Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 17:10   #481
agabi
Rozeznanie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

witam w niedzielę dziewczyny

Wy jak zwykle gadatliwe baaardzo

ja mam zaledwie +/- 156 cm , zawsze byłam malutka, najmniejsza w klasie , w rodzinie i w ogóle... od podstawowki ważę tyle samo -46 kg. ( no teraz już 3 kg więcej )mnóstwo ciuchów kupiłam dla siebie na dziale dziecięcym.niestety cycki mam ogromniaste w stosunku do wzrostu ( 60 F ) i mam czasem ogromny problem z dobraniem ciuchów... z butami nie ma problemu -roz 36 mnóstwo kopleksów mialam a powodu wzrostu. mąż mnie z nich wyleczył dopiero

plam mlecznych nie mam , albo nie zauważyłam...

koniakionia-witaj
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 17:23   #482
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie że czasem coś mi sie sączy z sutków, ale nie wiem co to, plam nie robi, bo malusio tego...
karolca fajny avek
koniakonia witaj
Może i ja coś zrobię z twarzą...? My to wszystko hurtowo
Dziękuję

Zobaczcie
to
to
to

bardziej kolorowy
i bardziej "prosty"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 17:23   #483
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie już mleczne plamy na stanikach, albo na ubraniach, gdy chodzicie bez niego ?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 17:29   #484
karolca
Zakorzenienie

Pamiątkowe sztućce. Fajna pamiątka, ale... chyba niewarte ceny

Czego to ludzie nie wymyślą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-16, 17:29   #485
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Moja waga? 1,5 kg na plusie niedługo koniec 19 tygodnia
Więc grzeszę częściej
No to faktycznie mozesz sobie pozwalac Pewnie wszystko idzie w twoja coreczke.

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Ja spałam do 10:30 Za długo gadoliłyśmy z pewną koleżanką w nocy I o 2 poszłyśmy w końcu spać.
I na razie mam zamiar się lenic
Ciekawe z kim tak po nocach gadalas Ja sie obudzilam 'juz' o 10, ale jak zobaczylam te piekna pogode dzis i slonce na scianie to mi nie w glowie bylo lezakowac do 12.
Ja dzis mam pracowity dzien - sprzatam, pucuje i ogolnie odgruzowywuje chate bo tych pierwszych 3 miesiacach kiedy palcem nie mialam sily ruszyc. Nawet poprzestawialam meble w salonie, jeszcze mi tlyko zostalo wielkie prasowanie - ale to przy filmie '300' ktory sobie na wieczor wlaczymy. Tylko szkoda ze jutro juz do roboty
Anagat, ty chyba jutro masz ten nadzorowany dyzur? Niech moc bedzie z toba!

Cytat:

Moja mama kupiła body na wiosnę/lato dla maluszka były jeszcze z długim rękawem, ale uznałyśmy, że krótki jest lepszy

Załącznik 4285514
Jakie piekne! Az mnie skreca tak bym kupila choc jeden lub dwa ciuszki. Ale jak w sklepie patrze to dochodze do wniosku ze musze znac plec, jakos tak mnie nie cieszylby zakup jak nie wiem dla kogo. Dziwna jestem

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Na szczęście mój wzrost - 178 w średniej przestał się jakoś wyróżniać i się przyzwyczaiłam
Witaj w klubie Milo wiedziec ze nie jestem jedyna wybujala, bo wiekszosc tu to takie drobniutkie laseczki. Pociesza mnie ze obecne pokolenie nastolatek jest bardzo wyrosniete wiec czym bedziemy starsze tym mnie ekstremalne w swym rozmiarze

Cytat:
Ja mam zamiar mówić mojemu dziecku od samego początku, że jest piękne i idealne. Jak się w to wierzy, to w życiu jest duuużo łatwiej.
Mi moja mama potrafiła powiedzieć: 'dziecko, Ty nigdy nie będziesz piękna, ale możesz zadbać o siebie'.
Albo 'jeny, czemu ty masz takie małe cycki?'
Ona źle nie chciała, ale szkody narobiła. Długo pracowałam nad swoimi kompleksami.
Oj, pewnie mama nie miala zlych intencji, ale takie dziecko czy nastolatek to bardzo do siebie bierze. Mi nikt nigdy slowa zlego nie powiedzial, ale szukalam dziury w calym i wymyslilam ze jak nie komentuja mojej urody to pewnie nie chca mnie dobijac Ale z wiekiem wiekszosc kompleksow sama znikla, nawet nie wiem od czego bo nigdy mnie tez zbyt nie komplementowal

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej,
czy można do Was dołączyć ? Spodziewam się drugiego dziecka 6 marca 2012 , jestem mamą 20 miesięcznej Córeczki.

Pozdrawiam
Witaj Konia. Pisz czesciej z nami
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 17:31   #486
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Przynajmniej nie masz wysypu,ja mam niezłe pobojowisko na twarzy teraz,ale i tak ostatnio ogasa ;D

Niestety hormony nam szaleją i skóra miewa swoje lepsze i gorsze dni U mnie maski nawilżające też się wchłaniają

Zrobiłam jednak te placki i wyszły naprawdę dobre ;D mniam ;D A sałatka z buraczków i papryki jakoś mnie tak naszła i wyjęłam z piwnicy ;D
Pobojowisko to mam nadal na plecach.. Nie takie jak przed ciążą, ale i tak marnie jest;/

Moje cycki się właściwie nie zmieniły, troszeńkę sutki, ale nic więcej, absolutnie wydzieliny zadnej z nich nie ma.. I nie wygląda, że będzie hehe..

TO zapodam jeszcze jeden pomysł. Właśnie skończyłam pedicure. Paznokietki na nogach mam teraz w bordo
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 17:41   #487
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Pamiątkowe sztućce. Fajna pamiątka, ale... chyba niewarte ceny

Czego to ludzie nie wymyślą
Mi sie podobaja.
Ostatnio mi siostra przypomniala ze w dziecinstwie mialysmy takie dzieciece zestawy stolowe - talerzyk miseczka i kubek (chyba w sloniki czy inne misie) i takie mniejsze sztucce z kolorowa raczka - lyzka widelczyk nozyk. Fajne to to, moze sie dziecku z takich wygodniej/milej je?
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 17:47   #488
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Mi sie podobaja.
Ostatnio mi siostra przypomniala ze w dziecinstwie mialysmy takie dzieciece zestawy stolowe - talerzyk miseczka i kubek (chyba w sloniki czy inne misie) i takie mniejsze sztucce z kolorowa raczka - lyzka widelczyk nozyk. Fajne to to, moze sie dziecku z takich wygodniej/milej je?
Jeśli chodzi o sztućce, to tak - te małe, najczęściej plastikowe są dostosowane do małych rączek A dziecku na pewno lepiej jada się z kolorowego talerzyka w towarzystwie ulubionej postaci z bajki

Stwierdziłam, że album "pięciolatka" kupię na pewno (siostrzeniec dostał, ale siostra coś kiepsko uzupełniała :/ ), a na zdjęcia kupię tradycyjny album na wklejane zdjęcia (uwielbiam takie albumy). I ozdobię go sama (papier dekoracyjny i inne takie bez problemu kupię przez internet). Tylko szczerze - już trzeba zacząć gromadzić materiały bo potem będzie problem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-16, 17:57   #489
koniakonia
Zakorzenienie

Dzięki za miłe przyjęcie
Czasu mam trochę, jestem na L4, a Córa grzeczna, więc poczytam i popiszę z Wami.
A propos sztućców to moja Mała dostała coś w tym stylu na roczek , jest na nich grawer z datą urodzin, fajna sprawa, na razie leżą i czekają ,aż właścicielka będzie umiała się nimi dobrze posługiwać.

A o sobie co mogę dodać ....mam 31 lat,jestem z wielkopolski, ciąża planowana tak jak pierwsza, obydwie ciąże z pierwszego miesiąca starań , pierwszy poród cc....
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 18:09   #490
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Ciekawe z kim tak po nocach gadalas Ja sie obudzilam 'juz' o 10, ale jak zobaczylam te piekna pogode dzis i slonce na scianie to mi nie w glowie bylo lezakowac do 12.
Ja dzis mam pracowity dzien - sprzatam, pucuje i ogolnie odgruzowywuje chate bo tych pierwszych 3 miesiacach kiedy palcem nie mialam sily ruszyc. Nawet poprzestawialam meble w salonie, jeszcze mi tlyko zostalo wielkie prasowanie - ale to przy filmie '300' ktory sobie na wieczor wlaczymy. Tylko szkoda ze jutro juz do roboty
Anagat, ty chyba jutro masz ten nadzorowany dyzur? Niech moc bedzie z toba!

Hehe mam amnezję i nie pamiętam, kto to był Kto był tak brutalnie przeze mnie zagadywany .hehe

Jakoś nie mam ochoty na samotny spacer.grrr.. A faktycznie ładnie jest.
No i tak.. jutro nadzorowany dyżur, dodatkowo już dwie duże operacje zabukowane..Mam nadzieję, że przetrwam.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Konia, czemu miałaś cięcie?
Stary 2011-10-16, 18:10   #491
Mała!
Zakorzenienie

Witaj koniakonia

Ale mam turbulencje po tej fasolce szkoda, że to nie dzidzia
Upiekłam dziś szynkę...z rozmarynem i innymi ziołami i zrobiłam ulubiony gęsty sos dla Męża z jajek, chrzanu i majonezu robię zawsze na Święta...ale tak mu się zachciało do mięska pieczonego HIT POlecam

Jakiś spokiojny wieczór dziś...u nas nic w TV nie ma... coś tam znajdę i może zrobię popcorn...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 18:13   #492
anagat
Zadomowienie

Dziewczyny , które już rodziły. Jak goliłyście bikini pod koniec ciąży??
Ja przy lusterku po prostu nie widzę..grrr.. ślepa jakaś jestem. A jak mąż mnie goli, to mnie straszliwie łaskocze.. uuu zarośnięta nie pójdę rodzić

Aaa no i jeszcze.. da się samemu pod koniec pedicure zrobić?
Bo ja mam jakąś fobię i do kosmetyczki ze stopami nie pójdę
Stary 2011-10-16, 18:22   #493
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy lusterku po prostu nie widzę..grrr.. ślepa jakaś jestem. A jak mąż mnie goli, to mnie straszliwie łaskocze.. uuu zarośnięta nie pójdę rodzić

wiesz co ... mysle ze wszystko zalezy od tego jak brzuszek urosnie i jak bedziesz umiala sie ponaciagac zeby siegnac do stopy
Ja nie wiem jak to bedzie u mnie z sieganiem, ale widziec nie musze gdzie sie gole - od lat mialam dosyc ciemna lazienke i golilam sie ''po omacku''

a moj maz mi dzisiaj oporzadzil moj brzuch trymerem zabronil mi golic i depilowac a ja mialam juz kompleksy z powodu mojego brzucha (odkad jestem w ciazy pojawily sie dosyc ciemne i DLUGIE wloski wokol pepka )
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-16, 18:27   #494
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe mam amnezję i nie pamiętam, kto to był Kto był tak brutalnie przeze mnie zagadywany .hehe

Jakoś nie mam ochoty na samotny spacer.grrr.. A faktycznie ładnie jest.
No i tak.. jutro nadzorowany dyżur, dodatkowo już dwie duże operacje zabukowane..Mam nadzieję, że przetrwam.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Konia, czemu miałaś cięcie?
Odeszły wody , ale postępu porodu nie było i postanowili ciąć, tzn. zaproponowali i sie zgodziłam,choć z żalem . Mialam drobne wskazanie od ortopedy do cc, ale nie takie "żelazne" i chciałam spróbować sn. A w trakcie cc się okazało,że mam jakoś dziwnie zagiętą kość ogonową ku górze i tak czy siak dziecko by raczej nie przeszło, no chyba ,że by ważyło z 2 kg, a miała 3, 8 kg.Teraz też mnie czeka cc pewnie, choć zdjęcie rtg przed ciążą zrobione pokazało,że kość ogonowa jest w normie.I bądź tu człowieku mądry ...
Ale już gadałam z ginem i prawdopodobnie od hormonów mi się tam wszystko przestawia.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:

ja się golę przy lustrze od szafy przesuwanej , bardzo blisko siadam na podłodze i jadu
Stary 2011-10-16, 18:28   #495
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wiesz co ... mysle ze wszystko zalezy od tego jak brzuszek urosnie i jak bedziesz umiala sie ponaciagac zeby siegnac do stopy
Ja nie wiem jak to bedzie u mnie z sieganiem, ale widziec nie musze gdzie sie gole - od lat mialam dosyc ciemna lazienke i golilam sie ''po omacku''

a moj maz mi dzisiaj oporzadzil moj brzuch trymerem zabronil mi golic i depilowac a ja mialam juz kompleksy z powodu mojego brzucha (odkad jestem w ciazy pojawily sie dosyc ciemne i DLUGIE wloski wokol pepka )
Ja nawet jak mam jasne światło w łazience to golę się "na dotyk". Jakbym była niewidoma ręką czuję lepiej.. nawet intymne golę bardziej na dotyk niż na oko.
Naczynia także myję na dotyk, bo wzrok często zawodzi, a mam dobry

Też mi włoski na brzuchu ściemniały i jakoś urosły nie podoba mi się to... ale cóż zrobić.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 18:30   #496
koniakonia
Zakorzenienie

a jest tu Ktoś z wielkopolski?z Poznania może ? tak pytam , bo chcę rodzić tym razem w Poznaniu i może się spotkamy
Stary 2011-10-16, 18:33   #497
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
czy można do Was dołączyć ? Spodziewam się drugiego dziecka 6 marca 2012 , jestem mamą 20 miesięcznej Córeczki.

Pozdrawiam
witaj

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ja czuję ruchy przed pójściem spać, takie lekkie pukanie w dzień zbytnio nie czuję, ale to pewnie dlatego, że mało kiedy siedzę na miejscu

Dziewczyny macie już mleczne plamy na stanikach, albo na ubraniach, gdy chodzicie bez niego ?
nie
zreszta zazdroszcze mozliwosci chodzenia bez stanika , ja to teraz nawet w takim mieciutkim spie

i widze znow weszlyscie na kilogramy
ja powiem wam, ze w liceum i na poczatku studiow przy 168cm wazylam 52 kg, a na pierwszym roku studiow przytylam 10
teraz przed ciaza wazylam 62, a dzis sie wazylam i bylo 63,3 i mam nadzieje, ze tak powoli dalej bede przybierac

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
a jest tu Ktoś z wielkopolski?z Poznania może ? tak pytam , bo chcę rodzić tym razem w Poznaniu i może się spotkamy
ja pochodze z Poznania
i pewnie gdybym tam dalej mieszkala, to rodzilabym albo w szpitalu MSW (tam by byl moj gin)
Stary 2011-10-16, 18:36   #498
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Ja nawet jak mam jasne światło w łazience to golę się "na dotyk". Jakbym była niewidoma ręką czuję lepiej.. nawet intymne golę bardziej na dotyk niż na oko.
Naczynia także myję na dotyk, bo wzrok często zawodzi, a mam dobry

Też mi włoski na brzuchu ściemniały i jakoś urosły nie podoba mi się to... ale cóż zrobić.
Kurcze nie, ja na 'ślepaka' to bym sobie wargi sromowe obcięła.. Nie umiem Jeny będę musiała łaskotki przezwyciężyć i mąż będzie miał radochę

A co do włosków na brzuchu, ja pęsetką sobie wyrywam. Zawsze miałam (uroki PCO) i zawsze tak robiłam Trymerem tak jak golarką bałabym, że mi się wzmocnią i zrobią czarne..

A co do stóp.. ja dość rozciągnięta jestem. Więc ufff będę próbowała
Stary 2011-10-16, 18:53   #499
julliczka
Rozeznanie

Hej hej, wróciłam w miarę do świata żywych.. jutro szkolenie, nie powinnam jechać, ale może będę już się dobrze czuć i pojadę? sama nie wiem, nie powinnam opuszczać

Pisałyście o thermo... mixie. Powiem Wam, fajne urządzenie, koleżanka sprzedaje i raz mi zrobiła pokaz w domu. Naprawdę byłam zachwycona, ale nie kupiłam, bo po 1. wtedy nie było mi na rękę, za dużo kosztuje i tez nie było mi to jakoś bardzo potrzebne, po 2. mam zestaw garnków philipiaka (prezent ślubny), więc większość rzeczy gotuję na parze i smażę bez oleju, po 3. mam już robota kuchennego wielofunkcyjnego - i powiem Wam niezbyt często go używam. Na pewno przy thermo szybciej wiele rzeczy się robi i mniej zmywania, może kiedyś jak sporo stanieje

Tak mnie zachęciłyście do robienia własnoręcznych soków, że dziś wstałam i zrobiłam sok z kiwi, pomarańczy i banana. Mniam! Będę częściej, w końcu mikser się przydał

Witaj w naszym gronie koniakonia

O czym ja jeszcze chciałam.. a pisałyście o depilacji bikini, ja generalnie muszę widzieć, a TŻ jeszcze nie miał okazji w tym fachu się sprawdzić, więc nie wiem co to będzie potem bo faktycznie na porodówkę z lasem nie wypada, jeszcze położna mnie potnie

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 19:03   #500
Zariah
Rozeznanie

No dobra. Nadrobiłam. O matko! 2 dni nadrabiałam

dobrze że w weekend trochę milkniecie

MELDUJĘ SIĘ

I tak:
1) Ktoś wspominał o paliptacjach serca. Ja dziś tak miałam dziwnie że dwa razy mierzyłam puls. Po godzinie siedzenia na kanapie miałam 106, trochę się zaniepokoiłam potem przeszło i było normalnie .I teraz po południu znowu jazda.... mam nadzieję że to nic takiego

2) Mam dwie wiadomości. Moja przyjaciółka jest w ciąży
10 tydzień. Tak się cieszę (już ma synka 3 letniego). Dowiedziałam się jakoś w zeszłym tygodniu. Wielka radość.
A w tym tygodniu okazało się że ma świeże zakarzenie toksoplazmozą
Bardzo się matwi. We wtorek ma wizytę u specjalisty jakiegoś. Już ma zapowiedziane antybiotyki do końca ciąży i nie wiadomo jak będzie
Żeby nie było - to nie jest komentarz to waszej dyskusji - po prostu chciałam się z kimś tym podzielić. Kota nie ma, mięsa surowego nie jada. W pierwszej ciąży tego nie miała. - skąd to się wzięło paskudztwo?
Mnie wyszło w 1 trymestrze podczas badań że nigdy nie chorowałam. Więc teraz się wystraszyłam nie na żarty i jutro jadę powtórzyć badania na toxo + listerię. 96 funtów masakra. W Polsce to 50-100 zł kosztuje. Trzymajce kciuki za dziecko mojej przyjaciółki i za mnie też - żeby wyniki były ok.

3) To Wasze cud urządzenie kuchenne to kosztuje 3000zł ! A w UK nawet 1000 funtów. Niestety nie stać mnie

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 19:06   #501
karolca
Zakorzenienie

Zariah, trzymam kciuki, aby przyjaciółka pozbyła się choroby bez szkody dla maluszka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-16, 19:11   #502
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Zariah, trzymam kciuki, aby przyjaciółka pozbyła się choroby bez szkody dla maluszka

a co do linii bikini to ja planuję na siedząco pod prysznicem (żeby bałaganu nie było), lusterko oprę sobie o ściankę i heja
to tyle z teorii - jak będzie w praktyce się zobaczy

Stary 2011-10-16, 19:11   #503
gucia6
Zakorzenienie

karolca, musze sie przyzwyczalic do twojego nowego avka bo juz myslalam, ze jestes nowa

Zariah, tez trzymam kciuki, zeby z kolezanka wszystko bylo dobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 19:13   #504
emigra
Zakorzenienie

Zariah trzymam kciuki
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-16, 19:17   #505
desia888
Wtajemniczenie

Lena mi, ja napewno kupowalam je w Piotrze i Pawle

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 19:20   #506
MoniaHan
Wtajemniczenie

o nie napisalam cos i sie okazalo ze sie odlogowalam..automatyczni e!! mialam sobie drzemke dzis popoludniu, zawsze tak sie dobrze spi popoludniu.
witaj koniakonia
Zariah chyba tez sie dowiem gdzie i zrobie sobie test na toxo, oby wszystko dobrze sie ulozylo u Twojej przyjaciolki i dzieciaczka.
anagat to mialas dzis SPA jak sie patrzy
ja nie moglabym sie golic po omacku, chyba bym sie pozacinala i gole sie bez lustra, ale juz jest coraz gorzej, zwlaszcza jak wieczorem bebenek wiekszy

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 19:30   #507
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witaj koniakonia

Ale mam turbulencje po tej fasolce szkoda, że to nie dzidzia
Upiekłam dziś szynkę...z rozmarynem i innymi ziołami i zrobiłam ulubiony gęsty sos dla Męża z jajek, chrzanu i majonezu robię zawsze na Święta...ale tak mu się zachciało do mięska pieczonego HIT POlecam

Jakiś spokiojny wieczór dziś...u nas nic w TV nie ma... coś tam znajdę i może zrobię popcorn...

oj ja ostatnio po fasolce to musiałam się z sypialni o 2 w nocy ewakuowac tak tż niszczył powietrze

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 19:33   #508
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

Mój jak mnie próbował raz tam golić, to nie dość że łaskocze, ale też mam wrażenie że lada moment mnie skaleczy i poleje się krew! Na razie daję radę sama, a jak przestanę zacznę chodzić do kosmetyczki. Taki jest plan.

Anagat, mój mąż też robi podobną jajecznice do Twojego, ale ja preferuję taką solo-tylko jajka na maśle, troszkę soli, dużo pieprzu, nie za bardzo wysuszoną. Taką jajeczniczkę serwowano mi w dzieciństwie, i taką uwielbiam, ale jemstosunkowo rzadko.
Co do spodni regular-właściwie wszystkie w tej długości są dobre, bo jak mówiłam mierzę ledwo 164 ale nogi mam długie, więc pewnie dlatego. Czasem nawet te regular mogłyby być ciut dłuższe, podejżewam, że wiele zalerzy od firmy czy konkretnego modelu. Jutro pójdę na mały obchód po sklepach!

Emigra, fakt, nie żałuję sobie jedzonka. Przed ciążą warzyłam 51-52 kg, i też sobie nie żałowałąm, nawet słodyczy, choć nie jem ich codziennie, ale jak już najdzie mnie ochota to mam jak Karolca, pożrę całą paczkę ani się obejżę! Teraz w 19tc mam już +4kg, zalerzy ile zjem na kolację, czasem mniej wychodzi czasem ciut więcej(ważę się rano). Pewnie to wina kanapowego trybu życia, ale od wczoraj zrobiłąm postanowienie-więcej ruchu! Zobaczymy, co z tego wyjdzie

A na obiad u mnie dziś była ryba-filet z dorsza, ziemniaczki, sałatka colesław i soczek pomarańczowy do wypicia. Pora pomyśleć o kolacji. Myslicie, że płatki owsiane na mleku to niewłaściwy wybór o tej porze dnia???

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-10-16 o 19:36
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 19:36   #509
Zariah
Rozeznanie

dzięki za kciuki dziewczynki

do tych co mają ten thermocud. czy to naprawdę takie drogie? bo brzmi fajnie no ale ponad 3tys.

Stary 2011-10-16, 19:47   #510
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki dziewczynki

do tych co mają ten thermocud. czy to naprawdę takie drogie? bo brzmi fajnie no ale ponad 3tys.
Zariah, no moi rodzice mają. Naprawdę drogie. Nowy ponad 3 tyś. Używany na alledrogo widziałam po 1700 zl. Tylko nie ma gwarancji i trzeba patrzeć, czy wszystkie części do neigo są w komplecie.

Moja mama ma w tygodniu zadzwonić i się dowiedzieć , jak to teraz wygląda finansowo. Bo ja jestem baaardzo na tak plus jak wrócimy z dzieciątkkiem na wakacje w domku jeszcze nie będzie kuchni gotowej, a w takim thermom.. można cały obiadek ugotować

Ja się obżarłam.. najpierw pomidorówka , a teraz jem pyszniste naleśniory z dżemikiem z czarnej porzeczki Cudowne..

Zariah , a za Twoją koleżankę trzymam kciuki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości