Stepper - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-17, 16:50   #481
magda270
Rozeznanie

GG do magda270
Dot.: Stepper -ale Jaki?:)

Witam dziewczyny, ja od początku stycznia mam stepper skrętny bez rączek ale z linkami aby można było trochę poćwiczyć mięśnie rąk.Kupiłam go na alegro i jest ok.
Muszę się Wam przyznać, myślałam że będzie łatwiej ćwiczyć zrobiłam 700 kroków i miałam dość,ale z każdym dniem jest coraz lepiej.
Życzę wytrwałości (:

Edytowane przez magda270
Czas edycji: 2008-01-19 o 13:27
magda270 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 13:33   #482
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

No wczoraj nareście zrobiłam 1000kroków,tyle się nadeptałam i raptem spaliłam tylko140 kalori ,tak mało. I teraz tak codziennie,a potygodniu znowu zrobię więcej.
Tylko cały czas boję się o łydki,żeby się tylko nie powiększyły.
Stary 2008-01-19, 13:48   #483
anniaa

Cytat:
Napisane przez magda270 Pokaż wiadomość
No wczoraj nareście zrobiłam 1000kroków,tyle się nadeptałam i raptem spaliłam tylko140 kalori ,tak mało. I teraz tak codziennie,a potygodniu znowu zrobię więcej.
Tylko cały czas boję się o łydki,żeby się tylko nie powiększyły.
rozciąganie przed i po

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 18:36   #484
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Anniaa cześć, rozciągam łydki przed i po ale w dalszym ciągu po ćwiczeniach na stepperze w dużym stopniu czuję zmeczone mięśnie łydek.
Jeżeli mogę spytać,przez jaki czas ćwiczysz na stepperze i jakie są Twoje wyniki tzn jaki spadek wagi i czy wyszczupliłaś uda(i co oprócz)no i ile dziennie robisz kroków,a może oprócz tego masz sprawdzoną dietę?Pytam bo bardzo mobilizują mnie czyjeś dobre wyniki.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Stary 2008-01-19, 18:49   #485
anniaa

Cytat:
Anniaa cześć, rozciągam łydki przed i po ale w dalszym ciągu po ćwiczeniach na stepperze w dużym stopniu czuję zmeczone mięśnie łydek.
Jeżeli mogę spytać,przez jaki czas ćwiczysz na stepperze i jakie są Twoje wyniki tzn jaki spadek wagi i czy wyszczupliłaś uda(i co oprócz)no i ile dziennie robisz kroków,a może oprócz tego masz sprawdzoną dietę?Pytam bo bardzo mobilizują mnie czyjeś dobre wyniki.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Witaj, już od dawna nie ćwicze na steppterze bo kupiłam sobie rowerek
ale kiedys bardzo dużo ćwiczyłam i stosowałam diete ( poprostu zdrowe odżywianie ) i efekty były naprawde bardzo fajne

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2008-01-19, 19:19   #486
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Anniaa a jakieś konkrety jeżeli możesz, chodzi Mi o efekty i ile w ciągu dnia ćwiczyłaś?
Czyli stepper Ci się znudził,że przeniosłaś się na rowerek?
Stary 2008-01-19, 19:27   #487
anniaa

Cytat:
Anniaa a jakieś konkrety jeżeli możesz, chodzi Mi o efekty i ile w ciągu dnia ćwiczyłaś?
Czyli stepper Ci się znudził,że przeniosłaś się na rowerek?
może nie znudził ale chciałam wykonywac interwały co na steppterze jest nie możliwe oraz lubie ciągłe zmiany
a ćwiczyłam ok 30 min w ciagu dnia

musze zejsc do piwnicy po steppter i znowu sobie zaczne ćwiczyc oj dawno na nim nie ćwiczyłam :d

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-19, 21:38   #488
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Anniaa nie chciałabym Cię zamęczyć pytaniami ale w jakim czasie zobaczyłaś jakieś efekty i czy wyszczupliłaś biodra , tyłek i uda, bo ja właśnie z tymi partiami ciała mam problemik ( figura gruszki ) dlatego zdecydowałam sie na stepper żeby góra za bardzo już nie chudła
Stary 2008-01-20, 00:13   #489
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Anniaa nie chciałabym Cię zamęczyć pytaniami ale w jakim czasie zobaczyłaś jakieś efekty i czy wyszczupliłaś biodra , tyłek i uda, bo ja właśnie z tymi partiami ciała mam problemik ( figura gruszki ) dlatego zdecydowałam sie na stepper żeby góra za bardzo już nie chudła
Może ja odpowiem, ćwicze od 2 tygodni co 2-3 dzień po min.40 minut i efekty są niesamowite wczoraj bez problemu wbiłam się w spodnie, ktorych nie mogłam zapiąć, dodatkowo cellulit jakby się zmniejszył mam takie jędrniejsze ciałko. Wcześniej jeździłam na rowerku efekty też były ale nie tak szybko , jestem naprawde pod wrażeniem. Oczywiście do tego dietka, ale taka mądra żadne tam głodzenie itp

Także polecam, początki były trudne i po 10 minutach nie dawałam rady, na wizażu przeczytałam świetna rade żeby opierać się na desce do prasowania( leże na niej łokciami) i nie ma problemu i bardziej pracują wtedy pośladki
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 11:20   #490
anniaa

Cytat:
nie męczysz mnie pytaniami
Wiesz to moje odchudzanie z steppterem było dawno bo prawie 1,5 roku ale z tego co pamietam to nogi tyłek ładnie sie zredukowały .
Niestety nie da się schudnąć miejscowo .

magda a ja znowu słyszałam , że lepiej sie tak nie opierac bo wtedy gorzej ćwiczy ciało

Stary 2008-01-20, 12:36   #491
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Dzięki dziewczyny.
Bardotka_a Twoja wypowiedz jeszcze bardziej mnie zmobilizowała dwa tygodnie i już są efekty super. Myślałam że to dłuszy proces(ale oczywiście nie wszystkie jestesmy takie same, więc nie wariuje i biorę też to pod uwagę) no i jędrniejsze ciałko i jakaś redukcja cellulitu,ale jestem zmotywowana dzuięki
Anniaa co do opierania też słyszałam że daje mniejsze efekty, Ja nie muszę się opierać, liczę się z tym że nic nie przychodzi łatwo i trzeba się troche pomęczyć żeby mieć jędrniejsze ciałko
Szkoda że się nie da chudnąć z wybranuch części ciała, no ale cóż poradzić taka moja uroda góra patyczek a dół ..... wole nie porównywać
Jeszce raz dziękuję i będę wytrwale ćwiczyć i czekać z niecierpliwością na efekty,tym bardziej że w powietrzu trochę czuć wiosnę i za moment nie bedzie czym zakrywać obfitych kształtów
Pozdrawiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 19:29   #492
Akszeinga
Zadomowienie

Dot.: Stepper

Ja jestem zmuszona przeprosić się z moim steperem bo moje pośladki i uda nie wyglądają ciekawie, muszę je przygotować na lato. Jutro zaopatrzę sie w wodę mineralna i jadę z koksem

Kochasz zwierzęta ? Uratuj im
życie.To tylko parę zł.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520
Akszeinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 22:45   #493
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez Akszeinga Pokaż wiadomość
Ja jestem zmuszona przeprosić się z moim steperem bo moje pośladki i uda nie wyglądają ciekawie, muszę je przygotować na lato. Jutro zaopatrzę sie w wodę mineralna i jadę z koksem

Tak, tak wiosna się zbliża dużymi krokami

Ja dzisiaj mam zaliczone 1000 kroków. oby tak dalej
Stary 2008-01-23, 19:36   #494
Ecstasy1985
Raczkowanie

GG do Ecstasy1985

chyba się zaopatrze w stepper
muszę sobie poprawić co nie co tu i tam
dzieki za motywejszon!

59 miech!!!!
_________________________ _________________________ ____

Misja w Zambii!! Pomóż!!

Ecstasy1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-24, 12:39   #495
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez Ecstasy1985 Pokaż wiadomość
chyba się zaopatrze w stepper
muszę sobie poprawić co nie co tu i tam
dzieki za motywejszon!

Naprawdę warto ,Ja jeszcze nie mam widocznych efektów ale czuję się super. Spokojnie robię już 1500 kroków , polecam ten sprzęt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-25, 14:42   #496
efka_81
Raczkowanie

GG do efka_81

Ja zaczęłam przygodę ze steperkiem niedawno (dziś ćwiczyłam dopiero trzeci dzień) i muszę przyznać że nie jest łatwo. Przeciętnie robię ok 1000 kroków, ale nieźle się przy tym zmacham.
Dobrze wiedzieć, że nie jestem w tej walce sama
Stary 2008-01-25, 18:39   #497
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

tak sobie czytam i myśle o tym steperku.... bo ja akurat nie chcialabym schudnąć bo chuda to jestem, ale chcialabym jakoś rozbudowac nogi...może wtedy by wyglądaly choć troche grubiej....może wy mi poradzicie czy steper to dobry pomysl
Stary 2008-01-30, 14:42   #498
efka_81
Raczkowanie

GG do efka_81

Ewlina, osobiście wydaje mi się, że w takim przypadku lepiej wybrać się np na siłownię i poćwiczyć pod okiem fachowca. Osiągnięcie przyrostu mięśni, żeby to jakoś wyglądało nie jest takie proste. Uważaj, żeby nie okazało się potem, że mięśnie brzydko Ci się pozbijały, bo pewnie nie na takim efekcie Ci zależy
Stary 2008-02-08, 13:02   #499
gnutella
Przyczajenie

Kupiam sobie stepperek tydzień temu (31.01.08) i od tego czasu wyżywam się na nim Codziennie ok 1500kroków w weekend 2x więcej(łacznie ok 40minut-w dwóch etapach),nie wiem czy to za mało czy za dużo, ale poczytałam trochę forów i wychodzi mi że nieżle Ogólnie nie mam wielkich zastrzeżeń do swojej figure, ale....no właśnie, tym wielkim ALE są moje grubaśne uda. Nie mogę na nie patrzeć. Łydki mam szczupłe, ale te uda... (mają one w najgrubszym miejscu ok. 55cm+ cellulit z tyłu, fuuuj!) Dlatego stwierdziła, że podejmę z nim walkę. Zobaczymy jak długo wytrzymam, narazie pierwszy tydzień ćwiczeń. Daję sobie 3m-ce. (najpierw zobaczymy czy przertwam m-c:P) Piszcie dziewczyny o swoich wysiłkach i efektach, chętnie poczytam, podzielę się z Wami swoichmi efektami
Pozdrawiam Wszystkie forumowiczki.
gnutella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 21:02   #500
Minechah
Raczkowanie

Question Dot.: Stepper

Mam do was pytanie
W zeszłym tygodniu kupiłam stepper i mam dylemat. Przez dwa dni ćwiczyłam po 500 kroków i trzeciego niestety padłam na polu walki pobita zakwasami.

Problem w tym, że minęło kilka dni, a mnie wciąż bolą mięśnie łydek i wewnętrzne mięśnie ud - nie wiem teraz, czy starać się je jakoś rozruszać na tym stepperze, czy czekać, aż zakwasy miną?

Nie sądziłam, że tak kiepsko wygląda moja kondycja...

Co robić?
Minechah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 05:37   #501
Akszeinga
Zadomowienie

Minechah ćwicz dalej ale nie codziennie tylko na początek co 2 dzień.Obecnie też mam zakwasy, nawet teraz je czuję ale z biegiem czasu sie rozejdą.

Kochasz zwierzęta ? Uratuj im
życie.To tylko parę zł.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520
Akszeinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 11:47   #502
viki1988
Zakorzenienie

na zakwasy najlepszy jest masaż ! a jeśli masz je na nogach to tym lepiej , bo możesz zrobić to sama a tak wogle to zakwasy oznaczaja ze się przetrenowałaś, z tego co wiem na zakwasy pomaga wysiłek ale umiarkowany czyli poćwicz na stepperku ale z mniejszą intensywnością, a tak na przyszłość to dodałabym jakieś ćwiczenia siłowe na nogi (np.filmik 8 min. legs) skoro już po 500 krokach masz zakwasy to pzydałoby sie je wzmocnić,
a masz te zakwasy dłużej niż 2 dni???
Stary 2008-02-12, 17:05   #503
Minechah
Raczkowanie

dziś wciąż mam obolałe mięśnie z tyłu łydek, ale na pewno nic sobie nie zerwałam

zrobię dziś 250 kroków i zobaczymy...

dzięki za odpowiedzi
Stary 2008-02-15, 11:39   #504
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Zażyczyłam sobie steppera na 18nastkę Najbardziej zalezy mi na ćwiczeniu ud i pośladków, martwię się o moje już sporo umięśnione łydki... Na allegro wpadl mi w oko stepper w twisterem z drugiej strony. Polecacie stepper z kolumną czy linkami??
pozdrawiam
Stary 2008-02-16, 08:29   #505
futrzakowa
Raczkowanie

GG do futrzakowa

kurcze, po przeczytaniu tego wszystkiego chyba pozycze stepper od tesciowej;] bo widzialam ze u niej sie wala i lezy biedaczek nieuzywany

Spieszmy się kochać ludzi... tak szybko odchodzą...
[*] mama
[*] tata
[*] feleczek

tęsknię tak bardzo...

futrzakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 11:57   #506
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

A ja mam pytanie nieco z innej "beczki" ..też zastanawiam sie nad kupnem stepper ale zastanawia mnie czy mozna na nim cwiczac majac problemy z kregosłupem np dyskopatie?? chciałabym go kpic na wspołke z mama a ona ma nieco z nim problemy i czy nie bedzie on nadmiernie obciazac kregosłupa albo np.kolan??

Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nigdy nie grzeszyło

Wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731834
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 22:19   #507
Minechah
Raczkowanie

Na moim skrętnym stepperze jest regulacja oporu. I te nieszczęsne 500 kroków robiłam na największym obciążeniu - pewnie dlatego dostałam zakwasów
Po przesunięciu dźwigni na "fast" zrobiłam 780 kroków i jest o.k. - żadnych zakwasów.

A swoją drogą - dlaczego licznik liczy mi dwa kroki jako jeden? Tak ma być?
I czy na twistera lepiej wchodzić po stepperze, czy przed?
pozdrawiam was dziewczyny,
Minechah

@Jeannie:
jestem pewna, że stepper obciąża stawy kolanowe
Stary 2008-02-20, 09:47   #508
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Dwa ruchy nogami liczą się jako jeden krok, tak jak chodzic - noga do przodu,drugą dołączasz i dopiero się poruszasz
Stary 2008-02-20, 13:05   #509
monic84
Rozeznanie

tez chyba bede musiala powrocic do steperka
ale jakos nie mam motywacji
dwa lata temu cwiczylam codziennie, oporcz niedzieli, po 40-60minut.
Przy diecie i cwiczonkach ladnie schudlam, ale teraz kg powrocily i stepere tez musi powrocic.
Tylko deneruej mnie jak on skrzypi.
Jak sie zmotywowac do steperkowania?
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 14:59   #510
Minechah
Raczkowanie

@Poison
zawsze myślałam, że jak wchodzę po schodach, stawiając kolejno stopę na następnym stopniu, to każdą nogą wykonuję oddzielny krok

@monic
mnie najlepiej zmotywowała fotka sprzed lat kilkunastu, gdzie noszę nr 36 (sześć numerów mniejszy, niż obecnie )

na stepperze najlepiej mi się chodzi podczas oglądania TV, potem trochę ruchu na twisterze, mam też taki dziwny przyrząd "agrafkę" (to się chyba nazywa "motylek"), tylko jeszcze nie bardzo wiem, jak z niego korzystać
w każdym razie uważam, że dobrze jest ćwiczyć niejako "przy okazji", oglądając coś ciekawego czy słuchając muzyki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości