![]() |
#481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
Właśnie to jest najgorsze... osoby, które lamentują jak to nic nie umieją a potem mają db albo bdb ;/ Nic bardziej nie wkurza na studiach :P Ja nie wiem, jak ja serio nie umiem to nie zaliczam, po prostu.
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Ja zazwyczaj mówię, że "mniej więcej ogarniam" albo że "poszło mi nieźle", bo nigdy nie jestem pewna swoich wyników... Mam nadzieję, że jak potem dostaję dobre oceny, to ludzie nie odbierają tego jako fałszywej skromności czy innego oszustwa, ja tak po prostu mam
![]() O matko, dziś skończę tę cholerną pracę pisemną. Zaczynam naprawdę się cieszyć, że mam w perspektywie egzamin licencjacki, nie pracę. Idę pomęczyć parę godzin literaturoznawstwo, chociaż wolałabym przyłożyć się do słownictwa, posłuchać hiszpańskiego radia albo po prostu zrobić coś pod sam język, a nie pod wszystkie filologiczne dodatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
haa chociaz w tym semestrze zaliczyłam koło z histori literatury. jestem przeogramnie przeszczęśliwa
![]() teraz tylko &%#%$#E^#^ gramatyka historyczna.
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Były trzy pytania, z tego na jedno odpowiedziałam całkowicie wyczerpująco, na dwa pozostałe - w mojej ocenie - za mało, stąd moje przekonanie, że pewnie będzie trója. Ponarzekałam więc, że mi się moje pytania nie podobały, że cienko mi poszło. A potem się okazało, że dostałam 4+. A uczyłam się na to bardzo mało - w sumie tylko kilku definicji się wyuczyłam na pamięć, a reszta to były takie rzeczy, które można było wziąć na logikę i coś tam powymyślać, po swojemu napisać, więc to tylko przeczytałam kilka razy. Oczywiście wszystko dzień przed kołem. Jedna koleżanka mówiła, że uczyła się 3 dni {ja i dwie inne dziewczyny przed kołem jeszcze czytamy notatki itd. a tamta na lajcie} i dostała 3+.... a niby umiała ![]() więc wg mnie możliwym jest, że ktoś mówi, że "nic się nie uczyłam", a dostaje dobrą ocenę - bo dla mnie nauka to jest siedzenie nad notatkami i zakuwanie, a jak "nic się nie uczyłam" to znaczy, że właśnie przeczytałam sobie tylko notatki kilka razy i już, a że coś z nich zapamiętałam i dostaję potem dobrą ocenę - to cóż ![]() Jutro mam koło z analizy i interpretacji lit... Na 26 stron notatek nauczyłam się 4 (bo to akurat rzeczy, których trzeba się nauczyć na pamięć), resztę uważam za pierdoły - w tym sensie, że nie jest to nic trudnego jeżeli się było na ćwiczeniach i się słuchało, i notowało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Rozeznanie
|
Co myślicie o filologii bałkańskiej?
Może są tu jakieś studentki tego kierunku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z gramatyki historycznej napisałam pracę na 2 strony a4. Jutro wystawia oceny. Lubicie akwizycję ?? matko dla mnie ten przedmiot to jakaś zmora i koszmar tego kierunku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Konto usunięte
|
Historia literatury jest u mnie jednym z ostatnich egzaminów, ale historyczna i kontrastywna
![]() Na razie uczę się na zawodowe... A co do umienia nie umienia to wiedzą że nie warto mnie pytać bo ja nie wiem jak mi poszło. Akurat filologia to taki przedmiot, że nic nie jest ani czarne ani białe, i czasem jakąś dziwną myślą można albo zapunktować albo oblać :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja to jeszcze nawet nie myślę o egzaminach ![]() Kamiliah - Szalona?! Pracować się zachciało? Meeeeen! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Konto usunięte
|
Odp: Hejsterskie filolożki
Nie wiem jak jest na innych studiach, ale moim zdaniem na takich przedmiotach jak historia literatury to jedna wielka loteria. Pierdyliard lektur i jak ci podpasuje, to mozesz miec 5 bez problemu, a czasem trafisz tak, ze polozysz caly egzamin. Ja ostatnio zdawalam egzamin wlasnie z hist.lit. Bylam dlugo na zwolnieniu, wiec na zajecia nie chodzilam. Uczylam sie ze dwie godziny (bez komentarza). A zdalam bez problemu, co prawda na trzy, ale jednak.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Hejsterskie filolożki
I tak zahejtuję, bo jestem arcywk..urzona na siebie. Położyłam tłumaczenie pisemne, totalnie, a dlaczego- aż szkoda gadać. Zabiło mnie tłumaczenie pozwu rozwodowego. Na zajęciach przerabialiśmy pozew rosyjski, tłumaczyliśmy na język polski. Ucząc się na kolokwium stwierdziłam, że facet nie będzie aż tak wredny, żeby tłumaczenie "odwrócić"- dać polskie frazy, a my tłumaczymy pozew na rosyjski. Taaa, jasne, naiwna dziewczynko
![]() Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-06-03 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Zadomowienie
|
U mnie w dobrym guście jest raczej opcja nr 2, czyli: 'A uczyłaś się już XYZ? Bo ja miesiąc temu. A licencjata to mam oddanego od lutego, a broniłam się w kwietniu"
![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41116473]Zgodzę się w 100%, że im więcej mamy, tym lepiej jesteśmy zorganizowani ![]() O tak! Najlepiej zorganizowana jestem, jak mam dużo innych zajęć, bo mam na przykład 2 godziny na naukę i po prostu muszę je wykorzystać, bo potem nie będę miała czasu, a tak to jest: "A zrobię to za godzinę, albo jutro..." ![]() Cytat:
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41123014]I tak zahejtuję, bo jestem arcywk..urzona na siebie. Położyłam tłumaczenie pisemne, totalnie, a dlaczego- aż szkoda gadać. Zabiło mnie tłumaczenie pozwu rozwodowego. Na zajęciach przerabialiśmy pozew rosyjski, tłumaczyliśmy na język polski. Ucząc się na kolokwium stwierdziłam, że facet nie będzie aż tak wredny, żeby tłumaczenie "odwrócić"- dać polskie frazy, a my tłumaczymy pozew na rosyjski. Taaa, jasne, naiwna dziewczynko ![]() Współczuje, naprawdę. Tego typu osób nie łapię - być dumnym, jak paw, że się dostało dobrą ocenę za zgapionego kolosa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i na egzaminach ustnych to ocena ocenie nierówna tak naprawdę. Ktoś może dostać jakieś proste pytania i wyjsć z 5, a ktoś może dostać coś trudniejszego i ledwo wyciągnać 3, chociaż wiedza tych osób jest porównywalna. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- A w ogóle to już mnie ściska, jak sobie wyobrażam mój rok przed pierwszym ustnym egzaminem z historii literatury... ten stres, te przeżywanie.... całe szczeście, że wchodzę druga, to mnie ta napięta atmosfera prawie ominie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Konto usunięte
|
U mnie też przeżywają. Mam na roku kilka lasek, które już jadą na tabletkach uspokajających (!) bo sesja się zaczęła. Mnie na szczęście nigdy nie przytrafiła się poprawka z egzaminu, więc nawet gdyby (tfu, tfu!) miało coś teraz być, to nie przejmuję się, jest na to tak samo cały wrzesień, jak i był cały czerwiec.
Mnie jest głupio ściągać. Naprawdę. I dlatego praktycznie w ogóle tego nie robię, a już maksymalnie denerwuje mnie, gdy ktoś afiszuje się z tym, ile zerżnął, albo co gorsza, na zajęciach siedzi dumny jak paw, bo dostał pochwałę za ocenę od prowadzącego za "swoją" pracę. Wiem, że na braku ściągania tracę, ale nigdy nic nie satysfakcjonuje mnie tak bardzo, jak zapracowana czwórka albo piątka. Dlatego drogie filolożki, idę ryć i zapieprzać, bo jutro koło z praktycznej <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
oj tak. mam jedną pannę X. tylko się zbliża jakies koło i juz pytania: ile umiesz? a z czego się uczysz? a masz to zrobione?
więc dzień przed kołem jestem niewidoczna na fejsie dla danej panny :d
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
Ja jestem w stanie zrozumieć ściąganie na przedmiotach-zapychaczach, z których nie ma egzaminów (ale afiszowania się dalej nie pojmuję). Za to nie jestem w stanie zrozumieć czegoś w stylu: kolos zaliczeniowy z całego roku, ktoś wszystko zerżnął i się chwali, że 5 dostał, a potem oblewa egzamin ustny, bo nic nie umie, a nie da się zgapiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Ja znam takie osobniki, co jadą całe życie na farcie i im się zwyczajnie udaje wszystko zaliczyć bez nakładu pracy
![]() Eh, 2 tygodnie sesji - wszystkie egzaminy w ciągu 3 pierwszych dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
piąteczka - u mnie identycznie. jedna prowadząca uznała, że ma w sesji urodziny i 'nie będzie sobie zawracać głowy naszymi egzaminami'
![]()
![]() |
#498 |
Konto usunięte
|
Bardzo pięknie, sesja rozpoczęta po królewsku - metodyka nauczania 4+, drugi przedmiot zawodowy też ładnie zdany, dwa zaliczonka już wpisane.
Będzie z górki. Przewiduję poprawkę z gramatyki opisowej, dla mnie to jak nauka chinskiego. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Seductivee to dokładnie tak jak ja. W tym tygodniu mam... już liczę 1, 2, 3, 4, 5, 6... 6 - 3 egzaminy i 3 zaliczenia z oceną. Kolejny tydzień.... 3 egzaminy i 1 zaliczenie z oceną. 2 tygodnie przerwy i na koniec sesji 1 egzamin 1 zaliczenie. Także sesja po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie, mogli by powstawiać ocenki i sio! Po co tam męczyć się na poprawkach czy innych warunkach. Swoją drogą to miałam poprawkę, ale niesłusznie, bo powiedziałam wszystko ok. I tak się tym denerwowałam, bo próbowałam znaleźć coś czego nie umiem lub umiem niedokładnie, żeby nie wtopić z jakimś syfem... Edytowane przez seductivee Czas edycji: 2013-06-04 o 13:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Zamiast uczyć się na jutrzejsze koło, pichcę pizzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Hejsterskie filolożki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Hejsterskie filolożki
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Konto usunięte
|
Chyba nie mam instynktu samozachowawczego. W tym roku bronię licencjat z germanistyki (o ile się za niego wezmę - Erasmus mnie rozleniwił) i zaczynam studia licencjackie na filologii hiszpańskiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
Przed chwilą powiadomiono mój rok, że w najbliższy wtorek mamy egzamin z dwudziestolecia międzywojennego
![]()
![]() |
![]() |
#506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My od tygodnia jęczymy o zagadnienia na egzamin ustny z praktycznej i usłyszeliśmy od jednego z prowadzących: "No tak, chcielibyśmy Państwu te zagadnienia dostarczyć.". To, kurcze, dostarczcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Czy upadające już powoli językowe kolegia nauczycielskie też się wliczają do "filologii"? Jak tak to chętnie dołączę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Hejsterskie filolożki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.