Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 11:30   #481
lusesitka1977
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Rosanne ja tez własnie czytałam o blednych wynikach testów...testy "sikane" bardzo, bardzo czesto oszukiwały...ale bete jak kobiety robily w 7-10 dniu po @ to cos tam im wychodziło juz....a u mnie 0 takze mysle ze juz szans nie mam....aleeeeeeeeeeeee... .przeczytałam tez kilka artykulow gdzie zdazalo sie ze w laboratorium nastapil blad, dlatego jezeli nie ma @ a wszystko wskazuje na ciaze, to warto zrobic jeszcze jedno badanie krwi w innej przychodni...tyle ze nie wiem czy warto sie nakrecac....

Rosanne ...powodzenia. i daj znac kiedy robisz tescik
lusesitka1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 11:33   #482
Rosanne
Raczkowanie

Lusesita- Powinnaś jeszcze raz zrobić to badanie żeby mieć pewność na 100% i się nie zamartwiać, że to jakaś pomyłka.
A jeśli chodzi o mnie, to chciałabym zrobić test już jutro, ale zastanawiam się czy to nie będzie za szybko. Może zaczekam parę dni.
Rosanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 11:38   #483
lusesitka1977
Raczkowanie

rosanne moze warto zaczekac? zeby znow nie było.....rozczarowania... wiem ze to trudne, ale ja tez sie wstrzymam jeszcze z 2,3 dni i wtedy zobacze, moze powtorze bete...

3mam kciuki

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

najgorsze jest to ze mój XYZ jest teraz poza domem, wraca w przyszlym tyg. wczoraj mówiłam mu ze pojde na badanie...teraz pisze, dzwoni, a ja nie mam odwagi powiedziec mu o wyniku....
Stary 2010-09-25, 11:39   #484
Rosanne
Raczkowanie

Lusesita, życzę powodzenia! I dziękuję za trzymanie kciuków.
Stary 2010-09-25, 11:51   #485
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny ja dzis odebrałam nastepny wynik beta hcg i dzis to juz
10 000 ŁADNIE CO ??
O MOJA DZIDZIE POWINNAM BYC SPOKOJNA TYLKO TEN SZYBKI PRZYROST ZEBY SIE NIE OKAZAŁ PODWÓJNYM SZCZESCIEM

1 HCG 17 wrzesień 927,7
2 HCG 20 wrzesien 3987,0
3 HCG 24 wrzesień 10 000
super wyniki wzorowe wręcz

lusesitka1977 trzymaj się. Będzie dobrze. A może idź do gina niech ci da skierowanie na USG. Tak będzie najlepiej. Nie chcę cię rozczarować, ale ono dokładniej pokaże. Znaczy wiesz... wszystko wskazuje na ciążę oprócz badań. A może masz zbyt niskie hormony i po prostu nie wykrywa. A ciąża może być. Zdarza się. I możliwe że przepiszą ci coś.

U mnie dziś temp. 37,1 czyli już po owulacji Teraz tylko czekać na @ albo na II kreski. Jeszcze jakieś 11 dni. Ale w podświadomości coś mi się wydaje, że jednak te II jak najbardziej prawdopodobne. Mam nadzieję że tylko mi się wydaje.

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-25, 20:41   #486
lusesitka1977
Raczkowanie

jak kobietki dzionek minal? jak samopoczucie?

u mnie fatalnie...caly dzien nie dałam rady jest. zjadłam jedna kanapke..mam balon w brzuchu, czuje sie taka spuchnieta i ciezka. własnie przed chwilą kolezanka podwiozła mnie samochpdem do domku. nigdy nie miałam problemów z jazdą a teraz masakra, tak mnie zemdlilo ze ojjjj...musiałam otworzyc okno i jakos dojechałam...teraz jest gorzej. nie wytrzymałam, "pocałowalam sie" z kibelkiem...czuje sie fatalnie..ale to to juz chyba stres i nerwy wychodzą...ajjjj

Rosanne a jak ty się moja droga czujesz?
Stary 2010-09-25, 20:46   #487
Rosanne
Raczkowanie

Lusesita, zszokowałaś mnie reakcją organizmu! Może rzeczywiście powinnaś jeszcze raz zrobić te badania, żeby sprawdzić co jest grane.
A jeśli chodzi o mnie, to dzień minął leniwie. Miałam troszkę mdłości wieczorem, ale to chyba z powodu ilości jedzenia, jakie zjadłam- mam ogromny apetyt. Miesiączki brak. Temperatura podwyższona cały czas. Niedługo idę spać, bo już jestem bardzo zmęczona...

Edytowane przez Rosanne
Czas edycji: 2010-09-25 o 20:49

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-25, 20:58   #488
lusesitka1977
Raczkowanie

ja tez byłam w szoku...tak jak mówiłam jeszcez kilka dni temu jadłam jadła jadla i najesc sie nie mogłam...a od wczoraj nie dam rady...wczoraj wcisnełam sałatke na siłe, a dzis jedna kanapke..i caly dzien byłam "najedzona"..straszni e spuchnieta sie czuje ...noooo i najbardziej dało mi do myslenie to ze zemdliło mnie w samochodzie.....jak to nie dzidzia to cos niedobrego sie dzieje we mnie....w poniedziałek pojde do lekarza o ile bede mogła wczesniej wyjsc z pracy

a ty Rosanne dbaj o siebie i wskakuj do łózeeczka, musisz miec siłe walczyc o fasolke
Stary 2010-09-25, 21:02   #489
Rosanne
Raczkowanie

Lusesita- koniecznie odwiedź lekarza. Bądź dobrej myśli! Kto wie, powinnaś to sprawdzić, sama widzisz jakieś zmiany w organizmie.
A ja lecę wziąć prysznic i do łóżka...
Stary 2010-09-25, 21:26   #490
lusesitka1977
Raczkowanie

juz chyba mam psychoze ahhaha ale szukam, czytam...bo cos mi nie pasuje we mnie i..
"A u mnie test na betę się pomylił Wynik wyszedł mi negatywny ale nadal miałam dziwne objawy więc po niecałych 3 tygodniach powtórzyłam betę i okazało się że jestem w 6 tygodniu ciąży "
to cytat dziewczyny z innego forum....
Stary 2010-09-25, 23:32   #491
ewcia78
Raczkowanie

Dziewcyny powiem wam jedno test wyjdzie wiarygodny najlepiej 2 dni po spodziewanej @ a 5 dni po to już powinny wam wyjsc 2 grube krechy

jesli chodzi o bete to macie napisane na początku

HCCG+beta ilościowo (pod wynikiem) jesli 0/100 to negatywny wynik
.....jesli np: 230/100 pozytywny

CZYTAJCIE WYRAZNIE WYNIKI

powodzenia i czekam na wasze pozytywne testy i bety
ewcia78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-26, 08:12   #492
Rosanne
Raczkowanie

A ja jestem bardzo zdenerwowana, bo sytuacja z partnerem bardzo się zmieniła... przepraszam, nie będę opowiadać. Jestem jeszcze w szoku, naprawdę... nie mogę być teraz w ciąży, to nie jest odpowiedni czas... przepraszam za tę zmianę, ale po prostu nie spodziewałam się... a wszystko na to wskazuje- miesiączki nadal nie mam, w ogóle tego nie rozumiem.
Stary 2010-09-26, 08:31   #493
lusesitka1977
Raczkowanie

Rosanne wszystko bedzie dobrze, zobaczysz...badz silna
Stary 2010-09-26, 08:36   #494
Rosanne
Raczkowanie

Lusesita, dziękuję... Z tą sytuacją z partnerem będzie bardzo ciężko... Mam wsparcie najbliższych na szczęście... Ale bardzo boję się o ciążę, to naprawdę nie jest dobry czas na przyjście na świat maleństwa...
A jak Ty się czujesz? Mdłości przeszły, jadłaś śniadanie?
Stary 2010-09-26, 08:48   #495
lusesitka1977
Raczkowanie

Piękna bądz twarda, a nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło a malenstwo nawet jak bedzie to nie jest niczemu winne. A jak twoje objawy? jak sie czujesz?
Ja dziś jeszcze sniadania nie jadłam i jakos nie mam ochoty narazie. Mdłosci jako takich nie mam, tylko strasznie boli mnie podbrzusze....nie wiem moze tym razem @ przyjdzie? zobaczymy

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

przed @ temp spada? prawda?.a ja dzis mierzyłam znów i u mnie nawet sie kilka kreseczek podniosła....ja juz nie rozumiem swego ciała ../zaczynam wierzyc w UFO aahahhahaha
Stary 2010-09-26, 08:51   #496
Rosanne
Raczkowanie

Oczywiście, że nie będzie niczemu winne, ale to po prostu bardzo zły moment...
Ja czuję się dobrze, oprócz ogromnego zdenerwowania... Pobolewa mnie podbrzusze. A zjadłam już tyle, że ho ho. Miesiączki nie ma i to mnie martwi...
Lusesita, zjedz coś, chociaż małą kanapeczkę.
Stary 2010-09-26, 09:01   #497
lusesitka1977
Raczkowanie

nie dam rady jesc, bo czuje balon w brzuchu. moze pozniej cos wcisne. Wczoraj długo zasnac nie mogłam, cały czas myslałam co to moze byc? dlaczeg tak sie czuje...i nic nie wymyslilam.
Rosanne a jak bedzie u ciebie malenstwo, to sie nie martw, damy rade a jak trzeba popilnować to ja jestem pierwsza w kolejce
Stary 2010-09-26, 09:07   #498
Rosanne
Raczkowanie

Lusesita, dziękuję, hehe. Chyba jutro zrobię beta hcg, chciałabym wiedzieć... Chyba po takim czasie wynik będzie już wiarygodny... Ale skoro na ciążowym nic nie wychodzi? Dziś zrobiłam i negatywny.
Stary 2010-09-26, 09:11   #499
lusesitka1977
Raczkowanie

Rosanne przypomnij mi ile juz dni spoznia ci sie @?
Stary 2010-09-26, 09:16   #500
Rosanne
Raczkowanie

Wiesz, patrząc na ostatni miesiąc to już 6 dni...

Edytowane przez Rosanne
Czas edycji: 2010-09-26 o 09:22
Stary 2010-09-26, 09:25   #501
lusesitka1977
Raczkowanie

Rosanne idz dla pewnosci na bete hcg, bo z tymi testami "sikaczami' róznie bywa,a chyba im szybciej sie dowiesz tym lepiej

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

A ja w poniedziałek pojde do lekarza, musze sprawdzic co sie dzieje...mam nadzieje ze nic powaznego
Stary 2010-09-26, 09:26   #502
Rosanne
Raczkowanie

Masz rację, im szybciej się dowiem, tym lepiej...
Lusesita, dobrze robisz. Oby wszystko poszło ok.

Edytowane przez Rosanne
Czas edycji: 2010-09-26 o 09:29
Stary 2010-09-26, 09:36   #503
lusesitka1977
Raczkowanie

mam nadzieje ze bedzie
Coś mało tu nas kobietek starajacych sie o fasolke nikt pierwszych objawow nie ma? zapraszamy my nie gryziemy a jestesmy bardzo ciekawe jak u Was to wszytsko wyglada

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-26, 12:03   #504
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lusesitka1977 Pokaż wiadomość
jak kobietki dzionek minal? jak samopoczucie?

u mnie fatalnie...caly dzien nie dałam rady jest. zjadłam jedna kanapke..mam balon w brzuchu, czuje sie taka spuchnieta i ciezka. własnie przed chwilą kolezanka podwiozła mnie samochpdem do domku. nigdy nie miałam problemów z jazdą a teraz masakra, tak mnie zemdlilo ze ojjjj...musiałam otworzyc okno i jakos dojechałam...teraz jest gorzej. nie wytrzymałam, "pocałowalam sie" z kibelkiem...czuje sie fatalnie..ale to to juz chyba stres i nerwy wychodzą...ajjjj

Rosanne a jak ty się moja droga czujesz?
oj współczuję takiej burzy organizmu i trzymam kciuki żeby to wszystko było na fasolkę

Cytat:
Napisane przez Rosanne Pokaż wiadomość
A ja jestem bardzo zdenerwowana, bo sytuacja z partnerem bardzo się zmieniła... przepraszam, nie będę opowiadać. Jestem jeszcze w szoku, naprawdę... nie mogę być teraz w ciąży, to nie jest odpowiedni czas... przepraszam za tę zmianę, ale po prostu nie spodziewałam się... a wszystko na to wskazuje- miesiączki nadal nie mam, w ogóle tego nie rozumiem.
Rosanne nie martw się wszystko się ułoży

A ja się przeziębiłam i jestem normalnie padnięta. Jak wczoraj temp. 37,1 tak dziś 36,9 i śluz jak na dni płodne ;/ sama tego nie rozumiem, ale może to przez to przeziębienie....Ale chyba mogą być takie wahania. Dodam, że mierzyłam jakoś o 8:30 bo córcia nie dała mi pospać nad ranem więc może trochę nieprawidłowy ten wynik.

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 12:58   #505
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Dziewcyny powiem wam jedno test wyjdzie wiarygodny najlepiej 2 dni po spodziewanej @ a 5 dni po to już powinny wam wyjsc 2 grube krechy
mnie już w dniu spodziewanej @ wyszły 2 krechy druga jeszcze była blada, ale widoczna
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 13:35   #506
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki ewcia...teraz ja Wam ponarzekam, strasznie boli mnie podbrzusze, mam nadzieje ze to normalne, ale dzis to nawet chodzic za b.nie moge, jutro mam wizyte u gina, mam nadzieje ze na usg zobaczymy nasza fasoleczke...
Stary 2010-09-26, 14:47   #507
Promykas
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja kiedyś miałam takie objawy, ból podbrzusza, pełne piersi, omdlenia , senność, okresu brak 2 tygodnie, testy negatywne, poszłam do gina, zrobił mi usg i okazało się, że to cykl bezowulacyjny był !!!!
Ale piszę to, że takie cykle mogą się zdarzyć.
Rosanne kochana będzie dobrze z TZ , a jak będzie fasoleczka to na pewno się ułoży .
U mnie dziś planowany dzień @ i nic. Nie mam PMS, piersi mnie nie bolą w ogóle, nawet się nie powiększyły co ciekawe . No i fochów nie mam jak przed @. No cóż, w ogóle nic nie czuję ani na @ ani na nic
Promykas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 17:20   #508
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
teraz ja Wam ponarzekam, strasznie boli mnie podbrzusze, mam nadzieje ze to normalne..
macica sie rozciąga, powiększa, więc dopóki nie plamisz/krwawisz wszystko jest OK!
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 20:36   #509
Ollliwka
Zakorzenienie

hej dziewczyny, dwa testy pozytywne, jeden w pt drugi dzisiaj jutro idę na bete brak @ i lekko bolące piersi i to na tyle z objawów moich
Stary 2010-09-26, 20:52   #510
lusesitka1977
Raczkowanie

no i po wszystkim....dostałam @...tyle ze tak jakos dziwnie, bo nic nie bolało (tak jak zawsze)...zaszłam do WC i nagle SZOK....narazie jakies plamienie, ale jutro pewnie sie zacnie, takze juz po fasolce... musze sie i tak przebadac zobaczyc co sie działo ze mną, bo jakas przyczyna byc musi

powodzenia Kobietki, mam nadzieje ze chociaz wam sie uda
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości