Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 21:00   #481
orangemisia
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19

Dziewczyny czy mogę wypić Jogurt Pitny 0%,który ma skład:
odtłuszczone mleko pasteryzowane, syrop truskawkowy(truskawka-przecier z koncentratu,substancja słodząca:maltitol,aromaty , substancje słodzące:aspartan,acesulf an-K, barwniki:koszenila,beta-karoten), białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych?

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 21:27   #482
Rvda88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mogę wypić Jogurt Pitny 0%,który ma skład:
odtłuszczone mleko pasteryzowane, syrop truskawkowy(truskawka-przecier z koncentratu,substancja słodząca:maltitol,aromaty , substancje słodzące:aspartan,acesulf an-K, barwniki:koszenila,beta-karoten), białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych?
Odpowiem Ci tak - nie, nie możesz, bo zawiera syrop truskawkowy, czyli owoce, które do III fazy są zabronione. Jeśli wypijesz, to na własną odpowiedzialność.

Ja czasem takie piję Ale to max 2 razy w tygodniu - kiedyś Jovi O%, ostatnio Twist O%. Też na swoją odpowiedzialność

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 21:31   #483
_Kari_
Zakorzenienie

A ja na wiczór zrobiłam sobie pizze dukanową... i stwierdzam ze to ciasto jest obrzydliwe... ja chyba te nieszczesne otręby moge zjadac w formie naleśników albo owsianki... jakoś inne wymysły albo są gorzkie albo smakują jak karton!! Bllleeee.... także nie męcząc się zbytnio zjdałam tylko wierzch mojej pizzy...a ten nieszczesny placek wywaliłam... a teraz czuje ze mam zgage Za jakie grzechy... toć grzecznie dukam!!!
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 21:31   #484
kasiaczek_89
Raczkowanie

Ja tam pijam takie jogurty, w Lidlu sa nawet normalne 0,1% tluszczu i slodzone słodzikiem.
kasiaczek_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 21:41   #485
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rvda88 Pokaż wiadomość
Odpowiem Ci tak - nie, nie możesz, bo zawiera syrop truskawkowy, czyli owoce, które do III fazy są zabronione. Jeśli wypijesz, to na własną odpowiedzialność.

Ja czasem takie piję Ale to max 2 razy w tygodniu - kiedyś Jovi O%, ostatnio Twist O%. Też na swoją odpowiedzialność
No właśnie tam jest syrop truskawkowy, a z tego co tutaj doczytałam syrop można. Przynajmniej dziewczyny tutaj polecają syrop z Lidla słodzony aspartanem. Więc wydaje mi się,że tan jogurt jest ok.
Na własną odpowiedzialność go wypiję
Grzecznie dukam,więc raz na jakiś czas mogę sobie pozwolić
Cytat:
Napisane przez kasiaczek_89 Pokaż wiadomość
Ja tam pijam takie jogurty, w Lidlu sa nawet normalne 0,1% tluszczu i slodzone słodzikiem.
Dzięki za odpowiedź. W takim razie wypiję

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 22:10   #486
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
A ja na wiczór zrobiłam sobie pizze dukanową... i stwierdzam ze to ciasto jest obrzydliwe... ja chyba te nieszczesne otręby moge zjadac w formie naleśników albo owsianki... jakoś inne wymysły albo są gorzkie albo smakują jak karton!! Bllleeee.... także nie męcząc się zbytnio zjdałam tylko wierzch mojej pizzy...a ten nieszczesny placek wywaliłam... a teraz czuje ze mam zgage Za jakie grzechy... toć grzecznie dukam!!!
A z którego przepisu robiłaś?
Ja już kilka razy robiłam pizzę z tego przepisu i była bardzo dobra (a ja naprawdę nie przepadam za otrębami ) Tylko że do spodu dorzucam sporo przyprawy do pizzy i czosnku granulowanego a na wierzch ogromną wręcz ilość warzyw do tego obowiązkowo sosik czosnkowy
Na ostatnich pw ją robiłam i jutro chyba też zrobię tak mam na nią smaka
Mojemu TŻ-towi też bardzo smakuje

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Zdecydowałam się jednak jakoś zmusić do jedzenia i zrobiłam eksperymentalnie po raz 1 bułki z połowy porcji (i tak nie byłam głodna więc jakby się nie udały to nie byłoby płaczu )
Zrobiłam je z tego przepisu i muszę powiedzieć, że wyszły pyszne chrupiące, takie jak lubię i nie czuć jest aż tak bardzo otrębami, czego się obawiałam
Do bułeczki dorzuciłam wędlinę i jajko na twardo i nawet udało mi się zjeść, na dodatek ze smakiem A już myślałam że nic w siebie dziś nie wmuszę

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 07:50   #487
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Wklejam także tu swoje pytanie

Mam pytanie o Vacu, chodzi/chodziła któraś? Na grouponie jest właśnie fajna oferta na 3 wejścia i to blisko mnie i nie wiem czy brać, bo 1 osoba może wykorzystać 1 kupon, a mnie raczej nie będzie stać na chwilę obecną na kolejne wejścia bez promocji
Brać te 3 wejścia?

Na stronie tego salonu piszą o 20-25 wejściach

Edytowane przez agusia_1
Czas edycji: 2011-03-19 o 08:01

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 08:01   #488
Agucha 79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
Chlebek też Ci nie podchodzi? Ja trochę zmodyfikowałam robię z serem chudym 0% , smaruję ciut musztardką...pycha ale faktycznie mają charakterystyczny smak moje dziecko wykrzywia

-----31.05.2011 ---62,5

Faza III
- 1.06.2011 - 18.09.2011
29.06.2011 ---60,6
Bez papieroska już 3 lata

Agucha 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 08:25   #489
Guniella
Raczkowanie

Nie wiem dlaczego, ale mam taki wstręt do wagi, że nie mogę się przełamać, żeby na nią wejść... Nie mam pojęcia ile straciłam w I fazie. Może to i lepiej, za jakiś czas, jak się przełamię, to będę miała niespodziankę :P Idę dziś na imprezkę i nie wiem co ze sobą zabrać, żeby było wygodnie i żeby chipsy nie kusiły Macie jakieś sposoby?
Stary 2011-03-19, 08:31   #490
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez Guniella Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego, ale mam taki wstręt do wagi, że nie mogę się przełamać, żeby na nią wejść... Nie mam pojęcia ile straciłam w I fazie. Może to i lepiej, za jakiś czas, jak się przełamię, to będę miała niespodziankę :P Idę dziś na imprezkę i nie wiem co ze sobą zabrać, żeby było wygodnie i żeby chipsy nie kusiły Macie jakieś sposoby?
Ja co prawda wchodzę na wagę codziennie, ale kompletnie się nią nie przejmuję Mimo, że mało co mi spadło do tej pory w kg, to w cm już jest to widoczne Niestety od zeszłego tyg mało co zeszło w sumie 5cm z czego 3 są z biustu
Od dziś zaczynam ćwiczenia

Jakby któraś chciała ściągnąć sobie fajne ćwiczenia to właśnie jestemw trakcie wstawiania na chomika Insanity, a The Ultimate Dance Workout By Deanne Berry już jest wstawione Kiedyś ćwiczyłam z tymi drugimi i naprawdę dawały efekty

Stary 2011-03-19, 08:44   #491
Magdolina1986
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Ja co prawda wchodzę na wagę codziennie, ale kompletnie się nią nie przejmuję Mimo, że mało co mi spadło do tej pory w kg, to w cm już jest to widoczne Niestety od zeszłego tyg mało co zeszło w sumie 5cm z czego 3 są z biustu
Od dziś zaczynam ćwiczenia

Jakby któraś chciała ściągnąć sobie fajne ćwiczenia to właśnie jestemw trakcie wstawiania na chomika Insanity, a The Ultimate Dance Workout By Deanne Berry już jest wstawione Kiedyś ćwiczyłam z tymi drugimi i naprawdę dawały efekty
I to jest najgorszy ból:pr osi:

Ja poprosze linka.

U mnie spadek do 66kg, czekam - ponownie - na 65kg i grzecznie grzeczniutko dukam
Powiem Wam, że myslałam, że IIIF będzie najłatwiejsza a okazuje się tą najtrudniejszą

And I wonder why
I'm addicted to love
One day I will run away from you and this love ...

DuKaM
Faza IV
Magdolina1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 08:59   #492
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez Magdolina1986 Pokaż wiadomość
I to jest najgorszy ból:pr osi:

Ja poprosze linka.

U mnie spadek do 66kg, czekam - ponownie - na 65kg i grzecznie grzeczniutko dukam
Powiem Wam, że myslałam, że IIIF będzie najłatwiejsza a okazuje się tą najtrudniejszą
W sumie z biustu zeszło mi już 5cm To dużo, zwłaszcza że wyjściowo miałam 94
Za to plus taki że z ud zeszło w sumie 9cm a to z nimi, z biodrami i boczkami mam największy problem Dlatego myślę że Vacu jest dla mnie idealne

Stary 2011-03-19, 09:28   #493
monique 90
Raczkowanie

Hej

Chyba na każdą z nas musi przyjść czas, jeśli chodzi o zastój...
Mój czas się zaczął
Waga stoi od 5 dni
monique 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:34   #494
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry
A u mnie za oknem słoneczko świeci i cieplutko jest - najchętniej to bym sobie przed firmą siedziała teraz a nie w niej
Powoli @ się kończy a waga spada I w dniu dzisiejszym cały wzrost poszedł w niepamięć i jeszcze jest 100 na minusie Ale miesiąc czasu na to czekałam.....
Wczoraj byłam zaproszona na kolację i oczywiście nie zgrzeszyłam - zjadłam sałatke z tuńczykiem bez sosów Skoro waga spada to nie można teraz tego psuć prawda?
Miłego dzionka!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:37   #495
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Wklejam także tu swoje pytanie

Mam pytanie o Vacu, chodzi/chodziła któraś? Na grouponie jest właśnie fajna oferta na 3 wejścia i to blisko mnie i nie wiem czy brać, bo 1 osoba może wykorzystać 1 kupon, a mnie raczej nie będzie stać na chwilę obecną na kolejne wejścia bez promocji
Brać te 3 wejścia?

Na stronie tego salonu piszą o 20-25 wejściach
Sporo dziewczyn pisało tutaj o Vacu i z tego co pamiętam tylko jedna była niezbyt usatysfakcjonowana, a reszta piała z zachwytu.

Cytat:
Napisane przez monique 90 Pokaż wiadomość
Hej

Chyba na każdą z nas musi przyjść czas, jeśli chodzi o zastój...
Mój czas się zaczął
Waga stoi od 5 dni
Dasz radę. 5 dni to jeszcze nie tragedia.

A ja po wczorajszym piwkowaniu (1 piwo i trzy słabe driny, więc jak na mnie to mało - ach zmieniło mnie życie z Mężczyzną ) - kolejny spadek -0,4 kg. Hurra. (Uwaga - jestem na III fazie i czasem mi wolno pić alkohol!)
Na szczęście udało mi się nic nie zjeść, a było sporo chipsów i naczosów (uwielbiam) i zapiekanki na ciepło. A nie zjadłam m.in. z takiego powodu, że nie wzięłam szczoteczki (noszę jeszcze aparat, już niedługo na szczęście zdejmuję). Poza tym dlatego, że silna jestem.
Stary 2011-03-19, 10:03   #496
ciasteczkowa91
Przyczajenie

Witam!
Mimo, że na dukanie jestem 2 raz to już wiem ile błędów popełniłam za pierwszym razem, tym razem również nie obeszło się bez nich - ale do rzeczy: na podst książki wymyśliłam żę potrzebne mi 5 dni pierwszej fazy (ważę 70 a chciałabym 54) i dziś mi się właśnie skończyła. Ale również dopiero dziś po raz pierwszy zrobiłam test i powinnam mieć 3 dni tylko. Mam nadzieje, że to nie spowoduje dużych zakłóceń.

Teraz trochę się przedstawię mam 19lat (w sumie już w lipcu 20) mam 164 cm wzrostu i ważę 70 kg(!) byłam tego zupełnie nieświadoma gdyż nie mieszkam już z rodzicami i nie mam wagi. Przez 10godz. pracy dziennie 4 dni w tyg. trochę się zaniedbałam nie jedząc śniadań - zdarzało się że pierwszy posiłek jadłam między 17-18 bo tak zwykle mam przerwe Nikogo chyba nie zdziwi, że napadał mnie wtedy wilczy głód.

Strasznie żałuję, że wcześniej nie odkryłam tego forum - zupełnie nie miałam pojęcia, że tyle różnorodnych dań można jeść na tej diecie.

Myślicie, że przez wydłużenie I fazy muszę wydłużyć drugą?

Edytowane przez ciasteczkowa91
Czas edycji: 2011-03-19 o 10:04
ciasteczkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:03   #497
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Sporo dziewczyn pisało tutaj o Vacu i z tego co pamiętam tylko jedna była niezbyt usatysfakcjonowana, a reszta piała z zachwytu.
No dobra biorę

Gratuluję silnej woli i zazdroszczę dojścia do III fazy Mi nic takiego nie brakuje że tak bym ją już chciała, ale przejście na nią równałoby się z tym osiągnęłam już to co sobie zaplanowałam Niestety zostało 50cm do zrzucenia

A znacie może jakieś miejsce w Warszawie gdzie jest taniej niż 35zł/35min, 290zł/10 wejść? Bo to jednak trochę drogo Na wątku nutelkowym jedna z dziewczyn karnet 10 wejść wykupiła za 110zł różnica znaczna

Stary 2011-03-19, 10:36   #498
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dobryyy

U mnie dziś +0,1 kg... ale po tylu dniach spadków nie ma co się dziwić tym bardziej,że wczoraj skusiłam się na małą mandarynkę-już nie mogłam wytrzymać...
Od rana pichce:bułeczki,ptasinka się robi,barszczyk...
A na 15:00 do pracy.. więc sobota fantastyczna :/

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:21   #499
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciasteczkowa91 Pokaż wiadomość
Witam!
Mimo, że na dukanie jestem 2 raz to już wiem ile błędów popełniłam za pierwszym razem, tym razem również nie obeszło się bez nich - ale do rzeczy: na podst książki wymyśliłam żę potrzebne mi 5 dni pierwszej fazy (ważę 70 a chciałabym 54) i dziś mi się właśnie skończyła. Ale również dopiero dziś po raz pierwszy zrobiłam test i powinnam mieć 3 dni tylko. Mam nadzieje, że to nie spowoduje dużych zakłóceń.

Teraz trochę się przedstawię mam 19lat (w sumie już w lipcu 20) mam 164 cm wzrostu i ważę 70 kg(!) byłam tego zupełnie nieświadoma gdyż nie mieszkam już z rodzicami i nie mam wagi. Przez 10godz. pracy dziennie 4 dni w tyg. trochę się zaniedbałam nie jedząc śniadań - zdarzało się że pierwszy posiłek jadłam między 17-18 bo tak zwykle mam przerwe Nikogo chyba nie zdziwi, że napadał mnie wtedy wilczy głód.

Strasznie żałuję, że wcześniej nie odkryłam tego forum - zupełnie nie miałam pojęcia, że tyle różnorodnych dań można jeść na tej diecie.

Myślicie, że przez wydłużenie I fazy muszę wydłużyć drugą?
Witamy.
II fazę kończysz jak osiągniesz swoja wagę.
Nic sie nie przejmuj, dukaj II.
Stary 2011-03-19, 11:23   #500
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agucha 79 Pokaż wiadomość
Chlebek też Ci nie podchodzi? Ja trochę zmodyfikowałam robię z serem chudym 0% , smaruję ciut musztardką...pycha ale faktycznie mają charakterystyczny smak moje dziecko wykrzywia
Szczerze to chlebkowa ja nie jestem... ogolnie nie lubie pieczywa, poaztym nie chce mi sie bawic w pieczenie bo i tak wiem ze bym nie zjadła i by sie zmarnowało
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:32   #501
kasik27
Raczkowanie

Hej Dukanki!Ja jak zawsze z zapytaniemOtóż znalazłam w cerrfourze taki oto serek mozzarella:w 110g:
-białko 20,1
-węgle 0.1
-tłuszcz 15.5,
więc nierównośc spełniona.Dużo się naczytałam,że mozza odpada na tej diecie,ale ta chyba jest ok?Kocham mozzarellkę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpiqv0blhdssp.png
15-03-2013 DUKAN po raz III 70kg->68->65->63 ->60na początekOSIĄGNIĘTY 19-05
60->57->55kgobecnie
A może by tak 50kg
kasik27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:42   #502
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasik27 Pokaż wiadomość
Hej Dukanki!Ja jak zawsze z zapytaniemOtóż znalazłam w cerrfourze taki oto serek mozzarella:w 110g:
-białko 20,1
-węgle 0.1
-tłuszcz 15.5,
więc nierównośc spełniona.Dużo się naczytałam,że mozza odpada na tej diecie,ale ta chyba jest ok?Kocham mozzarellkę
Odpada bo nabiał do 4% (ser żółty do 6% ale u nas niedostępny). Poza tym jest mozzarella light i ma 8% tłuszczu a ta ma aż 15%! Nawet ta 8% nam nie pasuje....
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:42   #503
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
-białko 20,1
-węgle 0.1
-tłuszcz 15.5,
Jak może być ok mając aż tyle tłuszczu ?!
Odpada

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:55   #504
kasik27
Raczkowanie

ale tak czasami...na własną odpowiedzialność -zaryzykuję

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpiqv0blhdssp.png
15-03-2013 DUKAN po raz III 70kg->68->65->63 ->60na początekOSIĄGNIĘTY 19-05
60->57->55kgobecnie
A może by tak 50kg
kasik27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:59   #505
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
ale tak czasami...na własną odpowiedzialność -zaryzykuję
hehe ale wtedy jesteś na Dunkanie powstrzymaj żywioł i poczekaj na III
Stary 2011-03-19, 12:22   #506
esperaanzaa
Przyczajenie

Witaaaaaam Was! Niesamowite jesteście ! Troszkę poczytałam, i naprawdę cieszę się ,że tu trafiłam i mam ogromną nadzieję ,że będziecie mnie wspierać tak jak siebie nawzajem! Mam 20 lat..w maju 21 kończę.. jestem wysoka bo mierzę 186cm i waże 85 kg...chciałabym ważyć 74kg więc 11 kg muszę zrzucić. Próbowałam robić test dukana ,ale na końcu kazano ppodać login i nie wiem gdzie mam się zarejestrować. Od jutra planuję zrobić 3 dni uderzeniówki. (Dziś mam imieniny babci , nie chcę jej sprawiać przykrości ) Zaopatrzyłam się o wszystkie składniki najpotrzebniejsze, ale mam problem z kupnem maizeny..wiecie gdzie mogę ją dostać? I serek homo, jakiej firmy możemy i to ma być śmietankowy czy waniliowy? bo wszytkie mają więcej tłuszczu
esperaanzaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:25   #507
gissh
Raczkowanie

Cześć Dość dawno się nie odzywałam, nie wiem czy mnie jeszcze ktoś w ogóle pamięta... Ale to głównie dlatego że od ponad 1,5 tygodnia choruję... Najpierw złapała mnie paskudna grypa żołądkowa, a jak po paru dniach przeszło to teraz znowu mam zapalenie gardła i krtani i antybiotyk Tak że ogólnie kiepsko...
Ale w związku z tymi moimi ostatnimi chorobami - głównie ze względu na tą żołądkówkę - pozmieniałam trochę swoje dukanowe plany - od tygodnia jestem już na III fazie, chociaż jeszcze niby 1,5kg mi zostało do zrzucenia wg testu. Ale przez tę grypę moje dukanie kompletnie wzięło w łeb bo najpierw nie byłam w stanie jeść w ogóle nic a potem jedyne co nie powodowało u mnie odruchu wymiotnego i było tolerowane przez mój żołądek to były bułki z masłem... I tak przez kilka dni. Zupełnie mnie odrzuciło od kurczaka, twarogu i innych dukanowych dań które wcześniej jadłam i nawet jak mi już przeszła ta grypa to dalej nie mogłam żadnego dukanowego jedzenia w siebie wmusić Dodam, że przez te choróbska i tak spadło mi ponad 1,5kg. Więc stwierdziłam, że skoro taka jest sytuacja to przechodzę na III fazę żeby nie zaprzepaścić tego co udało mi się do tej pory osiągnąć i zobaczymy co będzie dalej z moją wagą. Na razie jest ok - spadło mi przez ten tydzień jeszcze 300-400gr (ale to głównie po protoczwartku ) Boję się jednak żebym nie popłynęła Ale nie... nie mogę się już teraz złamać - w końcu zrzuciłam prawie 7kg, tak mi ładnie pospadały centymetry z talii, ud i bioder, mieszczę się na luza we wszystkie swoje ciuchy... nie mogę tego zaprzepaścić
Jednak już teraz rozumiem co dziewczyny miały na myśli pisząc że III faza jest najtrudniejsza

Ufff, ale się rozpisałam

Gratuluję wszystkich spadeczków - tych dużych i tych mniejszych

Pozdrowienia

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 12:33   #508
Jagulinka
Raczkowanie

Hej, dawno się nie odzywałam ale nieustannie śledzę nasz wątek dukanowy
Chciałam powiedzieć, że przyprawy marki carrefour, przynajmniej ta do gyrosa nie ma w składzie cukru, a w dodatku jest bardzo tania
Co do serków homo, to zazwyczaj używam osm miechów naturalny, 2,5% tłuszczu i jest on dla nas jak najbardziej ok czasem zdarzy się mi kupić serek maćkowy 0% tł, spełnia dukanową nierówność ale ma mało białka w stosunku do węgli... Ostatnio jednak odkryłam serek osm miechów 0% tł, o bardzo korzystnym składzie, sporo lepszym niż maćkowy, chyba nowość jakaś, pierwszy raz go widziałam, mam nadzieję że nie ostatni
Jagulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:55   #509
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez esperaanzaa Pokaż wiadomość
Witaaaaaam Was! Niesamowite jesteście ! Troszkę poczytałam, i naprawdę cieszę się ,że tu trafiłam i mam ogromną nadzieję ,że będziecie mnie wspierać tak jak siebie nawzajem! Mam 20 lat..w maju 21 kończę.. jestem wysoka bo mierzę 186cm i waże 85 kg...chciałabym ważyć 74kg więc 11 kg muszę zrzucić. Próbowałam robić test dukana ,ale na końcu kazano ppodać login i nie wiem gdzie mam się zarejestrować. Od jutra planuję zrobić 3 dni uderzeniówki. (Dziś mam imieniny babci , nie chcę jej sprawiać przykrości ) Zaopatrzyłam się o wszystkie składniki najpotrzebniejsze, ale mam problem z kupnem maizeny..wiecie gdzie mogę ją dostać? I serek homo, jakiej firmy możemy i to ma być śmietankowy czy waniliowy? bo wszytkie mają więcej tłuszczu
Normalnie utwórz sobie tam konto, potem przyjdzie Ci potwierdzenie na maila (nic za to nie płacisz ) Test jest naprawdę pomocny i warto go zrobić
Moja babcia na szczęście doskonale rozumie moje dietowanie Często jej nawet różne rzeczy podpowiadam jeśli chodzi o kucharzenie
Skąd jesteś? Stacjonarnie maizenę dostaniesz na pewno w sklepach ze zdrową żywnością, jest też chyba w Bomi, Almie, Piotr i Paweł (pewna nie jestem bo tam nie bywam) ale nie jest ona niezbędna. Pamiętaj żeby na nią uważać i w razie czego odstawić.
Serków waniliowych/śmietankowych nie możemy, możemy tylko serki homo. naturalne np. OSM Miechów, Maćkowy, Ostrowia, TSM, Pilos (z Lidla) i pewnie jeszcze jakieś.

Cytat:
Napisane przez Jagulinka Pokaż wiadomość
Hej, dawno się nie odzywałam ale nieustannie śledzę nasz wątek dukanowy
Chciałam powiedzieć, że przyprawy marki carrefour, przynajmniej ta do gyrosa nie ma w składzie cukru, a w dodatku jest bardzo tania
W moim Carrefur Market ich nie widziałam W przyszłym tygodniu będę w innym to na pewno ich poszukam

Stary 2011-03-19, 13:43   #510
WithYou xx3
Raczkowanie

Witam Dukanki

Ja dzisiaj na wadze zobaczyłam 62,5 500 gram poszło w niepamięć Dzisiaj PW i gołąbki.. ale niedługo na impreze rodzinną. Już widzę te wszystkie ciocie koszące mnie do jedzenia echh Musze być wytrwała

Witam wszyskie siwerzynki Niestety nie zapamiętałam nazw

Widze, że niektórzy już na III.. Jej jak ja bym chciała już być na niej..Jeszcze tyle kg zostało

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości