Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 11:06   #481
monika267
Raczkowanie

GG do monika267
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
kochana naciśnij równocześnie ctrl+shift

Dzieki serdeczne milion razy mi sie to zmienilo i nigdy nie pamietam co wcisnac
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:06   #482
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

i jeszcze jedno....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:11   #483
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno....
fajne i takie welurowe nie? musze też takie kupić bo ciepłe i milusie
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:12   #484
iizabelaa
Zakorzenienie

iweczka
śliczne ciuszki

a ty już płeć znasz?

już przeczytałam na pierwszej stronie że córeczka

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-26 o 11:16
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:13   #485
prunelle
Wtajemniczenie

bardzo fajne te ciuszki iweczka

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:16   #486
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyi,mnie to też wygląda na chłopaka Zobaczymy,czy nasze prognozy się potwierdzą

Dzisiaj przy pobraniu krwi,położna sprawdzała bicie serduszka dzidziusia -biło jak dzwon Dzisiaj jadę do przyjaciółki na 2 dni,więc będę się mniej produkować,całuski

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:18   #487
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
fajne i takie welurowe nie? musze też takie kupić bo ciepłe i milusie
tak, tak welurkowe i fakt mulusie i to baaardzo
A płec znam- będzie córa lekarz na połówkowym tak stwierdzil - ja co prawda za duzo nie widziałam (ślepa chyba jestem.....)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 11:24   #488
tola3804
Zakorzenienie

Alleluja! Wreszcie nadrobiłam!!!!! 44 strony miałam do przeczytania! Laski! No szalejecie! W zastraszającym tempie produkujecie te posty. Zrobić sobie zaległość jednodniową to już później masakra. A że mam taką zasadę, że nie piszę, jak mam zaległości, bo nie jestem w temacie, to się nie odzywałam. Ale teraz oczywiście odpisać coś komuś to masakra. Tak więc bardzo ogólnie gratuluję wszystkim poznania płci!

Kalinie Tylko napiszę, że obydwa imiona to były moje faworyty. Do tego jeszcze Alina i Zuzanna. Chyba na Twoim miejscu wybrałabym Hanię, choć nasza córeczka (gdyby była) pewnie nazywałaby się Alicja właśnie, bo już w rodzinie mamy jedną Hanię.

No, ale niestety... albo stety... u nas będzie CHŁOPAK. No i będę miała drugiego chłopaka, z moim małżem licząc to już trójka. I co? Chłopy z chłopami, a mamusia sama... Nie no żartuję, bardzo się cieszę, tylko właśnie teraz powstaje problem imienia, bo tak jak już pisałam w klubie cały świat sprzeciwił się przeciwko mnie. No, ale zobaczymy. Ja na złość wszystkim mówię do brzuszka właśnie tak jak sobie wymyśliłam. O!

Miałam iść na wizytę 28-go (tak jak wiele z Was), ale że poczułam się źle to 18-go już się dowiedziałam. Byłam też na krótkim zwolnieniu (4 dni), ale już jest ok i wróciłam do pracy.

Pozdrowienia i buziaczki dla Was wszystkich!
Miłego dnia!
Stary 2010-10-26, 11:35   #489
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
A ja mam zawsze cisnienie 90na 60 i fakt nie raz glowa mnie boli ale wydaje mi sie ze lepiej niskie niz za wysokie

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Dlaczego w tym naszym 'glupim kraju' nie mozna urodzic po ludzku.....zazdrosze takiego wyboru jaki ma wikakika
W polsce przecietnemu czlowiekowi jest ciezko...znam to z autopsjii...teraz to nieporownanie.....u nas w polsce nie ma kto rzadzic zobaczcie co sie dzieje
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:38   #490
iizabelaa
Zakorzenienie

tola3804
gratuluję synka

przewaga dziewczynek w watku zaczyna topnieć
Stary 2010-10-26, 11:42   #491
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

tola3804
Gratuluje syna

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:48   #492
Eirene1987
Zakorzenienie

[QUOTE=iizabelaa;22885378a u nas poród rodziny i znieczulenie to fanaberia [/QUOTE]

dokłądnie tak jak u nas - wymysły... ja już kasiorę szykuję na to znieczulenie bo pewnie trzeba będzie mieć mimo że powinno być za darmo

Cytat:
i jeszcze jedno....
śliczne ciuszki ja już się następnych zakupów doczekać nie mogę

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
No, ale niestety... albo stety... u nas będzie CHŁOPAK. No i będę miała drugiego chłopaka, z moim małżem licząc to już trójka. I co? Chłopy z chłopami, a mamusia sama... Nie no żartuję, bardzo się cieszę, tylko właśnie teraz powstaje problem imienia, bo tak jak już pisałam w klubie cały świat sprzeciwił się przeciwko mnie. No, ale zobaczymy. Ja na złość wszystkim mówię do brzuszka właśnie tak jak sobie wymyśliłam. O!
gratuluję chłopaka będziesz miała trzech w domku hehe no to ciężki kaliber ale super i tak

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:51   #493
laseczkaa
Zadomowienie

hej dziewczyny
ja już rano leciałam na zakupy bo dziś znów ciuszki po 10 zł za 1kg
zrobiłam wam foty co udało mi się dziś dostać. prócz tego jeszcze pieluszki tetrowe i pokrowiec na przewijak .
Załączam fotki -niestety gorszej jakości bo z telefonu ale cały czas nie mam baterii w aparacie .
Jak będę miała chwilę czasu to zrobię fotę pozostałym ciuszkom które kupiłam już wcześniej .
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:57   #494
aja1
Zakorzenienie

Cześć kobiety, ale jestem śpiąca od wczoraj.

Fajne ciuszki, ja w końcu muszę zacząć przeglądać te swoje przepastne pudła z ciuszkami.

Gosikk_s utknęłaś u tego gina??

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:00   #495
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
zrobiłam wam foty co udało mi się dziś dostać. prócz tego jeszcze pieluszki tetrowe i pokrowiec na przewijak .
Załączam fotki -niestety gorszej jakości bo z telefonu ale cały czas nie mam baterii w aparacie .
Jak będę miała chwilę czasu to zrobię fotę pozostałym ciuszkom które kupiłam już wcześniej .
Oj szalejecie dziewczynki z zakupami .....ja jakos nie moge sie do tego zebrac caly czas czekam na polowkowe bo nie chce nic w ciemno kupowac choc i tak mam przeczucie ze CHLOPAK bedzie...

Ja do brzusia mowie Aleks zdrabniam Aluś a Tż-ecik Nadia i jak ja mowie to mnie lekko kopie a jak małż to olewka .....wiec tlumacze mu zeby nie nazywal naszego synusia babskim imieniem bo sie gniewa i nie bedzie kopal a on swoje

USG 20 listopada

Edytowane przez monika267
Czas edycji: 2010-10-26 o 12:04 Powód: poprawki
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:03   #496
wikakika
Rozeznanie

iweczkaa sliczny ten komplecik rozowy z owieczka, doslownie zakochalam sie
laseczka ty to tez niezle cuda wynajdujesz w tym swoim lumpeksie..nono...klask i:
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:03   #497
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
rety Wam też leci z piersi? Siedze sobie w piżamce luźnej i nagle kap mi coś na brzuch, później już jak leżałam przed telewizorem to czuje mokrą bluzkę, na dodatek tylko z jednej piersi. A macie je też ciepłe cały czas? Nie wiem czy to jest normalne czy nie

black nie mam takich atrakcji więc nie pomogę, pewnie siara już zaczyna lecieć, chyba czas kupić sobie wkładki laktacyjne

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Właśnie się zbieram na pobranie krwi i oddanie moczu-oczywiście nie nasiurałam z pierwszego,porannego,bo oczywiście zapomniałam Chciałam Wam tylko powiedzieć DZIEŃ DOBRY ;D
ja tez byłam dziś na badaniu krwi i prawie zemdlałam, ponoc przez bardzo niskie ciśnienie, jedyna osoba na którą mogłam liczyć to pielęgniarka która przez przypadek zauważyła że siedzę blada z głową w dól nikt inny się nie zapytał czemu nagle się zachwiałam siadłam i włożyłam głowę między nogi pewnie nikt mnie w kolejkę nie chciał wpuścić

chociaż pielęgniarka była pomocna to i tak wkuła mi się w rękę jakby pierwszy raz to robiła, ręka mi spuchła i mam wielkiego siniaka w miejscu ukłucia

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
To chyba będziesz pierwsza!Ja najwczesniej to wejde o 17-ej.Poza tym mam stresa i pewnie w czwartek popadnę w lekką paranoje jak przed każdym usg.

Tutaj znajdziesz więcej:
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,7667.html
wcześnie będę u ginekologa a ostatnia zdam relacje bo potem do teściowej jadę, a ty nie stresuj się bo wszystko będzie ok

super ten pamiętnik

monika super brzuszek

Cytat:
ładny, już widoczny spod ciuszków cio?

nas wczoraj zebrało na amory i normalnie czułam jak małż ociera się już o brzusio jak był na górze głupie uczucie, trzeba poszukać odpowiednich pozycji już

hihi nas też wczoraj wzięło na amory a ja czułam dyskomfort jak mąż był na gorze wole inne pozycje chociaż u nas z sexem krucho bo więcej mi się nie chce niż chce no i jak mi się już zachce to szybko mi przechodzi ale lituje się nad tym moim biedulkiem

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja juz mam prawie wszystkie ciuszki
ale jeszcze poluję na jakiś zestaw na allegro
a w jakich rozmiarach 56 i 62 no i po ile ciuszków kupujesz ? ja na razie mam wielki misz masz ze wszystkiego po trochu teraz po wypłacie chce kupić kocyk i ręczniki no i jakiś zestaw ciuszków z allegro już mam nawet upatrzony

iweczka
jakie słodkie ciuszki normalnie się zakochałam, pochwal się gdzie kupiłaś

tola nie pamiętam czy gratulowałam w klubie więc jeszcze raz gratuluje synka

laseczka fajne i tanie u was ciuszki u nas za taką cenę same badziewie

monika właśnie nie mogłam sobie przypomnieć która chciała dać takie same imienia jak ja, a to ty :P ja tez mówiłam do brzucha Aleks ale się okazało że siedzi tam mała Nadia chyba że jej coś urosło przez te 4 tyg przekonam się w czwartek

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-10-26 o 12:06
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:06   #498
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
fajne ciuszki, trafilo Ci się
ja może jutro się wybiore i połaże po sklepach, jezeli plecy nie będą mnie tak bolaly bo jak narazie to jakaś masakra.....
moja teściowa mówi "nie kupuj dużo dla dziecka, nie ma sensu" a ja sobie mysle no pewnie kupie 3 pary ciuchów i codziennie w przerwach na karmienie będe stała nad miska i prala..... dobrze, że się jej nie słucham
Stary 2010-10-26, 12:09   #499
blackrose4u
Wtajemniczenie

widze że z tym sexem to urok ciąży hehe że są takie wahania.

Dziewczyny śliczne ciuszki, ten malutki rozmiar dodaje im uroku

a ja zwijam się z bólu rwie mnie jak przy okresie, dzwoniłam do gina i mam wziąść nospe a jutro koniecznie do niego, jak nie przejdzie po tabletce to do szpitala. Ide leżeć bo bół się nasila zamiast maleć po tej tabletce. Boje się, że macica robi mi skurcze

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:09   #500
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Gosikk_s utknęłaś u tego gina??

też o niej myślę,
mam nadzieję, że ten brak odzewu nie wynika z rozczarowania

w pracy pewnie jest i odezwie się popołudniu
Stary 2010-10-26, 12:11   #501
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
też o niej myślę,
mam nadzieję, że ten brak odzewu nie wynika z rozczarowania

w pracy pewnie jest i odezwie się popołudniu
Mam nadzieję, że wszystko ok, rozczarowanie to najmniejszy byłby problem.

No uciekam po moje większe, wraca właśnie z wycieczki z Nieborowa, ciekawa jestem jakie będą wrażenia

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:12   #502
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
i jeszcze jedno....

Jakie sliczne te ubranka......juz sie nie moge doczekac az sama wreszcie zaczne kupowac
Stary 2010-10-26, 12:13   #503
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
fajne ciuszki, trafilo Ci się
ja może jutro się wybiore i połaże po sklepach, jezeli plecy nie będą mnie tak bolaly bo jak narazie to jakaś masakra.....
moja teściowa mówi "nie kupuj dużo dla dziecka, nie ma sensu" a ja sobie mysle no pewnie kupie 3 pary ciuchów i codziennie w przerwach na karmienie będe stała nad miska i prala..... dobrze, że się jej nie słucham

moja siostra ma ok. 5 kompletów (śpiochy+kaftanik) w rozm. 56
oprócz tego body, spodenki, i rajstopki
i pierze na okrągło

już pomału przestaje bo mały zaczyna nosić rozm. 62

i wygląda słodko w rajstopach,
fajne połączenia body plus rajstopki
Stary 2010-10-26, 12:14   #504
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny
WOW Cuda ciuszki .....
Stary 2010-10-26, 12:15   #505
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wszystko ok, rozczarowanie to najmniejszy byłby problem.

no innych scenariuszy nawet nie dopuszczam
Stary 2010-10-26, 12:18   #506
trzyrazyi
Zadomowienie

WANILIA wspolczuje...coz za ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
widze że z tym sexem to urok ciąży hehe że są takie wahania.

Dziewczyny śliczne ciuszki, ten malutki rozmiar dodaje im uroku

a ja zwijam się z bólu rwie mnie jak przy okresie, dzwoniłam do gina i mam wziąść nospe a jutro koniecznie do niego, jak nie przejdzie po tabletce to do szpitala. Ide leżeć bo bół się nasila zamiast maleć po tej tabletce. Boje się, że macica robi mi skurcze
Glowa do gory kochana trzymam kciuki...bedzie dobrze zobaczysz..... odpoczywaj i masuj brzusio a na pewno przejdzie
Stary 2010-10-26, 12:18   #507
diatoma
Zadomowienie

[QUOTE=monikal;22883223]

mi przepisał luteinę, ale nie doustnie tylko w formie tabletek dopochwowych (sorki za dosłownosć) ciekawe jaka jest róznica...??

ja nie lubie dopochwowych, bo to potem wyplywa i czuje dyskomfort. wiec powiedziałam mu że wolę pod język, on na to że nie ma problemu, a że sa słodkawe, to powiedział żę jaknie dam razy wytrzymać pod język, to można stosować dopochwowo, po prostu jest najlepsze wchłąnianie pod językiem bądź w pochwie.

byłam u urologa, widział coś zaciemninego na usg, ale na szczęscie to nie kamień a ni piasek, powiedział że w ciąży może tak być że doskwiera prawa nerka, albo taka moja uroda. ale ból nie jest przez nerki ani przez pęcherz. na szczęscie nic mnie dziś nie boli.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:20   #508
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Dzięki za kciuki i przepraszam że wczoraj nie dałam znać Więc...od najważniejszego...na 95% (bo to dopiero 17tc) będzie DZIEWCZYNKA Jestem w szoku i boję się nawet cieszyć. Czekam jeszcze 2 tygodnie na wyjazd do Łodzi i potwierdzenie, dopiero wtedy zacznę szaleć Z malutką (?) wszystko ok, ma już 10cm (bez nóżek) i gin stwierdził że jest bardzo proporcjonalna Gorzej ze mną...od kilku dni napina mi się macica, skurcze są dłuuugie, brzuch twardy jak kamień i trzyma o wiele za długo. To może oczywiście grozić skracaniem szyjki i przedwczesnym porodem. Ale szyjka jak na razie jest taka jak poprzednio, twarda i ładnie trzyma więc wierzę w to że wytrzyma Nie wracam do pracy, mam duzo wypoczywać i nie forsować się, no i oczywiście brać buscopan rozkurczowo. Na szczęscie wycofali Kaprogest bo gin najchętniej zafundowałby mi zastrzyki w brzuch, brrr. No i na razie tyle

Czarna, ale juz duzy brzucholek

Kasiuni_a, też witam kielczankę Może spotkamy się na Kościuszki, ja mam termin na 9 kwietnia

Agaaga, gratuluję synka

Mora, super że zagrożenie minęło i gratuluję synka Śliczne fotki

Monika267, piękny, zgrabny brzuszek i wcale nie duży Ja całą pierwszą ciążę miałam ciśnienie 90/60 i było ok, znacznie gorzej mieć nadciśnienie. Teraz mam też takie albo nieco wyższe i wolałabym żeby tak zostało

Tola, gratuluję synka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm

Edytowane przez gosikk_s
Czas edycji: 2010-10-26 o 12:22
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:23   #509
trzyrazyi
Zadomowienie

Ja jutro przed praca do dentysty na leczenie fujjjjjjjjjjj...ale jak trzeba to trzeba.....a zaraz pyzy palaszowac bede hihih taka jestem glodna ze wszystko bym zjadla co pod reka mam ...mniamniam

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

[QUOTE=gosikk_s;22886987]Hej Dzięki za kciuki i przepraszam że wczoraj nie dałam znać Od weekendu nie gadam z TŻ więc nie siadam wieczorem do kompa bood razu zaczyna warczeć I dlatego on nie wie ale Wam już piszę Więc...od najważniejszego...na 95% (bo to dopiero 17tc) będzie DZIEWCZYNKA Jestem w szoku i boję się nawet cieszyć. Czekam jeszcze 2 tygodnie na wyjazd do Łodzi i potwierdzenie, dopiero wtedy zacznę szaleć Z malutką (?) wszystko ok, ma już 10cm (bez nóżek) i gin stwierdził że jest bardzo proporcjonalna Gorzej ze mną...od kilku dni napina mi się macica, skurcze są dłuuugie, brzuch twardy jak kamień i trzyma o wiele za długo. To może oczywiście grozić skracaniem szyjki i przedwczesnym porodem. Ale szyjka jak na razie jest taka jak poprzednio, twarda i ładnie trzyma więc wierzę w to że wytrzyma Nie wracam do pracy, mam duzo wypoczywać i nie forsować się, no i oczywiście brać buscopan rozkurczowo. Na szczęscie wycofali Kaprogest bo gin najchętniej zafundowałby mi zastrzyki w brzuch, brrr. No i na razie tyle

Gratuluje dziwczynki ???? pewie tak skoro juz gin tak stwierdzil hihih dobrze ze wsio ok.........prosze sie nie stresowac szkodzi to tobie i dzidzi...buzka i tzrymaj sie...a dla tzta klapa w dupsko heheheh
Stary 2010-10-26, 12:23   #510
Milena87
Raczkowanie

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Glowa do gory kochana trzymam kciuki...bedzie dobrze zobaczysz..... odpoczywaj i masuj brzusio a na pewno przejdzie [/QUOTE]

black nie masuj brzuszka bo to ponoć powoduje skurcze-tak mi w szpitalu mówili.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości