przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-19, 15:22   #481
eevvaa
Zakorzenienie

Dot.: tłuste włosy po myciu!!!Pomóżcie drogie wizażanki!!!

Cytat:
Napisane przez wnika
moze nie zaraz po umyciu ale po paru godzinach pojawiala sie wlasnie taka powloka... myslalam ze moze zle wyplukuje szampon z wlosow no potem mama parokrotnie mi pomagala bo bylam bardzo zdeterminowana i ciagle to samo! fryzjerka powiedziala mi ze prawdopodobnie przyzwyczailam wlosy do 1 szamponu, ktory w dodatku byl zle dobrany i przez to wszystko sie zaczelo... teraz mam 3 szampony, myje wlosy takim na jaki mam ochote i wloski sa swieze i blyszczace tyle ile byc powinny
kurcze to troszke inny problem bo ja nie mogę w ogóle domyć włosów ani na chwile nie są czyste Jestem załamana..

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 08:47   #482
Turczynka
Zadomowienie

Dot.: Szybko przetłuszczające się włosy ;(

Może i coś w tym jest że nic nie da się za bradzo z tym zrobić
Turczynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 19:28   #483
beata.paprocka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

GG do beata.paprocka

proponuję szampon do włosów z nowej serii Loreal Elseve. Sprawdź, czy będzie dobry dla Ciebie

ja na szczęście nie mam takich problemów. Mogę długo nie myć włosów i nie widać żadnej różnicy. No może są troche oklapnięte, ale nie spływa mi po głowie łój (czy cotam)
beata.paprocka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 19:47   #484
Selekcjonerka
Rozeznanie

Rada moja będzie zapewne wybitnie nieprofesjonalna, ale przynajmniej przetestowałam ją swego czasu (tzn. gdy w okresie dojrzewania miałam podobny problem) empirycznie: przemywałam skórę przy włosach sokiem wyciśniętym prosto z cytryny. Efekt: Były puszyste 3-krotnie dlużej.
Selekcjonerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 21:15   #485
iziaczek
Zadomowienie

Też mam taki problem,mam ciemno brązowe włosy i odkąd przestałam rozjasniać je na platynowy blond(wysuszało strasznie) sa wiecznie tłuste.Próbowałam róznych szamponów w tym seboradinu i nic nie pomagało.Dopiero kiedy porządnie przekopałam KWC znalazłam szampon z Farmony-Seboravit.Cudeńko,nawet w te upały nie miałam smalcu na włosach.Tylko zeby go uzywac to trzeba miec raczej zdrowe włosy,bo wysusza końcówki i plącze wloski.
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 21:44   #486
Lucyy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iziaczek
Też mam taki problem,mam ciemno brązowe włosy i odkąd przestałam rozjasniać je na platynowy blond(wysuszało strasznie) sa wiecznie tłuste.Próbowałam róznych szamponów w tym seboradinu i nic nie pomagało.Dopiero kiedy porządnie przekopałam KWC znalazłam szampon z Farmony-Seboravit.Cudeńko,nawet w te upały nie miałam smalcu na włosach.Tylko zeby go uzywac to trzeba miec raczej zdrowe włosy,bo wysusza końcówki i plącze wloski.
Seboradin też plącze(bez odzywki strasznie ciężko rozczesać), ale mi troszkę pomogł na przetłuszczające sie włosy i znacznie organiczył ich wypadanie. To chyba pierwszy szmpon z ktorego jestem zdowolona.
Lucyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-03, 12:14   #487
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Selekcjonerka
Rada moja będzie zapewne wybitnie nieprofesjonalna, ale przynajmniej przetestowałam ją swego czasu (tzn. gdy w okresie dojrzewania miałam podobny problem) empirycznie: przemywałam skórę przy włosach sokiem wyciśniętym prosto z cytryny. Efekt: Były puszyste 3-krotnie dlużej.
ale jak zaraz po umyciu czy codziennie rano trzeba tym sokiem przemywać ??
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-03, 13:55   #488
Selekcjonerka
Rozeznanie

A to już jak Ci wygodnie. Grunt, żeby to było zanim się włosy przetłuszczą.
Stary 2006-08-03, 14:12   #489
kaczorka
Wtajemniczenie

kurde to juz za poźno musze do jutra poczekac
Stary 2006-08-03, 14:45   #490
kami828
Zadomowienie

mi tez sie przetłuszczają,musze codziennie myć z rana,wieczorem nie myje bo jak wstaje rano to są już nieciekawe...
kami828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-03, 15:21   #491
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kami828
mi tez sie przetłuszczają,musze codziennie myć z rana,wieczorem nie myje bo jak wstaje rano to są już nieciekawe...
mhm skąd ja to znam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-03, 16:24   #492
katie-lee
Zadomowienie

Co do tego soku z cytryny. Trzeba poprostu wycisnąć cytrynę i przemyć skórę głowy ? Czym ?

[dieta]
katie-lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-03, 16:35   #493
pysiaczka
Raczkowanie

Wink maseczka z olejku rycynowego a przetłuszczające się włosy

mam bardzo często przetłuszczające się włosy, teraz oslabiły się farbowaniem, słyszałam, że dobry jest olejek rycynowy na wzmocnienie, ale olejek to olejek, jest tłusty, jak mam go nakładać, żeby włosy jeszcze bardziej mi się nie przetłuszczaly, może mieszać z czymsć?
pysiaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-03, 19:16   #494
Formika
Raczkowanie

Dot.: maseczka z olejku rycynowego a przetłuszczające się włosy

Ostatnio miałam okazje używać olejku rycynowego na włosy dla poprawy ich kondycji. Możesz spróbować coś takiego ... Przed nałożeniem mieszałam odrobinę olejku z waxem i żółtkiem.[Ponoć żółtka wpływają dobrze na włosy ]. Folia na głowę, opatulałam w ręcznik i grzałam suszarką. Muszę przyznać, że włosy były normalne, nie zauważyłam efektu szybko przetłuszczających się włosów.Super poprawy włosów też nie zauważyłam dlatego darowałam sobie olejki rycynowe i żótka, skończyłam z eksperymentami, i powróciłam do (samego) waxu.
Stary 2006-08-03, 19:25   #495
bąbelek_82
Rozeznanie

Dot.: maseczka z olejku rycynowego a przetłuszczające się włosy

Ja mam włosy przetłuszczające się i stosuję maseczkę z olejku rycynowego od miesiąca, dwa razy w tygodniu. Włosy prawei całkiem przestały mi wypadać, a wypadały bardzo.
Miezsam łyżkę olejku, łyżkę oliwy z oliwek (nie jest konieczna), dwa żołtka (przelane przez sitko, aby usunąć resztki białka) i sok z połówki cytryny. Nakładam to na wsłoy (jest rzadkie, ale w ogóle nie ścieka, tylko zasycha), zawijam głowę w folię samoprzylepną, nie podgrzewam z lenistwa. Trzymam różnie, czasami pół godziny, czasami dwie. Spłukuję, myję głowę szamponem.

bąbelek_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-04, 07:47   #496
Selekcjonerka
Rozeznanie

Najlepiej wycisnąć ten sok na wacik i nim przemywać, bo inaczej mogą powplątywać się we włosy kawalki cytryny.

Ale w sumie nie ma to większego znaczenia.
Stary 2006-08-04, 15:17   #497
katie-lee
Zadomowienie

Nie myślałam żeby wyciskać bezpośrednio na głowę przecież
Tak myślałam żeby na wacik, ale nie ma to jak się upewnić. Dzięki

[dieta]
katie-lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-04, 17:52   #498
kamilak
Zadomowienie

Może przyczyna tkwi w tym, że często je czeszesz i dotykasz? Postaraj się ich nie dotykać w ogóle, do kolejnego wieczora powinny spokojnie wytrzymać.

Aby jednak wyglądały ładnie bez czesania, polecam podciąć końcówki i porządnie nawilżać włosy
kamilak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-06, 17:54   #499
Lui_m
Przyczajenie

Post MMetoda polegająca na przetłuszczeniu włosów

Witam,
mój problem to strasznie szybko przetłuszczające się włosy. Słyszałam o metodzie polegającej na ich przetłuszczeniu - tj. nie wolno ich myć przez 10 lub więcej dni, a potem dokładnie umyć w jakimś ziołowym szamponie i żółtkach, spłukując wodą z octem czy cuś. Wiem, brzmi ohydnie, tak długo nie myć głowy , ale podobno potem przed długi czas włosy są zupełnie wolne od przetłuszczania. Więc może się opłaca męczyć ze śmierdzącą głową Tylko nie wiem, czy mogę zaufać tej metodzie...

Pani Grażyno, co Pani o tym myśli? A Wy, dziewczyny? Może ktoś próbował? Byłabym wdzięczna za odp., bo mam dość codziennego mycia włosów, a i to za rzadko jak na moje potrzeby...

Pozdrawiam serdecznie
Lui_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-06, 18:16   #500
iziaczek
Zadomowienie

Dot.: MMetoda polegająca na przetłuszczeniu włosów

Nie wiem czy ta metoda pomaga(jest wiele opini na ten temat).Ja osobiscie nie wierze w skutecznosc tej metody ale tez mam strasznie przetłuszczające sie włoski i jak narazie pomógł mi tylko szampon Seboravit z Farmony,nie kosztuje zbyt wiele(około 7zł) a naprawde mi pomógł.
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-06, 21:21   #501
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Chyba kazdy to moze powiedziec im czesciej myjemy wlosy tym czesciej sie one przetluszczają.
ja czasami jak mam taką mozliwosc przetluszczam swoje wlosy ale 10 dni bym w zyciu nie wytrzymala 5 to dla mnie max. I wlasnie ostatnio tak zrobilam, dzis po 3 dniach mam wlosy fajne, świeze.
Nie cuduje z zadnym zoltkiem, ot co poprostu normalnie myje wlosy swoimi preparatami.
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-06, 21:45   #502
olciaolcia
Raczkowanie

Coś w tym jest. Ja mam włosy raczej mniej skłonne do przetłuszczania. Przetłuszczone są tak po ok. 5,6 dniach. Jednak używanie pianek, lakierów, żelów i innych kosmetyków przyspiesza ten proces. Kiedyś miałam krótkie włosy i przyzwyczaiłam je do codzienneo mycia i układania. To był koszmar, po kilku godzinach robiły się tłuste i oklapnięte. Potem moja kochana babcia :P poradziła mi je przetrzymywać. Stopniowo myłam co dwa, trzy a potem nawet co pięć dni. Na przetłuszczanie pomaga też lotion do wcierania z serii Seboradin Niger, dostępny w aptekach.
olciaolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-06, 21:58   #503
lea88
Zakorzenienie

Chyba nie na wszytskich to dziala, a szkoda . Ja, gdy wyjezdzam na dzialke myje wlosy srednio co 3-4, nawet 5 dni (to maxymalnie dlugo jak moge wytrzymac, bo wlosy przetluszczaja mi sie juz po 1 dniu). Niestety nie wplywa to w zaden sposob na wydluzenie okresu ich swiezosci:/. Czesto tez eksperymentowalam wtedy z zoltkiem i octem z sokiem z cytryny. Stwierdzam jednak, ze zoltko nie radzi sobie z takim tluszczem i nie domywa wlosow. Polecalabym go raczej osobom o suchych wlosach, niz przetluszczajacych sie.
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-07, 08:49   #504
Lui_m
Przyczajenie

No, to może spróbuje - jak myślicie, tydzień starczy?
Lui_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 12:29   #505
ala2
Przyczajenie

Thumbs down Przetłuszczające się ale zniszczone?

Witam.
Jestem tu pierwszy raz i nie wiem czy piszę w dobrym miejscu. Jeśli nie to z gory przepraszam

Chciałam prosić o radę jekie mam wybrać kosmetyki do pielęgnacji włosów.

Mój problem - tak jak w tytule - mam cienkie i przetłuszczające się włosy ale zarazem bardzo zniszczone w zasadzie na calej długości, nie liczac odrtostu, przez balejaże i farbowanie. Nie chcę ich ścinać drastycznie, ewentualnie końcówki. Ponadto muszę je myć codziennie.

Postanowiłam kupić jakieś dobre profesjonalne preparaty. Niby nie ma w tym nic trudnego bo oferta jest szeroka ale jak zaczęłam poszukiwać czegoś typowo dla mnie to naprawdę ciężko jest utrafić.
Kosmetyki (szmpony, odżywki) są albo do włosów zniszczonych i/lub farbowanych albo do przetłuszczających się. Kiedy czytam o zasadach ich działania mam wrażenie, że te pierwsze za bardzo obciążą mi włosy (próbowałam np. Loreal'a i Welli) a te drugie wysuszają i na końcówkach mam szczotkę (Próbowałam Welli).

Dziwię się, że producenci nie pomyśleli o osobach z takimi włosami. przecież jest nas chyba większość - osób o cienkich włosach, które chcą je farbować. Gęste, grube i mocne włosy zdarzają się rzadziej.

Jeśli ktoś miałby dla mnie jakieś rady, poleciłby mi odpowiednie, wyprobowane preparaty będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam
ala2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 15:05   #506
ziemniak
Raczkowanie

Dot.: Przetłuszczające się ale zniszczone?

Ja mam podobny problem tyle za ja nie farbuje wlosow.Mam włosy przetluszczajace sie a na koncach zniszczone(moze nie az tak tragiczne ale lubia sie rozdwajac).Jak uzyje szamponu do wlosow przetluszczajacych sie to musze uzyc "mocnej" odzywki a jak uzyje szamponu do zniszczonych wlosow to wtedy szybciej sie przetluszczaja.Myje wlosy codziennie a to jest dojsc uciazliwe
ziemniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 15:06   #507
ziemniak
Raczkowanie

P.S. Ja tez tu jestem nowa
ziemniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 16:40   #508
nestka
Raczkowanie

ja mam podobnie i fryzjerka polecila mi kupić silną maskę tzn loreal absolut repair ( jest dość droga ale baaardzo wydajna) i nakladać ją raz w tygodniu na zniszczoną część włosów, najlepiej w dzień "wolny" bo może obciążyc delikatne włoski no i regularne podcinanie końcówek. Jeśli o przetłuszczanie chodzi to nic nie pomaga i ja używam szmponiku nadającego włosom objętość, unoszacego u nasady i w sumie może przez to zyskałam pare godzin swiezości więcej, szampony do włosów przetłuszczajacych się mają tendencje do przesuszania tych zniszczonych końcówek niestety.. jeszcze słyszałam, ze istnieje szampon do wlosów tłustych u nasady a suchych na końcach ale nigdy nie używałam pozdrawiam
nestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 17:59   #509
ala2
Przyczajenie

Dziękuję Wam za odpowiedzi!
Taki nasz los z tymi włosami

Jesli chodzi o szampony do włosów mieszanych to probowałam kiedyś Garniera Fruktis - i makabra zaraz po umyciu miałam włosy jakbym wylała oliwę, zresztą tak mam po wszystkich Fruktisach.

Nestka - z tego co piszesz rozumiem, że szkoda kasy na specjalne szampony bo efekt jest żaden. Może rzeczywiście kupię tylko jakąś porządną odżywkę / maskę na końcówki.
ala2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 19:38   #510
patrycja77
Raczkowanie

najlepiej stosować szampon odpowiedni do skóry głowy a odżywkę do włosów
patrycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości