Hejsterskie filolożki - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 17:25   #481
MoniaS93
Rozeznanie

Dot.: Hejsterskie filolożki

Właśnie to jest najgorsze... osoby, które lamentują jak to nic nie umieją a potem mają db albo bdb ;/ Nic bardziej nie wkurza na studiach :P Ja nie wiem, jak ja serio nie umiem to nie zaliczam, po prostu.
Stary 2013-06-02, 17:48   #482
rabbithearted
Raczkowanie

Ja zazwyczaj mówię, że "mniej więcej ogarniam" albo że "poszło mi nieźle", bo nigdy nie jestem pewna swoich wyników... Mam nadzieję, że jak potem dostaję dobre oceny, to ludzie nie odbierają tego jako fałszywej skromności czy innego oszustwa, ja tak po prostu mam Zawsze lepsze to, niż "nic nie umiem", a potem 5... z tego się wyleczyłam :P

O matko, dziś skończę tę cholerną pracę pisemną. Zaczynam naprawdę się cieszyć, że mam w perspektywie egzamin licencjacki, nie pracę. Idę pomęczyć parę godzin literaturoznawstwo, chociaż wolałabym przyłożyć się do słownictwa, posłuchać hiszpańskiego radia albo po prostu zrobić coś pod sam język, a nie pod wszystkie filologiczne dodatki (Lubię historię, literaturę, ale literaturoznawstwo to dla mnie jakiś koszmar. Hermeneutyka, fenomenologia, blee).
rabbithearted jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 18:22   #483
plywok
Zakorzenienie

haa chociaz w tym semestrze zaliczyłam koło z histori literatury. jestem przeogramnie przeszczęśliwa

teraz tylko &%#%$#E^#^ gramatyka historyczna.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 18:42   #484
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaS93 Pokaż wiadomość
Właśnie to jest najgorsze... osoby, które lamentują jak to nic nie umieją a potem mają db albo bdb ;/ Nic bardziej nie wkurza na studiach :P Ja nie wiem, jak ja serio nie umiem to nie zaliczam, po prostu.
No ja na przykład po ostatnim kole, byłam przekonana, że zaliczyć zaliczę, ale tylko na 3.
Były trzy pytania, z tego na jedno odpowiedziałam całkowicie wyczerpująco, na dwa pozostałe - w mojej ocenie - za mało, stąd moje przekonanie, że pewnie będzie trója. Ponarzekałam więc, że mi się moje pytania nie podobały, że cienko mi poszło. A potem się okazało, że dostałam 4+.
A uczyłam się na to bardzo mało - w sumie tylko kilku definicji się wyuczyłam na pamięć, a reszta to były takie rzeczy, które można było wziąć na logikę i coś tam powymyślać, po swojemu napisać, więc to tylko przeczytałam kilka razy. Oczywiście wszystko dzień przed kołem.

Jedna koleżanka mówiła, że uczyła się 3 dni {ja i dwie inne dziewczyny przed kołem jeszcze czytamy notatki itd. a tamta na lajcie} i dostała 3+.... a niby umiała

więc wg mnie możliwym jest, że ktoś mówi, że "nic się nie uczyłam", a dostaje dobrą ocenę - bo dla mnie nauka to jest siedzenie nad notatkami i zakuwanie, a jak "nic się nie uczyłam" to znaczy, że właśnie przeczytałam sobie tylko notatki kilka razy i już, a że coś z nich zapamiętałam i dostaję potem dobrą ocenę - to cóż Nie każdy potrzebuje siedzieć nad notatkami i wkuwać na blachę.

Jutro mam koło z analizy i interpretacji lit... Na 26 stron notatek nauczyłam się 4 (bo to akurat rzeczy, których trzeba się nauczyć na pamięć), resztę uważam za pierdoły - w tym sensie, że nie jest to nic trudnego jeżeli się było na ćwiczeniach i się słuchało, i notowało.
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 18:59   #485
lioele
Rozeznanie

Co myślicie o filologii bałkańskiej?
Może są tu jakieś studentki tego kierunku?
lioele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 19:16   #486
Ieka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
haa chociaz w tym semestrze zaliczyłam koło z histori literatury. jestem przeogramnie przeszczęśliwa

teraz tylko &%#%$#E^#^ gramatyka historyczna.
u mnie historia literatury za tydzień, może czas zacząć się uczyć ..

a z gramatyki historycznej napisałam pracę na 2 strony a4. Jutro wystawia oceny.

Lubicie akwizycję ?? matko dla mnie ten przedmiot to jakaś zmora i koszmar tego kierunku ( ja oczywiście na nauczycielskim)
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 19:21   #487
201604181004
Konto usunięte

Historia literatury jest u mnie jednym z ostatnich egzaminów, ale historyczna i kontrastywna laboga:
Na razie uczę się na zawodowe...
A co do umienia nie umienia to wiedzą że nie warto mnie pytać bo ja nie wiem jak mi poszło. Akurat filologia to taki przedmiot, że nic nie jest ani czarne ani białe, i czasem jakąś dziwną myślą można albo zapunktować albo oblać :d
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 20:38   #488
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Historia literatury jest u mnie jednym z ostatnich egzaminów, ale historyczna i kontrastywna laboga:
Na razie uczę się na zawodowe...
A co do umienia nie umienia to wiedzą że nie warto mnie pytać bo ja nie wiem jak mi poszło. Akurat filologia to taki przedmiot, że nic nie jest ani czarne ani białe, i czasem jakąś dziwną myślą można albo zapunktować albo oblać :d
Właśnie! Ja ostatnio z ręką na sercu nie uczyłam się nic, ale udało mi się spisać i zaliczyłam I ktoś w sumie mógłby mi powiedzieć, że takie tam gadanie "nic się nie uczyłam", ale czasem właśnie na filologii coś uda się wymyślić na szybko i można zdobyć fajną ocenę

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
u mnie historia literatury za tydzień, może czas zacząć się uczyć ..

a z gramatyki historycznej napisałam pracę na 2 strony a4. Jutro wystawia oceny.

Lubicie akwizycję ?? matko dla mnie ten przedmiot to jakaś zmora i koszmar tego kierunku ( ja oczywiście na nauczycielskim)
Akwizycja? Ja chyba cały przedmiot przespałam na auli

Ja to jeszcze nawet nie myślę o egzaminach A tuż za rogiem się czają bestie jedne....

Kamiliah - Szalona?! Pracować się zachciało? Meeeeen! Hejtuj dziewczyno!

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 21:48   #489
201708160922
Konto usunięte

Odp: Hejsterskie filolożki

Nie wiem jak jest na innych studiach, ale moim zdaniem na takich przedmiotach jak historia literatury to jedna wielka loteria. Pierdyliard lektur i jak ci podpasuje, to mozesz miec 5 bez problemu, a czasem trafisz tak, ze polozysz caly egzamin. Ja ostatnio zdawalam egzamin wlasnie z hist.lit. Bylam dlugo na zwolnieniu, wiec na zajecia nie chodzilam. Uczylam sie ze dwie godziny (bez komentarza). A zdalam bez problemu, co prawda na trzy, ale jednak.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 07:37   #490
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Dot.: Odp: Hejsterskie filolożki

I tak zahejtuję, bo jestem arcywk..urzona na siebie. Położyłam tłumaczenie pisemne, totalnie, a dlaczego- aż szkoda gadać. Zabiło mnie tłumaczenie pozwu rozwodowego. Na zajęciach przerabialiśmy pozew rosyjski, tłumaczyliśmy na język polski. Ucząc się na kolokwium stwierdziłam, że facet nie będzie aż tak wredny, żeby tłumaczenie "odwrócić"- dać polskie frazy, a my tłumaczymy pozew na rosyjski. Taaa, jasne, naiwna dziewczynko Wkurzyło mnie to, że całe tzw. tyły zerżnęły całego kolosa (robiły zdjęcia przed kołem, gdy dowiedziały się, że tłumaczenie jest tylko z polskiego na rosyjski) i teraz chodzą dumne jak pawie, że mają bdb, a we mnie się gotuje. Экзамен на носу а я не знаю, что делать!

Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Czas edycji: 2013-06-03 o 07:45
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 16:31   #491
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
No co Ty, w dobrym guście jest powiedzieć, że nic się nie umie
U mnie w dobrym guście jest raczej opcja nr 2, czyli: 'A uczyłaś się już XYZ? Bo ja miesiąc temu. A licencjata to mam oddanego od lutego, a broniłam się w kwietniu"

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41116473]Zgodzę się w 100%, że im więcej mamy, tym lepiej jesteśmy zorganizowani [/QUOTE]

O tak! Najlepiej zorganizowana jestem, jak mam dużo innych zajęć, bo mam na przykład 2 godziny na naukę i po prostu muszę je wykorzystać, bo potem nie będę miała czasu, a tak to jest: "A zrobię to za godzinę, albo jutro..."

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Nie wiem jak jest na innych studiach, ale moim zdaniem na takich przedmiotach jak historia literatury to jedna wielka loteria. Pierdyliard lektur i jak ci podpasuje, to mozesz miec 5 bez problemu, a czasem trafisz tak, ze polozysz caly egzamin. Ja ostatnio zdawalam egzamin wlasnie z hist.lit. Bylam dlugo na zwolnieniu, wiec na zajecia nie chodzilam. Uczylam sie ze dwie godziny (bez komentarza). A zdalam bez problemu, co prawda na trzy, ale jednak.

O tak - ja położyłam obydwa egzaminy z HLRu, które miałam, bo po prostu niemożliwe było wyuczenie się kompletnie całego materiału

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41123014]I tak zahejtuję, bo jestem arcywk..urzona na siebie. Położyłam tłumaczenie pisemne, totalnie, a dlaczego- aż szkoda gadać. Zabiło mnie tłumaczenie pozwu rozwodowego. Na zajęciach przerabialiśmy pozew rosyjski, tłumaczyliśmy na język polski. Ucząc się na kolokwium stwierdziłam, że facet nie będzie aż tak wredny, żeby tłumaczenie "odwrócić"- dać polskie frazy, a my tłumaczymy pozew na rosyjski. Taaa, jasne, naiwna dziewczynko Wkurzyło mnie to, że całe tzw. tyły zerżnęły całego kolosa (robiły zdjęcia przed kołem, gdy dowiedziały się, że tłumaczenie jest tylko z polskiego na rosyjski) i teraz chodzą dumne jak pawie, że mają bdb, a we mnie się gotuje. Экзамен на носу а я не знаю, что делать![/QUOTE]

Współczuje, naprawdę.

Tego typu osób nie łapię - być dumnym, jak paw, że się dostało dobrą ocenę za zgapionego kolosa. Jestem w stanie zrozumieć zgapianie i radość, że się kolosa zdało, ale nie cierpię typów pt.: "Ja zrobiłam se focie komórką i zdałam na 5, a ty nad tym siedziałaś kilka godzin i masz 4+, frajerka...". Nie dociera do większości, że ja po prostu czcę się czegoś nauczyć
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 16:44   #492
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Tego typu osób nie łapię - być dumnym, jak paw, że się dostało dobrą ocenę za zgapionego kolosa. Jestem w stanie zrozumieć zgapianie i radość, że się kolosa zdało, ale nie cierpię typów pt.: "Ja zrobiłam se focie komórką i zdałam na 5, a ty nad tym siedziałaś kilka godzin i masz 4+, frajerka...". Nie dociera do większości, że ja po prostu czcę się czegoś nauczyć
Ja właśnie w ogóle nie rozumiem radości ze ściągania. Z czego tu się cieszyć, skoro tak naprawdę nic nie umiem? Ja wolę dostać 3 i wiedzieć, że to moja 3, niż dostać 5 a z tego w tym 5 mojej wiedzy zero...

Cytat:
Nie wiem jak jest na innych studiach, ale moim zdaniem na takich przedmiotach jak historia literatury to jedna wielka loteria.
Dokładnie.
No i na egzaminach ustnych to ocena ocenie nierówna tak naprawdę. Ktoś może dostać jakieś proste pytania i wyjsć z 5, a ktoś może dostać coś trudniejszego i ledwo wyciągnać 3, chociaż wiedza tych osób jest porównywalna.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

A w ogóle to już mnie ściska, jak sobie wyobrażam mój rok przed pierwszym ustnym egzaminem z historii literatury... ten stres, te przeżywanie....
całe szczeście, że wchodzę druga, to mnie ta napięta atmosfera prawie ominie
Stary 2013-06-03, 17:25   #493
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

U mnie też przeżywają. Mam na roku kilka lasek, które już jadą na tabletkach uspokajających (!) bo sesja się zaczęła. Mnie na szczęście nigdy nie przytrafiła się poprawka z egzaminu, więc nawet gdyby (tfu, tfu!) miało coś teraz być, to nie przejmuję się, jest na to tak samo cały wrzesień, jak i był cały czerwiec.

Mnie jest głupio ściągać. Naprawdę. I dlatego praktycznie w ogóle tego nie robię, a już maksymalnie denerwuje mnie, gdy ktoś afiszuje się z tym, ile zerżnął, albo co gorsza, na zajęciach siedzi dumny jak paw, bo dostał pochwałę za ocenę od prowadzącego za "swoją" pracę.
Wiem, że na braku ściągania tracę, ale nigdy nic nie satysfakcjonuje mnie tak bardzo, jak zapracowana czwórka albo piątka. Dlatego drogie filolożki, idę ryć i zapieprzać, bo jutro koło z praktycznej <3
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 19:44   #494
plywok
Zakorzenienie

oj tak. mam jedną pannę X. tylko się zbliża jakies koło i juz pytania: ile umiesz? a z czego się uczysz? a masz to zrobione?

więc dzień przed kołem jestem niewidoczna na fejsie dla danej panny :d

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 23:33   #495
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Ja właśnie w ogóle nie rozumiem radości ze ściągania. Z czego tu się cieszyć, skoro tak naprawdę nic nie umiem? Ja wolę dostać 3 i wiedzieć, że to moja 3, niż dostać 5 a z tego w tym 5 mojej wiedzy zero...
Ja jestem w stanie zrozumieć ściąganie na przedmiotach-zapychaczach, z których nie ma egzaminów (ale afiszowania się dalej nie pojmuję). Za to nie jestem w stanie zrozumieć czegoś w stylu: kolos zaliczeniowy z całego roku, ktoś wszystko zerżnął i się chwali, że 5 dostał, a potem oblewa egzamin ustny, bo nic nie umie, a nie da się zgapiać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 09:56   #496
seductivee
Zakorzenienie

Ja znam takie osobniki, co jadą całe życie na farcie i im się zwyczajnie udaje wszystko zaliczyć bez nakładu pracy I taki ktoś później wychodzi z papierem i nazywa się takim samym filologiem jak ktoś, kto naprawdę to umie.

Eh, 2 tygodnie sesji - wszystkie egzaminy w ciągu 3 pierwszych dni

Stary 2013-06-04, 13:02   #497
santi santi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Eh, 2 tygodnie sesji - wszystkie egzaminy w ciągu 3 pierwszych dni
piąteczka - u mnie identycznie. jedna prowadząca uznała, że ma w sesji urodziny i 'nie będzie sobie zawracać głowy naszymi egzaminami'

Jedna santi wystarczy
santi santi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 13:20   #498
201604181004
Konto usunięte

Bardzo pięknie, sesja rozpoczęta po królewsku - metodyka nauczania 4+, drugi przedmiot zawodowy też ładnie zdany, dwa zaliczonka już wpisane.
Będzie z górki. Przewiduję poprawkę z gramatyki opisowej, dla mnie to jak nauka chinskiego.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Seductivee to dokładnie tak jak ja.
W tym tygodniu mam... już liczę
1, 2, 3, 4, 5, 6... 6 - 3 egzaminy i 3 zaliczenia z oceną.
Kolejny tydzień.... 3 egzaminy i 1 zaliczenie z oceną.
2 tygodnie przerwy i na koniec sesji 1 egzamin 1 zaliczenie.
Także sesja po prostu iście królewska. Mnie to tak denerwuje, czerwiec, pracownicy naukowi poczuli wolne to rozwalają się na wakacjach mając totalnie w d.... sesje
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 13:44   #499
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santi santi Pokaż wiadomość
piąteczka - u mnie identycznie. jedna prowadząca uznała, że ma w sesji urodziny i 'nie będzie sobie zawracać głowy naszymi egzaminami'
Haha, dobre! To skoro tak, to mogła wpisać od ręki oceny, bo po co w ogóle przychodzić

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Bardzo pięknie, sesja rozpoczęta po królewsku - metodyka nauczania 4+, drugi przedmiot zawodowy też ładnie zdany, dwa zaliczonka już wpisane.
Będzie z górki. Przewiduję poprawkę z gramatyki opisowej, dla mnie to jak nauka chinskiego.

Seductivee to dokładnie tak jak ja.
W tym tygodniu mam... już liczę
1, 2, 3, 4, 5, 6... 6 - 3 egzaminy i 3 zaliczenia z oceną.
Kolejny tydzień.... 3 egzaminy i 1 zaliczenie z oceną.
2 tygodnie przerwy i na koniec sesji 1 egzamin 1 zaliczenie.
Także sesja po prostu iście królewska. Mnie to tak denerwuje, czerwiec, pracownicy naukowi poczuli wolne to rozwalają się na wakacjach mając totalnie w d.... sesje
Ej, brawko Będzie dobrze Niezły hardcore. U mnie na szczęście sesja light pod względem ilości egzaminów.
No właśnie, mogli by powstawiać ocenki i sio! Po co tam męczyć się na poprawkach czy innych warunkach.

Swoją drogą to miałam poprawkę, ale niesłusznie, bo powiedziałam wszystko ok. I tak się tym denerwowałam, bo próbowałam znaleźć coś czego nie umiem lub umiem niedokładnie, żeby nie wtopić z jakimś syfem...

Edytowane przez seductivee
Czas edycji: 2013-06-04 o 13:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 14:54   #500
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Zamiast uczyć się na jutrzejsze koło, pichcę pizzę
Stary 2013-06-04, 15:34   #501
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Zamiast uczyć się na jutrzejsze koło, pichcę pizzę
Przynajmniej żarcie z tego będzie - ja wczoraj zamiast się uczyć oglądałam sobie od nowa "Sherlocka"
Stary 2013-06-04, 15:59   #502
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Hejsterskie filolożki

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Przynajmniej żarcie z tego będzie - ja wczoraj zamiast się uczyć oglądałam sobie od nowa "Sherlocka"
To jest dopiero pozeracz czasu. Wlaczysz The bing bang... i 20 min.zleci, Castle 45, ale Sherlock to az 1,5h za jednym razem.

Stary 2013-06-04, 16:09   #503
seductivee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Hejsterskie filolożki

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
To jest dopiero pozeracz czasu. Wlaczysz The bing bang... i 20 min.zleci, Castle 45, ale Sherlock to az 1,5h za jednym razem.

Mnie po wczorajszym odcinku Gry o tron tak sparaliżowało, że do tej pory nie dam rady nic robić

Stary 2013-06-04, 17:16   #504
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Chyba nie mam instynktu samozachowawczego. W tym roku bronię licencjat z germanistyki (o ile się za niego wezmę - Erasmus mnie rozleniwił) i zaczynam studia licencjackie na filologii hiszpańskiej Ale germa to szkoła życia i mam nadzieję, że druga filologia pójdzie gładko.
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 09:05   #505
brulionbebeb
Rozeznanie

Przed chwilą powiadomiono mój rok, że w najbliższy wtorek mamy egzamin z dwudziestolecia międzywojennego

why don't you tell me that if the girl had been worth having,
she would have waited for me?
no, sir, the girl really worth having
wouldn't wait for anybody.

brulionbebeb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 17:03   #506
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brulionbebeb Pokaż wiadomość
Przed chwilą powiadomiono mój rok, że w najbliższy wtorek mamy egzamin z dwudziestolecia międzywojennego
Kocham takie akcje

My od tygodnia jęczymy o zagadnienia na egzamin ustny z praktycznej i usłyszeliśmy od jednego z prowadzących: "No tak, chcielibyśmy Państwu te zagadnienia dostarczyć.". To, kurcze, dostarczcie
Stary 2013-06-05, 17:07   #507
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Kocham takie akcje

My od tygodnia jęczymy o zagadnienia na egzamin ustny z praktycznej i usłyszeliśmy od jednego z prowadzących: "No tak, chcielibyśmy Państwu te zagadnienia dostarczyć.". To, kurcze, dostarczcie
My nie mamy zagadnień na ustny i zawsze muszę wylosować jakieś cuda na kiju W tym roku pewnie też, a słowniczek był durny...

Stary 2013-06-05, 17:37   #508
tamtaglista
Zakorzenienie

Czy upadające już powoli językowe kolegia nauczycielskie też się wliczają do "filologii"? Jak tak to chętnie dołączę
Stary 2013-06-05, 17:56   #509
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Hejsterskie filolożki

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Mnie po wczorajszym odcinku Gry o tron tak sparaliżowało, że do tej pory nie dam rady nic robić
Rozumiem, mysle, ze to naturalna reakcja :p

Stary 2013-06-05, 21:37   #510
Ieka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
Czy upadające już powoli językowe kolegia nauczycielskie też się wliczają do "filologii"? Jak tak to chętnie dołączę
Tak!
a na jakiej filologii jesteś ?
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości