Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 16:47   #481
kalorina83
Raczkowanie

Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX

My wesele mamy w tym roku, a Pod Róża pytaliśmy jakoś we wrześniu 2012 i wtedy podawali 150zł. Wiem też, że cena zależała od miesiąca. Najdroższy jest podobno czerwiec i sierpień, ja pytałam o lipiec, więc może dlatego mniej. Albo po prostu zdrożało

Ślubne DIY - Made Majlaf

https://www.facebook.com/MAJLAF.DIY
kalorina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 21:55   #482
anka1897
Wtajemniczenie

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-02-01 o 08:46
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 13:36   #483
anka1897
Wtajemniczenie

Sale już zarezerwowaliśmy, forografa również Pozostało nam teraz udać się do Księdza aby zarezerwować termin i wybór zespołu na wesele.

Podczas pierwszej wizyty u Księdza dajemy jakiś zadatek? Należy mieć już komplet dokumentów - my na szczęście jesteśmy z jednej Parafii.
Stary 2013-01-31, 22:20   #484
aga2012
Raczkowanie

Karolina 83, my ciasta mieliśmy swoje na rozdanie, w pojemnikach w lodówce i dawaliśmy sami. Ciasta z wesela zostają na poprawiny. U nas poszło praktycznie całe ciasto, więc nie było by bardzo czego dać.

Ile płacicie od osoby teraz w Novum??? Na ten rok?

Edytowane przez aga2012
Czas edycji: 2013-01-31 o 22:22
aga2012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 10:32   #485
kalorina83
Raczkowanie

anka1897 na pierwszym spotkaniu nic się nie daje i nie potrzeba żadnych dokumentów My mamy wesele w wakacje i ksiądz nam kazał jakieś 3msc przed weselem udać się do usc po jakieś zaświadczenia i dopiero wtedy zaczyna się cała procedura z pieniędzmi itd ja mam przed sobą kurs, podobno da się zrobić go w tydzień

Ślubne DIY - Made Majlaf

Edytowane przez kalorina83
Czas edycji: 2013-02-12 o 09:44
Stary 2013-02-05, 22:27   #486
anka1897
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny,
mam prośbe o doradzenie w sprawie zespołu. Niestety wybór mamy już mały Vivat, Komfort oraz Nocne Alibi, System Band.
Podzielcie się opiniami na ich temat.
Z góry dziękuję

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-02-05 o 22:27 Powód: uzupełnienie
Stary 2013-02-06, 09:51   #487
kalorina83
Raczkowanie

Mogę pomóc tylko w sprawie zespołu Sukces Band bo na niego się zdecydowałam i przyznam szczerze, że nawet nie szukałam innego. Bardzo mi zależało,żeby grali na moim weselu, bo grali u mojej przyjaciółki i się super bawiłam Ale wiem, że inne mogą być nawet lepszeMoże są filmiki "próbne " tych zespołów na youtube?

Ślubne DIY - Made Majlaf

Stary 2013-02-06, 10:39   #488
anka1897
Wtajemniczenie

Sukces Band odpada bo mam wesele w tym samym terminie co klaudik21 Chceliśmy the accords ale już są zajęci, tak samo jak Orion Band.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-02-21 o 14:00
Stary 2013-02-07, 08:23   #489
aga2012
Raczkowanie

Niestety żadnego z tych zespołów nie znam ( być może gdzieś byłam na weselu, gdzie grali, a nie pamiętam, że to ktoś z tych co napisałaś - możliwe ), więc nie bardzo pomogę.

Karolina...my byliśmy zadowoleni z wesela bardzo, pomimo tych wszystkich negatywnych opinii. Kwestia dokładnego wyboru i dogadania się konkretnego.
aga2012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 13:02   #490
eweka82
Przyczajenie

Dziewczyny czy ktoras moze dac mi namiary do tej fryzjerki Luizy o ktorej byla mowa??! Bo slysze same pozytywne opinie o niej i tak sobie mysle zeby sie umowic do niej.
eweka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 13:05   #491
eweka82
Przyczajenie

I mozecie mi powiedziec cos o hotelu red?? bo wiem ze jakis czas temu mial dosc mieszane opinie ale nie znam nikogo tak naprawde kto tam mial wesele albo chociaz byl tam na weselu
eweka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 14:03   #492
madziaciu
Zadomowienie

Mam informacje ale niepotwierdzoną na 100%. Ze Novum zbankrutowało. Wiem to od kogoś z rodziny kto miał mieć w sierpniu wesele. Zadzwonili do nich żeby szukali innej sali, ale zaliczki nie chca zwrócić. Moze dowiedzcie sie czegos na ten temat.
madziaciu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 09:38   #493
kalorina83
Raczkowanie

Uff dzwoniliśmy, na szczęście to tylko plotka z tym bankructwem)))Wszystk o jest w jak najlepszym porządku

Co do Rada - też się nad nim zastanawiałam, trzy lata temu byłam tam na imprezie i jedzenie było 1klasa, a w zeszłym roku już średnie.Ale zależy kto co zamówił, kto co lubi Jednak ostatecznie zrezygnowałam z Reda przez ten staw, zabezpieczony barierkami z dużymi szparami i jak widziałam jak się dzieci przez nie wychylają, to aż mi się słabo robiło!i to dla mnie największy minus tej sali, reszta jest ok

ewka82..też się zastanawiam nad Luiza, ale poczekam na więcej opinii, zresztą póki się same nie przekonamy to się nie dowiemy

Ślubne DIY - Made Majlaf

Edytowane przez kalorina83
Czas edycji: 2013-02-12 o 09:52
Stary 2013-02-12, 10:02   #494
madziaciu
Zadomowienie

To dlaczego oni zmienili sale na jakąś w Jacentowie?? Moze sami zrezygnowali?? Nie wiem. W każdym bądź razie dobrze ze wszystko jest w porzadku.
Co do Luizy to jesli ma talent podobny do siostry to ładnie czesze.
Stary 2013-02-12, 12:04   #495
anka1897
Wtajemniczenie

W ubiegłym roku byłam na dwóch imprezach w Redzie - niestety jedzenie nie było za dobre - jednak kwestia gustu i tego co wybierzemy do podania na weselu. Natomiast bardzo fajna sala do tańczenia, obsługa też ok, ładne otoczenie.
Stary 2013-02-13, 10:09   #496
kalorina83
Raczkowanie

madziaciu..trudno powiedzieć dlaczego zmieniliMoże właśnie smai zrezygnowali- to by tłumaczyło brak zwrotu zaliczki.Może zobaczyli sale w Jacentowie i po prostu bardziej im odpowiadała Ja sama z tysiąc razy zmieniałam zdanie co do różnych usług, w sumie cały czas zmieniam)

Ślubne DIY - Made Majlaf

Stary 2013-02-13, 18:01   #497
madziaciu
Zadomowienie

Byc może to Lesne kąty... Nie wiem dokładnie...
Stary 2013-02-20, 22:20   #498
kalorina83
Raczkowanie

Halo dziewczyny jesteście jeszcze?? Sezon zbliża się wielkimi krokami Ciekawa jestem co u Was, jak idą przygotowania, planyU mnie narazie wszystko stoi w miejscu przez to, że ciągle chorujemy na zmiane Ale zaproszenia już zaprojektowane, wystarczy druknąć i jużD

Ślubne DIY - Made Majlaf

Stary 2013-02-24, 17:57   #499
aga0211
Przyczajenie

hej
coś u nas cisza zastała
moje wesele odbędzie się w Pasji, a ślub w Szewnie, zespół to sukces a fotgrafowie to P.Bartoszek, zaproszenia już mamy, zamówiliśmy też podziękowania dla gości-aniołki, suknia też jest wstępnie wybrana- szyję na Mickiewicza i zastanawiam się czy wybrałam odpowiednią, nauki przedmałżeńskie- w trakcie
aga0211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 12:34   #500
kalorina83
Raczkowanie

Aga0211 opowiedz mi jak to jest z tymi naukami??Mi ksiądz powiedział, że na dobra sprawę można je zrobić w tydzień. Sama jeszcze nie mam:/ i jakoś nie wiem kiedy się zebrać, a Wy gdzie chodzicie??

Ślubne DIY - Made Majlaf

Stary 2013-02-25, 15:01   #501
anka1897
Wtajemniczenie

My dostaliśmy broszurę z informacjami o 10 spotkaniach w Kościołach ( różnych) które odbywają się w dni powszednie - każdy Kościół ma inny dzień. Przy dacie i miejscu spotkania jest miejsce na podpis księdza. Dodatkowo musimy uczestniczyć w Dniu Skupienia, który odbywa się w Jędrzejowie - do wyboru jedno z czterech spotkań (na szczęście odbywają się w soboty). Oczywiście jeszcze poradnia Życia Rodzinnego.

Odnośnie przygotowań mamy już sale, fotografa, zespół, date i godzine w Kościele zaklepane. Na wiosne chcemy zacząć robić kurs. Czasu mamy sporo bo ślub w czerwcu 2014
Stary 2013-02-25, 16:41   #502
motylek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
My dostaliśmy broszurę z informacjami o 10 spotkaniach w Kościołach ( różnych) które odbywają się w dni powszednie - każdy Kościół ma inny dzień. Przy dacie i miejscu spotkania jest miejsce na podpis księdza. Dodatkowo musimy uczestniczyć w Dniu Skupienia, który odbywa się w Jędrzejowie - do wyboru jedno z czterech spotkań (na szczęście odbywają się w soboty). Oczywiście jeszcze poradnia Życia Rodzinnego.
My dostaliśmy taką samą broszurę z informacjami o spotkaniach i każde w innym Kościele

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 19:08   #503
aga0211
Przyczajenie

My musimy zrobić 6 spotkań z 10 - ksiądz podarował nam 4 ponieważ oboje mieliśmy zaswidczenie z kursu przedmałżeńskiego z liceum wiec nam się troszkę upiekło. My robimy w Warszawie, bo tam obecnie mieszamy. Z tego co wiem są tak zwane weekendówki np. moja koleżanka była na takim w Laskach i bardzo sobie chwaliła bo w tym miała nawet poradnie. My nie zdecydowaliśmy sie na ten kurs, ponieważ oboje jesteśmy na studiach podyplomowych i trudno nam było znalesc dogodny termin dla obojga
aga0211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:41   #504
kalorina83
Raczkowanie

Czyli te spotkania to nic takiego nie do wytrzymania Muszę <znowu>udać sie w takim razie do księdza, bo kiedy byliśmy nie miał tych broszur. Anka 1897 podziwiam Waszą organizację, ja niestety zawsze wszystko zostawiam na ostatnią chwilę, choć tak źle nie jest bo najważniejsze rzeczy już mamy zaklepane
Ale do tych najdrobniejszych trudno się zmusić Na ten moment oddaje się zabiegom upiększającym u kosmetyczki, w końcu kiedy jak nie przed swoim ślubem

Ślubne DIY - Made Majlaf

Stary 2013-02-26, 12:02   #505
anka1897
Wtajemniczenie

Do zorganizowanych raczej nie należymy Nasze planowanie dziwnie trochę wyszło bo zaczelismy od podpisania umowy z fotografem <lol> Niestety przez to później był problem z zespołem, ale w końcu - po trudach i wysłuchaniu ok. 10 różnych - wybraliśmy. Jedynie "ponad" program mamy oprawę Mszy zarezerwowaną.

napiszcie coś o swoich przygotowaniach, na jakim etapie jesteście.

teraz dalej do pracy
Stary 2013-02-26, 16:40   #506
madera123
Raczkowanie

hej dziewczyny
nareszcie forum ruszyło do przodu
ślub i wesele w kwietniu nam ksiądz żadnych problemów nie robił oboje mieliśmy kurs ze szkoły średniej i powiedział, że to wystarczy poradnia rodzinna też już zaliczona Pani powiedziała co miała powiedzieć i wpisy dała byliśmy 3 razy w sumie około 2 godz.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez aga0211 Pokaż wiadomość
hej
coś u nas cisza zastała
moje wesele odbędzie się w Pasji, a ślub w Szewnie, zespół to sukces a fotgrafowie to P.Bartoszek, zaproszenia już mamy, zamówiliśmy też podziękowania dla gości-aniołki, suknia też jest wstępnie wybrana- szyję na Mickiewicza i zastanawiam się czy wybrałam odpowiednią, nauki przedmałżeńskie- w trakcie
ja również mam pana Bartoszka i suknia też się szyje na Mickiewicza Panie tam są bardzo konkretne i miłe co o niektórych w innych salonach ostrowieckich tego nie można powiedzieć :/
madera123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:35   #507
gosiaczek_85
Raczkowanie

Hej Dziewczyny jestem tu nowa ale już od dłuższego czasu śledzę ten wątek. My właśnie wczoraj dostaliśmy broszury i czeka nas maraton po kościołach aby zdobyć kurs małżeński, pomimo iż ja posiadam taki ze szkoły średniej ale niestety mój TŻ nie Więc będę mu towarzyszyć może dowiem się czegoś ciekawego
gosiaczek_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:08   #508
kalorina83
Raczkowanie

My mamy w tym roku więc sale,kamerzystów, fotografów, rezerwacje daty już mamy. Kwiaty miesiąc przed ponoć<choć nadal się wacham czy nie kupić sztucznego bukietu> zaproszenia myślę, że zrobię sama<choć jakoś czasu mało>, suknie już mam, samochodem zajmuje się mój TŻ. Teraz zastanawiam się nad atrakcjami nadprogramowymi, czyli księga gości, stołem ze słodkościami, atrakcjami dla dzieci. Kurs do zrobienia, mój TŻ ma z liceum zaświadczenie, ksiądz je uznaje, ja moje zgubiłam i chyba muszę jednak chodzić sama Nadal nie mam fryzjerki:/ Nawet nie wiem w jakiej fryzurze chcę iść do ołtarza Nie podobają mi się żadne obrączki, tzn klasyczne są oczywiście fajne, ale ja chciałabym cuit inne. Na ten moment wszystko ucichło, ale czuje, że to cisza przed burzą

Ślubne DIY - Made Majlaf

Stary 2013-02-27, 18:14   #509
madziaciu
Zadomowienie

Dla dziewczyn, które nie zamówiły jeszcze sukien: jest licytacja niektórych modeli w salonie na ul. Reja http://www.komornikostrowiec.pl/inde...ytacje=51#menu
Stary 2013-02-27, 18:43   #510
klaudik21
Raczkowanie

Hej dziewczyny u nas na razie wszystko stoi w miejscu... Chyba takie odrętwienie zimowe, ale wiosna zapasem i ruszymy do przodu (mam taką nadzieję) .Jedyne czego się boje to tego Novum z różnych stron dochodzą do mnie wieści, że do przyszłego roku nie wytrzyma i po prostu padnie;//
klaudik21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości