|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Stepper -ale Jaki?:)
Witam dziewczyny, ja od początku stycznia mam stepper skrętny bez rączek ale z linkami aby można było trochę poćwiczyć mięśnie rąk.Kupiłam go na alegro i jest ok.
Muszę się Wam przyznać, myślałam że będzie łatwiej ćwiczyć zrobiłam 700 kroków i miałam dość,ale z każdym dniem jest coraz lepiej. Życzę wytrwałości (: Edytowane przez magda270 Czas edycji: 2008-01-19 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
No wczoraj nareście zrobiłam 1000kroków,tyle się nadeptałam i raptem spaliłam tylko140 kalori ,tak mało. I teraz tak codziennie,a potygodniu znowu zrobię więcej.
Tylko cały czas boję się o łydki,żeby się tylko nie powiększyły. |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
Anniaa cześć, rozciągam łydki przed i po ale w dalszym ciągu po ćwiczeniach na stepperze w dużym stopniu czuję zmeczone mięśnie łydek.
Jeżeli mogę spytać,przez jaki czas ćwiczysz na stepperze i jakie są Twoje wyniki tzn jaki spadek wagi i czy wyszczupliłaś uda(i co oprócz)no i ile dziennie robisz kroków,a może oprócz tego masz sprawdzoną dietę?Pytam bo bardzo mobilizują mnie czyjeś dobre wyniki. Pozdrawiam i z góry dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
♥
|
Cytat:
![]() ale kiedys bardzo dużo ćwiczyłam i stosowałam diete ( poprostu zdrowe odżywianie ) i efekty były naprawde bardzo fajne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Rozeznanie
|
Anniaa a jakieś konkrety jeżeli możesz, chodzi Mi o efekty i ile w ciągu dnia ćwiczyłaś?
![]() Czyli stepper Ci się znudził,że przeniosłaś się na rowerek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
♥
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() musze zejsc do piwnicy po steppter i znowu sobie zaczne ćwiczyc oj dawno na nim nie ćwiczyłam :d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Rozeznanie
|
Anniaa nie chciałabym Cię zamęczyć pytaniami ale w jakim czasie zobaczyłaś jakieś efekty i czy wyszczupliłaś biodra , tyłek i uda, bo ja właśnie z tymi partiami ciała mam problemik ( figura gruszki ) dlatego zdecydowałam sie na stepper żeby góra za bardzo już nie chudła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także polecam, początki były trudne i po 10 minutach nie dawałam rady, na wizażu przeczytałam świetna rade żeby opierać się na desce do prasowania( leże na niej łokciami) i nie ma problemu i bardziej pracują wtedy pośladki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
♥
|
Cytat:
![]() Wiesz to moje odchudzanie z steppterem było dawno bo prawie 1,5 roku ![]() Niestety nie da się schudnąć miejscowo . magda a ja znowu słyszałam , że lepiej sie tak nie opierac bo wtedy gorzej ćwiczy ciało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny.
Bardotka_a Twoja wypowiedz jeszcze bardziej mnie zmobilizowała dwa tygodnie i już są efekty super. Myślałam że to dłuszy proces(ale oczywiście nie wszystkie jestesmy takie same, więc nie wariuje i biorę też to pod uwagę) no i jędrniejsze ciałko i jakaś redukcja cellulitu,ale jestem zmotywowana dzuięki ![]() Anniaa co do opierania też słyszałam że daje mniejsze efekty, Ja nie muszę się opierać, liczę się z tym że nic nie przychodzi łatwo i trzeba się troche pomęczyć żeby mieć jędrniejsze ciałko ![]() Szkoda że się nie da chudnąć z wybranuch części ciała, no ale cóż poradzić taka moja uroda góra patyczek a dół ..... wole nie porównywać ![]() Jeszce raz dziękuję i będę wytrwale ćwiczyć i czekać z niecierpliwością na efekty,tym bardziej że w powietrzu trochę czuć wiosnę i za moment nie bedzie czym zakrywać obfitych kształtów ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
Dot.: Stepper
Ja jestem zmuszona przeprosić się z moim steperem bo moje pośladki i uda nie wyglądają ciekawie
![]() ![]()
#493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, tak wiosna się zbliża dużymi krokami ![]() Ja dzisiaj mam zaliczone 1000 kroków. oby tak dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
chyba się zaopatrze w stepper
![]() muszę sobie poprawić co nie co tu i tam dzieki za motywejszon! ![]()
#495 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam przygodę ze steperkiem niedawno (dziś ćwiczyłam dopiero trzeci dzień) i muszę przyznać że nie jest łatwo. Przeciętnie robię ok 1000 kroków, ale nieźle się przy tym zmacham.
Dobrze wiedzieć, że nie jestem w tej walce sama ![]()
#497 |
Zakorzenienie
|
tak sobie czytam i myśle o tym steperku.... bo ja akurat nie chcialabym schudnąć bo chuda to jestem, ale chcialabym jakoś rozbudowac nogi...może wtedy by wyglądaly choć troche grubiej....może wy mi poradzicie czy steper to dobry pomysl
#498 |
Raczkowanie
|
Ewlina, osobiście wydaje mi się, że w takim przypadku lepiej wybrać się np na siłownię i poćwiczyć pod okiem fachowca. Osiągnięcie przyrostu mięśni, żeby to jakoś wyglądało nie jest takie proste. Uważaj, żeby nie okazało się potem, że mięśnie brzydko Ci się pozbijały, bo pewnie nie na takim efekcie Ci zależy
![]()
#499 |
Przyczajenie
|
Kupiam sobie stepperek tydzień temu (31.01.08) i od tego czasu wyżywam się na nim
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Wszystkie forumowiczki. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam do was pytanie
W zeszłym tygodniu kupiłam stepper i mam dylemat. Przez dwa dni ćwiczyłam po 500 kroków i trzeciego niestety padłam na polu walki pobita zakwasami. Problem w tym, że minęło kilka dni, a mnie wciąż bolą mięśnie łydek i wewnętrzne mięśnie ud - nie wiem teraz, czy starać się je jakoś rozruszać na tym stepperze, czy czekać, aż zakwasy miną? ![]() Nie sądziłam, że tak kiepsko wygląda moja kondycja... ![]() Co robić? |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zadomowienie
|
Minechah ćwicz dalej ale nie codziennie tylko na początek co 2 dzień.Obecnie też mam zakwasy, nawet teraz je czuję ale z biegiem czasu sie rozejdą.
#502 |
Zakorzenienie
|
na zakwasy najlepszy jest masaż !
![]() ![]() ![]() a masz te zakwasy dłużej niż 2 dni???
#503 |
Raczkowanie
|
dziś wciąż mam obolałe mięśnie z tyłu łydek, ale na pewno nic sobie nie zerwałam
zrobię dziś 250 kroków i zobaczymy... dzięki za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
Zażyczyłam sobie steppera na 18nastkę
![]() pozdrawiam ![]()
#505 |
Raczkowanie
|
kurcze, po przeczytaniu tego wszystkiego chyba pozycze stepper od tesciowej;] bo widzialam ze u niej sie wala i lezy biedaczek nieuzywany
![]()
#506 |
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie nieco z innej "beczki" ..też zastanawiam sie nad kupnem stepper ale zastanawia mnie czy mozna na nim cwiczac majac problemy z kregosłupem np dyskopatie?? chciałabym go kpic na wspołke z mama a ona ma nieco z nim problemy i czy nie bedzie on nadmiernie obciazac kregosłupa albo np.kolan??
#507 |
Raczkowanie
|
Na moim skrętnym stepperze jest regulacja oporu. I te nieszczęsne 500 kroków robiłam na największym obciążeniu - pewnie dlatego dostałam zakwasów
![]() Po przesunięciu dźwigni na "fast" zrobiłam 780 kroków i jest o.k. - żadnych zakwasów. A swoją drogą - dlaczego licznik liczy mi dwa kroki jako jeden? Tak ma być? ![]() I czy na twistera lepiej wchodzić po stepperze, czy przed? pozdrawiam was dziewczyny, Minechah @Jeannie: jestem pewna, że stepper obciąża stawy kolanowe |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Wtajemniczenie
|
Dwa ruchy nogami liczą się jako jeden krok, tak jak chodzic - noga do przodu,drugą dołączasz i dopiero się poruszasz
![]()
#509 |
Rozeznanie
|
tez chyba bede musiala powrocic do steperka
ale jakos nie mam motywacji dwa lata temu cwiczylam codziennie, oporcz niedzieli, po 40-60minut. Przy diecie i cwiczonkach ladnie schudlam, ale teraz kg powrocily i stepere tez musi powrocic. Tylko deneruej mnie jak on skrzypi. Jak sie zmotywowac do steperkowania? |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
@Poison
zawsze myślałam, że jak wchodzę po schodach, stawiając kolejno stopę na następnym stopniu, to każdą nogą wykonuję oddzielny krok ![]() @monic mnie najlepiej zmotywowała fotka sprzed lat kilkunastu, gdzie noszę nr 36 (sześć numerów mniejszy, niż obecnie ![]() na stepperze najlepiej mi się chodzi podczas oglądania TV, potem trochę ruchu na twisterze, mam też taki dziwny przyrząd "agrafkę" (to się chyba nazywa "motylek"), tylko jeszcze nie bardzo wiem, jak z niego korzystać ![]() w każdym razie uważam, że dobrze jest ćwiczyć niejako "przy okazji", oglądając coś ciekawego czy słuchając muzyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.