Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 13:38   #481
jamaicaP
Rozeznanie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

kardashi ja ubieram moja o jedna warstwe mniej niz ty ale przykrywam kocykiem
tzn body dlugi rekaw+bluza gruba+spodnie+skarpety
lub body krotki rekaw+bluzka z dlugim +bezrekawnik lub bluza +spodnie+skarpety
i przykrywam cienkim kocykiem
Stary 2010-09-03, 13:45   #482
biankaaa
Zadomowienie

To moje dziecko chyba najbardziej marznie ;P najczesciej jest pajac+kocyk. W chuscie tylko w pajacu. Czapki nie nosimy.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:50   #483
kardashi
Zakorzenienie

Boże dziewczyny, przyjedzcie do mnie ze swoimi dziecmi i niech ta kobieta zobaczy jak dzieci się ubiera.

To pozbywam się dziś body na długi rękaw. Założę na ramiączka, bluzkę na długi lub krótki i sweterek albo bluzę..

Ona nie rozumie że dzieci nie można przegrzewać..
Twierdzi że ją zaziębiam, że prowadzam jak ruska.
Dziś stwierdziła że mała ziewa bo jej zimno

I żadne tłumaczenia że dziecka nie wolno przegrzewac nie pomagają, bo twierdzi że gadam głupoty.
A najgorzej że siostra tża ma miesiąc młodszego synka i ona go ubiera taaaak grubo i zawsze mówi 'zobacz dorota to tak cieplutko ubiera a ty to ją jak ruska'
I na nic tłumaczenia ze ciekawe kogo dziecko lepiej na tym wyjdzie i będzie częściej chorowało..
i że to ja ją wychowuje i ja bede wstawała do niej jak będzie chora

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:56   #484
Jaatkaa85
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21838766]A może spróbuj słoiczek zagęścić kleikiem ryżowym bez glutenu?[/QUOTE]

juz sie nie znam na tym, dawno corke mala mialam - to takie zwykle ustrojstwo jak kaszki np. z bobovity? a moze dodam z lyzeczke zwyklego ryzu...
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:56   #485
kropka75
Zakorzenienie

Kardashi - Może daj jej coś poczytać...

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/104...-przegrzewanie

http://www.modne.biz/ciaza/przegrzew...i-potowki.html

Jest tego w sieci trochę. Niech się kobita doedukuje.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-09-03 o 13:58
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:59   #486
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A bo jabłko to nie jest jedzenie. To nie posiłek, to deser. On się tym nie naje.

Kup marchewkową zupkę z ryżem - powinien to potraktować jak posiłek.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Ha ha ha
My nie piszczymy. Za to odkryliśmy własne ręce nie tylko do jedzenia, ale i do patrzenia. A że mu się autofokus rypie, bo ręce blisko to robi zeza.
tak zrobie, tylko niech sie od cycka mi odklei

u nas jeszcze jest ciagniecie za body i branie do buzi, jak go przebieram.
Stary 2010-09-03, 14:25   #487
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
To moje dziecko chyba najbardziej marznie ;P najczesciej jest pajac+kocyk. W chuscie tylko w pajacu. Czapki nie nosimy.
ja nie mogę tak lekko ubierać a kocem przykrywać, bo często Tymka z wózka wyjmuje, wchodząc do sklepu , itp. ( na całej naszej wiosce jest tylko jeden sklep spożywczy dostępny z poziomu chodnika, reszta- wszystko po schodach, bez podjazdów), i wtedy by go przewiało, jakbym go zgrzanego spod kocyka wyjęła.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A najgorzej że siostra tża ma miesiąc młodszego synka i ona go ubiera taaaak grubo i zawsze mówi 'zobacz dorota to tak cieplutko ubiera a ty to ją jak ruska'
I na nic tłumaczenia ze ciekawe kogo dziecko lepiej na tym wyjdzie i będzie częściej chorowało..
jak byłam teraz z Tymkiem u lekarza, to byla kobieta z dzieckiem tez kilkumiesięcznym- gabaryty Tymka - wysiadała z auta, na parkingu obok nas- patrzę, a te dziecko w kombinezonie zimowym.
W poczekalni zaczęła je rozbierać- a pod spodem spodenki dresowe i rajstopki... myślałam, że zemdleję z wrażenia.
Było 10 stopni na plusie, pochmurno.... tacy ludzie chyba zimą z dzićmi nie wychodzą z domu.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 14:26   #488
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Kardashi - Może daj jej coś poczytać...

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/104...-przegrzewanie

http://www.modne.biz/ciaza/przegrzew...i-potowki.html

Jest tego w sieci trochę. Niech się kobita doedukuje.
Ja jej mowiłam żeby poczytała, znalazła coś o przegrzewaniu, mówiłam że pediatra mnie opidoliła że za grubo dziecku ubieram ze to niedobre (mimo że nic takiego nie było )
Ale ona i tak wie leeepieeej.. Taki typ

Stary 2010-09-03, 14:40   #489
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21840500]
jak byłam teraz z Tymkiem u lekarza, to byla kobieta z dzieckiem tez kilkumiesięcznym- gabaryty Tymka - wysiadała z auta, na parkingu obok nas- patrzę, a te dziecko w kombinezonie zimowym.
W poczekalni zaczęła je rozbierać- a pod spodem spodenki dresowe i rajstopki... myślałam, że zemdleję z wrażenia.
Było 10 stopni na plusie, pochmurno.... tacy ludzie chyba zimą z dzićmi nie wychodzą z domu. [/QUOTE]

Jakoś ciągle widzę takie obrazki.

A z domu faktycznie nie wychodzą, wczoraj w parku zastałam tylko dwoje dzieci. W tym jedno mnie zszokowało... Daniel ma 3,5 mca i już nie mogę go wsadzić do gondoli tak drze pysk, że leży na wznak i nic nie widzi. :/
A to dziecko leżało na płasko, patrzyło na budkę grzecznie, a w wózku ledwie się mieściło, idę o zakład, że to było dziecko siedzące już.
Tak sobie leżało po prostu grzecznie jak nieżywe. A ten mi brykał, gadał do drzew, rozglądał się w każdą stronę...

Nie wiem co biega? Czy on taki nad wyraz żywy i ciekawski jest, czy to dziecię było nadmiernie grzeczne.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Ja jej mowiłam żeby poczytała, znalazła coś o przegrzewaniu, mówiłam że pediatra mnie opidoliła że za grubo dziecku ubieram ze to niedobre (mimo że nic takiego nie było )
Aaaa
Skoro tak to faktycznie, masz przesrane z tą panią.

Stary 2010-09-03, 14:42   #490
kardashi
Zakorzenienie

Ja tez widze takie obrazki. chociażby dziś zobaczę jak pójde do siostry tża..
Ciekawa jestem jak ten mały będzie ubrany
Oczywiście okno będzie zamkniete, bo jak dziecko i otwarte okno

Jak były te upały, Blanka tylko bawełniana sukieneczka. a w okół dzieci w dresach, czapach, poprzykrywaanee.. i ryki tylko słyszałam.
jedynie moja sąsiadka, o tydzien młodszego chłopca woziła w wózku w samym pampku.

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-09-03 o 14:44
Stary 2010-09-03, 14:45   #491
kropka75
Zakorzenienie

Dziecko mi śpi od 13:50, a o 14ej miało jeść. Szok.

Znalazłam sposób na maruda mojego. Nic mu nie pasowało w dzień w domu, biegałam po dworze jak durna, dwa spacery w wózku, trzeci w chuście. Już wiem o co biega... Jego nudzi albo męczy jedna pozycja. Nie znosi być cały dzień w łóżeczku, w łóżku, ani w bujaku... Rozłożyłam w dużym pokoju kanapę i jest git.
Budzi się o 6ej, je i wkładam do łóżeczka włączając karuzelę. Godzinę mam z głowy, mogę zjeść, pranie włączyć itp. Potem zaczyna kwękać, daję monia i śpi. Jak padam to kładę się z nim. Zwykle 30 min śpi ale dobre i to.
Choć dziś zrobił mi prezent i spał od 7:30 do 8:40.

Potem idziemy do dużego pokoju. Leżymy na kanapie, gadamy, bawimy się. Jak się zmęczy, znudzi, idzie do leżaczka i znowu jest spokój. Potem na kanapę w inną stronę leżymy, widzimy inne rzeczy i znowu jest fajnie.

Jeśli płacze to chwilę, zaraz widzi, że to nic nie daje i spokój.

Tylko spacer nadal jest problemem. Na dworze git, ale wyjście to masakra, słyszy nas cały blok.

Stary 2010-09-03, 14:45   #492
olivka_7
Zakorzenienie

Ja jak u nas było np wczoraj 10stopni to ubranko takie: body dł rękaw na to bluzka bawełniana i bluza cieplejsza albo kurtka taka jesienna ale ciut grubsza. Na nózie rajtki i dresy plus buciki. Ale już bez kocyka. My się już w spacerówce wozimy.
Dziewczyny zazdraszczam 17 stopni u nas zimno jak nie wiem- ja bliżej gór jestem i przedtem małą na drzemkę na balkon rzuciłam w bodziaku, bluzeczce bawełnianej rajstopki i do kombinezonu misiowego- taki średnio gruby. Bałam się że ją przegrzeję ale na termometrze inna temp a odczuwalna przez zimny wiatr dużo niższa.
Dziś spacerku chyba nie będzie- bo kurde zaczął mi paznokieć w nogi wrastać i zaczęłam tam grzebać i se dorobiłam że w pełnym bucie nie uchodzę a w japonkach poniżej 10 to tak średnio

Kropka my już od miesiąca w spacerówce jeździmy. Chyba by mi mała żyć nie dała jakbym jej kazała w gondoli leżeć. Ona musi wszystko widzieć
Kornelia tez strasznie się siepie jak za długo w jednej pozycji- w jednym miejscu jest. Dziś to już w ogóle przechodzi sama siebie. Nie dość że normalnie mi w dzień nie chce spać dłużej niż 30 minut to dziś spała dwa razy po 15 minut.

A odnośnie marchewek to zaczęłam małej podawać sama w sumie bez konsultacji z pediatrą- i tak ostatnio z ciekawości do niej zadzwoniłam co jej po kolei mam wprowadzać- no a nie powiedziałam że już zaczęłąm a coś tam o morfologi mi mówiła jak jej powiedziałam że dopiero miała robioną i wyszło ok. to powiedziała że ona ją zobaczyć- w sensie Kornelcię i żebym się wstrzymała do najbliższej wizyty. Co ona niby wizualnie chce zobaczyć- z oczu jej wyczytać?
Chyba nie będę czekać na pozwolenie tylko dalej małej będę dietę poszerzać- kupki były ok zero alergii na marchew- dziecko zachwycone nowym smakiem

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-09-03 o 15:07
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 14:50   #493
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez widze takie obrazki. chociażby dziś zobaczę jak pójde do siostry tża..
Ciekawa jestem jak ten mały będzie ubrany
Oczywiście okno będzie zamkniete, bo jak dziecko i otwarte okno

Jak były te upały, Blanka tylko bawełniana sukieneczka. a w okół dzieci w dresach, czapach, poprzykrywaanee.. i ryki tylko słyszałam.
jedynie moja sąsiadka, o tydzien młodszego chłopca woziła w wózku w samym pampku.
A potem zdziwieni, że od jesieni siedzą w przychodni.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Ja jak u nas było np wczoraj 10stopni to ubranko takie: body dł rękaw na to bluzka bawełniana i bluza cieplejsza albo kurtka taka jesienna ale ciut grubsza. Na nózie rajtki i dresy plus buciki. Ale już bez kocyka. My się już w spacerówce wozimy.
Dziewczyny zazdraszczam 17 stopni u nas zimno jak nie wiem- ja bliżej gór jestem i przedtem małą na drzemkę na balkon rzuciłam w bodziaku, bluzeczce bawełnianej rajstopki i do kombinezonu misiowego- taki średnio gruby. Bałam się że ją przegrzeję ale na termometrze inna temp a odczuwalna przez zimny wiatr dużo niższa.
Dziś spacerku chyba nie będzie- bo kurde zaczął mi paznokieć w nogi wrastać i zaczęłam tam grzebać i se dorobiłam że w pełnym bucie nie uchodzę a w japonkach poniżej 10 to tak średnio
A ile Ci maleństwo mierzy i waży??
Bo mój w spacerówce to ginie.

za grzebanie, gdzie nie trzeba.

Stary 2010-09-03, 14:54   #494
kardashi
Zakorzenienie

Taa.. a jestem ciekawa kogo szybciej zachoruje. Moja czy ten maly siostry tża..
Jak jej to już wieeem co powieem

Ja niedługo też do spacerówki. bo w gondoli nogami już dotyka końca..

Stary 2010-09-03, 15:07   #495
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Moi dziadkowie też wiedzą zawsze wszystko lepiej..zwłaszcza dziadek wielki mądraliński ;D ale staram się przymykać na to oko bo są już starsi....chociaż ostatnio już zmęczyło mnie to gadanie o zimnych rączkach i "jak matka Cię ubiera"... Powiedziałam im, że to moje dziecko i jeśli będzie chore to będzie moja wina...
Stary 2010-09-03, 15:09   #496
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Jakoś ciągle widzę takie obrazki.

A z domu faktycznie nie wychodzą, wczoraj w parku zastałam tylko dwoje dzieci. W tym jedno mnie zszokowało... Daniel ma 3,5 mca i już nie mogę go wsadzić do gondoli tak drze pysk, że leży na wznak i nic nie widzi. :/
A to dziecko leżało na płasko, patrzyło na budkę grzecznie, a w wózku ledwie się mieściło, idę o zakład, że to było dziecko siedzące już.
Tak sobie leżało po prostu grzecznie jak nieżywe. A ten mi brykał, gadał do drzew, rozglądał się w każdą stronę...

Nie wiem co biega? Czy on taki nad wyraz żywy i ciekawski jest, czy to dziecię było nadmiernie grzeczne.
A wiesz mój tak ma. Nie żebym go wciskała w gondolę na styk, bo jeszcze miejsce na długość ma, ale on jak w niej leży to się rozgląda, ale nie tak żeby się od razu darł, bo mało widzi. Tak sobie spokojnie kontempluje otoczenie, kontempluje i zasypia gdzieś maks. po kwadransie. Taki typ.
A co do ubierania - to ja dziś byłam na spacerze i młody miał body dł. rękaw, bluza, rajtki i śpiochy taki jakby polarkowe, ale leżał w wózku bez koca. Dodam że na spacerze byłam zaraz po 8 rano, bo teraz przy tym słońcu to by mi się ugotował, a rankiem taki przyjemny chłodek.
Cytat:
Nie grzeb. Ja pogrzebałam będąc jeszcze nastolatką i mi zrywali paznokieć potem. Nie raz zresztą, więc nie polecam grzebać.

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-09-03 o 15:12
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 15:19   #497
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A odnośnie marchewek to zaczęłam małej podawać sama w sumie bez konsultacji z pediatrą- i tak ostatnio z ciekawości do niej zadzwoniłam co jej po kolei mam wprowadzać- no a nie powiedziałam że już zaczęłąm a coś tam o morfologi mi mówiła jak jej powiedziałam że dopiero miała robioną i wyszło ok. to powiedziała że ona ją zobaczyć- w sensie Kornelcię i żebym się wstrzymała do najbliższej wizyty. Co ona niby wizualnie chce zobaczyć- z oczu jej wyczytać?
Chyba nie będę czekać na pozwolenie tylko dalej małej będę dietę poszerzać- kupki były ok zero alergii na marchew- dziecko zachwycone nowym smakiem
Chce uznać dziecko za zdrowe do podania marchewki? A co to jest, szczepienie?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Aaaa chciałam donieść, że sok przecierowy (rozcieńczony wodą oczywiście) jest super smaczny.

Stary 2010-09-03, 15:23   #498
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

a może to dziecko zmęczone było po prostu?
Maksiu jak miał jeszcze rok- półtora to w wózku lubił się zdrzemnąć podczas spaceru.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 15:34   #499
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Aaaa chciałam donieść, że sok przecierowy (rozcieńczony wodą oczywiście) jest super smaczny.
A jaki to sok ?
I jak go rozcieńczasz? w sensie jakie proporcje

Stary 2010-09-03, 15:42   #500
olivka_7
Zakorzenienie

No miesiąc temu ważyła 6600 więc teraz jak nic waży z 7 kg. A długie byłyśmy na 46cm do pupki mierząc bo u mnie tak kretyńsko mierzą
Ale z ciekawości dziś się zmierzymy normalnie mierzyłam ją jakiś tydz temu ale taka ze mnie mamcia że już nie pamiętam 69cm chyba

No właśnie się zastanawiam co ma marchewka do badania. Zresztą kto powiedział że tak koniecznie trzeba w konsultacji z lekarzem- przecież ja wcale mogę nie chcieć do końca 5 mies tylko cycem karmić. Tak mnie straszyły w szpitalu żeby nie dawać flachy bo się dziecko potem cyca nie chyci że jak mi pięknie jadła odciągnięte mleczko z flachy tak teraz dziecko do mnie uwiązane wręcz w sensie takim że nie chwyci się żadnej butli. Ale jest postęp bo pijemy z kubka niekapka na razie po trochę ale pijemy. Daję małej wodę z sokiem malinowym takim własnoręcznie robionym- dosłownie bo wyciskanym przeze mnie

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 16:05   #501
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:

Może nie zwracaj uwagi??

My ubieramy w spodenki, body , bluzę, skarpetki, czapkę bawełnianą i kocyk do wózka. W chuscie tak samo, tylko wtedy zakładam rajstopy i ciepłe butki.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:

a jaki?

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Dziecko mi śpi od 13:50, a o 14ej miało jeść. Szok.

Znalazłam sposób na maruda mojego. Nic mu nie pasowało w dzień w domu, biegałam po dworze jak durna, dwa spacery w wózku, trzeci w chuście. Już wiem o co biega... Jego nudzi albo męczy jedna pozycja. Nie znosi być cały dzień w łóżeczku, w łóżku, ani w bujaku... Rozłożyłam w dużym pokoju kanapę i jest git.
Budzi się o 6ej, je i wkładam do łóżeczka włączając karuzelę. Godzinę mam z głowy, mogę zjeść, pranie włączyć itp. Potem zaczyna kwękać, daję monia i śpi. Jak padam to kładę się z nim. Zwykle 30 min śpi ale dobre i to.
Choć dziś zrobił mi prezent i spał od 7:30 do 8:40.

Potem idziemy do dużego pokoju. Leżymy na kanapie, gadamy, bawimy się. Jak się zmęczy, znudzi, idzie do leżaczka i znowu jest spokój. Potem na kanapę w inną stronę leżymy, widzimy inne rzeczy i znowu jest fajnie.

Jeśli płacze to chwilę, zaraz widzi, że to nic nie daje i spokój.

Tylko spacer nadal jest problemem. Na dworze git, ale wyjście to masakra, słyszy nas cały blok.
U nas też wyjście na spacer ostatnio jest pzrekichane. Kiedyś sie nei wkurzał na ubieranie, teraz ma alergię na czapkę i całe te ustrojstwa.

Mój młody bardzo lubi nowe wrazenia. Nie cierpi być długow jednym miejscu i w jednej pozycji. A jak zaprowadzam starszą córe do szkoły, to jest wniebowziety - tyle nowych twarzy i fajny hałas - aż sie zdziwiłam, bałam się za pierwszym razem, ze bedzie ryk, albo wystraszony, a on nie - cieszy sie, ze tye sie dzieje dookoła.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:

Kropka my już od miesiąca w spacerówce jeździmy. Chyba by mi mała żyć nie dała jakbym jej kazała w gondoli leżeć. Ona musi wszystko widzieć
Kornelia tez strasznie się siepie jak za długo w jednej pozycji- w jednym miejscu jest. Dziś to już w ogóle przechodzi sama siebie. Nie dość że normalnie mi w dzień nie chce spać dłużej niż 30 minut to dziś spała dwa razy po 15 minut.

jak wozisz w spacerówce? Bo mój młody jeszcze nie siada sam - podnosisz troche oparcie, czy jak? Bo u nas to samo - jak jest na spacerze w wózku i sie zbudzi, to jest wrzaskunem, bo chce wszystko widzieć, nei chce leżeć....
Stary 2010-09-03, 16:07   #502
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Może nie zwracaj uwagi??

My ubieramy w spodenki, body , bluzę, skarpetki, czapkę bawełnianą i kocyk do wózka. W chuscie tak samo, tylko wtedy zakładam rajstopy i ciepłe butki.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

a jaki?

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

U nas też wyjście na spacer ostatnio jest pzrekichane. Kiedyś sie nei wkurzał na ubieranie, teraz ma alergię na czapkę i całe te ustrojstwa.

Mój młody bardzo lubi nowe wrazenia. Nie cierpi być długow jednym miejscu i w jednej pozycji. A jak zaprowadzam starszą córe do szkoły, to jest wniebowziety - tyle nowych twarzy i fajny hałas - aż sie zdziwiłam, bałam się za pierwszym razem, ze bedzie ryk, albo wystraszony, a on nie - cieszy sie, ze tye sie dzieje dookoła.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

jak wozisz w spacerówce? Bo mój młody jeszcze nie siada sam - podnosisz troche oparcie, czy jak? Bo u nas to samo - jak jest na spacerze w wózku i sie zbudzi, to jest wrzaskunem, bo chce wszystko widzieć, nei chce leżeć....

już się nie da nie zwracac uwagi..
Nie zwracałam przez 3 miesiące. Ale juz nie moge..

Stary 2010-09-03, 16:09   #503
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

U mnie co do ubierania to z teściową jest spokój - jeszcze rozbierać każe a z moją mamą tragedia - ciągle jęczy że dziecko ma zimne ręce. W domu mam 22 stopnie i ubieram małej body z długim i rajstopki - mama przyjechała i krzyk że dziecko policzki zimne, ręce zimne żebym jeszcze bluzeczkę założyła albo chociaż cieniutką kamizelkę. Oczywiście ubrałam jak była mama a jak wyszła to rozebrałam, bo się przetłumaczyć nie dało. Teraz mała ma katarek, nie wiem gdzie się przeziębiła ale temp. nie ma a mama do mnie z pretensją że jak rozbierałam to teraz mam że dziecko mi się na same chrzciny rozchoruje. no i ma używanie...
Naprawdę nie chce mi się wierzyć że to z tego powodu.
Na dwór zakładam małej body dł rękaw, rajstopki i na to pajac polarkowy taki nie za gruby - mała nie spocona, jak widzę że jej chłodno to przykrywam cienkim kocykiem zwłaszcza jak śpi.
I od czego ten katar??? Przecież chyba nie przegrzewam?? Ani nie wychładzam zbytnio??. ja sama w domu przy 22 stopniach to bluzkę z długim noszę więc tak dziecko ubieram ale żeby zaraz dwie???
Boję się bo ja jak mała byłam to ciągle chorowałam przeważnie na Anginę.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 17:46   #504
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Boże dziewczyny, przyjedzcie do mnie ze swoimi dziecmi i niech ta kobieta zobaczy jak dzieci się ubiera.

To pozbywam się dziś body na długi rękaw. Założę na ramiączka, bluzkę na długi lub krótki i sweterek albo bluzę..

Ona nie rozumie że dzieci nie można przegrzewać..
Twierdzi że ją zaziębiam, że prowadzam jak ruska.
Dziś stwierdziła że mała ziewa bo jej zimno

I żadne tłumaczenia że dziecka nie wolno przegrzewac nie pomagają, bo twierdzi że gadam głupoty.
boszzzzz wspolczuje, niektorym ludziom naprawde mlotkiem mozna wbijac do glowy i nic...

moja mama to odwrotnie, jak Róża byla malusia jeszcze to mowi odkryj pieluche niech dzieciak slonce zlapie nie zakladaj czapki, za goraco tesciowa niewiem, walnela focha i nie odwiedza nas

ale pieruńsko dobre placki ziemniaczane zrobilam
t
Stary 2010-09-03, 17:52   #505
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21841863]a może to dziecko zmęczone było po prostu?
Maksiu jak miał jeszcze rok- półtora to w wózku lubił się zdrzemnąć podczas spaceru. [/QUOTE]

Ono nie drzemało. Mijałam tę panią dziesięć razy i ten dzieć tak grzecznie cały czas leżał z otwartymi oczami.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
A jaki to sok ?
I jak go rozcieńczasz? w sensie jakie proporcje
1/3 soku do 2/3 wody

Bobovita
http://www.*****************/nasze_p...sci/SOCZEK/391

http://www.*****************/nasze_p...sci/SOCZEK/392

to z nowości, bo wcześniej piliśmy jabłko z wodą, albo jabłko + winogron z wodą

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Wizaż ma coś do Bobovity bo nie wchodzą linki...

W miejsce gwiazdek wstawić: bobovita . com . pl (bez odstępów oczywiście)

Stary 2010-09-03, 17:56   #506
jamaicaP
Rozeznanie

kropko moja tez czasami na spacerze lezy sobie z otwartymi oczkami i sie gapi gdzies takie wtedy oczyska wielkie ma teraz to jeszcze ciumka raczke dla zabicia czasu

Róża dzis ma dzien snu
rano spala 40 minut potem o 10 jedzenie i od razu sen do 13,30 potem jedzenie i sapcer, na ktorym spala okolo godzinę, wrocilysmy, zjadla i znowu od razu sen od 17 teraz wybudza sie i zasypia z powrotem....

ps czy karmiąc mozna pic miętę???

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-03 o 18:03
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:03   #507
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
boszzzzz wspolczuje, niektorym ludziom naprawde mlotkiem mozna wbijac do glowy i nic...

moja mama to odwrotnie, jak Róża byla malusia jeszcze to mowi odkryj pieluche niech dzieciak slonce zlapie nie zakladaj czapki, za goraco tesciowa niewiem, walnela focha i nie odwiedza nas

ale pieruńsko dobre placki ziemniaczane zrobilam
t
zazdroszczę

Cytat:
Ono nie drzemało. Mijałam tę panią dziesięć razy i ten dzieć tak grzecznie cały czas leżał z otwartymi oczami.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

1/3 soku do 2/3 wody

Bobovita
http://www.*****************/nasze_p...sci/SOCZEK/391

http://www.*****************/nasze_p...sci/SOCZEK/392

to z nowości, bo wcześniej piliśmy jabłko z wodą, albo jabłko + winogron z wodą

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Wizaż ma coś do Bobovity bo nie wchodzą linki...

W miejsce gwiazdek wstawić: bobovita . com . pl (bez odstępów oczywiście)
Ooo.. to kupię i podam małej.. ciekawe jak bedzie jej smakowało
Teraz robię jej czasem do picia jabłko z melisa.. pić pije, nie wybrzydza

Stary 2010-09-03, 18:05   #508
kropka75
Zakorzenienie

No to ja mam jakieś nad wyraz żywe to dziecko, bo on nigdy nie leżał bez ruchu. Albo oczy wędrują, albo cała głowa, zawsze coś robi, nigdy nie leży jak kamień. Chyba że śpi.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:

Ooo.. to kupię i podam małej.. ciekawe jak bedzie jej smakowało
Teraz robię jej czasem do picia jabłko z melisa.. pić pije, nie wybrzydza
Danio uwielbia takie mieszanki.

A jakie jabłko, jakiś napój, herbatkę czy sama przygotowujesz?

Stary 2010-09-03, 18:09   #509
Siala_Bala
Zakorzenienie

Mierzyłam małemu temp. w pupce.. było 37,7 podać paracetamol???

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:15   #510
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja mam jakieś nad wyraz żywe to dziecko, bo on nigdy nie leżał bez ruchu. Albo oczy wędrują, albo cała głowa, zawsze coś robi, nigdy nie leży jak kamień. Chyba że śpi.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Danio uwielbia takie mieszanki.

A jakie jabłko, jakiś napój, herbatkę czy sama przygotowujesz?
herbatkę z bobovity, jabłko z melisą..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości