|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Ja miałam testować w sobotę, ale nie testuję bo @ , i chyba dzokero ![]()
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny nie bylo mnie tydzien ale tak mam jak mam 2 zmiane w pracy wogole nie mam czasu
![]() ![]() ![]() Witam wszystkie nowe staraczki i trzymam za wszystkie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
ja nie wiem kiedy będę testować, ostatni cykl 28 dni, a jeszcze dwa wcześniejsze 32. Jak myślicie kiedy się spodziewać wyników starań??
![]() Muszę dziś się postarać, jakieś wino świeczki.... ![]() lubicie takie dodatki do starań?? ![]() ![]() ![]()
#486 |
Raczkowanie
|
• Eleo765, justiii87
Dzięki za rady przeciw chrapaniu hehe. Gąbki do uszu nie wchodzą w grę bo by mnie wkurzały… justiii87 widzę że masz wesołego męża – zawsze w pełnej gotowości ![]() ![]() ![]() • Patrycja- zapytam o te paski szczerze to nawet nie słyszałam że coś takiego jest. • Pinsleepee, Pradip też znacie ten ból z tym nieszczęsnym chrapaniem…. • Justii87 fajne linki, czytam i czytam bo muszę powiedzieć że temat owulacji to dla mojego organizmu niezła zagadka i jedna wielka niewiadoma Jeśli chodzi o tą epidemie grypy i zachorować to rzeczywiście u mnie wokoło też szaleje. Dziewczyny noszą L4 i ciężko ogarnąć wszystko w takim okrojonym składzie…. Odpukać my jesteśmy zdrowi ale to też chyba zasługa tego że regularnie jedliśmy np. rutinoscorbin albo jakiś plus z Wit C …Kupiłam dziś rutinacea max dla odmiany. Co do badań to moje podejście jest takie że nie będę przesadzać. Planując ciążę odwiedziłam dentystę, zbadałam krew( u mnie te długie cykle mnie niepokoiły ale podstawowe badania w tym kierunku nic nie pokazały- wszystko ok.). Na pewno jak już się uda zrobię badanie na tokso, krew i co tam gin będzie kazał. A z tym plamieniem implantacyjnym- to powiem wam że kilka koleżanek które zaszły ( szczęściary za 1 razem) nie miało takiego plamienia. • Madziusia 222 Brak pracy jest stresujący ale praca na etacie tak samo! Wiadomo że trzeba jakoś żyć, potrzeby codziennego życia niestety wiążą się z wydatkami ( u nas np. coś wyskakuje niespodziewanego i tak w sumie co miesiąc jesteśmy” na styk”. Jak to mówią… „wszędzie dobrze gdzie cię nie ma” Tak poza tym to na pewno twój stan ( bez pracy) nie potrwa wiecznie. Też myślałam że nie znajdę pracy po studiach ale się w końcu udało. Na razie od pół roku pracuję ale nie wiem jak długo bo sytuacja u mnie w robocie ciągle się zmienia- generalnie nie jest ciekawie i byłoby to dla mnie też idealny moment na ciążę. W trakcie studiów też pracowałam ( w kinie) super wspominam tamtem czas ale praca typowo dla studentów. Co do filmu Baby Blues- to siostra była na nim w kinie i mówi że warty obejrzenia. Jest kontrowersyjny ale scen drastycznych nie ma. Film o niedojrzałym macierzyństwie… Można z niego jakieś wnioski wyciągnąć. Jak powiedziała siora” film pokazuje współczesną”patologię”nie dojrzałych mam!! A teraz przechodzę do sedna i tematu. Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje ale test zrobiłam w piątek rano i kurcze I kreska. Wiem że miał być w sobotę ale nie wytrzymałam. :/ Mam jeszcze 1 test poczekam do piątku…. Chyba że @ przyjdzie albo znów zabraknie cierpliwości na to czekanie…. Eleo765 – oczywiście zaktualizuję … powodzenia!
#487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja świeczki lubię, ale u nas palą się też na co dzień, chociaż męża czasami wkurzają i na takie dodatki nie zwraca uwagi. Ważniejsza jest dla niego oprawa wizualna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#490 |
Zadomowienie
|
dzoker007 http://www.cefarm24.pl/9539,paski-na-nos-przeciw-chrapaniu-breathe-right-regular-x-10-szt.html proszę bardzo, paski
![]() co do bejbi blusa - ja jako fanka galerianek i sali samobójców chętnie obejrzę. kilka dni temu nawet zarezerwowałam bilety na następną środę, więc chętnie podzielę się wrażeniami po powrocie ![]() teraz trochę rzadziej mogę się odzywać- nowy rok przyniósł nam tyle zmian, że hoho. właśnie z tż zabieramy się za pakowanie i przeprowadzkę z mojej ukochanej starej kamienicy do domku na obrzeżach miasta ![]() ![]() ![]() przepraszam za to odskoczenie od tematu, ale musiałam się pochwalić (chwalipięta! ![]() ![]()
#491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja jestem zdania że dobrze że piszemy o takich naszych codziennych przyziemnych sprawach, codzienym życiu co u nas nowego itp, gdybyśmy pisały tylko o pragnieniu dziecka to naprawdę byśmy chyba oszalały ![]() dobrej nocki i upojnej uciekam do mężusia, od dziś gdzieś mamy dni starań wzmożonych ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Paski owulacyjne kupiłam ale jeszcze ani razu nie urzywałam. Chodziło mi o salfazin dla męża i z tego co dziewczyny pisały to pobudza on plemniki. Też czekam aż Bejbi blus będzie w necie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
heh, dziewczyny nie chodziło mi że film jest brutalny czy coś
![]() ![]() dzoker007 możesz wpisać mi że niespodziewana następna @ 08.02.2013
#494 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Mój mąż łyka Salfazin, ale to w celach poprawy cery a tu czytam, że na plemniczki tez dobrze działa dobrze wiedzieć ![]() Moim zdaniem wszelki leki i to co mamy zamiar połykać lepiej kupić w aptece lub normalnym sklepie, bo nigdy nie wiemy jak taki specyfik był przechowywany. Np. olej lniany musi być trzymany w lodówce aptece widać skąd go nam przynoszą a na odległość nie da rady. Widzę, że jestem dopisana do listy to proszę o uzupełnienie: niechciana @ 16 styczeń, 2 cykl starań. Edytowane przez arenika Czas edycji: 2013-01-13 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, nie było mnie cały weekend bo miałam ostry zapiernicz na uczelni, od rana do wieczora, przyjezdzałam do domu padnięta.
U mnie dzoker007 możesz wpisać niespodziewana @ 06.02 Ja wpadłam tylko na chwilkę, nadrobiłam co naskrobałyście i zmykam do męża, bo przyjechał na weekend z pracy ( a ja na uczelni całe dnie) i jutro znowu wyjezdza więc zmykam chociaż trochę poprzytulać męzusia. |
![]() ![]() |
![]() |
#496 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() weekend nam powoli mija. kupowałam kilka razy różne suplementy na allegro np capivit piekne włosy i różnicy nie widziałam, działało tak samo. Ale to prawda co do leków które trzeba trzyma w lodówce. Wiesiołek kupiłam w aptece około 16 zł. Na allegro to samo a czsami z przesyłką nawet drożej. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() ja bym oszalała bez swojego ![]() ![]()
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
Na szczęście to chwilowa sytuacja, chociaż nie powiem trochę się już zdążyłam przyzwyczaić, po zaręczynach wyjechał w delegacje na ponad pół roku i przyjeżdzął na weekendy tylko i to nie na każdy. Ale teraz zdarza się to sporadycznie.
Co nie zmienia faktu że mi smutno i pusto bez Niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to jest plus taki, że można za sobą zatęsknić ![]()
![]() |
#499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i zawsze jak właśnie zdarzają się nocki ściągam do siebie albo siostrę albo szwagierkę ![]() pół roku to naprawdę bardzo długo. my już od szkoły średniej (chociaż chodziliśmy do jednej a mieszkaliśmy od siebie 15 minut ![]() jak znajdziecie dla siebie tą chwilę to życzę Wam wszystkim samych uciech ![]() ![]() ![]()
![]() |
#500 |
Rozeznanie
|
Witam, witam po długiej nieobecności. Niestety pisanie pracy mgr mnie wykańcza no i jeszcze praca i sesja za pasem
![]() ![]() Hmm, w sobotę był u mnie ksiądz po kolędzie i jego pytania brzmiały tak: macie dzieci, chcecie mieć dzieci a może jest już pani w ciąży? Heh...chciałabym ale uśmiechnęłam się i powiedziałam, że się staramy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny po weekendzie, chorobowo już prawie wróciłam do żywych, wczoraj miała przyjść @ ale nie przyszła, dziś jej nie ma (i dobrze bo mam urodziny i plany okołomężowe :P) ale narazie nie testuje, daje sobie czas do konca tygodnia.
Dziewczyny piekne macie domy- gratuluje, wiem co to znaczy na swoim- my tez wybudowalismy dom wg projektu oliwka (jesli chcecie moge wrzucic linkz moja galerią)i już rok mieszkamy- nie zamienila bym go na inny a tymczasem urodzinowa kawka i rafaello ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trochę wam zazdroszczę nowych domów i mieszkań. My mamy domek z lat 70 po dziadkach a potem po rodzicach i chociaż zrobiliśmy remont pod siebie to i tak np. układu pomieszczeń zmienić się nie da. Ale i tak się cieszymy że możemy mieszkać na swoim ![]()
![]() |
#503 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego i spełnienia WSZYSTKICH marzeń
![]() ![]() Ja dzisiaj jestem padnięta, ten weekend na uczelni tak mnie wykończył, że dzisiaj rano zaspałam i to tak porządnie, miałam nastawiony budzik i nie mam pojęcia kiedy i jak go wyłączyła, kompletnie nie pamiętam i na szczęście się przebudziłam. Ale jak zobaczyłam która jest godzina to takie tempo narzuciłam żeby się wyzbierać, że się tylko kurzyło za mną ![]() Niestety ten weekend też spędzę na uczelni i nie zapowiada się żeby miało być lżej, dobrze że to końcówka bo zaczynam mieć serdecznie dość uczelni. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- z całego serca Ci tego życzę, w końcu pora zacząć ogłaszać dobre wieści, może jak jednej się uda to pójdzie łańcuchowo na wszystkie ![]()
#504 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też w zeszłym tygodniu był ksiądz i ten sam temat tylko się uśmiechał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() byłby super prezent urodzinowy ![]() ![]() ![]() a zresztą mówisz o innych prezentach urodzinowych ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i wogóle nam walił jakieś dowcipy że cały czas się śmialiśmy ![]() Ważne że na swoim , zrobiliście remont i napewno macie fajnie, własny kąt to podstawa, nie ważne czy lata 70 czy2012 rok. Prawdą jest że wtedy robisz wszytsko jak chcesz a w starszym domku jesteś ograniczona. Ale najważniejsze jest żeby być szczęśliwym i zdrowym a reszta jakoś przyjdzie. No i nam TU jeszcze dzidziuś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Tak , wszystkiego Najlepszego spelnieni marzen , i Twoich i Naszych ( a co , skorzystam jak jest okazja
![]() ![]() ![]() U mnie tymczasem wszystko wskazuje na @ tuz tuz .. Dzis rano bardzo bolal brzuch , i niech boli ![]() ![]() Tymczasem lece do pracy , ojejciu zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce ![]()
#508 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich po pracy
![]() Ana wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek dziewczyny trzymajcie kciucki za jutrzejsze testowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zadomowienie
|
Masakra z tą pogodą i śniegiem. Auto z naprzeciwka jechało środkiem drogi tak, że się zakopałam w rowie
![]() Już mam dość tej zimy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.