty o bardzo mocnym działaniu przynoszą rezultaty, np. ampułki Kerastase.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Przyczajenie
|
A gdzie je dostane?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Rozeznanie
|
One są z takim specjalnym kompleksem w cementem, poczytaj w KWC
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=2248 Możesz kupić w salonach fryzjerskich, na allegro również. Ale to droga rzecz w sumie, może spróbuj jakoś obciążyć i natłuścić trochę końcówki na początku? Olejek rycynowy, wosk... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
a mnie sie wydaje ze masz kiepską prostownice. jaka masz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Rozeznanie
|
emi919 O jeździsz konno
![]() A z włoskami też mam różne historie. Zaraz po prostowaniu podwijają mi się końcówki, nigdy nie isągne efektu wosów idealnie prostych ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
Cześć
Mam bardzo ciemne włosy, przez długi czas farbowałam na blond. Jakiś czas temu wróciłam do swojego koloru, ale jak się można było spodziewać końcówki miałam w stanie tragicznym. Używam: odżywkę Wax, szmpon absolut repair L`oreala, błoto do włosów Bielendy i odżywkę Dove (granatową). Do wszystkiego (z wyjątkiem odżywki) dolewam olejku rycynowego, efekty są widoczne, końcówki nie są już aż tak zniszczone. Aha, po umyciu we włosy wcieram jedwab. A co do prostowania: kupiłam sobie prostującą suszarkę do włosów Rowenty, tą z funkcją jonizacji. Wiem, że są różne opinie na ten temat, ale ja jestem zachwycona! Wcześniej prostowałam suszarką i szczotką, co niszczyło mi włosy, podobnie jak Tobie prostownica. Naprawdę polecam tą szuszarkę, prostuje nie niszcząc, włosy są lśniące, prościutkie i jednocześnie miękkie. Pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Przyczajenie
|
Moja prostownica to BaByliss Paris High Tech cos takiego... zaplacilam za nia ok 120 zł, ma ceramiczne płytki i bardzo dobrze prostuje włosy tylko one poprostu juz mi sie strasznie niszcza od niej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Rozeznanie
|
Zaproponowałambym i Emi prostowanie chemiczne, ale widze że masz blond włoski i w takim razie jest ono niemożliwe...
Masz strasznie zniszczone końcóweczki z tego co widac na 1 zdjęciu, Powinnaś je szybciutko obciąc i używac olejku rycynowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Podlaczam sie pod watek
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
![]()
sluchajcie dziewczyny mam problem che wyprostowac włosy na stale a le podajcie mi kmilka salonow we wrocku gdzie to robia no i jak wiecie jaka cena? a gdzie fajowo scinaja? chodzi mi o jakas fajowa fryzurke. buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
wejdz na forum dobry fryzjer - tam jest wątek o najlpeszych fryzjerach we wrocławiu
a salony, ktore wykonuja zabieg prostowania wloskow to m.in. salony, ktore pracuja na produktach l'oreal professionnell - to jest tzw. zabieg x-tenso |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zadomowienie
|
moze zostan przy prostownicy i zaczekaj cierpliwie az troszke odrosna
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.