|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Wlasnie wykupilam sobie karnecik na 3 miesiace na silownie
![]() Od dzisiaj zaczynam cwiczyc ![]() Genralnie mam dzisiaj bardzo dobry dzien a przynajmniej poczatek, bylam w banku porobilam przelewy, zaraz bede jechac do miasta do apteki tez zajde po suple, na silownie skocze po obiadku Mam jeszcze sterte prasowania ktora zajme sie pozniej![]() Przesylam duuuuuzo pozytywnych wibracji!!
|
|
|
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Cytat:
mam się na kim wzorować
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie kochane
![]() u mnie ciemno, brzydko i mglisto na dworze..... nic się nie chce oprócz spania Dziś się znowu nie zważyłam bo gadałam z mężem przez telefon i przy okazji robiłam sobie płatki i tak się zagadałam że zapomniałam o wadze..... no ale cóż. Zważę się po okresie dopiero bo teraz to już nie ma sensu skoro za 6 dni mam dostać okres. Dziś nigdzie nie wychodzę! Cały dzień siedzę w domu! w końcu! Moja mama odbierze Oskara z przedszkola i mi przyprowadzi
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki znacie może jakiś nieszkodliwy sos do sałatek?
np do kapusty pekińskiej z pomidorem...
|
|
|
|
#485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Centrum ma w sobie naprawdę dużo żelaza Teraz taka pora roku, że ludzie są ospali i ciągle zmęczeni...... Ale badania koniecznie zrób!!! ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Pisałam już że pieska nie mogę bo z psem jest wiecej obowiązków , psa nie zostawię w domu na np 2 dni, no i nie mam możliwości wychodzenia z nim na dwór bo z kim będę dzieci zostawiała? A synek ma 5 lat a drugi 2 latka więc oni z pieskiem nie wyjdą Ten kotek co zamierzam go kupić jest już od urodzenia wychowywany w towarzystwie dzieci i z tego co czytałam koty syberyjskie są to najłagodniejsze koty z wszystkich, które nie przejawiają a ni odrobiny agresji nawet gdy męczą je dzieci. Moje dzieciaki kotka i tak nie będą męczyły bo starszy synek już rozumie, że nie wolno a młodszy jest taki że muchy by nie skrzywdził. ![]() Oczywiście nie wykluczam że może drapnąć dlatego pazurki będzie miał regularnie podcinane Z psem też nie ma pewności że nie ugryzie, pies może nawet zabić dziecko dlatego ja na razie pieska nie chcę ale może za kilka lat pomyślę o jakimś łagodnym piesku np cocker spanielu czy seterze irlandzkim
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Monia - byłam w aptece i kupiłam Centrum
pytałam się aptekarki czy mogę do tego brać Ascofer (żelazo) i powiedziała że tak, bo w Centrum nie ma tak dużo żelaza i to na pewno mi nie zaszkodzi. Sprawdzałam i pisze, że jest tylko 5mg więc będę brała to i to. Żelaza to ja zawsze miałam bardzo malutko w organizmie, już 3 razy miałam anemie a żelaza miałam 0,33 tylko. Więc i teraz pewnie mam to samo, bo w Niemczech jadłam mało wartościowych rzeczy
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że kupiłaś te witaminki Co do żelaza to na tej ulotce : http://farmako.pl/p,pl,1564,centrum+...+tabletek.html jest napisane, że żelaza jest 18 mg ! A dziennie zapotrzebowanie organizmu w żelazo wynosi 10 mg. Może kupiłaś jakąś inną wersję tych witaminek i dlatego jest inny skład? No bo jeśli w tym Twoim Centrum jest tylko 5 mg to faktycznie mało. Dziwna sprawa no ale jak masz jeszcze dodatkowo żelazo to będzie na pewno dobrze A jak z okresem? Coś już się zaczyna dziać czy nadal cisza?
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie zjadlam przepyszny obiadek, alez ja uwielbiam grahamki z twarozkiem i szczypiorkiem
![]() Nic mnie tak nie zapycha jestem strasznie pieczywo-lubna ale wiem ze trzeba ostroznie Wrocilam z zakupow kupialm Cetrum(ale robimy im reklame mogliby nam cos placic za to ) tran z olejem z wiesiolka bo wiem ze dobrze dziala na jedrnosc skory![]() O 16 wybieram sie na silownie ale bedzie hardcor, juz tyle nie cwiczylam bedzie sie lalo ze mnie to pewne |
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na obiad zjadłam kawałek jabłecznika z kawką Ja dzisiaj z domu sie nie wynurzam zrobiłam sobie dzień lenistwa! w końcu!Te Centrum to faktycznie powinno nam coś zapłacic heheheh no taka reklama! Powodzenia na siłowni Tylko nie szalej za mocno bo jutro z łózka się nie podniesiesz
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg 06.2011 - 57 kg 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2011-11-14 o 15:49 |
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biala Czekoladka co do tej gruszki - ja calkiem przestalam jesc gruszki i winogrona teraz, bo maja sporo cukru. Jablko lepsze.
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Uff.. po weekendzie znowu ciezko Dobrze, że waga bardzo nie podskoczyła tylko 0,5 kg. Znowu mam 55,5 kg![]() Ale naprawde nagrzeszyłam. Pizza, piwo, zupa czosnkowa z boczkiem, ciasto, cukierki![]() Dzis juz ok ![]() I platki +mleko - ok 7 II jogurt pitny - dopiero o 12,30 III 2 kromki chleba z serkiem topionym ok 14 (chyba z czasem nie wyrobiłam, II za pozno ale wtedy mialam w pracy czas) I moje pytanko... Jak minie godz jedzenia to darowac sobie jeden posiłek czy zjec i nastepny po 1 -1,5 godz??? IV salatka (pekinka kurczak pomidor feta) z kromka chleba (no i 1 ferrero rocher V bedzie 2 jajka na miekko (nie za duzo???) Monia co do kota to faktycznie wykastrowany spokojny. Mój były chłopak miał kocura wykastrowanego. Wogóle na dwór nei wychodził. Mieszkał na 4 piętrze i balkon był otwarty (wychodzil sie wietrzyć keidy chciał ![]() ) i nie miał chęci wyskakować . Przy kocie duzo mneij obowiazkow, Zostawisz wode i sucha karme i nawet tydz moze sam zostac. Wiem, że u kol tak zostawał jak wyjezdzalismy.. No moze odrobinke podrapał kanape i dywan, ale jak mu sie pazurki obetnie to i to można wyeliminować![]()
|
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Kamikadze ale Ci zazdroszczę tego Zakopanego , chcieliśmy z Tż pojechać tam na sylwestra ale ceny za nocleg kolosalne. Nigdy nie byłam w górach zimą
![]() Paulownia u mnie takie gadanie nic nie pomoże zjadłam po obiedzie 3 bita ![]() No bo tak sobie pomyślałam że jak ma leżeć i tydz mnie kusić to go zjem dziś i bd spokój Monia widzę że strasznie Cię nabrało na kotka Świetne są te syberyjskie i brytyjskie też bardzo mi się podobają takie szare mięciutkie a ja mam takiego o jak w załączniku, tylko zdj robione jak był jeszcze mały Białaczekoladka gratuluję spadku |
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuję SOS włoski z Knorra niby trzeba go rozrobić z woda i olejem ale ja rozrabiam z samą wodą ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
No to widzę weekend pełen wrażeń miałaś i rozpusty tez by mi się taki przydał w koncu![]() Nie duzo Ci waga podskoczyła więc naprawde nie masz się czym przejmować. 2 dnia dietki i wszystko wróci do normy Jak minie godzina jedzenia to nic nie darujemy sobie. Jemy normalnie. Najwyżej później sobie zjesz kolejny posiłek godzinke później. O fajnie, że o tym kocie napisałaś Ja mimo wszystko będę bała się samego zostawiać go na balkonie, bo może coś mu odbije i skoczy.... No i oczywiście wykastruje go na pewno. Właśnie fajne jest to, że przy kocie jest dużo mniej obowiązków i można go zostawić w domu na cały dzień czy dwa. Ja tam w sumie nigdzie nie wyjeżdżam ale nie raz się zdarzy, że niema mnie w domu cały dzień i gdybym miała psa to już byłby problem.
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I troszkę wody jak chcesz mieć więcej sosu
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te bez rodowodu to na drugim końcu polski najszybciej kupię Zastanawiam się nad tym z hodowli 20 km ode mnie ale on 1100 zł strasznie dużo...... tu jest aukcja: http://allegro.pl/show_item.php?item=1932279674 Sliczne są i dziś pisałam maile z właścicielką że ma jeszcze dwa kocurki i tak mnie nakręciła że szok
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ja mam chyba jakiś inny Centrum, no i opakowanie mniejsze bo 30 tabl, zapłaciłam 25zł
no i w moim jest 5mg żelaza tylko, więc jak będę brała też Ascofer to myślę, że będzie ok ![]() A co do @ to dalej cisza czytałam o tej luteinie to pisało, że okres powinien wystąpić po zakończeniu brania luteiny, a ja jutro mam ostatni dzień ją ssać i koniec, no i lekarka kazała mi czekać do 14dni.
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja chyba mam jakąś grype jelitową....
Dziś w ogóle nie mam apetytu!!! Nie chce mi się nic jeść i z godzinę temu tak mnie przeczyściło że masakra jakaś... myślałam że z łazienki dziś nie wyjdę... Strasznie mało dziś zjadłam a dokładnie to tylko płatki rano z mlekiem , potem jeden kawałek jabłecznika z kawą, potem znowu kawałek jabłecznika z Plussszem Detox i teraz dopiero przed chwilą kromkę chleba z Almette i plastrem szynki + cały mały pomidor. Może tak po tym jabłeczniku mnie przeczyściło? sama nie wiem.... Idę zaraz kąpać dzieci a potem po moim serialu sama wskoczę do wanny na szybkiego i się wykapię. Dzieciaki sobie bajki będą oglądały więc będe miała czas dla siebie
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
No kochane ja juz po silowni
![]() Nie cwiczylam sto lat, oczywiscie litry potu ciekly mi nawet z oczu hahaha Było 30min na biezni, 15min na rowerku i 45min na steperku i 10min na platformie wibracyjnej ![]() Fajnie bylo ale nad moja kondycja trzeba bedzie ostro popracowac ![]() Narazie bede chodzic 3 razy w tyg po 1.5h a w nastepnym juz 4 razy w tygodniu, zobaczymy co z tego bedzie ![]() Odnosie Centrum u mnie tez żelaza jest 5mg, kupilam odrazu 60tabletek i zaplacilam 24.80. To jest jakas wersja centrum z wieksza dawka luteiny, takze powinno byc ok ![]() Jutro mam ambitny plan zrobic sobie abrazje wodna a pozniej kwasy bo moja buzka wola o pomooc
|
|
|
|
#500 |
|
amor vincit omnia
|
monika bardzo mało dziś zjadłaś... nic konkretnego tak naprawdę... może stąd taka reakcja
|
|
|
|
#501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak miałam anemie to brałam Hemofer czy jakoś tak Lekarka mi wtedy to przepisała. No to czekamy na Twój okres z niecierpliwością ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Tu skopiowałam najważniejsze informacje w Wikipedii : Kot syberyjski - rasa kota domowego, zaliczana do ras półdługowłosych, pochodząca z Syberii. Zarejestrowana w FIFe dopiero w 1998 roku. Panuje przekonanie, że koty tej rasy nie uczulają ludzi tak jak koty innych ras, ponieważ ich ślina zawiera mniej białka fel d1. Historia rasy Kot syberyjski to przedstawiciel jednej z naturalnych ras półdługowłosych. Oznacza to, że jego ewolucja przebiegała bez udziału człowieka. Początki rasy datuje się na XVII w., choć niektóre źródła podają nawet XI w. Pochodzi z Syberii i dlatego jest jednym z najczęściej występujących kotów domowych w Rosji. Charakter Koty syberyjskie to zwierzęta ruchliwe, żywiołowe, z dużym temperamentem. Są bardzo przyjacielskie, uczuciowe. Nie są agresywne, nie mają również niszczycielskich zapędów. Koty te bardzo lubią wspinać się i skakać, co potwierdza ich częste odpoczywanie na wysokich półkach i szafach. Są wspaniałymi myśliwymi. Jest prawdopodobne, że mieszkańcy Syberii używali ich jako "stróża" domu, ponieważ potrafił reagować mruczeniem na widok zbliżającego się obcego. W rodzinie jest serdeczny i towarzyski, nie natarczywy, niezależny. Jak dla mnie ta rasa jest idealna ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
No mało mało... jakoś nie mam apetytu za to ciągle latam do łazienki siku ale pęcherza nie mam przeziębionego.
|
|
#502 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw, a moze to ten Detox tak podziałał na Ciebie gwałtownie?
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam iśc na siłownię ale moja koleżanka zrezygnowała i samej mi się nie chcę. W tym roku to chyba sobie faktycznie odpuszczę, od wiosny zacznę na nowo wszystko. Super, że ćwiczysz moment i schudniesz Obyś tylko zakwasów nie miała na początku bo to nie raz zniechęca Co do Centrum to najwidoczniej jest kilka wersji tych witaminek albo w internecie się walnęli w ulotce Ja przed Świętami tak z 2 tygodnie pójdę na oczyszczanie buźki. No chyba, że będe musiała za kota zapłacić 1100 zł to nie pójdę ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
No naprawdę ta rasa kotów jest boska czytałam komentarze ludzi którzy mają tego kotka w domu i wszyscy są zgodni, że te koty są bardzo podobne charakterem do psów tak samo uczuciowe i przyjacielskie, chodzą ciągle koło nogi właściciela po całym domu No i wypowiadało też się wielu alergików którzy twierdzą, że od innej rasy kotów mają alergię a z tym kotem śpią i nic im nie jest Kurde jakbym wiedziała że taka cudowna rasa istnieje to już dawno bym kupiła tego kotka A Ty skoro masz juz kotkę to może kup jej kocura i będziesz miała piękne półsyberianczyki ![]() ![]() ![]() Też myślałam o tym Plussszu Detox no ale aż tak????? Ja go dopiero 5 dni piję.... aż takie silne są tabletki musujące? Tym bardziej, że to suplement więc rewolucji nie powinien wywoływać no ale wszystko możliwe
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec chodze sama, naszczescie wlasciciel silowni jest moim znajomym wiec czesto do mnie zachodzi i pyta jak mi idzie a tak mp3 na uszach i reszta mnie nie obchodzi![]() Mam duza satyfskacje ze zrobilam ten krok dalej, bo jednak caly czas mialam wymowki roznego rodzaju, trzeba dooopke ruszyc zeby cos osiagnac jestem tego swiadoma ![]() Ale teraz jestem tak wypompowana a chcialam jeszcze poprasowac nie wiem jak to zrobie bede sie musiala jakos przelamac A Ty kochana moze powinnas odstawic ten plusz moze po tym te biegunki? Patrzac na to co zjadlas nie powinno nic takiego miec miejsca. Mam nadzieje ze niebawem wszytsko ustanie ![]() A wracajac do kota to ten syberyjski faktycznie jest najlepsza opcja, ale cena kosmiczna dla mnie za bardzo wygorowana... Probuj jakos innymi sposbami moze sie uda ![]() Sama teraz mam ochote na kotka i co ja poczne
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przed kastracją bywała z lekka agresywna. I w ogóle ona jest aspołeczna trochę, jak mój mąż, btw, świetnie się rozumieją we dwoje![]() A z tym Pluszem to mi pasuje, miałaś jakiś zastój, przybrałaś wagi, pewnie trochę wody w tym było, no i Plusz zaczął odblokowywać Cię po paru dniach, gwałtownie, bo Ci się nazbierało... Może tak być podobno
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po pierwszej ciąży przytyłam 30 kilo i nie znałam jeszcze wtedy diety 1000 kcal więc chodziłam na siłownię aby schudnąć. Bardzo dużo wtedy ćwiczyłam i również ładnie schudłam choć nie tyle co teraz. Po drugiej ciązy na siłownię nie chodziłam ale byłam na diecie no i waga szybko spadła. Ty łączysz siłownię z dietą więc efekty będą rewelacyjne Co do Plusssza to nawet jeśli to jego sprawka że tak mnie przeczyściło to w sumie i dobrze, bo juz dawno tak lekko się nie czułam Za to teraz zrobiłam się taka głodna, że masakra...... zjadłam 3 ciastka francuskie z marmoladą w środku ( takie malutkie) i za chwilę parówkę z kromką suchego chleba i ketchupem! I dalej jestem głodna!!!!! Musze być twarda i nie jeść już nic dzisiaj!!! Co do kotka to ja bym na Twoim miejscu kupiła sobie Widziałam nawet że w Lublinie babeczka ma na sprzedaz te syberyjskie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Dobrze, że Twój mąż przynajmniej lubi koty bo mój mąż nie za bardzo...... on jest przekonany, że koty to chodza po domu, walą kupy i że śmierdzą. Dużo ludzi tak myśli niestety No a z Plusszem to tak mogło być jak piszesz dobrze że mnie przeczyściło bo ciężko się czułam a teraz jest o wiele lepiej
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Miłej nocki gwiazdy
![]() Ja juz w łózeczku, zmeczona jakas padłam ![]() Na kolację wsunęłam serek wiejski 200g + pol jablka ehh i wstyd sie przyznać ...kawaleczek szartotki taki 3 na 2 cm. Kroilam dla tz i jakos nieswiadomie pochłonęlam ![]() No nic.. Trudno. Od tego sie nie umiera. Słodkich snów
|
|
|
|
#509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę ją przekupić jakimś plastrem szynki![]() Ooo skubana, zwracam honor, tam był w fałdzie jakiś insekt i go zeżarła właśnie, jednak nie jest taka głupia wcale
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2011-11-14 o 21:54 |
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Ta właścicielka kotków ze Sztumu która chce je sprzedać za 1100 zł z rodowodem przysłała mi zdjęcie przed chwilką kociaka który mógłby być mój
zaraz wracam kot.jpg słodki
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

), buraczki
np do kapusty pekińskiej z pomidorem...

Dobrze, że waga bardzo nie podskoczyła tylko 0,5 kg. Znowu mam 55,5 kg