|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
no wlasnie to jest to, ze zeby dopuscili do komunii musi uczesczac na zajecia....
ja w liceum mialam z Ojcem Bernardynem zajecia i weszlismy na temat antykoncepcji a ten swoje teorie zaczal wyglaszac( mlody chlopak-fajny nawet ) i sie tak z nim poklocilam ze 2 miesiace sie nie odzywalismy a zylismy w sumie w fajnych kolezenskich kontaktach.Wyszlo na to ze moge sobie zrobic autobus dzieci, nie miec pieniedy ani gdzie mieszkac ale antykoncepcji mam nie stosowac, to mu powiedzialam ze ciekawe czy bylby taki madry jakby,m ten autobus dzieci przywiozla do niego na parafie!pajac jeden.... walnął biblią o biurko i wkurFiony stwierdzil, ze dzisiaj lekcji nie bedzie....wyszedl.
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w jakich butach teraz Zosia chodzi?masakara z tymi butami na nasze dziewczyny
|
|
#483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia teraz w adidasach chodzi, wczoraj założyłam jej już zimowe wieczorem. 3 stopnie ciepła tylko były;/a dzisiaj od rana leje Cytat:
|
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Jak deszczowo jest to tylko w wózek ją mogę wsadzić,bo nawet kaloszy dostać na jej nogę teraz nie mogę
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Bao.. ale dobrze kojarzyłam myslałam że jezyk ale polski
![]() ![]() Witam... i uciekam wywalamy ściane działową wiec dzis musze całą sypialnie opróżnić zostanie gołe łoże i szafa... a jutro juz wybużaja aby w sobote stawiac nowa.. wykończa mnie te remonty na raty ciagle kurz.. ale tak to jest jak kasy nie ma i trzeba po 20 pustaków miesiecznie kupowac .. dobrze że brat miał kase to pozyczył.. no ale praca tylko nas do celu zbliża.. czyt. do własnej kuchni!!! a meble.. haha T. mówił że mi stoół zbije abym miała na czym kroić a mama sie smieje ze mi kupi turystyczny palnik i jakas stara lodówka tez w garazu stoi .... co za czasy
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wyszlam i jeszcze powiedzialam przy nim ze bardzo dobrze bo mam autobus do domu wlasnie !
noooo sara dokladnie! niech sie nie modli w dupie to mam i tak chce byc skremowana, ostatnio jak bylimsy na pogrzebie chrzestnej Oliwii dziadziusia byl skremowany i jakos ksiadz sie modlil....
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dziadek zmarł w kwietniu i ksiądz już wtedy fochy stroił z tymi modłami.
|
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Asia ja jak napisałm posta to od razu czekałam na twoja reakcje ze tak mogłąs to odebrac.. ale nie chciałąm juz tłumaczyc.. przeciez nic dziwnego nie napisałam.. sama mówiłas o sobie że jestes przewrazliwiona a my starałysmy cie z tego naprostować..
|
|
#490 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój tz tez chce być spalony, ale jak mnie wkurza to mu mówię, że najpierw go na organy oddam (on nie chce) a potem go zakopiemy my prawie wypadek rano mieliśmy, jak zjeżdżaliśmy z ronda to jakiś palant wiozący na przyczepie (czy jak to się tam nazywa) trzy samochody, zjechał na nasz pas, dobrze, że tz zdążył mu uciec u nas inne rondo niż wszystkie a ludzie na obcych blachach na pamięć jeżdżą i nie patrzą na znaki, a potem nie wiedzą jak z tego ronda zjechać... ale kurna mógł się zatrzymać i czekać aż ktoś go wpuści a idiota po prostu chciał na nas wjechać u nas pada, masakryczna pogoda, nic tylko spać
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam na mame, ma mi miod przyniesc i cos tam jeszcze...
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
kurujcie się
Daria twoja mama pracuje w tej ubezpieczalni?? mają tam oni ubezpieczenia na wyjazdy zagraniczne??
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
minka nie wiesz jak to jest??? jestem wiekszy i tak i tak mi zjedziesz!
mnie juz tyle wypadkow na tym zasranym rondzie ominelo ze nawet nie zlicze!!!!!! na prawde ludzie nie patrzą! ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- tak minka mają mają , moja mama akurat siedzi w ubezpieczeniach od aut ale laski od turystyki maja tam wszystkie inne.
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a myslisz, że wyliczą mi składkę jak tam zadzwonie?? to Mistral??
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzecz jasna, że wiem o co chodzi i wiem, że mogłam być wkurzająca... czytałam ostatnio stare wątki i .. wstyd mi było za siebie
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Asia nie wazne co bylo
wazne JAK JEST!!! a jest extra!Minka nie wiem, mozliwe ze tak, ja nigdy tam nic nie latwie bo mama to robi:P ![]() wlasnie weszla na chwile z miodem, kielbaska i kaszanka wlasnej roboty jeszcze cieplutką
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jeszcze nie pada ale chyba nas nie ominie bo jest szaro, buro.... grrr... nienawidzę takiej pogody!!
No i chciałam się pożalić, że ostatnio przechwaliłam mojego diabełka. megi- dołączam do grona matek rozhisteryzowanych dzieci. zawsze jak napiszę cos dobrego o małej to ona zmienia się przynajmniej o 180 stopni. Wczoraj tż-towi zrobila awanturę w CH. W smyku była bardzo grzeczna, aż tz był w szoku a byli tam z 40 minut. Potem na korytarzu spotkal kumpla. i tak rozmawiali a ten kumpel wyjął komórkę. no i Werci się zachciało... robiła taką awanturę ze tz nie mógl jej uciszyć, utrzymać, wiła się, wyginała, darła... ludzie się patrzeli a tz czerwony... pozegnał się z kolegą... Mial takiego nerwa, ze myślałam, że go rozsadzi jak z nim rozmawiałam przez tel. No i takie awantury robi coraz częściej. Tak to jest- wystarczyły 3 dni z dziadkami!! a potem mają radość ze u nich taka grzeczna. jak jej na wszystko pozwalaja to jak ma być niegrzeczna?? I tak np. jest cała podrapana. Pytamy od czego a oni, ze bawiła sie grzebieniem. na pytanie dlaczego pozwolili i jej nie zabrali skwitowali- bo by płakała. I ich śpiewka "ona jest mała, nie rozumie" Np. ciągnie babcie za ręke zeby wstala z fotela bo ona chce usiąść. ja tlumaczę, że tak nie wolno, ze babcia sobie siedzi a babcia "oj, ona jest malutka, nie rozumie" i schodzi.... Tż wczoraj powedział, ze przynajmniej tydzień jej nie zobaczą a on wprowadzi swoją szkolę. 3 DNI I NIE POZNAJEMY DZIECKA!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- heh, nawet nie chcę wiedzieć co było w waszych głowach na mój temat
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-10-19 o 11:36 |
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
minka ja mialam z genrali za 3 osoby na 8 dni 90 zl placulismy, dosc wysokie ubezpieczenie ale mielismy znizke 50% bo jechal nami pracownik od nich i to ona zalatwiala ubezpieczenie
Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-10-19 o 11:50 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z religii mogą stawiać normalne oceny cyfrąJa to wogóle jestem za wywaleniem religii ze szkoły! a już na pewno z przedmiotów wliczanych do średniej żal mi tych dzieciaków, tego ciągłego biegania do kościoła, a to różaniec, a to roraty i inne cuda wianki![]() Asiulek - mam nadzieję, że się nie obraziłaś??? Madziwnia
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Mojej jeszcze niedawno zakładałam adidaski ale mam za taką cieniutką podeszwą i bałam się, ze jej za zimno. ja chodzę w kozakach (co prawda bez ocieplenia, sama skora) ale mi czasem zimno w stopy wiec jej juz zakładam te jesienne, takie wyższe- do kostki z grubszą podeszwą. Nieocieplane. Na zimę ocieplanych jeszcze nie kupuję...
Co do czapki to ja muszę kupić jakąś na polarku. Moze w H&M jakąs kupie, bo widziałam, ze tam tańsze niż na ryneczku. A na razie chodzi w takich bez ociepleń. Ja też czasem widzę dzieci poopatulane jakby z 10 stopni mrozu było. Ledwo im oczy widać... Moja wczoraj rano miała bluzke na długi, bluzę i kurtkę ocieplana ale taką nie na typową zimę, apaszkę i czapkę z włóczki. A po 15 jak niania z nia szła to juz tylko bluzka i kurtka bo było słonecznie. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
musimy ją z powrotem naprostować, bo juz było super...Jasne, ze nie... ja nie umiem sie obrażać nawet jak czasem powinnam
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia , zaczęłam w poprzednim poście i nie dokończyłam
fajnie będziesz miała z własną kuchnią - zazdroszczę kasą się nie martw, na raty, powoli i partiami też się da wszystko zrobić my nie robimy nic - nie nasze, tzn. nie tżta, więc nic nie remontujemy. A dom jest w stylu prl
|
#504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dzięki bardzo, jakos sie poczułam niefajnie, że to tak do mnie personalnie... w życiu by mi nie przyszło do głowy, że jak piszę o gadaniu lenki, to ktokolwiek może to odebrać jako "dowalanie".....Cytat:
Płaszczyk za 6zł z lumpka, jest na 80 (z wiosny), i trochę rękawy krótkie, ale musiałam go choć raz jeszcze ubrać. I butki, nie lakierki, matowe sa, ale lubie je żebyś wiedziała, że nie znam żadnej normalnej...religia najważniejszym przedmiotem jest ![]() Cytat:
![]() a sobie zaszalałam i kupiłam rzutem na taśmę wczoraj w newyorkerze kurtkę jesienną, sweter i rurki-potem wam pokażę
|
|
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czapki żadnej nie muszę kupować,bo w zeszłym roku w h&m kupiłam 2 uszatki i za duże na nią były,a teraz są w sam raz.Na razie zakładam czapkę taką bardzo letnią,na jesień jej kupiłam,ale jest podszyta polarkiem i wydaje mi się,że jeszcze za wcześnie na nią. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Tym bardziej,że ja jak na czarnych widzę pyłki czy inne takie,które zejść już nie chcą,bo na amen się przyczepiają to się czuję brudna i koniec,kropka nie założe ich i już![]() Pokazuj,pokazuj chętnie zobaczę co upolowałaś. Ja mam nadzieję,że temu mojemu biednemu dziecku jakieś buty kupie w poniedziałek
|
|
#506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyszło 99zł za osobę na 14 dni, za małą 64zł. Ale muszę zobaczyć też w innych, żeby miec porównanie ![]() Cytat:
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
evitka- jajak czytam o mówieniu Lenki to jestem pod wrażeniem. No i ciut zazdroszczę- ale tak pozytywnie
chciałabym tego posłuchać ![]() Moja dzis nauczyła sie mówić BANAN- w jej wykonaniu to "bamam/banam"- zależy jak jej wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|
#509 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do tego co napisałaś do Baobabka, to ja mam zupełnie inne zdanie, skoro ona uważa, że jest coś nie tak, to jeśli ją to w jakims stopniu uspokoi, to niech idzie do tego logopedy, ja nie widzę nic dziwnego w tym, że się chodzi z dzieckiem po specjalistach. wiem,że dzieci maja czas na mówienie, ale czasem można skonsultować niektóre rzeczy z lekarzem, nie koniecznie uważając,że dziecko jest jakieś inne. My byłysmy u logopedy, porozmawiałyśmy, ona zleciła ćwiczenia, kolejna wizyta jak Julka skończy 3 latka.I nie uważam tego za wstyd jak się pisze, że coś się podejżewa, że jest coś nie tak, ale to TYLKO MOJE ZDANIE i proszę go nie komentować teraz pochwalę moje dziecko nauczyła się mówić Julia tak wyraźnie i pięknie. siedzi przy stoliku ja pytam co robisz, a ona Julia siedzi Julia je i gówno babcia ją przebiera i mówi fuj co tak śmierdzi a Julka na to GÓWNO no i umie śpiewać sto lat tak słodko jej wychodzi ![]() Cytat:
u nas w sklepie są takie zwykłe leginsy bardzo kryjące za 8,00 złotych, ja mam jedne takie grube, od spodu mają takiego misia w ubiegłym roku kupiłam, przetrwały jeden sezon, w drugim tez pochodzę, drugie są kryjące ale takie bez tego misia, w Textil Markt też po niecałe 8,00 mam tez takie grubsze za 49 kupowałam przecenione z 80, bo likwidują sklep, ale to taka tandeta, bo oczko mi się zrobiło na dole ale z drugiej strony sa fajne, bo mają takie zapiętki zakładane na stopę, że sie nie zsuwają.Cytat:
a zieciu uroczy ![]() Cytat:
Cytat:
a ja mam w pracy kozę i mega cieplutko sie robi
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Że co masz?? koza taka z łąki Cię ogrzewa?? ![]() A co do "narzekań" bao na niemówienie, to mi przeszło cos przez myśl. Mam nadzieje, ze Cie tym nie urażę. Ale po tym co napisałaś, ze masz zboczenie nauczycieli, ze wymagasz wiecej od swojego dziecka itp. wnioskować można, ze ty sie nie martwisz, że z nim cos nie tak tylko źle Ci ze nie jest "ten najlepszy"... mam ciut racji?? ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- madziwnia- masz kontakt z Izumi?? Co u niej??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

) i sie tak z nim poklocilam ze 2 miesiace sie nie odzywalismy a zylismy w sumie w fajnych kolezenskich kontaktach.

Jak deszczowo jest to tylko w wózek ją mogę wsadzić,bo nawet kaloszy dostać na jej nogę teraz nie mogę

wyszło 99zł za osobę na 14 dni, za małą 64zł. Ale muszę zobaczyć też w innych, żeby miec porównanie
. Hałas jest przeokropny-zawsze sie modlę żeby się nie obudziła...