Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 14:57   #481
cocobella
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

:conf used:Mój lekarz mnie dzisiaj rozwalił:confus ed:
Dzwonie do niego i mówię, że od wczoraj ten brzuch mnie pobolewa, tak po bokach jakby jajniki. A on pyta czy wziełam no-spe? Na to ja, że wzięłam 1 tabletke ale nie poczułam ulgi. Na to on: trzeba jechac do szpitala, albo nie bo dzisiaj 13 lepiej niech pani nie jedzie do szitala. Proszę przyjechać do mnie dziś o 21
Nie, no poprostu SUPER
Pojade i zobaczymy co mi powie.................... ..........
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:02   #482
ewurka
Wtajemniczenie

Wróciłam od położnej i jestem taka skapciała
Nawet mnie nie zważyła...angielska rzeczywistość...zresztą mojej położnej nie było, na urlopie i była jakaś inna z praktykantką. Cała wizyta trwała chyba 15 minut. zmierzyły ciśnienie, zapytały czy wszystko w porządku, wzięły próbkę moczu i tyle. słuchałyśmy serduszka
Ale mam za dużo cukru w moczu i idę na test tolerancji glukozy w poniedziałek... jakoś mi cały dobry humor minął...

Soleilko

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:02   #483
natee
Zakorzenienie

co do czkawki ja tez juz czuje, dosyc czesto, prawie codziennie

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:03   #484
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
macie, macie, tylko u mnie z matką to w ogóle koszmarna historia, lata milczenia, nieobecność na moim ślubie i takie tam, więc ekstremalnie. Ale też jej się teraz funkcja 'babcia' włączyła i już mi nawet próbowała wcisnąć kasę na wózek. Uhm, niech sobie wciska, w dupę najlepiej.
I nie masz takiego wrażenia, że to nie ze względu na Ciebie, na troskę o Ciebie tylko ze względu na dziecko? Że będzie miała zabaweczkę? u mnie tak jest. Całe życie walczyłyśmy ze sobą, traktowała mnie jak rywalkę a teraz odkąd wie, ze jestem w ciąży co chwilę przyjeżdża, przywozi jakieś jedzenie, każe się ciepło ubierać a ja się przez to czuję jak pierdzielony inkubator, bo wiem że nie chodzi jej o mnie tylko właśnie o to, że będzie miała nową zabaweczkę... Musimy ją jeszcze z mężem uświadomić , że nie chcemy żeby to ona zajmowała się dzieckiem jak wrócę do pracy tylko teściowa... Już widzę ten płacz i lament ale kurde nie mam dla niej litości.
I jeszcze to jej histeryzowanie "ojej ale sie wzruszyłam", "ale mi prezent zrobiliscie tym wnuczkiem"... jaki prezent??? to moje dziecko a nie prezent dla niej. Nie cierpie takich teatralnych zachowań, ona mnie po prostu wnerwia. Muszę od samego początku ustalić wyraźne granice, bo inaczej się od niej nie opędzę
Twoja historia widzę, że jeszcze lepsza myślę, że skoro nasze matki to tej pory się nie sprawdziły to teraz jest grubo za późno na jakieś poprawianie relacji. Pewnych rzeczy się nie zapomina.
Stary 2012-03-13, 15:03   #485
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Weszłam dziś na stronę x landera i widzę, że weszła już oficjalnie nowa kolekcja http://www.x-lander.pl/ podoba mi się x move i x1 (ze wzgledu na to, że niby taki super wyamortyzowany). Kolorow niewiele ale cos by się dało wybrać. Co myślicie???
Muszę obejrzeć na żywo i porównać do Mutsy Transportera.

Ps. dzwoni dziś do mnie matka i sie pyta jaką włóczkę ma kupić bo chce dziecku zrobić na drutach sweterek, czapeczkę i SPODENKI... ja jej mówię: "chcesz zeby dzieciak wyglądał jak jakiś ☠☠☠☠uś w spodenkach robionych na drutach"? No chyba zwariowała dzieciaka mi będzie ubierać w jakieś porcięta dziergane, zeby pośmiewiskiem był... jeszcze sweterek czy czapeczka ok ale portki??? trochę jej tak w ogóle odbiło na punkcie tego dziecka, a jako że nigdy nie byłyśmy "przyjaciółkami" mi się włączają jakieś mechanizmy obronne... Też tak macie?
Z X-landera bardziej podoba mi się X1, ale ogólnie one maja małe gondolki (73-75cm), już mi bardziej ten mutsy pod tym względem odpowiada (77cm)
Też uważam spodenki włóczkowe za przegięcie
Za to takie buciki podobają mi sie bardzo
http://allegro.pl/szydelkowe-trampki...118183145.html
Moja mama jest na etapie "dobrych rad" które wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim. Materialnie jeszcze nie zaczęła szaleć
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:05   #486
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Nie wiem ale bardzo boli zwlaszcza ta Nerka o ile to Nerka
Tak sobie pomyślałam, że gdyby było coś niepokojącego, to lekarz na pewno by zobaczył, jak byłaś dziś rano na wizytce
Także nie martw się, taka pewnie "bolesna nasza natura ciążowa"
Mi do tej pory lekarz wmawiał, że moje bóle są na tle nerwowym
Stary 2012-03-13, 15:05   #487
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Dzwonie do niego i mówię, że od wczoraj ten brzuch mnie pobolewa, tak po bokach jakby jajniki. A on pyta czy wziełam no-spe? Na to ja, że wzięłam 1 tabletke ale nie poczułam ulgi. Na to on: trzeba jechac do szpitala, albo nie bo dzisiaj 13 lepiej niech pani nie jedzie do szitala. Proszę przyjechać do mnie dziś o 21
Nie, no poprostu SUPER
yyy a co to , ze 13? tylko mi nie mow, ze chodzi o pecha
w kazdym badz razie dobrze, ze sie z nim zobaczysz

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:08   #488
cocobella
Raczkowanie

musze lecieć........do później
Stary 2012-03-13, 15:15   #489
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Nie, no poprostu SUPER
Będzie dobrze, zobaczysz
Daj znać wieczorem co powiedział
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Wróciłam od położnej i jestem taka skapciała
Nawet mnie nie zważyła...angielska rzeczywistość...zresztą mojej położnej nie było, na urlopie i była jakaś inna z praktykantką. Cała wizyta trwała chyba 15 minut. zmierzyły ciśnienie, zapytały czy wszystko w porządku, wzięły próbkę moczu i tyle. słuchałyśmy serduszka
Ale mam za dużo cukru w moczu i idę na test tolerancji glukozy w poniedziałek... jakoś mi cały dobry humor minął...
Super, że usłyszałaś maleństwo, a z tym cukrem to pewnie dieta Cię czeka
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
I nie masz takiego wrażenia, że to nie ze względu na Ciebie, na troskę o Ciebie tylko ze względu na dziecko? Że będzie miała zabaweczkę? u mnie tak jest. Całe życie walczyłyśmy ze sobą, traktowała mnie jak rywalkę a teraz odkąd wie, ze jestem w ciąży co chwilę przyjeżdża, przywozi jakieś jedzenie, każe się ciepło ubierać a ja się przez to czuję jak pierdzielony inkubator, bo wiem że nie chodzi jej o mnie tylko właśnie o to, że będzie miała nową zabaweczkę... Musimy ją jeszcze z mężem uświadomić , że nie chcemy żeby to ona zajmowała się dzieckiem jak wrócę do pracy tylko teściowa... Już widzę ten płacz i lament ale kurde nie mam dla niej litości.
I jeszcze to jej histeryzowanie "ojej ale sie wzruszyłam", "ale mi prezent zrobiliscie tym wnuczkiem"... jaki prezent??? to moje dziecko a nie prezent dla niej. Nie cierpie takich teatralnych zachowań, ona mnie po prostu wnerwia. Muszę od samego początku ustalić wyraźne granice, bo inaczej się od niej nie opędzę
Twoja historia widzę, że jeszcze lepsza myślę, że skoro nasze matki to tej pory się nie sprawdziły to teraz jest grubo za późno na jakieś poprawianie relacji. Pewnych rzeczy się nie zapomina.
Przykra sprawa, powinniście jej wyznaczyć wyraźne granice, jak Ciebie nie usłucha to może mąż to załatwi, że to Wasze dziecko a nie jej zabaweczka.
Ja tez nie jestem w stanie pewnych rzeczy mojej mamie zapomnieć i na pewno nie pozwolę by zniszczyła psychikę komuś jeszcze niż swoim dzieciom. Na szczęście mieszka za daleko by się wtrącać.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:16   #490
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, no poprostu SUPER
żeby przestało boleć a lekarz co za tekst
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:19   #491
prince_polo
Zakorzenienie

oglądacie RwT?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:36   #492
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Pokazywałam kołyskę ale teraz chciałam pokazać cenę Jeśli chodzi o sukienki to pojadę je zobaczyć dopiero w czwartek i wtedy ogólnie przeznaczę sobie ten dzień na łażenie o sklepach i lumpkach
W sumie koleżanka zaproponowała, że da mi swoją suknię ale sama nie wiem... Ona była w 5 m-cu wtedy ale brała ślub kościelny i ma taką typową suknie ślubną. Poza tym... tak trochę mi dziwnie, bo zarówno ona jak i jej świadkowa będą na naszym ślubie i stąd moje wątpliwości. Co o tym myślicie?
Osobiście wybrałabym swoją własną nawet jeśli skromniejszą. Ogólnie nie mam nic przeciwko używanym, ale poprzednia właścicielka będzie na ślubie. Natomiast jeśli zdecydowałabyś się na sukienkę od koleżanki bo Ci się bardzo podoba to można ją nieco urozmaicić. Dodać jakiegoś kwiatka czy wstążkę. Może być coś kolorowego, na pewno odmieni sukienkę

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A ja Wam nie opowiadałam o mojej koleżance. . .
Więc w niedziele byliśmy u znajomych-mają miesięczną córeczkę. I wiecie,że rodziła ją DWA razy!!
Bo w 36 t.c. dostała skurczy,pojechała na porodówke. Tam miała rozwarcie na 5 cm i od razu dali jej zastrzyk czy kroplówkę,żeby małej się płucka szybciej rozwinęły. Dali jej też kroplówkę,żeby wszystko się szybciej potoczyło. Skakała na piłkach,leżała w wannie a tu po 6 godzinach ona przestaje czuć ból . Krzyczy do położnej,że coś jest nie tak . Bo ona nie ma skurczy. To podłączyli ją pod KTG a tam wyszło,że skurcze ustały . Położna sprawdziła rozwarcie a ono na 3 cm . To szybko wołali lekarza, i zaczęli dawać jej zastrzyki żeby szyjka się zamknęła całkowicie itd. Po 7 godzinach była już na normalnej sali,na drugi dzień wyszła ze szpitala. Po 1,5 tygodnia znowu dostała skurczy . Zadzwoniła do szpitala,kazali jej przyjechać, a poród trwał tylko godzinke .
Ale powiedziała,że tego co przeżyła wcześniej nikomu nie życzy.
o kurcze... myślałam, że rodzi się raz. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja jutro wybieram się na połówkowe usg, trochę spóźnione ale trudno, moja gin mi go nie zrobiła i zanim znalazłam miejsce gdzie mogę je zrobić to mogło się zrobić za późno, 23/24 tydzień poza tym zależny mi też na na płytce więc się zapisałam już się nie mogę doczekać może się w końcu dowiem gdzie ja mam łożysko, tyle o tym piszecie a moja mi nawet nie powiedziała
Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie
Ja też mam w tym tygodniu badanie połówkowe, myślę że termin dobry

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
O jezu jakie mialam glupie sny
czuje sie jak zboczeniec
jeszcze snil mi sie ktos, kto jest "slawny", nawet jakos specjalnie jego muzyki nie slucham, podobal mi sie jeden teledysk, moze pare piosenek, zupelnie nie moj typ muzyki, a tutaj taaaaaaki dlugi sen z nim...
Hmm może Wiśniewski? Ostatnio na jakimś plotkarskim programie o skandalistach o nim mówili

Cytat:
Napisane przez pijana_powietrzem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny postanowiłam do was dołączyć. Jestem Olka mam 20 lat i jestem w 19 tygodniu ciąży. Tp mam prawdopodobnie na 8 sierpnia.

Bardzo sie martwie bo nie czuje jeszcze ruchów dziecka
A z wami jak to jest?
Witam koleją Mamusię
Nie martw się, że nie czujesz ruchów. Ja też jeszcze nie czuję ruchów - znaczy coś tam się rusza ale nie na tyle żebym była pewna, że to dzidziol. Na ruchy jest jeszcze trochę czasu

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Chyba czas chałupkę ogarniać , a o 16.30 jadę na 3D
Trzymam kciuki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:36   #493
prince_polo
Zakorzenienie

Już mi się przypomniało co lekarz podaje w wywiadzie przy wypisie ze szpitala pytając się czy boli gdy z boku stuka - mówi że brak bóli otrzewnowych. i na każdej wizycie mi sprawdzą gin to. Wasi naprawdę nie?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-13, 15:38   #494
ewka5891
Zakorzenienie

Witam wszystkie mamusie

z kawką spróbuje poczytać co tutaj naskrobałyście

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:39   #495
branzoletka
Branzoletka

Obiecałam sobie, ze już nic mnie od wątku nie odciągnie a tu masz - najpierw mamuśka pisze o nutelli i o mleku- więc poleciałam do sklepu po mleko No pierwszy raz mi się zdażyło, żeby któraś mi tu takiego smaka na coś zrobiła A na dodatek teraz na dwójce leci coś o kotach i MUSZĘ to zobaczyć

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Meduje sie i ja ;D
zjadam bulke z nutela wypilam szkanke meka i ide spac :P
O ty niedobra

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
[B]

wczoraj tak mnie kopało że aż skóra się dźwigała i się pomylić z niczym nie dało tylko kot mój sie denerwował bo leżał na kolankach i dupkę miał przy brzuchu i przy każdym kopniaku podskakiwał
Już widzę minę mojego kota jak mi brzuch zacznie chodzić

Cytat:
mam ochote zniknac
Ej no Trzymaj się tam

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Helloooo

w końcu mam dzisiaj lepsze nastawienie... trochę mnie mąż wczoraj podbudował. Jakoś łapię deprechę jak tak po 12 h dziennie sama jestem w domu i nic nie mogę robić tylko leżeć. Już nawet mi się nie chce czytać książek ani oglądać filmów
Współczuje, może spróbuj coś na plotkowym(wizaż) znaleźć Czasem są tam takie tematy, ze aż oderwać się nie idzie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
O jezu jakie mialam glupie sny
czuje sie jak zboczeniec
jeszcze snil mi sie ktos, kto jest "slawny", nawet jakos specjalnie jego muzyki nie slucham, podobal mi sie jeden teledysk, moze pare piosenek, zupelnie nie moj typ muzyki, a tutaj taaaaaaki dlugi sen z nim...
Ty zboczku

Cytat:
(...) to mi powiezial ze sie denerwuje bo mi hormony szaleja ja mu ku.r.wa moge dopiero pokazac moje hormony.
To mu pokaż i powiedz, że widocznie mu nie staje, ze tak się na młodych dupach tak wyżywa(40-ka, to czas kiedy wielu facetom często instrument nawala )

Cytat:
Cześć dziewczyny postanowiłam do was dołączyć. Jestem Olka mam 20 lat i jestem w 19 tygodniu ciąży. Tp mam prawdopodobnie na 8 sierpnia.
Bardzo sie martwie bo nie czuje jeszcze ruchów dziecka
A z wami jak to jest?
Witaj, fajny masz nick

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Chyba czas chałupkę ogarniać , a o 16.30 jadę na 3D
Pokaż fotki i kciuki za poznanie płci

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 15:40   #496
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
mam po prostu dosyc wszystkiego
Przytulam Mam nadzieję, że w pracy szybko się uspokoi A jeśli nie to może dobrym rozwiązaniem będzie L4?

Stary 2012-03-13, 15:46   #497
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Witam, miałem napisać w imieniu Soleikii że szykuje nam się przystojny piłkarz a więc chłopczyk. To tyle nie przeszkadzam i Soleika pozdrawia z szpitala
Jaka fajna wiadomość

Nie mam siły Was nadrobić Dopiero wróciliśmy z IKEA. Trochę pierdółek kupiliśmy, bez szału w sumie.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:49   #498
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

Ja na to , to chyba DZIEWCZYNKA on przytakną pokazał nam dokładnie tą pipuszkę
super wiadomości, gratuluje córeczki

Cytat:
aaaaaa z Tz dalej jak było. On stara sie wlazic mi w dupe. A ja niechce od niego pomocy zadnej. W niedziele byla ostra wymiana slow, m.in wypomnial mi kilka rzczy które dla mnie robi i niby lubi mi pomagac ale swoje powiedział. Wiec niech sie w dupe pocałuje. Nie odzywam sie do niego i w ogóle mam wrazenie ze nie bedzie długo jak dawniej........ ale to juz inna bajka. Szkoda tylko ze moja córcia musi czuc te moje smuty. Ale cóż, są sytuacje których nie omine i nie potrafie od tak sie smiac.....
nie smuć się kochana
wszystko się pewnie ułoży, potrzebujesz czasu aby mu "wybaczyc", z facetami juz tak jest, czasami nie mozna sie z nimi dogadac.. ale Twoj mąz pewnie mimo wszystko chce dla Ciebie jak najlepiej

Cytat:
Więc w niedziele byliśmy u znajomych-mają miesięczną córeczkę. I wiecie,że rodziła ją DWA razy!!
Bo w 36 t.c. dostała skurczy,pojechała na porodówke. Tam miała rozwarcie na 5 cm i od razu dali jej zastrzyk czy kroplówkę,żeby małej się płucka szybciej rozwinęły. Dali jej też kroplówkę,żeby wszystko się szybciej potoczyło. Skakała na piłkach,leżała w wannie a tu po 6 godzinach ona przestaje czuć ból . Krzyczy do położnej,że coś jest nie tak . Bo ona nie ma skurczy. To podłączyli ją pod KTG a tam wyszło,że skurcze ustały . Położna sprawdziła rozwarcie a ono na 3 cm . To szybko wołali lekarza, i zaczęli dawać jej zastrzyki żeby szyjka się zamknęła całkowicie itd. Po 7 godzinach była już na normalnej sali,na drugi dzień wyszła ze szpitala. Po 1,5 tygodnia znowu dostała skurczy . Zadzwoniła do szpitala,kazali jej przyjechać, a poród trwał tylko godzinke .
wow, niezla historia. cale szczescie ze z dobrym zakonczeniem
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Chciałam się tylko pochwalić że oficjalnie czuję ruchy
super wiesci

Synek

Stary 2012-03-13, 15:51   #499
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Już mi się przypomniało co lekarz podaje w wywiadzie przy wypisie ze szpitala pytając się czy boli gdy z boku stuka - mówi że brak bóli otrzewnowych. i na każdej wizycie mi sprawdzą gin to. Wasi naprawdę nie?
nigdy mi tego nie sprawdzał!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 15:53   #500
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
mozesz sie śmiac albo nie, czuje to do dziś
Testosteron
Cytat:
ja pisałam do soleilki rano idpisała mi esa ze lezy dalej, czeka na badania,. Ze brzuch jej trwardniał robili jej usg i cos jest nietak z jej brzuchem.
Oby to nie było nic poważnego
Cytat:
nie pytałam sie. Bo tz nie zasługuje by doprowadzac mnie do orgazmu

Cytat:
soleilka napsiała
ze mowili jej ze bardzo dorbze ze przyjechala na oddzial bo to były skurcze. Ze ma brzydka szyjke mimo ze zamkniętą. Ze bardzo drobna ta szyjka jest. No i zna płec ......... ale chce tu napisac sama jak wróci
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Na pewno wszystko dobrze się skończy
Cytat:
do końca ciązy i pologu mnie nie tknie ani ja go za takie zachowanie , zostanie mu tylko renia ręczkowska

Cytat:
Witam, miałem napisać w imieniu Soleikii że szykuje nam się przystojny piłkarz a więc chłopczyk. To tyle nie przeszkadzam i Soleika pozdrawia z szpitala
Gdzie uciekasz, miałyśmy Cię pomęczyć Gratuluję Wam synka

Coraz częściej czuję że dzidzia mnie smyra od środka, ale tak bardzo delikatnie jeszcze. Już nie mogę się doczekać pierwszego, prawdziwego kopniaka A i brzuszek mi chyba urósł w ciągu ostatnich paru dni, bo niektórzy zaczynają go już zauważać. Dodałabym zdjęcie, ale załączniki mi dalej nie działają

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:01   #501
muminek82
Wtajemniczenie

już jest wątek mamusiek listopadowych
Stary 2012-03-13, 16:03   #502
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
właśnie zrobiłam sesyjkę...i pokażę Wam mój mini Bamberek
hmm przodem nic nie widać...poza boczkamii dziwnym pępkiem
przypominam leci mi 20tc
Jaki malutki A ja mam już taki duży... Jutro poproszę męża, żeby mi fotkę zrobił

Prince Twojemu mężowi to się lanie należy

Ale mnie wkur...wia telewizor. Normalnie wyłącza się i włącza co 10 sekund
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:04   #503
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Helloooo

w końcu mam dzisiaj lepsze nastawienie... trochę mnie mąż wczoraj podbudował. Jakoś łapię deprechę jak tak po 12 h dziennie sama jestem w domu i nic nie mogę robić tylko leżeć. Już nawet mi się nie chce czytać książek ani oglądać filmów
rozumiem |Ciebie, lezenie samej jest strasznie nudne, ale to wszystko dla Waszego dobra

Cytat:
mam po prostu dosyc wszystkiego
praca mnie meczy dobija i stresuje, moj kierownik wie ze nie wroce na jego zmiane i ma mnie za gowno, ostatnio wywalczylam dodatkowa przerwe ale to z menagerem a kierownik mi wczoraj wytknal ze jakby mi wielka laske robi ze mnie puszcza na dodatkowa przerwe kur.wa to jego z☠☠☠any obowiazek on dostal takie polecenie z gory a zachowuje sie jakby byl bogiem! do tego mysli ze jestem polka to jestem idiotka, ja jestem typem osoby ktora "sobie nie da" no i wczoraj sie poklocilam z kierownika a on polecial nagadywac na mnie do mojego faceta! No po prostu szczyt dziecinnosci. Facet ma 40 lat a zachowuje sie jak dziecko. W dodatku przypomnialam mu wczoraj o czyms co jakis czas powiedzial i w zywe oczy sie wyparl no ja pierd.ole mam tak dosyc tego miejsca, wiec wczoraj wyszlam z pracy zamknelam sie w toalecie i 2 godziny przeplakalam. Po prostu mam dosyc.
nieciekawa sytuacja. co za palant...
nie przejmuj sie nim, na takie osoby szkoda tracic nerwy....
Twoj TZ powinien powiedziec aby przestal sie |Ciebie czepiac bez powodu....

Cytat:
witam

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 16:08   #504
asia665
Wtajemniczenie

Hello

Jestem zła. Siedzieliśmy tyle czasu i za przeproszeniem gów.no zrobiliśmy. Cały czas czegoś brakowało a o jakiegoś zaworka,kolanka,reduktora itp. i tak jeździliśmy jak głupki do tego sklepu . Udało się zrobić tylko podłączenie hydrauliki, tzn wyprowadzenie ze ścian tych wszystkich przewodów i zamontowanie w jedną całość pod zlewem. No i wycieliśmy dziure w szafce na zlew -na tym koniec naszych robót . Może jutro pojedziemy to podłączymy zmywarke,zlew ,położymy blat bo inaczej chyba się wściekne

No i mąż mnie zdenerwował bo okazało się,że teściowa zaprosiła nas na swoje imieniny a on mi nie powiedział o tym. Jak się zapytałam rodziców dlaczego oni mi nie powiedzieli, to stwierdzili że byli pewni że ja wiem o tym. No i oczywiście mój mąż jak wróćił z pracy to mói,ze trzeba mamie kupić prezent szybko. A ja mówie jak to?? A on do mnie,że przecież głupio tak z pustymi rękami. A ja mu mówie,ze przecież była umowa- nie kupujemy prezentów,bo na koniec roku robimy jeden duży -kupujemy panele. A on do mnie , że już dzwonił do swojej mamy i się pytał co chce dostać ,to powiedziała że chlebak . Wkurzyłam się i powiedziałam mężowi,że nic nie kupujemy . To się na mnie obraził . A no i teściowa da mi dzisiaj mój prezent urodzinowy,bo mimo to że zapraszałam ich na moje urodziny to nie przyjechali bo byli chorzy (a na drugi dzień pojechali na tydzień do swojej leśniczówki ). Ja jej powiedziałam,że mimo wszystko zapraszam ich jak coś to na sobote (to było w pierwszym tyg. marca) ,a teściowa powiedziała ,że w sumie to oni nie będą zawracali mi głowy . Więc jakbym była przejazdem to mogę przyjechać po prezent. Nie przyjechałam ,bo dla mnie to totalna głupota i nie na miejscu. Więc skoro nie chciałam przyjechać wcześniej sama, to teraz mąż powiedział mi o tym,że dzisiaj dostane prezent. Bo nie ma sensu żeby jego rodzice przyjechali mnie odwiedzić,jeśli mają dzisiaj okazje mi go wręczyć

Więc do jutra

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:13   #505
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a Czzy wasi ginekolodzy tez tak trzęsą na fotelu bokami> tak uderzaja w boku i sie pytaja czy boli? po co?
Mną nigdy żaden gin nie trząsł Nawet w szpitalu, a w ciąży byłam już na SORze 3 razy

Cytat:
Tak poza tym to... zaczęliśmy dziś 19 tydzień czyli 5 m-c więc i soczek dla wszystkich!
No to jest impreza

Cytat:
Gratuluję Wam Przeczuwałam chłopaka

Cytat:
Jak ja nienawidzę szpitali
Niech ją z tamtad szybko wypuszczają
Lepiej niech ją trzymają Tam oboje z Małym są bezpieczni.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:16   #506
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
przypominam leci mi 20tc
ładny brzusio

Cytat:
do końca ciązy i pologu mnie nie tknie ani ja go za takie zachowanie , zostanie mu tylko renia ręczkowska

hehe, za jakis czas sie pogodzicie i nie bedziesz pamietac, ze cos takiego mowiłaś

Cytat:
super wiesci, gratuluje synka

Synek

Stary 2012-03-13, 16:20   #507
muminek82
Wtajemniczenie

Asiu przykro mi że masz takie stresy,też bym się wkurzyła mąż mógł Ci powiedzieć wcześniej,a już pomysł z tym że Ty masz jechać do teściów po prezent jest chory u mnie też nie ciekawie a to kolanka a to zawory,teraz tną szafke żeby rury przsykryła,mam ro.zpier.duchę w całej łazience bo te rury tutaj nie były chyba 100lat wymieniane
Stary 2012-03-13, 16:21   #508
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
No to teraz cos ode mnie.
Mialam wczoraj miec rwany ten chory zab, ale infekcja nie minela, boł stał sie jeszcze straszniejszy niz przedtem, nie moge spac, jem tylko kaszki biedronkowe co mi teściowa przywiozła, momentami siedze i rycze, bo paracetamol nic nie działa...poszłam do drugiego dentysty, zwiekszył dawne amoksycyliny i przedłuzyl o kilka dni, a ja nadal cierpie i czekam az zacznie działąc...kolejna wizyta w piatek, jesli infekcja ustanie, bedziemy rwac. Modle sie , zeby z dzidzia było wszystko ok, kopie ostatnio czesciej niz zwykle, jakby tez cierpiał
żeby ból szybko minął

prince jakim cudem schudłaś? A Twoja wizyta u lekarza jak zwykle zabawna i zwariowana

Dobrze, że Soleika poszła do szpitala. Niech ją tam badają i wróci do nas zdrowa z piękną szyjką

Cytat:
przypominam leci mi 20tc
Jesteś bardzo szczuplutka Nie wyglądasz na 20 tc Ale po ciąży pewnie brzuszek zrzucisz błyskawicznie

Cytat:
Tak poza tym to... zaczęliśmy dziś 19 tydzień czyli 5 m-c więc i soczek dla wszystkich!
A ja to opiję porzeczkowym - wygląda jak wino

Cytat:

Oho nasz pierwszy mężczyzna na wątku

Gratuluję Wam synka

Stary 2012-03-13, 16:22   #509
karmeelek
Zadomowienie

Mojemu kochanie brak czasu na zdjęcia więc na szybkiego zrobiłam komórką - jakoś średnia ale coś tam zobaczycie... w sumie nie coś tylko wieloryba (przy Waszych szczuplutkich ciałkach, które tu widziałam to się tak czuję niestety....). Tak oto wygląda mój brzuszek na samiuśkim początku 5 m-ca:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13032012064a.jpg (96,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13032012066a.jpg (100,2 KB, 50 załadowań)
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 16:22   #510
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Mną nigdy żaden gin nie trząsł Nawet w szpitalu, a w ciąży byłam już na SORze 3 razy
.
a Mna owszem
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

hehe, za jakis czas sie pogodzicie i nie bedziesz pamietac, ze cos takiego mowiłaś :
Będę

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości