|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Mam je na pojutrze... a jak można to zmieniać?
#482 |
Raczkowanie
|
Mam wielką ochotę na to http://www.jezykiobce.pl/angielski-i...verbs,526.html Idioms & Phrasal Verbs
![]() Też obmyślam moje postanowienia noworoczne ![]()
#483 | ||
Zakorzenienie
|
Ja dziś zrobiłam powtórki z tutora i obejrzałam kolejny odcinek Merlina. Coś mi dziś nie szło jego zrozumienie... właściwie, to prawie wcale nie rozumiałam dialogów.... Ciągle padały w nich nazwy jakiś stworów, zjaw, magów, jakieś nazwy i opisy paranormalnych miejsc... tak mi się przynajmniej wydaje... Sens całego odcinka zrozumiałam z zachowań i kontekstu, ale dużo straciłam...
Wczoraj mi się dużo lepiej oglądało, a odcinek właściwie był o tym samym...
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Rozeznanie
|
Ja obejrzałam jeden odcinek HIMYM, zrobiłam 500 powtórek, dodałam 80 słówek i wypisałam sobie kilka nowych z intensywnego z Hiszpańskiego. Jutro robię znów powtórki i nowe słówka, kilka zagadnień z gramatyki hiszpańskiej i idiomy i phrasale z angielskiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy!
![]() Nie wiem co się stało, ale zaczęło mi wyskakiwać takie okno i nie mogę się uczyć nowego materiału! Jeszcze wczoraj wszystko było OK! ![]() Stworzyłam nowy profil i wszystko działa. Tylko na tym właściwym nie che ![]()
Vi alla, alla har något att ge. Włosy: 43cm (03.11.2014) Cel: 50 ![]() Drożdże: 6/30 Edytowane przez bleedingsun Czas edycji: 2011-12-30 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam dziś jechać do Bydgoszczy do Focusa na zakupy a tu lipa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Bardzo miło mi się Was podczytuje, mobilizujecie do nauki
![]() Żeby była ona w pełni owocna w moim przypadku, chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z Was uczyła się ze strony http://www.ang.pl/nauka/slownictwo/1 ? Stronka fajna, dużo zwrotów, nic tylko się uczyć. Ale po zalogowaniu, kiedy przejdzie się do systemu nauki słówek i wybiera dane zagadnienie( tematykę) do nauki , widać, że jest to dodawane przez uzytkowników. Stąd też moje pytanie: czy przed umieszczeniem na stronie moderatorzy sprawdzają poprawność? Czy ktoś to kontroluje i mogę mieć pewność, że wszystko zapisane tam jest poprawnie? Czy zależy to od użytkownika i jego źródeł skąd czerpał tę wiedzę i się nią podzielił? ![]()
#489 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, widzę, że dużo z was korzysta z etutora.
![]() Jesteście zadowolone? Bo chcę wykupić abonament i nie chcę żałować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Doła mam, nawet nie zrobiłam dziś żadnej powtórki z profesora. Muszę się dziś zmotywować. Jak przygotowania do sylwestra? Zaraz zaczynam sernik piec ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dajesz na ustawienia powtorki czestotliwosc powtorek zmieniasz na ta jaka Ci odpowiada ![]() U mnie przygotowanie beda polegac na zalozeniu jeansow na tylek i sweterka + umalowanie oka bo ide na maraton filmowy do kina ![]() ![]()
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Kiedy słówka w profesorze trafią do opanowanych?
#494 |
Rozeznanie
|
przeczytaj sobie ksiazeczke jaka dostalas z programem wszytsko tam jest opisane !!!!!!!
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To właśnie jedna z moich wad, nigdy nie czytam dołączonych instrukcji ![]()
![]() |
#496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powtórki zrobione, nowe słówka do PP dodane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zrobilam dzisiejsze powtorki w PH. Na jutro i pojutrze dalej ponad 200slow w powtorkach!
![]() |
#498 |
Rozeznanie
|
Peru - no to niefajnie. A skąd jesteś - pewnie pisałaś już, ale w sumie nie wiem. Ja właśnie skończyłam szarlotkę i wrzuciłam do piekarnika.
bleedingsun - też nigdy nie czytam instrukcji itp. i kilka razy się na tym przejechałam, więc wiem, że warto ![]() Ja też zostaję w domu tyle, że z rodzicami i dziadkami. Nie miałam ochoty nigdzie się ruszać, wypijemy coś pewnie, pogramy w scrabble i będzie fajnie ![]() ![]() Dobra, lecę zrobić listę postanowień, powtórki w PH i może coś jeszcze zrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
Jutro wpisujemy swoje postanowienia noworoczne odnośnie języków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
U mnie będzie pewnie dość dużo
![]() Dobra, w takim razie ja zacznę ![]() Moje językowe postanowienia noworoczne: 1. Codziennie uczyć się niemieckiego słownictwa z programem Profesor Klaus. 2. Przed maturą przerobić materiał z książek: - Advanced Grammar in Use - Longman matura rozszerzona z języka angielskiego - Angielski w ćwiczeniach dla zaawansowanych - Matura Companion poziom rozszerzony - Repetytorium maturalne Direkt poziom podstawowy - Repetytorium maturalne Direkt poziom rozszerzony - Niemiecki repetytorium leksykalno-tematyczne - Repetytorium maturzysty z Grega do j.niemieckiego , poziom podstawowy i rozszerzony 3. Starać się jak najczęściej słuchać niemieckiego radia. 4. W wakacje zacząć naukę trzeciego języka (najprawdopodobniej rosyjskiego) 5. Kupić Profesora Henry'ego poziom 3 i 4. 6. Być systematycznym i zwalczać lenistwo!!!
Vi alla, alla har något att ge. Włosy: 43cm (03.11.2014) Cel: 50 ![]() Drożdże: 6/30 Edytowane przez bleedingsun Czas edycji: 2011-12-31 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Mnie się marzy osiągnięcie przez ten rok poziomu C1 z angielskiego, B2/C1 z hiszpańskiego i conajmniej B1 z niemieckiego. W tym celu nauka z profesorami i gramatyka + przełamanie się i gadanie po hiszpańsku
![]() ![]() A teraz idę nadrabiać zaległości w nauce słownictwa z Henrym, wyjechałam ostatnio na dwa dni i nie miałam kiedy zrobić powtórek i nowych słówek, a postanowiłam dodawać codziennie po 150 słówek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dojść chcemy.
To ja zaczęłam robić ostatnie powtórki w profesorach by w nowym roku zacząć bez zaległości.
Dobrze, że ten rok się już kończy, bo nie był dla mnie zbyt miły. Edytowane przez Peru Czas edycji: 2011-12-31 o 10:59 Powód: edycja posta |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z powtórkami jestem na szczęście na bieżąco teraz, staram się nie odpuszczać, bo później ciężko z motywacją do nadrobienia -.- Mogłabym śmiało powiedzieć, ze to był najgorszy rok w moim 19-letnim życiu, początek 2012 też nie zapowiada się lepiej póki co, ale staram się nie poddawać. Życzę Wam wszystkim powodzenia w nowym roku, żeby wszystko szło po Waszej myśli i języki uczyły się same ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zadomowienie
|
Oto moje założenia:
Angielski do końca lipca przerobić słownictwo 1 & 2 Profesora Henry zacząć od sierpnia słownictwo 3 & 4 Profesora Henry przerobić książkę „Essential Words for the TOEIC” przerobić gramatykę „Grammar for business” Niemiecki do końca marca przerobić poziom 1 Profesora Klausa do końca października przerobić poziom 2 i rozpocząć poziom 3 Profesora Klausa nie opuszczać zajęć z niemieckiego uczyć się biznesowego niemieckiego Hiszpański do końca kwietnia przerobić “Język hiszpański dla początkujących” O. Perlin do końca września przerobić “Język hiszpański dla zaawansowanych” O. Perlin do końca roku 2012 przerobić Profesora Pedro uczyć się gramatyki Rosyjski od września lub października rozpocząć naukę Dodatkowo: czytać i pisać w wyżej wymienionych językach zamówić prenumeratę czasopism językowych Musiałam sobie umieścić to w podpisie żebym nie zgubiła tego ![]() Edytowane przez Peru Czas edycji: 2011-12-31 o 11:16 Powód: edycja |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Imperatorowa Undi I
|
Jeśli chodzi o językowe postanowienia to: rosyjski B1, francuski B2, szwedzki B2 oraz oczywiście rozpoczęcie nauki kolejnego języka z mojej listy (ale nie wiem którego
![]() Super zabawy i wszystkiego dobrego w nowym roku ![]()
#507 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Jesli chodzi o moje postanowienia jezykowe na ten rok to nie sa jakies specjalne, wlasciwie sa kontynuacja tego co robie caly czas ![]() skupie sie tutaj glownie na hiszpanskim i niemieckim, ale wiadomo ze nie zapomne o pozostalych dwoch jezykach ![]() - mam zamiar w ciagu tego roku skonczyc dodawanie slowek w Pedrze i Klausie ![]() - ogladac seriale - pojechac do Hiszpanii i Austrii ![]()
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała jeszcze w końcu zmobilizować się do czytania książek po hiszpańsku i za jakiś czas może proste czytanki po niemiecku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z czego się uczysz? Mi się marzy zanabycie jakiegoś samouczka i lizniecię choś trochę tego języka Ale to dopiero wiosną może, jak się z fińskim jako tako uporam, dziś katuję się gramatyką, typy rzeczowników i ich odmiana ![]()
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Chciałam dołączyć do was , z racji tego , że nie znam z dobrze żadnego języka , biorę się od Angielskiego .
Też mam konto na Interpals , dopiero od kilku dni . Czego unikać , przedewszystkim panów "muzułmanów" , którzy są bardzo uparci i nie rozumieją co to znaczy nie . Nie podawać od razu namiarów na fb :P Mój angielski na razie stoi w martwym punkcie , fakt , na ogół codziennie gadam z jakimiś obcokrajowcami , ale nic się nie uczę , nie powtarzam , czasem banalne słowa wylatują mi z głowy . Nie wiem jak się zmotywować . ![]() Z języków z którymi miałam do czynnienia to : Rosyjski i Niemiecki , no ale nic nie umiem . Rosyjski jeszcze jeszcze , natomiast Niemcki nie używany i nie słyszany od 6 lat . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.