|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tak to ja.. wymarzona żona Twa - Panny Młode 2011 cz. 36!
Cytat:
Powiem tyle, że im wcześniej pójdziecie tym lepiej, bo to jest dość trudny taniec... Ja myślałam, że łatwiutki, bo tak się wydawał na filmikach, ale jednak nie... Cytat:
Każda odpisuje na posty jakie tu się pojawiają, a że bywa się rzadziej to chyba zrozumiałe przecież każda ma jakieś życie prywatne... Mi się nawet podoba to tępo bo nie musze siedzieć godzine i nadrabiać. Wchodzę, czytam konkrety i odpisuje
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że na ploteczki nie ma czasu - sorry
|
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
ALe miałam dzisiaj sen...
był nasz ślub i Adam przywiózł kwiaty. bukiet był z innych kolorów: ma być różowy, ma tam być coś białego i fioletowego, a był biały jedna różowa róża i fioletowa i był ze zwisem :/ naręcze dla świadkowej było zebranym byle jakich kwiatków w bukiet, butonierki porażka. sam materiał. nie wiem jak strojenie auta. moich kwiatów do włosów nie było i zapłaciliśmy 750zł wyleciałam z domu w sukni z płaczem by opieprzyć kwiaciarkę. złapałam ją jak wychodziła do domu.... nie wiem jak się to potoczyło bo się obudziałam |
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się (wreszcie) w nowym wątku
![]() Cytat:
wstaję o 4.00, o 6.00 jestem w pracy, jak mam kurs angielskiego to w domu jestem dopiero o 20.00 a o 22.00 muszę iść spać, żeby być w miarę przytomną na następny dzień ![]() Gdzie te czasy, kiedy w panieńskim pokoju mogłam sobie pół wieczoru przesiedzieć przy laptopie na zmianę czytając forum i oglądając seriale ![]() Tyle w telegraficznym skrócie u mnie Pochwalę się jeszcze tylko, że mój florystyczny biznesik zaczyna się powoli rozkręcać - mam pierwsze zamówienia a w najbliższym czasie będę miała prawdopodobnie sesję zdjęciową u zaprzyjaźnionego fotografa (z resztą tego samego, który fotografował nasz ślub) z udziałem biżuterii kwiatowej mojej roboty Cieszę się niesamowicie - to dla mnie wielka szansa Pozdrawiam Was
|
|
|
|
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
Szprotka powróciła
![]() Wrzucam Wam linka, bo z lenistwa nie chce mi się kopiować wszystkiego: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=441 Rock- Ty krejzolko! Spać u boku męża, a nie mężula ostawiłaś i wlazłaś na wizaż ![]() Mam nadzieję, że wszystkim weekendowym PM wszystko ułożyło się po ich myśli
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam swój za tydzień ![]() A my wczoraj uśpiliśmy kotkę babci, 16 letnia, okazało się, ze te zmiany na brzuszku to rak, że trzeba by było zrobić prześwietlenia, ale potem jak lekarz zobaczył, że te rany są już prawie na całym brzuchu to stwierdził, że nie wiadomo czy kotka by operację przeżyła, no i uśpiliśmy był płacz, ja płakałam, babcia płakała. a najgorzej, że babcia ma teraz wyrzuty sumienia, że martwego kota nie zabraliśmy i nie pochowaliśmy na działce, tylko zostawiliśmy do skremowania I nie wiem jak babci wytłymaczyć, że takie są przepisy, że może lepiej że nie widziała jej martwej ![]() Jedziemy do Niej potem z rodzicami i może jakoś jej to się wytłumaczy ![]() A ze ślubnych rzeczy to TZ kupił garnitur, jeszcze koszule, buty i ubrane moje Kochanie ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Relacja
![]() 8:38 rano dostaje eskę od TŻta że zamówiłam za mało ciasta. Walłam telefon pod poduszkę poszłam dalej spać taki problem, to nie problem do księdza byłam umówiona na 11 do spowiedzi więc mogłam pospać do 10 Bo chyba wam nie mówiłam, że w piątek nie było księdza i nie mieliśmy się u kogo wyspowiadać więc moja świadkowa objeździła całą moją wioskę, znalazła księdza i umówiła nas indywidualnie do niego Wstałam ok 10, położyłam sobie serum odbudowujące na włosy, posiedziałam na wizażu i poszłam do spowiedzi. Wróciłam do domu to kazało się, że rozwalił nam się bojler w piwnicy i woda leje się niemiłosiernie Wzięłam ciasto w tych pięknych paczkach i wódkę i poszłam zanieść sąsiadom ![]() Jak wróciłam to była już Ania która mnie malowała Zrobiłam jej kafkę i wzięła się do roboty. Pomalowała mnie cudnie, 100 razy ładniej niż na próbnym O 13 przyjechała Agnieszka fotografka, cudowna dziewczyna. Cały dzień mnie rozśmieszała Normalnie łzy je śmiechu mi ciekły i makijaż mi się przez nią rozmazywałZostawiłyśmy Anie z moja mamą, bo jeszcze ja malowała i my z Agą pojechałyśmy do fryzjera na Sosnowiec. Oczywiście mnie zagadała i przegapiłam zjazd na Sosnowiec i pojechałyśmy na Katowice Ale spoko, spóźniłyśmy się tylko 10 minutU fryzjerki naczaskałyśmy dużo śmiesznych zdjęć Uczesały mnie w miarę szybko i byłam zadowolona z efektu Jak wróciłyśmy do domu, to tata K. zabrał Agę i moja świadkowa do siebie żeby zrobiła Krystkowi parę fotek U mnie byli już chrzestni i kuzynki. Skoczyłam jeszcze do rodziców świadkowej z ciastem i cały czas słyszałam 'nie poznałem/poznałam cię' musiałam wyglądać za dobrze jak na siebieO 15:45 wykonałam tel do DJa umówić z nim przywitanie na sali, 1 taniec i podziękowania dla rodziców powiedział, że za ostrzy jesteśmy idąc na żywioł![]() Przebrałam się, zaczełam szukać biżu i masakra, nie mogłam znaleźć 1 kolczyka Ja w proszku a tu mówią że K już jest. Szukamy, szukamy jest Kamień z serca, dziewczyny włożyły mi kolczyki, wskoczyłam w buciki i zaszłam na dół na błogosławieństwo. Po błogosławieństwie kilka zastaw i podjechaliśmy pod kościół. Tam był jeszcze poprzedni ślub więc siedzieliśmy w samochodzie i pociskaliśmy pierdoły Ola - świadkowa dała mi 20 zł żebym miała coś pożyczonego i starego zaczęliśmy się sprzeczać po której stronie powinnam siedzieć. Ja powiedziałam że po prawej a TŻ że po lewej. No i stanęło na jego (oczywiście nie był to mądry wybór ) Zaczął grać skrzypek Msza minęła bardzo szybko, ksiądz powiedział piękne kazanie, przysięga poszła gładko, patrzeliśmy na siebie myślę że było ok![]() Wyszliśmy z kościoła, strzeliły tuby i poleciały pieniążki pozbieraliśmy wszystko, życzenia pod kościołem i jak ostatnie osoby składały je, to zaczęło lekko kropić![]() Jak wsiedliśmy do samochodu, to była ulewa na maxa. Normalnie ściana wody a my deko samochodu na szybie i nie mogliśmy włączyć wycieraczek Ja nie wiem jak ten kierowca coś widział A jak dojechaliśmy na salę to wyszło słonko
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Przywitali nas rodzice, był toast szampanem, potłukliśmy kieliszki i mój mąż oczywiście posprzątał bałagan
No i nadszedł czas 1 tańca którego nie ćwiczyliśmy ani razu, ja wysłałam Krystianowi linka z piosenką na gg przed ślubem rano![]() Pobujaliśmy się i przeżyliśmy to jakoś ![]() Później był tort, troszkę nie taki jak chciałam ale już mi to było obojętne. Miał być z musem owocowym 4 piętrowy a był 3 piętrowy ze śmietaną i owocami ![]() Bardzo dobry w smaku nie powiem ale wygląd nie taki jak miał być:/ No i zaczęła się impreza, tańce i takie tam ![]() Oczepiny jak zwykle na żywioł, rzucałam bukietem - złapała go kuzynka TŻa a krawat chłopak świadkowej Wytarmosili nas na maxa zatańczyliśmy razem i to był koniec oczepin![]() Były też podziękowania dla rodziców, mówiliśmy do nich bezpośrednio, bez mikrofonu. Muzyka była świetna, sala była śliczna, kelnerka była bardzo niemiła i wyobraźcie sobie że kazali nam dopłacić 1200zł za kij wie co Dopłaciliśmy ale jutro pojadę się rozliczać z szefem.Teraz spadam na rosołek i jedziemy na cmentarz zawieźć kwiaty które nam zostały, oczywiście będe później
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Rock super relacja
|
|
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
boje się ze zatęsknie ze tym co napisałaś... Rock moja Ty Kochana Wariatko jaka szybka relacja - cieszę się ze wszytsko się udało ! |
||
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Rock super relacja
Mariaantonowa ty sie nie martw ze nie bedzie miał nam kto doradzac przeciez zawsze sie ktos znajdzie tyle fajnych babek tu wchodzi i juz dawno po slubie sa Patrz na Rock ona nie moze bez wizzaza żyć
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Rock super relacja ![]() A my zaczęliśmy wczoraj zapraszanie
|
|
#493 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tak serio to sama narzekasz że jesteś zabiegana i zapracowana i wpadasz raz na jakiś czas pisząc po jednym poście więc nie wiem co się tak czepiasz ![]() i z tego co widzę dziewczyny doradzają jak doradzały (tobie również) a że po ślubie większość zamieszkała ze swoimi mężami i teraz ma na głowie pracę, dom oraz inne rzeczy to chyba zrozumiałe że piszą mniej
|
|||||
|
|
|
|
#495 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bez przesady, że stale narzekam...stresujący okres jest i tyle... Poza tym stwierdzam fakt, że dziewczyny zdecydowanie mniej się udzielają, a niektóre to już od dawna, dawna... Poza tym bardzo duzo z tych dziewczyn już dawno z narzeczonymi mieszkało i co nagle, obrączka na palcu i niewiadomo ile obowiązków przez to... rozumiem, te dziewczyny, co po ślubie zamieszkały z mężami, że doszło im obowiązków. Chociaż z drugiej strony bez przesady. Uważam, że prawda jest taka: że są już po slubie, co miały się dowiedzieć i doradzić to już ich i fajrant... Olewka po prostu...tak to wygląda.Bo jeśli ktoś chce, to znajdzie czas... I jak niektóre już mężatki wchodzą , czytają i piszą, że nie umieją wbić się w temat...no kurde ciekawe... sorry, ale jest mi troszkę przykro, że tak olewają... bo tak naprawdę zżyłam się z dziewczynami (choć może tego nie widać), uwielbiałam czytać relacje ze ślubów ( z wielu ich nie było), uwielbiałam nadrabiać, te kilkanaście stron i być na bieżąco. Po prostu tęskno mi za tymi czasami... Wam nie? ![]() :cmok :Dla chcącego nic trudnego ![]() Zobaczymy jak ja po slubie będę...to się wykażę ![]() Cytat:
![]() Serdecznie gratuluję biznesu ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Nie wyobrażam sobie tego momentu ze swoim piesem... Przecież to członek rodziny...to straszne... Jak babcia się czuje dzisiaj? |
|||
|
|
|
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stresor przedślubny mi się załączył ![]() ![]() Nerwy... Dziewczyny doradzały i doradzają, to fakt, chodzi mi tylko o to, ze nas jest już coraz, coraz mniej... Chociaż z drugiej strony, jak ktoś chce to czas znajdzie... Niektóre mieszkały z tż przed ślubem i co?Nawet w nocy korzystały z wolnej chwili i zaglądały, pisały. Nagle ślub i co?Nie ma. Powiem tak : brakuje mi wpisów niektórych, fajnie się czytało, co u kogo. 2 lata tu spędziłam. Zamiast uczyć się na obronę, to ja musiałam tu wejść ![]() Brakuje mi tego
|
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może niektóre się wypaliły po ponad 2 latach? Chcą odpocząć od tego szumu ślubnego? Bo ja też już w sumie miałam dość zaproszeń, wódki, kwiatów, dodatków. I nikt nie robi na złość tym, że się nie udziela dziewczynom, które jeszcze są przed ślubem. Nie umieją się wbić w temat? Ja też czasem nie umiem. Każda czasem nie umie. Bo tak po prostu jest ![]() A rady są czy od mężatek czy jeszcze panienek zawsze były i będą.
|
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc, to nie tęsknię za tym aż tak bardzo - teraz, pomimo natłoku obowiązków i braku czasu na niektóre rzeczy, jest fajniej
![]() Ten czas znaleziony po pracy (czytaj nie raz tylko dwie godziny po przyjściu do domu) zdecydowanie wolę spędzić z mężem niż przy komputerze. Taki lajf. A jak wpadam raz na jakiś czas, to i tak ciężko mi się wbić, bo nieraz to co napiszę ginie w gąszczu postów i brak jakiegokolwiek odzewu a głupio tak prowadzić monolog ![]() Z resztą wątek ma się całkiem dobrze i nie rozumiem o co ta afera ![]() Rock gratulacje |
|
|
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
racja jak ktoś chce to znajduje czas, a pomyślałaś że ktoś może nie chcieć znaleźć? ![]() przez takie wypowiedzi wręcz odechciewa się tu być ![]() ja nie zamierzam się tłumaczyć co robię po pracy i jakie mam obowiązki i że czasem po tym wszystkim wolę wypić piwo z mężem niż siedzieć na wizażu ![]() poza tym dziewczyny cały czas tu są i starają się zaglądać mimo że są po ślubie i ślubne tematy dawno im się przejadły lepiej jak sobie zrobimy wątek "żon" i całkiem ten olejemy ![]() a dziewczyny zawsze przychodziły, odchodziły, niektóre znikały, - widać miały swoje powody |
||
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#502 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może masz racje... Cytat:
![]() Cytat:
Niby jakim prawem? Po prostu smutno mi ostatnio, też jestem mega zmęczona tym całym zgiełkiem przedślubnym. Nie przeczę, za kilka dni będę żonką swojego TŻ, ale tak nieco przewrotnie, to już bym chciała być po tym wszystkim, bo temat ślubny, bardzo mnie wymęczył ![]() I tego ostatniego nie bierzcie do siebie, po prostu jestem bardzo zmęczona slubnymi przygotowaniami, wymyślaniem wszystkiego, planowaniem. I ta uporczywa myśl, że mimo wszystko chciałoby się już ![]() Niemniej bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum ![]() Tyle rzeczy się dowiedziałam ciekawych, gdyby nie Wy, to żyłabym w słodkiej niewiedzy, a tak? Tyle fajnych osób, opowieści, wesołych chwil, smutnych chwil zwątpienia, Waszych rad...Ponad dwa lata od samych zaręczyn...niemal każdy dzień tutaj... Zżyłam się z Wami. Może tego nie widać... Pierwsze, co to po przebudzeniu od razu Wizaż Jest fajnie. Tylko po prostu zawsze się bałam rozluźniania znajomości. Czy to w realnym życiu, czy tu... Dziewczyny zakładają rodziny...nie mają czasu...moje koleżanki w prywatnym życiu także. Niektóre to nawet już telefonów nie odbierają...a kontakt jest na nk...w opisach pod zdjęciami Szkoda, ale niestety to jest naturalna kolej rzeczy, której zawsze się bałam Stąd moje narzekanie, może niepotrzebne i macie rację... ![]() Przemyślę to w zaciszu ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cieszę się bardzo
|
|||
|
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
O ja ale dyskusja sie nawiazała
Ja tu waracam z roboty a tu normalnie nie moge Ziemniaczki mi juz dochodz ide pojeść A u mnie juz 89 ddś i sie strasznie ciesze bo teraz zaczyna mi szybko lecieć I myśle ze od czasu do czasu wpadną tu juz szczesliwe żonki i zobacza jak mi ida przygotowania i czy juz zjadłam połowe ręki z nerwów
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Smacznej obiadokolacji ![]() Gratulacje za dni do slubu ![]() U mnie już 5 ![]() I fakt faktem, ale od studniówki leci czas błyskawicznie ![]() ![]() Na pewno wpadną i doradzą |
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz... Nie musiałaś tak brutalnie
Ja tu monologu nie chcę prowadzić ![]() Cytat:
Zaczyna szybko lecieć, aż za szybko. Ostatnio się śmiałam, że przełożymy na przyszły rok na kwiecień albo maj, bo takim tempem to my się na pewno nie wyrobimy do listopada Gratulacje dla wszystkich już Żon z tego weekendu ![]() Dobra, idę (w sumie to przełączam stronę na all ) zamawiać zaproszenia. W końcu
|
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też liczę na zdjątka i relacji dalszy ciąg ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Udanych poszukiwań zaproszeń
|
|
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
89 ddś to już nie jest dużo wg mnie Nie wyrobimy się na pewno Znam nas i wiem o tym ![]() Wybrane są już od jakichś dwóch miesięcy, teraz tylko się zebrałam w końcu za ich zamówienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
taka rozmowa, że aż muszę przemówić
ja jeszcze "przed", ale po 2 latach napierdzielania o sukniach, welonach, zaproszeniach, samochodach a już szczególnie o pierwszych tańcach itd. już mam dość mimo, że żoną jeszcze nie jestem w ramach bycia fajną: u mnie 33 dni ![]() jutro mam przymiarkę sukni
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zgadzam sie z kaśką,że tyle czasu tu pisalysmy,że czasem sie po prostu się nie chce ,wypalilam sie![]() i nie podpisywalysmy dozywotniego konkraktu jak mi sie chce to wlaze,jak nie-to nie,dla mnie sprawa prosta i smieszny temat![]() tym bardziej,ze z lekkim dystansem podchodzilam do tych wszystkicfh szczegółów...jasne-najwaznieszy dzien w naszym zyciu,ale nie jaralo mnie dopasowanie wstazeczek do koloru obrusa,na przyklad...i teraz-z doswiadczenia -wiem,ze pozostawienie czegos tam na luzie wychodzi tylko na dobre...chyba nie jestesmy takie jak Anja ktora ponoc uznala za straszny zgrzyt na weselu fakt,ze jakis tam owoc mial miec 3 listki,a mial miec dwa i wszysdtko miala wypunktowane![]() helo tak w ogóle
|
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my się już napisałyśmy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

i mniej czasu na pisanie. Po drugie faktycznie po ślubie dziewczynom przybywa obowiązków szczególnie jeśli zaczynają mieszkać z mężami na własny rachunek
przecież każda ma jakieś życie prywatne... Mi się nawet podoba to tępo bo nie musze siedzieć godzine i nadrabiać. Wchodzę, czytam konkrety i odpisuje

Pochwalę się jeszcze tylko, że mój florystyczny biznesik zaczyna się powoli rozkręcać - mam pierwsze zamówienia a w najbliższym czasie będę miała prawdopodobnie sesję zdjęciową u zaprzyjaźnionego fotografa (z resztą tego samego, który fotografował nasz ślub) z udziałem biżuterii kwiatowej mojej roboty
był płacz, ja płakałam, babcia płakała. a najgorzej, że babcia ma teraz wyrzuty sumienia, że martwego kota nie zabraliśmy i nie pochowaliśmy na działce, tylko zostawiliśmy do skremowania 

No i nadszedł czas 1 tańca którego nie ćwiczyliśmy ani razu, ja wysłałam Krystianowi linka z piosenką na gg przed ślubem rano
Dopłaciliśmy ale jutro pojadę się rozliczać z szefem.
za 3 miesiące 

:cmok :