Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 10:02   #481
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej !

witam nową mamuśkę !

Ja dzisiaj obudziłam się z bólem głowy, ciśnienie też troszkę większe niż zawsze. A do tego oczka mnie coś dziwnie bolą ;/

Dzisiaj idę na wywiadówkę do 7-letniej męża siostry moja pierwsza wywiadówka w szkole heh najlepsze jest to, ze z wykształcenia jestem nauczycielem, ale niestety niepracującym ;/
to tak samo jak ja ... nawet nauczycielem surdo (dzieci niesłyszących) i dodatkowo informatyki kl. 1-6 , ale nie zdążyłam podjąć pracy bo druga dzidzia w drodze

eee... jakoś mi się dziś nic nie chce , trochę mieszkanie ogarnęłam, pranie się kręci (już teraz kręci się codziennie, więc nie wiem co to będzie jak już dzidzia się urodzi), obiad.. - żurek mam jeszcze od wczoraj, na drugie będą pierogi leniwe od mamy

teraz sobie siedzę i analizuję co jeszcze muszę zakupić w związku z dzidziusiem , tworzę listę czego brakuje mi (głownie do szpitala) a czego jej
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:09   #482
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Też bym się musiała zabrać za takową listę i kupować chociaż na raty, oj sporo tego do kupienia jeszcze, sporo :/

Pierzecie wszystkie ubranka jakie macie? Tz takie do rozmiaru 80? Bo nie wiem czy je wyprac razem z tymi najmniejszymi czy potem jak beda potrzebne to prac, nie mam pojecia, jak sie zabrac za to :/
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:12   #483
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
ehhhh... dopierom weszła ja do domu i nie zdążyła ja Was poczytać ale ten cytacik perl to zauważyłam

Myslisz, że by mi się przydało takie odsysanko???
Może i po ciąży zostanie kilka kilogramów, ale chyba nie będzie, aż tak tragicznie (Oby)
---------------------
A ja mam pytanie do dziewczyn które chodzą na szkołę rodzenia.
Powiedzcie czy na zajęciach uczycie się oddychać no i przygotowujecie się do porodu, czy to bardziej są zajecia teoretyczne?
Ja byłam dziś na 3 lekcji i raczej przerabiamy to co potrzebne po porodzie niż sam poród np.: karmienie piersią, kąpiel i pielęgnacja malca, co zabrać na porodówkę...o oddychaniu i parciu ani słowa

Ucielakm bo na programie TLC zaczyna się program o porodach
my z tz chodzilismy na szkolę przez 2 miesiace 2 razy w tyg i przez ten czas raz w tyg mielismy gimnastyke tak ok 30 min za kazdym razem na ktorej ćwiczylismy oddychanie techniki masażu i techniki relaksacyjne, oraz ćwiczenia i pozycje żeby troche przyspieszyć akcje porodową

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej lasunie

Jestem wściekła jak wyjechałam o 14 to dopiero o 19 byłam z powrotem
Byłam u rodziców, u kuzynki- po ciuszki, potem szybko zakupy- owoce no i buty jesienne kupiłam zjadłam teraz solidnie, bo niuniuś bidak sensownego nic nie jadł oprócz jagodzianki, muszelki i kanapek z rana Pewnie jest na mnie wściekły zgagą mi się odwdzięczył, taką, że pali mnie solidnie- nigdy takiej nie miałam

A więc tak- u lekarza spoko, tylko 3 osoby były przede mną więc czekałam z 40 min malec przybrał tylko 50 g czyli 1050 waży- lekarz mówił, że jest ok 'mieści się w normie' jest tylko 2 tyg różnicy w rozwoju i jeśli tak dalej będzie, to w szpitalu długo leżeć nie będę a ja 68,5 ważę 11,5 kg na plusie (w dwa tyg przytyłam 3,5 kg ) mówił, że mam odpoczywać 'dla pani jedynym lekiem to leżenie na boku- teraz na prawym bo tam jest grzbiet dziecka' malec główkę miał na środku brzuszka pod wzgórkiem łonowym i skierowany w dół przygotowuje się do przedwczesnego wyjścia?? - a syrki sobie ustawił po skosie pod moim lewym cyckiem a ja się dziwiłam co mnie tam tak naparza...

Was też bolą żebra?? - dokładnie rozgałęzienie żeber zaraz pod piersiami?? Bo mnie strasznie! Jak tylko siedzę zgarbiona czy coś to od raz i muszę mieć wyprostowane wszystko, a najlepiej, żebym leżała
ja mam tak juz od miesiaca,są momety że ledwo oddycham bo tak boli, a bol jest dziwny czasami tak jak by cos pieklo innym razem kłuło, a czasami jak by mi ktos tam cos wkladał i tak od środka rozrywal. Mój gin powiedzial że to normalne i że pózniej bedzie jeszcze bardziej boleć
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:13   #484
LoczeK83
Raczkowanie

Ja znalazłam na necie coś takiego, jest to post z 2006 roku, szukam czegoś bardziej na czasie.. ale póki co myślę ze się przyda

"Do szpitala dla mamy:
wkłady Belli popordowe ze dwie paczki, majtki jednrazowe, szare mydło do przemywania szwu ja miałam cc i szew przemywałam szarym mydłem zagoił się slicznie, reczniki jednorazowe, paier toaletowy w szpitalu przeważnie mają szary i strasznie r]twardy, a dziewczyny po naturalnych cierpiały podcierając się taską deską , szlafrok, kapcie, ręczniki,przybory kosmetyczne
koszule do karmienia( z rozcięciem na guziczki) przynaqjmniej ze dwie, pokarm leci koszulki sie brudzą, stanik dla karmiących i wkłądki laktacyjne ja polecam Bellii,krem na popękane brodawki Bepanthen, duzo wody mineralnej, herbatka Hipp dla kobiet karmiących jabyś miała zastój pokarmu lub laktator jakby był nawał ale to mozeci mąz przynieśc

Do szpitala dla dzidzi:
pieluszki jednoorzowe-Belli newborn (mają wycięcie na niezagojony pępuszek) chusteczki nawilżane Pampers,Dzidziuś, Bambino dla mnie każde Ok , linomag, sudocrem, do pupci, ja miałam rożek ale można też miec kocyk, czapeczki ze dwie, rekawiczki niedrapki, 3 spichy, 3 koszulki, 3 pajacyki , z 5 pieluch terowych, kocyk i tak na tych odziałach jest strasznie goraco ;-(i to wszystko, aha zalezy kiedy bedziesz rodzić jeśli w zimie to ciepły kombinezon na wyjście fotelik samochodowy bo trzeba jakoś szkraba przewieść

Dla dzidzi na pierwsze 3 miesiące :
ja miałam bardzo mało bo nie dostałam od nikogo żadbych ciuszków i uważam że nie nalezy przesadzać mnie wystraczyło miałam 4 spiochy + 4 koszulki , 4 pajacyki (dla mnie bardzo wygodne), body z długim i kótkim rękawkiem czapeczki ze dwie, kombinezonik polarkowy, 20 terowych pieluszek, 4 flanelowe pieluszkidwa 2 kocyki polarkowe, jeden wełniany, łóżeczko i przewijak na łóżeczko, kosmetyki też bez szaleńsw, na początek mydełko Bambino, oliwa Bambino, szczoteczka do włosków z Canpola z miękkiego naturalnego włosia, niżyczki do pazurków tej samej firmy al straszny badziew i ja obcinam dla dorosłych, spirytus do przemywania pepuszka 70%, aha jesli maluszek będzie miał suchą skórke to polrcam plyn do kąpieli Oilatum -ok 20zł i to wsio
buteleczki miałam dwie jedna canpol druga Aven mój mały woli Canpola balonik, smoczków nie cierpi więc w tej kestii nie pomogę, proszek do prania Lovella i zadnych płynów do płukania, w 3 misiącu pralam ciuszki małego w E i żadnej alergii nie dostał więc nadal piorę to na [oczątek Jonsona nie polecam bo dzieci mają wysypk ę od tego i to wszystko naprawde nie ma sensu kupowac rzeczy kóe za miesiąc włożysz do szuflady i nigdy tam nie zajrzysz, jesli chodzi o kolki to mój mały nie miał na szczęście więc tutaj tez nie pomogę"
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:16   #485
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
a ja od depilatora nabawiłam sie tylko wrastających włosków
ona tez cieżarna była tak nawiasem mówiąc
kochana, bo to depilatora to trzeba być twardym a nie mietkim mi też wrastają, ale ile? z max 5 na jednej nodze podważam igiełką i już! A teraz nawet nie spojrzałam dokładnie czy coś nie było wrośnięte bo nie mogę się tak zginać

Ooo też była ciężarna??
To w takim razie:
Niech wie, że .... a jaki masz znak zodiaku???
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
a ja sobie spokojnie poczekam, az te Wasze zaczna padac jak kawki i zostana moje faworytki
no to sobie dłuuuugo poczekasz...
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
mnie to poleciła farmaceutka w aptece
wzięłam bez przeczytania ulotki, dopiero mając tabletkę w ustach zaczęłam czytać. A tam "nie zalecany dla kobiet w ciąży". Myślałam, że padnę.
Nie wzięłam następnej tabletki. Ale skoro lekarz Ci przepisał, to chyba wie co robi?
no lekarz mi przepisał- ale przez telefon oczywiście mówił, że jest bezpieczny w ciąży jak to nie pomoże, to idę do lekarza za tydzień i antybiotyk jakiś- chociaż mam nadzieję, że do tego nie dojdzie!

Kaszel suchy zrobił się słabiutki bardzo i kaszlę krótko z 2-3 razy na dzień. Wieczorem nie kaszle ciągiem gdzie aż na wymioty mi się zbierało, więc coś tam ten syrop z cebuli i stodal chyba dał...
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Ale mi narobiłaś smaka na popcorn Chyba polecę do sklepu i kupię...
jadłam i golądałam na necie następny odcinek przepisu na zrycie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:17   #486
paulaLbn
Raczkowanie

Dzień Dobry mamuśki
weszlam zeby sie wyzalic i poradzic troszke... cala noc nie spalam, chyba sie czyms zatrulam od wczorajszego wieczoru wymiotuje, cala noc nie spalam, nawet pic nie moge, bo wystarczy lyk wody i juz kibelek tule mmoze ktoras zna jakies domowe, bezpieczne sposoby na pozbycie sie tego poskudztwa?
Stary 2011-10-27, 10:23   #487
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry mamuśki
weszlam zeby sie wyzalic i poradzic troszke... cala noc nie spalam, chyba sie czyms zatrulam od wczorajszego wieczoru wymiotuje, cala noc nie spalam, nawet pic nie moge, bo wystarczy lyk wody i juz kibelek tule mmoze ktoras zna jakies domowe, bezpieczne sposoby na pozbycie sie tego poskudztwa?
może to grypa żołądkowa, a nie zatrucie.. tu w moich okolicach właśnie panuje.. przeważnie trwa 3 dni.. musisz pic dużo płynów żeby się nie odwodnić przede wszystkim.
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 10:32   #488
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Też bym się musiała zabrać za takową listę i kupować chociaż na raty, oj sporo tego do kupienia jeszcze, sporo :/

Pierzecie wszystkie ubranka jakie macie? Tz takie do rozmiaru 80? Bo nie wiem czy je wyprac razem z tymi najmniejszymi czy potem jak beda potrzebne to prac, nie mam pojecia, jak sie zabrac za to :/

nie, ja piorę tylko te do rozmiaru 68/74 na razie, jak już dziecko mi wyrośnie z tych 56 -62 to będę prała kolejno następne rozmiary tym bardziej, że rozmiar rozmiarowi czasem nie równy . Wiadomo, że i tak pralka będzie się kręcić właściwie chyba codziennie więc spokojnie większe rzeczy można wyprać później, dziecko szybko rośnie, ale zanim ubierzesz rozmir 80 to troszkę czasu minie, więc możesz z praniem tych ubranek poczekać ale to tylko moje zdanie, bo jeśli ktoś chce może uprać wszystko na raz i pochować... generalnie ja pamiętam, że ubranka dla synusia jak dostałam, to też nie prałam od razu wszystkiego bo niektóre musiały poczekać z parę miesięcy (jak nie lepiej) aż je założył... a jak synek skończył jakoś pół roku to prałam mu już w zwykłym proszku tylko płukałam w dzidziusiowym płynie, ale to już zależy od skóry dziecka, koleżanka ma 3,5 letnia córeczkę i bieliznę tą przy ciele i miejscach intymnych musi nadal prac w dzidziusiowym
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:40   #489
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Dzień Dobry mamuśki
Czy tylko masz wymioty, czy może Cię pobolewa, tak w "dołku" pomiędzy żebrami? Ja tak miałam w ubiegłym tygodniu, że jeść i pić nic nie mogłam, bo mi było niedobrze i wymiotowałam. Tylko, że u mnie to refluks się ujawnił - po prostu mały tak się ustawił, że mnie uciskał. Koszmarnie się czułam, więc Ciebie rozumiem. Mi pomogła gimnastyka - mały się przemieścił i przeszło. Wcześniej jadłam tylko gerberki dla dzieci i to po pół słoiczka.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

jadłam i golądałam na necie następny odcinek przepisu na zrycie
Nie no, namówiłaś mnie. Taki z masełkiem sobie kupię
Stary 2011-10-27, 10:42   #490
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

Chwile Was poczytałam i musze uciekać, właśnie siostra dzwoniła ze bedzie za jakies pół godziny z dzieciakami i jedziemy do miasta na zakupy. Musze się wyszykować, bo na razie straszę

Siobhan a Ty w Irlandii mieszkasz?? Gdzie dokładnie?? Co do pogody to masz racje, już mnie przerażają spacery a tak bardzo je lubię ale tu pogoda jak w kalejdoskopie i nawet przewidzieć nie można bo co chwilę sie zmienia. Ale na szczęście już 2gi dzień u nas słonecznie, co prawda mroźnawo ale nie pada

Miłego dzionka
Zajrzę później
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:43   #491
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, namówiłaś mnie. Taki z masełkiem sobie kupię
hmm taki do mikrofali?? też bym sobie taki zjadła
Ja sama robiłam w garnku

kupiłam sobie wczoraj buty jesienne bo non stop w balerinach chodziłam jak dobrze, że są babcie...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-27 o 10:46
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:46   #492
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
my z tz chodzilismy na szkolę przez 2 miesiace 2 razy w tyg i przez ten czas raz w tyg mielismy gimnastyke tak ok 30 min za kazdym razem na ktorej ćwiczylismy oddychanie techniki masażu i techniki relaksacyjne, oraz ćwiczenia i pozycje żeby troche przyspieszyć akcje porodową
super sprawa - u nas całego tego ćwiczenia oddechu i masażu było raptem może pół godz na zajęciach, tochę opowieści, może jakaś jedna poza i tyle pamiętam. A mamy 5 spotkań po 3 godz naraz.
Najwyżej ze swoją położną jak się potkam to pogadam i umówimy się na jakiś dzień i mi pokaże te wszystkie ćwiczenia i pozycje....
Cytat:
Czy tylko masz wymioty, czy może Cię pobolewa, tak w "dołku" pomiędzy żebrami? Ja tak miałam w ubiegłym tygodniu, że jeść i pić nic nie mogłam, bo mi było niedobrze i wymiotowałam. Tylko, że u mnie to refluks się ujawnił - po prostu mały tak się ustawił, że mnie uciskał. Koszmarnie się czułam, więc Ciebie rozumiem. Mi pomogła gimnastyka - mały się przemieścił i przeszło. Wcześniej jadłam tylko gerberki dla dzieci i to po pół słoiczka.
gimnastykujesz się tak poza tym ja kupiłam sobie CD z gimnastyką dla kobiet ale po pracy to sił nie mam żeby ją odpalić i coś zrobić Moze teraz jak będę na zwol to będę ćwiczyć rano

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:50   #493
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a potem czeka mnie nie lada wyzwanie, musze zrobić lampion na konkurs w przedszkolu a ja takie beztalencie techniczne jestem... a jeszcze córa zażyczyła sobie żeby lampion wyglądał jak księzniczka roszpunka no nic kupie duzo włóczki na włosy, jakąś bibułe, klej i będziemy tworzyć, bo to ma byc praca wspólna z dzieckiem
hehe ja ostatnio robiłam kreację na bal jesieni, który miał byc na dworzu i dotego miały to być stroje ekologiczne. Zamęczą tych rodziców

Taki mi wczoraj zrobiłyscie na popcorn, że hej. Poszłam do Biedrony a tam akurat jako nowość przy kasie, własnie taki masełkowy. Wzięłam a w domu mi przeszło i czeka na jakiś dobry film albo znów smaczek.

Oglądałam wczoraj ten program na TLC o porodach, ale nic specjalnego. To będzie cała seria. Jak byście słyszały kiedy zbędzie powtórka tego na Polsat Cafe to dajcie cynk, bo mnie TŻ wczoraj uświadomił , że też mamy ten program

A tak wogle to trzymajcie kciuki, bo idę dziś na USG i to chyba już ostatnie i mam straszego stresa. Wieczorkiem Wam zrelacjonuję
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:59   #494
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
hehe ja ostatnio robiłam kreację na bal jesieni, który miał byc na dworzu i dotego miały to być stroje ekologiczne. Zamęczą tych rodziców

Taki mi wczoraj zrobiłyscie na popcorn, że hej. Poszłam do Biedrony a tam akurat jako nowość przy kasie, własnie taki masełkowy. Wzięłam a w domu mi przeszło i czeka na jakiś dobry film albo znów smaczek.

Oglądałam wczoraj ten program na TLC o porodach, ale nic specjalnego. To będzie cała seria. Jak byście słyszały kiedy zbędzie powtórka tego na Polsat Cafe to dajcie cynk, bo mnie TŻ wczoraj uświadomił , że też mamy ten program

A tak wogle to trzymajcie kciuki, bo idę dziś na USG i to chyba już ostatnie i mam straszego stresa. Wieczorkiem Wam zrelacjonuję
ten pierwszy poród tej babeczki co wzięła ZZO był taki cichy, pokazali to na zasadzie 3 parcia i dziecko na zewnątrz, bez jej wszasków, %^$^ czy innych akcji... ciekawe ile w tym wycięli

Kciuki za USG, na pewno wszystko będzie dobrze
ty trzymaj jutro za mnie

Stary 2011-10-27, 11:05   #495
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
w zasadzie cala noc pobolewalo, ale teraz juz nie a nadal mi niedobrze, masakra jak nie urok to s... najwazniejsze ze dzidzia rano byla dosc aktywna, wiec miejmy nadzieje, ze z nia wszysko dobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 11:20   #496
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Ogladalismy dzisiaj z tz super mieszkanie do wynajecia, ale razem z oplatami wyszlo by nas okolo 2700 zl
O żesz! Nieźle trzeba zarabiać, żeby starczyło na wynajem i na życie...
Tata ma rację, że lepiej kupić niż wynajmować. Przynajmniej zainwestujecie w coś swojego i nikt Was nie wygodni za np. 2 lata.

Cytat:

Też muszę pomału kupować... Może dzisiaj przejrzę listę od Annyone i na coś się zdecyduję.
Co do prania, to na razie zbieram ubranka. Może jeszcze 2 koleżanki coś nam dadzą. Jak na razie to mam ze 4 rzeczy na 80-86cm, więc uprałabym to już razem, bo wszystko jak na razie mieści mi się w jednym miejscu. Ale jak ktoś ma już komplet ubranek na większe dziecko, to raczej nie ma sensu tego prać już teraz.

Ja dzisiaj stanęłam przed trudnym wyborem garnków
Czy któraś z Was ma taki komplet:
http://allegro.pl/emalia-olkusz-garn...883446712.html
Co możecie o nim powiedzieć? Jakie Wy garnki polecacie?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:26   #497
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Dorota albo Olivia

Ja Dorota, Wiera bądz Wiki

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczyny spejalnie dla ciezarowek jest taki syrop prenalen, mi pomogl na przeziebienie. Szybkiego powrotu do zdrowia
mi on nie pomógł, za to wziełam stodal i już nie mam kaszlu

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
kciuki zaciśnięte

A tak w ogóle to dzień dobry

Ja właśnie wróciłam z Łodzi z wizyty. Pani doktor stwierdziła że wszystko jest pięknie. Macica mięciutka, szyjka w porządku normalnie baja nawet morfologia mi sie poprawiła i już nie ma tragedii teraz wizyta za jakieś trzy tygodnie muszę do tego czasu zrobić glukoze 75 g i echo serca płodu.
Już dzowniliśmy do lekarza który ma dobre usg i to wykona. Ma wolne terminy na połowę listopada . Ale Tzcik pobajerował i mozliwe że w sobote nas wciśnie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:28   #498
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
hmm taki do mikrofali?? też bym sobie taki zjadła
Ja sama robiłam w garnku
Dokładnie taki do mikrofali Bardzo wygodna sprawa. Z takim garnkowym jest troszkę więcej zachodu.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
super sprawa - u nas całego tego ćwiczenia oddechu i masażu było raptem może pół godz na zajęciach, tochę opowieści, może jakaś jedna poza i tyle pamiętam. A mamy 5 spotkań po 3 godz naraz.

gimnastykujesz się tak poza tym ja kupiłam sobie CD z gimnastyką dla kobiet ale po pracy to sił nie mam żeby ją odpalić i coś zrobić Moze teraz jak będę na zwol to będę ćwiczyć rano
Głównie gimnastykuję się na szkle rodzenia (mam 2 razy w tygodniu). Ostatnio nawet zakwasy miałam W domku właśnie te ćwiczenia ze szkoły robię.
U nas też jest ćwiczenie oddechu i ćwiczenie "pozycji porodowych". Mam nadzieję, że zapamiętam.

Cytat:
w zasadzie cala noc pobolewalo, ale teraz juz nie a nadal mi niedobrze, masakra jak nie urok to s... najwazniejsze ze dzidzia rano byla dosc aktywna, wiec miejmy nadzieje, ze z nia wszysko dobrze
Może też masz refluks w takim razie. Często ludzie nie wiedzą, że mają taką przypadłość (ok. 20% w krajach uprzemysłowionych ją ma). Miałaś robioną gastroskopię?
Stary 2011-10-27, 11:28   #499
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Jeszcze nawet nie wiem gdzie to chować, bo musimy jakies komódki kupić, myślałam o tym z Ikei , nie wygladają źle, nie są drogie, a takie dwie by były idealne.
Stary 2011-10-27, 11:36   #500
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dobry wieczor
Nie dam rady nadrobic 5 stron, glowa mi peka, mam zatkany nos, kicham co 5 minut i mam goraczke. A jutro pobudka o 6.30 i do roboty .
Bylam w aptece to mi powiedzieli ze jedynie paracetamol moge brac albo inhalacje robic. Moim zdaniem jak nic nie bede brala to skonczy sie pewnie antybiotykiem;/. Ostatnio bylam chora w 3. miesiacu i dostalam penicyline od lekarza. Jak na razie biore paracetamol przeciwbolowo.
Pearl opis mieszkania jak marzenie, trzymam kciuki zeby udalo sie wam je kupic

P.S. Ta moja kolezanka co urodzila synka za wczesnie i byl w stanie krytycznym jest juz od tygodnia z nim w domu i dzis ja widzialam w centrum handlowym , maly wyglada jakby sie urodzil w 6. miesiacu a nie w 9. , dlon ma mniejsza od mojego malego palca, topi sie w ubrankach rozm 56 i nigdy tak malego niemowlecia nie widzialam. Zakochalam sie

Uciekam do lozka
Agamili, kuruj się biedactwo Oby szybko przeszło

Ja lecę obiad robić, o TZ jedzie dzisiaj trochę wcześniej do pracy. Zajrzę do Was i nadrobię resztę jak pojedzie albo jak się frytki będą smażyć

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:37   #501
AgaMili
BAN stały

Zdycham. Ta pogoda jest do . Leje od 3 dni, na zmiane z przeswitami slonca. Wczoraj swiecilo slonce i padalo. Wieje i jest raz zimno, raz cieplo. Najlepiej byloby nie wychodzic z domu bo nie wiadomo jak sie ubrac .
Co do mojej kolezanki to tez sie zdzwilam ze z nim poszla na zakupy. Wiadac bylo ze nie mial za wygodnie, krecil sie i wiercil, bylo mu pewnie goraco. Ale byl taki slodziutki
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
mnie to poleciła farmaceutka w aptece
wzięłam bez przeczytania ulotki, dopiero mając tabletkę w ustach zaczęłam czytać. A tam "nie zalecany dla kobiet w ciąży". Myślałam, że padnę.
Nie wzięłam następnej tabletki. Ale skoro lekarz Ci przepisał, to chyba wie co robi?
Jezeli lekarz zapisze lek wiedzac ze jestes w ciazy to nie ma obaw, na 99% lekarstw jest ostrzezenie ze nie zalecane dla kobiet w ciazy bo tak sie koncerny farmaceutyczne bronia przed ewentualnymi powiklaniami.
Cytat:

Ja mam tylko rozm. 56 i 62 wiec piore wszystko ale jakbym miala wieksze to bym jeszcze nie prala bo nie ma sensu.
Cytat:
Dzień Dobry mamuśki
Wspolczuje, mialam to niedawno, z miesiac temu. Mi pomogla odgazowana cola pita malymi porcjami (lyzka)
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:39   #502
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Własnie sie dowiedziałam , ze moja mama kombinuje za moimi plecami z TŻtem. Ona go o coś poprosi , a on jej nie odmówi, a mnie szlag trafia, bo to już tak matka go wykorzystuje od kąd jestesmy razem. Juz rozmawiałam z nim tyle razy na ten temat, a on zawsze jej pomoże, ja potem musze sie tylko za nią wstydzić:/

Kiedys pożyczyła dużą sumę pieniedzy od niego, oczywiscie ja nic nie wiedziałam. Dowiedziałam się przypadkiem i jak zwykle musiałam sie wstydu najesc :/
Stary 2011-10-27, 11:44   #503
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
O żesz! Nieźle trzeba zarabiać, żeby starczyło na wynajem i na życie...
Tata ma rację, że lepiej kupić niż wynajmować. Przynajmniej zainwestujecie w coś swojego i nikt Was nie wygodni za np. 2 lata.?
na kredyt na 500tyś też trzeba nieźle zarabiac - rata wyjdzie pewnie podobna
No chyba, że rodzice wyłożą kasę więc luz blues
Cytat:
Też muszę pomału kupować... Może dzisiaj przejrzę listę od Annyone i na coś się zdecyduję.
Co do prania, to na razie zbieram ubranka. Może jeszcze 2 koleżanki coś nam dadzą. Jak na razie to mam ze 4 rzeczy na 80-86cm, więc uprałabym to już razem, bo wszystko jak na razie mieści mi się w jednym miejscu. Ale jak ktoś ma już komplet ubranek na większe dziecko, to raczej nie ma sensu tego prać już teraz..?
ja nie mam nawet sztuki na 68

Cytat:
olkusza nie mam, ale sama kupiłam takie tefala do kuchni indukcyjnej:
http://www.euro.com.pl/garnki/tefal-...c8429952.bhtml
Gotuje mi się w nich dobrze więc polecam.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z Łodzi z wizyty. Pani doktor stwierdziła że wszystko jest pięknie. Macica mięciutka, szyjka w porządku normalnie baja nawet morfologia mi sie poprawiła i już nie ma tragedii teraz wizyta za jakieś trzy tygodnie muszę do tego czasu zrobić glukoze 75 g i echo serca płodu.
Już dzowniliśmy do lekarza który ma dobre usg i to wykona. Ma wolne terminy na połowę listopada . Ale Tzcik pobajerował i mozliwe że w sobote nas wciśnie
super, że wszytko dobrze oby tak do końca!!!

Stary 2011-10-27, 11:45   #504
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam sobie wczoraj buty jesienne bo non stop w balerinach chodziłam jak dobrze, że są babcie...
pochwal się

a ja jutro idę na glukozę powiem Wam, że jakoś się nie boję, bo będąc w ciąży ze zdwojoną siłą pochłaniam wszystko co słodkie...
Ale jutro się okaże, czy się nie przeliczyłam

a o tych koncernach farmaceutycznych, którzy nie przeprowadzają badań na kobietach w ciąży to słyszałam...:/
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:48   #505
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Garnki z Olkusza mam takie: http://allegro.pl/garnki-pyza-8el-sl...874616413.html . Zakupiłam je z 5 lat temu i jestem mega zadowolona. Kumpela ma zestaw zbliżony to twojego i też nie narzeka

Refluks u mnie zdiagnozowano jakiś 4 lata temu, obecnie chyba go zaleczyłam ale lubił powracać wiosną i jesienią
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:52   #506
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Garnki z Olkusza mam takie: http://allegro.pl/garnki-pyza-8el-sl...874616413.html . Zakupiłam je z 5 lat temu i jestem mega zadowolona. Kumpela ma zestaw zbliżony to twojego i też nie narzeka
ja też mam takie, tylko w cebulki
hehe, są mało współczesne i nie mają moim zdaniem nowoczesnego design, ale są bardzo wytrzymałe, odporne i wdzięczne w utrzymaniu
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:56   #507
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:

Właśnie będę potrzebowała kupić garnki do kuchenki indukcyjnej. W nowym mieszkaniu mają indukcję, ja u siebie na gazie gotowałam i moje garnki chyba nie pasują. Nie mają w każdym razie żadnego opisu.
Jak się sprawują garnki z Tefala? Czy patelnie Tefala Ingenio nadają się do kuchenki indukcyjnej?

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:

Refluks u mnie zdiagnozowano jakiś 4 lata temu, obecnie chyba go zaleczyłam ale lubił powracać wiosną i jesienią
Ooooooo , te też nadają się do kuchenki indukcyjnej a są od Tefala tańsze Może na takie się skuszę.

Na refluks do końca życia trzeba uważać. Miałam zaleczony, ale w czasie ciąży mi się odnowił. Szczególnie przez pierwsze 3 miesiące miałam problemy - głównie bóle. Ostatnio nic nie mogłam jeść, ale teraz jest oki. Tylko ta zgaga mnie męczy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 11:59   #508
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dobry wieczor
Nie dam rady nadrobic 5 stron, glowa mi peka, mam zatkany nos, kicham co 5 minut i mam goraczke. A jutro pobudka o 6.30 i do roboty .
Bylam w aptece to mi powiedzieli ze jedynie paracetamol moge brac albo inhalacje robic. Moim zdaniem jak nic nie bede brala to skonczy sie pewnie antybiotykiem;/. Ostatnio bylam chora w 3. miesiacu i dostalam penicyline od lekarza. Jak na razie biore paracetamol przeciwbolowo.
Pearl opis mieszkania jak marzenie, trzymam kciuki zeby udalo sie wam je kupic
Zdrowiej nam szybko

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczyny spejalnie dla ciezarowek jest taki syrop prenalen, mi pomogl na przeziebienie. Szybkiego powrotu do zdrowia
Potwierdzam ,jest bardzo dobry ,teraz już 2 raz mi pomógł

Cytat:
a potem czeka mnie nie lada wyzwanie, musze zrobić lampion na konkurs w przedszkolu a ja takie beztalencie techniczne jestem... a jeszcze córa zażyczyła sobie żeby lampion wyglądał jak księzniczka roszpunka no nic kupie duzo włóczki na włosy, jakąś bibułe, klej i będziemy tworzyć, bo to ma byc praca wspólna z dzieckiem
Ale w Shreku roszpunce spadła peruka i okazało się ,ze jest łysa więc nie musisz dokupować włóczki na włosy
Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Wszystkim

Ja tu do Was pierwszy raz zaglądam Mam nadzieje, że mogę jeszcze do Was dołączyć. Mam termin na 5 stycznia i tak mnie ostatnio wszystko przeraża. Na nic nie mam czasu Macie może jakieś linki do stronek z wyprawkami, gdzie są polecane konkretne produkty, kosmetyki itd.. My dopiero mamy wózek i troszkę ubranek i mam wrażenie, że nie zdążę ze wszystkim przed rozwiązaniem.. mieliśmy isć do szkoły rodzenia.. i tak sie zbieramy, że się zebrać nie możemy a tu już 29 tydzień Tak poza tym to dzidzia sie strasznie wierci, potrafi mnie w nocy obudzić, do tego mam straszne zgagi, które też nie dają mi spać w nocy
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamusie
Witaj ,na 1 stronie masz podane wyprawki i inne przydatne info

Cytat:

Ja wypiorę to co mam tak do 74 cm chyba

Cytat:

Ooo też była ciężarna??
To w takim razie:
Niech wie, że .... a jaki masz znak zodiaku???
Agatek co ty dziewczyno bierzesz
Gin podaje mi rękę już bez rękawiczki tak w woli ścisłości

Cytat:
Dzień Dobry mamuśki
Potwierdzam to co napisała hmmm nie pamiętam ,ale cola mi też jako tako pomagała
Cytat:
My dostaliśmy garnki od moich rodziców,kupili je w biedronce kilka lat temu jak kupiliśmy mieszkanie i jestem zadowolona.Najważniejsze żeby miały w miarę grube dno a nie sama cienizna na dole.Ja mam takie z przezroczystą pokrywką a rączki są plastikowe i sie nie nagrzewaja jak gotujemy.To chyba najważniejsze

Mamusiom które życzyły mi zdrowia dziękuje ,juz sie lepiej czuje ,boli tylko gardło czasmi i mam katar ale juz przynajmniej nie musze leżeć
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:00   #509
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszłaś z cytryną na badania, czy od razu z wyciśniętym sokiem?
Ja normalnie w szpitalu cytrynę wcisnęłam ( połówkę dużej)

Cytat:
witam laseczki

zaraz wybieram się do rodzinnego po skierowanie do urologa i na badania krwi i moczu...

Stopka, pokaż nam później to dzieło

Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Wszystkim

Ja tu do Was pierwszy raz zaglądam Mam nadzieje, że mogę jeszcze do Was dołączyć. Mam termin na 5 stycznia i tak mnie ostatnio wszystko przeraża. Na nic nie mam czasu Macie może jakieś linki do stronek z wyprawkami, gdzie są polecane konkretne produkty, kosmetyki itd.. My dopiero mamy wózek i troszkę ubranek i mam wrażenie, że nie zdążę ze wszystkim przed rozwiązaniem.. mieliśmy isć do szkoły rodzenia.. i tak sie zbieramy, że się zebrać nie możemy a tu już 29 tydzień Tak poza tym to dzidzia sie strasznie wierci, potrafi mnie w nocy obudzić, do tego mam straszne zgagi, które też nie dają mi spać w nocy
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamusie
Witaj
Z tego co widzę jesteś z Tarnowa,tak?

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a my zaczynamy remont pokoi trzeba gipsować ściany więc syfu bedzie cała kupa no ale od 1 mój tż wprowadza się do mojego rodzinnego domu ciekawe jak to bedzie oczywiście mój tata niezadowolony strasznie
Agacia, dobrze będzie
A tacie przejdzie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:01   #510
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
na kredyt na 500tyś też trzeba nieźle zarabiac - rata wyjdzie pewnie podobna
No chyba, że rodzice wyłożą kasę więc luz blues

ja nie mam nawet sztuki na 68

super, że wszytko dobrze oby tak do końca!!!
Co do raty kredytu to racja. Ale przynajmniej wtedy płaci się za swoje
Ja mam kilka ubranek większych, bo jak siostra wyjęła ubranka po córce, to brałam co mi się podobało, bo mówiła, że drugi raz nie będzie wyciągała
Te garnki tefala ma moja siostra i jest z nich bardzo zadowolona. Ale największy garnek ma pojemność 4l. U nas jest 5 osób w domu, więc rosół np. gotujemy w garnku 6l. 4l to dla nas za mało

Cytat:
Dzięki za opinię Chyba się na nie zdecyduję
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości