|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy do września! ;)
Cytat:
A jeszcze mam takie pytanko jak sobie radzicie przed "trudnymi dniami"?? Bo ja kilka dni przed mam meeega ochote na słodycze i bardzo trudno mi sie powstrzymać. I właśnie te trudne dni zbliżają się wielkimi krokami i nie wiem jak walczyć z tą pokusą...Heeeelp |
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Edytka Ja akurat nie mam takiego czegoś, że jak zbliża się okres to mam napady. Ale może postaraj się znaleźć sobie zajęcie, żeby nie myśleć o jedzeniu
Wyjdź gdzieś na spacer, z dala od sklepów. Albo wybierz się na rower w jakąś dłuższą trasę
|
|
#483 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale mnie energia rozpiera.
Z samego rana odrazu się wkurzyłam, bo pewnie dostanę to co bym nie chciała ;P Potem zdarzył sie pewien incydent, ktory mi zespuł humor. A po jakimś czasie kolejny, który mi poprawił. Dlatego mam taki zapała do odchudzania i uważam że chyba za mało sie staram jak na moje mozliwosci. Chyba zaczne jeszcze więcej ćwiczyć i zaostrzyć sobie jeszcze bardziej diete. Mam nadzieje, że t wypali i nie jest słomiany zapał. Ale do września muszę chociaz z 4 kg zgubić... ![]() A co do tych trudnych dni.. to ja właśnie dzisiaj miałam trudny dzień i dopiero na wieczór się ogarnęłam ;D |
|
|
|
|
#485 |
|
Przyczajenie
|
Nakupowałam sobie owocków i mam nadzieję, że na tym poprzestanę choć wiem, że będzie trudno ehhh
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- A poza tym to jeszcze problemem jest to, że często mam nocne zmiany. Nie chce jeść w nocy i dlatego staram sie jeść tylko owoce ale zaraz i tak jestem głodna
|
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
To że jesteś na nogach usprawiedliwia Cię do tego stopnia że skoro siedzisz w pracy mozesz jeść (TYLKO Z GŁOWĄ! ) zakończ jednak jakiekolwiek posiłki jakieś 2 h przed pójściem spać i zjedz jako ostatni posiłek białko.
Nie głodź się w nocy bo Ci metabolizm się pogorszy ; *
|
|
|
#487 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Edytka Nie jedz w nocy owoców, bo mają dużo węglowodanów. Zastąp je białkiem: serki wiejskie, tuńczyk etc.
Współczuję Ci nocki
|
|
#489 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Taka praca że nocki też czasami trzeba zaliczyć ale dziś spokojnie więc może uda się coś zdrzemnąć A jak Wam dziewczyny nocka mija, co porabiacie?
|
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Edytka Ja siedzę przed tym kompem i się nudzę
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Moja spokojnie
Jeszcze z godzinka i idę spać. Własnie przerobiłam 8 min abs, buns i legs Mam nadzieje że jutro uda się pojechać do jakiegoś klubu, dawno nie tanczyłam A cała noc w ruchu to duużo spalonych kalorii ]:->
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
nie przekroczyłam wczoraj 1000 kalori
![]() ale wieczorem u TZ zjadlam 2 ciasteczka kolejny sukces bo ja takich ciasteczek normalnie zjadłabym tooooooone ![]() skoro ryba na śniadanie to zły pomysł , to co wy jecie na te śniadania? dodam, że mnie żadne owsianki czy cos w tym stylu nie satysfakcjonuja i zaraz czuje sie glodna.. zreszta jak moja mama widzi jak biore rano jogurt, dodaje do niego jablko, otręby rodzynki migdały i jakieś tam jeszcze suszone morele to mowi ze to nie jest śniadanie bo sobie tym nie pojem i wciska mi KONSERWE.. bleeeeeee
|
|
#493 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na bank przecinek był po 230 ale sama się dziwiłam, że jakoś szybko skacze ten licznik, mimo że wcześniej jak ćwiczyłam było zdecydowanie mniej ale że zwiększyłam tempo jakoś uznałam, że stepper na siłowni nie kłamie Oj widze Laseczki, że lubicie do nocy posiedzieć, a potem rano nie ma komu wstać Ja niestety do pracy... Cytat:
na bank przecinek był po 230 ale sama się dziwiłam, że jakoś szybko skacze ten licznik, mimo że wcześniej jak ćwiczyłam było zdecydowanie mniej ale że zwiększyłam tempo jakoś uznałam, że stepper na siłowni nie kłamie Oj widze Laseczki, że lubicie do nocy posiedzieć, a potem rano nie ma komu wstać Ja niestety w pracy... xRaissa ja bym Ci jednak troszkę dodała do kalorii, wiem że każdy organizm jest inny ja na ten przykład jestem studnią bez dna bo jedzenie to dla mnie największa przyjemność i tak się cieszę, że mimo okresu kiedy potrafiłam zjeść 3 obiady dziennie nie licząc innych posiłków (!) nie wyglądam jak hipcio:P Dużo stresu (sesja), szkoła, praca i jakoś leci z tych kalorii. Więc pomyśl, czy Twój organizm nie potrzebuje jednak trochę więcej W poniedziałek kończy mi się karnet na siłownie a 25.08 wyjazd, do tego czasu mam nadzieje utrzymać motywację w domowym zaciszu i pomęczyć stepper i hh...Madziulku ja bardzo często na śniadanie wcinam jogurt z dodatkami i uważam, że bardzo fajnie zapycha lubie też jajka na miękko (nie wiem czy to dietetyczne wlaściwie?) i lekkie kanapki...Ale co do kalorii to wydaje mi sie, że lepiej jakbyś przekroczyła te 1000kcl nawet o 400kcl czymś pożywnym np owocamia nie zjadła ciasteczek to efekt byłby o wiele lepszy...Ale trzeba samemu popróbować co komu pasuje (i mówi to ta co wcina słodycze....:p)
Czas na zmiany! (TŻ może zostać... Edytowane przez Michalewa Czas edycji: 2010-08-07 o 10:55 |
||
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie dziewczyny i melduję się z wagą 60, 5 kg, czyli w ciągu 2 tyg. ubyło 1,5 kg, całkiem nieźle
U mnie nawet ok., czasem z motywacją i silną wolą gorzej. Teraz mam dylemat, bo przez ostatnie dni jadłam II śniadanie (jogurt nat. z owocami lub jogurt jogobella light z otrębami) o 11:30-12, a potem obiad był już o 13;(, czyli nie było 3-godz. przerwy. Tak się zastanawiam, czy to wpłynie na chudnięcie jeśli obiad będę zjadała ok.12:30, a II śniadanie jako podwieczorek o 15? Co o tym myślicie?
|
|
|
|
|
#495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kolacja? ![]() Cytat:
takze nie zamierzam rezygnowac z ulubionej jajecznicy ale bede ją jesc na sniadanie a potem jakiś ruch i wszystko sie spali sniadanie zjadlam przed 10 to na rowerek wsiadam przed 12 ![]() nie wiem czemu trzeba czekac najlepiej 2 godziny po posiłku, żeby zacząć ćwiczyć, ja naprawde gdzies wyczytałam ze tłuszcz sie super spala zaraz po przebudzeniu na czczo..
|
|
|
#496 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aż sama tam zajrze i poszukam, a jak znajdę to wkleję ja bez śniadania nie umiem wyjść z domu - jak byłam mała mogłam nie jeść do 15 ale potem starsza siostra tak mnie musztrowała, że do tej pory nie jestem w stanie robić cokolwiek na czczo... choć ostatnio wolę sobie podzielić śniadanko na 2 a nawet 3 posiłki, tu jogurt tam kanapka czy sałatka i nie muszę się napychać na obiad![]() Udało mi się znaleźć informacje - skopiowane z wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=401661 Mity i Stereotypy fitnessowe: 6)„Cwicze na czczo/po treningu nic nie jem, nie po to cwiczylem/cwiczylam, by sie objadac” – Cwiczenie na czczo moze prowadzic do katabolizmu miesni. Podobnie, po treningu nalezy dostarczyc cialu weglowodanow, zeby je uzupelnic i bialka, niezbednego miesniom po ich pracy. W dalszej części jest też szczegółowe wyjaśnienie, ale po prostu spala się mięśnie a tego nie chcemy - poniżej odpowiedź na pytanie (także z wątku o mitach) czy można biegać na cczo: Napisane przez saming Tak zapytam, bo gdzieś raz na jakiejś stronie o bieganiu czytałam i teraz czuję się jakoś źle doinformowana przez to wszystko. W każdym bądź razie wspomniane tam jest, że "jak ktoś chce schudnąć i akurat biega" to najlepiej rano, jedynie wypić jakąś zieloną herbatę - no i właśnie bieg na czczo. Sama zamierzam wprowadzić zmianę i biegać rano, ale jakoś nie chcę sobie krzywdy zrobić - więc nawet biegając rano - na czczo odpada? Cytat:
Czas na zmiany! (TŻ może zostać... Edytowane przez Michalewa Czas edycji: 2010-08-07 o 11:28 |
||
|
|
|
|
#497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to dobrze ze na czczo niezdrowo bo strasznie mi sie nie chcialo wczoraaaaj teraz wsiadam na rowerek
|
|
|
#498 |
|
Rozeznanie
|
a nie jednak się pomyliłam
ważę 60,9 kg ![]() ![]()
|
|
#499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a pozatym uważam, że lepiej coś zjeść bo jeszcze się zasłabnie, albo po prostu nażre po samym ćwiczeniu bo głód już będzie nie do zniesienia... ahh do 15:30 pozycja siedząca a od razu po robocie na siłownie zaczęłam czytać dokładnie te mity i okazuje się, że stepper to podobno przereklamowany... ech, ale lepszy ruch niż nieruch
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolację jem o 18 i oczywiście białkową
|
|
|
|
|
|
#501 |
|
BAN stały
|
Chudzinki, wróciłam!
Dopisałam nowe, wasze treści też przejrzałam, ale niedokładnie, więc wybaczcie wszelkie pomyłki, ale kilka stron tego było! ![]() Wypoczęłam, dużo popływałam, zjadłam kilka lodów , ale zrobiłam tyle km, że chyba można to sobie wybaczyć. A dziś nowy plan: rozpiszę sobie posiłki, sporty itp. i będę tego przestrzegać.A dziś idę na ognisko i 1 kiełbaskę sobie zjem, ale tylko 1 i to taką małą.
|
|
|
|
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzis zjadlam mega sniadanie ..... jakos nie umialam sie opanowac. mam nadzieje ze do wieczora spale
Dobrego dnia!
|
|
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
agrr, świetny pomysł z tą rozpiską, chyba też tak zrobię
windbag, mega śniadania nie są złe, w końcu rano spala się najszybciej i najwięcej kalorii, a do tego masz energię na cały dzień Swoją drogą moje śniadanie też było spore, ale zdrowe. A przed chwilą zjadłam II śniadanko w postaci jogurtu naturalnego i wielgachnej brzoskwini, mniam
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam zalamanie ;/ po okresie mam taka wage ze glowa boli , a jadlam tyle samo moze troche wiecej, ale zadnych grzeszkow. kurcze pomozcie ;( jak u Was gdy jestescie po okresie.? ;/;/;/ a jeszcze zostalo mi z 10 kg ;/
|
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie "przed" jest do 1.5kg więcej, a mniej więcej do 6-7 dnia cyklu odzyskuję swoją normalną wagę.
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to zooobacze w poniedzialek jaka bedzie ;/ mam nadzieje ze mniej bedzie boo bez przesady juz ;( chcialambym wazyc do konca wrzesnia 60 kg !
|
|
|
#507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez bezbolesnie raczej... mowie zobaczymy!
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Piękne
Śniadanko : dwie kanapki z sałatą, żółtym serem i pomidorem. Niby żółty ser nie jest polecany na diecie, ale pozwoliłam sobie na 2 plasterki. ![]() Ana Witamy z powrotem Mam nadzieję, że wypoczęłaś i nabrałaś sił na dalsze odchudzanie![]() ![]() Andainn Jak mi narobiłaś ochoty na brzoskwinie!
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

Jest piątek wieczór, a ja siedzę w domu

Wyjdź gdzieś na spacer, z dala od sklepów. Albo wybierz się na rower w jakąś dłuższą trasę

ale dziś spokojnie więc może uda się coś zdrzemnąć
A cała noc w ruchu to duużo spalonych kalorii ]:->

na bank przecinek był po 230 ale sama się dziwiłam, że jakoś szybko skacze ten licznik, mimo że wcześniej jak ćwiczyłam było zdecydowanie mniej ale że zwiększyłam tempo jakoś uznałam, że stepper na siłowni nie kłamie
aż sama tam zajrze i poszukam, a jak znajdę to wkleję
, ale zrobiłam tyle km, że chyba można to sobie wybaczyć. A dziś nowy plan: rozpiszę sobie posiłki, sporty itp. i będę tego przestrzegać.