Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 09:54   #481
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

no wlasnie to jest to, ze zeby dopuscili do komunii musi uczesczac na zajecia....

ja w liceum mialam z Ojcem Bernardynem zajecia i weszlismy na temat antykoncepcji a ten swoje teorie zaczal wyglaszac( mlody chlopak-fajny nawet) i sie tak z nim poklocilam ze 2 miesiace sie nie odzywalismy a zylismy w sumie w fajnych kolezenskich kontaktach.
Wyszlo na to ze moge sobie zrobic autobus dzieci, nie miec pieniedy ani gdzie mieszkac ale antykoncepcji mam nie stosowac, to mu powiedzialam ze ciekawe czy bylby taki madry jakby,m ten autobus dzieci przywiozla do niego na parafie!pajac jeden....
walnął biblią o biurko i wkurFiony stwierdzil, ze dzisiaj lekcji nie bedzie....wyszedl.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 09:57   #482
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
z tą religią to przeginają teraz, ja chyba w ogóle dziecka nie zapisze na religie. U nas nie jest obowiązkowa właśnie, tylko jak z komunią później.

Ana byłam wczoraj w h&mie i nie ma nic z tych rzeczy o których mi kiedyś pisałaś.

Kupiłam Zosi tylko szalik i rękawiczki. Butów oczywiście nie było na nią
Sara ja te sukienki co chciałam zamówiłam na all,chusty na all już nie maJakbyś widziała tą chustę to bierz mi

A w jakich butach teraz Zosia chodzi?masakara z tymi butami na nasze dziewczyny

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:01   #483
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Sara ja te sukienki co chciałam zamówiłam na all,chusty na all już nie maJakbyś widziała tą chustę to bierz mi

A w jakich butach teraz Zosia chodzi?masakara z tymi butami na nasze dziewczyny
pytałam o tą chuste, może na wiosne bedą

Zosia teraz w adidasach chodzi, wczoraj założyłam jej już zimowe wieczorem. 3 stopnie ciepła tylko były;/a dzisiaj od rana leje

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no wlasnie to jest to, ze zeby dopuscili do komunii musi uczesczac na zajecia....

ja w liceum mialam z Ojcem Bernardynem zajecia i weszlismy na temat antykoncepcji a ten swoje teorie zaczal wyglaszac( mlody chlopak-fajny nawet) i sie tak z nim poklocilam ze 2 miesiace sie nie odzywalismy a zylismy w sumie w fajnych kolezenskich kontaktach.
Wyszlo na to ze moge sobie zrobic autobus dzieci, nie miec pieniedy ani gdzie mieszkac ale antykoncepcji mam nie stosowac, to mu powiedzialam ze ciekawe czy bylby taki madry jakby,m ten autobus dzieci przywiozla do niego na parafie!pajac jeden....
walnął biblią o biurko i wkurFiony stwierdzil, ze dzisiaj lekcji nie bedzie....wyszedl.
w głowach im się już przewraca, tak samo jak z tym pogrzebem, że księża nie będą się modlić nad prochami

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:04   #484
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Taa Darusia,bo ta "święta"świta tylko pieprzyć te swoje nieżyciowe mądrości potrafi-wyuczone na pamięć,a jeśli trzeba argumentów na nasze zarzuty użyć to najlepiej wyjść i trzasnąć drzwiami.Ja też kiedyś na lekcji religii tak załatwiłam księdza,że powiedział,że on uczyć mnie już nie chcę i wyszedł z klasy.Pomyślałaby kto,że mi te ich dyrdymały do życia potrzebne

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
pytałam o tą chuste, może na wiosne bedą

Zosia teraz w adidasach chodzi, wczoraj założyłam jej już zimowe wieczorem. 3 stopnie ciepła tylko były;/a dzisiaj od rana leje

Moja też w adidaskach.Kurczę ja się boję,że nadal jest za ciepło na te elephantyJak deszczowo jest to tylko w wózek ją mogę wsadzić,bo nawet kaloszy dostać na jej nogę teraz nie mogę

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-10-19, 10:20   #485
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Bao.. ale dobrze kojarzyłam myslałam że jezyk ale polski

Witam...

i uciekam wywalamy ściane działową wiec dzis musze całą sypialnie opróżnić zostanie gołe łoże i szafa...
a jutro juz wybużaja aby w sobote stawiac nowa.. wykończa mnie te remonty na raty ciagle kurz.. ale tak to jest jak kasy nie ma i trzeba po 20 pustaków miesiecznie kupowac .. dobrze że brat miał kase to pozyczył.. no ale praca tylko nas do celu zbliża.. czyt. do własnej kuchni!!!

a meble.. haha T. mówił że mi stoół zbije abym miała na czym kroić a mama sie smieje ze mi kupi turystyczny palnik i jakas stara lodówka tez w garazu stoi .... co za czasy

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:21   #486
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez wyszlam i jeszcze powiedzialam przy nim ze bardzo dobrze bo mam autobus do domu wlasnie !

noooo sara dokladnie! niech sie nie modli w dupie to mam i tak chce byc skremowana, ostatnio jak bylimsy na pogrzebie chrzestnej Oliwii dziadziusia byl skremowany i jakos ksiadz sie modlil....
A.Camus
Stary 2011-10-19, 10:28   #487
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez wyszlam i jeszcze powiedzialam przy nim ze bardzo dobrze bo mam autobus do domu wlasnie !

noooo sara dokladnie! niech sie nie modli w dupie to mam i tak chce byc skremowana, ostatnio jak bylimsy na pogrzebie chrzestnej Oliwii dziadziusia byl skremowany i jakos ksiadz sie modlil....
Jeśli o mnie chodzi to ja chcę tylko i wyłącznie zostać skremowana i ich modlitwe mam w nosie.Jak dla mnie to mi sam diabeł na urnie może cza-cze zatańczyć.

Mój dziadek zmarł w kwietniu i ksiądz już wtedy fochy stroił z tymi modłami.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 10:43   #488
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
To tak na marginesie.. bo wiesz co mam wrażenie że ta nagorliwośc z Asi przeszła na ciebie przypomnij sobie co o Asi myslałas .. my teraz to samo o tobie myslimy...

A Asia baaardzo sie zmnieniłas na plus .. juz dawno to zauwarzyłam
Hmmm. wiem, że nie tak to miało zabrzmieć ale poczułam się... dziwnie...

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja angielskiego uczę, z mnożeniem nie mam nic wspólnego a te co mają z językiem problemy to wysyłam owszem - na zajęcia wyrównawcze
a co do tego drugiego to wypraszam sobie, do asi jest mi daaaaleko
tego to nie skomentuję

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Asia - zauważyłam ale milczę żeby nie zapeszać

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:58   #489
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Asia ja jak napisałm posta to od razu czekałam na twoja reakcje ze tak mogłąs to odebrac.. ale nie chciałąm juz tłumaczyc.. przeciez nic dziwnego nie napisałam.. sama mówiłas o sobie że jestes przewrazliwiona a my starałysmy cie z tego naprostować..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:00   #490
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Bo katechetki to mają coś z garem , pamiętam jak mój miał narysować na religii coś co stworzył pan bóg i narysował dinozaura a ta jak się wydarła na niego "co to jest!!!! pan bóg tego nie stworzył!!!!" i w tym momencie moje dziecko zwątpiło bo przeciez pan bóg stworzył wszystko
też soliła im jedynki za wszystko dosłownie , nawet biblia nie mogła być nowa tylko musiało być widać że używana,dałam teściowej nową i od niej wziełam śmiganą , pewnie ta wasza to z tego samego rodzaju co nasza
dajcie spokój

Cytat:
Moja siostra prosi mame,żeby ją wypisała z religii.Nie cierpi batmanicy,bo ta drze się na dzieciTa czarna sekta chyba wzięła sobie za cel wyżywanie się na maluchach.Niech Palikot tam się za nich wszystkich wezmie

Cytat:
Jeśli o mnie chodzi to ja chcę tylko i wyłącznie zostać skremowana i ich modlitwe mam w nosie.Jak dla mnie to mi sam diabeł na urnie może cza-cze zatańczyć.

ja tez na organy najpierw a potem do spalenia
mój tz tez chce być spalony, ale jak mnie wkurza to mu mówię, że najpierw go na organy oddam (on nie chce) a potem go zakopiemy jego mina wtedy bezcenna

my prawie wypadek rano mieliśmy, jak zjeżdżaliśmy z ronda to jakiś palant wiozący na przyczepie (czy jak to się tam nazywa) trzy samochody, zjechał na nasz pas, dobrze, że tz zdążył mu uciec gdyby zjechał na chodnik to jeszcze pieszego byśmy stratowali

u nas inne rondo niż wszystkie a ludzie na obcych blachach na pamięć jeżdżą i nie patrzą na znaki, a potem nie wiedzą jak z tego ronda zjechać... ale kurna mógł się zatrzymać i czekać aż ktoś go wpuści a idiota po prostu chciał na nas wjechać

u nas pada, masakryczna pogoda, nic tylko spać
Stary 2011-10-19, 11:05   #491
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja czekam na mame, ma mi miod przyniesc i cos tam jeszcze...
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 11:06   #492
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
ja czekam na mame, ma mi miod przyniesc i cos tam jeszcze...
kurujcie się

Daria twoja mama pracuje w tej ubezpieczalni?? mają tam oni ubezpieczenia na wyjazdy zagraniczne??
Stary 2011-10-19, 11:10   #493
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka nie wiesz jak to jest??? jestem wiekszy i tak i tak mi zjedziesz!
mnie juz tyle wypadkow na tym zasranym rondzie ominelo ze nawet nie zlicze!!!!!!

na prawde ludzie nie patrzą!

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

tak minka mają mają , moja mama akurat siedzi w ubezpieczeniach od aut ale laski od turystyki maja tam wszystkie inne.
A.Camus
Stary 2011-10-19, 11:23   #494
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
minka nie wiesz jak to jest??? jestem wiekszy i tak i tak mi zjedziesz!
mnie juz tyle wypadkow na tym zasranym rondzie ominelo ze nawet nie zlicze!!!!!!

na prawde ludzie nie patrzą!

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

tak minka mają mają , moja mama akurat siedzi w ubezpieczeniach od aut ale laski od turystyki maja tam wszystkie inne.
no to rondo nasze jest proste, ale inne niż wszystkie i przez to dla obcych posrane

a myslisz, że wyliczą mi składkę jak tam zadzwonie?? to Mistral??
Stary 2011-10-19, 11:25   #495
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Asia ja jak napisałm posta to od razu czekałam na twoja reakcje ze tak mogłąs to odebrac.. ale nie chciałąm juz tłumaczyc.. przeciez nic dziwnego nie napisałam.. sama mówiłas o sobie że jestes przewrazliwiona a my starałysmy cie z tego naprostować..
Jasne...dlatego napisałam, że wiem, że to nie miało tak zabrzmieć jak ja to odczytałam. "Przypomnij sobie co o Asi myślałaś"- można poczuć się ciut dotkniętym, czy przesadzam??
Rzecz jasna, że wiem o co chodzi i wiem, że mogłam być wkurzająca... czytałam ostatnio stare wątki i .. wstyd mi było za siebie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-19, 11:32   #496
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Asia nie wazne co bylo wazne JAK JEST!!! a jest extra!

Minka nie wiem, mozliwe ze tak, ja nigdy tam nic nie latwie bo mama to robi:P

wlasnie weszla na chwile z miodem, kielbaska i kaszanka wlasnej roboty jeszcze cieplutką
A.Camus
Stary 2011-10-19, 11:32   #497
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Jasne...dlatego napisałam, że wiem, że to nie miało tak zabrzmieć jak ja to odczytałam. "Przypomnij sobie co o Asi myślałaś"- można poczuć się ciut dotkniętym, czy przesadzam??
Rzecz jasna, że wiem o co chodzi i wiem, że mogłam być wkurzająca... czytałam ostatnio stare wątki i .. wstyd mi było za siebie
najważniejsze, że się naprostowałaś i odpuściłaś Werci
Stary 2011-10-19, 11:36   #498
ASIULEK_23
Zakorzenienie

U nas jeszcze nie pada ale chyba nas nie ominie bo jest szaro, buro.... grrr... nienawidzę takiej pogody!!

No i chciałam się pożalić, że ostatnio przechwaliłam mojego diabełka. megi- dołączam do grona matek rozhisteryzowanych dzieci. zawsze jak napiszę cos dobrego o małej to ona zmienia się przynajmniej o 180 stopni. Wczoraj tż-towi zrobila awanturę w CH. W smyku była bardzo grzeczna, aż tz był w szoku a byli tam z 40 minut. Potem na korytarzu spotkal kumpla. i tak rozmawiali a ten kumpel wyjął komórkę. no i Werci się zachciało... robiła taką awanturę ze tz nie mógl jej uciszyć, utrzymać, wiła się, wyginała, darła... ludzie się patrzeli a tz czerwony... pozegnał się z kolegą...
Mial takiego nerwa, ze myślałam, że go rozsadzi jak z nim rozmawiałam przez tel. No i takie awantury robi coraz częściej. Tak to jest- wystarczyły 3 dni z dziadkami!! a potem mają radość ze u nich taka grzeczna. jak jej na wszystko pozwalaja to jak ma być niegrzeczna??
I tak np. jest cała podrapana. Pytamy od czego a oni, ze bawiła sie grzebieniem. na pytanie dlaczego pozwolili i jej nie zabrali skwitowali- bo by płakała. I ich śpiewka "ona jest mała, nie rozumie"
Np. ciągnie babcie za ręke zeby wstala z fotela bo ona chce usiąść. ja tlumaczę, że tak nie wolno, ze babcia sobie siedzi a babcia "oj, ona jest malutka, nie rozumie" i schodzi....
Tż wczoraj powedział, ze przynajmniej tydzień jej nie zobaczą a on wprowadzi swoją szkolę. 3 DNI I NIE POZNAJEMY DZIECKA!!!

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

heh, nawet nie chcę wiedzieć co było w waszych głowach na mój temat

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-10-19 o 11:36
Stary 2011-10-19, 11:38   #499
mloda1989
Zakorzenienie

minka ja mialam z genrali za 3 osoby na 8 dni 90 zl placulismy, dosc wysokie ubezpieczenie ale mielismy znizke 50% bo jechal nami pracownik od nich i to ona zalatwiala ubezpieczenie

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2011-10-19 o 11:50
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:43   #500
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Taa Darusia,bo ta "święta"świta tylko pieprzyć te swoje nieżyciowe mądrości potrafi-wyuczone na pamięć,a jeśli trzeba argumentów na nasze zarzuty użyć to najlepiej wyjść i trzasnąć drzwiami.Ja też kiedyś na lekcji religii tak załatwiłam księdza,że powiedział,że on uczyć mnie już nie chcę i wyszedł z klasy.Pomyślałaby kto,że mi te ich dyrdymały do życia potrzebne

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Moja też w adidaskach.Kurczę ja się boję,że nadal jest za ciepło na te elephantyJak deszczowo jest to tylko w wózek ją mogę wsadzić,bo nawet kaloszy dostać na jej nogę teraz nie mogę
Ja też chodze w kozakach, to myśle że Zosi nie jest za ciepło. Jak patrze na te dzieci poubierane w grube kurtki, grube czapy to mi się gorąco robi. Zosia chodzi w tym berecie, moi rodzice z gór przywieźli jej taką super gruba czapę na duże mrozy. Zastanawiam się czy kupować jeszcze jakaś czapkę czy ten beret wystarczy?

Cytat:

ja też chce być skremowana

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
U nas jeszcze nie pada ale chyba nas nie ominie bo jest szaro, buro.... grrr... nienawidzę takiej pogody!!

No i chciałam się pożalić, że ostatnio przechwaliłam mojego diabełka. megi- dołączam do grona matek rozhisteryzowanych dzieci. zawsze jak napiszę cos dobrego o małej to ona zmienia się przynajmniej o 180 stopni. Wczoraj tż-towi zrobila awanturę w CH. W smyku była bardzo grzeczna, aż tz był w szoku a byli tam z 40 minut. Potem na korytarzu spotkal kumpla. i tak rozmawiali a ten kumpel wyjął komórkę. no i Werci się zachciało... robiła taką awanturę ze tz nie mógl jej uciszyć, utrzymać, wiła się, wyginała, darła... ludzie się patrzeli a tz czerwony... pozegnał się z kolegą...
Mial takiego nerwa, ze myślałam, że go rozsadzi jak z nim rozmawiałam przez tel. No i takie awantury robi coraz częściej. Tak to jest- wystarczyły 3 dni z dziadkami!! a potem mają radość ze u nich taka grzeczna. jak jej na wszystko pozwalaja to jak ma być niegrzeczna??
I tak np. jest cała podrapana. Pytamy od czego a oni, ze bawiła sie grzebieniem. na pytanie dlaczego pozwolili i jej nie zabrali skwitowali- bo by płakała. I ich śpiewka "ona jest mała, nie rozumie"
Np. ciągnie babcie za ręke zeby wstala z fotela bo ona chce usiąść. ja tlumaczę, że tak nie wolno, ze babcia sobie siedzi a babcia "oj, ona jest malutka, nie rozumie" i schodzi....
Tż wczoraj powedział, ze przynajmniej tydzień jej nie zobaczą a on wprowadzi swoją szkolę. 3 DNI I NIE POZNAJEMY DZIECKA!!!

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

heh, nawet nie chcę wiedzieć co było w waszych głowach na mój temat
moi rodzice też na wszystko Zosi pozwalająi jak zostają z nią sami to nie mogą sobie rady dać. Zosia jak jest z nami to grzeczna bo wie, że nie może wszystkiego robić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:44   #501
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ice daj znać czy już was ze szpitala wypuścili

Evitka śliczna córeczka. Ładna pogode na zdjęcia miałyście

Mój mały dzisiaj przespał całą nockępierwszą od x czasu. Wczoraj w dzień spał tylko godzinkę , a nie 3 jak ma w zwyczaju, bo go sąsiedzi piłowaniem obudzili. Może dzisiaj też go szybciej wybudzę i sprawdze czy nocka będzie przespana, czy tylko to tak jednorazowo.

Byli u nas znajomi. No i na wyjście koleżanka mi powiedziała że jak dobrze że jej syn 7,5 roku nie robił na nocnik, bo jej się u nas niedobrze robi jak wogle ten nocnik widzi. To jej odparłam, że on ma 1,5 roku i mnie bardziej brzydzi kupa w pieluszce którą muszę obrobić, niz to że nocnik wynieść do kibelka i wymyć. Ech ...

Bao tak mi się wczoraj przypomniało o tych ocenach opisowych co narzuciło kuratoriumEryk dostał 1! z religi za nie odrobienie lekcji( nie zaznaczył i zapomniał, miał narysować siebie modlącego się w kościele) i w ćwiczeniach katechetka mu wielka pałe wpisała i się pod tym podpisała, tak jakby to dziennik był. I gdzie te uśmiechnięte buzieAż mam ochote do niej iść i jej powiedzieć że za brak zadania to niech minusa stawia a nie jedynkigłupi babsztyl
nie wybieraj się do katechetki z religii mogą stawiać normalne oceny cyfrą u nas też tak jest, ja z angielskiego stawiam też opisowe, ale pleban stawia cyfry. U nas na radzie też dyrektor o tym mówił, że księża mogą, bo ich ten wymóg z nowej podstawy programowej nie obejmuje
Ja to wogóle jestem za wywaleniem religii ze szkoły! a już na pewno z przedmiotów wliczanych do średniej od dziecka byłam anty religii w szkole i teraz jak mam kontakt z tymi księżami na codzień - to jeszcze bardziej anty religijna się stałam żal mi tych dzieciaków, tego ciągłego biegania do kościoła, a to różaniec, a to roraty i inne cuda wianki
Asiulek - mam nadzieję, że się nie obraziłaś???
Madziwnia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:50   #502
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Mojej jeszcze niedawno zakładałam adidaski ale mam za taką cieniutką podeszwą i bałam się, ze jej za zimno. ja chodzę w kozakach (co prawda bez ocieplenia, sama skora) ale mi czasem zimno w stopy wiec jej juz zakładam te jesienne, takie wyższe- do kostki z grubszą podeszwą. Nieocieplane. Na zimę ocieplanych jeszcze nie kupuję...

Co do czapki to ja muszę kupić jakąś na polarku. Moze w H&M jakąs kupie, bo widziałam, ze tam tańsze niż na ryneczku. A na razie chodzi w takich bez ociepleń.
Ja też czasem widzę dzieci poopatulane jakby z 10 stopni mrozu było. Ledwo im oczy widać...
Moja wczoraj rano miała bluzke na długi, bluzę i kurtkę ocieplana ale taką nie na typową zimę, apaszkę i czapkę z włóczki. A po 15 jak niania z nia szła to juz tylko bluzka i kurtka bo było słonecznie.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:

moi rodzice też na wszystko Zosi pozwalająi jak zostają z nią sami to nie mogą sobie rady dać. Zosia jak jest z nami to grzeczna bo wie, że nie może wszystkiego robić
u nas odwrotnie. U nich jest "grzeczna"- znaczy niepłacząca i niewymuszająca. Ale to dlatego, ze jak coś chce to to ma i nie musi wymuszać. A w domu potem wymusza bo skoro tam jej wolno to dlaczego w domu nie?? musimy ją z powrotem naprostować, bo juz było super...

Cytat:
Asiulek - mam nadzieję, że się nie obraziłaś???
Jasne, ze nie... ja nie umiem sie obrażać nawet jak czasem powinnam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-19, 11:52   #503
Baobabek
Zakorzenienie

Madziwnia , zaczęłam w poprzednim poście i nie dokończyłam fajnie będziesz miała z własną kuchnią - zazdroszczę kasą się nie martw, na raty, powoli i partiami też się da wszystko zrobić my nie robimy nic - nie nasze, tzn. nie tżta, więc nic nie remontujemy. A dom jest w stylu prl

Stary 2011-10-19, 11:55   #504
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
, a wy mi tu na forum jeszcze dokładacie mówiąc ile to wasze dzieci nie mówią
dowalają? no dzięki bardzo, jakos sie poczułam niefajnie, że to tak do mnie personalnie... w życiu by mi nie przyszło do głowy, że jak piszę o gadaniu lenki, to ktokolwiek może to odebrać jako "dowalanie".....

Cytat:
U mnie w sklepach też są drogie,od 50 do 80zł.Są za 3 dychy,ale to w kwiaty kolorowe takie,a gdzie w takich do ludzi?Jak widzę te ceny na all po 10 zł c0 15zł to zwyczajnie omijam,bo myślę,że to po pierwszy włożeniu na dupe się rozleci.A myślę tak dlatego,bo widzę jakie ceny są w sklepach,ale chyba sugeruję się niesłusznie.A czarne lubię najbardziej,a dostać takie do których się wszystko nie lepi to też sztukaTe co kupiłam aż za 80zł są takie konkretne ani sierść Lejdi się nie lepi ani będąc w nich z dzieckiem w terenie cały dzień też wytrzymują i wyglądają dobrze.Prane już były i jak nowe.Raz już mi się lipa za 60zł trafiła,pokulkowały się i jeszcze dziura na dupie się zrobiła do tego kolor czarny się sprał

Ale Lenka wydaje się dużo większa/starsza od NinkiZdjęcie płaszczyk+lakierki świetne.Mamusia jaka ładna

Ja swoją włożyłam w CH do takiej karocy to ledwo ruszyła,a mała wyć zaczęła i natychmiast wyjść chciała.Nie dla niej takie rzeczy jeszcze

Evitka ale masz świetny ten placyk.Zazdroszczę strasznie.
ja z wrodzonego skąpstwa bym 80zł za leginy nie dała (może w innej sytuacji finansowej).
Płaszczyk za 6zł z lumpka, jest na 80 (z wiosny), i trochę rękawy krótkie, ale musiałam go choć raz jeszcze ubrać. I butki, nie lakierki, matowe sa, ale lubie je

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Bo katechetki to mają coś z garem ,
żebyś wiedziała, że nie znam żadnej normalnej...religia najważniejszym przedmiotem jest

Cytat:

a sobie zaszalałam i kupiłam rzutem na taśmę wczoraj w newyorkerze kurtkę jesienną, sweter i rurki-potem wam pokażę

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:02   #505
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też chodze w kozakach, to myśle że Zosi nie jest za ciepło. Jak patrze na te dzieci poubierane w grube kurtki, grube czapy to mi się gorąco robi. Zosia chodzi w tym berecie, moi rodzice z gór przywieźli jej taką super gruba czapę na duże mrozy. Zastanawiam się czy kupować jeszcze jakaś czapkę czy ten beret wystarczy?

ja też chce być skremowana

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Faktycznie jak chodzę w kozakach,ale zamszowych to w nich to o cieple mowy nie ma,a najczęściej na spacery zakładam kalosze i takie mega grube skarpety to jest mi w sam raz.Ale ja to zmarzluch okrutny i zawsze dziecko lżej od siebie ubieram,bo na mnie naprawdę nie ma co patrzeć po tym względem.Gdybym małą ubierała tak jak siebie to bym ją przegrzewała.

Ja czapki żadnej nie muszę kupować,bo w zeszłym roku w h&m kupiłam 2 uszatki i za duże na nią były,a teraz są w sam raz.Na razie zakładam czapkę taką bardzo letnią,na jesień jej kupiłam,ale jest podszyta polarkiem i wydaje mi się,że jeszcze za wcześnie na nią.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ja z wrodzonego skąpstwa bym 80zł za leginy nie dała (może w innej sytuacji finansowej).
Płaszczyk za 6zł z lumpka, jest na 80 (z wiosny), i trochę rękawy krótkie, ale musiałam go choć raz jeszcze ubrać. I butki, nie lakierki, matowe sa, ale lubie je

żebyś wiedziała, że nie znam żadnej normalnej...religia najważniejszym przedmiotem jest

a sobie zaszalałam i kupiłam rzutem na taśmę wczoraj w newyorkerze kurtkę jesienną, sweter i rurki-potem wam pokażę
Wiesz mi też byłoby fajnie jakbym mniej za nie zapłaciła,ale że u mnie cenowo jest jak jest,a przynajmniej mogę wymacać to wolę zapłacić niż w ciemno tańsze na all zamawiać i pózniej klnąć na wszystko i na wszystkichTym bardziej,że ja jak na czarnych widzę pyłki czy inne takie,które zejść już nie chcą,bo na amen się przyczepiają to się czuję brudna i koniec,kropka nie założe ich i już

Pokazuj,pokazuj chętnie zobaczę co upolowałaś.

Ja mam nadzieję,że temu mojemu biednemu dziecku jakieś buty kupie w poniedziałek

Stary 2011-10-19, 12:03   #506
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
minka ja mialam z genrali za 3 osoby na 8 dni 90 zl placulismy, dosc wysokie ubezpieczenie ale mielismy znizke 50% bo jechal nami pracownik od nich i to ona zalatwiala ubezpieczenie
ja wczoraj pytałam w Hestii Malezja nie liczy się w tych tańszych wyszło 99zł za osobę na 14 dni, za małą 64zł. Ale muszę zobaczyć też w innych, żeby miec porównanie

Cytat:
dowalają? no dzięki bardzo, jakos sie poczułam niefajnie, że to tak do mnie personalnie... w życiu by mi nie przyszło do głowy, że jak piszę o gadaniu lenki, to ktokolwiek może to odebrać jako "dowalanie".....
oj tam, nie bądźcie takie wrażliwe, nikt tu nie chce nikogo obrażać evitka myslę, że Bao to dowalanie pewnie rozumie inaczej niż ty. Dla mnie to znacza, że czuje się dobita jak czyta, że dzieciaczki pięknie gadają, a Kubuś nie.
Stary 2011-10-19, 12:05   #507
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie miałam nic złego na myśli i nie było to skierowane do Ciebie tylko ogólnie do was, że zdołowana jestem jak wasze maluchy tyle mówią (co nie znaczy, że mnie to nie cieszy);może źle użyłam słowa przepraszam nie piszę już więcej nic

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja wczoraj pytałam w Hestii Malezja nie liczy się w tych tańszych wyszło 99zł za osobę na 14 dni, za małą 64zł. Ale muszę zobaczyć też w innych, żeby miec porównanie

oj tam, nie bądźcie takie wrażliwe, nikt tu nie chce nikogo obrażać evitka myslę, że Bao to dowalanie pewnie rozumie inaczej niż ty. Dla mnie to znacza, że czuje się dobita jak czyta, że dzieciaczki pięknie gadają, a Kubuś nie.
otóż to

Stary 2011-10-19, 12:10   #508
ASIULEK_23
Zakorzenienie

evitka- jajak czytam o mówieniu Lenki to jestem pod wrażeniem. No i ciut zazdroszczę- ale tak pozytywnie chciałabym tego posłuchać

Moja dzis nauczyła sie mówić BANAN- w jej wykonaniu to "bamam/banam"- zależy jak jej wyjdzie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
ja nie miałam nic złego na myśli i nie było to skierowane do Ciebie tylko ogólnie do was, że zdołowana jestem jak wasze maluchy tyle mówią (co nie znaczy, że mnie to nie cieszy);może źle użyłam słowa przepraszam nie piszę już więcej nic
Ani mi się waż!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-19, 12:22   #509
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie znacie bajcki z Polsta Jim Jam...
Mio Mao to woła " ooo mni mao"
a jak zaczyna leciec "kot Jeams".. to tak wolno tam spiewa ten kot.. Je...ste..m .... a Michalinka juz zdarzy przed nim krzyknąć" Dziems!"
a ta bajka Igloo Gloo" Michaśka woła glo iglo

Bao moa kuzynka nie szła z córką dologopedy bo zwyczajnie nie było po co.. dziewczynka miała 2,5 roku i prawie nic nie mówiła.. a jak zaczeła to do dzis gaduła!
Ale juz ci to pisałam wqiec prosze nie rób wstydu z takimi zdaniami że cos nie tak bo jeszcze jest pora..

A ty dzieci tez tak w szkole traktujesz.. jak jedno nie umie mnożyć a inne juz do 100 potrafi.. to go juz gdzies wysyłasz???

To tak na marginesie.. bo wiesz co mam wrażenie że ta nagorliwośc z Asi przeszła na ciebie przypomnij sobie co o Asi myslałas .. my teraz to samo o tobie myslimy...

A Asia baaardzo sie zmnieniłas na plus .. juz dawno to zauwarzyłam
moje dziecko nie zna tych bajek ona nie lubi telewizji, jedyna bajka jaka oglada to jakaś tam farma ale to na Iphonie tylko i to dosłownie sam początek jak pokazują zwierzątka i jak traktor jedzie i to koniec

co do tego co napisałaś do Baobabka, to ja mam zupełnie inne zdanie, skoro ona uważa, że jest coś nie tak, to jeśli ją to w jakims stopniu uspokoi, to niech idzie do tego logopedy, ja nie widzę nic dziwnego w tym, że się chodzi z dzieckiem po specjalistach. wiem,że dzieci maja czas na mówienie, ale czasem można skonsultować niektóre rzeczy z lekarzem, nie koniecznie uważając,że dziecko jest jakieś inne.
My byłysmy u logopedy, porozmawiałyśmy, ona zleciła ćwiczenia, kolejna wizyta jak Julka skończy 3 latka.I nie uważam tego za wstyd jak się pisze, że coś się podejżewa, że jest coś nie tak, ale to TYLKO MOJE ZDANIE i proszę go nie komentować

teraz pochwalę moje dziecko
nauczyła się mówić Julia tak wyraźnie i pięknie. siedzi przy stoliku ja pytam co robisz, a ona Julia siedzi Julia je
i gówno
babcia ją przebiera i mówi fuj co tak śmierdzi a Julka na to GÓWNO
no i umie śpiewać sto lat tak słodko jej wychodzi

Cytat:
sidorcia, ale ona fajna, i jakie ma włoski długie

a ja ci powiem, że ja się niedawno rozkręciłam, jak musiałam z młodą w pokoju koczować aż zaśnie-wtedy było jeszcze jasno i tak mi si dobrze czytało, znaczy szybko. I zajszłam zaś do biblioteki i coś ciekawego mi wpadło.Także ja od urodzenia małej to za czasów wczesnego niemowlęctwa ze 3 ks. na spacerkach przeczytałam, a tak to dopiero teraz.

ja się chyba namyśliłam na zwykłe jakieś leginy.

a dla mnie musztardowy i pochodne to najobrzydliwszy kolor na świecie i nigdy bym e tym niczego nie założyła

Co do ocieplaczy futerkowych, to sama raczej bym nie założyła, ale wieśniak widać jestem, bo mi sie podobają

no właśnie widzisz, kurcze, w pobliżu mnie obleciałam i albo drogie albo dziadoskie, albo na wzrost drcron co najmniej...
Ale wiem, że rację masz.

Teraz rozważam te ( w sensie chce obie pary):
http://allegro.pl/termoaktywne-bezsz...858661391.html
i te (one ez tego paska są) http://allegro.pl/wyszczulajace-bezs...860585810.html

Dużo osób je kupuje i sprzedawca ma dobre komentarze od kupujących leigny. Bo sie namyśliłam na takie zwykłe, do swetrów tunikowatych. Nie musza być super, byle tylko nadawały się po praniu do użytku i były kryjące.

hehe, mojej też to zdjęcie mega cięzko zrobić-zrobię 20 i na 19 mam czubek/bok głosyi dupkę

kochana, to skumaj, że jak wam pisałam że mi za oknem budynek remontują gruntownie od ponad 2 miechów już-codziennie tony (co najmniej 3 mega kontenery gruzu wywalają)i jak wyskrobią to ok.12 jak mloda zasypia przez 2-3h to wywalają z mega hukiem przez okna tymi kominami plastikowymi . Hałas jest przeokropny-zawsze sie modlę żeby się nie obudziła...
a rano o 5 przyjeżdzają te kontenery opróżniać...
dziś zobaczyłam na tablicy info, że prace mają się zakończyć....we wrześniu 2012

co to taka bombonierka

mój gnojek to gada już naprawdę dużo, nawet takich trudniejszych kilkusylabowych wyrazów i czasem zdania mówi.

Dziś się śmiali jak wołala na kolegę-"mikołaju chodź tu" i to bardzo wyraźnie. "daj niuni, chrupka/paluśka/ciaśtko" .I już coraz bardziej odpowiada na pytania, opowiada tacie kto był na placyku (wszystkie "ciotki" i ich dzieci wymienia), odpowiada na pytania jak ma mama/tato/dziadek/dziadziuś (bo to o 2 różnych chodzi)/baba, jak ty masz na imię (choć to zanim powie "lena", to mówi zuzia i się śmieje i potem sama już dodaje "lena"
Fajnie odpowiada na "jak się miewasz?" lub "jak się spało"tak słodko mówi "dob-brze".
przynosi od rana bajki i mówi "czytać, bajke, bajkę".
Dziś wchodze do pokoju a mała z tżtem sobie leżo-siedzą w ulubionej pozycji i młoda "czytamy, czytamy, tatusiem"

U nas w jednym CH jest taki mały placyk typu figloraj dla dzieci za darmo i zawsze tłum i większości starsze dzieci niz nasze. Ale rano wybrałyśmy się z gnojkami z koleżankami icały placyk był nasz-wyszalał się dzieciaki za te wszystkie chłodne poranki ostatnio (spędzone w 4 ścianach)

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

madzia, do płukani jest dobry taki proszek do rozrabiania z wodą -gargarin, nie jest niesmaczny czy słony i mi pomaga (wiesz, ból gardła to moja zawodowa "specjalność"). I tak 2-3zł kosztuje

Libra, babciu 100 lat!!!!

u nas w sklepie są takie zwykłe leginsy bardzo kryjące za 8,00 złotych, ja mam jedne takie grube, od spodu mają takiego misia w ubiegłym roku kupiłam, przetrwały jeden sezon, w drugim tez pochodzę, drugie są kryjące ale takie bez tego misia, w Textil Markt też po niecałe 8,00
mam tez takie grubsze za 49 kupowałam przecenione z 80, bo likwidują sklep, ale to taka tandeta, bo oczko mi się zrobiło na dole ale z drugiej strony sa fajne, bo mają takie zapiętki zakładane na stopę, że sie nie zsuwają.

Cytat:
Lenucha moja ( te placykowe to Świeżaki-dzisiejsze z rana)

(jak widzicie jest tam mój przyszły zięć-kacperek)
ale Lenka jest słodziachna, a jak urosła
a zieciu uroczy

Cytat:
nie wiem czemu ale to fakt ze katechetki sa zryte!
nawet po sobie patrac nigdy nie mialam nikogo normalnego od religii.
Najlepsze ze na innych przedmiotach za brak pracy dostawalo sie jakas kreske czy cos ale na religii ZAWSZE BAT BYL.

Mialam kumpla co ledwo z religii nie uwalił i nie mial poprawki, za same prace domowe;/

U nas umierania ciag dalszy
ja sie czuje jakby mnie czolg przejechal
Cytat:
Moja siostra prosi mame,żeby ją wypisała z religii.Nie cierpi batmanicy,bo ta drze się na dzieciTa czarna sekta chyba wzięła sobie za cel wyżywanie się na maluchach.Niech Palikot tam się za nich wszystkich wezmie
katechetom czasem isę wydaję, że są najważniejsi w całej szkole ja pamiętam swoją religię, to mnie ojciec wypisał i dopiero jak zmienili katechetkę na ksiedza po jego namolnych wizytach u dyra to znowu zaczęłam chodzić na religię, ale dla mnie to przesada, rozumiem wpajanie wiary dziecku jest ważne, ale te niektóre panie biorą to zbytnio do siebie

a ja mam w pracy kozę i mega cieplutko sie robi jeszcze chwila i w bikini wskoczę
Stary 2011-10-19, 13:05   #510
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
teraz pochwalę moje dziecko
nauczyła się mówić Julia tak wyraźnie i pięknie. siedzi przy stoliku ja pytam co robisz, a ona Julia siedzi Julia je
i gówno
babcia ją przebiera i mówi fuj co tak śmierdzi a Julka na to GÓWNO
no i umie śpiewać sto lat tak słodko jej wychodzi

a ja mam w pracy kozę i mega cieplutko sie robi jeszcze chwila i w bikini wskoczę
I to ta co narzekała na niemówienie Julci

Że co masz?? koza taka z łąki Cię ogrzewa??

A co do "narzekań" bao na niemówienie, to mi przeszło cos przez myśl. Mam nadzieje, ze Cie tym nie urażę. Ale po tym co napisałaś, ze masz zboczenie nauczycieli, ze wymagasz wiecej od swojego dziecka itp. wnioskować można, ze ty sie nie martwisz, że z nim cos nie tak tylko źle Ci ze nie jest "ten najlepszy"... mam ciut racji??

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

madziwnia- masz kontakt z Izumi?? Co u niej??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości