|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Wy jak zwykle gadatliwe baaardzo ![]() ja mam zaledwie +/- 156 cm , zawsze byłam malutka, najmniejsza w klasie , w rodzinie i w ogóle... od podstawowki ważę tyle samo -46 kg. ( no teraz już 3 kg więcej )mnóstwo ciuchów kupiłam dla siebie na dziale dziecięcym.niestety cycki mam ogromniaste w stosunku do wzrostu ( 60 F ) i mam czasem ogromny problem z dobraniem ciuchów... mnóstwo kopleksów mialam a powodu wzrostu. mąż mnie z nich wyleczył dopiero plam mlecznych nie mam , albo nie zauważyłam... koniakionia-witaj
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() Zobaczcie to to to bardziej kolorowy i bardziej "prosty"
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiątkowe sztućce. Fajna pamiątka, ale... chyba niewarte ceny
![]() Czego to ludzie nie wymyślą
|
#485 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie wszystko idzie w twoja coreczke.Cytat:
Ja sie obudzilam 'juz' o 10, ale jak zobaczylam te piekna pogode dzis i slonce na scianie to mi nie w glowie bylo lezakowac do 12.Ja dzis mam pracowity dzien - sprzatam, pucuje i ogolnie odgruzowywuje chate bo tych pierwszych 3 miesiacach kiedy palcem nie mialam sily ruszyc. Nawet poprzestawialam meble w salonie, jeszcze mi tlyko zostalo wielkie prasowanie - ale to przy filmie '300' ktory sobie na wieczor wlaczymy. Tylko szkoda ze jutro juz do roboty ![]() Anagat, ty chyba jutro masz ten nadzorowany dyzur? Niech moc bedzie z toba! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Milo wiedziec ze nie jestem jedyna wybujala, bo wiekszosc tu to takie drobniutkie laseczki. Pociesza mnie ze obecne pokolenie nastolatek jest bardzo wyrosniete wiec czym bedziemy starsze tym mnie ekstremalne w swym rozmiarze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje cycki się właściwie nie zmieniły, troszeńkę sutki, ale nic więcej, absolutnie wydzieliny zadnej z nich nie ma.. I nie wygląda, że będzie hehe.. TO zapodam jeszcze jeden pomysł. Właśnie skończyłam pedicure. Paznokietki na nogach mam teraz w bordo ![]()
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio mi siostra przypomniala ze w dziecinstwie mialysmy takie dzieciece zestawy stolowe - talerzyk miseczka i kubek (chyba w sloniki czy inne misie) i takie mniejsze sztucce z kolorowa raczka - lyzka widelczyk nozyk. Fajne to to, moze sie dziecku z takich wygodniej/milej je? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziecku na pewno lepiej jada się z kolorowego talerzyka w towarzystwie ulubionej postaci z bajki ![]() Stwierdziłam, że album "pięciolatka" kupię na pewno (siostrzeniec dostał, ale siostra coś kiepsko uzupełniała :/ ), a na zdjęcia kupię tradycyjny album na wklejane zdjęcia (uwielbiam takie albumy). I ozdobię go sama (papier dekoracyjny i inne takie bez problemu kupię przez internet). Tylko szczerze - już trzeba zacząć gromadzić materiały
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za miłe przyjęcie
![]() Czasu mam trochę, jestem na L4, a Córa grzeczna, więc poczytam i popiszę z Wami. A propos sztućców to moja Mała dostała coś w tym stylu na roczek , jest na nich grawer z datą urodzin, fajna sprawa, na razie leżą i czekają ,aż właścicielka będzie umiała się nimi dobrze posługiwać. A o sobie co mogę dodać ....mam 31 lat,jestem z wielkopolski, ciąża planowana tak jak pierwsza, obydwie ciąże z pierwszego miesiąca starań , pierwszy poród cc....
|
|
|
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kto był tak brutalnie przeze mnie zagadywany .hehe![]() Jakoś nie mam ochoty na samotny spacer.grrr.. A faktycznie ładnie jest. No i tak.. jutro nadzorowany dyżur, dodatkowo już dwie duże operacje zabukowane..Mam nadzieję, że przetrwam. ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Konia, czemu miałaś cięcie? |
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj koniakonia
![]() Ale mam turbulencje po tej fasolce szkoda, że to nie dzidzia Upiekłam dziś szynkę...z rozmarynem i innymi ziołami i zrobiłam ulubiony gęsty sos dla Męża z jajek, chrzanu i majonezu robię zawsze na Święta...ale tak mu się zachciało do mięska pieczonego HIT POlecam![]() Jakiś spokiojny wieczór dziś...u nas nic w TV nie ma... coś tam znajdę i może zrobię popcorn...
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny , które już rodziły. Jak goliłyście bikini pod koniec ciąży??
Ja przy lusterku po prostu nie widzę..grrr.. ślepa jakaś jestem. A jak mąż mnie goli, to mnie straszliwie łaskocze.. uuu zarośnięta nie pójdę rodzić ![]() Aaa no i jeszcze.. da się samemu pod koniec pedicure zrobić? Bo ja mam jakąś fobię i do kosmetyczki ze stopami nie pójdę
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak to bedzie u mnie z sieganiem, ale widziec nie musze gdzie sie gole - od lat mialam dosyc ciemna lazienke i golilam sie ''po omacku'' a moj maz mi dzisiaj oporzadzil moj brzuch trymerem
|
|
|
|
#494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sie zgodziłam,choć z żalem . Mialam drobne wskazanie od ortopedy do cc, ale nie takie "żelazne" i chciałam spróbować sn. A w trakcie cc się okazało,że mam jakoś dziwnie zagiętą kość ogonową ku górze i tak czy siak dziecko by raczej nie przeszło, no chyba ,że by ważyło z 2 kg, a miała 3, 8 kg.Teraz też mnie czeka cc pewnie, choć zdjęcie rtg przed ciążą zrobione pokazało,że kość ogonowa jest w normie.I bądź tu człowieku mądry ...Ale już gadałam z ginem i prawdopodobnie od hormonów mi się tam wszystko przestawia. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
, bardzo blisko siadam na podłodze i jadu |
||
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naczynia także myję na dotyk, bo wzrok często zawodzi, a mam dobry ![]() Też mi włoski na brzuchu ściemniały i jakoś urosły nie podoba mi się to... ale cóż zrobić.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
a jest tu Ktoś z wielkopolski?z Poznania może ? tak pytam , bo chcę rodzić tym razem w Poznaniu i może się spotkamy
|
|
|
|
#497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zreszta zazdroszcze mozliwosci chodzenia bez stanika , ja to teraz nawet w takim mieciutkim spie i widze znow weszlyscie na kilogramy ![]() ja powiem wam, ze w liceum i na poczatku studiow przy 168cm wazylam 52 kg, a na pierwszym roku studiow przytylam 10 ![]() teraz przed ciaza wazylam 62, a dzis sie wazylam i bylo 63,3 i mam nadzieje, ze tak powoli dalej bede przybierac ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() i pewnie gdybym tam dalej mieszkala, to rodzilabym albo w szpitalu MSW (tam by byl moj gin)
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeny będę musiała łaskotki przezwyciężyć i mąż będzie miał radochę![]() A co do włosków na brzuchu, ja pęsetką sobie wyrywam. Zawsze miałam (uroki PCO) i zawsze tak robiłam Trymerem tak jak golarką bałabym, że mi się wzmocnią i zrobią czarne..A co do stóp.. ja dość rozciągnięta jestem. Więc ufff będę próbowała
|
|
|
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej, wróciłam w miarę do świata żywych.. jutro szkolenie, nie powinnam jechać, ale może będę już się dobrze czuć i pojadę? sama nie wiem, nie powinnam opuszczać
![]() Pisałyście o thermo... mixie. Powiem Wam, fajne urządzenie, koleżanka sprzedaje i raz mi zrobiła pokaz w domu. Naprawdę byłam zachwycona, ale nie kupiłam, bo po 1. wtedy nie było mi na rękę, za dużo kosztuje i tez nie było mi to jakoś bardzo potrzebne, po 2. mam zestaw garnków philipiaka (prezent ślubny), więc większość rzeczy gotuję na parze i smażę bez oleju, po 3. mam już robota kuchennego wielofunkcyjnego - i powiem Wam niezbyt często go używam. Na pewno przy thermo szybciej wiele rzeczy się robi i mniej zmywania, może kiedyś jak sporo stanieje ![]() Tak mnie zachęciłyście do robienia własnoręcznych soków, że dziś wstałam i zrobiłam sok z kiwi, pomarańczy i banana. Mniam! Będę częściej, w końcu mikser się przydał ![]() Witaj w naszym gronie koniakonia ![]() O czym ja jeszcze chciałam.. a pisałyście o depilacji bikini, ja generalnie muszę widzieć, a TŻ jeszcze nie miał okazji w tym fachu się sprawdzić, więc nie wiem co to będzie potem bo faktycznie na porodówkę z lasem nie wypada, jeszcze położna mnie potnie
|
|
|
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
No dobra. Nadrobiłam. O matko! 2 dni nadrabiałam
dobrze że w weekend trochę milkniecie ![]() MELDUJĘ SIĘ I tak: 1) Ktoś wspominał o paliptacjach serca. Ja dziś tak miałam dziwnie że dwa razy mierzyłam puls. Po godzinie siedzenia na kanapie miałam 106, trochę się zaniepokoiłam potem przeszło i było normalnie .I teraz po południu znowu jazda.... mam nadzieję że to nic takiego 2) Mam dwie wiadomości. Moja przyjaciółka jest w ciąży 10 tydzień. Tak się cieszę (już ma synka 3 letniego). Dowiedziałam się jakoś w zeszłym tygodniu. Wielka radość. A w tym tygodniu okazało się że ma świeże zakarzenie toksoplazmozą ![]() Bardzo się matwi. We wtorek ma wizytę u specjalisty jakiegoś. Już ma zapowiedziane antybiotyki do końca ciąży i nie wiadomo jak będzie Żeby nie było - to nie jest komentarz to waszej dyskusji - po prostu chciałam się z kimś tym podzielić. Kota nie ma, mięsa surowego nie jada. W pierwszej ciąży tego nie miała. - skąd to się wzięło paskudztwo? Mnie wyszło w 1 trymestrze podczas badań że nigdy nie chorowałam. Więc teraz się wystraszyłam nie na żarty i jutro jadę powtórzyć badania na toxo + listerię. 96 funtów 3) To Wasze cud urządzenie kuchenne to kosztuje 3000zł ! A w UK nawet 1000 funtów. Niestety nie stać mnie
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah, trzymam kciuki, aby przyjaciółka pozbyła się choroby bez szkody dla maluszka
|
#502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do linii bikini to ja planuję na siedząco pod prysznicem (żeby bałaganu nie było), lusterko oprę sobie o ściankę i heja ![]() to tyle z teorii - jak będzie w praktyce się zobaczy
|
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
karolca, musze sie przyzwyczalic do twojego nowego avka
bo juz myslalam, ze jestes nowa ![]() Zariah, tez trzymam kciuki, zeby z kolezanka wszystko bylo dobrze
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah trzymam kciuki
|
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena mi, ja napewno kupowalam je w Piotrze i Pawle
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
o nie napisalam cos i sie okazalo ze sie odlogowalam..automatyczni e!! mialam sobie drzemke dzis popoludniu, zawsze tak sie dobrze spi popoludniu.
witaj koniakonia ![]() Zariah chyba tez sie dowiem gdzie i zrobie sobie test na toxo, oby wszystko dobrze sie ulozylo u Twojej przyjaciolki i dzieciaczka. anagat to mialas dzis SPA jak sie patrzy ![]() ja nie moglabym sie golic po omacku, chyba bym sie pozacinala i gole sie bez lustra, ale juz jest coraz gorzej, zwlaszcza jak wieczorem bebenek wiekszy
|
|
|
|
#507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj ja ostatnio po fasolce to musiałam się z sypialni o 2 w nocy ewakuowac tak tż niszczył powietrze ![]() ![]() ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Anagat, mój mąż też robi podobną jajecznice do Twojego, ale ja preferuję taką solo-tylko jajka na maśle, troszkę soli, dużo pieprzu, nie za bardzo wysuszoną. Taką jajeczniczkę serwowano mi w dzieciństwie, i taką uwielbiam, ale jemstosunkowo rzadko. Co do spodni regular-właściwie wszystkie w tej długości są dobre, bo jak mówiłam mierzę ledwo 164 ale nogi mam długie, więc pewnie dlatego. Czasem nawet te regular mogłyby być ciut dłuższe, podejżewam, że wiele zalerzy od firmy czy konkretnego modelu. Jutro pójdę na mały obchód po sklepach! Emigra, fakt, nie żałuję sobie jedzonka. Przed ciążą warzyłam 51-52 kg, i też sobie nie żałowałąm, nawet słodyczy, choć nie jem ich codziennie, ale jak już najdzie mnie ochota to mam jak Karolca, pożrę całą paczkę ani się obejżę! Teraz w 19tc mam już +4kg, zalerzy ile zjem na kolację, czasem mniej wychodzi czasem ciut więcej(ważę się rano). Pewnie to wina kanapowego trybu życia, ale od wczoraj zrobiłąm postanowienie-więcej ruchu! Zobaczymy, co z tego wyjdzie ![]() A na obiad u mnie dziś była ryba-filet z dorsza, ziemniaczki, sałatka colesław i soczek pomarańczowy do wypicia. Pora pomyśleć o kolacji. Myslicie, że płatki owsiane na mleku to niewłaściwy wybór o tej porze dnia??? Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-10-16 o 19:36 |
|
|
|
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za kciuki dziewczynki
do tych co mają ten thermocud. czy to naprawdę takie drogie? bo brzmi fajnie no ale ponad 3tys.
|
|
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama ma w tygodniu zadzwonić i się dowiedzieć , jak to teraz wygląda finansowo. Bo ja jestem baaardzo na tak plus jak wrócimy z dzieciątkkiem na wakacje w domku jeszcze nie będzie kuchni gotowej, a w takim thermom.. można cały obiadek ugotować Ja się obżarłam.. najpierw pomidorówka , a teraz jem pyszniste naleśniory z dżemikiem z czarnej porzeczki Cudowne..Zariah , a za Twoją koleżankę trzymam kciuki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

mnóstwo kopleksów mialam a powodu wzrostu. mąż mnie z nich wyleczył dopiero 

My to wszystko hurtowo 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)