|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
My wesele mamy w tym roku, a Pod Róża pytaliśmy jakoś we wrześniu 2012 i wtedy podawali 150zł. Wiem też, że cena zależała od miesiąca. Najdroższy jest podobno czerwiec i sierpień, ja pytałam o lipiec, więc może dlatego mniej. Albo po prostu zdrożało
|
|
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-02-01 o 08:46 |
|
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Sale już zarezerwowaliśmy, forografa również
Podczas pierwszej wizyty u Księdza dajemy jakiś zadatek? Należy mieć już komplet dokumentów - my na szczęście jesteśmy z jednej Parafii. |
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Karolina 83, my ciasta mieliśmy swoje na rozdanie, w pojemnikach w lodówce i dawaliśmy sami. Ciasta z wesela zostają na poprawiny. U nas poszło praktycznie całe ciasto, więc nie było by bardzo czego dać.
Ile płacicie od osoby teraz w Novum??? Na ten rok? Edytowane przez aga2012 Czas edycji: 2013-01-31 o 22:22 |
|
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
anka1897 na pierwszym spotkaniu nic się nie daje i nie potrzeba żadnych dokumentów
My mamy wesele w wakacje i ksiądz nam kazał jakieś 3msc przed weselem udać się do usc po jakieś zaświadczenia i dopiero wtedy zaczyna się cała procedura z pieniędzmi itd ja mam przed sobą kurs, podobno da się zrobić go w tydzień
Edytowane przez kalorina83 Czas edycji: 2013-02-12 o 09:44 |
|
|
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,
mam prośbe o doradzenie w sprawie zespołu. Niestety wybór mamy już mały Vivat, Komfort oraz Nocne Alibi, System Band.Podzielcie się opiniami na ich temat. Z góry dziękuję
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-02-05 o 22:27 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
Mogę pomóc tylko w sprawie zespołu Sukces Band bo na niego się zdecydowałam i przyznam szczerze, że nawet nie szukałam innego. Bardzo mi zależało,żeby grali na moim weselu, bo grali u mojej przyjaciółki i się super bawiłam
Ale wiem, że inne mogą być nawet lepsze Może są filmiki "próbne " tych zespołów na youtube?
|
|
|
|
|
#488 |
|
Wtajemniczenie
|
Sukces Band odpada bo mam wesele w tym samym terminie co klaudik21
Chceliśmy the accords ale już są zajęci, tak samo jak Orion Band.
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-02-21 o 14:00 |
|
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
Niestety żadnego z tych zespołów nie znam ( być może gdzieś byłam na weselu, gdzie grali, a nie pamiętam, że to ktoś z tych co napisałaś - możliwe ), więc nie bardzo pomogę.
Karolina...my byliśmy zadowoleni z wesela bardzo, pomimo tych wszystkich negatywnych opinii. Kwestia dokładnego wyboru i dogadania się konkretnego. |
|
|
|
|
#490 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy ktoras moze dac mi namiary do tej fryzjerki Luizy o ktorej byla mowa??! Bo slysze same pozytywne opinie o niej i tak sobie mysle zeby sie umowic do niej.
|
|
|
|
|
#491 |
|
Przyczajenie
|
I mozecie mi powiedziec cos o hotelu red?? bo wiem ze jakis czas temu mial dosc mieszane opinie ale nie znam nikogo tak naprawde kto tam mial wesele albo chociaz byl tam na weselu
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Mam informacje ale niepotwierdzoną na 100%. Ze Novum zbankrutowało. Wiem to od kogoś z rodziny kto miał mieć w sierpniu wesele. Zadzwonili do nich żeby szukali innej sali, ale zaliczki nie chca zwrócić. Moze dowiedzcie sie czegos na ten temat.
|
|
|
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
Uff dzwoniliśmy, na szczęście to tylko plotka z tym bankructwem
) ))Wszystk o jest w jak najlepszym porządku![]() Co do Rada - też się nad nim zastanawiałam, trzy lata temu byłam tam na imprezie i jedzenie było 1klasa, a w zeszłym roku już średnie.Ale zależy kto co zamówił, kto co lubi Jednak ostatecznie zrezygnowałam z Reda przez ten staw, zabezpieczony barierkami z dużymi szparami i jak widziałam jak się dzieci przez nie wychylają, to aż mi się słabo robiło!i to dla mnie największy minus tej sali, reszta jest ok![]() ewka82..też się zastanawiam nad Luiza, ale poczekam na więcej opinii, zresztą póki się same nie przekonamy to się nie dowiemy
Edytowane przez kalorina83 Czas edycji: 2013-02-12 o 09:52 |
|
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
To dlaczego oni zmienili sale na jakąś w Jacentowie?? Moze sami zrezygnowali?? Nie wiem. W każdym bądź razie dobrze ze wszystko jest w porzadku.
Co do Luizy to jesli ma talent podobny do siostry to ładnie czesze. |
|
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
W ubiegłym roku byłam na dwóch imprezach w Redzie - niestety jedzenie nie było za dobre - jednak kwestia gustu i tego co wybierzemy do podania na weselu. Natomiast bardzo fajna sala do tańczenia, obsługa też ok, ładne otoczenie.
|
|
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
madziaciu..trudno powiedzieć dlaczego zmienili
Może właśnie smai zrezygnowali- to by tłumaczyło brak zwrotu zaliczki.Może zobaczyli sale w Jacentowie i po prostu bardziej im odpowiadała Ja sama z tysiąc razy zmieniałam zdanie co do różnych usług, w sumie cały czas zmieniam )
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
Byc może to Lesne kąty... Nie wiem dokładnie...
|
|
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
Halo dziewczyny jesteście jeszcze?? Sezon zbliża się wielkimi krokami
Ciekawa jestem co u Was, jak idą przygotowania, plany U mnie narazie wszystko stoi w miejscu przez to, że ciągle chorujemy na zmiane Ale zaproszenia już zaprojektowane, wystarczy druknąć i już D
|
|
|
|
|
#499 |
|
Przyczajenie
|
hej
coś u nas cisza zastała ![]() moje wesele odbędzie się w Pasji, a ślub w Szewnie, zespół to sukces a fotgrafowie to P.Bartoszek, zaproszenia już mamy, zamówiliśmy też podziękowania dla gości-aniołki, suknia też jest wstępnie wybrana- szyję na Mickiewicza i zastanawiam się czy wybrałam odpowiednią, nauki przedmałżeńskie- w trakcie |
|
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Aga0211 opowiedz mi jak to jest z tymi naukami??Mi ksiądz powiedział, że na dobra sprawę można je zrobić w tydzień. Sama jeszcze nie mam:/ i jakoś nie wiem kiedy się zebrać, a Wy gdzie chodzicie??
|
|
|
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
My dostaliśmy broszurę z informacjami o 10 spotkaniach w Kościołach ( różnych) które odbywają się w dni powszednie - każdy Kościół ma inny dzień. Przy dacie i miejscu spotkania jest miejsce na podpis księdza. Dodatkowo musimy uczestniczyć w Dniu Skupienia, który odbywa się w Jędrzejowie - do wyboru jedno z czterech spotkań (na szczęście odbywają się w soboty). Oczywiście jeszcze poradnia Życia Rodzinnego.
Odnośnie przygotowań mamy już sale, fotografa, zespół, date i godzine w Kościele zaklepane. Na wiosne chcemy zacząć robić kurs. Czasu mamy sporo bo ślub w czerwcu 2014
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#503 |
|
Przyczajenie
|
My musimy zrobić 6 spotkań z 10 - ksiądz podarował nam 4 ponieważ oboje mieliśmy zaswidczenie z kursu przedmałżeńskiego z liceum wiec nam się troszkę upiekło. My robimy w Warszawie, bo tam obecnie mieszamy. Z tego co wiem są tak zwane weekendówki np. moja koleżanka była na takim w Laskach i bardzo sobie chwaliła bo w tym miała nawet poradnie. My nie zdecydowaliśmy sie na ten kurs, ponieważ oboje jesteśmy na studiach podyplomowych i trudno nam było znalesc dogodny termin dla obojga
|
|
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
Czyli te spotkania to nic takiego nie do wytrzymania
Muszę <znowu>udać sie w takim razie do księdza, bo kiedy byliśmy nie miał tych broszur. Anka 1897 podziwiam Waszą organizację, ja niestety zawsze wszystko zostawiam na ostatnią chwilę, choć tak źle nie jest bo najważniejsze rzeczy już mamy zaklepane![]() Ale do tych najdrobniejszych trudno się zmusić ![]() Na ten moment oddaje się zabiegom upiększającym u kosmetyczki, w końcu kiedy jak nie przed swoim ślubem
|
|
|
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
Do zorganizowanych raczej nie należymy
Nasze planowanie dziwnie trochę wyszło bo zaczelismy od podpisania umowy z fotografem <lol> Niestety przez to później był problem z zespołem, ale w końcu - po trudach i wysłuchaniu ok. 10 różnych - wybraliśmy. Jedynie "ponad" program mamy oprawę Mszy zarezerwowaną. napiszcie coś o swoich przygotowaniach, na jakim etapie jesteście. teraz dalej do pracy
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
nareszcie forum ruszyło do przodu ![]() ślub i wesele w kwietniu nam ksiądz żadnych problemów nie robił oboje mieliśmy kurs ze szkoły średniej i powiedział, że to wystarczy poradnia rodzinna też już zaliczona Pani powiedziała co miała powiedzieć i wpisy dała byliśmy 3 razy w sumie około 2 godz. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
co o niektórych w innych salonach ostrowieckich tego nie można powiedzieć :/
|
|
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
jestem tu nowa ale już od dłuższego czasu śledzę ten wątek. My właśnie wczoraj dostaliśmy broszury i czeka nas maraton po kościołach aby zdobyć kurs małżeński, pomimo iż ja posiadam taki ze szkoły średniej ale niestety mój TŻ nie
|
|
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
My mamy w tym roku więc sale,kamerzystów, fotografów, rezerwacje daty już mamy. Kwiaty miesiąc przed ponoć<choć nadal się wacham czy nie kupić sztucznego bukietu> zaproszenia myślę, że zrobię sama<choć jakoś czasu mało
>, suknie już mam, samochodem zajmuje się mój TŻ. Teraz zastanawiam się nad atrakcjami nadprogramowymi, czyli księga gości, stołem ze słodkościami, atrakcjami dla dzieci. Kurs do zrobienia, mój TŻ ma z liceum zaświadczenie, ksiądz je uznaje, ja moje zgubiłam i chyba muszę jednak chodzić sama Nadal nie mam fryzjerki:/ Nawet nie wiem w jakiej fryzurze chcę iść do ołtarza Nie podobają mi się żadne obrączki, tzn klasyczne są oczywiście fajne, ale ja chciałabym cuit inne. Na ten moment wszystko ucichło, ale czuje, że to cisza przed burzą
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Dla dziewczyn, które nie zamówiły jeszcze sukien: jest licytacja niektórych modeli w salonie na ul. Reja http://www.komornikostrowiec.pl/inde...ytacje=51#menu
|
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny u nas na razie wszystko stoi w miejscu... Chyba takie odrętwienie zimowe, ale wiosna zapasem i ruszymy do przodu (mam taką nadzieję)
.Jedyne czego się boje to tego Novum z różnych stron dochodzą do mnie wieści, że do przyszłego roku nie wytrzyma i po prostu padnie;//
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

Vivat, Komfort oraz Nocne Alibi, System Band.

)
D