![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
hej dziewczyny!!
ja mam 23 lata ![]() ![]() posiadamy fotelik Espiro i jestem bardzo zadowolona, nawet go polecałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() stalowamagnolia ja Karolkowi jeszcze rekawiczek nie zakładam, w sumie czapeczki na jesień też nie mam (muszę szybko zakupić ![]() chciałam małemu kupić szaliczek ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnego pasującego do czapki i rękawiczek ![]()
#482 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a gdzie kupujecie rękawiczki? i czy takie na sznurku, czy zwykłe?
ja przez przypadek będąc w Świecie Dziecka wypatrzyłam fajne,ale raczej zimowe...tylko że ceną mnie powaliły na kolana-49,90pln no sorry...ale nie dam 5dych za rękawiczki bez sznurka, które znając mnie i młodego zgubimy w ciągu max 2 tygodni szalika tez nie mamy i ubolewam nad tym, bo ja wiecznie choruję na gardło (trochę w tym jest choroby zawodowej), więc jestem przewrażliwiona na punkcie osłaniania szyi.
#483 |
Wtajemniczenie
|
My przeważnie zakupy dla małego robimy w "Akpolu" (wiem, że jest też w innych miastach, ale gdzie to się nie orientuje). Właśnie dziś też tam byliśmy, kupiłam małemu ciepłą czapę i rękawiczki dwu palczaste na sznurku, a o szaliku nie pomyślałam, więc trzeba będzie dokupić
![]() Kupiłam też nocnik i będę małego już sadzać jak mi się uda np. jak zacznie stękać na kupę to szybko siup na nocnik ![]() ![]()
#484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jeśli chodzi o ubieranie maluszka na spacer w zimne dni np. tak jak dziś 10 C : body z krótkim rękawkiem, koszulka z długim, rajstopki i spodenki, bluza i kurteczka...czapkę mam podszytą polarkiem...rękawiczek na razie nie zakładam, ale mam takie z jednym palcem (chyba doszyję sznurek). Dziś kupiłam w H&M taki niby golf... http://www.hm.com/gb/product/91895?a...rticle=91895-C Jeśli chodzi o nocnik to ja kupiłam już jakiś czas. Najczęściej sadzam małą zaraz jak się obudzi. Przeważnie zrobi siku, zdarzyły się nawet 2 kupki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Hej tu Babcia Patrilla
![]() Bruno pije z kupka lovi 360 to znaczy dzielnie się uczy ![]() la'Mbria Co do rękawiczek może jednak na all spróbuj albo w H&M ja tam uwielbiam od nich czapki i komplety ![]() Bruno chodzi w szarym kombinezonie kapphal bardzo podobny do http://allegro.pl/kombinezon-mis-hon...866898930.html jaasia88 ja mam romera faktycznie z testów mega bezpieczny taki merc ciężki jak cholera ![]()
![]() |
#487 |
Rozeznanie
|
hej!
to ja jak rodzilam to mialam skonczone 28 lat...a znajomych mamy i dzieciatych i nie...jakos staramy sie widywac z nimi,ale jak sie wyprowadzilismy na wies to troche daleko do nas i nie kazdy moze dojechac... co do wstawania itp- to moja mloda wstaje jak ma sie czego przytrzymac i wtedy szczerzy te swoje 2 zeby dumna z siebie ![]() mloda mi chyba rozlozylo calkowicie...dzis ma lekki stan podgoraczkowy i leje sie jej z nosa...beznadziejna ta pogoda.... aaaa wlasnie a propos rekawiczek..mam problem bo moja mloda smoczkowa nie jest a jak zasypia to zasysa kciuka i co mam zrobic?? dziurke jej wyciac na palucha w rekawiczce? ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png Edytowane przez katey Czas edycji: 2011-10-13 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczęta
![]() Karol dzisiaj zrobił pobudkę wcześniej niz zawsze ![]() ![]() ![]() ![]() ohhhhh H&M ![]() ![]() ![]() mamy taką kurteczkę http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../92/1871679233 (nie mogłam jej znaleźć nigdzie w necie ale udało się u kogoś na all) do tego taka czapa http://www.firma08.webd.pl/emargoni/DSCN1167.JPG i takie rękawiczki http://www.firma08.webd.pl/emargoni/DSCN1168.JPG i takie kozaczki http://img01.allegroimg.pl/photos/40...1/1870118177_1 oto nasz cały komplet zimowy (bez szalika ![]()
#489 |
Zakorzenienie
|
witam się przy drugim śniadaniu
![]() rozpisałam sobie dietę, zobaczymy czy będą realne efekty (i kiedy?!) plan- do Sylwestra minus 9kg (czyli 68kg na liczniku) bo się w ubrania nie mieszczę ![]() moje młode własnie samo się uspało, gdy sobie śniadanie robiłam- usnął na siedząco! przełożyłam go na boczek- moze pośpi troszkę i da się mamuśce wyszykować ![]() byliśmy wczoraj u ortopedy- zrobił znów usg bioder(bo nie mieliśmy przy sobie wyników z tego pierwszego),obejrzał, poprzekładał...no i standard- > z główką to my nic nie zrobimy, poza tym zdrowy, zapraszam na kontrolę gdy zacznie sam chodzić ![]() smutek i żal...nikt nic nie wie u nas w Polsce na temat leczenia (jakiegokolwiek) spłaszczonej potylicy ![]() a że poza tym syncio się rozwija prawidłowo,to ja przecież wiem! eh... co do ubranek- młody mi ze wszystkiego powyrastał, obecnie mam jeden zimowy kombinezonik taki z łapkami wywijanymi i nóżkami zakrytymi- zakładam młodemu już teraz gdy wiem, że idziemy na długi spacer (np. 2-3 godzinki na dworze), pod to pajac i body z długim rękawem, a jeśli krótkie wyjście,lub wyjście do sklepu/galerii handlowej to zakładam bodziak na krótki rękaw,bluzeczkę z długim, skarpetki(nienawidzę rajstop) , spodenki i kurteczkę taką podszytą polarkiem, ale dość cienką z kapturkiem. z zakupami ubraniowymi dla młodego się na razie wstrzymuję, poczekam aż pojedziemy na 1 listopada do mojej mamy- ona jest naszym hurtowym dostawcą ubranek ![]() ![]() ![]() no a czego jej się nie uda wyszperać, to my kupimy w normalnym sklepie ![]() Patrilla, ja ci dam babcię! ![]() ![]() chyba za twoją namową wybiorę się do "hama"jak mówi mój TŻ ![]() Katz- fajny ten niby-golf...muszę czegoś takiego poszukać dla młodego zamiast szalika- lepsze to, bo na pewno się nie rozwiąże,nie poddusi...podoba mi się ![]() kurcze...nie pomyślałam zupełnie,że zbliża się era nocnikowa...chyba muszę się rozejrzeć i ja,bo młody tak charakterystycznie zaczyna robienie kupy, od takiego "eh...eeee"- tak jakby wołał, ze będzie robił...więc miałabym czas go wysadzić, niechby sie nauczył szybko, bo starzy na pieluchy nie wyrabiają ![]() właśnie jakie rozmiary noszą wasze dzieciaczki?moje młode 4 pampersa...ale kończą nam się zapasy tego rozmiaru,za to mamy zapas trzech wielkich paczek 4+ i zastanawiam sie czy mu nie zakładać tych czwórek z plusem... w sumie- jak któraś kupuje pampki active baby to chyba jeszcze w carrefourze są w promocji ![]() oj mody się zbudził...no to się zdążyłam umalować ![]() lecę...
#490 | ||
Raczkowanie
|
Hejka
Ja mam dziś wolne, bo DZIEŃ NAUCZYCIELA jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Tan niby golfik to naprawdę fajna sprawa i kosztuje 15 zł...
Moja mała ma nocnik grający. Kupiłam go za 11 czy 12 zł...fajną robi minkę jak zaczyna grać ![]() Zaniedbałam orbitreka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Rozeznanie
|
katz ja @ mam od jakiś 5 m-cy już i masz rację -bajeczka
![]() ![]() Dziewczyny Mój I. jak chcę pić to sam sobie podchodzi (raczkuje) do butelki i jak dosięga to sam sobie bierze i piję ![]() ![]() Muszę też się pochwalić że moje dziecko opanowało sztukę robienia "brawo brawo" ![]() ![]() Ja też już myślę o nocniczku-jak przychodziła do mnie położna to mówiła mi ze ona swoje dzieci uczyła siadania na nocnik już jak tylko zaczęły same siedzieć...co najlepsze nie była to młoda położna więc na pewno miała rację i my chyba też niebawem sprawimy Małemu nocniczek tylko właśnie myślę o takim na który będzie chciał chętnie siadać,np.taki grający ![]() Kurczę wiecie co wysłać tż po coś dla dziecka to nie wiadomo co przyniesie ![]() Co do tego chodzenia to wiecie co? Powiem tak: Ja oczywiście jestem przeciwna chodzikom,ale moja chrzestna jak i znajomi tu bardzo się temu dziwią właściwie wszyscy wychowali się na chodzikach i jakoś nikt nie ma krzywych nóg ![]() ![]() ![]()
![]() |
#494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
KATZ- ja mimo karmienia okres dostałam od razu znaczy jakieś 4 tygodnie po porodzie (tak sobie myślę, że to był pierwszy okres, bo krwawiłam jeszcze ale juz malutko, a raptem zaczęło sie lać jak z cebra) niestety- moje nieuregulowane miesiączki wróciły do stanu sprzed ciąży, a mówią,że wszystko się ładnie ureguluje po ciąży-to ściema i "be-ze-du-ra"
![]() miesiączkę miałam już co 23 dni, teraz czekam i mija 36 dzień nadal bez... co do bólu- mnie boli blizna, ciągnie mnie zawsze tylko z jednej strony ![]() może lepiej odwiedź ginekologa,bo moze nabawiłaś się jakiejś infekcji albo coś w tym stylu ![]() a jeszcze...ciocia La'Mbria 'dobra rada" podpowie- kup sobie w aptece wit.b compositum i łykaj regularnie po 2 sztuki dziennie (chyba że ulotka mówi inaczej) mniej więcej od owulacji do miesiączki, albo jeśli wolisz to cały czas po jednej- powinno troszkę złagodzić dolegliwości, proponuję też magnez uzupełniać i POTAS! o potasie ciągle wszyscy zapominają,a on przecież też odpowiada za skurcze mieśni...jeśli lubisz sok pomidorowy to on jest wspaniałym źródłem potasu (łatwo przyswajalnego), jeśli nie lubisz- to trzeba łykać w tabletkach (najlepiej z magnezem) i jeszcze jedna "dobra rada"- jesli cię boli okresowo wszystko (mnie przy okazji okresu bolały nawet stopy) spróbuj poćwiczyć, zjedz banana i poćwicz ![]() najgorzej jest się przemóc i zacząć, potem cwiczenia odwrócą twoją uwagę od bólu i dobrze będzie ![]() Dziewczyny, trzymajcie kciuki, żebym coś upolowała ![]() jadę dziś na biustonoszowe zakupy, bo moje wspaniałe 65 J zmalało gdy skończyłam karmienie ![]() będzie pewnie teraz 65 HH albo nawet pojedyncze H...szkoda, bo takie miałam fajne "napompowane" cycki, jak Pamela ![]() ![]() O la la- gratulacje dla małego "brawo-brawo" ![]() ![]() A wiecie, ze u mnie nie bylo ani razu położnej ![]() ![]() A z mlekiem, to według mnie poczekaj na spokojnie, a nuż się uda...fajnie by było, jakby już mu skaza przeszła, trzymam kciuki, żeby było wszystko ok poszłam z Pięknym młodzieńcem na bazarek-kupiłam mu u "chińczyka" rękawiczki...o jeżu..jakie miluśkie (ciekawe jakie będą po praniu?!) za całe 6 pln ![]() ![]() A...jeszcze o chodzikach mialam napisać- moi dwaj bracia byli przez mamę wsadzani do chodzika...przy czym dodam tylko,ze oni od urodzenia byli bardzo silni obydwaj i urodzili się duzi...w każdym razie- mama wsadzała do chodzika, gdy już sami wstawali przy barierkach w łóżeczku i żaden krzywych nóg nie ma, za to pamietam jaka to frajda dla takiego brzdąca, gdy mógł się rozpędzić i przez cały przedpokój i duży pokój jechał, bo mama specjalnie dywany pościągała i chodniki,zeby dzieciaki sie rozpędzały i jeździły od ściany do ściany ![]() dodam,ze jeden zaczął sam chodzić gdy miał 7, a drugi 8 miesięcy ![]() sama się teraz zastanawiam nad chodzikiem...kurcze, muszę poczytać na temat chodzików to się wtedy fachowo wypowiem ![]() magda-lenka* wszystkiego najlepszego, samych spokojnych uczniów, nie plujących do kawy, żadnych kubłów na śmieci lądujących na głowie i podwyżki od nowego/nowej minister edu ![]() a tak poza tym-> dzięki za przypomnienie, że dziś dzień nauczyciela...muszę zadzwonić do cioci-dyrektorki złożyć życzenia ![]() dziewczyny,czy któraś z Was zna się na wyliczaniu wieku korygowanego dla wcześniaków? mam taką małą zagwozdkę- otóż w Tża rodzinie jest wczesniaczek, urodzony chyba w 20-stym tygodniu, dziecko ma już kilka lat...ale jego rodzice twierdzą, że jego własciwy wiek to rok mniej niż dw facto ma dziecko...itu moje pytanie- czy dzieciom w wieku 4-5 lat jeszcze się wylicza wiek korygowany, czy już nie? jeśli tak, to czy przypadkiem nie odlicza się tylko tych miesięcy o które za wczesnie przyszło dziecko na świat? czy jakoś inaczej się to liczy? plizz...podpowiedzcie coś ![]()
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2011-10-14 o 15:20 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Dzięki la'Mbria
![]() Co do położnej, u mnie była po porodzie dwa razy. Zdjęła mi szwy, odpowiedziała na parę pytań, udzieliła kilku rad, dała kilka gadżetów, więc były to przydatne wizyty ![]() PS. Twój rozmiar biustu HH powalający ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
katz, ja przed ciążą miałam baaardzo bolesne @. Będąc w pracy musiałam brać wolne, bo nie nadawałam się do niczego. Łykałam wtedy nawet 3 tabletki Ibuprom Max na raz i starałam się przespać ten pierwszy, najgorszy dzień. Teraz niewiele się zmieniło, a podobno po porodzie miało już nie boleć
![]() Kurcze, bardzo mi się podoba ten golfik, który kupiłaś w h&m ![]() ![]() ![]() ![]() O La La, ![]() ![]() magda-lenka, życzę Ci samych pogodnych i bezstresowych dni w Szkole! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-10-14 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Rozeznanie
|
magda-lenka Wszystkiego Najlepszego
![]() ![]() ![]()
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
O La La ogromnie
![]() ![]() ![]() Stalowamagnolia dzisiaj moja mama była w H&M i kupiła małemu właśnie ten "golfik" ![]() ![]() Magda-lenka ![]() ![]() La'Mbria miseczka HH ![]() ![]() Loluś już śpi ![]() ![]() ![]() dobranoc kobitki ![]()
#500 |
Raczkowanie
|
stalowamagnolia - one chyba przyszły w tym tygodniu bo wcześniej ich nie widziałam (a pojawiają się co roku). Jak się nie pojawią przez kilka dni to daj znać to podskoczę do H&M. Było ich bardzo dużo wiec na pewno ich nie wykupią w ciągu kilku dni
![]() A teraz ogłaszam wszem i wobec, że moja Natalka zrobiła dziś swoje pierwsze samodzielne kroczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki bardzo, dam Ci znać! ![]() Wow!!! Brawa dla Natalki!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- katz, właśnie wyszukałam te golfiki na all i wyobraź sobie, że razem z przesyłką chodzą nawet po 40,00 zł. ![]() ![]()
![]() |
#503 | |
Raczkowanie
|
Dzięki kobitki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja dopiero od kilku dni wstaje, ale "brawo" klaszcze od dawna ![]() Czy wasze dzieciaczki pokazują palcem na coś? Moja od dłuższego czasu pokazuje wskazującym palcem (czasami dwoma na raz ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-10-14 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
magda-lenka naj naj naj ![]() U nas 3 ząbek zawitał ![]() Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki śpią pod kołderkami? Bo mój Kubuś pod kocykiem cały czas. Mam kołderkę ale wydaje mi się ona taka duża i ciężka, boję się że mógłby się zakopać.Może powinnam kupić jakaś cieńszą...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#506 | ||
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() idę na kawkę i małe śniadanko ![]()
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
pomądruje a co mi tam
![]() chodziki wiadomo, że to samo zło od dawna ![]() ![]() ![]() ![]() co do nocnika nawet na wizażu był temat o tym tu też ja stawiam na dojrzałość - dziecko musi rozumieć co i jak czuć że oddaje mocz itd ![]() http://www.mamazone.pl/artykuly/male...na-nocnik.aspx Bruno wspiął mi się po nodze i stoi i ryczy uciekam go położyć (teraz stanął przy krześle) powiem Wam, że tak po cichu łudziłam się że będzie to robił później ![]() ![]() uściski mamusie ![]()
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
stalowamagnolia - no to jak nie masz h&m pod ręką to dla mnie nie ma problemu żeby podskoczyć w tym tygodniu...tylko powiedz jaki kolor byś wolała: szary czy niebieski....tylko nie pamiętam czy oba są u nas w sklepie....tak czy siak daj znać czy mam iść i zrobić zakup...sama wczoraj z ciekawości zaglądnęłam na all...oni to chyba żerują na ludziach którzy właśnie nie mają centrów handlowych w swoim mieście....albo takich co nie lubią zakupów...ja gdybym miała dużo kasy to byłabym zakupoholiczką...na razie mi to nie grozi....ale nie miałabym nic przeciwko małemu szaleństwu zakupowemu....nie ma nic lepszego jak zakupy + kawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
gratuluję wszystkim dzieciaczkom pierwszych kroczków, wstawania, siadania, pierwszych i następnych ząbków
![]() ![]() nie odzywałam się, bo jestem załamana naszymi choróbskami......w sobotę tydz. temu wróciliśmy z nad morza a w pon alek już dostał mega gila ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() katz, ja też uwielbiam zakupy+kawusia w moim ukochanym coffeeheaven ![]() ![]() ![]() szukałam ostatnio kurtki na zimę dla Ala, chcę lepsiejszą, bo w lutym wybieramy się na narty ![]() ![]() ![]() ach, co do wieku to raczej ja jestem babcią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Kasia a czy to pierwszy rok Mai w przedszkolu? spróbuj może że szczepionką ja mam wrażenie że Poli Luivac pomógł - poczytaj. Dla Alka nic nie poradzę my też jedziemy teraz na inhalacji, ale tylko z soli tym razem uff
![]() Masz 35 nie wierzę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.