|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Jak spódnica się wznosi do góry, to znaczy, że w biodrach jest za wąska
![]() Po dobrze skrojoną kieckę niestety trzeba do lepszego sklepu się udać, mam podobny typ figury, przerabiałam. Spódnice z Simple lezą na mnie no problem. Zaś T-shirty mogę w tańszych sklepach kupować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
BAN stały
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
tajkuna i pinkswan mam ten sam problem, chuda gore, wiekszy dol. pogoda po byku, fajnie bylo sie wykapac, ludzi duzo. nabrac sil przed nowym tyg. i reszta szkolenia-o ile wo gole bedzie, bo teraz mialam przestoj niezapowiedziany, bo nie ma go kto prowadzic-za malo placa, poza tym wakacje.
anka_res skoro mowisz, ze w Simple sa fajne spodnice, to zajde tam w najbliższym czasie. ja sie nosze bardziej sportowo-tj. t-shirt i jeansy, ew. krotkie spodenki w lecie, ale wiadomo, ze cos eleganckiego tez by wypadalo miec w szafie. milego dnia, pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Sorry Zip, napisałam Simple a miałam na myśli Solar. Simple trochę za drogie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś a galerii i zajrzałam do Superpharm, wyszłam z kilkoma rzeczami, ale nic już nie testuje nowego, za bardzo się nacięłam ostatnio. Czy w waszych SP są Eco tools pędzle?U mnie zawsze wykupione do zera. Nigdy nie mogę trafić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Konto usunięte
|
Anka a solar jest tańszy? mi się wydawało że to ta sama półka cenowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
kochane, mogę do Was dołączyć?
![]() dzisiaj dostałam pracę, zaczynam od 1 sierpnia ![]() pół etatu, żeby połączyć to jakoś z dziennymi studiami.. i tu pojawia się problem - więcej pieniędzy = więcej wydawania, a ja naprawdę ostatnio przesadzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | ||
Zakorzenienie
|
Zdaje mi się droższy, ale może to moje uprzedzenie - weszłam kilka razy i wyszłam
![]() W Solarze na wyprzedaży można spokojnie kupić spódnicę w granicach 200 zł czy bluzkę za 150 zł, w Simple to chyba nieosiągalne. Może niech mnie zweryfikuje ktoś, kto oszczędza w Simple ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Witaj ![]() Choć muszę Cię ostrzec, że my tu różnie z tym oszczędzaniem ![]() Ale trochę praktycznych porad jednak jest ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() Nie mam pojęcia co do pędzli, bo jakieś 4 lata temu kupiłam komplet Sephory i marzę, kiedy się wreszcie poniszczą lub zużyją ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
właśnie zauważyłam, że nie do końca może wyjść mi to na dobre... a to pandora, a to spódniczka, a ja już myślę, że właśnie tego mi trzeba!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Zakupy w Auchanie dla uspokojenia sumienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Konto usunięte
|
Ewentualnie w biedronce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Wydawanie pieniedzy tez jest fajne! Dla mnie sens oszczedzania jest wtedy, gdy na koniec mogę sobie coś fajnego kupic, a niekoniecznie liczyc zera na koncie
![]() Anka, nacięłam się na Sanoflore emulsję do twarzy, totalne badziewie, skóra swieci sie po niej po godzinie jak bombka (moja i tak jest tłusta, ale to juz przesada). Pare kremów z biodermy - niestety z Biodermy to fajny jest tylko micel i taki kremik zwezajacy pory - fajny jako baza. Reszte sobie zaraz przypomne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- dzisiaj w końcu mieliśmy fajną pogodę, więc pojechaliśmy z Tż na plażę, fajnie było. Tż się nawet trochę opalił, ale ja oczywiście nic |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Miałam zdać relację z pilingu do stop z Biedronki. Zatem, jak na 3 zł to jest WOW
![]() OK - mój ulubiony, czyli lawendowy z YR jest jednak lepszy,bo to chyba najostrzejszy piling na rynku, ale YR jest 4-5 krotnie droższy nawet w promocji za połowę pojemności biedronkowego. Ja YR na stałe nie porzucę, ale biedronkowy na chwile posuchy finansowej mogę polecić, na pewno bije on na głowę Avony i inne, których miałam sposobność używać (Bielendy etc). Nie pachnie aż tak super, ale mocno ściera, ma sporo pumeksu. Ponadto, wymyśliłam zastosowanie na lotiony do stóp z Avonu (zgromadziło mi się ich ze 6 z zestawów, a to ani super odżywcze, by się na noc nadało, ani nic - w sumie tylko na rano jako taka lżejsza forma pielęgnacji, ale zużyj w ten sposób 6, proszę ja Was ![]() ![]() ![]() Moje 3 grosze nt. pielęgnacji stóp <konik> i oszczędzania na niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
BAN stały
|
Un_Girl witaj
![]() wydaje mi sie, ze Solar jest troszke tanszy od Simple, ale w obu jest raczej drogo. lece na to szkolenie z nadzieja, ze go znowu nie bedzie. ja sie nacielam na krem z Biodermy-Sebium Hydra jakis czas temu, straszny tluscioch i zapychacz. jak ja nie lubie tej firmy. dobrze, ze w SP kupilam wszystko w promocji po 10 zl. milego dnia, pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() kurcze, u mnie ani Auchana, ani Biedronki, ja nie wiem gdzie mi się te pieniądze tak rozpływają ![]() od dzisiaj mam równo ostatni tydzień wakacji.. świetnie... w tym czasie muszę załatwić milion spraw i jeszcze wyczarować czas na wyjazd do chrześnicy.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
BAN stały
|
Un_Girl, ale z tego co wiem, to w Łodzi jest i Biedronka i Auchan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
w Łodzi są, ale ja mieszkam na obrzeżach i mam wszędzie daleko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Un_Girl kapcie masz faktycznie słitaśne
![]() ![]() ![]() W ramach oszczędności zamówiłam Avon za 80 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miałam dzisiaj zły dzień, fatalnie się czuję, bardzo mnie mdli i nie mam sił wstać z łóżka. I tak jest lepiej, bo przynajmniej usiadłam z kompem, a po pracy jak wlazłam pod kołdrę, tak nie miałam powera, by odebrać choćby telefon. Chyba mnie tak zmuliło z powodu cyferek i obcojęzycznych umów w pracy, za bardzo wysiliłam wzrok i mózg :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krem do stóp Piling do stóp Krem do łokci z AHA Żel pod prysznic 500 ml Dwa mydła w płynie Dwa toniki Bibułki matujące .... nie pamietam, co jeszcze ![]() Kuruj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
BAN stały
|
pumas, to Cie serio podziwiam, ze ten rem dobilas do konca, ja nie mam sily,lezy odlogiem, moze komus dam, zuzylam z polowe, wiecej chyba nie dam rady.
anka_res tez jutro odbieram Avony, ale za polowe twojej kwoty-44 zl, zamowilam 3 charmsy i plyn do kapieli. jutro mam ciezki dzien, tzn. wlasciwie, to zabiegany, wiec pewnie dopiero wieczorem zajrzę na chwile. rano szkolenie, pozniej po Avony, pozniej do dzieciaka, jedyny relax pedicure u kosmetyczki. m-c temu robilam zel na stopy i juz musze odnawiac, ale mi wszystko rosnie jak po nawozie. ostatnio mialam frencha, byl fajny, tym razem zrobie chyba na probe ten lakier hybrydowy, bo bym chciala jakis zywy kolor na pazurkach. zobaczymy jak dlugo bedzie sie 3mal, milej nocy, do jutra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Zip, jakoś to gówno zużyłam, ale mnie pozapychało w ostatniej fazie, także dobrze, że to już koniec. Nie polecam.
Anka, faktycznie ![]() Już mi lepiej. Ale jutrzejszy dzień nie zapowiada się kolorowo. Przez słabe samopoczucie nie byłam tak czujna i nie wyłapałam pewnych niuansów, przez co jutro będę musiała zrobić to samo co dziś z tą różnicą, że dogłębniej przyjrzeć się pewnym sprawom. Nie jestem tak biegła w angielskim, ba, nie jestem w ogole dobra z angielskiego, zatem niuanse prawne mi umykaja niekiedy. Bleh. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o jakieś konkretne zwroty? Pewnie nie, bo byś w guglu znalazła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Tak, chodzi o konkretne zwroty, które da się znaleźć w googlu, jasne, ale czytajac setny dokument nie zwróciłam uwagi na taką znaczną różnicę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Wybieram się w piątek do Ikei, planuję kupić lampę i stolik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja musiałabym kupić jakąś komodę, bo się nie mieszczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
pumas tylko nie zrób graciarni z domu
![]()
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wybrałam, ale to nic wielkiego, lampa do kuchni albo nad stół, potrzebuję obie
![]() Lubię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Hehe, do graciarni mi daleko - wrecz moje wnetrza są mocno ascetyczne i minimalistyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
BAN stały
|
pumas udanych zakupow, ja nie lubie chodzic po sklepach typu Castorama czy Lerroy Merlin, na szczescie TŻt sie na tym zna i jakbysmy mieszkali razem, to mialabym św. spokoj. znowu nam Pup przedluzyl szkolenie
![]() zrobilam sobie pedicure hybrydowy na stopy, lakier rozowy, zobaczymy ile i jak dlugo sie bedzie 3mal. mialam zawsze french na stopach i jakos sie nie moge przyzwiczaic. w czwartek moze do Auchana pojade lub do TK Maxa, bo maja teraz fajne przeceny na bluzy sportowe typu Nike, Adidas itp., a to moj styl, Solar i Simple nie bardzo, ale tez tam kiedys w koncu zajrze. pozdrawiam, do jutra. milej nocki. Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-07-26 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.