|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
śliczny
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
ja się póki co na dwór nie wybieram - po wczorajszej wizycie na badaniach miałam dość jazdy samochodem. chyba że jak mąż wróci z pracy to razem wyskoczymy do sklepu.
dzwoniłam właśnie do szkoły rodzenia i uzyskałam takie ogólne informacje. ogólnie mam dzwonić po nowym roku, bo od właśnie nowego roku może się zmienić miejsce gdzie prowadzone są zajęcia. a tak poza tym to szkoła jest darmowa dla mieszkanek mojego miasta i w sumie położna przez tel. wydaje się być super babką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Rozeznanie
|
Tity super brzucholek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
aja1 jakbys pileczke polknela
![]() Tity a Twoj malutki i zgrabniutki jak na 28 tc, mam nadzieje, ze ja tez taki bede miala. Dziewczyny Irlandie zasypalo na maxa.Od dwoch dni pracuje z domu (nie narzekam ![]() Apropo boli to mnie rano boli strasznie krzyz, ale jak to rozruszam to przez jakis czas jest ok ![]() I tez mam rano taki katar ze skrzepami krwi, ciesze sie ze nie jestem odosobniona z problemem, bo juz sie balam, ze mam problem z zelazem itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Zakorzenienie
|
aja dzięki
![]() ![]() Taaaaaaaaaa ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() on jest w sumie tylko na dole ![]() ![]()
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Montii też masz okrąglaczek śliczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Rozeznanie
|
A to mój brzuchol w 27t3d
![]() Tylko trochę ciemne to zdjęcie mi wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
tity w sumie jak leże to wyglada jakbym miała guza;>
bo pod pępkiem taka górka a u góry nic haha ![]()
#490 |
Zakorzenienie
|
Montii też arbuza połknęłaś
![]() Patrycja Ty to masz malutki brzuszek, przynajmniej szybko zgubisz ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-12-03 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
pati brzusio boski,ale te....włosy....
![]()
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
patrycja i Ty mówisz, że masz duży? Bardzo zgrabniutki
![]() ![]() Montii u mnie tak samo jest jak leżę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
śliczne brzuszki
![]() ![]() ![]()
#494 |
Rozeznanie
|
Tity mi się wydaje, że Twój mniejszy
![]() ![]() Montti całe życie mam długie włosy a mój tż ma z nimi trzy światy bo albo szwędają się po kuchni albo w nocy na niego krzyczę że mi na włosach leży i nie mogę się ruszać hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
patrycja o rany ale mały brzuszek
![]()
#496 |
Raczkowanie
|
Hej hej w zimowy dzien
![]() Tity, Monti-fajne te wasze brzuszki, musze sie zmobilizowac i pokazac wam moj brzuchol bo to juz nie brzuszek Czarna, co do hemoroidow to u mnie ginka sama zauwazyla problem bo ja nawet nie wiedzialam ze go mam i przepisala mi Detralex, biore minimalna dawke. Balam sie na poczatku bo to jednak lek ale mnie zapewnila ze nie przechodzi przez lozysko. Moja tesciowa jest lekarka i ostatnio sama mi przepisala i powiedziala ze potem sie nie bede meczyc. A jak na razie nic mnie nie boli, dzidzia ma sie swietnie wiec biore. Nika-gratuluje Dziewczynki ![]() waikika- u mnie w UK tez nie robia testu z glukoza ale robia cukeir i jak to wychodzi za wysokie dopiero test na glukoze. Wkurza mnie to troche bo ja bym wolala miec pewnosc czy wszystko jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
wanilka jak patrzę na Twój avatarek to widzę mały brzuszek a mój to taki jakbym połknęła piłkę do koszykówki (tak mi tż powiedział)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój lekarz przyjmuje w Sosnowcu, ale pracuje w szpitalu w Tychach, wiec mam dylemat czy rodzic w nowej porodówce w S-cu czy w Tychach, ale jak na razie jestem bardziej za Tychami. Jednak poród w szpitalu w którym pracuje twój lek. i później opieka wygląda troche inaczej. Gratuluję poznania płci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Co do noszenia na rękach jestem tego samego zdania.Mam koleżankę, której córeczka ma teraz 5 miesiecy i tak ją nauczyła nosić i trzymać na rękach ze nawet sie spokojnie kawy nie moze napić a juz nie mówiąc o wyjsciu do toalety , zrobieniu obiadu, posprzataniu itd. Mała nie potrafi nawet 5 min. poleżeć w łóżeczku bo jak sie ją na chwilę położy to jest ryk... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
na takim etapie ciązy - nie- dzwon do skutku, obserwuj czy to sie dalej nie dzieje, a jakby sie pojawiło znów to zgłos sie na IP do szpitala Cytat:
wbrew pozorom dzieci, które sa we wczesnym okresie noszone, potem wcale nie sa przyklejone do mamy, wręcz przeciwnie, ich potrzeby sa zapokojone i one zajmuja sie juz czyms innym, niz domaganiem sie uwagi i miłości od mamy, lub jesli matka wyjątkowo oschła- od osób z otoczenia. Mam przykład na swoich dzieciach, obydwa noszone jak tylko tego potrzebowały ( ale nie w chuście, zwyczajnie na rękach, chusta jakos dla mnie niewygodna była, może teraz sie przekonam) , karmione na żądanie itd... i ciągle tylko słyszałam głupie uwagi od niektórych osób, że potem będę miała upierdliwe dzieci, a wcale nie, właśnie one miały zaspokojone swoje podstawowe potrzeby bliskości, bezpieczeństwa i potem koło roku, dwóch lat sie bardzo ładnie rozwijały w strone "odchodzenia od matki" i poznawania świata... nigdy nie miałam problemów z jakąś specjalną "upierdliwością" moich szkrabów ![]() natomiast problemy sprawiają i gorzej znoszą etap separowania od mamy dzieci, których potrzeby bliskości nie zostały w pełni zaspokojone na tym najwczesniejszym etapie i to zostało takze udowodnione badaniami, nie jest to mój wymysł ![]() te problemy wychodza często na późniejszych etapach, przy adaptacji do przedszkola, a nawet w szkole... Poza tym trzeba tez znac pewne fazy rozwoju dziecka, np koło 9-10 msca życia dzieci maja lęki separacyjne i wtedy nawet dziecko , które wczesniej dawało sie nosic całkiem obxcemu człowiekowi nagle chce tylko do mamy, to trwa 2-3 msce i po prostu trzeba przez to pomóc łagodnie dziecku przejśc, koło 2 rż dzieci staja sie też bardziej 'zajmujące" i to tez trzeba ze zrozumieniem przejść... itd... no ale oczywiście każdy postepuje wg własnego uznania, jasne, że mozna dziecko tresowac od początku i ono bardzo szybko sie nauczy, ze nie ma po co płakac, bo nikt do niego nie przyjdzie, nie utuli itd... tylko, że potem jest zdziwienie jak np taki dwulatek, trzylatek staje sie nieznośny, albo w szkole nagle dziecko zaczyna mieć problemy i pytania "ale jak to, skąd to itd... " a no własnie, stąd, że pewne najwczesniejsze etapy rozwoju nie przebiegały tak dobrze jak by mogły, ze zbyt wczesnego odseparowywania dziecka od matki itd... to wszystko zostawia ślad i gdzies to potem zaczyna wyłazić...
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Niutka ja się z Tobą zgadzam w 100%
#502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przesada we wszystkim jest niedobra, jesli dziecko sobie spokojnie lezy i ogląda świat, to wtedy mu powinno sie na to pozwolić, noszenie na rękach to ma byc jak dziecko tego potrzebuje, a nie ciągle w kółko, normalnie dziecko nie potrzebuje żeby go non stop nosic, chyba, ze jest chorowite, rosna mu ząbki, ma koli itd... to wtedy niestety wymaga maksymalnego zaangażowania
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
w Tychach czy w Sosnowcu? ![]() Ja mam na razie tp wyznaczony na 19.04. a ty? aaaaa już widzę na kiedy, no chyba ze ja zacznę troche wczesniej a ty troszkę przenosisz.. Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2010-12-03 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana, ja po operacji przytyłam 20 kg. ważyłam przed operacją 56 kg, a w najbardziej krytycznym momencie 'po' ważyłam 82 kg. ![]() Leki biorę od dawna w końskiej dawce, bo każda próba zmniejszenia dawki kończyła się głeboką niedoczynnością. Przyrost wagi, sucha skóra, senność, uczucie zimna, jakieś stany depresyjne.... Do wagi swojej nie wrócę nigdy, zmagam się z dużą nadwagą, ale od jakiegoś czasu jestem pod opieką dietetyka i starałam się odchudzać. Udało się 7 kg przed ciążą. Teraz z racji ciąży zawiesiłam kurację odchudzającą, ale i tak mam ustaloną dietę racjonalnego odżywiania. Po okresie karmienia mam zamiar wrócić do odchudzania. Generalnie waga jest moją zmorą. Jestem gruba i przerażające jest to, że nigdy nie wrócę do swojej wagi sprzed operacji ![]() tak, że dbaj o tarczycę, kontroluj wyniki , bierz leki i wszystko będzie dobrze. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Witam raz jeszcze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
Niutka zgadzam się z Tobą,poza tym Ty masz najwieksze doświadczenie,więc sie słucham
![]() ![]() No ale co ja tam wiem.. ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-12-03 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Tity, Aja, Patrycja, Montii i cała reszta, o której zapomniałam- jakie Wy bestie zgrabne jesteście, ja nie mogę patrzeć!!!! W ciąży a takie szczuplutkie! Jaaaa...... Normalnie się zazdrośnica robię przy Was!
Takie sexy mamuśki ! ![]() ![]() ![]()
#508 |
Zadomowienie
|
a ja jestem ciekawa czy mi lekarz zleci glukozę, bo robię cukier co 4 tygodnie, i mam niski, i położna ostatnio zasugerowała że może mi w ogóle nie zleci skoro zawsze mam dobry. już sama nie wiem. jestem dietetykiem więc wiem jakie to ważne, tym bardziej ze jakiekolwiek skoki cukru reguluje się w pierwszej kolejności dietą. no nic najwyzej sobie zorbie na włąsną rękę.
MONTI najciekawsze jest to że ta koleżanka ma 52 lata, i myśli że rozumy pozjadała.
#509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj mamusiu ![]() to na kiedy masz konkretnie termin porodu?? a chłopczyk się potwierdzi zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Jysk?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.