|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczurzy temat
Kup szczurka i powiedz, że się pomyliłaś, bo wyglądał jak chomik
Postaw przed faktem dokonanym - jak ja. Mama się szybko zakochała w szczurku
|
|
#482 |
|
Nie depcze krokusów
|
Chomiki są głupie (z góry przepraszam wszystkich hodowców!), a jak babcia znajdzie szczurka jak najmniejszego, to faktycznie można powiedzieć że to mysza, z chomikiem gorzej, chyba że odetniesz szczuraskowi ogon...
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś...
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Są szczurki bezogonowe. Ale z tego co pamiętam, jeszcze nie w Polsce
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś ja wolę szczurki ogoniaste
Te ogony są takie urocze
|
|
#486 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ogony to źródło przerażających krzyków wydawanych przez nieobeznane kobiety
![]() Myślę, że najlepiej postawić Mamę przed faktem dokonanym - tak jak moją, najpierw uciekała od szczurka jak najdalej, a potem sama za nim latała, jak wszystkie Mamy i za to je kochamy! |
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Malla, też tak myślę
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama jest niestety zdolna do orznych rzeczy i obawiam sie ze szczurek moglby trafic gdzies gdzie nie powinien ;/ szkoda zwierzaczka
Mozecie mnie wysmiac po namysle uznałam, że skoro nie mogę mieć szczurka to lepszy rydz niz nic i kupilam chomika wiem ze to nie to samo ale kazdy futrzak jest dobry jak sie nie ma wyboru pozatym jest slodki naprawde nazwałam go Guzik, jest taki czarny i wlochaty Za to jak sie wybiore na studia to zrobie sobie na stancji szczurkoland i bede miala caaałą rodzinke szczurków
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Guzik. Imię mojego drugiego szczurka
![]() Mam nadzieję, że będzie żyć długo i zdrowo
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w ogole mialam caly zwierzyniec w domu kiedys, teraz pozostal mi tylko kot
|
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym nawet chciała mieć chomika. Mam do nich słabość, bo miałam ich sporo w dzieciństwie.
myShaczeQ, a jakiego masz chomiczka? Wklej fotę jak mozesz. ![]() Ja wogóle mogłabym mieć całe zoo w domu
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#492 |
|
Nie depcze krokusów
|
Chomiki są głupie, ale milusie, takie żywe, futrzane zabaweczki
Najbardziej podobają mi się dżungarskie, ale są bardzo wrażliwe.
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie ma kolorki? moje dwa byly szare, a ostatni czarno-bialy
|
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
HEHE Avatarek sobie zmieniłam
Na taki szczurzy
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żył dwa lata i do końca życia nie dał się oswoić... ![]() Był, jakby go nie było... Fakt, był przesłodki, ale po co mi zwierzę, z którym nie mam kontaktu i które wychodzi do mnie z domku tylko po to, żeby pożebrać o jedzenie??
|
|
|
#496 |
|
Nie depcze krokusów
|
Moja przyjaciółka miała dżungara i był bardzo kontaktowy jak na chomika, regularnie przychodził się popieścić, nie gryzł, nie uciekał z rąk, zasypiał w rękawie itp. lepszy niż niejeden facet ;]
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może to ja miałam pecha?... Koleżanka na roku ma dżungarskiego i też jest kontaktowy.
|
|
|
#498 |
|
Nie depcze krokusów
|
Charakter to nie tylko cecha gatunkowa, ale i osobnicza. Może akurat miałaś wariata, a one milusie. Pitbulle też mogą być potulne
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ale chomika - nigdy więcej
![]() Może gdybym nigdy nie miała szczurka, chomiczki bym wprost kochała. Ale szczurki są jeszcze słodsze, no i inteligentne
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#500 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dokładnie!
|
|
|
|
|
#501 |
|
Konto usunięte
|
Mój szczurek ostatnio miał nie miłą przygodę
ojciec siedział na kanapie i szcurek też, pod ciężarem ojca zrobiła się szczelina pod oparciem i Timon tam wlazł i nie mógł już wyjść ,próbowaliśmy go wyjąć ale nie dało się zrobiliśmy znowu "szczelinę" a on dalej tam siedział chyba ze strachu a potem to już zaczął szarpać kanapę chyba z godzinę skakaliśmy z matką wokół tej kanapy całe w nerwach )i wylazł w końcu ufff a serce waliło szczurkowi jak młot a ojciec się smieje "oj zatkał się! Co teraz będzie! ahh!" chociaż to nie było śmieszne bo co by bylo jak by tam został .Mój szczurek ostatnio kaszkę manną polubił może to jeść jak myślicie ?
|
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Anulek, biedny Twoj Timon
pewnie mial tam zawal pod ta kanapa..moj (a raczej mojego brata) pierwszy szczur wlazl nam kiedys pod podloge.bylo swiezo po remoncie, jak zrobilismy sobie drewniana podloge i tam kolo kaloryfera jak idzie rura do sasiadow na dole byla taka dziura no i jak lazil to spadl tam i z ciekawosci wlecial do tej dziury. on sie swietnie bawil, ale nam nie bylo do smiechu, bo mielismy szczura pod podloga. przez caly dzien czatowalismy przy tej dziurze i czekali az wyjdzie, a on sobie z nas jaja robil,bo widzielismy tylko nos i jedno oko jak wygladalo z dziury pozniej pod wieczor sam zglodnial i wszedl do klatki, bo mu na ziemie ja postawilismy, dziure przykrylismy i cala filozofia..a tyle zachodu z tym bylo
|
|
|
|
|
#503 |
|
Konto usunięte
|
To wszystko przez to że szczurki są za bardzo ciekawskie i do każdej dziury muszą zajrzeć
jak czytałam o szczurku Twojego brata to aż poczułam taki niepokój . Timon na szczęście szybko doszedł do siebie . Mój znajomy mówi że jego szczur lata wolno po mieszkaniu dzień i noc a ja jakoś sobie tego nie wyobrażam , mój to taka sierotka znowu by gdzieś wlazł ...
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym sie nawet bala zostawic go tak zeby sobie latal po prostu. szczurki rzeczywiscie sa bardzo ciekawskie i pozniej nie wiadomo gdzie ich szukac
na szczescie oba wyszly ze swoich przygod calo ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
moj Guzik jest czarny i puchaty
taka angorka i jest naprawde slodki no nie to co szczurek, nie bedzie pewnie taki jak jakikolwiek szczurek, ale lepszy rydz niz nic przynajmniej jest pocieszny zdjecia obiecuje wieczorkiem bo teraz uciekam na miasto |
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szafy ruszyc z miejsca nawet nie moglam , nie mowiac o przesunieciu chocby minimalnie, na nic( chcialam go przkupic ) nie chcial wyjsc i siedzial tam cale dwa dni .. co nerwow zjadlam to moje.. po dwoch dniach jak wstalam z rana spal u siebie w klatce nie wyszedl pozniej ani razu , ale mysle ze spowodowane bylo to tym ze babcia miala myszy i czul zapach i sie bal po prostu
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
ale ciekawe jest to, ze one zawsze wychodza z tego calo. wleza gdzies do jakiejs mysiej norki, siedza tam caly dzien, my sie zamartwiamy, a one sobie pozniej wychodza z tamtad jak gdyby nigdy nic
![]() no moze z wyjatkiem szczurka on Anulki, bo on pod ta sofa chyba mial zawal, biedny.. |
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj z Kluseczką na Polach Mokotowskich!
Ponieważ małpa za Chiny ludowe nie da się "zakuć" w szeleczki, biegała po trawie luzem, mocno przeze mnie pilnowana. Przez chwilę nawet się zamyśliła, najpierw na mojej spódnicy, a potem odpoczywała (!) w rękach. Pierwszy raz w życiu wytrzymała w miejscu dłużej niż 5 sekund Oto fotki mojego skarba
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
I kolejne
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
rachela- urocze po prostu
![]() a moja niunia panicznie boi sie dworu.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Postaw przed faktem dokonanym - jak ja. Mama się szybko zakochała w szczurku 

Jakoś...

ale kazdy futrzak jest dobry jak sie nie ma wyboru

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.Mój szczurek ostatnio kaszkę manną polubił może to jeść jak myślicie ?
) nie chcial wyjsc i siedzial tam cale dwa dni .. co nerwow zjadlam to moje.. po dwoch dniach jak wstalam z rana spal u siebie w klatce