Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 13:24   #481
achaia
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Witamy,

ja dzisiaj nie w formie coś martwię się bo od rana znów mi brzusio twardnieje i dodatkowo mam wrażenie nadchodzącej @ zaraz padam na płasko i wchodzę w tryb stand-by

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jeszcze jedno, jakie kupiłyście, bądź będziecie kupować laktatory? Bo chciałam kupić z TT ręczny, ale widzę i czytam opinie najczęściej o Avencie.................. ... może coś mi doradzicie lub się wypowiecie na ten temat?
Ja kupiłam ręczny TT, moja kumpela go miała i jest zadowolona. Planuję karmić piersią i korzystać z niego tylko okazjonalnie i na początku przy ewentualnym nawale.

Cytat:
DOSTAŁAM PACZKĘ OD TEGO SPRZEDAWCY Z BIELSKA ALE MIKOŁAJ, a kurier wyglądał na niezadowolonego i zmęczonego....żal mi go. Wklejam zdjęcie paczki, a drugie zdjęcie paczki, którą dostałam jakiś czas temu z ubrankami od koleżanki

Zaraz zobaczę co w środku i wypowiem się na temat pieluch tetrowych i flanelowych
WOW ale paka

Cytat:
nie , ale tak to wyglądało. Kupiłam wanienkę i stąd te rozmiary . Dostałam nawet w gratisie wraz z ręcznikiem gryzak w kształcie domku chłodzący, ale niespodzianka.

Porównuję:
Tetra: mam rozmiar 70x80, w porównaniu do tej, którą posiadam (od teściowej do czyszczenia szyb) to nie jest super cienka, ale miła i delikatniejsza.

Flanela: rozmiar 70x80, gruba, miła w dotyku, niestety powaliła mnie zapachem octu Jestem zadowolona.

Poza tym reszta rzeczy w nienaruszonym stanie , a sudocrem z datą ważności do 2015 roku
Super że pieluchy jakościowo oki, dzisiaj przychodzi tez moja paka od nich to od razu je umieszczę w pralce...

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
Ja mam dziś urodziny... kolejny rok za mną...
Sto lat sto lat!!!
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:27   #482
Enia_
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

czesc dziewczynki
Ja dziś miałam noc nieprzespaną, ciśnienie niskie, głowa mi chciała pęknąć później jak głowa przestała ból w stawach Nie mogłam się doczekac kiedy będzie 5.30 i będe wstawała do pracy tak się umęczyłam a TŻ razem ze mną a pozycji miałam chyba ze 100
Oczywiście jak przyszła godzina wstawanie to ja miałam ochotę na sen echh

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Efekt wypróbowywania nowego aparatu
nooooo fiu fiu ale sexi mamuśka

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
oj z tymi imionami zależy też chyba od regionu Moja córka to Apolonia - POla w skrócie i jak jej nadawałam wszyscy sie zachwycali mówili, ale rzadkie a część kręciła nosem Moje koleżanki nie znają innych Apolonii, a moja cóka ma w grupie 2 Pole (nie Apolonie )
Nad imieniem dla synka nadal myślimy ... Chcieliśmy Jan po tacie mojego męża ale obecnie jest bardzo modne ...
Michalina mi się bardzo podoba.
Oliwie, Julki, Zosie, Antosie, Marysie u nas bardzo modne ...
Kurka mało przytyłyście dziewczyny ja mam 8,5 na + wielki brzuch ...

szizuho ja mam podobne zdanie tak planuję by mi starczyło jak nie mogę kupic nowego wózka jaki mi sie podoba kupię używany za toMy uwielbiamy robić prezenty w tym roku nie poszalejemy bo nowe mieszkanie i maluch ...
Moja babcia ma na imię Apolonia ale mówią Pela

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam samodzielnie robić prezenty, niestety większość nadaje się dla kobiet: biżuteria, torebki, portfeliki itp. Ale u rodziców TŻa to się nie sprawdzi, bo jego mamie nic się nie podoba. W zeszłym roku nie nosiła korali (piękne, z kamieni) które jej kupiliśmy, bo do kompletu nie było kolczyków, a jak to tak nosić (duże!) korale bez kolczyków... Po pól roku sobie jakieś dokupiła, korale przerobiła (!) i teraz nosi.
Najsmutniejsze jest to, ze ani ona ani tata TŻa nie potrafią po prostu okazać radości,że coś dostali...
Teście jacyś dziwni rzeczywiście są :/ mogliby chociaż udawać że się cieszą co by nikomu przykrości nie sprawić

Cytat:

Co do imion to powiem szczerze, że te, które wymieniacie tutaj to kojarzą mi się z konkretnymi osobami. Nie to, że mi się nie podobają, ale mam te skojarzenia i mogłabym opisać Michaliny, Julie itd. jakie mają najczęściej spotykane charaktery. Mam tak od czasu pracy w szkolnictwie czyli tak zwane zboczenie zawodowe

Powiedzcie mi jeszcze jedno, jakie kupiłyście, bądź będziecie kupować laktatory? Bo chciałam kupić z TT ręczny, ale widzę i czytam opinie najczęściej o Avencie.................. ... może coś mi doradzicie lub się wypowiecie na ten temat?
Mam to samo zboczenie zawodowe co Ty :P
Wszystkie imiona kojarzą mi się z dzieciakami z przedszkola
Co do laktatora ja również skuszę się chyba na Avent

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja widze ze mi teraz waga za szybko wzrasta - a wczesniej malutko bylo... nie wiem az sie boje
U mnie wcześniej też stała i stała w miejscu a na ostatniej wizycie u gin plus 10kg
pocieszam się że sa kobietki które tyją po 30 kg a mam nadzieje że mi już to nie grozi

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

poczytałam was - zajęło mi to 3 dni

MARIKO - córka cudna, niech zdrowo się chowa

Ja mam dziś urodziny... kolejny rok za mną...
sto lat

Cytat:
muzyczka z tej karuzeli to coś co ja uwielbiam

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

co do zabawek, to też nie mamy nic dla dzidziusia. I wychodzę chwilowo ze zdania, że pewnie jak ktoś będzie coś chciał, to pewnie to będzie zabawka........bo tak najprościej
Ja mam jednego pieska który wibruje, piszczy,grzechocze, ma szeleszczące uszka i pociągnięty za kostkę wibruje
Zamówiłam na all zaraz na początku ciąży i tak czeka i czeka
No i drugi pluszak wczorajszy z Fundacji Tvn i tyle
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:35   #483
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
Rodzic bede w łodzi w CZMP, ale poki co mieszkam na Wilanowie,
w razie czego nie wiem gdzie sie udac, a w ciazy wszystko sie moze zdarzyc
ktory szpital bys mi polecila w razie czego? jak wyglada sytuacja ze znieczuleniem na zyczenie?
dziękuję za zyczenia

szpital w razie czego... dobra jest Karowa do nagłych przypadków to szpital stricte położniczy i do tego akademicki, drugi dobry to Madalińskiego tez położniczy - to Ci podaję takie w miarę blisko ciebie a przynajmniej po tej samej stronie wisły , co do znieczuleń na życzenie - nie wiem jak jest na Karowej ale na Madalińskiego jak zapłacisz to Ci zrobią znieczulenie, zresztą o KArowej do porodu to nie słyszałam za dobrych opinii... no ale na nagły przypadek się nada

załączam linki do stron - sama poczytaj, dobry jest Bielański, z tym że daleko od wilanowa - mieszkam niedaleko niego ma też 3 stopień referencyjności jak dwa powyższe szpitale a ordynator oddziału położniczego udziela się w gazecie M jak Mama jak robi ci to za jakieś rekomendacje tez nie wiem jak tam jest ze znieczuleniem ale pewno jak zapłacisz to zrobią

ja będę rodziła na Inflanckiej - on jest też tylko położniczo-ginekologiczny ciagle w rozbudowie i modernizacji, tez się nada na nagły przypadek ale tez jest dalej od ciebie tu podają znieczulenie bezpłatnie i na życzenie

mam nadzieję ze ciup pomogłam

http://szpitalmadalinskiego.pl/portal/#start
http://www.szpitalkarowa.pl/

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
wszystkiego naj Mikolajkowo...a moze masz na drugie Mikolajka, ze dzisiaj urodziny?

Niech pięknie śpiewa dziś swe trele skowronek,
bo oto nadszedł Twych urodzin dzionek.
Przyjmij życzenia z serca prosto płynące,
gorące i ciepłe jak letnie słońce.
Życzę Ci zdrowia, wszelkiej radości,
stu lat życia oraz bezkresnej miłości.
Niech wszystkie plany Ci się zawsze spełniają,
wszyscy chłopcy niech się w Twej urodzie kochają.
Szczęście niech Ci towarzyszy w życiu trwale,
trafne zrządzenia losu niech Cię wspierają stale.
Wszystkie marzenia niech się spełnią co do jednego,
a na zakończenie coś tradycyjnego: wszystkiego najlepszego.

dziękuję
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:41   #484
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Witam Mikolajkowo
Saj piekny brzusio , widze ze taila nie zanikla, u mnie poki co tez widac jeszcze.
Muron trzymam kciuki, zeby to dziasla byly, potrafia tak strasznie bolec, ze szok, ja az nie wierzylam lekarce, ale powiedziala, ze leczyc to koniecznie trzeba, bo mozna paradontozy sie nabawic, dala mi wtedy antybiotyk jakis bezposrednio pod dziasla, i przeszlo, ciekawe co jutro wymysli, ja jak ostatnio bylam u niej, to nie wiedzialam, ze w ciazy jestem, powiedzialam wiec ze nie, pewno mnie ofuka, za rentgen, choc ten jak dobrze licze, to byl ciut przed ciaza, albo na samym poczatku, jak wiedziec nie moglam, bo jakis chyba tydzien po @ bylam.
Wy mnie nie straszcie, ze termin moze sie tak opoznic, bo ja ostatnie cykle mialam strasznie rozregulowane, co 24 dni, 27 dni, a ostatni 32 wlasnie, i jak to liczyc..
Ale wedlug usg 7 luty, a nawet tydzien wczesniej, ja bym chciala tak na poczatku lutego, bo te dwie przenosilam, i...wkurzajace jest byc po terminie.
I idealnie w wekend, potem spojrze w kalendarz i "powiem" mlodej kiedy jej wolno wychodzic, a kiedy nie.
Nic zmykam do szkoly, dobrze ze dzis na 8.45. to dzieciaki troche Mikolajem sie ciesza

Zęby ok, tylko mnie źle wyrżnęła się jedna 8. i mam taką kieszen, trochę stan zapalny, także latem lepiej usunąć:-( buuuuuuu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:43   #485
agape
Zadomowienie

Gabishing STO LAT!

Lilijko ale zakupy!!

Justine my z mezem ustalilismy że w tym roku nic nie kupujemy na mikołaja ale cicho licze na ptasie mleczko z milki a ja na wieczór zaplanowałam wizyte pani mikołajowej: koronkową czerwona bielizne i czapke mikołaja ja sie nie czuje dobrze z moim ciałkiem ale TŻ to może rozmawiać z brzuszkiem a już po chwili się dobiera do mnie

a ja dziś u fryzjera (faceta) byłam i... rozmawialiśmy o ... laktacji wiem że on jest zakochany w swoim pólrocznym synku ale że takie tematy będziemy poruszać...

zabawek tez nie kupujemy bo pewno dostaniemy pełno

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:46   #486
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość

A i u nas w domu mamy problem, wielki problem. Córka wymyśliła na początku ciąży że jak bedzie dziewczynka to ona wybiera imię dla siostry a my z mężem dla synka i się zgodziliśmy. Julia wybrała dla siostry imię Michalina i na początku mi i mężowi się podobało ale teraz już jemu coś nie leży to imię. Jemu podoba się Nadia ale córce się nie podoba. Jest jeszcze propozycja Liwia ale to moi rodzice mówia daj lepiej Olivia bo i tak wszyscy będą do niej mówic Olivia a nie Liwia. Zgłupiałam, z pierwszą córą było od pierwszego dnia wiadomo że to będzie Julia a teraz nie wiem. A dodam że nazwisko jakie nosimy jest takie że do niczego nie pasuje ale to już zasługa mojego męża. Macie jakieś ciekawe ale i pasujące do trudnych nazwisk propozycje imion????

A czemu Olivia a nie Oliwia, w Polsce mieszkacie?

Tak to jest jak się człowiek nie zastanowi i dziecku pozwoli podjąć ważną decyzję. Mnie Michalina- Misia-b się podoba Bardziej niż tamte. Liwia zbyt wymyślne, choć ładne, a Oliwek mnóstwo;-)

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
poważnie mówię, przynajmniej do tej pory tak obserwowałam u znajomych. Jak była dziewczynka w planach to jakoś szybko szło, a jak chłopczyk to 90% ciąż przeterminowanych

spróbuj sobie zrobić na szklankę ciepłej wody (tak co się nie poparzysz) łyżeczkę soli i płucz gardło, do tego okłady z ciepłej soli w ścierce na gardełko. Pomaga, a naturalne.............

ja ostatnio rozmawiałam o tym z lekarzem swteirdził jedno- bzdura. Choc może się tak wydawać, jeśli na taką próbkę badawczą trafimy;-)

Stary 2010-12-06, 13:48   #487
Louboutinka
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

wazne pytanko..

ile pieluch typu newborn trzeba miec?? tj tych do 5kg..
nie wiem ile ich się zuzywa dziennie wiec nie wiem ile kupic.. a robie wlasnie hurtowe zamowienie u jednego dostawcy z alle i nie wiem ile sztuk pieluch newborn potrzeba..

aha i jakie pieluchy najlepsze..pewnie juz o tym byla mowa ale za duzo piszecie bym wiedziala gdzie tego wątku szukac..
wiec huggies czy pampers?? a moze inne? potrzebuje tylko newborn bo pozniej jak bede sie czula na silach to mam nadzieje ze plan pieluch wielorazowych wypali..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 13:52   #488
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
Lilijko ale zakupy!!

a ja dziś u fryzjera (faceta) byłam i... rozmawialiśmy o ... laktacji wiem że on jest zakochany w swoim pólrocznym synku ale że takie tematy będziemy poruszać...

zabawek tez nie kupujemy bo pewno dostaniemy pełno
hehehe, a powiedz, że seksowny był, jeśli tak daj namiar, to pewnie się wybiorę
ja o laktacji i dzieciach rozmawiałam z panem policjantem, który też ma półrocznego dzidziusia

to przez tą wanienkę

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
wazne pytanko..

ile pieluch typu newborn trzeba miec?? tj tych do 5kg..
nie wiem ile ich się zuzywa dziennie wiec nie wiem ile kupic.. a robie wlasnie hurtowe zamowienie u jednego dostawcy z alle i nie wiem ile sztuk pieluch newborn potrzeba..

aha i jakie pieluchy najlepsze..pewnie juz o tym byla mowa ale za duzo piszecie bym wiedziala gdzie tego wątku szukac..
wiec huggies czy pampers?? a moze inne? potrzebuje tylko newborn bo pozniej jak bede sie czula na silach to mam nadzieje ze plan pieluch wielorazowych wypali..
ciężkie pytanie , debatowałyśmy nad tym cały weekend , wybór firmy należy do Ciebie, Marika korzysta i z tych i z tych (huggies, pampers-ale coś wspominała o tym, że powalił ją zapach plastiku czy coś w tym stylu oraz z Belli Happy). Ja na razie planuję kupić 2 paczki 2-5 kg i paczkę (znacznie większą) 3-6kg. Zawsze można dokupić.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 13:54   #489
muron
Zakorzenienie

Cytat:
marks & spencer w sobotę cudne tylko cienkie dość takie do śpiworka
u nas nie ma M&S;-)

Stary 2010-12-06, 13:58   #490
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ja ostatnio rozmawiałam o tym z lekarzem swteirdził jedno- bzdura. Choc może się tak wydawać, jeśli na taką próbkę badawczą trafimy;-)
tak jak napisałam, to obserwacje w moim otoczeniu, a może być różnie, dodałam też, że to przesąd

właśnie dzwonili do mnie z przychodni , wyśpię się jutro przed ginekologiem, bo mam przesuniętą wizytę z 9.00 rano na 11.00. Cieszę się, ale z drugiej strony chciałam zdążyć dowieść L4 do pracy i do ZUS-u i nie wiem czy się wyrobię w związku z tym........ no nic coś za coś. Już nie mogę się doczekać jutra

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
u nas nie ma M&S;-)
ja widziałam w Smyku oraz w Fido u Belga w Katowicach rozmiar 74, ale za pewne cena będzie powalająca.............
Stary 2010-12-06, 13:59   #491
muron
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak napisałam, to obserwacje w moim otoczeniu, a może być różnie, dodałam też, że to przesąd

właśnie dzwonili do mnie z przychodni , wyśpię się jutro przed ginekologiem, bo mam przesuniętą wizytę z 9.00 rano na 11.00. Cieszę się, ale z drugiej strony chciałam zdążyć dowieść L4 do pracy i do ZUS-u i nie wiem czy się wyrobię w związku z tym........ no nic coś za coś. Już nie mogę się doczekać jutra

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

ja widziałam w Smyku oraz w Fido u Belga w Katowicach rozmiar 74, ale za pewne cena będzie powalająca.............
do 100 zł tak myślałam... ale w Fido zabawki tańsze niż w Smyku, choc nie wszystkie, konik Lamaze 64 a w S 75

Stary 2010-12-06, 14:00   #492
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

mam pytanie, czy któraś z was prała koc akrylowy? Jeżeli tak to w jaki sposób, w jakiej temperaturze itp........
i drugie pytanie, jak najlepiej wyprać kombinezon zimowy ale taki włochaty - nie mam instrukcji na metce.................
Stary 2010-12-06, 14:01   #493
agape
Zadomowienie

Cytat:
hehehe, a powiedz, że seksowny był, jeśli tak daj namiar, to pewnie się wybiorę
na granicznej w dj style studio ale ja to na poczatku myslałam że on innej orientacji jest nie gustuje w facetach typu "metro styl"

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-12-06, 14:01   #494
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
do 100 zł tak myślałam... ale w Fido zabawki tańsze niż w Smyku, choc nie wszystkie, konik Lamaze 64 a w S 75
mimo wszystko drogie dla mnie te sklepy. Chociaż o ile się nie mylę to w Smyku jak byłam to akurat coś robili przy kombinezonach, więc pewnie szykuje się jakaś promocja. A w Fido widziałam ponad 100 zł.
Stary 2010-12-06, 14:02   #495
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
u nas nie ma M&S;-)

no u nas otowrzyli właśnie w centrum najwiekszy ponoć w polsce i jest działa dziecięcy - umarłam czekam an wyprzedaże jak chcesz to ci kupie biały jak będzie
Stary 2010-12-06, 14:04   #496
marleen32
Rozeznanie

Gabishing wszystkiego co najlepsze:roz a:

Ja, pozwole sie nie zgodzic z tym, ze chlopcy rodza sie pozniej, nie wiem od czego to zalezy, ale w moim otoczeniu w wiekszosci to dziewczynki siedzialy dluzej (lacznie z moimi), nawet moj lekarz sie smial, ze dziewczynka w brzuszku potrzebuje wiecej czasu, zeby cytuje "przyszykowac sie do wyjscia, bo od poczatku chce piekna byc", ale wyjatki tez sa, ze czasem sie pospiesza, ciekawe jak moja .
Lilijko jak masz wszystko z TT, to ja bym tez taki laktator kupila, chocby dlatego, zeby butelki pasowaly, bo ich potrzeba troche wiecej, ja mam reczny aventa, ale butelki tez takowe.

Co do Mikolaja, my z TZ sobie prezentow nie robimy, oprocz symbolicznego Mikolajka, za to od tesciowej wczoraj dostalismy kase, na swieta tez od lat nie robimy, ale uzgadniamy co potrzeba wiekszego do domu, i kupujemy jako wspolny prezent, rok temu TV, w tym moze kamere, nie wiem jeszcze, bo tez z kasa krucho troche.
Za to skupiam sie nad prezentami dla dzieci (swoich i innych mniejszych w rodzinie), a reszta (dorosli), jak nie wiem co, to bonami sie ratuje.
A, my jak cos potrzebujemy, to sami sobie kupujemy w ciagu roku, nie pytajac jeden drugiego o "zgode"
Tesciowa dostanie w tym roku czajnik, bo podsluchalam, jak narzekala, ze jej stary i brzydki jest.

Moj Tz mowi, ze jemu sie brzuch bardzo podoba, za to dzis mi takiego komplementa strzelil, ze jakby wzrok zabijal to po nim, podrzucil mnie rano szybko z dziecmi pod szkole, i czekal w aucie, ja wiec ide do tego auta, a on "Boszz jak ja sie Ciebie wystraszylem, wielkie oczy, blada twarz, wygladasz jak kosciotrup, ale tylko na buzi":hahah a:, powiedzialam, ze reszte komplementow ma sobie darowac.

Dla nienarodzonego malenstwa nie kupilam na Mikolajki nic, bo mam tyle zabawek po dziewczynkach, ze nie widze sensu, poza tym TZ jej kupil wczesniej maskotke, grzechotke, i jeszcze jakies drobiazgi, a potem sie dokupi, jak bedzie po tej stronie brzuszka
Aha Liwia podoba mi sie bardzo, moj TZ wlasnie zaproponowal Marlen (nie mowcie ze forum podglada), ale dziewczynki od miesiaca do brzucha Kati-Katja mowia, i choc mi sie srednio podoba, to niech chyba Katja zostanie, bo jak Marlen mi sie podoba (to nie jest nick od mojego imienia), tak juz Marlena troche mniej, ot kwestia gustu

Dolaczam moj brzuchol w 30 tygodniu, akurat pod ktg podpieta jestem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kati.jpg (31,8 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez marleen32
Czas edycji: 2010-12-06 o 14:06
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:05   #497
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
na granicznej w dj style studio ale ja to na poczatku myslałam że on innej orientacji jest nie gustuje w facetach typu "metro styl"
miałam takiego kolegę na studiach, wygląd prawdziwego faceta a la macho, zadbany, a można z nim było rozmawiać nawet o okresie, podpaskach, ciąży itd. o wszystkim..... mieszkaliśmy w osobnych pokojach ale razem na stancji, często z nim wracałam do domu i efekt był taki, że wszyscy myśleli dookoła, że jesteśmy parą. No nic, po prostu dogadywaliśmy się, obiadki razem itd. Poza tym straszny z niego był kobieciarz........
Stary 2010-12-06, 14:05   #498
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
mam pytanie, czy któraś z was prała koc akrylowy? Jeżeli tak to w jaki sposób, w jakiej temperaturze itp........
i drugie pytanie, jak najlepiej wyprać kombinezon zimowy ale taki włochaty - nie mam instrukcji na metce.................
a prałam duzy akrylowy koc w temp 30 stop. i wyglądał jak nowy.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:05   #499
muron
Zakorzenienie

dziewuszki ze Śląska- a nie wiecie jakie klepy planują w powiększonej Silesii. Wiem, że Valentino- ale tu nic nie kupię;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 14:06   #500
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

Justine my z mezem ustalilismy że w tym roku nic nie kupujemy na mikołaja ale cicho licze na ptasie mleczko z milki a ja na wieczór zaplanowałam wizyte pani mikołajowej: koronkową czerwona bielizne i czapke mikołaja ja sie nie czuje dobrze z moim ciałkiem ale TŻ to może rozmawiać z brzuszkiem a już po chwili się dobiera do mnie

mrrrrr fajny wieczór się szykuje z panią Mikołajową w roli głównej
Stary 2010-12-06, 14:10   #501
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Lilijko jak masz wszystko z TT, to ja bym tez taki laktator kupila, chocby dlatego, zeby butelki pasowaly, bo ich potrzeba troche wiecej, ja mam reczny aventa, ale butelki tez takowe.
dzięki za poradę, właśnie też cały czas to mnie trzyma, że jak już mam TT to trzymać się jednej firmy
co do komplementu to bardzo mi się spodobał
Stary 2010-12-06, 14:11   #502
muron
Zakorzenienie

ile trwa KTG?

Stary 2010-12-06, 14:16   #503
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
a prałam duzy akrylowy koc w temp 30 stop. i wyglądał jak nowy.
dzięki, czyli kombinezonik coś też w tym stylu muszę wyprać
mój tata przed wczoraj, ja mnie odwiedził po hohoho nie wiem ile czasu minęło (a codziennie chodzi obok mojej klatki do pracy) to doradził mi wannę, zimną wodę...............i nei uśmiechało mi się to w ogóle

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Czy wam sie tez teraz w 3 trymestrze zdarzaja jakies doly??? podobno teraz tez sie zdarza ta hustawka nastrojow...ja dzisiaj wlasnie chyba na samym dole sie bujam...a powinnam niby na gorze, bo dziobie kartki na swieta...
taaaaaaaaaaaak
to normalne w końcówce ciąży
u mnie co gorsza odbija się to na innych........ z czego nie jestem zadowolona w ogóle
Stary 2010-12-06, 14:20   #504
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
ile trwa KTG?
30-45minut

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:22   #505
marleen32
Rozeznanie

Muron ehh szkoda, ze zab trzeba usuwac, ale plus taki, ze to osemka.
Ja wlasnie najbardziej sie boje, ze cos do usuwania moze byc, bo leczenia juz nie..
Lilijka mi sie komplement nie spodobal, bo zaznaczyl, ze tylko po buzi kosciotrup.
A, wszystko dlatego, ze zalozylam czapke, a on mnie w czapce chyba kilka lat nie widzial, no i powiedzial, jakos tak chudsza sie wydalam, i wystraszyl sie biedaczyna
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:27   #506
agape
Zadomowienie

Cytat:
ile trwa KTG?
ja w szpitalu miałam 20min

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-12-06, 14:28   #507
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
ja w szpitalu miałam 20min

ja ok. 15 minut to chyba zalezy czy jest OK czy nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 14:33   #508
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Muron ehh szkoda, ze zab trzeba usuwac, ale plus taki, ze to osemka.
Ja wlasnie najbardziej sie boje, ze cos do usuwania moze byc, bo leczenia juz nie..
Lilijka mi sie komplement nie spodobal, bo zaznaczyl, ze tylko po buzi kosciotrup.
A, wszystko dlatego, ze zalozylam czapke, a on mnie w czapce chyba kilka lat nie widzial, no i powiedzial, jakos tak chudsza sie wydalam, i wystraszyl sie biedaczyna
ja mam wszystkie ósemki:-( I żab się nie psuje, ale przez to, ze wyrżnął się źle, to zbiera obok siebie syf;-)

Stary 2010-12-06, 14:33   #509
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
co do podejscia niektórych waszych TŻ to nie rozumiem ..czy oni oczekiwali ze ciązy nie bedzie po was widac... moj męzus tyje razem ze mną bymy razem mogli się na wiosne odchudzac bo jednej osobie trudniej
fajnie za to mój od marca schudł 10 kilo :/ chyba wszystko mi oddał

Cytat:
Zęby ok, tylko mnie źle wyrżnęła się jedna 8. i mam taką kieszen, trochę stan zapalny, także latem lepiej usunąć:-( buuuuuuu
nie ma się czym przejmować, ze zneiczuleniem usuwanie nic nie boli

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 14:55   #510
kma1982
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczyny
Ja dziś mam bardzo pracowity dzień
Zamiast odpoczywac po imprezowym weekendzie biegam Krocze mnie strasznie boli, chyba sobie nadwyrężyłam w trakcie tańców, choc oszczędzałam się na maksa...Rano wstałam wcześnie (jak na mnie), żeby się wyszykowac, bo na 10 do położnej i jak już byłam na miejscu, to okazało się, że jestem umówiona na jutro Więc skoczyłam do lumpka, kupiłam sobie parę ciuszków (dla młodego wyjątkowo nic) i dla córki Tżta...potem do domu coś zjeśc i biegiem do nowego mieszkania na odbiór (tż nie mógł byc, więc byłam sama) - wykłóciłam się o kilka poprawek - zrobią w tydzień ale jestem z siebie dumna...a potem szybko do Tesco - bo do jtra jakaś tam promocja na zabawki Little Pet Shop dla córki Tżta i od razu kupiłam książkę: "Najpiękniejsze Opowiadania dla Dziewczynek" - wypatrzyłam w empiku za 39.99 zł a w sklepie z gazetami za 24.99 tylko, że w miękkiej okładce...

Kurcze dopiero dzisiaj, na odbiorze mieszkania, dowiedziałam się, że u nas w bloku nie ma przewidzianego gazu i kuchenkę muszę miec na prąd - tylko nie wiem jaką a już mieliśmy upatrzoną elektryczno-gazową...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości