|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Memento dla fanek opalania
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Boże, to zdjęcie jest straszne.
Jednak to zdarza się tylko jeżeli przesadzimy z solarium, od naturalnego słońca takie rzeczy się nie dzieją. Oczywiście trzeba opalać się z umiarem, a co najważniejsze uważać na oparzenia itd. Zresztą, co to za lato bez opalania? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytankoo........znam osobę która niedawno się opalała i zostały jej po tym brzydkie ,,wąsy" nad wargami. Co zrobić aby je zlkiwidować?? bardzo potrzebuje pomocy !!!!!!!! za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Przyczajenie
|
heh ja mam okropne problemy z opalaniem, mam bardzo jasną karnacje, nigdy wczesniej sie duzo nie opalałam i teraz moja skora niejest przyzwyczajona.... i i nie wiem czemu jak wzielam sie samoopalaczem "Soraya" to zadnego kolorku nie bylo widac , nic a nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
haha w tym watku na solarium pl mowia ze balsam ani samoopalacz nie opala tak jak solarium albo slonce - to niech sie zdziwia bo mnie slonce nie chwyta a balsam i owszem ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Wtajemniczenie
|
dopiero zauwazylam ten watek...co do zdjecia to nie wieze ze mozna sie doprowadzic do takiego stanu...owszem skora sie starzeje ale bez przesady jak dla mnie to fotomonztaz!sama nie cierpie opalania na sloncu ale przyznam ze z solarium kozystam od czasu do czasu...ale wszystko z glowa!zas na twarz szczegolnie uwazam-smaruje ja jedynie samoopalaczem a na solarium robie lampy na twarz na minimum.
![]() |
#487 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny trochę głupie pytanie czy będąc na solarium w czasie opalania widziałyście w odbiciu lamp u siebie jakieś niedoskonałości skóry ? Bo ja tak, powiem szczerze że się nawet przestraszyłam, wiem że w solarium nie powinno się mieć otwartych oczu ale zauważyłam u siebie naczynka i jakieś przebarwienia! i nawet zaraz po wyjściu z kabiny gdy popatrzałam w lustro również widziałam pełno tych okropnych niedoskonałości! Po tym seansie w solarium aż nie mam ochoty tam chodzić. Może to lampy powodują taki efekt ? Nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez sie nie moglam opalic i po paru krotkominutowych sesjach w solarium moja skora sie jakby polepszyla pod wzgledem opalania ale co jak co!! twarz opalam najwyzej minute!! chodze tylko na takie solarium gdzie jest opcja wylaczania lamp na twarz!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
jodyny??????????????????? ????????????????
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a powiedzcie- najbardziej na powstanie przebarwień narażona jest twarz, dekolt, szyja, prawda? A co z resztą ciała? Czy np. brzuch, nogi tak samo szybko mogą ''dorobić'' sie przebarwień?
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
Straszne te zdjęcie ... Okropne ... Uoeee .... ;\;\;\ Bleee ;\;\
Tak , dlatego też nie lubię takich spalonych na skwar laleczek które myślą że są piękne ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
ojaaaa...!
ja tam sie nie lubie opalać^^ długo bym nie usiedziała w jednym miejscu! ale żeby sie doprowadzić do wyglądu za przeproszeniem "kurczaka z rożna" ...
![]() |
#494 |
Przyczajenie
|
ołłł to ja juz wole byc biała
no albo uzywac balsasmu brązujacego ![]() a tak poza tym to chlopczyk na tym zdjeciu ma mine jakby chcial zwymiotowadc na ta babkę ![]() Edytowane przez to-co-lubie Czas edycji: 2007-07-08 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
zdjęcie okropne ale to chyba jakas 80-latka, :? ale racja- nie popadajmy w skrajności, trochę słońca jest nawet zalecane a wiadomo ze opalenizna schodzi wiec ja równiez korzystam z balsamów
![]() ![]()
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
Niedawno przeczytalam bardzo dlugi artykul o raku skory i podjelam decyzje: ZERO SOLARIUM!!!! Slomnca na plazy tez starams ie unikac,mimo ze bardzo ciezko to zrobic. Ale ani chwile nie leze plackiem, bo to smierc dla skory. Uzywam regularnie balsamu brazujacego i nie jest tragicznie. A poza tym zaczne bawic sie samoopalaczami.
PAMIETAJCIE!!!!!!! LEPSZA BEZPIECZNA MARCHEWKOWA OPALENIZNA NIZ BRAZOWA SKORA Z CZERNIAKIEM!!!!!!!! a poza tym bladosc teraz w modzie ;D
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
Zapraszam do przeczytania ludzi co sie na tym znaja : http://www.instytutdermatologii.pl/publ/wyw_dp.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedna opinia
U większości osób korzystających z solariów można wywołać różnie nasiloną opaleniznę. Solaria powinny być bezwzględnie przeciwwskazane w kolagenozach i szeregu innych schorzeniach dermatologicznych, a także u osób będących pod wpływem substancji światłouczulających. Częste korzystanie z solariów prowadzi do przyspieszonego procesu starzenia się skóry. Najbardziej niepokojące są coraz liczniejsze doniesienia o związku opalania w solariach z występowaniem czerniaka złośliwego. Z tych wszystkich względów opalanie w solariach powinno być jak najmocniej odradzane. Oczywiście, kiedy ktoś chce skorzystać z solarium 2, 3 razy w roku, to nie ma żadnej tragedii, ale jest bardzo duża grupa młodych dziewcząt, które nadużywają takich działań ze szkodą dla własnego organizmu. dermatolog Kingą Nicer |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.solarium.pl/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=625 Dla mnie to forum jest trochę jak fora 'proana'... smutne i szkodliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Wtajemniczenie
|
zdjęcie rzeczywiście okropne blllllllleeeeeeeeeeeeeee , az zastanowiłam sie nad moja skóra bo ja nie znoszę opalania na słońcu a przed sezonem lubię sobie pochodzić na solar na 12 min. - co tydzień.... z drugiej strony mam bzika w temacie nawilżania skóry ( konserwacja non stop
![]()
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
To ja jeszcze coś dorzucę ku przestrodze:
http://portalwiedzy.onet.pl/,11123,1...zasopisma.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- Mieszkałam w solarium - wspomina Lindsey. - Nie zajmowało to wiele czasu, a mi podobał się kolor i efekt, jaki uzyskiwałam w solarium. Używałam uwrażliwiających balsamów po 85 dolarów za opakowanie, które miały nasilić kolor opalenizny. Wychodziłam stamtąd czerwona jak pomidor." no to nie dziwne ze sie tak skonczylo!! to juz jest chore
![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
No coz fotka przerazajaca,ale mysle ze slonce w umiarze czy solarium nie powinny zaszkodzic zreszta jak wszystko,jesli mamy umiar
![]()
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
dokładnie tak! raz w tygodniu czy dwa razy w tygodniu wizyta w solarium nie zaszkodzi, co innego jak jakaś dziewczyna jest tanorektyczką i wręcz w solarium mieszka a potem słońcem poprawia, odpowiednie kosmetyki (nie przyspieszacze) przed i po chronią i nawilżają skórę, wszystko ale z umiarem!
![]() |
![]() |
#505 |
Wtajemniczenie
|
No waśnie ten wątek i jemu podobne ma na celu pokazanie, że wizyta w solarium raz - dwa razy w tygodniu szkodzi, i to bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
ech to samo w przeciwniczkach solarium - moze by polaczyc te watki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle się namnozyło tych wątków any solarowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
to sie nazywa nuuuudaaaaaaaaa
![]() Ciekawe czy dało by się robić filtr przy zakładaniu wątku, czy już podobne istnieją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Wtajemniczenie
|
Oj przydało by się
![]() Zeby z automatu usuwało się wszystko co ma w sobie słowa: solarium, trądzik, "najlepszy podkład", "najlepsze cienie", "lampa UV", "jakie kwasy i filtry".. Dyktatura rulez ![]() BTW: Czy mogłabym poprosić kogoś o zwolnienie z jutrzejszego egzaminu ze względu na pilne rodzinne sprawy, tzn. usiłuję na wizażu puder sypki wybrać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
ależ oczywiście :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.