|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
A ile trwała u Ciebie I faza? ja też mam do zrzucenia ok 10 kg (waga 72,2 kg 9.11. dziś jest 70,7). Czyli jak spadło 5kg to jest dobrze, ja też liczę na podobne efekty.
|
|
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
hej Wszyscy!
Ja dziś znowu bezgrzesznie - 4 dzień I fazy. Rano staję na wadze i.... 1,1 kg mniej mam w sumie. Nie wiem, czy to duzo. Ja żadnej różnicy nie czuję. Ale jeszcze jutro ostatni - 5 dzien i sie okaze tak naprawde pojutrze ile mi ubyło. Muszę sobie kupić Jakąś Xennę , bo brzuch jak 7 miesiącu - tak jem otreby
|
|
#483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#485 |
|
Przyczajenie
|
diety przestrzegam rygorystycznie, lubię kanapeczki więc piekę sobie dukanowy chlebek z podwójnej porcji i mam na cały tydzień, brakuje mi tylko owoców bo je uwielbiam.
|
|
|
|
|
#486 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Wszystko zależy z jakiej wagi schodzisz. A Ty z jakiej? Myślę ze proteiny czyste plus warzywa, to juz taka zdrowa dieta i nie ma bata, zeby ktoś kto wczesniej zjadał 1czekolade i dwie kajzerki dziennie (o ile tylko tyle zjadał), zapijał to colą (z cukrem) i wcinał pizze i inne ociekające tłuszczem dania nie schudł na tej diecie. Na pewno dopniemy swego (i mniejsze spodnie tez dopniemy)
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
mam 173cm i ważę 67kg, chciałabym ważyć 58, żeby potem ewentualnie wskoczyć na 60
jak myślicie, ile powinna trwać moja I faza? 3/4 dni? oj denerwuję się, co prawda będę miała wsparcie w mamie bo przechodzimy na dietę razem, ale ciężko będzie mi zrezygnować z dojadania i wieczornych kolacji poza domem z TŻtem no... chyba że się dostosuje zaczynam od poniedziałku, będę zaglądać po wsparcie ale w mojej książce Dukana jest tak dużo pyszności, że chyba nie będzie najgorzej
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Mystica 23
Mamy taką samą wagę wyjściową i docelową i ten sam wzrost. Zrób test. Według testu wychodzi 2 dni, ale sporo osób łamie to ile tam wychodzi i przedłuża tak jak piszesz 3-4.
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po pierwszym dniu PW czułam się jakbym miała kamien w żołądku .. Tak jakby były cholernie ciężkie w porównaniu z nabiałem .
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
MoTyleKsw zrobiłam teścik, faktycznie 2 dni i mówi mi, że schudne czy też powinnam ważyć 60kg
No nic, to robię trzy dni. Nie przeraża mnie ograniczanie innego jedzenia, tylko przygotowanie tych pyszności. Dieta wydaje mi się raczej czasochłonna i droga... Ale dla płaskiego brzuszka i mniejszych ud mogę się poświęcić Ciekawe co z biustem...
|
|
|
#491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poniżej link i tłumaczenie: 1. Państwa Imię: ……… 2. Jesteście: ………(une femme) – kobieta, (un homme) – mężczyzna 3. Wasza aktualna waga w kg - na czczo i bez ubrania: ………tylko cyfry 4. Ile chcielibyście ważyć: ………tylko cyfry 5. Czy przechodziliście już jakieś diety: ………(aucun - żadnej, plus - więcej niż 3) 6. Wasz adres e-mailowy: ……… 7. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ……… 8. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): ……… 9. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: ……… (tylko cyfry) 10. Wasz wzrost w cm: ………(tylko cyfry, a więc np. 165, a nie 1,65), 11. Spieszno Wam rozpocząć dietę?: ……… oui (tak), non (nie) 12. Czy w Państwa rodzinie ktoś ma skłonności do tycia: ……… (oui - tak, non - nie) 13. Ile razy byłyście w ciąży: ………(aucun - ani razu, plus - więcej niż 3 razy) 14. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: ……… (facilement - łatwo, difficilement – trudno) 15. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: ……… (oui - tak, non – nie) 16. Musimy ocenić grubość Państwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku). • drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu) • normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają • gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka 17. Państwa wiek: ……… (wybieramy datę z okienek) 18. Proszę podać Wasz nick: ……… 19. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie) 20. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com - chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!) Strona z testem Régime Dukan Coaching minceur: Je m'inscrisj
|
|
|
#492 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja akurat opieram sie na ksiazce, nie wymyslilam sobie tego co napisalam wiec chyba wiecej juz w tym temacie nie musze dodawac. Chcialam podkreslic jeszcze ze ja tez nie wzbraniam sie od ruchu, nie osiadlam na laurach, natomiast porzadne cwiczenia i prace nad figura pozostawiam sobie poprostu na 3 faze
|
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#494 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wiem że takie tezy są nadal wałkowane nie wiedzieć czemu.Też nie chodzi o to że ile ludzi tyle teorii i kady ma swoją bo trzeba się doszukiwać prawdy o to chyba w tym wszystkich chodzi. Ty się opierałaś na książce ja na tym badaniu: http://ajpendo.physiology.org/cgi/co...ull/273/4/E768 Jeszcze do końca go nie rozszyfrowałem ale można już ważne wnioski wyciągnąć: Exercise and fasting are effective means to increase fat oxidation. Thus exercise is often prescribed to individuals attempting to reduce body fat. Our present findings indicate that when exercise is preceded by a carbohydrate meal, lipolysis and fat oxidation are reduced Reducing lipolysis and impairing daily fat oxidation by ingesting carbohydrate before exercise increases the likelihood of being in a positive lipid balance and thus may increase fat deposition. |
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci tak, u mnie nie był nigdy duży, ale teraz po tych zgubionych 4-5 kg różnicy nie ma ![]() No mi też wskazał test wagę docelową 60 kg, no ale zobaczymy
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
Trochę wam się dziwię.
Faktycznie w książce jest napisane, żeby nie obciążać się zbyt forsownymi ćwiczeniami. Ale wcześniej jest także napisane, że uprawianie sportu zależy od liczby kilogramów, zdrowia i wieku. Ja nie wyobrażam sobie, żeby odchudzać się i nie ćwiczyć. Po pierwsze dlatego, że po odchudzeniu się w kilku kg może zacząć wisieć skóra, więc ruch jest wskazany. Po drugie dlatego, że sport przyspiesza chudnięcie. Wiadomo, że trzeba go dostosować do siebie. Osoba, która nigdy nie ćwiczyła lub ma dłuższą przerwę, nie pójdzie na siłownię i nie zacznie pakować jak osoba, która uprawia sport regularnie. Niektórym nie zależy na tym, żeby schudnąć 10 kg, tylko żeby zmniejszyć rozmiar i zmienić proporcje swojego ciała. Poza tym któraś z was napisała, że pakerzy jadą na węglach i czasem wcinają białko. Z tego, co wiem od swojego Trenera to raczej jest odwrotnie. Z resztą ich dietę można porównać do diety dukana. Tylko nie pilnują się tak bardzo jak osoby odchudzające się, no i stosują swoją dietę latami. |
|
|
|
|
#497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mało ważne każdy z nas pewnie ma inne podejscie i kazdy zna swoj organizm. Ja sie przyznaje dzisiaj po raz pierwszy złamałam zasady, zupełnie swiadomie i mam to gdzies zjadłąm 2 kawalki pizzy i dobrze mi z tym. nie wiem co bedzie jutro. Za duzo problemów mi sie nałozylo zebym jeszcze sie etraz na tej diecie skupiała. ale wam powodzenia dziewczyny![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Wróce jak pewne spr w moim zyciu się ułoza trzymam za was kciuki
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
mozna do Was dolaczyc? tylko ze ja zaczynam dukana od poniedzialku (15 listopada)
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w kupie raźniej ![]() ![]() ja dziś pierwszy dzień na PW śniadanie ser biały+łyżka jogurtu+pomidor=dla mnie pychota, szczególnie ten pomidor po 5 dniach postu |
|
|
|
|
|
#500 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() U mnie tez dzisiaj pozytywne zaskoczenie, zanotowalam mega spadek od wczoraj -1,9kg ![]() Oj ja tez nabieram coraz wiekszej ochoty na pomidorki, mam juz nawet pomysl na pierwszy obiadek na PW Tymczasem przedemna jeszcze kilka dni mozolnych dni PP ![]() |
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#502 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Az boje sie pomyslec co bedzie jak dopadnie mnie zastoj nie mowie jakis kilku dniowy tylko taki dluzszy, chyba tego sie najbardziej boje ![]() No ale nie ma co sie martwic na zaspas, bedzie co ma byc. Co do tego zatrzymania na PW to niebylabym taka pewna, to jest tak ze kazdy ma inaczej niektorzy chudna na PP i PW tak samo, niektorzy chudna tylko na PW a na PP im stoji wiec Ty tez sie nie martw. Grunt to wytrwac mimo wszytsko ![]() Ty rozumiem idziesz trybem 5/5? Ja sie waham miedzy 4/3 a 3/3 w sumie nie duza roznica ale jakos nie moge sie zdecyowac |
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja tez bym chciala isc trybem 5/5 ale realnie na to patrzac, wiem ze moge niepodolac, dlatego wole sobie to ryzyko zminimalizowac zeby pozniej nie bylo bigosu. Chyba postawnie na ten 3/3 ![]() A kolezanka w ile schudla te 7kg? |
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
witam pięknej niedzieli
ja dziś załapałam pierwszego doła stanęłam na wagę a ona od trzech dni nie drgnęła chyba po PW mi się zatrzymała, mam nadzieję że teraz jak jestem na P to zacznie spadać jedyny pozytyw tego że nie poszła do góry - wtedy dopiero bym się podłamała ![]() muszę wyjść chyba na to dzisiejsze słoneczko, by znów z pozytywem patrzeć w przyszłość
|
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
Coś koło 2msc, ale zdarzyło jej się, że waga stała przez 2 tyg.
|
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
dziekuje za przygarniecie mnie wiem ze bedzie nam latwiej razem ja dzis ide na zakupy bo od jutra zaczynam walke ze zbednymi kilogramami juz mam liste zrobiona co kupic w ogole to juz kiedys bylam na dukanie od 24 maja 2010 do okolo konca czerwca. schudlam 7 kg wazylam 72 kg i zlecialo mi do 65 kg. wiem ze niepotrzebnie przerwalam i zaluje za grzechy ale od jutra poprawa i walka. teraz waze ok. 66 kg. moim celem jest waga 58 kg bo doszlam do wniosku ze figura odpowiednia dla siebie to duzo w zyciu. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Dziś ostatni dzień Uderzeniówki
No i dupa, zgrzeszyłam. Zjadłam serek homogenizowany wiśniowy 3,5%tłuszczu, no igdzieś tam w nim było też troche cukru....... Ale zamierzam do końca dnia być juz grzeczna. Wczoraj wziełam Xenne Exstra - 2 tabletki i ...... nic. Kumacie? NIC!! Zastanawiam się, czy już dzisiaj nie zaczać szamać warzywek.... Bo z moimi kiszkami to chyba nie najlepiej...
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Moje Kochane!
Watorzynka ![]() Witam was dzielne!!! Zatem u mnie powrót na 3/3 p. Dziś plan: śn. wieśniak II sn. 20 dag szynki zindyka pieczonej z 1/2 łyżeczki musztardy ob. 2 kostki mintaja - rozmrażają się w jajeczno otrębwej panierce / robię pierwszy raz zobaczymy co wyjdziekol. polędwica z indka podmażona na teflonie z cebulką, orygano i pieprzem z plastrem serka chudego białego. )) mó TŻ - pieczony schabk z piekanymi ziemniaczkami i racuchy z jablkami ...eh )POMOCY!!!! ![]() proszę o przepis - dostałam 2 kg gruszek i nie mam co z nimi zrobic - stwierdziłam , że je zamarynuję w occie i będą na święta jak znalazł ale nie wiem czy do zalewy mogę użyć octu winnego zamiast spirytusowego? DO grzybków dodawałam taki by były delikatniejsze.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

63-62-61-60-59-58-57 
oj denerwuję się, co prawda będę miała wsparcie w mamie bo przechodzimy na dietę razem, ale ciężko będzie mi zrezygnować z dojadania i wieczornych kolacji poza domem z TŻtem
no... chyba że się dostosuje 

KCIUKI DLA ANI 

w kupie raźniej